Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Watchwinder, waarom heb ik er een nodig?

Geplaatst op 10 november 2019 om 13:44 uur

Automatische horloges hebben een uurwerk dat van energie voorzien moet worden om te blijven lopen. Bij een quartz horloge zorgt een batterij voor deze energie. Is de batterij leeg dan kan je deze verwisselen voor een nieuwe batterij. Bij een automatisch horloge moet het horloge in beweging blijven om energie te behouden. Bijvoorbeeld door het dragen van het horloge of het handmatig opwinden door middel van draaiing aan de kroon. Normaliter zit er geen batterij in een automatisch horloge. Als je een automatisch horloge niet draagt, bijvoorbeeld omdat je een ander horloge draagt of op vakantie bent, hoe verkrijgt het horloge energie door middel van beweging? Het antwoord hierop is een watchwinder. Het woord watchwinder geeft eigenlijk al aan wat het is, weliswaar in het Engels. Een watchwinder is een apparaat dat een automatisch horloge opwindt. De meeste watchwinders doen dit via rotatie van het horloge. Het horloge wordt op een horlogehouder geplaatst en in de watchwinder geplaatst waarna de watchwinder gaat draaien. Er is ook een watchwinder merk, Orbita uit de Verenigde Staten, dat horloges opwindt door middel van het zachtjes schudden van horloges.

Heb je persé een watchwinder nodig? De één zal zeggen nee, de ander zegt volmondig ja. Wij zijn ervan overtuigd dat een watchwinder de beste horlogeaccessoire is voor automatische horloges. Niet alleen blijven de automatische horloges voorzien van energie en daardoor direct gereed om te dragen, de ronddraaiende horloges in een fraaie watchwinder zijn ook een prachtig gezicht. Een ander voordeel is dat door de beweging de olie binnenin het uurwerk netjes verdeeld blijft. Denk hierbij aan een auto, als je deze niet regelmatig start en rijdt gaan bepaalde onderdelen protesteren.

Naast bovenstaande voordelen bieden watchwinders voor meerdere horloges ook vaak extra opbergmogelijkheden. Hierdoor kan je meerdere automatische horloges opwinden maar ook bij elkaar bewaren, samen met andere (quartz) horloges en bijvoorbeeld sieraden.

De watchwinder als horlogeaccessoire wordt steeds populairder. Er zijn verschillende kwalitatief sterke watchwinder merken die worden aangeraden door bekende horlogemerken. Vrijwel elke horlogeverzamelaar heeft een watchwinder gezien bovenstaande voordelen. Vooral als je 2 of meer automatische horloges hebt is een watchwinder erg handig. Daarnaast zorgt het ook voor leuke gesprekken met vrienden en familieleden die nog nooit hebben gehoord van deze horlogeaccessoire maar de ronddraaiende horloges wel erg interessant vinden.

Terug naar de vraag of je een watchwinder nodig hebt. Echt noodzakelijk is een watchwinder niet, alleen heeft een watchwinder zoveel voordelen dat de echte horlogeverzamelaar en fan altijd een watchwinder gebruiken. Zoals gezegd is het de meest interessante en functionele accessoire voor automatische horloges.

Belangrijk is dat je altijd kiest voor een goede kwaliteit watchwinder. Ben je niet zeker wat je precies nodig hebt? Vraag ons dan advies, wij helpen je graag verder. Kijk rustig rond in onze webshop bij verschillende merken zoals Benson, Swiss Kubik en Orbita. Wij bieden als officieel dealer veel merken, duidelijke garantie en snelle levering.

Van luchtvaartuig naar horloge; Zeppelin

Geplaatst op 10 oktober 2019 om 11:59 uur

Voor de horlogeliefhebber of verzamelaar die gecharmeerd is van een bijzonder horloge met een verhaal, biedt Zeppelin een ruime keuze. Zeppelin horloges worden gemaakt in Duitsland. De naam van het merk verwijst naar de ontwerper Ferdinand Graff von Zeppelin van het gelijknamige luchtvaartschip met een bijzondere historie. De eerste majestueuze Zeppelin werd gebouwd in 1900, de Zeppelin LZ1. In de jaren 1900-1938 werden er nog eens 100 van deze legendarische luchtschepen gebouwd, in 27 verschillende series. De Zeppelin heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten en was in de jaren de Eerste wereldoorlog zeer populair.  Met de Zeppelin horloges weet het moederbedrijf Point-tec een stukje nostalgie te vangen in een prachtige collectie.

De collectie van Zeppelin horloges bestaat uit zowel quartz- als  automatische en mechanische horloges, dus welk type horloge uw voorkeur dan ook heeft, in de collectie van Zeppelin heeft uw keuze genoeg. De uitstraling van de horloges van Zeppelin is klassiek en stijlvol te noemen. De sterke combinatie van een horloge met een nostalgische inborst welke tegelijkertijd voorzien is van de geavanceerde technologie van nu, maakt dat een Zeppelin horloge een tijdloos stuk is. De horloges van Zeppelin zijn daarnaast zeer betaalbaar en daarmee toegankelijk voor een breed publiek.

Zeppelin 7672 horloge

Zeppelin kent in haar collectie diverse series en achter elke serie schuilt een eigen verhaal. Zo zijn bijvoorbeeld de ‘100 years Zeppelin’ en de ‘Princess of the Sky’ series beiden ontworpen ter ere van het 100 jarig jubileum van de Zeppelin. De horloges in de ‘100 years Zeppelin’ serie kenmerken zich door het gebruik van koepelvormige wijzerplaten en kristallen. Bij de prachtige dameshorloges uit de ‘Princess of the Sky’ serie vallen de uitzonderlijk vormgegeven wijzerplaten op. Men heeft met deze serie getracht het gevoel van glamour uit de jaren ’20 terug te halen. Leuk detail is hierbij dat de Princess of the sky horloges niet alleen als polshorloge gedragen kunnen worden, maar ook rond de hals.

BensonTrade levert de horloges van Zeppelin standaard in een luxe horlogebox en met twee jaar garantie en handleiding. Daarnaast is elk Zeppelin horloge voorzien van een prachtige lederen band, gehard glas en een stevige sluiting.

Waarom koop je een Orbita watchwinder?

Geplaatst op 30 augustus 2019 om 09:29 uur

Watchwinders zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteits- en prijsklassen. In dit blog pakken we er regelmatig een speciaal merk uit, waarover we graag wat meer vertellen. Het is immers leuk om wat meer te weten over een merk, haar geschiedenis en waarvoor het staat. Het helpt ook een betere keuze te maken wanneer je op zoek bent naar een goede watchwinder en door de bomen het bos niet meer ziet. 

Een bijzonder merk in het luxe watchwinder segment is Orbita. Dit merk is afkomstig uit de Verenigde Staten. Orbita werd opgericht door Chuck Agnoff in 1996 in Wilmington, North Carolina. De vakmensen bij Orbita watchwinders hebben zichzelf de taak gesteld om alles te leren wat er te weten valt over automatische horloges, waarna het bedrijf op zoek ging naar de meest milde manier om deze horloges op te winden. De bedrijfsfilosofie van het vooruitstrevende merk luidt: ‘het creëren van producten met een blijvende waarde en uitzonderlijk aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken.’

Orbita Avanti 36

Het streven naar innovatie en de vooruitstrevende instelling van Orbita hebben erin geresulteerd dat het merk diverse patenten op haar naam heeft staan. Orbita watchwinders maken gebruik van Zwitserse motoren, welke garant staan voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarnaast kiest men bij Orbita voor enkel de beste materialen, zoals handgemaakt en gedetailleerd inlegwerk, de beste soorten leer en verfijnde lakken. In combinatie met een geavanceerde techniek maakt dit Orbita watchwinders een uitermate degelijk en betrouwbaar product, voor de echte liefhebber.

Orbita biedt met twee verschillende systemen voor opwinding een watchwinder passend bij elk horloge en elke liefhebber of verzamelaar. Allereerst maakt Orbita gebruik van het door hen gepatenteerde unieke ‘Rotorwind system’. De watchwinders met dit systeem voorzien een automatisch horloge van energie door middel van het ‘schommelen’ van het horloge. Het zogenaamde ‘Programmable system’ biedt de meer geijkte manier van opwinden, namelijk door middel van rotatie. De horloges draaien rond in de watchwinder. De luxe systemen van Orbita zijn verkrijgbaar voor zowel een enkel horloge als voor meerdere horloges. Zo biedt de Avanti Thirty Six Rotorwind watchwinder ruimte voor wel zesendertig horloges, uitermate geschikt voor een echte horlogeverzamelaar.

De uitstraling van de designs van de Orbita watchwinders is luxe, klassiek en elegant. En de watchwinder zal dan ook een prachtige en waardevolle toevoeging zijn aan uw collectie en interieur. In de ontwerpen wordt veel gebruik gemaakt van hout, wat een chique look met zich meebrengt.

In onze webshop vindt u een ruim aanbod aan Orbita watchwinders. De watchwinders worden geleverd met twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing.

Waarom kiest u voor onze webshop?

Geplaatst op 1 augustus 2019 om 14:22 uur

Tegenwoordig is het makkelijk om eenvoudig en snel een product te bestellen op het internet. Er zijn veel webshops die gespecialiseerd zijn in allerlei producten. Wij van BensonTrade zijn gespecialiseerd in horloges en watchwinders. Als officieel dealer van vele horloge- en watchwinder merken is het belangrijk dat wij de nieuwste collecties hebben, duidelijke garantie geven en uiteraard garanderen dat het horloge authentiek en nieuw is. Juist omdat wij officieel dealer zijn kunnen wij bovenstaande belangrijke zaken garanderen voor onze klanten. 

Met meer dan 15 jaar ervaring zijn we inmiddels een begrip geworden op gebied van horloges en watchwinders. Onze webshops zijn niet alleen in de Nederlandse taal maar ook in het Engels. In ons magazijn nabij Uden hebben we vele horlogemerken en watchwindermerken op voorraad zodat wij onze, veelal internationale, klanten snel kunnen voorzien van hun bestelling. Dit doen wij via DPD, Fedex en PostNL. 

Betrouwbaarheid is erg belangrijk. Daarom bieden wij tal van extra zekerheden aan onze klanten (SSL beveiliging op de website, betaling per creditcard met verzekering en ons lidmaatschap van Webwinkelkeur). 

Wij verwelkomen u graag in onze webshop(s) en mocht u vragen of opmerkingen hebben dan helpen we u graag verder! 

Waarom koop je een watchwinder?

Geplaatst op 22 juni 2019 om 11:49 uur

Een horlogeverzameling van automatische horloges is zonder watchwinder is niet compleet. Elk automatisch horloge heeft beweging nodig om van energie te worden voorzien. Wanneer een automatisch horloge stil komt te staan, kan dit nadelige gevolgen hebben. Voorbeeld hiervan is een onnauwkeurigheid in tijd- en datumweergave. Maar ook wordt de olie, bij langere stilstand, niet goed door uurwerk verdeeld. Dit is als horlogeliefhebber natuurlijk niet wat je wilt. Wij maken vaak de vergelijking met een auto. Zet je een auto lang in een garage zal deze de nodige problemen geven wanneer je wilt gaan rijden. Rijd en onderhoud je de auto goed dan kan je er jarenlang plezier van hebben. Dit geldt in zekere zin ook voor automatische horloges.

Normaliter zorgt de beweging van de pols ervoor dat een automatisch horloge blijft lopen. Maar wat als je je horloge niet draagt? Of als je een hele verzameling hebt die je logischerwijs niet tegelijkertijd kunt dragen? Dan is een watchwinder de gewenste accessoire! Een goede watchwinder zorgt ervoor dat het horloge op de juiste wijze wordt opgewonden. Zoals eerder aangehaald zorgt deze er ook voor dat de olievoorziening optimaal blijft en dat het horloge wordt beschermt tegen slijtage en beschadiging. Met een watchwinder ben je ook direct voorzien van een veilige opbergplaats voor je automatische horloge(s). Veel watchwinders hebben ook een opberglade voor andere sieraden en horloges.

Een watchwinder biedt daarnaast de mogelijkheid je horlogeverzameling op een mooie en luxe wijze te presenteren. Met alle originele, luxe en unieke watchwinders die op de markt verkrijgbaar zijn, is er altijd één te vinden die perfect bij je verzameling en interieur past. Want een watchwinder is niet alleen een onmisbare accessoire wat betreft functionaliteit, ook in esthetisch opzicht is het een waardevolle aanvulling aan  je verzameling! Een watchwinder dat prachtig LED licht schijnt op de ronddraaiende horloges is al een spectaculair gezicht op zich.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Je kunt gaan voor een watchwinder met ruimte voor een enkel horloge, twee horloges, vier of zes horloges, maar ook voor de liefhebber met een grote verzameling zijn er watchwinders te krijgen. Merken zoals Benson en Orbita bieden watchwinders voor bijvoorbeeld 12, 16 of zelfs 32 automatische horloges.

Verschillende watchwinders zijn zo ontworpen dat het opwinden van je horloges echt het bekijken waard is. Er zijn er zelfs waarvan de designs zijn geïnspireerd op verschillende vormen van kunst of welke in samenspraak met kunstenaars zijn ontworpen, denk hierbij aan watchwinders van Luwima en Kunstwinder als merken. Ook zijn er verschillende originele wijzen van opwinden te vinden waarvan je als horlogeliefhebber zeker gecharmeerd zult zijn! Een goed voorbeeld hiervan is Bernard Favre. Dit Zwitserse merk produceert watchwinders waarbij het horloge in een driedimensionale beweging wordt opgewonden. Uniek en een prachtig gezicht!

Een watchwinder koop je wanneer je graag het beste wilt voor jouw automatische horloge(s). Het apparaat is niet alleen functioneel qua opwinding, het is ook esthetisch een prachtige accessoire die opvalt en altijd zorgt voor een gespreksonderwerp.