Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Het perfecte Duitse horloge

Geplaatst op 13 april 2018 om 08:52 uur

Kwaliteit is zeer belangrijk bij een horloge. Je wilt immers dat het horloge jarenlang meegaat en functioneert zoals het zou moeten. In dat geval kom je al snel uit bij een Duits of Zwitsers horloge. Zwitserse horloges zijn over het algemeen wat bekender en daardoor ook duurder. In Duitsland zijn er diverse horlogemerken actief die kwaliteit met een zeer interessante prijs combineren. Merken zoals Junkers, Zeppelin, Davosa en Elysee. Wellicht horlogemerken waarvan je nog nooit hebt gehoord maar merken die wel hele leuke horloges maken. Junkers bijvoorbeeld produceert horloges met een aansprekend design gebaseerd op de luchtvaart, net zoals Zeppelin. Davosa heeft een hele ruime collectie van sportief tot klassiek en van quartz tot mechanisch. Elysee heeft vooral klassiekere horloges die stijlvol en elegant zijn vormgegeven. Bij elk merk staat centraal dat de prijs betaalbaar moet zijn voor de consument. Met de Duitse kwaliteit zit het wel snor. Als officieel dealer van deze merken hebben we al ruim 8 jaar ervaring met hun horloges en aftersales. 

Junkers Bauhaus horloge

Als je geen budget hebt voor een Zwitsers horloge dan is een Duits horloge een prima alternatief. Kwalitatief zijn ze zeker vergelijkbaar alleen is de prijs veel gunstiger. Bekijk onze collecties Zwitserse- en Duitse horloges zodat je zelf de verschillen kunt zien, niet alleen qua merknaam maar ook qua prijs. 

De 5 redenen waarom je een watchwinder bij ons koopt!

Geplaatst op 6 maart 2017 om 12:20 uur

Een watchwinder is een handige accessoire voor iedereen die één of meer automatische horloges heeft. Het zorgt ervoor dat jouw horloge nooit meer stilstaat en je het opnieuw moet instellen. Daarnaast heeft het positieve effecten op de duurzaamheid van jouw horloge. Maar waarom kan je het beste een watchwinder bij ons kopen?

Officieel dealer: als officieel dealer van de beste watchwinder merken bieden wij niet alleen een gevarieerd aanbod maar ook zekerheid en de garantie van originele producten.

Specialist: met meer dan 12 jaar ervaring op gebied van watchwinders mogen wij onszelf wel specialisten noemen. Met onze ervaring en specialistische kennis kunnen wij u voorzien van goed advies.

Voorraad: wij hebben alle populaire watchwinders op voorraad of zeer snel leverbaar.

Service: na uw aankoop houdt onze service niet op. Heeft u vragen of wilt u uw watchwinder laten repareren dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze eigen werkplaats kunnen wij reparaties snel en vakkundig uitvoeren.

Scherpe prijzen: wij bieden u de beste prijzen in verhouding tot kwaliteit en service.

Een automatisch horloge kopen? Hier moet u op letten.

Geplaatst op 8 juli 2016 om 20:29 uur

Wanneer je een nieuw horloge gaat kopen moet je een keuze maken voor het type uurwerk binnenin het horloge. De meeste mensen kopen een quartz horloge dat gebruik maakt van een batterij. Een kleine groep horlogeliefhebbers kiest juist voor een mechanisch horloge dat handmatig moet worden opgewonden. De laatste groep wilt graag een automatisch horloge dragen. Een automatisch horloge heeft een uurwerk waarbij beweging een veer spant, die zich vervolgens ontspant en het uurwerk in beweging houdt. 

De voordelen van een automatisch horloge

Wanneer het gaat om pure horlogetechniek is een automatisch of mechanisch horloge de beste keus. De techniek is gecompliceerd en zorgt op een zeer natuurlijke wijze dat het horloge functioneert. Daarnaast is het prachtig om de techniek van een automatisch horloge te bewonderen, de vele radartjes bieden een waar spektakel dat veelal vanaf de achterkant van het horloge bekeken kan worden. 

Een belangrijk voordeel van een automatisch horloge is dat je geen batterij meer nodig hebt. Je kan het horloge eenvoudig schudden of opwinden via de kroon om het horloge te laten lopen. Een horloge met batterij staat op een gegeven moment stil totdat de batterij wordt vernieuwd. 

De nadelen van een automatisch horloge

Een gecompliceerd uurwerk zoals in een automatisch horloge heeft als nadeel dat het ook relatief kwetsbaar is, zeker in vergelijking met ee quartz uurwerk. Een klap, stoot of val kan direct gevolgen hebben. Golfen, boren of tennissen is zeker niet aan te raden omdat het de techniek in het uurwerk nadelig kan beïnvloeden. Een automatisch horloge is daarom niet het beste horloge voor elke gelegenheid. 

Een ander nadeel is dat automatisch horloges veelal duurder zijn dan quartz horloges, juist vanwege de gecompliceerde en authentieke techniek. Een automatisch uurwerk is veelal duurder dan een quartz uurwerk (afhankelijk van merk en type). 

Hierop moet u letten bij aankoop

Wanneer u van plan bent een automatisch horloge aan te kopen bedenk dan goed waarvoor u het horloge wilt gebruiken. Wilt u het gebruiken voor sporten of andere actieve bezigheden, kiest u dan voor een betrouwbaar horlogemerk waarbij de uurwerken uitgevoerd zijn met een "shock protector". Een goed voorbeeld qua merk is Damasko

Bij voorkeur kiest u een horlogemerk dat een Japans, Duits of Zwitsers automatisch uurwerk gebruikt in haar horloges. Deze uurwerken bieden meer kwaliteit en betrouwbaarheid dan bijvoorbeeld een Chinees uurwerk. Een interessant horlogemerk met Japanse en Zwitserse uurwerken is Van Speyk

Een automatisch uurwerk heeft eens in de zoveel jaar een servicebeurt nodig. Afhankelijk van het merk, type uurwerk en gebruik kan dit aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Goedkoop kan weleens duurkoop worden....

Welke eigenschappen heeft een pilotenhorloge?

Geplaatst op 30 juni 2016 om 09:00 uur

Horloges zijn er in verschillende stijlen en soorten. Je kunt denken aan duikhorloges, digitale horloges, sporthorloges en klassieke horloges. Een zeer populaire stijl is het pilotenhorloge. Dit type horloge wordt al sinds de mens heeft leren vliegen gebruikt, uiteraard met een zekere evolutie op gebied van techniek. De basis is echter vrijwel gelijk gebleven.

De eigenschappen van een pilotenhorloge

Een goed pilotenhorloge heeft een grote horlogekast met een goed zichtbare index, die in het donker voldoende oplicht. De afleesbaarheid speelt een belangrijke rol. Ook de horlogeband is van belang omdat het horloge direct beschikbaar moet zijn om de tijd af te lezen.

Een piloot draagt zijn/haar horloge over zijn mouw, waardoor op elk moment zeer snel de tijd geraadpleegd kan worden. Tijdens het vliegen is dit zeer belangrijk qua navigatie en veiligheid. Om het horloge over de mouw te kunnen dragen hebben pilotenhorloges veelal een langere horlogeband, 

Als laatste benoemen we de kroon. De kroon is groter van omvang zodat deze snel en eenvoudig bediend kan worden. De focus van een piloot ligt bij het vliegen en daarom moet het uitrekken van de kroon eenvoudig zijn. 

Pilotenhorloges horlogemerken

Tegenwoordig worden pilotenhorloges ook casual gedragen door mensen die überhaupt niet vliegen maar het design en historie aantrekkelijk vinden. 

Bekende horlogemerken die prachtige pilotenhorloges produceren zijn Laco, Van Speyk, Damasko en Aviator Swiss

Welke watchwinder moet ik kopen?

Geplaatst op 24 juni 2016 om 14:17 uur

Steeds meer horlogeliefhebbers kiezen voor een automatisch horloge. Een automatisch horloge is een horloge dat energie verkrijgt door beweging. Deze pure vorm van een horloge wordt steeds populairder. Het nadeel van een dergelijk horloge is dat het stil gaat staan wanneer het niet gedragen wordt. De oplossing hiervoor is een watchwinder. Een watchwinder is een apparaat dat polsbeweging simuleert en ervoor zorgt dat het automatische horloge van energie wordt voorzien. Hierdoor blijft het horloge lopen en is het altijd gereed om te dragen.

Waarop moet ik letten bij het aankopen van een watchwinder?

Allereerst bepaalt u uw budget dat u wilt besteden aan een watchwinder. Hierna kiest u voor een watchwinder dat in verschillende richtingen roteert; rechtsom, linksom en afwisselend. Als extra optie kunt u kiezen voor een watchwinder met een instelbaar aantal omwentelingen (TPD: turns per day). Waarom kies ik een watchwinder met deze eigenschappen? Een automatisch horloge heeft een bepaald uurwerk dat linksom, rechtsom of bij beide richtingen wordt opgewonden. Ook het aantal TPD speelt een rol. Het ene horloge heeft meer omwentelingen nodig dan het andere. Beide elementen verschillen per merk, en zelfs per model. 

Een watchwinder die instelbaar is qua draairichting en aantal omwentelingen per dag (TPD) zal elk automatisch horloge, ongeacht merk/model, probleemloos opwinden. Zoekt u een goede watchwinder voor uw horloge? Bekijkt u de webshops BensonTrade en Watchwinders.nl.