Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Officieel dealer Bernard Favre watchwinders

Geplaatst op 5 mei 2021 om 16:22 uur

Voor automatische horloges is de ultieme accessoire een watchwinder.  Dit apparaat zorgt ervoor dat de automatische horloges worden voorzien van de benodigde energie en daardoor niet stil komen te staan. Een watchwinder is erg handig omdat de horloges altijd klaar zijn om te dragen, maar ook voor wat betreft het behoud en onderhoud van automatische horloges is het gebruik van een watchwinder een aanrader. De horloges blijven in beweging en daardoor wordt de olie goed verspreid over de onderdelen van het uurwerk. Een belangrijke bijkomstigheid is dat je de kroon niet meer hoeft te openen om de tijd en datum goed te zetten als het automatische horloge leeg is. De kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge en wil je het liefst zo min mogelijk uittrekken.

Op gebied van watchwinders hebben wij meer dan 15 jaar ervaring. Wij zijn officieel dealer van alle merken die je in onze webshops vindt. Wij bezoeken merken, beurzen, fabrieken en presentaties. Op basis hiervan volgen wij alle nieuwe ontwikkelingen, collecties, techniek en innovaties op gebied van watchwinders en kunnen onze klanten goed informeren. In Nederland hebben wij een eigen service atelier waardoor we onze klanten vakkundig kunnen helpen.

Als officieel dealer van verschillende merken zien we dagelijks veel watchwinders, van allerlei merken. De watchwinders van Bernard Favre vinden wij zeer bijzonder. Dit Zwitserse merk, gevestigd in het zuiden van Zwitserland, produceert haar watchwinders volledig met de hand. Vakmanschap is ontzettend belangrijk voor dit merk en resulteert in een hoge kwaliteit en prachtige afwerking. De Bernard Favre watchwinders zijn Swiss made. Dit betekent dat de productie in Zwitserland plaatsvindt en een % van de onderdelen uit Zwitserland afkomstig is. Het Swiss made predicaat is een belangrijke graadmeter in de wereld van horloges. Voor watchwinders geldt hetzelfde, al zijn er merken uit Nederland en Duitsland die eenzelfde mate van kwaliteit bieden.

Bernard Favre Planet Black & Orange leather watch winder

De eigenaar en ontwerper van dit Zwitserse merk is Bernard Favre. Hij ontwikkelde een speciaal systeem en noemde dat “Planet”. Bernard Favre Planet watchwinders weten zich te onderscheiden van andere watchwinders door verschillende aspecten. Als eerste willen we het Swiss made predicaat noemen. Ten tweede het uniek concept van opwinding. De opwinding van het automatische horloge vindt plaats door een driedimensionale beweging. Het horloge draait als het ware om haar eigen as waarbij het horloge energie verkrijgt. Niet alleen is dit een spectaculair aangezicht, het is ook zeer effectief. Als derde aspect noemen we de accufunctie van de Bernard Favre watchwinders. Wanneer de accu is opgeladen via de adapter kan de watchwinder, afhankelijk van het gewicht van het horloge, tot wel 3 maanden functioneren. Hierdoor kan je de watchwinder neerzetten waar jij dat wilt. Je kan een Bernard Favre Planet watchwinder bijvoorbeeld ook in een kluis zetten, zodat het horloge en de watchwinder optimaal veilig is. Maar je kan een Bernard Favre watchwinder ook gemakkelijk meenemen op reis of vakantie.

De Bernard Favre Planet watchwinders hebben ook een modern ontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Hierdoor vind je als horlogeliefhebber altijd een geschikte Bernard Favre watchwinder die bij je past. Als extra krijg je bij de watchwinder een fraaie glazen stolp die je over de watchwinder plaatst. Hierdoor is het horloge volledig beschermd en houd je toch perfect zicht op het horloge dat ronddraait.

Elke Bernard Favre Planet watchwinder heeft 9 voorgeprogrammeerde opwindcycli. Elk met een verschillende draairichting en verschillend aantal TPD (turns per day), oftewel het aantal omwentelingen per dag. Hierdoor is deze watchwinder geschikt voor het opwinden van 99% van alle automatische horloges, ongeacht het specifieke horlogemerk of model. Je kiest simpelweg via de bediening aan de onderkant van de watchwinder de instellingen die jouw automatische horloge vereisen.

Wat ons opvalt aan de Bernard Favre Planet watchwinders is de luxe uitstraling en fraaie materialen die gebruikt zijn. Er is keuze uit chrome, zwart pvd en goud qua ringen die ronddraaien. Qua base kan je kiezen uit diverse soorten materialen als carbon, kunststof en leder. Deze zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor zijn er wel 50 verschillende Bernard Favre Planet watchwinders beschikbaar en kan je exact dat model kiezen dat jou aanspreekt en perfect bij jouw horloge en interieur past.

Ook heeft het merk gedacht aan allerlei extra’s. Niet alleen een glazen stolp wordt erbij geleverd maar ook een klein rond rubber matje dat je onder de watchwinder plaatst. Er is door dit Zwitserse merk alles aan gedaan om een automatisch horloge veilig en in absolute luxe te voorzien van energie. Uiteraard is een adapter, handleiding en certificaat inclusief.

Bernard Favre Planet watchwinders zijn luxe en Swiss made, dit betekent dat ze niet goedkoop zijn. De collectie start met een prijs van 1390,00 euro (incl. 21% BTW) oftewel 1148,00 euro (excl. BTW) voor het Bernard Favre Planet Black model. De prijzen lopen op wanneer je bijvoorbeeld goudkleurige ringen of een speciaal soort leder op de base wenst. De duurste modellen liggen rond de 2100,00 euro (incl. 21% BTW) oftewel 1735,00 euro (excl. BTW). De prijs wordt absoluut gerechtvaardigd door het surplus aan kwaliteit, de prachtige afwerking en duurzame techniek. Daarnaast is de wijze van opwinding uniek en een prachtig gezicht. Je koopt een Bernard Favre watchwinder ook niet als je een Seiko horloge wilt opwinden. De meeste klanten die een dergelijke watchwinder aanschaffen zijn in het bezit van een high-end horloge, van bijvoorbeeld IWC, Rolex, Zenith, Patek, Breitling, Omega of Longines. Welk model van Bernard Favre je ook kiest, alle Planet modellen winden alle automatische horloges probleemloos en geheel veilig op.

Maar waarom spreken de Bernard Favre watchwinder ons zo aan? Er zijn een aantal redenen waarom wij een Bernard Favre watchwinder aanraden aan onze klanten. De kwaliteit en unieke wijze van opwinding zijn de belangrijkste redenen. Wanneer je echt een speciale watchwinder wilt voor jouw fraaie collectie automatische horloges kan je niet om dit Zwitserse merk heen.

Uiteraard zijn er goede alternatieven voor een Bernard Favre watchwinder, die ook een Swiss made product met Zwitserse techniek aanbieden. Maar de speciale manier waarop een automatisch horloge wordt voorzien van energie door om haar eigen as te draaien in combinatie met de luxe uitstraling en prachtige materialen biedt geen enkel ander merk.

Bernard Favre staat voor vakmanschap en authenticiteit. Elk model wordt geleverd met minimaal 3 jaar garantie. Dit is uiteraard voor ons als officieel dealer ontzettend belangrijk. Wij willen jou een uitstekend product leveren waarvan je jarenlang plezier hebt. Ook wij zijn liefhebbers van automatische horloges en wij weten hoe belangrijk het is om een goede watchwinder te gebruiken voor het opwinden van automatische horloges. Het gebruik is positief voor het behoud van automatische horloges en ontzettend handig omdat jouw automatische horloges netjes op tijd lopen en direct gereed zijn om om je pols te doen.

Als officieel dealer van Bernard Favre bieden wij je de nieuwste collectie, interessante prijzen en goede service. Daarnaast geven wij korting op elke volgende bestelling. Je spaart automatisch korting wanneer je een account aanmaakt. Je kan in onze webshops betalen met iDeal, Paypal, creditcard of gewone bankoverschrijving. Wij verzenden wereldwijd vanuit Nederland via onze partners Fedex, PostNL en DPD. Aan klanten die wonen buiten de EU leveren wij uiteraard BTW vrij.

Wil jij een unieke watchwinder van perfecte kwaliteit om jouw high end horloges op te winden? Dan adviseren wij je om de collectie van Bernard Favre te bekijken.

Elysee horloges | Collectie 2021-2022

Geplaatst op 29 april 2021 om 15:23 uur

Elysee Vintage Chrono 80550 horloge

Net als het ‘Swiss made’ label, brengt ook het predicaat ‘made in Germany’ een mooie belofte van kwaliteit en betrouwbaarheid met zich mee op het gebied van het kwaliteitshorloge. Menig horlogeliefhebber zal dan ook graag een horloge van Zwitserse of Duitse afkomst in bezit hebben. Met een horloge van die kwaliteit weet je dat je een horloge koopt dat je jarenlang plezier zal geven. Om het ‘made in Germany’ label te mogen voeren, moeten er (net als bij het Swiss made label) aan veel voorwaarden en eisen worden voldaan. Het Duitse horlogemerk Elysee is zelfs vanaf het begin betrokken geweest bij de opstelling van de richtlijnen (2013) voor het ‘made in Germany’ label. Hieruit kun je wel opmaken dat het merk zeer hoge eisen stelt aan de kwaliteit van zijn producten. Dit schept natuurlijk vertrouwen en dat is niet voor niets. Met een Elysee horloge kies je voor topkwaliteit en een duurzaam product. Wat het merk voor veel liefhebbers extra interessant maakt, is onder andere de goede prijs-/kwaliteitverhouding. Je kunt voor een aantrekkelijke prijs dan ook al een mooi Elysee horloge aanschaffen, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Elysee kent een rijke geschiedenis. Het merk produceert dan ook al meer dan een eeuw kwaliteitshorloges voor zowel dames als heren. Het bedrijf werd in 1991 overgenomen, maar ook sinds dat moment werden de normen en waarden en oorspronkelijke doelen doorgezet. Bij Elysee staan zowel kwaliteit als innovatie en ontwikkeling zeer hoog in het vaandel. Het bedrijf heeft zelfs een eigen bedrijfsfilosofie waar het al jaren wel bij vaart, namelijk ‘De kern van ons werk is de optelsom van design en hoge kwaliteit, gecombineerd met de wensen van horlogeliefhebbers’.

Binnen de collectie van Elysee is er veel diversiteit te zien. Zo kent het merk zowel moderne als klassieke ontwerpen, over het algemeen met een ingetogen insteek. Bovendien biedt Elysee horloges met zowel quartz- als automatische uurwerken van kwaliteit. Door de diversiteit, kwaliteit en betaalbaarheid van de horloges van Elysee, is dit merk voor vrijwel elke horlogeliefhebber zeer interessant. Op het gebied van techniek loopt Elysee graag voorop, wanneer je dus kiest voor een traditioneel horloge van Elysee, kun je er op rekenen dat deze voorzien is van de hoogstaande techniek van tegenwoordig.

De collectie van Elysee bestaat uit verscheidene series. We beginnen met de Elysee Nestor horloges. In deze serie komt duidelijk het ingetogen karakter van Elysee naar voren, maar dan wel gecombineerd met een uniek design en absoluut originele uitstraling. Bij deze horloges zien we kleuren die passen bij een stijlvolle en klassieke look. Denk hierbij aan donkerbruin, zwart, goud en rosé. De horloges uit de Nestor serie zijn voorzien van een automatisch uurwerk van Miyota, dat bekend staat om de hoge kwaliteit. Er is voor deze horloges gekozen voor enkel hoogwaardige materialen, zoals prachtige kalfsleder voor de banden, saffierglas en edelstaal. Kenmerkend voor deze horloges is verder de mooie open wijzerplaat en stevige vouwsluiting.

Een tweede mooie serie uit de collectie zijn de Elysee Picus horloges. Ook hier zien we weer veel klassiek kleurgebruik. Ook deze horloges hebben een open wijzerplaat, wat het uurwerk echt iets extra’s geeft. Ondanks dat de Elysee Picus serie horloges herbergt met dezelfde kleurstijlen en hetzelfde ingetogen karakter als de voorgenoemde serie, hebben deze horloges toch een geheel eigen uitstraling. Ook hier kiest Elysee weer voor de beste materialen. De horlogebanden zijn gemaakt van bijzonder mooi kalfsleder en het glas waarvoor is gekozen is extreem sterk saffierglas. Deze horloges zijn ook voorzien van een automatisch uurwerk van Miyota en sluiten eveneens met een vouwsluiting.

De derde serie van Elysee die we graag willen benoemen is de Elysee Vintage Chrono serie. De horloges binnen deze serie hebben een retro uitstraling en er is keuze uit horloges met een mooie lederen- of edelstalen horlogeband. Zoals de naam van de serie al doet vermoeden beschik je met deze horloges over een mooie chronograaf functie. Deze horloges zijn bovendien voorzien van een Seiko quartz uurwerk. Naast de chronograaf functie zien we binnen deze serie vele andere mooie functionaliteiten voorbijkomen. Denk dat aan een datumaanduiding, stopwatch functie en tachymeter. Ook deze horloges hebben weer een wat minimalistische uitstraling, waardoor het beeld rustig blijft. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren met diverse kledingstijlen.

Natuurlijk zijn de bovengenoemde series slechts een greep uit de bijzondere collectie van Elysee. Het merk heeft nog verschillende andere mooie horlogeseries te bieden. Het is dan ook echt de moeite waard de collectie van Elysee eens nader te bekijken. Wat je persoonlijke smaak ook is en waar je voorkeur ook naar uitgaat wat betreft het soort uurwerk, de collectie van Elysee heeft een ieder wat te bieden. Wanneer je besluit een Elysee horloge bij ons te bestellen, ontvang je deze met 2 jaar garantie in een mooie luxe horlogebox bij je thuis.

BensonTrade is officieel dealer van Elysee. Wij bieden de nieuwste collecties Elysee horloges en adviseren je graag als je vragen of opmerkingen hebt. Bekijk snel de actuele collectie van dit fraaie Duitse horlogemerk!

RSC horloges | Betaalbare pilotenhorloges

Geplaatst op 20 april 2021 om 13:12 uur

Voor de echte liefhebber van bijzondere horloges is vaak niet alleen de kwaliteit en uitstraling van een horlogemerk van belang. Wanneer een bepaald horlogemerk, of een specifiek horloge een bijzonder verhaal met zich meedraagt wordt dit vaak ook erg gewaardeerd door de horlogeliefhebber. Het maakt dat bepaalde horloges ook als verzamelobject worden beschouwd en toch net die extra aantrekkingskracht hebben. Als jij jezelf niet alleen rekent tot de liefhebbers van een mooi horloge maar wel geïnteresseerd bent in WOI en specifiek in de luchtvaart dan hebben wij een zeer bijzonder horlogemerk voor je. We hebben het dan over het Belgische horlogemerk RSC horloges. Mede oprichter en ontwerper Ronald Steffen is zelf erg gefascineerd door WOI en liet zich dan ook inspireren door deze periode bij het ontwerpen van de designs voor RSC horloges. Ieder horloge van RSC draagt daardoor een stukje nostalgie en historie met zich mee. Het is RSC gelukt een prachtige collectie horloges te presenteren die niet alleen een hommage zijn aan de luchtvaart maar ook nog eens heel betaalbaar is.

RSC Vickers 203 horloge

RSC is een horlogemerk dat wellicht minder bekend is maar wel één van onze favoriete horlogemerken is. Het merk is erg sympathiek en wij houden wel van horloges met accenten en verwijzingen naar het verleden. Bij RSC zit je dan helemaal goed, want het merk weet een perfecte combinatie te maken tussen hedendaagse techniek en fraaie details van de luchtvaart van jaren geleden.

RSC bracht als eerste een horloge op de markt met een ontwerp gebaseerd op de Sopwith Camel, een legendarisch vliegtuig dat een belangrijke rol heeft gespeeld in WOI. Ronald Steffen liet zich na dit ontwerp inspireren door vele andere vliegtuigen met historie. Vliegtuigen als Mustangs en Spitfires, maar ook straaljagers, helikopters en vrachtvliegtuigen. RSC wist met zijn ontwerpen uit te groeien tot een icoon onder de pilotenhorloges. De designs gebaseerd op bekende squadrons (van Engeland, Frankrijk, België en Nederland) die vochten in WOI kenmerken zich door oversized horlogekasten en squadron logo’s die verwerkt zijn in de horloges. Het oog voor detail met betrekking tot deze designs is dan ook subliem. Wat een RSC horloge nog eens extra bijzonder maakt is dat ze in slechts zeer beperkte oplage worden geproduceerd (250 stuks per serie). Met een horloge van RSC kun je er dus zeker van zijn dat je een uniek en origineel horloge om je pols hebt.

Het hart van de horloges van RSC wordt gevormd door kwalitatieve uurwerken van bekende uurwerkbouwers zoals bijvoorbeeld Miyota. Verder wordt er voor de RSC horloges gebruik gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen zoals gehard mineraalglas, edelstaal en bijzonder mooi leer. De horloges uit de verschillende series van RSC bieden allen een duidelijke wijzerplaat en brengen je met de traditionele uitstraling terug naar de tijd van weleer. Een mooie serie binnen de collectie van RSC is de RSC Vickers F.B. 5 serie. De horloges in deze serie zijn voorzien van een Miyota quartz uurwerk en een edelstalen horlogekast. De band is vervaardigd uit hoogwaardig leder en biedt een hoog draagcomfort. Bijzonder is ook de ‘UK Royal Flying Corps’ aanduiding. De horloges bieden een waterdichtheid tot 50 meter. Verder zien we mooie extra functionaliteiten voorbijkomen, zoals lichtgevende indicatoren, een secondewijzer en een datumaanduiding. De horloges sluiten met een doornsluiting.

Een tweede mooie serie binnen de collectie is de RSC SPAD XIII serie. Deze Franse serie van RSC kenmerkt zich onder meer door de donkergrijze wijzerplaat in combinatie met een PVD zwarte horlogekast. Ook hier zien we weer een Miyota quartz uurwerk en een hoge kwaliteit lederen horlogeband. Deze horloges zijn voorzien van de aanduiding Aeronautique Militaire, wat natuurlijk weer een mooi extra accent biedt. De RSC SPAD XIII horloges zijn voorzien door bijzonder mooie en unieke accenten op de wijzerplaat. Dit maakt dat deze horloges extra opvallen binnen de collectie en zeker gewaardeerd zullen worden door de echte liefhebber.

De horloges uit de RSC Sopwith Hawker serie zijn een zeer mooi voorbeeld van de verscheidenheid die RSC horloges bieden. De verschillende mooie accenten die verwerkt zijn in deze horloges maken deze absoluut uniek. Door de duidelijke wijzerplaat en oversized horlogekast zijn deze horloges bovendien zeer goed afleesbaar qua tijd en datum. De horloges zijn tot 50 meter waterdicht en bieden mooie extra functionaliteiten, zoals lichtgevende indicatoren, een secondewijzer en een datumaanduiding. De horloges sluiten met een handige doornsluiting.

Al met al zijn de horloges van RSC door een unieke combinatie van eigenschappen erg origineel en hebben zij absoluut een eigen herkenbare identiteit. Bovendien maakt de gelimiteerde oplage van 250 stuks per serie deze horloges extra bijzonder en een zeer gewild collectors item. Heb jij een passie voor de luchtvaart en WOI in het bijzonder en heb je een voorliefde voor mooie pilotenhorloges? Dan is het bekijken van de collectie van RSC zeker de moeite waard. De bovengenoemde series van RSC zijn een greep uit de collectie, het merk heeft daarnaast nog meer mooie modellen te bieden.

Wanneer je een horloge uit de RSC collectie bij ons bestelt ontvang je deze in een luxe officiële box met 2 jaar garantie en gebruiksaanwijzing thuis. Op dit moment kun je een aantal zeer mooie modellen bij ons met een aantrekkelijke korting bestellen. Dit maakt het extra interessant om nu voor een horloge van RSC te kiezen!

Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder

Geplaatst op 14 april 2021 om 13:00 uur

Voor een watchwinder die een echt luxe gevoel met zich meebrengt en bovendien op technisch gebied vooroploopt hoef je niet altijd enkel je pijlen te richten op merken afkomstig uit bijvoorbeeld Zwitserland en Duitsland. Ook merken uit andere landen bieden watchwinders die uitstekende eigenschappen hebben. Een interessant merk dat absoluut aan deze voorwaarden voldoet, is het innoverende merk Paul Design. Paul Design is een relatief jong merk dat zich onderscheidt door middel van goede techniek en moderne designs. Dit merk heeft diverse modellen die uitstekend geschikt zijn voor het opwinden van automatische horloges. Vooral de Gentlemen watchwinders hebben een zeer goede reputatie en zijn verkrijgbaar voor het opwinden van 2, 4, 6, 8 en zelfs 12 automatische horloges.

Graag lichten wij een watchwinder voor 4 horloges uit de Paul Design collectie. Dit model is namelijk een uitstekende optie voor de horlogeliefhebber die al een paar automatische horloges heeft en ze liever niet wil laten stil liggen. We hebben het over de Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder. Dit model heeft 4 aparte rotoren die individueel instelbaar zijn qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Hierdoor kan je verschillende automatische horloges tegelijkertijd opwinden. Door middel van de afstandbediening kan je de watchwinder ook op afstand geheel naar eigen voorkeuren instellen. Dit maakt het gebruik van deze watchwinder extra gemakkelijk. Maar natuurlijk is het ook leuk om de moderne functies te laten zien aan familie en vrienden. Want wie heeft er nu een fraaie watchwinder met een vingerprint slot en afstandbediening?

Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder

Niet alleen moet een watchwinder er op de juiste wijze voor zorgen dat ieder automatisch horloge op de juiste wijze opgewonden wordt, een goede watchwinder functioneert daarnaast als veilige opbergplaats en als display voor jouw horloges. Wat betreft de uitstraling zal de Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder menig liefhebber weten aan te spreken. De watchwinder is onder meer vervaardigd uit bijzonder mooi hout en mineraalglas en uitgevoerd in de kleur Black Shadow. Wat verder opvalt aan deze watchwinder is onder andere de luxe afwerking en chique uitstraling. Het compacte model en enigszins neutrale kleurstellingen maken deze watchwinder passend in vrijwel elk interieur.

Ook op gebied van techniek bieden de Paul Design watchwinders alles wat je nodig hebt. De Paul Design watchwinders zijn van dermate hoge kwaliteit door het gebruik van Japanse motoren. Deze motoren zijn duurzaam en tegelijkertijd vrijwel stil en energiezuinig in gebruik. Met specifiek de Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder kies je voor een watchwinder voor het opwinden van 4 horloges. Deze watchwinder is verder uitgerust met de nieuwste technologie. Hiermee wind je automatische horloges efficiënt en op een milde wijze op. Met behulp van het moderne touchscreen kun je onder meer eenvoudig de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Dit is mogelijk per horloge individueel, wat ervoor zorgt dat je elk horloge afzonderlijk van de beste instellingen voor het opwinden kunt voorzien. Paul Design maakt bovendien gebruik van flexibele horlogehouders en daardoor is deze watchwinder geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge.

De Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder beschikt over een ingebouwde LED verlichting. Dit maakt het mogelijk op elk gewenst moment de LED verlichting in te schakelen en je horloges te kunnen bekijken wanneer ze ronddraaien. Dit is een prachtige aanblik, vooral met de LED verlichting aan zodat je goed zicht hebt op de horloges. Door middel van de deur sluit je je watchwinder goed af, waardoor je horloges ook beschermt zijn tegen onder meer vocht, vuil en stof. Bovendien beschikt de watchwinder over een vingerprint slot waarmee je de watchwinder met één simpele handeling opent en sluit.

Kortom, met de Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder kies je voor een stijlvol design maar vooral een zeer complete watchwinder die voorzien is van de laatste technologie. Op dit gebied is deze watchwinder meer dan compleet te noemen. Met 4 Japanse motoren van hoge kwaliteit kan je ervan uit gaan dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen en hoef je je niet druk meer te maken over eventuele stilstand van jouw automatische horloges. Daarmee voorkom je eventuele onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave en bovendien onnodige slijtage. Zoals we gewend zijn van Paul Design biedt het merk ook met deze watchwinder weer een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Paul Design kiest namelijk niet alleen voor kwaliteit en de meest recente technologie maar weet ook de watchwinders betaalbaar te houden. Hiermee is het merk dan ook een geduchte concurrent voor de duurdere en bekendere merken.

BensonTrade is officieel dealer van Paul Design. Wij hebben vrijwel alle modellen op voorraad en snel leverbaar. Wanneer je de Paul Design Gentlemen 4 Black Shadow watchwinder bij ons bestelt dan leveren wij deze zeer goed verpakt met 2 jaar garantie, handleiding en afstandbediening bij je af.

Glycine horloges | SALE

Geplaatst op 8 april 2021 om 08:46 uur

Glycine Airman 42 GL0065 horloge

Horlogemerken met karakter, een bijzondere geschiedenis en een vleugje nostalgie zijn  voor de meeste horlogeliefhebbers extra aantrekkelijk. Wat is er nu leuker dan een bijzonder verhaal te kunnen vertellen wanneer iemand je complimenteert met je horloge? Er zijn verschillende horlogemerken met een lange geschiedenis of een bijzondere insteek. Een vooraanstaand merk binnen de horloge industrie, dat al sinds 1914 zijn horloges produceert in Zwitserland is Glycine. Het merk werd opgericht door Eugene Meylan die naar enkel perfectie streefde. Dat is ook heden ten dage nog steeds terug te zien aan de Glycine horloges. Topkwaliteit horloges die wat betreft zowel kwaliteit, techniek als uitstraling subliem zijn uitgevoerd. Ze zeggen weleens dat je een Glycine horloge niet zozeer voor jezelf koopt maar voor je nageslacht.

Door de lange historie die het merk heeft weten op te bouwen, staat Glycine voor ontwikkeling en innovatie. Meylan maakte gebruik van de innovatie en technische ontwikkelingen in zijn tijd. Daarmee waren de horloges van Glycine altijd uitgerust met de meest moderne techniek. Het merk werd bovendien gezien als pionier in luchtvaart- en wereldtimer horloges voor piloten en frequente reizigers. Glycine wist destijds de beste miniatuurbewegingen voor uurwerken (1920-1929) te ontwikkelen. Bovendien werd het merk met recht de leverancier voor de welgestelden in die tijd. Dit zegt natuurlijk heel wat over de kwaliteit van de horloges en over de gewilde designs van Glycine. Met name de Amerikanen en Engelsen waren erg enthousiast over de horloges van het toonaangevende merk. Na WOII bracht Glycine voor het eerst automatische uurwerken en chronometers op de markt. Wat daarop volgde was het meest bijzondere model van dit merk, dat nog steeds zeer populair is en als het pareltje uit de collectie wordt gezien, namelijk het Glycine model ‘Airman’. De Glycine Airman is nog altijd een iconisch horloge met een prachtige uitstraling.

De Glycine horloges zijn wat betreft de kwaliteit vergelijkbaar met grotere merken, maar dan beter geprijsd. Een wat kleiner merk als Glycine heeft als voordeel dat er extra aandacht kan worden besteed aan kwaliteit en afwerking. Dit is natuurlijk ook precies de intentie geweest van Eugene Meylan, namelijk dat de horloges perfect moeten zijn. Dit is dan ook te zien aan het oog voor detail en de sublieme afwerking. De Swiss made horloges van Glycine zijn tijdloos en stijlvol en hebben bovendien een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Je koopt met Glycine dus absoluut waar voor je geld. Dit zijn horloges waar je jarenlang plezier van hebt.

Wanneer we kijken naar de collectie van Glycine, zien we een brede diversiteit als het gaat om uitstraling. Elk model is stijlvol en traditioneel te noemen, maar er is een verscheidenheid te zien in bijvoorbeeld materiaalgebruik. Zo zien we binnen de collectie diverse horloges met verschillende type horlogebanden van bijvoorbeeld leder, nato, rubber en edelstaal. Bovendien zijn er verschillende sportieve modellen te vinden en aan de andere kant modellen met een meer klassieke insteek. Dit in combinatie met de aantrekkelijke prijzen en hoge kwaliteit maakt dat Glycine een breed publiek weet aan te spreken. Bovendien biedt Glycine niet alleen bijzonder stijlvolle herenhorloges, maar kun je ook als dame terecht bij Glycine wanneer je een elegant en tijdloos horloge zoekt. Ook de dameshorloges bieden verschillende mooie extra’s en een Swiss made uurwerk.

Een bijzonder en zeer gewaardeerd model voor heren binnen de collectie van Glycine is het Glycine Airman 42 GL0065 horloge. Dit model heeft een stoere en robuuste uitstraling met de edelstalen kast in combinatie met edelstalen band en een grijze wijzerplaat. Dit Airman horloge is tot maar liefst 100 meter waterdicht en sluit met een handige vouwsluiting. Dit exclusieve model van Glycine wordt wereldwijd geroemd en dat is niet voor niets. Want naast een Swiss made automatisch uurwerk van uiteraard topkwaliteit, biedt het horloge een groot aantal mooie extra functionaliteiten. Te beginnen met een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Maar dan zijn we er nog niet, het horloge is daarnaast namelijk uitgerust met een GMT functie, draaibare bezel en verschroefde kroon. Het Glycine Airman 42 GL0065 horloge biedt dan ook een prachtig horloge dat het hart van menig horlogeliefhebber sneller laat kloppen.

Wanneer je het Glycine Airman 42 GL0065 horloge wilt bestellen krijg je een mooie korting in onze webshop. Daarnaast bieden wij ook verschillende andere Glycine modellen met aantrekkelijke kortingen aan. Het is dus zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen. Welk Glycine horloge geniet jouw voorkeur? Welk Glycine horloge jou ook het meest aanspreekt, je kiest hoe dan ook voor de beste kwaliteit, een fraaie vormgeving en hoogstaande techniek.

Als officieel dealer van Glycine horloges leveren wij elk Glycine horloge met 2 jaar garantie en een luxe officiële box. Natuurlijk ontvang je er ook een duidelijke gebruiksaanwijzing bij. Wanneer je vragen hebt staan wij je natuurlijk met onze service graag bij. Je kunt in de webshop betalen met creditcard, Ideal, Paypal of gewone bankoverschrijving. Bovendien versturen wij elk horloge stevig verpakt en verzekerd. Je kunt dus met een gerust en veilig gevoel je bestelling plaatsen bij BensonTrade.