Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

MeisterSinger Circularis CC303 horloge

Geplaatst op 16 september 2020 om 09:47 uur

In ons blog vinden we het leuk om soms een speciaal merk of horloge eruit te lichten. Om wat meer informatie te geven over het merk en het horloge zelf. In dit blog schrijven we over MeisterSinger horloges en één horloge van dit merk in het bijzonder. Dit horloge is een prachtig exemplaar en zeer interessant voor de echte horlogeliefhebber! 

Meistersinger Circularis CC303 horloge

Meistersinger is opgericht in 2001 en de oprichter wilde nieuwe soorten van reguliere polshorloges maken. Het idee om een horloge met maar 1 wijzer te maken was door hem bedacht.  Je hebt echt een mooie unieke horloge om je pols waar je geen spijt van krijgt als hem koopt. De MeisterSinger horloges kunnen gemakkelijk te lezen worden omdat Brassler hun wijzerplaten duidelijk leesbaar is daardoor hebben we klassieke meters en meetinstrumenten vandaag nog steeds. Hierdoor hebben ze ook gelijk een eigen ontwerp en worden de MeisterSinger horloges wereldwijd gewaardeerd. De typische kenmerken van een MeisterSinger horloge zijn de 1 wijzer tijdweergave wat je bijna nergens ziet, unieke index en het sterk gewelfde glas. MeisterSinger verhoogde, door het grote succes, ook het niveau van nieuwe technische dingen in zijn deze horloges. In Zwitserland heeft dit merk het perfecte mooie uurwerk beschikbaar; de handmatig opgewonden MSH01, die een goede gangreserve heeft. Techniek in combinatie met mooi design is een belangrijk ding waar dit horlogemerk op let. Bekijk snel onze voorraad horloges met aantrekkelijke mooie kortingen. Als je de andere horloges die wij verkopen wilt zien kijk op BensonTrade.nl.

De MeisterSinger Circularis horloges zijn de meest aansprekende horloges van dit Duitse horlogemerk. De eenvoud hoe hij eruit, klassieke uitstraling en het kwalitatieve Zwitserse uurwerk maken de Circularis horloges heel erg populair. Voor verzamelaars is dit echt een uniek horloge waar je veel indruk mee kan maken. Het MeisterSinger Circularis CC303 horloge heeft een mooie beige wijzerplaat en edelstalen kast. De mooie comfortabele band is gemaakt van bruin krokodillen leder. Het mechanische MSH01 uurwerk heeft een 120 uur gangreserve. Met een diameter afmeting van 43mm, sterk saffierglas en vouwsluiting wat makkelijk sluit is dit horloge een prachtig exemplaar waar je geen spijt van krijgt . Elk MeisterSinger horloge is nieuw en wordt geleverd met 2 jaar garantie, in een originele box waar het horloge goed blijft zitten. en handleiding boekje.

MeisterSinger Circularis CC303: dit heren horloge weegt 90 gram wat niet zwaar te noemen is. Hij heeft een vouwsluiting wat goed blijft zitten als je bijvoorbeeld gaat hardlopen of iets anders. Met een waterdichtheid tot 50 meter is dit voor iemand die van zwemmen houdt wel wat. Hij zit lekker om je pos dus daar is niks over te klagen. Met saffierglas en een bruin bandje van leder is dit echt goede kwaliteit de kast is 10mm dik en heeft een doorsnede van 43mm. De kast is van edelstaal wat ook van goede kwaliteit is en heeft een beige wijzerplaat. Het uurwerk is mechanisch dus je moet hem opwinden. En staat ook wel bekend als MSH01. Hij wordt verpakt in een luxe officiële box dus niks te klagen over de verpakking en de staat van de horloge als hij wordt geleverd. De handleiding wordt geleverd als boekje dus je weet hoe je hem moet instellen. 2.799 euro is een mooie prijs voor deze horloge. Hij is mooi verpakt, wordt geleverd in goede staat, heeft een goede kwaliteit en een levertijd van 1 tot 3 werkdagen.

We hebben diverse MeisterSinger horloges op voorraad en beschikbaar met aantrekkelijke kortingen. Het betreft enkele stuks per model. De kortingen kunnen oplopen tot wel 30% van de officiële winkelverkoopprijs.

Elk MeisterSinger horloge is nieuw en wordt geleverd in mooie originele doos met handleiding en 2 jaar internationale garantie. Zoekt u een horloge van een bijzonder horlogemerk waar je echt geen spijt van krijgt als je hem koopt. Een MeisterSinger horloge is zeker mooi sieraad voor om jouw pols! 

Watchwinder voor Breitling horloges

Geplaatst op 9 september 2020 om 10:00 uur

Als je één of meerdere automatische horloges hebt is een watchwinder een zeer handige en nuttige accessoire. De watchwinder voorziet de automatische horloges van energie waardoor de horloges altijd gereed zijn om te dragen. De horloges in de watchwinder zijn opgewonden en lopen op de juiste datum en datum. Je kan het horloge eruit nemen en gelijk dragen. Dit is anders wanneer je een automatisch horloge niet draagt. Het komt stil te staan na +- 32 tot 40 uur. Nadat het horloge is stil komen te staan en je wilt het weer dragen moet je eerst de tijd en datum opnieuw instellen. Dit is ongemakkelijk en tijdrovend, vooral wanneer je het horloge snel wilt omdoen en je naar je werk, een verjaardag of sporten gaat.

Er zijn veel verschillen in horloges, bijvoorbeeld qua grootte en gewicht. Je wilt graag een watchwinder die een beetje past bij jouw horloge. Het belangrijkste is dat de watchwinder jouw horloge goed en veilig opwindt. Waaar moet je nu op letten als je een watchwinder wilt kopen voor jouw automatische horloges? Stel je hebt een Breitling horloge, welke watchwinder kan je dan het beste kopen?

Breitling horloge

Het prachtige Zwitserse horlogemerk Breitling spreekt tot ieders verbeelding. Dit merk produceert high end horloges die wereldwijd hoog staan aangeschreven. Kwaliteit, finesse en prachtige designs maken Breitling tot één van de meest populaire horlogemerken ter wereld. Voor veel jongens en mannen is een horloge van dit fraaie merk een droom. Voor sommige komt deze droom uit, veel anderen zullen blijven dromen van zo’n fraai horloge.

De meeste Breitling horloges zijn automatisch. Dit betekent dat het uurwerk door beweging wordt voorzien van energie waardoor de wijzers gaan draaien, en daardoor de juiste tijd en datum aangeven. Je hebt dus geen batterij meer nodig. Het leuke van een automatisch uurwerk is dat het één van de meest pure vormen van horlogetechniek is. Het is een prachtige techniek die al vele decennia gebruikt wordt door de allerbeste horlogemerken. Je kan denken aan Rolex, IWC, Omega, Tag Heuer en Zenith.

Helaas zijn Breitling horloges niet goedkoop. Het is vaak een flinke uitgave en daarom ben je er ook extra zuinig op. Je wilt zeker niet dat het horloge elke keer stilstaat want dan moet je de kroon openen om het horloge opnieuw op te winden en de tijd en datum in te stellen. Dit is een risico want de kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een automatisch horloge. Kortom, gebruik een watchwinder voor jouw Breitling horloge. Niet alleen omdat het handig is, maar zeker ook omdat het ten goede komt aan het behoud en onderhoud van jouw horloge.

Welk type watchwinder is geschikt voor een Breitling horloge?

Een Breitling horloge is in de regel wat zwaarder dan andere horloges. De horlogekasten zijn wat groter en de automatische techniek binnenin de kast is wat zwaarder dan quartz (batterij) techniek. Het resultaat is dat een Breitling horloge wat meer weegt. Dit is belangrijk bij het kiezen van een goede watchwinder om het Breitling horloge goed en veilig op te winden. Het horloge wordt namelijk op een houder in de watchwinder geplaatst. Deze houder draait rond waardoor het horloge energie verkrijgt. Maar als een horloge wat zwaarder is geeft het meer neerwaartse druk waardoor de houder uit positie kan raken. Resultaat is dan dat de horlogehouder niet meer netjes rond draait maar meer in een ovaal vorm. Dit is niet de bedoeling. De oplossing is de keuze voor een watchwinder met een sterke motor en goed houdersysteem dat een zwaarder horloge probleemloos kan opwinden. Kies voor een watchwinder met een Japanse, Duitse of zelfs Zwitserse motor. Deze motoren staan goed bekend en hebben voldoende kracht om een Breitling horloge goed rond te draaien. Tevens blijven deze op de langere termijn werken met een laag geluidsniveau. Je hebt er lang plezier van!

Breitling horloges zijn vaak ook wat groter dan andere horloges. Daarom is het belangrijk dat je een watchwinder kiest met een goede flexibele horlogehouder, zodat het horloge er goed op past. Een goede horlogehouder kan je per horloge instellen qua bandlengte en is groot genoeg voor horloges tot wel 55mm kast doorsnede. Een van de meest belangrijke aspecten van een goede horlogehouder is dat deze vastklikt in de watchwinder. Hierdoor kan de horlogehouder met daarop het horloge niet zomaar uit de watchwinder vallen. Het horloge en de watchwinder zelf zou hierdoor beschadigd kunnen raken en dat is wat je zeker niet wilt. Een goede watchwinder, denk aan de Benson Black Series watchwinders, hebben horlogehouders die je vastklikt in de watchwinder. Wanneer je een horloge eruit wilt halen druk je aan beide zijden van de houder waardoor je de houder uit de watchwinder kan nemen. Dit is een veilig en handig systeem.

Voorbeelden van goede watchwinders voor Breitling horloges

Heb je één Breitling horloge dat je graag in een watchwinder wilt opwinden dan zijn bijvoorbeeld de Swiss Kubik Startbox watchwinders een goede keuze. Deze modellen zijn compact en hebben een sterke Zwitserse motor. Ze bieden alle opties die je nodig hebt om een automatisch horloge goed op te winden.

Heb je bijvoorbeeld twee Breitling horloges dan kan je kiezen voor een dubbele watchwinder. Dit is een watchwinder geschikt om twee horloges op te winden, tegelijkertijd en elk horloge individueel. Een goede watchwinder voor een minimaal budget is de Benson Compact 2.18.B Leather Black. Wanneer je iets meer luxe wenst kom je uit bij de Benson Smart-Tech II 2.18.B watchwinder of een Paul Design Gentlemen 2+3 watchwinder.

Heb je het geluk een watchwinder voor 4 horloges voor jouw Breitling horloges te zoeken dan is de Benson Black Series watchwinder een uitstekende keuze. Deze watchwinders zijn beschikbaar voor 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20 en zelfs 24 horloges. Daarnaast zijn ze in verschillende kleuren leverbaar. Ga je voor een alternatief van Benson slaag je bijvoorbeeld met een Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder of een Heisse & Söhne watchwinder.

Ook voor watchwinders met een grotere capaciteit, bijvoorbeeld voor 6, 8 of 12 horloges kom je uit bij Benson, Paul Design of Heisse & Söhne. Deze merken bieden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding waardoor je nooit teveel betaalt. Wil je wel een high end watchwinder en speelt budget geen rol, kijk dan eens bij Orbita, Chronovision of Swiss Kubik. Stuk voor stuk zijn dit watchwinder merken die prachtige watchwinders produceren van ontzettend goede kwaliteit.

Conclusie

Gezien de eigenschappen van Breitling horloges moet je goed kijken welke watchwinder je kiest om horloges van dit merk op te winden. Het gewicht en de grootte van het horloge spelen een belangrijke rol. Wanneer je hier geen rekening mee houdt kan het invloed hebben op de watchwinder waardoor deze eerder vervelende geluiden gaat vertonen of de motoren defect raken. Goedkoop wordt hier snel duurkoop, en dat is zeker niet wat je wilt bij de aankoop van een watchwinder.

Heb je een Breitling horloge en wil je deze opwinden in een watchwinder? Ons advies is om te kiezen voor een goede watchwinder van een bekend merk dat op gebied van technologie, kwaliteit en design hoog staat aangeschreven. Voor jouw Breitling horloge wil je toch het beste? Je wilt zeker geen risico lopen en juist zorgen dat jouw horloge elke dag netjes wordt opgewonden waardoor je het horloge direct kunt gaan dragen wanneer jij dat wilt!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit blog artikel over een geschikte watchwinder voor het opwinden van een Breitling horloge? Wij helpen je graag verder met advies, onze ervaringen en suggesties qua watchwinders die bij jou wensen passen.

Het Nederlandse horlogemerk Van Speyk

Geplaatst op 4 september 2020 om 15:57 uur

Er zijn van die horlogemerken die ons bijzonder aanspreken. Bijvoorbeeld vanwege de historie, achtergrond, kwaliteit en unieke designs. Merken zoals Davosa en Iron Annie zijn goede voorbeelden. Maar dichterbij huis, in Nederland, is het horlogemerk Van Speyk ook zeker een merk dat het noemen waard is. Van Speyk produceert namelijk hele leuke horloges die ook nog eens zeer betaalbaar zijn. De betaalbaarheid in combinatie met leuke modellen en goede kwaliteit maakt de Van Speyk horloges zeer populair en een goed alternatief voor duurdere horloges.

Van Speyk Dutch Diver horloge

Oorsprong van Van Speyk horloges

Dit interessante horlogemerk werd opgericht in 2011 door 6 horlogeliefhebbers die bij de reguliere merken niet dat horloge vonden wat ze zochten. Ze zochten een horloge van uitstekende kwaliteit en dat een meer traditioneel design heeft. Daarnaast moet het horloge betaalbaar zijn. Vervolgens is het merk Van Speyk opgericht en bestaat het merk al bijna 10 jaar.

Van Speyk Holland horloges

Van Speyk is beginnen met de fraaie Holland serie. Deze serie horloges is vrij klassiek en heeft een automatisch uurwerk. In de collectie is er keuze uit verschillende soorten horloges qua GMT, chronograaf en maanfase. De horlogekast is met 42mm niet te groot en niet te klein. Het saffierglas zorgt ervoor dat het horloge altijd mooi blijft aangezien saffierglas uiterst sterk en krasbestendig is. De doorkijkbodem zorgt voor zicht op het uurwerk, extra leuk voor de echte horlogeliefhebber. Alle Van Speyk Holland horloges zijn uitgevoerd met een zwart of bruin lederen horlogeband waar optioneel een vouwsluiting voor beschikbaar is.

De wijzerplaat is traditioneel van design en geeft een rustige “look”. De horloges binnen deze serie stralen stijl en klasse uit.

Van Speyk Dutch Pilot horloges

Na de introductie van de Holland serie presenteerde Van Speyk al snel de Dutch Pilot modellen. Deze nieuwere serie is een collectie pilotenhorloges. De horloges worden gekenmerkt door quartz uurwerken, grotere horlogekasten van 45mm en lichtgevende index. Hierdoor voldoet dit horloge aan alle eigenschappen dat een goed pilotenhorloge moet hebben. De Van Speyk Dutch Pilot horloges zijn standaard voorzien van het uiterst sterke saffierglas en een fraaie lederen horlogeband. Ook deze band is verkrijgbaar in zwart en bruin leder. De waterdichtheid van deze horloges is 10 ATM wat overeenkomt met 100 meter.

De goede afleesbaarheid en oversized horlogekast maakte deze Van Speyk Dutch Pilot horloges direct een succes. De horloges hebben veel weg van IWC horloges die echter veel duurder zijn.

Van Speyk Dutch Diver horloges

Omdat een echt duikershorloge in de collectie van Van Speyk ontbrak lanceerde het Nederlandse horlogemerk de Dutch Diver collectie. Deze collectie horloges bevat robuuste duikhorloges die voorzien zijn van een automatisch uurwerk van Miyota (Citizen). De specificaties van deze horloges zijn prima te noemen. Elk Van Speyk Dutch Diver horloge is uitgerust met saffierglas, lichtgevende index, draaibare bezel, verschroefde kroon en een waterdichtheid van 20 ATM oftewel 200 meter. Door deze eigenschappen zijn deze horloges uitstekend geschikt om mee te zwemmen, snorkelen en duiken. Het beste aan deze Van Speyk Dutch Diver horloges is echter de prijs. Een horloge met deze eigenschappen kost veelal 2x zoveel.

De horloges uit deze serie zijn in verschillende kleuren leverbaar en allemaal voorzien van een solide edelstalen horlogeband.

Van Speyk Vitesse horloges

Als officieel tijdsponsor van de voetbalclub Vitesse produceerde Van Speyk een speciaal Vitesse horloge voor de echte Vitesse fan. Op het scoreboard in het Gelredome stadion in Arnhem werd Van Speyk als tijdsponsor weergegeven tijdens de thuiswedstrijden van Vitesse. In de fanshop van Vitesse was het Van Speyk Vitesse horloge verkrijgbaar, het horloge pur sang voor de fan die graag bij de tijd is met een prachtig Vitesse horloge.

Het Van Speyk Vitesse horloge is verkrijgbaar in twee varianten. De ene variant heeft een zwarte horlogeband met geel stiksel. De andere variant is voorzien van een gele horlogeband met zwart stiksel. Beide horloges ademen de sfeer en clubkleuren van Vitesse. Dit horloge werd onder de fans van Vitesse een groot succes.

Aanbiedingen Van Speyk horloges

De Van Speyk horlogecollectie kent verschillende series en veel verschillende modellen. Kwaliteit staat bij dit Nederlandse horlogemerk bovenaan. Toch zijn de Van Speyk horloges zeer aantrekkelijk geprijsd en in vergelijking met andere horlogemerken aanzienlijk goedkoper. In samenwerking met Van Speyk hebben wij voor alle horlogeliefhebbers diverse horloges voorzien van een extra korting. Hierdoor zijn de Van Speyk horloges nog aantrekkelijker geprijsd en voor iedereen bereikbaar. De kortingen gelden zolang de voorraad strekt. Wanneer een Van Speyk horloge is uitverkocht is het niet meer beschikbaar omdat de meeste modellen niet meer geproduceerd worden.

Elk Van Speyk horloge wordt geleverd met 2 jaar garantie, luxe box en handleiding. Wanneer je via onze webshop bestelt brengen wij geen verzendkosten in rekening. De prijs die je ziet is de prijs die je betaalt, geen verborgen kosten zoals extra verzendkosten o.i.d.

Ben jij op zoek naar een mooi en betaalbaar horloge? Kijk dan eens bij de Van Speyk horloges. Zeker weten dat jij een leuk horloge vindt voor een extra scherpe prijs!

Voor welk type horloge heb je een watchwinder nodig?

Geplaatst op 27 augustus 2020 om 11:27 uur

Vrijwel iedereen heeft wel een horloge. Waar horloges vroeger één van de weinige middelen was om de tijd te zien was is een horloge tegenwoordig veel meer een accessoire of statussymbool. Je kan type horloges, qua techniek, indelen in drie categorieën; quartz horloges, automatische horloges en mechanische horloges. Elk van deze type horloges heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar het verschil in techniek is zeer belangrijk bij dagelijks gebruik. Het dragen van een quartz horloge is totaal anders dan het dragen van een automatisch horloge omdat de energievoorziening verschilt.

In dit blog geven we een korte uitleg over deze verschillende type horloges en behandelen we de vraag voor welk type horloges je een watchwinder nodig hebt.

Quartz horloges

Een quartz horloge maakt gebruik van een klein batterijtje in het horloge. De batterij geeft het uurwerk energie waardoor het gaat functioneren. Hierdoor wordt de tijd accuraat aangegeven en hoef je de batterij alleen te vervangen wanneer deze leeg is. Een goede batterij kan tot wel 2 a 3 jaar meegaan, afhankelijk van het gebruik en de functies/eigenschappen van het horloge. Je hebt met een quartz horloge eigenlijk weinig tot geen omkijken naar het horloge, ook qua onderhoud.

Een quartz horloge geeft de tijd zeer precies aan. Het is ook weinig tot niet gevoelig voor schokken waardoor de tijd zou kunnen gaan afwijken. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van automatische en mechanische horloges.

Een ander belangrijk voordeel is dat quartz horloges, vanwege de meer eenvoudige techniek, aanzienlijk goedkoper zijn dan automatische en mechanische horloges. De techniek is relatief simpel en wordt massaal geproduceerd waardoor de kostprijs, en dus uiteindelijke winkelverkoopprijs, laag blijft.

Automatische horloges

Een horloge met een automatisch uurwerk heeft beweging nodig van de rotor (onderdeel van het uurwerk) om het uurwerk te activeren en te laten functioneren. Het uurwerk kan ook handmatig opgewonden worden door draaiing aan de kroon.

Door het horloge te dragen blijft het uurwerk voorzien van energie en blijft het eindeloos functioneren, totdat het horloge niet meer gedragen of opgewonden wordt. In dat geval komt het uurwerk tot stilstand en houdt het horloge op met lopen. Met andere woorden, draag je het horloge een periode van +- 30-40u (dit is de powerreserve van de meeste automatische horloges) niet dan zal het stil komen te staan.

Als een automatisch horloge tot stilstand is gekomen moet je de tijd, datum en eventuele andere eigenschappen eerst goed instellen en vervolgens het horloge weer van energie voorzien. Dit kan je doen door het horloge zachtjes te schudden of door opwinding via de kroon. Dit is een nadeel van automatische horloges. Terwijl de techniek juist zeer authentiek en origineel is. Samen met mechanische horloges zijn automatische horloges de meest pure vorm van horlogetechniek.

Juist dit laatste element trekt zoveel horlogeliefhebbers over de streep om een automatisch horloge te kopen. Een automatisch horloge is puur, stijlvol en heeft een prachtige techniek. Daarom produceren de zeer exclusieve horlogemerken zoals IWC, Rolex, Breitling etc etc, eigenlijk uitsluitend automatische (of mechanische) horloges. Elke horlogeverzamelaar en/of horlogeliefhebber heeft automatische horloges in zijn of haar collectie.

Mechanische horloges

Het meest originele horloge, qua techniek, is het mechanische horloge. Dit type horloge is eigenlijk de oorsprong van alle horloges, waarna automatische en quartz techniek werden geïntroduceerd. Het mechanische horloge heeft een uurwerk dat enkel door handmatige opwinding via de kroon van energie wordt voorzien. Een veer in het uurwerk wordt door de opwinding gespannen en wanneer deze ontspant gaat het horloge lopen. Een eeuwenoud en vooral prachtig systeem. De techniek is veelomvattend en complex wat dit type horloges duurder maakt in vergelijking met quartz horloges.

Mechanische horloges worden nog steeds verkocht maar worden wel minder populair doordat een automatisch horloge eigenlijk hetzelfde biedt met als extra voordeel dat het horloge energie verkrijgt door het te dragen. Een automatisch horloge is dus eigenlijk wat gebruiksvriendelijker. De echte horlogeliefhebber zal echter zeker een mechanisch horloge in zijn of haar horlogecollectie hebben.

Voor welk type horloge is een watchwinder geschikt?

Na de uitleg over de verschillende type horloges komen we nu bij de vraag waarover dit blog artikel gaat. Voor welk type horloge heb je een watchwinder nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst kort uitleggen wat een watchwinder is.

Een watchwinder, ook wel horlogewinder genoemd, is een apparaat dat als accessoire voor automatische horloges zeer populair is geworden. Je plaatst een automatisch horloge in een watchwinder en deze draait het horloge zachtjes, in een bepaalde draairichting en met een bepaald aantal omwentelingen per dag, rond. Hierdoor verkrijgt het uurwerk binnenin het horloge energie (de veer wordt gespannen) waardoor het blijft lopen. Je hoeft de tijd en datum dus niet meer opnieuw in te stellen, want het horloge komt niet stil te staan. Een watchwinder is dus enorm handig en bespaart je veel tijd en moeite. Daarnaast zorgt een watchwinder voor een goede olieverdeling binnenin het uurwerk door het horloge rond te draaien. Hierdoor onderhoud je jouw horloges dus ook gelijk goed.

Er zijn allerlei verschillende merken en soorten watchwinders. Je kan denken aan het Nederlandse merk Benson, Swiss Kubik uit Zwitserland of Orbita vanuit de Verenigde Staten. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijsniveau.

Maar voor welk type horloges heb je een watchwinder nodig? Deze vraag is eenvoudig te beanwoorden; alleen voor automatische horloges is een watchwinder geschikt. De watchwinder draait de automatische horloges waardoor de veer binnenin het uurwerk gespannen wordt waardoor het horloge blijft lopen. Omdat de watchwinder in een bepaald programma functioneert van draaien en rust zal de veer gespannen en ontspannen worden. Net zoals je het horloge zelf zou dragen. Een watchwinder bootst het dragen van een automatisch horloge als het ware na. Hierdoor is het gebruik van een watchwinder veilig, handig en ook beter voor het behoud van jouw automatische horloges.

Een watchwinder is niet geschikt voor een quartz horloge. Een quartz horloge maakt gebruik van een batterij als energievoorziening en heeft geen automatisch uurwerk dat beweging behoeft. Het ronddraaien van een quartz horloge in een watchwinder heeft dan ook geen zin. Een belangrijke toevoeging, een vraag die we vaker krijgen, is dat Seiko Kinetic horloges ook niet worden opgewonden in een watchwinder. Het systeem van Seiko is namelijk geen pure vorm van automatische techniek. De Seiko Kinetic horloges hebben een soort van automatisch uurwerk dat vervolgens haar energie opslaat in een kleine batterij/accu. Een ingenieus en effectief systeem maar niet geschikt voor gebruik in een watchwinder.

Een watchwinder is ook niet geschikt voor een mechanisch horloge. Simpelweg omdat een mechanisch horloge geen uurwerk heeft waarbij de veer gespannen wordt door beweging van het horloge. De veer van een mechanisch horloge wordt handmatig gespannen door opwinding van de kroon. Het ronddraaien van een mechanisch horloge in een watchwinder heeft derhalve geen zin, het uurwerk zal geen energie verkrijgen.

Voor automatische horloges is een watchwinder de “must have” accessoire. Het gebruik van een watchwinder is makkelijk, functioneel en veilig. Daarnaast ziet het ronddraaien van horloges in een fraaie watchwinder, van bijvoorbeeld Bernard Favre, er prachtig uit. Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten watchwinders. Je kan kiezen voor een eenvoudig maar functionele watchwinder, of je kiest voor een luxe en stijlvolle watchwinder. Watchwinders beginnen vanaf +- 100 euro en lopen op tot wel 10.000 euro. De prijs hangt sterk samen met het merk, de type motoren, de capaciteit van de watchwinder (hoeveel horloges kunnen erin worden opgewonden) en het materiaalgebruik.

Dus om de hoofdvraag van dit blog artikel te beantwoorden. Een watchwinder is alleen geschikt voor het opwinden van automatische horloges!

Scatola del Tempo watchwinders uit Italie

Geplaatst op 22 augustus 2020 om 09:15 uur

Bij een mooi automatisch horloge of meerdere automatische horloges, is alleen een watchwinder met klasse en stijl goed genoeg. Waar anders ter wereld kennen ze de kunde van het produceren van hoogstaande luxe producten beter dan in Italië? Italië staat niet alleen op dit gebied bekend om design met net dat beetje extra. Wanneer je op zoek gaat naar een watchwinder bij uw geliefde horloges en daarbij niet alleen genoegen neemt met een watchwinder die de energievoorziening van jouw horloges op zich neemt, maar ook in esthetisch opzicht een toevoeging is aan jouw interieur en eventuele verzameling, neem dan eens een kijkje in de gracieuze collectie van Scatola del Tempo.

In dit blog over Scatola del Tempo geven wij een korte impressie over dit watchwinder merk. Het merk is wellicht niet zo bekend maar produceert wel zeer fraaie watchwinders. Sinds het merk is overgenomen door Swiss Kubik profiteert het ook van de Zwitserse kwaliteit en degelijkheid. Hierdoor is een fraaie combinatie van Italiaans design en Zwitserse techniek ontstaan. Een combinatie die vele voordelen heeft.

De naam van het merk Scatola del Tempo doet het al vermoeden, dit is een Italiaans merk met stijl en gevoel voor design. Scatola del Tempo heeft een traditionele insteek en biedt een collectie klassieke stijlvolle watchwinders voor de echte liefhebber. Binnen de collectie van Scatola del Tempo valt het onder meer op dat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Naast het veelvuldig gebruik van leer, zien we ook prachtige houtsoorten voorbijkomen. Scatola del Tempo levert watchwinders voor zowel de liefhebber met een enkel horloge, als voor de serieuze verzamelaar. Je vindt dus in de uitgebreide collectie watchwinders met verschillende capaciteit.

De watchwinders geschikt voor een enkel horloge vind je in de series Rotor One en Rotor One Sport. In deze twee series heb je de keuze uit een breed scala aan kleuren, zodat er voor elke smaak een passende watchwinder voorhanden is. Elke watchwinder van Scatola del Tempo is voorzien van Zwitserse motor, waarmee de hoge kwaliteit gegarandeerd is. Deze motoren zijn uiteraard geluidsarm en energiezuinig, zodat je optimaal kunt genieten van het gebruik van uw watchwinder. De Scatola del Tempo Rotor One en Rotor One Sport zijn compact en handzaam en door de werking op batterijen eenvoudig mee te nemen op reis of in een kluis te plaatsen. De soft touch afwerking aan de buitenkant van de watchwinder biedt een maximaal comfort.

In onze webshop kan je de Scatola del Tempo Rotor One en Rotor One Sport modellen eenvoudig bestellen. Deze ontvang je dan thuis met drie jaar garantie en duidelijke handleiding. Als officieel dealer kunnen wij je van de juiste service voorzien. Je bent hier dan ook op het juiste adres voor een Scatola del Tempo watchwinder of een watchwinder van één van de andere mooie merken die wij verkopen.