Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Van Speyk horlogecollectie 2024

Geplaatst op 16 september 2024 om 14:34 uur

Heeft u weleens van het horlogemerk Van Speyk gehoord? Dit Nederlandse horlogemerk is een interessant alternatief voor hoogwaardige horloges uit Zwitserland die tegenwoordig ontzettend duur zijn geworden. Bent u horlogeliefhebber en staat u open voor nieuwe merken? Lees dan vooral verder.

Van Speyk Dutch Diver Blue

Voor fraaie, luxe horloges met een stijlvol karakter hoef je niet ver van huis. Natuurlijk staan landen als Zwitserland en Duitsland bekend om hun betrouwbare horloges en elegante ontwerpen, maar ook dichterbij huis vinden wij horloges van hoge kwaliteit in een ontwerp welke klasse uitstraalt.

In dit artikel zetten wij in dit kader graag het merk Van Speyk centraal. Van Speyk is een horlogemerk van Nederlandse bodem, dat zowel voor de echte liefhebber als de fanatiek verzamelaar zeer interessant te noemen is. Om te beginnen is het merk een mooi voorbeeld van een horlogemerk dat ons terug weet te voeren naar de tijden van weleer. Zo is van Speyk vernoemd naar de nationale held Jan Carel Josephus van Speyk.

Van Speyk werd geboren in 1802 en werd opgeleid als kleermaker. Hij droomde echter van een leven op zee en van alle avonturen die daarbij hoorden. Hij volgde hierin zijn hart en werd luitenant bij de Marine, waar hij betrokken was bij verscheidene handels- en gevechtsmissies over de gehele wereld. Hij ontving daarvoor de "ridderkruis der vierde klasse van de Militaire Willems-Orde", wat mag worden gezien als een grote eer. Van Speyk toonde onder meer zijn moed toen hij in Antwerpen scheepsladingen moest onderzoeken. Omdat hij zich niet wilde overgeven aan een groep woedende werklieden die aan boord kwamen, besloot hij zichzelf met het schip op te blazen door een brandende sigaar in een vat buskruit te gooien. Van Speyk stierf deze dag als nationale held en werd uiteindelijk voor het horlogemerk van Speyk een boegbeeld dat de fascinerende Nederlandse geschiedenis met de nationale trots weet te verenigen. De horloges van Van Speyk brengen met de verwijzing naar de Nederlandse historie een vleugje nostalgie met zich mee in deze moderne tijd. Dit gegeven maakt de horloges van het merk extra interessant voor iedere liefhebber van horloges met karakter.

De horloges uit de collectie van Van Speyk zijn met oog voor detail met de hand gemaakt door echte experts op dit gebied. Daarbij heeft men bij van Speyk de kwaliteit van de horloges, het uurwerk en de gebruikte materialen zeer hoog in het vaandel staan. De ambitie van het merk is dan ook altijd geweest zeer hoogwaardige horloges te bieden die klasse uitstralen, in combinatie met een aantrekkelijke prijs. De horloges van Van Speyk vallen daarnaast op door de bijzondere accenten en details die in de designs zijn verwerkt. Zo is het logo van het merk bijvoorbeeld te vinden op de horlogeband, de rotor en de horlogekast van diverse modellen en zijn verschillende horloges afgewerkt met fraaie blauwe schroeven. Andere details die bijdragen aan de charmes van verschillende modellen van Van Speyk zijn bijvoorbeeld de Romeinse index en de doorzichtige bodem. Deze laatste mooie extra zorgt ervoor dat je als liefhebber van luxe horloges jouw horloge ook echt aan het werk kunt zien. Eveneens sprekend is het reliëf accent op de wijzerplaat van verschillende van Speyk modellen. Bovendien biedt het merk modellen met een zeer goede waterdichtheid, zoals de Van Speyk Dutch Diver modellen, die tot maar liefst 200 meter waterdicht zijn. Deze modellen bieden daarnaast een datumaanduiding, lichtgevende indicatoren, een draaibare bezel en verschroefde kroon. Hiermee biedt van Speyk het complete plaatje. Doordat je bij Van Speyk terecht kan voor zowel sportieve horloges als meer klassieke modellen, weet dit bijzondere Nederlandse merk zijn pijlen te richten op een breder publiek.  Ook wanneer we kijken naar het soort uurwerk weet Van Speyk diversiteit te bieden. Zo zijn er Van Speyk horloges verkrijgbaar met quartz uurwerken, maar ook met automatische uurwerken. Daarnaast biedt het merk modellen met uurwerken van Zwitserse afkomst en horloges voorzien van een Japans uurwerk. Van Speyk biedt verder horloges met prachtige lederen horlogebanden, maar ook modellen voorzien van een robuuste edelstalen horlogeband. Bovendien zijn er zowel modellen verkrijgbaar met een doornsluiting, als designs voorzien van een vouwsluiting.

Naast de Dutch Diver modellen, vinden we binnen de collectie bijvoorbeeld ook uiterst fraaie en aansprekende pilotenhorloges die tot de verbeelding spreken. Daarnaast zijn er echter nog verschillende andere fraaie series horloges van het merk verkrijgbaar.

Binnenkort zal Van Speyk een geheel nieuwe collectie automatische horloges presenteren die voorzien zijn van een Swiss made automatisch uurwerk en worden geproduceerd in Amsterdam, Nederland.

Wanneer je op zoek bent naar een hoogwaardig horloge in een stijlvol jasje, in combinatie met een scherpe prijs, ben je bij het merk Van Speyk aan het juiste adres. Wanneer je graag een horloge van dit elegante horlogemerk wilt bestellen, kun je hiervoor terecht bij ons in de webshop.

 Je ontvangt jouw favoriete Van Speyk horloge dan met handleiding in een luxe officiële horlogedoos thuis. Uiteraard bieden wij ook een 2-jarige garantie aan bij de horloges van Van Speyk. Voor een passend advies kun je bovendien altijd bij ons terecht. Wij leveren jou op dit gebied de beste service, nieuwste collecties en scherpste prijzen! Bekijk nu de verschillende aansprekende van Speyk modellen bij ons in de webshop en kies voor het horloge dat het beste bij je past!