Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

De 10 beste watchwinders voor minder dan 500 euro

Geplaatst op 7 juli 2020 om 12:34 uur

Een watchwinder gebruik je om je automatische horloge op te winden als je het niet draagt., bijvoorbeeld als je meerdere automatische horloges hebt. Je kan er immers maar één tegelijkertijd dragen. De watchwinder maakt een draaiende beweging en bootst de beweging van je pols na, hierdoor krijgt het uurwerk binnenin het automatische horloge energie. Sommige watchwinders kunnen 1 of meerdere horloges hebben. Het handige aan een watchwinder is dat het een mooie opberg plaats is en dat je niet elke keer je horloges weer goed hoeft te zetten qua tijd, datum en andere functies. De meeste watchwinders werken draaien volgens een programma. Daardoor hoeft een watchwinder maar een aantal minuten draaien, om vervolgens tijdelijk stil te staan en daarna deze cyclus weer te hervatten. Op deze manier wordt een natuurlijke polsbeweging nagebootst. Het horloge hoeft niet 24 uur lang in beweging te zijn, want dit is het horloge ook niet als je het zelf draagt. Dan wissel je ook momenten van beweging met stilstand af.

In dit blog schrijven we over betaalbare watchwinders. Onder een betaalbare watchwinder verstaan wij watchwinders die minder dan 500 euro kosten. Maar welke watchwinders in deze prijsklasse zijn van goede kwaliteit? Wij hebben voor jou de 10 beste watchwinders geselecteerd die minder kosten dan 500,00 euro.

Benson Compact 1.17. Blue Leather watchwinder

Deze Benson Compact 1.17. Blue Leather watchwinder gebruikt een sterke Japanse motor die optimale opwinding en een goede kwaliteit biedt. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 1 horloge en is blauw van kleur. Hij heeft 3 programma’s (CW, CC, en Alternate) en is gemaakt van mooi lederen materiaal. De energievoorziening is via de meegeleverde adapter of een set batterijen. De kleur van de binnenkant is zwart en past mooi bij het blauwe exterieur. Het formaat is 14cm bij 12cm bij 13cm (L x B x H). Het gewicht van deze watchwinder is +- 1000 gram. Dit model is energiezuinig en geluidsarm. Je kan de TPD instellen in 600, 900, 1200, 1500, 1800, 2100 omwentelingen per dag en de watchwinder heeft overwind protectie. Dit model wordt geleverd met 2 jaar garantie met een een handleiding. De prijs bedraagt 169,00 euro.  

Benson Compact 2.18 Black Leather watchwinder

De  Benson Compact 2.18 Black Leather watchwinder heeft twee sterke Japanse motoren en een zeer een goede prijskwaliteit verhouding. Deze watchwinder is gemaakt voor 2 horloges en is zwart van kleur. Het model heeft 3 programma’s (CW, CC, Alt) en werkt via een adapter (netstroom). De buitenkant is gemaakt van zwart leder en de kleur van de binnenkant is zwart. De lengte is 25cm, de breedte is 18cm en de hoogte is 16 cm. Deze watchwinder weegt +- 2500 gram. De Benson Compact 2.18 modellen zijn energiezuinig en geluidsarm. Hij heeft instelbare toeren 600, 900, 1200, 1500, 1800, 2100 en LED verlichting.

Deze watchwinder wordt geleverd met 2 jaar garantie en handleiding. De prijs bedraagt 249 euro.

Benson Smart-Tech II Watchwinder 4.18.B watchwinder

De nieuwe Benson Smart-Tech II 4.18.B watchwinders hebben een fraai design en zijn ook nog eens duurzaam. De watchwinder blijft ook op langere termijn zeer stil.

Deze watchwinder is geschikt voor 4 horloges. Dit model heeft 4 Japanse motoren en is zwart van kleur. De watchwinder heeft 3 programma’s (CW, CC, Alt) en werkt via een adapter (netstroom). De Benson Smart-Tech II 4.18.B is gemaakt van hout met mineraalglas en de bekleding aan de binnenkant is zwart. De watchwinder 25cm breed en heeft een hoogte van 35cm. Het gewicht is +- 5400 gram. Deze watchwinder heeft overwind protectie en een power winding functie. Uiteraard kan je kan de rotoren en de TPD apart instellen. De garantie bedraagt 2 jaar en de prijs van deze watchwinder is 429 euro.

Boda Concept A2 Walnut watchwinder

De Boda Concept A2 Walnut watchwinder is een mooie watchwinder met walnoten uiterlijk. De ronde vormen in combinatie met het touchscreen zorgen voor een moderne en natuurlijke look. Deze watchwinder is geschikt voor 2 horloges.

Deze Boda Concept watchwinder heeft twee Japanse motoren en 3 programma’s (CW, CC, Alt). De watchwinder werkt met een adapter en heeft een glazen deurtje. De lengte is 27cm, de breedte is 19cm en de hoogte is 23cm. Het gewicht van deze watchwinder is 3900 gram. Ook deze watchwinder is geluidsarm en heeft LED verlichting en een overwind protectie. Deze watchwinder wordt geleverd met 2 jaar garantie en een handleiding. Deze watchwinder kost momenteel 399 euro en is een absolute aanraden wanneer je een watchwinder zoekt voor 2 horloges.  

Boda Concept C2 Walnut watchwinder

Deze Boda Concept C2 Walnut watchwinder is geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges. Deze watchwinder is verticaal van design. Deze watchwinder heeft twee Japanse motoren en 3 opwindprogramma’s (CW, CC, Alt). In deze watchwinder kan je nog 2 andere horloges opbergen. Het model heeft een breedte van 19cm en een lengte van 19cm. De hoogte is 36cm. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een mooi aanzicht in het donker. De rotoren zijn individueel instelbaar via het touchscreen display. De watchwinder wordt geleverd met 2 jaar garantie en handleiding. De prijs bedraagt 479,00 euro.

Chronovision One Aluminium Bluetooth 70050/101.30.10

De Chronovision One Alumiunium 70050/101.30.10 watchwinder heeft een Duitse motor en kan bijna een jaar doen over een set C batterijen! Dit model is geschikt voor 1 horloge en is zwart gekleurd. Hij heeft 3 opwindprogramma’s (CW, CC, Alt) en werkt zoals gezegd op batterijen. Een adapter is adapter optioneel. Deze watchwinder is gemaakt van aluminium en de bekleding heeft een mooie zwarte kleur. De Chronovision One is 10 cm lang, breed en hoog. Deze horlogewinder weegt 500 gram. Het leuke aan deze watchwinder is de Bluetooth functie. De garantie bedraagt 3 jaar. Deze watchwinder kost 479 euro wat eigenlijk een zeer lage prijs is voor een Duitse watchwinder.

Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 watchwinder

De Orbita Sparta W05527 watchwinder is compact en eenvoudig vormgegeven maar niet minder doeltreffend. Deze watchwinder is geschikt voor 2 horloges en heeft Zwitserse motoren. De watchwinder is zwart van kleur en heeft 3 programma’s (CW, CC, Alt). Dit model werkt op batterijen en is gemaakt van kunststof. De lengte is 22cm, de breedte is 12cm en de hoogte is 12cm. Dit model weegt 2000 gram en is zeer energiezuinig. De rotoren kan je apart instellen De Orbita Sparta watchwinders hebben het handige Rotorwind systeem en werken extra lang dankzij het long-life batterij systeem. De garantie op deze Orbita watchwinder bedraagt 2 jaar. Uiteraard wordt een handleiding meegeleverd. Deze watchwinder die in de VS wordt gemaakt kost 529 euro.

Orbita Sparta Bold 1 Blue W05525 watchwinder

Ook deze watchwinder van Orbita is compact en eenvoudig vormgegeven. Het model heeft een Zwitserse motor en de watchwinder is blauw van kleur. Deze watchwinder werkt op batterijen en is gemaakt van kunststof. Deze horlogewinder heeft een lengte van 11cm, een breedte van 12cm en een hoogte van 12cm.  De Orbita Sparta Bold 1 Blue W05525 heeft een gewicht van 900 gram en is energiezuinig. Ook deze watchwinder maakt gebruik van het door Orbita gepatenteerde Rotorwind systeem. De garantie op de watchwinder bedraagt 2 jaar. De prijs bedraagt 279 euro.

Swiss Kubik Startbox Black watchwinder

De Swiss Kubik ABS watchwinders voor 1 horloge worden nu Swiss Kubik Startbox watchwinders genoemd. Deze modellen zien er heel mooi uit. Modern en compact. Dez Swiss Kubik Startbox watchwinders zijn geschikt voor 1 horloge en heeft een Zwitserse motor. De kleur van de watchwinder is zwart. Dit model is 10 bij 10 bij 10 cm groot en weegt ongeveer 1 kilo. De Startbox modellen van Swiss Kubik werken op een set AA batterijen en gaan wel 3 jaar mee. De watchwinders van dit merk worden gemaakt in Zwitserland.  De prijs van deze watchwinder is 445 euro en daarvoor krijg je een schitterende watchwinder van Zwitserse kwaliteit met 3 jaar garantie.

Scatola del Tempo Rotor One 03008.VSIL watchwinder

Deze Scatola del Tempo Rotor One 03008.VSIL watchwinder in de kleur groen is voorzien van een Swiss made motor en verkrijgbaar in 6 andere mooie kleuren leder. Het model is gemaakt van leder en heeft een glazen dekseltje voor optimale bescherming van het horloge. De afmetingen zijn 10 x 10 x 12 cm. De watchwinder is licht en weegt maar 450 gram. Uiteraard is ook deze Scatola del Tempo Rotor One energiezuinig en geluidsarm. De garantie is voor een periode van 3 jaar. De prijs is 480 euro. De watchwinder wordt geleverd in een fraaie verpakking inclusief handleiding.

Conclusie

In dit blog artikel over betaalbare watchwinders hebben we laten zien dat je voor relatief weinig geld toch mooie en goede watchwinders kan kopen. Met andere woorden, voor minder dan 500 euro heb je een uitstekende watchwinder om jouw automatische horloges veilig en goed op te winden. Alle bovenstaande modellen zijn betrouwbaar, functioneel en betaalbaar. Wil je liever een Zwitserse of Duitse watchwinder? Dan ben je bij Orbita, Swiss Kubik en Chronovision aan het goede adres. Kies je liever voor een horlogewinder met Japanse motoren dan kom je uit bij Benson en Boda Concept. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze minder dan 500 euro kosten en probleemloos jouw automatische horloges opwinden.

Als officieel dealer van deze watchwinder merken bieden wij op elke horlogewinder minimaal 2 jaar garantie. Elk watchwinder is uiteraard nieuw en wordt verpakt in de originele doos inclusief handleiding. Wij verzenden  wereldwijd (verzekerd en aangetekend) via Fedex, DPD of PostNL. In onze webshop kan je betalen met jouw creditcard, Ideal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit blog artikel? Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder!

Welk horloge neem jij mee op vakantie?

Geplaatst op 30 juni 2020 om 11:13 uur

Welke horloge neem jij mee op vakantie? Dat is handig om te weten omdat je niet wilt dat de horlogeband verkleurd, je horloge beschadigd raakt, of dat er water in komt als je gaat snorkelen of duiken. Als je weer op vakantie gaat in de zomervakantie is het toch handig om te weten of je het juiste horloge meeneemt. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat waarbij je veel moet reizen, of veel activiteiten gepland hebt of juist een relax vakantie tegemoet gaat, je moet jouw horloge erop afstemmen. Als je gaat voor een relax vakantie dan wil je niet rondlopen met een groot onhandig zwaar horloge en het moet er één zijn die goed bij je outfit past. Als je op rondreis gaat kies je voor een horloge dat comfortabel zit, robuust is en tegen een stootje kan. Daarnaast is een handige eigenschap de GMT functie (tweede tijdzone) voor als je veel rondreist in verschillende landen of tijdzones. Heb je een zonvakantie geboekt, dan kies je een horloge met stalen of rubberen band  omdat lederen banden verkleuren in de zon en lederen banden worden ook van mindere kwaliteit wanneer de band in contact komt met het zoute water van de zee.

Het perfecte horloge voor een zonvakantie

Als je op vakantie gaat naar de zon, bijvoorbeeld in Spanje of Italië kan je het best een horloge dragen dat goed tegen de zon kan. Als je gaat duiken of snorkelen moet het horloge wel goed tegen zoutwater kunnen en waterdicht zijn. Een absolute aanrader is het Davosa Ternos Professional TT GMT 161.571.45 horloge. Davosa horloges maken gebruik van Zwitserse uurwerken die op gebied van kwaliteit en duurzaamheid tot de beste uurwerken te wereld behoren. Davosa maakt exclusief gebruik van kwaliteitsuurwerken van ETA, Valjoux en Sellita. Standaard zijn alle Davosa horloges uitgerust met het extreem sterke saffierglas. Saffierglas is de beste keuze ter bescherming van uw horloge. Het is bij uitstek de meest heldere en sterkste glassoort die wordt gebruikt bij het maken van een horloge. Een verschroefde kroon en achterkant van het horloge zijn zeker bij gebruik in het water raadzaam. Daarnaast biedt elk Davosa horloge comfort en stijl. Het Davosa Ternos Professional TT GMT 161.571.45 horloge heeft een doorsnede van 42 millimeter en is 15mm dik. De band is gemaakt van edelstaal en uiteraard licht het horloge op in het donker. Als interessante extra’s heeft dit horloge een keramische bezel en helium escape valve voor tijdens het duiken. De GMT functie maakt dit horloge tot een ideaal horloge voor op vakantie. De prijs van dit horloge is momenteel 1099,00 euro.

Relax vakantie? Een licht horloge met lederen horlogeband.

Als je op een relax vakantie gaat kies een dresswatch, een horloge dat mooi staat bij jouw outfit, als je op pad gaat (uiteten, feestje of naar een club). Wanneer je op pad gaat wil je een horloge dat comfortabel zit en mooi bij je outfit past. Het Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302016 horloge is een zeer goede keuze.  Deze nieuwste serie van Meccaniche Veneziane luistert naar de naam Nereide 4.0. Dit horloge heeft een bruine wijzerplaat en bruin lederen horlogeband. De Nereide horloges zijn enorm populair en nu op details aangepast. De belangrijkste verandering is dat het uurwerk van de Nereide 4.0 horloges nu een automatisch Seiko uurwerk is. Dit maakt de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges nu nog aantrekkelijker geprijsd. Deze collectie horloges kenmerkt zich door anti-spiegelend saffierglas, BGW9 Swiss Superluminova, draaibare BK7 Crystal bezel en een waterdichtheid van 200 meter/20 ATM. Uiteraard zijn de lederen horlogebanden van alle Nereide 4.0 horloges met de hand gemaakt in Italië. De achterkant van het horloge heeft een speciale gravure. De Mecccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges zijn kwalitatief, verfijnd en betaalbaar. Elk horloge wordt geleverd met 2 jaar garantie, luxe horlogebox en certificaat.

De prijs van dit horloge bedraagt 529,00 euro.

Sportief horloge voor op een actieve vakantie

Als je op een actieve vakantie gaat dan kies je het beste voor een stoer en robuust horloge met een goede waterdichtheid. Het horloge moet comfortabel dragen en uiteraard een mooi design hebben, maar ook goed bestand zijn tegen de omstandigheden waar je heen gaat. Bijvoorbeeld hoge temperaturen waardoor je transpireert, zout water, schokken en/of verschillende tijzones.

Het ideale horloge voor een actieve vakantie is de Epos Sportive 3441.131.20.55.55 Diver. De Epos Sportive horloges zijn modern en sportief van vormgeving. De stijlvolle en stoere ontwerpen in combinatie met een lederen band of edelstalen band zorgen voor een prachtige combinatie. Elk Epos Sportive horloge is Swiss made en uitgerust met een Zwitsers uurwerk van ETA. Het automatische ETA 2824 uurwerk is betrouwbaar en zorgt voor een perfecte weergave van de tijd. Epos gebruikt enkel hoogwaardige materialen en elk horloge wordt met de hand vervaardigd. Hierdoor onderscheidt Epos zich van andere merken. Oog voor detail, kwaliteit en perfectie staan centraal bij de productie van de aantrekkelijke Epos Sportive horloges.

Het Epos Sportive 3441.131.20.55.55 Diver horloge is tot 500 meter waterdicht en heeft een zwart rubberen band. Uiteraard is het horloge uitgerust met saffierglas en een handige vouwsluiting waardoor je het horloge makkelijk opent en sluit.

De prijs van dit horloge is: 1190,00 euro.

Rondreis vakantie, een GMT functie is ideaal!

Ga je veel rondreizen? Bijvoorbeeld per vliegtuig, trein of bus dan wil je een horloge dat comfortabel zit, niet te zwaar is, maar wel robuust en tegen een stootje kan. Wij adviseren dan een horloge met de handige GMT functie (tweede tijdzone). Dit is ideaal voor als je veel rondreist in verschillende landen. Hierdoor kan je overal ter wereld de actuele plaatselijke tijd maar ook een door jou ingestelde tijd makkelijk aflezen van jouw horloge.

Wanneer je een stijlvol horloge zoekt voor jouw rondreis, dan is het Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro Classico horloge een uitstekende keuze. De liefde van Italianen voor fraai design en schitterende materialen komt tot uiting in de sublieme Meccaniche Veneziane Nereide GMT horloges. Dit horlogemerk combineert Swiss made uurwerken met handgemaakte lederen horlogebanden en een handgemaakte houten horlogebox. Kwaliteit ten top. Dit komt ook tot uiting door de sterke edelstalen horlogekasten, saffierglas en de verschroefde kroon. Uiteraard zijn de horloges van dit Italiaanse horlogemerk waterdicht, de Nereide GMT modellen zelfs tot wel 200 meter. Elk Meccaniche Veneziane Nereide GMT horloge voldoet aan de hoogste eisen op gebied van horlogetechniek doordat gebruik wordt gemaakt van pure materialen en elk horloge na productie uitgebreid wordt getest en nagekeken. De GMT functie is een waardevolle eigenschap voor de echte liefhebber. Meccaniche Veneziane staat voor Italiaans meesterschap met een zeer betaalbare prijs!

Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro Classico horloge

De prijs van dit horloge is 1249,00 euro. .

Conclusie

Voor verschillende soorten vakanties heb je verschillende type horloges. Als je bijvoorbeeld naar Spanje gaat waar de zon vaak schijnt en de temperaturen snel kunnen oplopen dan heb je een goed kwaliteits horloge nodig die tegen de zon kan, waterdicht is en tegen zout water kan als je gaat duiken/snorkelen. We zetten de besproken horloges nog even kort uiteen voor een goed overzicht.

Voor een zonvakantie kan je het best de Davosa Ternos Professional TT GMT 161.571.45 kopen. De Davosa horloges zijn comfortabel, stijlvol en bieden goede kwaliteit. De Zwitserse uurwerken zijn van goede kwaliteit en behoren ze tot de best ter wereld. Dit horloge heeft het extreem sterke saffierglas. Een ideale reispartner.

Als je op een relaxvakantie gaat dan kan je het best het Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302016 horloge kopen. Dit horloge heeft 2 jaar garantie en is kwalitatief verfijnd en is ook nog betaalbaar. Het horloge heeft anti-spiegelend saffierglas wat een extra handige eigenschap is.

Als je voor een actieve vakantie kiest dan kan je het best het Epos Sportive 3441.131.20.55.55 Diver horloge kopen. Dit horloge is betrouwbaar en heeft een sportieve look. Alle Epos horloges worden met de hand vervaardigd. Kies je voor een sportief horloge van Epos dan zit je altijd goed.

Ga je op rondreis dan kan je het best het Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro Classico horloge kiezen. Dit horloge heeft een handgemaakte lederen horlogeband en een handgemaakte houten horlogebox. Het horloge is waterdicht en heeft een waterdichtheid van 200 meter. De GMT functie is ideaal wanneer je op rondreis bent, je hebt altijd de actuele tijd lokaal en van je nieuwe bestemming in één oogopslag beschikbaar.

De hierboven beschreven horloges zijn allemaal van een uitmuntende kwaliteit. Qua kwaliteit en duurzaamheid zit er niet veel verschil tussen deze horloges. Toch is de één meer geschikt om mee op vakantie te nemen dan de andere. Dit hangt af van het type vakantie en de activiteiten die je wilt ondernemen. Denk voordat je op vakantie gaat goed na over welk horloge je wilt dragen. Je wilt immers jouw favoriete horloge niet blootstellen aan de risico’s van hoge temperaturen, zout water, transpiratie of zelfs diefstal. Dure horloges zijn vaak een uitnodiging voor het dievengilde om jou beter in de gaten te houden en je op een onverwacht ogenblik afhandig te maken van jouw horloge. Plaats je horloge, wanneer je het niet draagt, altijd in een kluisje zodat je het niet kan kwijtraken. Anders wordt de vakantie alsnog veel duurder dan je vooraf had gepland.

Als officieel dealer van Epos, Meccaniche Veneziane en Davosa bieden wij op elk horloge minimaal 2 jaar garantie. Elk horloge is nieuw en wordt verpakt in de originele doos inclusief handleiding. Wij verzenden onze horloges wereldwijd (verzekerd en aangetekend) via Fedex, DPD of PostNL. In onze webshop kan je betalen met jouw creditcard, Ideal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit blog artikel over welk horloge je het beste kan meenemen op vakantie? Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder! Alvast een fijne en veilige vakantie toegewenst!

Premium watchwinder

Geplaatst op 24 juni 2020 om 15:18 uur

De watchwinder is de meest populaire en meest handige accessoire voor een automatisch horloge. Dit apparaat zorgt ervoor dat jouw favoriete automatische horloges altijd op tijd lopen door ze op te winden. Hierdoor hoef je jouw horloge niet elke keer weer opnieuw op tijd te zetten en handmatig op te winden. De watchwinder, ook wel horlogewinder genoemd, zorgt ervoor dat de horloges zachtjes ronddraaien waardoor het uurwerk binnenin het horloge energie krijgt. Deze energie wordt omgezet in het “lopen” van het uurwerk waardoor het horloge de tijd aangeeft.

Wanneer een automatisch horloge niet voldoende bewogen wordt zal het stil komen te staan. De tijd, datum en andere functies stoppen. Het gebruik van een watchwinder voorkomt niet alleen dat de horloges stil komen te staan, ze voorkomen ook dat de olie binnenin het uurwerk niet goed verdeeld wordt, met risico op schade aan het uurwerk ten gevolge. Daarnaast hoef je de kroon niet meer te openen om de tijd en/of andere functies goed te zetten, dit verkleint het risico op schade aan de kroon en stift (verbinding tussen de kroon en het uurwerk) aanzienlijk.

Met andere woorden, het gebruik van een watchwinder om automatische horloges op te winden is handig maar zeker ook goed voor het behoud van automatische horloges. Je steekt jouw geld liever in horloges in plaats van servicebeurten of reparaties, toch?

Er zijn veel verschillende merken en type watchwinders. In dit blog artikel schrijven we over premium watchwinders, met andere woorden de beste en meest luxe horlogewinders. Wat is een premium watchwinder? Een premium watchwinder windt elk automatisch horloge, of meerdere automatische horloges, op een veilige en professionele wijze op waarbij de watchwinder zelf gemaakt is van de beste materialen en voorzien is van de nieuwste technologie. Een premium watchwinder vind je vaak in het hogere prijssegment.

Welke eigenschappen heeft een premium watchwinder?

Als je op zoek bent naar een premium watchwinder, hoe herken je deze dan? Er zijn veel merken die betaalbare watchwinders produceren die een uitstekende keuze zijn. Maar wanneer je echt top kwaliteit, bijzondere materialen en een fraai design zoekt zijn er maar een paar merken die het predicaat premium watchwinder merk mogen dragen.

Sterke en betrouwbare motoren

Wij vinden dat een premium watchwinder voorzien moet zijn van sterke en betrouwbare motoren, die elk één horloge aandrijven. Hierdoor heb je optimale flexibiliteit voor het opwinden van automatische horloges. Sterke en betrouwbare motoren komen uit Japan, Duitsland en Zwitserland. Deze landen hebben diverse producenten van motoren voor horlogewinders en ruime ervaring op gebied van opwindtechnologie. Deze motoren blijven ook langer goed op gebied van kracht en geluidsniveau. Een goede motor is niet alleen krachtig maar produceert ook een laag geluidsniveau. Watchwinders met Chinese motoren kan je het beste voorbij lopen. Deze vind je vaak op Amazon, Aliexpress en Ebay. Goedkoop wordt al snel duurkoop en met jouw horloges wil je geen risico lopen.

Gebruiksvriendelijke bediening

Als je meer geld uitgeeft aan een high end watchwinder dan mag je ook verwachten dat deze makkelijk en comfortabel te bedienen c.q. in te stellen is. De bediening moet gebruiksvriendelijk zijn en accuraat reageren op de instructies van de gebruiker. Vrijwel alle premium watchwinder merken maken gebruik van bediening via een touchscreen of LCD panel. Deze systemen zijn snel, luxe en betrouwbaar. Daarnaast zijn ze gebruiksvriendelijk je de watchwinder veel sneller en gemakkelijker kan instellen dan via traditionele drukknoppen of draaiknoppen.  De horlogewinders van Chronovision kan je zelfs bedienen via je telefoon met een app en de Paul Design Gentlemen watchwinders hebben een afstandbediening. Is dit noodzakelijk? Nee, absoluut niet want als je de watchwinder eenmaal goed hebt ingesteld hoef je deze vrijwel niet meer te bedienen. Maar het zijn wel leuke extra’s en maken het gebruik van een watchwinder extra leuk en makkelijk.

Fraaie materialen en hoogwaardige afwerking

Het oog wilt ook wat. Een premium watchwinder moet er natuurlijk ook goed uitzien. Het design moet fraai en wellicht zelfs een eye catcher zijn. Voor een high end watchwinder worden de beste materialen gebruikt. Je kan denken aan aluminium, edelstaal, echt leder, glas en carbon. Er zitten grote verschillen in verschillende materialen. Maar een echt goede horlogewinder herken je direct. Deze ziet er hoogwaardig uit waarbij de materialen in het oog springen en de afwerking van een bijzonder hoog niveau is. Een premium watchwinder straalt originaliteit, klasse en luxe uit. Een goed voorbeeld zijn de Bernard Favre Planet horlogewinders uit Zwitserland. Dit merk produceert zeer bijzondere watchwinders waarbij het automatisch horloge om haar eigen as draait en daardoor energie verkrijgt. Bernard Favre maakt gebruik van de meest fraaie materialen waardoor deze watchwinders absoluut premium genoemd mogen worden.

Een ander goed voorbeeld is Orbita. De grotere watchwinders van dit merk zijn gemaakt van prachtig hout dat een zeer exclusieve en fraaie uitstraling heeft. De horlogekasten van dit merk zijn tot in de perfectie afgewerkt door traditionele vakmensen. Kwaliteit en afwerking staat in een hoog vaandel bij Orbita watchwinders.

Extra functionaliteiten

Wanneer je een premium watchwinder wilt kopen moet deze zich natuurlijk ook onderscheiden van andere watchwinders op gebied van functionaliteiten. De horlogewinder moet leuke extra’s en bijzonderheden hebben. Je kan denken aan bluetooth verbinding, een speciale app waarmee je de watchwinder bedient of een afstandsbediening. Je kan ook denken aan de powerwinding functie die alle Benson Black Series watchwinders hebben. Maar laat je niet inpalmen door teveel luxe functies, want vaak maken ze de watchwinder ook moeilijker te bedienen. De beste premium watchwinders zijn juist zeer snel een eenvoudig te bedienen omdat ze een goed bedieningssysteem hebben.

Goede aftersales

Bij een duurdere en meer high end watchwinder hoort uiteraard ook een premium service. Voor de prijs die je betaalt mag je ook verwachten dat eventuele onvolkomenheden snel en vakkundig opgelost worden. Ook wanneer je hulp nodig hebt bij het instellen van de watchwinder mag je professionele en vriendelijke hulp verwachten bij een premium merk. Je betaalt immers niet alleen voor het product zelf, maar ook voor de aftersales.

De meeste high end merken hebben de aftersales prima op orde. In geval van een probleem word je snel en vriendelijk geholpen. Een product kan altijd defect raken, maar de wijze waarop het wordt verholpen typeert vaak het merk.

De aftersales zijn nauw verbonden met het dealernetwerk. Een premium watchwinder merk heeft een redelijke goede dekking qua dealers. Hierdoor kan je de watchwinders bekijken, testen of gewoon online bestellen bij een goede online dealer. Premium merken hebben nooit heel veel dealers, het zijn er vaak per regio, provincie of land enkelen. Kijk op de website van het betreffende merk waar je terecht kan. Of Google op de merknaam en contacteer een online watchwinder shop met kennis en ervaring.

Welke merken produceren premium watchwinders?

Hierboven hebben wij beschreven aan welke eigenschappen qua motoren, bediening, materialen, functies en aftersales een premium watchwinder moet voldoen. Maar welke merken, die watchwinders produceren die aan deze vereisten voldoen, zou je eens kunnen bekijken? Wij hebben al merken genoemd als Bernard Favre, Orbita, Chronovision en Benson. Maar een minder bekend merk zoals Kunstwinder dat prachtige watchwinders met de hand vervaardigt of Elma Motion dat bekend staat vanwege de hoge betrouwbaarheid, zijn zeker ook merken die je kunt overwegen.

Conclusie

Premium watchwinders behoren tot de beste ter wereld. Goedkoop zijn ze zeker niet, maar ze bieden wel alles wat je nodig hebt om automatische horloges veilig en professioneel op te winden. Daarnaast krijg je een horlogewinder met een bijzonder fraai design die gemaakt is van prachtige materialen die niet alleen fraai maar ook kwalitatief zijn.

Wil je het beste voor jouw automatische horloges en heb je een mooi budget voor een premium watchwinder? Bekijk dan zeker bovenstaande merken!

De nieuwe Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges

Geplaatst op 18 juni 2020 om 09:44 uur

Horlogeliefhebbers zijn er in vele soorten en maten, net als horloges zelf uiteraard. Natuurlijk is er het verschil tussen automatische, mechanische en quartz horloges. Maar ook wat betreft stijl en merkbeleving is er een uitgebreid aanbod binnen de horlogerie. Ga je voor een horloge met een sportieve uitstraling? Of past een klassiek model meer bij jou? En dan is er natuurlijk de prijs. Er zijn horloges in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Het is overigens niet altijd zo dat je je de hoofdprijs hoeft te betalen voor een horloge met echte kwaliteit. Soms vind echte pareltjes voor een scherpe prijs en daar kunnen we je met dit blog artikel een handje bij helpen.  

Meccaniche Veneziane Nereide 40 1302010

Ben je toevallig een echt horlogeliefhebber en ook zo’n fan van de Rolex look? Maar laat je portemonnee een Rolex horloge niet toe? Dan is er een Italiaans horlogemerk dat absoluut je aandacht verdient! Neem eens een kijkje in de collectie van het Italiaanse merk Meccaniche Veneziane. De horloges van dit stijlvolle merk zijn niet alleen van zeer goede kwaliteit, maar ook nog eens heel betaalbaar. De moderne designs zijn sportief en doen denken aan de Rolex look, vooral de Nereide horloges van dit fraaie horlogemerk. De horloges van Meccaniche Veneziane worden met veel passie en puur vakmanschap vervaardigd in Venetië en dat is te zien aan het eindresultaat. De horloges stralen luxe, kwaliteit en klasse uit. Het leuke aan deze horloges is dat ze ondanks dat ze er heel duur uitzien, juist heel betaalbaar zijn. Hierdoor is een kwaliteitshorloge met Rolex look voor iedereen bereikbaar.

Binnen de collectie van Meccaniche Veneziane, vinden we de nieuwe Nereide 4.0 horloges. Deze modellen zijn voorzien van automatische Seiko uurwerken, waar de eerdere Nereide modellen Zwitserse uurwerken hebben. Dit maakt de nieuwere Nereide horloges extra betaalbaar en met deze Japanse uurwerken is goede kwaliteit nog steeds gegarandeerd. De Meccaniche Veneziane Nereide modellen kenmerken zich door de kwalitatieve handgemaakte lederen banden, anti spiegelend saffierglas, BGW9 Swiss Superluminova, draaibare bezel en de goede waterdichtheid. Het leer dat gebruikt wordt voor de prachtige horlogebanden is afkomstig uit Veneto en Toscane en wordt volledig met de hand verwerkt tot een fraaie horlogeband. Met een waterdichtheid tot wel 200 meter zijn deze horloges bovendien geschikt voor de sportieveling en waterliefhebber. Extra functionaliteiten als een verschroefde kroon, draaibare bezel en lichtgevende indicatoren maken deze modellen extra interessant en zeer compleet. Eigenlijk bieden deze horloges alle eigenschappen die je wilt hebben wanneer je een modern en sportief horloge wilt dragen, dat tegelijkertijd een fraaie en luxe uitstraling heeft.

De Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges zijn verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren qua wijzerplaat, zoals zwart, wit, rood, helder blauw en groen. Ook wat betreft de lederen banden zien we verschillende tinten en kleuren binnen de collectie. Er is keuze uit verschillende kleurcombinaties qua horlogebanden en wijzerplaten, maar er zijn ook verschillende modellen waarbij een specifieke kleur doorgetrokken wordt in het geheel. Dit zorgt voor een rustig ogend ontwerp. Kenmerkend voor Meccaniche Veneziane horloges zijn daarnaast de accenten door middel van de stiksels op de lederen banden. Er is binnen deze serie dus zeker keuze genoeg wat betreft de uitstraling van de horloges. Je kan de horloges dus perfect afstemmen op jouw kledingkeuze, bijvoorbeeld jouw schoenen en riem.

Meccaniche Veneziane Nereide 40 1302012

Als zeer bijzondere extra biedt Meccaniche Veneziane de speciale houten horlogedoosjes bij hun horloges. Deze horlogedoosjes worden vervaardigd door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli, volgens de oude traditie van houtbewerking. Dit maakt het totaalpakket van een horloge van Meccaniche Veneziane extra speciaal. De combinatie van Italiaanse klasse, kwalitatieve automatische Seiko uurwerken, handgemaakte horlogebanden en prachtige horlogedoosjes maakt Meccaniche Veneziane absoluut uniek en meer dan het bekijken waard. Maar het beste is de prijs, want je koopt een Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloge vanaf 499,00 euro. Als je dit vergelijkt met verschillende andere merken in deze prijsrange biedt dit Italiaanse horlogemerk een unieke prijs/kwaliteit verhouding. Wij kunnen eigenlijk geen merk opnoemen dat vergelijkbaar is in kwaliteit, functionaliteit, afwerkingsniveau en prijs.

Dit horlogemerk spreekt ons zo aan omdat het een relatief nieuw horlogemerk is gedreven door een jong team dat probeert een fraai design te combineren met goede materialen en een zeer scherpe prijs. Want waarom zou je teveel betalen voor een mooi horloge? Meccaniche Veneziane is een horlogemerk dat inzet op moderne horloges met een Italiaanse uitstraling en fraaie afwerking. Er is veel aandacht besteed aan de details van elk horloge, of dit nu een horloge uit de Redentore, Nereide of Arsenale collectie is.

Als je ervoor kiest om een Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 aan te schaffen, neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wanneer je je favoriete horloge uit deze collectie bij ons bestelt, ontvang je deze met twee jaar garantie. Uiteraard is het horloge dan verpakt in de prachtige houten horlogebox waar Meccaniche Veneziane om bekend staat.

BensonTrade is officieel dealer van Meccaniche Veneziane en heeft derhalve altijd de nieuwste collecties leverbaar. De meeste modellen zijn op voorraad en direct leverbaar. Vanuit ons magazijn in Uden verzenden wij wereldwijd via PostNL, DPD of Fedex. Uiteraard kan je betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder

Geplaatst op 11 juni 2020 om 09:16 uur

Voor de horlogeliefhebber met meerdere automatische horloges is een goede watchwinder een uitkomst. Er zijn diverse mogelijkheden op de markt voor de beginnende horlogeverzamelaars en horlogeliefhebbers met veel automatische horloges. Een uitgebreid aanbod van zowel merken, kwaliteit, capaciteit en design.

In dit blog artikel schrijven we over de Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder voor 4 automatische horloges. Een watchwinder die alles biedt om automatische horloges professioneel en veilig op te winden. Maar laten we eerst eens kijken naar het merk zelf.

Paul Design, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, produceert high end watchwinders die door effectieve productie toch betaalbaar zijn. De watchwinders van Paul Design worden ontworpen door Paul Chen, een horlogeliefhebber en technicus die geïnteresseerd is in materialen, vormen en techniek. Paul Chen kiest bij zijn ontwerpen voor kwaliteit, hoogwaardige materialen en duurzaamheid. Kenmerkend bovendien zijn de luxe afwerking van de producten en de fraaie maar vooral unieke designs. Door deze combinatie van eigenschappen is Paul Design watchwinders in een korte tijd zeer populair geworden.

Paul Design Gentlemen 4+6 Black Shadow

Binnen de collectie van Paul Design vinden we diverse mogelijkheden voor de liefhebber met meerder automatische horloges. Een van de meest populaire watchwinders binnen de collectie is de Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder. Deze watchwinder biedt de mogelijkheid tot het opwinden van vier automatische horloges tegelijkertijd. Daarnaast is het mogelijk nog zes horloges op te bergen in deze watchwinder, wat een groot voordeel is omdat je hierdoor al jouw horloges bij elkaar kunt bewaren op een veilige plek. De watchwinder beschikt over een modern touchscreen, waarmee het mogelijk is de watchwinder naar wens in te stellen. Zo kan je per horloge individueel het aantal omwentelingen per dag en de draairichting instellen, naar de specifieke behoeften van jouw horloges. De watchwinder is dan ook geschikt voor elk type automatisch horloge, ongeacht horlogemerk of model. Het design van de watchwinder is modern en luxe.

Het hart van de Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinders wordt gevormd door Japanse Mabuchi motoren. Voor elk horloge is er één motor die duurzaam en vrijwel stil en energiezuinig is. Vooral voor het opwinden van grotere en zwaardere horloges, bijvoorbeeld van Breitling, Rolex, Omega of Tag Heuer, is deze watchwinder uitermate geschikt. De horlogehouders waarop de horloges worden geplaatst zijn flexibel en instelbaar zodat je de juiste pasvorm hebt voor jouw horloges. Vervolgens klik je de horlogehouder met daarop het horloge in de watchwinder, waardoor het horloge veilig vastzit in de watchwinder en er geen risico is dat het horloge eruit kan vallen. Dit is namelijk wat je nog weleens ziet bij watchwinders die gebruik maken van kussentjes in plaats van horlogehouders.  

De Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder heeft een paar fraaie eigenschappen waarmee de watchwinder zich onderscheidt van andere merken. Deze watchwinder heeft ingebouwde LED verlichting. Door middel van deze LED verlichting kan je altijd jouw horloges goed bekijken als ze ronddraaien. Verder is de watchwinder uitgerust met een afstandsbediening waardoor je op afstand de instellingen kunt wijzigen. Vooral in deze prijsklasse zie je vrijwel geen merken die een afstandsbediening aanbieden. Dit is echt een voordeel, vooral op gebied van gemak en comfort.

De Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder is verkrijgbaar in de kleur black shadow. Deze uitvoering kenmerkt zich door fraai hout met een lichter patroon dat een fraaie combinatie vormt.

De watchwinder is gemaakt van prachtig hout, edelstaal en glas en heeft een stijlvolle en luxe uitstraling. Al met al is deze watchwinder een hele mooie keuze voor de gentleman met een passie voor automatische horloges!

De Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder kost 980,00 euro, inclusief 2 jaar garantie, handleiding en stevige verpakking. Als officieel dealer van Paul Design leveren wij niet alleen de watchwinder naar uw keuze, maar ook een topservice. Wij verzenden wereldwijd via PostNL, DPD of Fedex en je kunt uiteraard betalen met creditcard, iDeal, Paypal of bankoverschrijving.