Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Davosa Argonautic Limited Edition horloges

Geplaatst op 4 november 2021 om 11:54 uur

Een horlogemerk dat één van onze favorieten is, is het Duitse merk Davosa. Waarom? Omdat Davosa horloges een ontzettend hoog niveau hebben qua kwaliteit, afwerking en designs. Dit hebben natuurlijk meerdere horlogemerken, maar Davosa combineert dit met een zeer aantrekkelijke prijs. Een Davosa horloge biedt eigenlijk alles wat je wilt als horlogeliefhebber maar je betaalt nooit teveel, zoals bij andere merken voor hun marketing, geschiedenis of sponsoring.

Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.75 horloge

Wij zijn al ruim 12 jaar officieel dealer van Davosa en met groot plezier. Wij hebben dus al vele horloges van dit merk de revue zien passeren. Binnenkort volgt een zeer bijzonder horloge waar wij al naar uitkijken.

Het merk Davosa bestaat 140 jaar en dat wordt gevierd met een speciaal limited edition horloge van dit Duitse horlogemerk. De oplage bestaat uit 2 verschillende varianten in de kleuren geel en oranje. Van elk zijn er 140 stuks geproduceerd, wereldwijd. Uiteraard is elk horloge individueel genummerd.

De Davosa Argonautic Carbon Limited Edition Yellow heeft als referentie 161.589.75 en is voorzien van een Zwitsers automatisch uurwerk en carbon horlogekast. Carbon is extreem licht en sterk en heeft een moderne uitstraling. Het wordt niet voor niets veel gebruikt in de autosport. De wijzerplaat heeft een gele index en is voorzien van SuperLuminova zodat de index ook in het donker goed afleesbaar is. Het Davosa Argonautic Carbon Limited Edition Yellow horloge heeft saffierglas, een helium valve en verschroefde kroon. De band is van zwart rubber en bevat een vouwsluiting met duikverlening. Dit horloge wordt met een extra NATO horlogeband geleverd.

Het Davosa Argonautic Carbon Limited Edition Orange horloge met referentienummer 161.589.65 is exact hetzelfde als het gele exemplaar, maar heeft een oranje index in plaats van een gele index. De combinatie van de carbon horlogekast, zwarte accenten en gele of oranje index maken deze limited edition horloges een absolute “must have”.

Uiteraard zijn deze Davosa Argonautic Carbon Limited Edition volledig Swiss made, hetgeen ook vermeld staat op de wijzerplaat. De achterkant van het horloge is zeer bijzonder en volledig geïndividualiseerd voor deze speciale gelegenheid: het 140-jarig bestaan van Davosa.

Wij hebben diverse exemplaren van dit model gereserveerd en krijgen deze eind November geleverd vanuit Duitsland. De eerdere limited edition horloges van Davosa waren zeer snel uitverkocht. Wil jij een bijzonder horloge? Binnenkort presenteren wij de Davosa Argonautic Carbon Limited Edition horloges op onze website.

De prijs bedraagt 1.198,00 euro (incl. 21% BTW). Wil jij niet langer wachten? Stuur ons dan een e-mail. Dan kunnen wij alvast een exemplaar voor je reserveren.

Meccaniche Veneziane Redentore horloge uitverkoop

Geplaatst op 29 oktober 2021 om 11:58 uur

Horloges, je kan eigenlijk niet zonder. Een horloge is zoveel meer dan alleen een instrument om de juiste tijd te meten. Het is een symbool van smaak en voorkeur. De één draagt graag een klassiek horloge terwijl de ander liever een sportief exemplaar draagt. Gelukkig zijn er ontzettend veel merken zodat er een ruime keuze is. Niet alleen qua design maar zeker ook qua prijs. Een goed horloge hoeft echt niet duur te zijn. Zeker niet wanneer wij extra interessante prijzen aanbieden. Een goed voorbeeld van scherp geprijsde horloges van goede kwaliteit vind je bij Meccaniche Veneziane.

Meccaniche Veneziane Redentore 1201001 horloge

Bepaalde horlogemerken bieden een zekere exclusiviteit en gegarandeerde kwaliteit, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Een bijzonder merk dat onder deze noemer valt is het stijlvolle Italiaanse horlogemerk Meccaniche Veneziane. Het merk is ontstaan door de passie van twee broers voor de werking van het uurwerk. Ondanks dat Meccaniche Veneziane nog een relatief jong merk is, biedt het merk door de ontstaansgeschiedenis toch een mooi verhaal en een stukje historie. De Meccaniche Veneziane horloges zijn stijlvol en een prachtig voorbeeld van echte Italiaanse klasse. Ondanks de luxe uitstraling van de horloges van Meccaniche Veneziane zijn de horloges van het merk betaalbaar. Op het gebied van kwaliteit biedt het merk het allerbeste in deze prijsklasse. We kunnen dus wel stellen dat elk Meccaniche Veneziane horloge een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden heeft.

De collectie van Meccaniche Veneziane hebben een Italiaans design en hebben nog het meeste weg van de welbekende Rolex horloges. Waar het merk voorheen standaard gebruik maakte van Swiss made uurwerken, die natuurlijk wereldwijd goed bekend staan, biedt Meccaniche Veneziane tegenwoordig ook horloges die zijn uitgerust met een automatisch Seiko uurwerk. Dit maakt dat deze horloges tegen een nog scherpere prijs kunnen worden aangeboden. Meccaniche Veneziane biedt verschillende mooie series horloges, waarvan de Meccaniche Veneziane Nereide en Redentore series de bekendste zijn. De horloges in deze laatste serie bieden een klassiek en stijlvol design. De Meccaniche Veneziane Redentore horloges die nog voorzien zijn van Zwitserse automatische uurwerken, zijn nu bij ons afgeprijsd. Het gaat om de laatste serie met Swiss made uurwerken, waardoor je nu Zwitserse kwaliteit en Italiaanse klasse kunt aanschaffen tegen een extra aantrekkelijke prijs.

Meccaniche Veneziane staat onder andere bekend om de prachtige handgemaakte lederen horlogebanden waarvan hun horloges zijn voorzien. Het leder dat voor deze horlogebanden wordt gebruikt is afkomstig uit Veneto en Toscane. Lokale en bekwame ambachtslieden worden ingezet om ieder Meccaniche Veneziane horloge te voorzien van deze bijzondere vintage leren horlogebanden. Bij Meccaniche Veneziane kies je voor een compleet plaatje. Niet alleen bij het horloge zelf, maar zelfs bij het vervaardigen van de horlogeboxen van Meccaniche Veneziane komt de hand van de vakman kijken. De exclusieve horlogeboxen van Meccaniche Veneziane zijn namelijk gemaakt van bijzonder mooi hout, dat is bewerkt door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli. Deze horlogeboxen zijn echt de kers op de taart en maken het plaatje helemaal compleet.

We bespreken graag een tweetal modellen uit deze mooie serie van Meccaniche Veneziane. Allereerst het Meccaniche Veneziane Redentore 40mm Ref. 1201001 horloge. Dit horloge heeft een rustig en ingetogen karakter. Het horloge is voorzien van een prachtige handgemaakte lederen horlogeband in de kleur bruin. De horlogeband is, zoals kenmerkend is voor de horloges van Meccaniche Veneziane, voorzien van stiksels in een contrasterende kleur. De horlogekast is vervaardigd uit edelstaal en heeft een doorsnede van 40 mm. De wijzerplaat is uitgevoerd in de kleur wit. Dit horloge is tot maar liefst 100 meter waterdicht. Het horloge is verder voorzien van extreem sterk saffierglas, zodat je niet snel bang hoeft te zijn voor beschadigingen. Daarnaast is het horloge keurig afgewerkt met Côtes de Genève. Dit is echt een voorbeeld van een horloge dat passend is bij vrijwel elke outfit. Zowel bij een casual outfit als bij een pak is dit horloge een uitstekende keuze.

Een volgend model uit de Redentore serie, met Zwitsers uurwerk, is het Meccaniche Veneziane Redentore 40mm Ref. 1201002 horloge. Dit horloge is eveneens voorzien een bijzonder mooie lederen band, waar Meccaniche Veneziane om bekend om staat. Ook deze horlogeband is uitgevoerd in de kleur bruin met een lichtere kleur stiksel als accent. De wijzerplaat van dit horloge is zwart van kleur met zilverkleurige accenten. Dit horloge is ook weer tot 100 meter waterdicht en biedt zowel een datumaanduiding als een secondewijzer. Verder is ook dit horloge weer voorzien van Côtes de Genève. Kortom, een prachtig Italiaans design met een kwalitatief hart van Zwitserse komaf.

Grijp nu je kans en kies uit één van de laatste afgeprijsde Meccaniche Veneziane Redentore modellen met een Swiss made uurwerk. De toch al betaalbare kwaliteitshorloges van Meccaniche Veneziane zijn hiermee extra scherp geprijsd, waardoor je ook voor echte kwaliteit kunt kiezen met een minder breed budget.

Wanneer je één van deze Meccaniche Veneziane modellen bestelt in onze webshop, ontvang je deze in een prachtige luxe officiële box. Bovendien krijg je 2 jaar garantie. Wij verzenden wereldwijd met onder andere DPD, Fedex en PostNL en verpakken jouw nieuwe horloge heel zorgvuldig. Het is bij ons bovendien mogelijk te betalen met creditcard, Paypal of iDeal in een veilige betaalomgeving.

Neem dus nu een kijkje in onze webshop, dit kan wel eens de laatste kans zijn om voor deze mooie prijs een Italiaans horloge van dit kaliber aan te kunnen schaffen.

Uitgelicht: Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder

Geplaatst op 21 oktober 2021 om 14:45 uur

Ben jij al bekend met het Nederlandse merk Benson? Als horlogeliefhebber heb je vast weleens gehoord van dit merk. Of wellicht heb je een vriend, collega of familielid dat een Benson watchwinder of horlogebox heeft. Benson is inmiddels een bekend merk en onderscheidt zich door kwalitatief hoogstaande producten en fraaie designs. De collectie van dit merk bestaat uit verschillende series in diverse prijsklassen.

Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder

De watchwinders uit de Compact, Smart-Tech II en Black Series collecties zijn voorzien van Japanse motoren. Deze motoren zijn van uitstekende kwaliteit en winden elk automatisch horloge veilig op. Sinds begin 2021 biedt Benson ook watchwinders die uitgerust zijn met Swiss made motoren en gearboxen. Deze modellen van onder de Benson Swiss Series collectie.

De Benson Swiss Series watchwinders zijn zeer luxe horlogeaccessoires van onberispelijke kwaliteit die volledig in Nederland worden geassembleerd. Met de Swiss made techniek voor optimale duurzaamheid is dit een unieke combinatie. De Benson Swiss Series watchwinders zijn verkrijgbaar voor het opwinden van 1, 2, 3 en 4 automatische horloges. Daarnaast is elk model verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten of lederen buitenkant. Maar je kan ook kiezen uit verschillende kleuren zoals zwart, bruin, blauw, wit, rood en groen. Hierdoor kan je precies die watchwinder kiezen die het beste bij jouw automatische horloges en interieur past.

De Benson Swiss Series hebben een LCD bediening waarmee je met één druk op de knop het opwindprogramma kiest. Uiteraard is elk horloge individueel in te stellen qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Hierdoor is een Benson Swiss Series watchwinder geschikt voor elk merk en type automatisch horloge. Je kan dus probleemloos jouw Breitling, Rolex, Longines, IWC of Oris horloge opwinden in deze watchwinders.

De luxe van de Benson Swiss Series watchwinders komt tot uiting in de prachtige materialen, hoogstaande afwerking en handige functionaliteit. Elk model heeft LED verlichting en een glazen deurtje zodat jouw horloges veilig zijn. De horlogehouder is flexibel en individueel af te stellen naar jouw horloge. De horlogehouder klik je vast in de watchwinder waardoor jouw horloge altijd goed vastzit tijdens het opwinden. De Benson Swiss Series watchwinders voor 1 en 2 horloges kunnen naast netstroom ook functioneren op een set batterijen. De modellen voor 3 en 4 horloges werken uitsluitend op netstroom via de meegeleverde adapter.

Graag willen we één bijzonder model uit de Swiss Series collectie uitlichten. De Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder is uitgevoerd met een carbon look kast en heeft hierdoor een moderne en luxe uitstraling. Dit model is voorzien van twee Swiss made motoren die elk individueel instelbaar zijn. Door het speciaal ontwikkelde veiligheidssysteem ontkoppelt deze motor zodra er een horloge wordt geplaatst of eruit wordt gehaald. De Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder is geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges en dus een perfect model voor de echte liefhebber. Je kunt de watchwinder snel en eenvoudig bedienen met één enkele knop in het moderne LCD scherm. De materialen die zijn gekozen voor het vervaardigen van deze watchwinder zijn onder andere bijzonder mooi hout en mineraalglas. De stoffen binnenkant zorgt er bovendien voor dat je horloges optimaal beschermd zijn tegen beschadigingen. Daarnaast is de watchwinder afsluitbaar middels de glazen deur, wat ervoor zorgt dat ook stof en vuil geen kans krijgen. Dit alles zorgt voor het behoud van jouw horloges en maakt dat deze Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder van Benson tegelijkertijd een zeer veilige opbergplaats is voor je horloges.

Deze watchwinder functioneert zowel met een adapter als op batterijen. Hierdoor neem je deze horlogeaccessoire eenvoudig mee op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Ook het plaatsen van de watchwinder in een kluis is hierdoor mogelijk. De Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder beschikt over ingebouwde LED verlichting waarmee je te allen tijde een goed zicht hebt op je horloges.

Deze watchwinder heeft veel te bieden. Met het compacte formaat is het gemakkelijk te plaatsen in vrijwel elke ruimte. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over vervelende geluiden tijdens het opwindproces, zodat je de watchwinder ook gerust op je werkplek of in de slaapkamer zult kunnen gebruiken. De watchwinder heeft een moderne, strakke en stijlvolle uitstraling en zal door de redelijk neutrale kleur in vrijwel elk interieur passend zijn. Welk automatische horloges je ook in bezit hebt, de Swiss Series Double 2.20.CF van Benson zal ze zorgvuldig en efficiënt van de benodigde energie voorzien, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn voor stilstand van je horloges.

Wij kunnen je als officieel dealer van Benson van de beste service en aftersales voorzien. Bovendien kunnen wij je helpen met allerhande vragen over watchwinders of van een eventueel advies voorzien indien gewenst. Met 15 jaar ervaring op het gebied van watchwinders zullen wij je zeker van dienst kunnen zijn.

Wanneer je de Benson Swiss Series Double 2.20 CF bij ons bestelt ontvang je hierop standaard 3 jaar garantie. Je hoeft je hierdoor dus geen zorgen te maken over onaangename verrassingen en je kunt er zeker van zijn dat je lang plezier hebt van je aankoop. In de webshop betaal je eenvoudig en veilig met creditcard, iDeal, Paypal en bankoverschrijving.

Watchwinder voor het opwinden van Rolex horloges

Geplaatst op 15 oktober 2021 om 14:56 uur

Iedereen die een automatisch horloge heeft kent het probleem dat het horloge stil komt te staan als je het niet draagt. Het uurwerk binnenin het horloge heeft energie nodig dat het verkrijgt door middel van het dragen van het horloge of handmatige opwinding via draaiing aan de kroon. Maar er is een handige horlogeaccessoire die ervoor zorgt dat jouw automatische horloge nooit meer stil komt te staan. Deze horlogeaccessoire heet een watchwinder. Een watchwinder, naar het Nederlands vertaald “horloge opwinder”,  roteert één of meerdere automatische horloges waardoor ze energie verkrijgen en altijd gereed zijn om te dragen.

Als je een fraai Rolex horloge hebt dan wil je vast weten hoe je kan voorkomen dat dit horloge stil komt te staan. Welke watchwinder is geschikt voor het opwinden van een Rolex horloge? Waarop moet je letten bij aankoop? Wat kost een watchwinder voor een Rolex horloge?

Watchwinder voor Rolex

Als je een fraai Rolex horloge hebt wil je deze in perfecte staat behouden. Een watchwinder is dan een uitermate handige en doelmatige accessoire. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat het horloge rustig wordt rondgedraaid waardoor het energie krijgt. Hierdoor blijft het Rolex horloge netjes lopen en kan je het wanneer jij dat wilt dragen, zonder dat je de tijd, datum of andere functies opnieuw moet instellen en het horloge opnieuw van energie moet voorzien. Daarnaast heeft het gebruik van een watchwinder een ander belangrijk voordeel; je hoeft de kroon niet telkens te openen om de tijd en datum te corrigeren. De kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge en laat je dus het liefst zoveel mogelijk gesloten.

Voor de liefhebber met één of meerdere Rolex horloges is een watchwinder een “must have” horlogeaccessoire. Een watchwinder voor het opwinden van een Rolex horloge heeft veel voordelen. Maar je moet wel kiezen voor een goed merk en model dat past bij het Rolex horloge.

Waarop moet je letten bij aankoop?

Rolex is een aansprekend luxe merk van absolute topkwaliteit. Je wilt waarschijnlijk ook een goede watchwinder als accessoire voor jouw Rolex horloge. Immers, bezuinigen op goede kwaliteit kan leiden tot schade aan het horloge. Het is dus belangrijk een goede keuze te maken voor een hoogwaardige watchwinder waarin je jouw Rolex horloge veilig en professioneel kan opwinden.

Als eerste punt is het belangrijk dat je kiest voor een bekend watchwinder merk. Een merk dat al langer ervaring heeft, een uitstekende reputatie geniet en goede kwaliteit en service biedt. Een goed voorbeeld van een merk dat hieraan voldoet is het Nederlandse merk Benson. De Benson watchwinders zijn uitermate geschikt voor het opwinden van automatische Rolex horloges omdat ze duurzame en sterke motoren gebruiken, een goede functionaliteit hebben qua opwindmogelijkheden en flexibele horlogehouders gebruiken waarop elk type horloge goed vast zit. De Benson watchwinders bieden daarnaast een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding waardoor je nooit teveel betaalt.

Andere goede voorbeelden zijn Swiss Kubik en Paul Design. Deze beide merken produceren hoogwaardige watchwinders waarin je probleemloos jouw Rolex horloge kunt opwinden. Swiss Kubik is iets hoger geprijsd maar heeft Zwitserse techniek terwijl Paul Design erg sterk is in luxe ontwerpen en fraaie extra’s zoals LED verlichting, vingerprint technologie en extra opbergruimte.

Wat kost een watchwinder voor een Rolex horloge?

Een watchwinder voor een Rolex horloge hoeft helemaal niet duur te zijn. Je koopt al een watchwinder die elk Rolex horloge kan opwinden voor 169,00 euro (Benson Compact 1.17 Black Leather). Dit is een model voor 1 horloge zonder allerlei extra’s. Wil je liever een meer luxe model die bijvoorbeeld ook meerdere automatische horloges kan opwinden dan slaag je al vanaf 399,00 euro (Benson Smart-Tech II 2.20.B). Ga je liever voor een iets klassieker design van Paul Design dan ben je 660,00 euro kwijt (Paul Design Gentlemen 2+3).

Zoek jij een watchwinder voor jouw Rolex horloge die op batterijen werkt dan is een Swiss Kubik watchwinder een goede optie. Dit merk produceert kubusvormige modellen voor 1, 2, 3, 4, 6 en zelfs 8 automatische horloges. Het grote voordeel van dit merk is dat deze modellen tot wel 3 jaar op één set batterijen werkt. Dit is handig wanneer je jouw horloge(s) wilt opwinden in een kluis of op een plek waar je geen netstroom tot je beschikking hebt. De Swiss Kubik Startbox watchwinders voor het opwinden van één horloge kosten 445,00 euro. Wil je liever een iets meer luxe model dan kom je uit bij de Masterbox modellen van dit Zwitserse merk. De Masterbox voor één horloge begint vanaf 695,00 euro.

Wil je echt een hele bijzondere watchwinder voor jouw Rolex horloge? Kijk dan eens bij het Zwitserse merk Bernard Favre. Wij willen nog niet teveel verklappen, maar als je deze modellen ziet en de unieke wijze van opwinding bekijkt dan wilt je waarschijnlijk direct een exemplaar bestellen. Een Bernard Favre watchwinder past perfect bij een Rolex horloge.

Conclusie

Er zijn veel verschillende watchwinders. Maar als je een waardevol Rolex horloge hebt wil je daarbij een uitstekende watchwinder. Je wilt immers geen risico lopen en jouw Rolex horloge op de juiste en meest veilige wijze van energie voorzien. Wij adviseren je om te gaan voor kwaliteit. Hierboven hebben we een paar merken genoemd die je zeker eens moet bekijken. Deze merken produceren prima watchwinders waarmee je een Rolex horloge zorgeloos en veilig opwindt. Daarnaast hoef je helemaal geen fortuin te besteden, er is keuze genoeg uit diverse modellen in diverse prijsklassen.

Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je voorzien van advies en je de verschillen tussen bepaalde watchwinders uitleggen. Neem gerust een kijkje in onze webshop, wij hebben een ruime voorraad van watchwinders voor het opwinden van één of meerdere Rolex horloges.

Horloges

Geplaatst op 9 oktober 2021 om 17:09 uur

Horloges, de meest populaire accessoires voor mannen. Waar dames veel keuze hebben op gebied van allerlei soorten sieraden is er voor mannen eigenlijk maar één echt sieraad, een horloge. Mede hierdoor is deze accessoire zo belangrijk en populair bij mannen. Niet alleen vanwege de interessante techniek maar zeker ook vanwege het design, de materialen en kleuren. Een horloge is tegenwoordig niet meer alleen een tijdinstrument, het is een accessoire waarmee je laat zien welke smaak je hebt, waar jouw interesses liggen en hoeveel geld je bereid bent uit te geven, en uit kunt geven.

Horlogemerken zoals Breitling, Rolex, IWC, Patek en Tag Heuer zijn wereldwijd bekend en beroemd. Het zijn merken die hun reputatie en bekendheid hebben opgebouwd door onberispelijke kwaliteit te combineren met fantastische ontwerpen. Vergeet niet dat deze merken al vrij oud zijn en altijd hebben weten te innoveren, ook gedurende concurrentie uit Japan, de introductie van mobiele telefoons en later de smart watches. Deze horlogemerken zijn meer dan alleen een producent van fraaie horloges, ze creëren statussymbolen. Een Rolex of Breitling horloge heeft een bepaalde uitstraling. Niet voor niets zijn ze enorm populair. We horen vaak verhalen van mannen die na hun studie hun eerste baan kregen en na een tijdje zichzelf wilden belonen door een fraai horloge te kopen. Dit horloge staat symbool voor hun ontwikkeling en is een beloning voor het pad dat ze gekozen hebben. Vaak worden deze horloges opgevolgd door andere horloges, maar blijft het eerste exemplaar altijd bijzonder. Het wordt bewaard en zelfs aan volgende generaties doorgegeven. Op deze wijze is een horloge veel meer dan alleen een tijdinstrument.

Om ons heen zien we natuurlijk heel veel horloges, van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Een fraai Rolex horloge is natuurlijk het toppunt van techniek en design, maar wij kunnen ook erg genieten van horloges van andere merken. Merken die veel lager geprijsd zijn maar wel ontzettend veel kwaliteit en plezier bieden. Een goed voorbeeld is Epos. Dit Zwitserse horlogemerk biedt enorm veel kwaliteit tegen een hele scherpe prijs. Het merk is relatief klein en produceert in geringe mate. Hierdoor zijn Epos horloges voor de horlogeliefhebber die een uitstekende combinatie van kwaliteit en een scherpe prijs wilt een uitstekende keuze.

Regelmatig krijgen wij de vraag wat het beste horloge is. Op die vraag kunnen wij eigenlijk geen antwoord geven want wat het beste horloge is hangt af van veel factoren. Voornamelijk van de vraag wat het beste horloge voor jou is. Wat het beste horloge is hangt namelijk af van wat diegene als wensen en voorkeuren heeft. Wat voor mij het beste horloge is hoeft niet voor jou het beste horloge te zijn. De vraag wat het beste horloge is, is eigenlijk niet te beantwoorden. Maar we kunnen je wel helpen door te omschrijven wat voor jou het beste horloge is. Het beste horloge kan voor de één een MeisterSinger horloge en voor de ander een Rolex horloge zijn.

Type uurwerk van het horloge

Eerst moeten we even de verschillende technieken die in een horloge gebruikt worden uitleggen. Je hebt vast weleens gehoord van een quartz horloge gehoord. Dit is een horloge dat functioneert door middel van een batterij. Als het batterijtje leeg is vervang je de batterij en zal het horloge gedurende 2-3 jaar weer functioneren. Belangrijkste voordelen van een quartz horloge zijn de betrouwbaarheid qua tijdmeting, de prijs en schokbestendigheid. Horloges met een quartz uurwerk zijn zeer nauwkeurig en geven tot op de seconde accuraat de tijd weer. Horloges met een batterij zijn over het algemeen ook goedkoper om aan te kopen. De techniek is namelijk relatief eenvoudig en de uurwerken worden veel geproduceerd waardoor de kosten laag zijn. En ander voordeel van een quartz horloge is dat ze niet zo gevoelig zijn voor schokken en klappen. De quartz uurwerken zijn sterk en duurzaam en kunnen een stootje hebben. Deze combinatie aan eigenschappen zijn voor veel horlogeliefhebbers doorslaggevend om een quartz horloge te dragen.

Misschien heb je ook weleens van een automatisch horloge gehoord? Wellicht denk je dan aan een horloge van een oom of jouw opa. Vroeger waren er nog geen quartz horloges en waren alle horloges automatisch of mechanisch. Een automatisch horloge verkrijgt energie door beweging, vandaar dat een watchwinder ook zo’n handige accessoire is voor een dergelijk horloge. Automatische horloges zijn in ieder geval zeker niet ouderwets, want alle high end horlogemerken die zeer bekend zijn produceren vrijwel uitsluitend automatische horloges. Goede voorbeelden zijn Rolex, IWC, Breitling, Omega, Oris en Tag Heuer. Een automatisch horloge heeft charme, want het heeft een prachtige maar complexe techniek. De onderdelen van het uurwerk zijn perfect op elkaar afgestemd zodat de tijd wordt weergegeven, zonder batterij! Dit maakt de techniek in sommige gevallen ook kwetsbaar, bijvoorbeeld als je een automatisch horloge stoot of laat vallen. Toch hebben vrijwel alle horlogeliefhebbers automatische horloges in hun collectie. De charme, techniek en prachtige uitstraling maken dit type horloge het populairst.

Een andere bekende techniek die gebruikt wordt in horloges is de mechanische techniek. Een mechanisch horloge moet je met de hand opwinden door de kroon te draaien. Het uurwerk verkrijgt van zichzelf noch van een batterij energie. Door middel van draaiing aan de kroon wordt het uurwerk opgewonden. Dit is eigenlijk de meeste oude techniek en in de eerste polshorloges gebruikt. Vandaag de dag worden nog steeds mechanische horloges geproduceerd en verkocht, alleen wel in veel mindere mate dan quartz en automatische horloges. Toch zijn horlogeliefhebbers uitermate gecharmeerd van mechanische horloges. Het is één van de meest pure vormen, en ook een prachtige techniek. Het uurwerk van een mechanisch horloge bestaat uit vele onderdelen die tot in de perfectie moeten samenwerken om de tijd nauwkeurig weer te geven. 

Vorm van een horloge

Naast de techniek binnenin het horloge is de vorm van het horloge ook van belang. De meeste horloges hebben een nagenoeg ronde horlogekast. Dit is de meest gangbare vorm. Maar er zijn ook horloges die een andere vorm hebben. Bijvoorbeeld tonneau vormige horloges die een meer rechthoekige horlogekast hebben. Je ziet dit bijvoorbeeld bij het merk Franck Muller. Er zijn ook vierkante horloges zoals de Apple watch. Horloges met een ronde horlogekast zijn het bekendst en worden het vaakst gedragen. Simpelweg omdat deze vorm de klok het beste nabootst en zeer comfortabel gedragen kan worden.

De vorm van het horloge wordt veelal bepaald door het design en de achtergrond van het merk. Qua vorm kan je ook denken aan het formaat van het horloge. Bekende merken die oversized horloges produceren zijn bijvoorbeeld RSC uit België en Lapizta.

Het draagcomfort van een horloge wordt voor een deel bepaald door de vorm en het gewicht van het horloge. Dit is een belangrijk punt om mee te nemen wanneer je een horloge wilt aankopen.

Verschillende soorten horlogebanden

De horlogeband verbindt het horloge zelf met de pols. Daarom is de horlogeband een erg belangrijk onderdeel van een horloge. De horlogeband is tevens van belang voor het draagcomfort. Een goede horlogeband is gemaakt van duurzaam materiaal, zit fijn om de pols en past goed bij het horloge qua uitstraling en kleur. De juiste horlogeband maakt het horloge. Aan de andere kant kan een horlogeband die niet goed bij het horloge past of niet lekker zit een groot nadeel zijn. Bepaal voor aankoop van een horloge dus altijd welk materiaal en type horlogeband jij prettig vindt. De één vindt een edelstalen band fijn zitten, de andere een fraaie lederen band. Uiteraard zijn er ook banden die gemaakt zijn van rubber en plastic.

Edelstalen horlogebanden hebben als eigenschap dat ze duurzaam zijn en goed bestand zijn tegen slijtage. Een lederen horlogeband daarentegen is minder duurzaam in gebruik en zal je bij dagelijks gebruik toch echt wel iedere 1-2 jaar moeten vervangen. Daarnaast is een lederen horlogeband minder goed bestand tegen externe invloeden zoals water en transpiratie. Een belangrijk voordeel van een goede lederen horlogeband is het draagcomfort en de fraaie combinatie met het horloge zelf. Daarnaast is dit type band veelal licht en daardoor wordt de combinatie met het horloge niet te zwaar. Dit is namelijk een nadeel van een edelstalen band, het gewicht is hoger waardoor dit ten koste kan gaan van het draagcomfort.

Of je liever een lederen, rubberen of edelstalen band draagt is helemaal afhankelijk van jouw voorkeur. De meeste fraaie horloges, bijvoorbeeld van Locman, combineren perfect met een fraaie lederen en edelstalen horlogeband.

Materialen waarvan een horloge is gemaakt

We zoomen nu even in op het horloge zelf, in het bijzonder de horlogekast en het glas. Het uurwerk zit in de horlogekast en moet daarom goed beschermd worden. De meeste horlogekasten worden van staal, en meestal edelstaal, gemaakt. Dit materiaal is hard, relatief goedkoop en duurzaam. Toch zijn er ook horloges die een horlogekast hebben van plastic, titanium of carbon fibre. Een plastic of kunststof horlogekast zien we eigenlijk alleen nog bij goedkopere horloges. Dit type horloge laten wij liever links liggen. Titanium en carbon fibre zijn echter uitstekende materialen met zeer positieve eigenschappen met om een goede horlogekast van te maken. Titanium heeft als voordelen dat het extreem sterk en licht is. Een nadeel is dat het duurder is dan een edelstalen kast. Carbon fibre wordt niet heel veel gebruikt maar heeft als voordeel dat het zeer sterk en modern is. Een belangrijk nadeel is dat het aanzienlijk duurder is dan edelstaal en titanium.

In de horlogekast wordt ook het glas van het horloge geplaatst. Er zijn diverse soorten materialen waarvan horlogeglas wordt gemaakt. Bekend zijn mineraalglas, plexiglas en saffierglas. Mineraalglas is een prima optie wanneer je erg zuinig bent op je horloge en niet veel krasjes verwacht te maken. Saffierglas is daarentegen veel beter bestand tegen krasjes vanwege de hardheid. Saffierglas wordt het meest gebruikt in moderne horloges. Plexiglas heeft een meer retro uitstraling en is zeer zacht als materiaal. Het is relatief goedkoop maar is minder goed bestand tegen externe invloeden waardoor het makkelijk kan krassen of scheuren.

Onze voorkeur ligt bij saffierglas. Dit glas wordt bijvoorbeeld gebruikt in de horloges van Glycine, Epos en Davosa. Met dit type glas hoef je eigenlijk niet bang te zijn voor veel beschadigingen. Dit glas beschermt jouw horloge zeer goed, zodat het ook na jarenlang gebruik nog altijd goed eruit ziet.

Horloge design

Naast de vorm van een horloge is het design ook een belangrijk onderdeel. Het design bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Er is qua design keuze uit klassieke en moderne horloges, maar ook uit sportieve of juist meer ingetogen horloges. Qua ingetogen horloges kan je bijvoorbeeld denken aan Eone Time en Iron Annie. Dit zijn horlogemerken met een rustige uitstraling zonder veel opsmuk.

Het design bepaalt voor een groot deel of het horloge jou aanspreekt of niet. Waar de één graag een klassiek horloge draagt, wilt de ander liever een modern of sportief horloge om zijn of haar pols. Maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan pilotenhorloges, duikhorloges of digitale horloges. Elk heeft zijn eigen design, afhankelijk van het merk en de historie van het merk. Een goed voorbeeld van een horlogemerk dat een zeer eigen design heeft is het Duitse Laco. Laco horloges zijn geïnspireerd door piloten en de luchtvaart. Hierdoor heeft Laco een zeer fraaie pilotenhorloge collectie die zeer aanspreekt bij horlogeliefhebbers. Daarnaast heeft dit merk een bijzondere geschiedenis.

Een horlogemerk met een zeer bijzonder concept en design is Eone Time. Dit merk uit de Verenigde Staten produceert horloges voor blinden en slechtzienden. Door het design kunnen mensen met een visuele beperking de tijd waarnemen. Door de wijzerplaat aan de raken kan de drager direct voelen wat de tijd is. Het leuke aan Eone Time horloges is dat dit niet ten koste is gegaan van het design. De Eone Time horloges zijn prachtig en bieden een enorm hoog draagcomfort door de titanium horlogekasten. Hierdoor wordt design perfect gecombineerd met functionaliteit.

Ben je zelf een sporter en draag je graag een sportief horloge dan is er zeel veel keus. Er zijn ontzettend veel horlogemerken die sportieve horloges vervaardigen. Een sportief horloge kenmerkt zich vooral door een modern design en duurzaamheid. Qua modern design kan je denken aan hedendaagse trendy vormen en kleuren. De duurzaamheid komt tot uiting in de degelijke materialen zoals edelstaal, rubber en saffierglas. Daarnaast zijn sportieve horloges vaak voorzien van extra functies zoals een chronograaf, stopwatch en tachymeter. Een goede waterdichtheid is ook van belang omdat sportieve horloges vaak meer te verduren krijgen dan normale horloges. Ze moeten dus niet alleen tegen een stootje kunnen, ze moeten ook bestand zijn tegen invloeden zoals water. Bijvoorbeeld wanneer je gaat fietsen, roeien of wandelen, dan moet het horloge tegen een goede regenbui kunnen. Een goed voorbeeld van een horlogemerk dat sportieve horloges maakt van uitstekende kwaliteit is Davosa. Davosa horloges zijn sportief, solide en bieden eigenschappen waarmee je gerust kan sporten, zwemmen of een weekendje kan survivallen.

Klassieke horloges hebben een meer rustig design en karakter. Deze horloges zijn niet bedoeld om mee te sporten of te worden blootgesteld aan extreme omstandigheden. Klassieke horloges worden ook weleens een “dress watch” genoemd. Dit type horloge draag je bij een casual chique outfit of een bij pak. Veelal hebben klassieke horloges een kleinere horlogekast, van 38-40mm. Daarnaast hebben ze een rustige wijzerplaat zonder allerlei toeters en bellen. De wijzers en wellicht een datumfunctie of maanfase zijn het meest voorkomend bij een klassiek horloge. Dit type horloges wordt meestal geleverd met een fraaie lederen horlogeband. Wanneer we in onze collectie kijken zijn merken als MeisterSinger en Van Speyk goede voorbeelden van merken met fraaie klassieke horloges.

Wat kost een goed horloge?

Het is een misverstand dat een goed horloge heel duur is. Er zijn veel horlogemerken die voor een zeer interessante prijs een prachtig en duurzaam horloge bieden. Het is de kunst om goed te zoeken, te vergelijken en precies dat horloge te kiezen dat jou aanspreekt. We kennen allemaal de high end horlogemerken uit Zwitserland. Bijvoorbeeld IWC, Breitling, Omega, Oris, Patek en Tag Heuer. Prachtige merken met een uitgebreide historie en heel veel ervaring op gebied van productie van high end horloges. Bij deze merken krijg je een top horloge, maar je betaalt ook een deel voor de naam en uitstraling van het merk. Onder deze categorie merken zitten diverse horlogemerken die qua kwaliteit, afwerking en functionaliteit exact hetzelfde bieden maar voor een lagere prijs. Deze merken zijn wellicht minder bekend en besteden minder geld aan marketing en dure reclame campagnes, maar ze zijn voor de horlogeliefhebber een uitstekende keuze. In de regel bieden ze namelijk een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een goed voorbeeld is Epos. Dit merk uit Zwitserland produceert prachtige Swiss made horloges van onberispelijke kwaliteit. Toch liggen de prijzen van Epos horloges aanzienlijk lager dan van bovengenoemde merken. Waarom? Epos is een relatief klein merk en besteed veel minder geld aan marketing. Andere goede voorbeelden van dergelijke horlogemerken zijn Davosa en Damasko. Deze beide merken uit Duitsland produceren zeer goede horloges met uitstekende uurwerken.

In principe is hetgeen jij verwacht van een horloge bepalend voor het bedrag wat je ervoor wilt en kunt uitgeven. Als je niet teveel eisen hebt op gebied van uurwerk, merk, functionaliteit en materialen kan je voor relatief weinig geld een leuk horloge kopen. Als je wat meer wensen hebt zal je merken dat de prijs ook oploopt. Een goed horloge hoeft echter absoluut niet duur te zijn. Horlogemerken zoals Iron Annie en Van Speyk bewijzen dit al jaren. Wil je iets speciaals op gebied van merk, materialen en type uurwerk dan heeft dit ook een prijs.

Waar moet je op letten bij aankoop van een horloge?

Als je zelf hebt bepaald wat jouw wensen zijn en welk bedrag je aan een horloge wilt uitgeven dan resteert eigenlijk maar één advies; “buy the seller”.  Met deze term willen we zeggen dat het belangrijk is waar je het horloge koopt. Met andere woorden, koop jij een horloge bij een goede en betrouwbare verkoper dan heb je meer zekerheden dan wanneer je een horloge koopt op Marktplaats of de lokale markt.

Een officieel dealer is verbonden met het betreffende horlogemerk en wordt ondersteund door het merk. Dit heeft als voordeel dat jij als klant ook kunt profiteren van deze ondersteuning. Dit is vooral prettig in geval van een defect waarbij je garantie claimt of bij een reparatie buiten de garantieperiode die uitgevoerd moet worden. Daarnaast kan een officieel dealer je voorzien van goed advies. Met kennis en ervaring zal deze je adviseren en de mogelijkheden voorleggen qua verschillende horloges, technieken, materialen en prijsklassen.

Een ander advies dat we je willen meegeven is dat goedkoop vaak leidt tot duurkoop. Iets wat te goed lijkt om waar te zijn is dat vaak ook. Informeer je altijd goed over een bepaald merk en het specifieke product. Als je twijfels of vragen hebt schroom niet om de verkoper te contacteren. Vaak merk je dan ook direct hoe het niveau van de klantenservice is. Stel de vragen die jij belangrijk vindt en vergelijk diverse websites en producten. Zo kom je tot een goede afweging met betrekking tot de aankoop van een goed horloge.

Wij, BensonTrade, zijn officieel dealer van verschillende horloge- en watchwinder merken. Veelal al meer dan 10 jaar. Wij vinden het belangrijk optimale service te verlenen aan onze klanten. Elk product dat in onze webshop wordt aangekocht is origineel en nieuw. Uiteraard is elk product voorzien van de officiële toebehoren zoals een handleiding, certificaat en garantie. Met meer dan 15 jaar ervaring op gebied van horloges, watchwinders en horlogeboxen helpen we je graag verder.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goed en mooi horloge stel dan voor jezelf vast wat jouw wensen, en financiële mogelijkheden zijn. Er zijn veel verschillende horlogemerken die prachtige horloges maken. Horloges waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Elk met hun eigen voor-en nadelen op gebied van techniek, materiaal, kleur en design. Goedkoop leidt tot duurkoop en “buy the seller” zijn twee tips die we je willen meegeven.

Maar vooral, geniet van het aankoopproces. Net zoals bij het uitzoeken van een vakantie, nieuwe auto of restaurant waar je wilt gaan eten; de voorpret is net zo belangrijk!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Of ben je op zoek naar een fraai horloge van één van onze merken? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren je vrijblijvend en helpen je graag verder.

Tag Heuer Carrera horloges uit Zwitserland

Geplaatst op 4 oktober 2021 om 15:21 uur

Tag Heuer horloges, wie kent ze niet? De horloges van dit merk zijn wereldberoemd. Het merk laat zich het beste omschrijven als sportief. De meeste collecties van dit merk herbergen sportieve horloges met een modern design. Toch heeft het merk ook een paar lijnen met meer klassiek vormgegeven horloges. Wat maakt Tag Heuer zo interessant? En welke modellen binnen de collectie zijn het bekijken waard?

Bepaalde merken binnen de horlogebranche stellen zichzelf de hoogste eisen als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid. Een Zwitsers horlogemerk dat onder deze noemer valt is het merk Tag Heuer. Tag Heuer bestaat al 146 jaar en heeft daarmee een zeer fraaie geschiedenis maar vooral een toekomst op gebied van het vervaardigen van high end horloges.

Een horlogemerk met historie is over het algemeen extra interessant voor de echte liefhebber. Tag Heuer is daarnaast een merk dat gaat voor absolute perfectie en dat bovendien bekend staat vanwege hun ambitie, innovatie en sterke technische ontwikkeling. Ieder afzonderlijk Tag Heuer horloge moet zo’n 60 beproevingen doorstaan voordat ze aan de klant geleverd wordt. Dit zegt genoeg over hoe hoog Tag Heuer de lat voor zichzelf legt. Dit is dan ook te zien aan het eindproduct. Een horloge van Tag Heuer staat voor topkwaliteit, een sublieme afwerking en stijl.

Tag Heuer horloges worden voorzien van Zwitserse automatische uurwerken. Deze uurwerken behoren natuurlijk tot de top op dit gebied en leggen derhalve een zeer solide basis voor een solide horloge. Bovendien is het automatische uurwerk het soort uurwerk dat het echte ambacht van de horlogemaker het beste in beeld brengt. Kwaliteit  is natuurlijk heel belangrijk, maar daarnaast wil het oog ook wat. Tag Heuer biedt designs welke zowel als stijlvol alsmede als robuust en stoer kunnen worden omschreven. Met een horloge van Tag Heuer draag je een horloge dat zeker als een echte eyecatcher kan worden omschreven.

De horloges uit de verschillende series van Tag Heuer bieden veel diversiteit. De Tag Heuer Carrera modellen van dit Zwitserse merk gelden hierbij als iconen en mogen dan ook niet ontbreken in dit artikel. We zetten dan ook graag het specifieke Tag Heuer Carrera CV201AG.BA0725 horloge in de spotlight voor je. Dit horloge heeft een horlogekast van edelstaal met een doorsnede van 42mm. De horlogeband van dit horloge is eveneens vervaardigd uit edelstaal en geeft het horloge een robuuste en stoere uitstraling. De wijzerplaat van het horloge is zwart en is voorzien van verschillende zilverkleurige accenten. Verder is ook dit horloge uiteraard uitgerust met een Swiss made uurwerk, waarmee je altijd zeker bent van een zeer nauwkeurige weergave van de tijd. Het horloge is tot maar liefst 100 meter waterdicht. Daarnaast is dit horloge voorzien van saffierglas, dit glas is extra sterk waardoor er niet snel krasjes of beschadigingen te zien zullen zijn en je extra lang van je horloge kunt genieten.

Het bijzondere van dit horloge is dat het hier gaat om het Carrera 40 jarige jubileummodel, dus met recht een waar collectors item. Dit horloge heeft dan ook op technisch gebied heel wat moois te bieden. Zo beschikt het horloge over een datumaanduiding en een secondewijzer. Daarnaast is het horloge ook voorzien van lichtgevende indicatoren. Maar ook een tachymeter, dag indicator en een chronograaf functie ontbreken niet. Met het Tag Heuer Carrera CV201AG.BA0725 horloge kies je hiermee dus voor een zeer compleet horloge op technisch gebied. Daarnaast is dit horloge een waar sieraad om de pols en is het passend bij vrijwel elke outfit. Of je nu kiest voor een meer casual of zakelijke kledingstijl, de Tag Heuer Carrera CV201AG.BA0725 zal je outfit zeker compleet maken.

Zoals al genoemd is dit horloge ook voor de echte verzamelaar een interessant stuk. Natuurlijk heeft dit te maken met de Zwitserse kwaliteit van het horloge, daar zal de voorkeur van de echte liefhebber zeker liggen. Daarnaast betreft het natuurlijk een jubileumstuk wat het horloge extra bijzonder maakt. Bovendien zijn alle bijzondere technische aspecten voor de verzamelaar zeker ook fascinerend. Met dit horloge weet Tag Heuer dan ook een breed publiek aan te spreken. We kunnen dit Carrera model dan ook zeker één van de paradepaardjes van dit Zwitserse kwaliteitsmerk noemen, een echte must have.

Wanneer je ervoor kiest om bij ons in de webshop een Tag Heuer horloge te bestellen ontvang je hierbij een luxe officiële box, een duidelijke handleiding en bovendien 2 jaar garantie. Daar komt nog bij dat wij specifiek de Tag Heuer Carrera CV201AG.BA0725 met een mooie korting aanbieden ten opzichte van de juweliersprijs. Je kunt hiermee een echt Swiss made horloge aanschaffen met alles erop en eraan, tegen een extra aantrekkelijke prijs. Met dit horloge komen klassiek en sportief samen waarmee het horloge passend is voor vrijwel elke persoonlijke smaak.

Wist je bovendien dat wij ook watchwinders verkopen? Een horloge als de Tag Heuer Carrera CV201AG.BA0725 met een automatisch uurwerk wordt voorzien van de benodigde energie door natuurlijke beweging van de pols. Wanneer je het horloge echter niet draagt kan een watchwinder in deze behoefte voorzien. Kies je dus voor een Carrera horloge van Tag Heuer? Neem dan gelijk eens een kijkje in ons ruime assortiment watchwinders van kwaliteit!

Locman horloges | Officieel dealer

Geplaatst op 27 september 2021 om 15:25 uur

Op het Italiaanse eiland Elba is het meest populaire horlogemerk van het land gevestigd. We hebben het over het horlogemerk Locman. Locman biedt horloges van uitstekende kwaliteit voorzien van hoogstaande techniek, in combinatie met de welbekende Italiaanse klasse en stijl. Locman weet zich op verschillende manieren te onderscheiden van andere horlogemerken. Zo staat het merk bekend om het levendige kleurgebruik bij de ontwerpen van de horloges. Hierdoor maak je met een Locman horloge om je pols een echt statement.

De karakteristieke ontwerpen van het Italiaanse merk zijn aansprekend en fungeren daarmee vaak als een echte eyecatcher. Daarnaast biedt Locman horloges met zowel automatische- als quartz uurwerken, zodat er voor elke persoonlijke voorkeur voldoende opties zijn binnen de collectie. Bovendien staat het merk bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen als carbon fibre en titanium. Carbon fibre is extreem sterk en heeft een sportieve en moderne uitstraling. Titanium biedt als groot voordeel dat het erg licht van gewicht is, zodat de horloges van Locman zeer comfortabel dragen. Locman weet met zijn collectie ook diversiteit te bieden. Zo zijn er modellen met horlogebanden van rubber, leder en edelstaal. Dit maakt dat de verschillende horloges direct een geheel andere uitstraling krijgen. Dit in combinatie met de verschillende soorten uurwerken maakt Locman aantrekkelijk voor een breed publiek.

Wanneer je een horlogemerk hebt ontdekt dat goed past bij jouw persoonlijke voorkeuren, wordt je natuurlijk erg enthousiast wanneer er nieuwe modellen aan de collectie worden toegevoegd. Dit geldt ook voor ons als officieel dealer van Locman. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over de toevoeging van verschillende nieuwe modellen van Locman aan ons assortiment. Het gaat dan om nieuwe Locman Montecristo horloges. Montecristo is het meest populaire design en tegelijkertijd het paradepaardje van Locman te noemen. We maken je graag net zo enthousiast als dat wij zijn over deze splinternieuwe modellen van Locman. We zullen daarom 2 modellen van deze Montecristo designs nader belichten, om een idee te krijgen van wat de nieuwe modellen van Locman allemaal te bieden hebben.

We beginnen met het Locman Montecristo 41mm 0542A01S-00BKORSO horloge. Dit is een heel mooi voorbeeld van een horloge met een kleurrijke uitstraling. Zowel de rubberen horlogeband als de accenten op de zwarte wijzerplaat zijn uitgevoerd in de kleur oranje en daarmee zeer sprekend. De horlogekast is gemaakt van een combinatie van edelstaal en titanium en heeft een doorsnede van 41mm en dikte van 14 mm. Dit horloge is voorzien van een quartz uurwerk en is tot 100 meter waterdicht. Door het gebruik van saffierglas hoef je niet snel bang te zijn voor krasjes of andere beschadigingen. Dit horloge sluit met een vouwsluiting. Ook op technisch gebied is dit een mooi compleet horloge. Zo biedt dit model een secondewijzer en een datumaanduiding, maar je hebt hiermee ook de beschikking over lichtgevende indicatoren en een chronograaf functie.

Een tweede model dat we graag even toelichten is het Locman Montecristo Carbon 0544C09S-CBCBWHSB horloge. Dit horloge is tevens uitgevoerd in een sprekende kleur, namelijk helderblauw. We zien deze kleur terugkomen in de horlogeband en als accent op de wijzerplaat. De horlogeband is vervaardigd uit rubber en sluit met een vouwsluiting. Verder is de horlogekast gemaakt van carbon fibre dat de kast extreem stevig maakt. Deze kast heeft een doorsnede van 41mm en een dikte van 14mm. Met een automatisch uurwerk van hoge kwaliteit en een waterdichtheid van 100 meter is dit horloge geschikt voor intensief gebruik. Ook bij dit horloge is er weer gebruik gemaakt van sterk saffierglas. Als we kijken naar de technische aspecten, biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Wederom een compleet plaatje dus.

Locman Montecristo Carbon 0544C09S-CBCBWHSB horloge

Naast de bovengenoemde 2 modellen bieden wij in onze webshop een groot aantal nieuwe Locman Montecristo modellen aan uit verschillende series. Hierbij zijn veel horloges te vinden waarbij volop gebruik is gemaakt van opvallende kleuren, maar als je liever een meer neutraal horloge draagt is er ook genoeg om uit te kiezen. Naast de nieuwe modellen van Locman bieden wij op het moment ook een aantal mooie horloges aan met een aantrekkelijke korting. Twee hele goede redenen dus om eens een kijkje te nemen in onze webshop.

Wanneer je ervoor kiest om bij ons een horloge van Locman te bestellen kan je dit met een veilig gevoel doen in onze webshop. Betalen kan gemakkelijk en snel met iDeal, Paypal of creditcard. Mocht je graag een Locman horloge aan willen schaffen dat je niet bij ons in de webshop kunt vinden? Dat is ook geen enkel probleem! Als officieel dealer kunnen wij namelijk ieder Locman horloge uit de collectie voor je leveren. Welk Locman horloge dus ook jouw favoriet is, wij leveren het graag aan je.

Watchwinder voor 1 horloge

Geplaatst op 22 september 2021 om 10:54 uur

Een watchwinder is de meest gebruikte accessoire voor automatische horloges. Het zorgt ervoor dat de horloges optimaal voorzien zijn van energie en daardoor netjes op tijd blijven lopen. Een stilstaand automatisch horloge is met een watchwinder verleden tijd. Deze horlogeaccessoire draait de horloges zachtjes rond waardoor de veer in het uurwerk wordt gespannen. Hierdoor blijft het horloge lopen en is het direct gereed om te dragen. Je hoeft dus nooit meer het horloge op te winden en de tijd en datum opnieuw in te stellen. Handig maar zeker ook goed voor het behoud van jouw automatische horloges.

In dit artikel schrijven we over de watchwinder voor 1 horloge. Dit type watchwinder is vaak compact en heeft één motor die de rotor aandrijft waarop het horloge wordt bevestigd. Vaak zijn watchwinders voor 1 horloge relatief klein en compact. Meestal zijn ze puur gericht op het volbrengen van hun taak, het opwinden van 1 automatisch horloge, en bieden ze weinig extra luxe en functies. Bij watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van meerdere horloges zie je vaak dat ze extra opbergruimte, LED verlichting of een deurtje hebben. Deze eigenschappen heeft een watchwinder die geschikt is om 1 automatisch horloge op te winden vaak niet. Dit wil echter niet zeggen dat ze automatische horloges minder goed opwinden. Integendeel, ze doen precies waarvoor ze bedoeld zijn.

Er is veel keus op gebied van watchwinders voor 1 horloge. Bekende merken die elke horlogeliefhebber wel kent zijn Swiss Kubik, Benson en Bernard Favre. Maar ook RDI uit Zwitserland en Chronovision uit Duitsland maken uitstekende watchwinders waarmee je één automatisch horloge kan opwinden. Belangrijk is dat je een merk en model kiest dat gebruik maakt van een solide motor. Deze motor vormt namelijk de basis van het apparaat. Als je grotere en zwaardere horloges wilt opwinden is de keuze voor een Japanse, Duitse of Zwitserse motor zeker aan te raden.

Als je naar een watchwinder voor 1 horloge zoekt onder de 200,00 euro (incl. BTW) dan hebben we een paar interessante modellen voor je. De Benson Compact 1.17. Black Leather watchwinder is een goed voorbeeld. Dit model is compact, zwart van kleur en bedekt met fraai leder. Dit model stel je in via het LCD schermpje aan de achterkant waardoor je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag kan selecteren. De horlogehouder is flexibel en geschikt voor elk gangbaar horloge. Eigenlijk gelden bovenstaande eigenschappen ook voor de Benson Compact Single 1.WAS watchwinder. Alleen is dit model in walnoot hout uitgevoerd en heeft een fraaie chromen ring om de rotor voor een extra luxe uitstraling. Wil je een wat sportiever model met carbon fibre uitstraling dan kom je uit bij de Benson Compact 1.17. Carbon Fibre watchwinder. Deze watchwinder biedt alles wat je nodig hebt om een automatisch horloge perfect van energie te voorzien.

Wanneer je iets meer te besteden hebt en graag een watchwinder met Duitse motor wilt kopen dan zijn de watchwinders van Chronovision een goede keuze. Dit merk begint vanaf 479,00 euro (incl. BTW). Deze modellen die geschikt zijn voor het opwinden van 1 horloge worden gemaakt in Duitsland en hebben een sterke motor. Een ander leuk voordeel is dat elk model is uitgevoerd met Bluetooth techniek waardoor je de watchwinder instelt via een app via de bluetooth verbinding van je mobiele telefoon.

Wil je een watchwinder van Zwitserse afkomst die perfect past bij jouw Zwitserse horloges? Dan adviseren wij je om de Swiss Kubik watchwinders te bekijken. Deze collectie bestaat uit de Startbox en Masterbox series. De Swiss Kubik Startbox watchwinders zijn instapmodellen en beschikbaar vanaf 445,00 euro (incl. BTW) en de Masterbox modellen zijn iets luxer uitgevoerd en ook leverbaar voor 2, 3, 4, 6 en 8 automatische horloges. De Swiss Kubik Masterbox watchwinders beginnen vanaf 695,00 euro (incl. BTW). Swiss Kubik biedt een zeer kwalitatieve watchwinder voor 1 horloge waarvan je jarenlang plezier zal hebben. Een belangrijk voordeel van dit merk is dat je batterijen kunt gebruiken in de watchwinder waardoor deze tot wel 3 jaar blijft werken. Hierdoor kan je de watchwinder overal neerzetten, zelfs in een kluis zodat jouw automatische horloges optimaal veilig zijn.

De meeste horlogeliefhebbers beginnen met een watchwinder voor 1 horloge. Maar vaak worden er nieuwe horloges toegevoegd aan de collectie en hebben ze een grotere watchwinder nodig. Toch is een watchwinder voor 1 horloge heel handig en functioneel. Je kan ze vrijwel overal neerzetten, ze zijn makkelijk in gebruik en zeer betaalbaar. Als je een automatisch horloge hebt dan herken je het ongemak wanneer het horloge leeg is en stilstaat. Dit wil je als liefhebber voorkomen, maar zeker ook om tijd en moeite te besparen. Het is namelijk onhandig als je jouw automatische horloges steeds opnieuw moet instellen en opwinden. Het gebruik van een watchwinder voor 1 horloge is dan een uitkomst. De meeste horlogeliefhebbers kunnen simpelweg niet meer zonder een watchwinder.

Wanneer je op zoek bent naar een goede watchwinder en je komt er niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met een goed advies. Met meer dan 15 jaar ervaring op gebied van automatische horloges en watchwinders helpen we je graag verder. Wil je een watchwinder bestellen? In onze webshop vind je veel verschillende merken en kan je watchwinders vergelijken met elkaar. Wij leveren vrijwel alle modellen uit voorraad zodat je extra snel kan genieten van de aanblik van een ronddraaiend horloge!

Iron Annie Bauhaus horloges

Geplaatst op 15 september 2021 om 20:00 uur

Als officieel dealer van veel verschillende horlogemerken zijn er altijd wel een paar merken die we bijzonder leuk en interessant vinden. Bijvoorbeeld een horlogemerk dat een originele eigen stijl heeft qua design of een merk dat juist aanspreekt door sublieme kwaliteit. Er zijn ook horlogemerken die deze beide elementen hebben. Iron Annie is zo’n merk. In dit artikel schrijven we over dit Duitse horlogemerk dat relatief jong is maar ontzettend hard op weg is één van de meest populaire merken te worden in Duitsland. Maar de Iron Annie horloges zijn niet alleen in Duitsland een succes, ook hier in Nederland merken wij veel enthousiasme van kopers die een exemplaar van dit merk hebben gekocht.

Voor echte kwaliteit op het gebied van horloges vind je niet alleen in Zwitserland, maar ook in Duitsland enorm veel aansprekende horlogemerken. De Duitse producten staan bekend om hun betrouwbaarheid, robuustheid en degelijkheid. Zo ook de horloges van het Duitse horlogemerk Iron Annie. Iron Annie biedt naast kwaliteit ook diversiteit in haar collectie. Bovendien staat het merk bekend om de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding die zij weten te leveren. Met een horloge van Iron Annie kies je voor betaalbare kwaliteit.

Iron Annie is nog een betrekkelijk jong merk te noemen en valt onder het moederbedrijf Pointtec, net als de bekende merken Junkers en Zeppelin. Ondanks dat Iron Annie nog niet zo heel erg lang bestaat biedt het merk toch een stukje historie en nostalgie. Dit komt doordat je met de horloges van Iron Annie wordt teruggevoerd naar de tijden van weleer betreffende de luchtvaartgeschiedenis. De naam Iron Annie refereert ook aan de JU52 vliegtuigen met registratie D-AQUI, deze vliegtuigen werden destijds door de Amerikanen Iron Annie gedoopt. Iron Annie biedt met zijn horloges dezelfde kwaliteit en robuustheid als waar deze vliegtuigen destijds bekend om stonden.

Iron Annie Bauhaus 5018-4 horloge

De horlogecollectie van Iron Annie bestaat uit verschillende series horloges. Er is een serie die daaruit springt, namelijk de Iron Annie Bauhaus serie. Voor deze serie horloges liet Iron Annie zich inspireren door de Bauhaus kunststroming. Kenmerkend voor deze stroming is minimalisme en ingetogen designs. Dit is dan ook duidelijk terug te zien aan de horloges in de Bauhaus serie van Iron Annie. Natuurlijk zien we ook bij de Bauhaus horloges de kwaliteit en perfecte afwerking terug, waar Iron Annie bekend om staat. De Iron Annie horloges uit de Bauhaus serie worden eveneens met de hand gemaakt in Duitsland, door horlogetechnici die hun vak verstaan. Deze serie biedt niet alleen diversiteit wat betreft uitstraling, ook als we kijken naar het soort uurwerk biedt Iron Annie horloges voor iedere persoonlijke voorkeur. In de Bauhaus serie vinden we dan ook horloges met zowel mechanische- als quartz- en automatische uurwerken. Ieder Iron Annie Bauhaus horloge is bovendien verkrijgbaar met een bijzonder mooie lederen- of Milanese edelstalen horlogeband.

Een bijzonder model afkomstig uit de Bauhaus serie is het Iron Annie Bauhaus 5066-1 horloge. Bij dit horloge is zeer duidelijk het ingetogen karakter van de Bauhaus invloed te zien. De wijzerplaat is wit van kleur en oogt rustig. Wanneer er gekozen wordt voor een lederen band, wordt dit horloge geleverd met een zwarte band. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 41 mm. Verder is er gekozen voor het gebruik van K1 mineraalglas en is dit horloge uitgerust van een automatisch uurwerk van Miyota. Bijzonder om te benoemen is ook de glazen bodem waarover dit horloge beschikt. Hiermee kan de echte horlogeliefhebber zijn horloge aan het werk zien. Dit model beschikt bovendien over verschillende extra functionaliteiten, zoals een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Daarnaast beschikt het horloge ook over een gangreserve aanduiding.

Een tweede Bauhaus model dat zeker het bekijken waard is, is het Iron Annie Bauhaus 5056-1 horloge. Dit horloge heeft eveneens die minimalistische uitstraling. Het horloge kenmerkt zich verder door een klassiek en stijlvol design, met een witte overzichtelijke wijzerplaat. Wanneer gekozen wordt voor een lederen horlogeband, is deze uitgevoerd in de kleur zwart. De Iron Annie Bauhaus 5056-1 is verder tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 40 mm en een dikte van 11 mm. Ook dit horloge is voorzien van een automatisch uurwerk, maar in dit geval van het Zwitserse merk ETA. De extra functionaliteiten waar dit horloge over beschikt zijn een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren.

Een derde en laatste model uit de Bauhaus collectie dat we graag uitlichten is het Iron Annie Bauhaus 5018-2 horloge. Dit horloge heeft een meer retro uitstraling. De wijzerplaat van dit horloge is zwart en de lederen horlogeband is donkerbruin. Ook dit horloge is voorzien van een automatisch uurwerk van ETA. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De horlogekast heeft een doorsnede van 42 mm. Verder biedt dit horloge ook een mooie doorkijkbodem, voor de echte liefhebber. Naast een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren, beschik je met dit horloge ook over een mooie chronograaf functie.

De drie bovengenoemde modellen van Iron Annie, zijn natuurlijk slechts een greep uit de uitgebreide collectie. Wij bieden in onze webshop een mooi assortiment Iron Annie horloges aan, waaronder de bijzondere Bauhaus modellen. Het is zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen wanneer je op zoek bent naar een horloge van kwaliteit met een geschiedenis en uniek verhaal. De combinatie met Duitse kwaliteit is één van de voordelen van een Iron Annie Bauhaus horloge.

Wanneer je in onze webshop een Iron Annie horloge bestelt, ontvang je deze in een luxe officiële box met 2 jaar garantie. Met een horloge van Iron Annie ben je verzekerd van kwaliteit en een uniek design. Als officieel dealer hebben wij de meest populaire modellen op voorraad en direct leverbaar. Als jij op zoek bent naar een Duits horloge met een fraaie en unieke uitstraling dan moet je zeker de Iron Annie horloges eens bekijken. De kans is groot dat jij binnenkort met een prachtig horloge om je pols jaloerse blikken krijgt van andere horlogeliefhebbers.

Benson horlogeboxen, berg je horloges veilig op

Geplaatst op 9 september 2021 om 08:46 uur

Elke liefhebber van bijzondere horloges is natuurlijk zuinig op zijn of haar collectie. Het is dan ook belangrijk om een goede plaats te kiezen waar je je horloges netjes, maar vooral ook veilig kunt opbergen. Wanneer je automatische horloges in het bezit hebt kan je je horloges bewaren in een goede watchwinder, die dan ook direct voorziet in de energiebehoefte van jouw horloges. Wanneer dit echter niet nodig is bewaar je jouw trots uiteraard ook het liefst op een veilige en overzichtelijke plaats bij elkaar. Hiervoor gebruik je idealiter een mooie horlogebox.

Benson Black Series LWB.12 Blue horlogebox

Een goede horlogebox is stevig en biedt bescherming, maar daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Voor vele liefhebbers en/of verzamelaars is een mooi horloge niet alleen een gebruiksvoorwerp of sieraad. Vaak geldt een bijzonder horloge ook als een soort statussymbool of verzamelobject. Het is dus heel logisch dat iemand met een passie voor mooie horloges ook hoge eisen stelt aan een horlogebox. De voorkeur gaat dan ook vaak uit naar een horlogebox die niet alleen veilig is, maar daarnaast ook een stijlvolle en luxueuze uitstraling heeft. Horlogeboxen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en met een diverse capaciteit. Zo zijn er horlogeboxen op de markt met ruimte voor het opbergen van enkele horloges, maar ook horlogeboxen die geschikt zijn voor de echte verzamelaar, met een grote capaciteit. Denk bijvoorbeeld aan een horlogebox voor 8, 12 of 16 horloges.

Wanneer je op zoek gaat naar een passende horlogebox, is het de moeite waard de collectie van het merk Benson eens te bekijken. Benson is een kwaliteitsmerk van Nederlandse bodem, dat zowel kwalitatieve watchwinders als hoogwaardige horlogeboxen in eigen beheer laat vervaardigen. Dit betekent dat het merk absolute kwaliteit biedt en hier dan ook met de neus bovenop zit. Daarnaast weet Benson op deze manier zowel de watchwinders als de horlogeboxen tegen een aantrekkelijke prijs in de markt te zetten. Wanneer je de collectie van Benson bekijkt wordt dan ook duidelijk dat een horlogebox van kwaliteit met een stijlvolle uitstraling echt niet duur hoeft te zijn. De horlogeboxen van Benson stralen een zekere klasse uit, zodat jouw horloges extra mooi uitkomen. Maar nog belangrijker, veilig zijn in de horlogebox.

In de collectie van de Benson horlogeboxen vinden we de Benson Black Series horlogeboxen. Deze verschillende horlogeboxen bedienen liefhebbers met een diverse persoonlijke smaak en/of voorkeur. De Black Series bieden zeer luxe horlogeboxen en  is er keuze uit horlogeboxen geschikt voor 3,8 of 12 horloges. Zo kun je zowel als liefhebber met een paar horloges evenals echte verzamelaar terecht voor een horlogebox binnen de collectie van Benson. De horlogeboxen binnen de Black Series hebben een zeer luxe uitstraling en zijn vervaardigd uit bijzonder mooi leder en verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkerbruin, blauw en carbon fibre. Het effen leder wordt afgewisseld met een verwerkt patroon dat een speels effect geeft en het chique karakter van de horlogeboxen nog eens benadrukt. Wat verder opvalt aan de horlogeboxen binnen de Black series is onder andere de fraaie afwerking. Dit uit zich onder meer in de fijne stiksels en het in het leder gedrukte logo.

De luxe horlogeboxen binnen de Black Series zijn aan de binnenkant voorzien van een zwarte zachte stof voor een optimale bescherming tegen beschadigingen zoals kleine krasjes. Met een horlogebox afkomstig uit de collectie van Benson kun je er dus van op aan dat je jouw horloges altijd veilig kunt opbergen. De horlogeboxen zijn zo ontworpen dat ze ook geschikt zijn voor oversized horloges, dat betekent dat ze geschikt zijn voor iedere liefhebber en verzamelaar. Bovendien kun je de horlogeboxen afsluiten met het aanwezige slotje. Kortom, aan alles is gedacht bij het ontwerpen van deze mooie series horlogeboxen.

Met een Benson Black Series horlogebox kies je dus voor een stijlvolle en veilige oplossing om jouw horloges te kunnen opbergen, van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien zijn deze horlogeboxen zeer betaalbaar en biedt Benson in deze dan ook een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Deze horlogeboxen zijn geschikt voor horloges met verschillende formaten. Dus naar welke horloges jouw voorkeur ook uitgaat, met een Benson Black Series horlogebox zit je goed.

Als je ervoor kiest bij ons een Benson horlogebox te bestellen, dan ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie en certificaat. Wij leveren als officieel Benson dealer uit voorraad en hebben vrijwel elke horlogebox direct leverbaar.

Voor automatische horloges loont het zeker de moeite eens een kijkje te nemen in de uitgebreide collectie watchwinders van Benson. Ook op dit gebied biedt Benson namelijk betaalbare kwaliteit aan en bovendien diversiteit in capaciteit en uitstraling.  Met elk product van Benson ben je verzekerd van een degelijke Nederlandse kwaliteit waar je zeker gedurende lange tijd plezier aan zult beleven.