Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Hoe belangrijk is de motor van een watchwinder?

Geplaatst op 3 april 2020 om 11:00 uur

In dit blog schrijven we over de motoren van watchwinders. De motor vormt immers het hart van de watchwinder en is één van de meeste belangrijke onderdelen. Welke eigenschappen moet een goede motor hebben? Waar komen de beste motoren vandaan? Hoe zit het met het geluid dat de watchwinder motoren produceren? Genoeg vragen waarop we in dit blog antwoord geven. 

Wat is een watchwinder?

Een watchwinder is een accessoire voor automatische horloges waarmee je ze van energie kan voorzien. Wanneer een automatisch horloge niet gedragen wordt verliest het energie waardoor het stil komt te staan. Stilstand is niet goed voor een automatisch horloge omdat het veel bewegende onderdelen heeft in het uurwerk die het beste in beweging kunnen zijn. Je plaatst de horloges simpelweg in de watchwinder die vervolgens de horloges ronddraait waardoor ze energie verkrijgen. Hierdoor zijn de horloges direct klaar om te dragen, zonder dat je het horloge opnieuw moet opwinden en zonder dat je de tijd, datum of andere functies opnieuw moet instellen. Een watchwinder is enorm handig dus! Daarnaast heeft een watchwinder nog diverse andere voordelen waarover we al hebben geschreven in onze andere watchwinder blog artikelen.

Belangrijkste onderdelen van een watchwinder

Wat zijn nu de belangrijkste onderdelen van een watchwinder. Een watchwinder is eigenlijk een soort kast waarin je de horloges plaatst die vervolgens de horloges laat ronddraaien. Het ronddraaien, oftewel roteren, van de horloges gebeurt door kleine motoren. Deze motoren zijn ingebouwd en kan je niet zien. De motoren worden aangestuurd door de CPU die instructies krijgt via de bediening van de watchwinder. De bediening van een watchwinder kan een knop, LCD display of touchscreen zijn. Elke instelling via de bediening wordt door de CPU naar de motoren gestuurd. Bijvoorbeeld wanneer je de draairichting of het aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day) instelt of verandert.

De belangrijkste technische onderdelen zijn de motoren, de CPU en de bediening. Uiteraard is de horlogehouder ook erg belangrijk, omdat je daarop het horloge plaatst.

Uitleg over de motor van een watchwinder

Binnenin de watchwinder zitten kleine motoren die de horlogehouder, met daarop het horloge, laten ronddraaien. Deze kleine motoren kunnen rechtsom, linksom of afwisselend draaien. Daarnaast kunnen ze in een bepaald programma draaien, bijvoorbeeld met een X aantal omwentelingen per dag of met een pauze tussen de draaicycli. De motor is één van de belangrijkste onderdelen van de watchwinder omdat deze ervoor zorgt dat de horloges ronddraaien en daardoor energie verkrijgen. De meeste watchwinders hebben per rotor (dus per horloge) één motor. Hierdoor kan je elke rotor individueel instellen voor één horloge en ben je geheel flexibel. Er zijn echter ook watchwinders waar één motor een plateau aandrijft waarop 2 of zelfs 3 horloges geplaatst kunnen worden. Dit heeft niet onze voorkeur omdat de motor meer energie/kracht moet leveren en je niet flexibel bent qua horloges die je dan wilt opwinden. Simpelweg omdat alle 2 of 3 horloges dezelfde kant op draaien met hetzelfde aantal omwentelingen per dag. Omdat de uurwerken van automatische horloges verschillen komt het veel voor dat de vereisten voor opwinding verschilt per horloge. Het ene horloge wordt bijvoorbeeld rechtsom draaiend opgewonden bij 900 TPD, terwijl een ander horloge linksom draaiend met 1500 TPD wordt opgewonden. Bij een watchwinder met één motor voor meerdere horloges kan je dus geen onderscheid maken en moeten de horloges op dezelfde wijze worden opgewonden, anders verkrijgen één of meerdere horloges geen energie en komen ze alsnog stil te staan.

De motoren vormen de aandrijving van de watchwinder en zijn daarom erg belangrijk. Ze moeten in harmonie werken met de CPU en de bediening.

Oorsprong watchwinder motoren

De meeste watchwinder motoren worden gemaakt in China. Deze motoren zijn relatief goedkoop te produceren waardoor ze veel worden gebruikt in onbekende watchwinder merken, die je bijvoorbeeld kan kopen op Amazon, Ebay of Alibaba. De prijs van deze watchwinders is laag maar je weet niet echt wat je koopt. Qua duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit zijn de Chinese motoren minder goed dan motoren die gemaakt worden in Japan, Duitsland en Zwitserland. Chinese motoren hebben vaak de neiging relatief snel kapot te gaan, veel geluid te gaan produceren of storingen te hebben. Dit maakt het gebruik niet prettig en goedkoop kan leiden tot duurkoop. Je wilt immers een goede watchwinder waarin jouw automatische horloges veilig en professioneel worden opgewonden.

Japanse motoren worden door de meeste goede watchwinder merken gebruikt. Voorbeelden zijn Benson, Paul Design, Boda Concept en Heisse & Söhne. Stuk voor stuk toonaangevende merken die goede watchwinders produceren met een uitstekende prijs/kwaliteit ratio. Japan staat bekend vanwege hun hoge vakkennis, innovatie en duurzame techniek. Denk aan merken zoals Sony en Toyota. Japanse motoren zijn kwalitatief erg goed, betrouwbaar en betaalbaar. Deze combinatie zorgt ervoor dat bovenstaande watchwinder merken goede kwaliteit kunnen bieden voor een zeer scherpe prijs.

Er zijn ook merken die gebruik maken van Duitse motoren, een goed voorbeeld is Chronovision. Dit fraaie Duitse watchwinder merk produceert in eigen beheer watchwinders. Deze watchwinders zijn voorzien van een motor die volledig in Duitsland is ontwikkelt en geproduceerd. Deze motoren van Chronovision zijn krachtig en duurzaam. Doordat ze in Duitsland gemaakt worden zijn ze ook wat duurder dan Japanse motoren. Qua duurzaamheid en functionaliteit zijn ze vergelijkbaar met Japanse motoren.

De meeste high end watchwinder merken gebruiken Zwitserse motoren. Deze “Swiss made” motoren worden gebruikt door merken zoals RDI, Bernard Favre, Orbita en Swiss Kubik. Het voordeel van Zwitserse watchwinder motoren is dat ze de beste eigenschappen bieden. Ze zijn krachtig, duurzaam, functioneel en zijn vrijwel stil in gebruik. Hierdoor zijn deze motoren in vergelijking met Japanse en Duitse motoren ook het duurst. Net zoals bij Zwitserse horloges betaal je bij een watchwinder met Zwitserse motor ook een beetje voor het “Swiss made” predicaat. Dit predicaat staan namelijk nog steeds zeer hoog aangeschreven en merken weten dat ze daardoor iets meer kunnen vragen voor hun producten.

De verschillen tussen een Japanse, Duitse en Zwitserse motor zijn relatief klein. Het verschil zit hem het meeste in het geluid dat de motor produceert. Maar dit geluid speelt relatief een kleine rol wanneer de motoren ingebouwd zijn in een watchwinder kast die geluid absorbeert. Bijvoorbeeld een houten en afsluitbare (watchwinder met een deur of deksel) watchwinder absorbeert al veel geluid waardoor de motoren nauwelijks hoorbaar zijn.

Het verschil tussen een Chinese en aan de andere kant Japanse, Duitse of Zwitserse motor is daarentegen wel erg groot. Daarom hebben wij in ons assortiment geen watchwinder merken met een Chinese motor. Wij kiezen uitsluitend voor kwaliteit, duurzaamheid en een goede functionaliteit door alleen watchwinder merken met een Japanse, Duitse of Zwitserse motor in onze collectie te hebben.

Kracht en duurzaamheid

Het is belangrijk om een watchwinder te kiezen die goede motoren heeft. Je wilt namelijk allerlei horloges kunnen opwinden, van klein tot groot en van zwaar tot licht. Vooral grotere en zwaardere horloges vragen meer van een motor. Deze motor moet voor het ronddraaien van een groter en zwaarder horloge meer energie/kracht leveren. Een krachtige motor zal een dergelijk horloge veel makkelijker ronddraaien dan een motor die minder krachtig is. Wanneer je een watchwinder hebt met lage kwaliteit motoren en daarin grotere en zwaardere horloges plaatst zullen de motoren snel problemen geven. Ze zullen sneller slijten en daardoor onregelmatiger gaan ronddraaien, meer geluid gaan maken en sneller kapot gaan. Ons advies is dus om altijd een watchwinder te kiezen die goede Japanse, Duitse of Zwitserse motoren heeft. Ook op gebied van duurzaamheid gaan de laatst genoemde motoren langer mee. Hierdoor kan je jarenlang plezier hebben van jouw watchwinder.

Geluidsniveau

Horlogeliefhebbers zetten hun watchwinder op verschillende plekken neer. De één zet de watchwinder in de woonkamer, een ander liever op kantoor of in de slaapkamer. Hierbij speelt het geluidsniveau een belangrijke rol. In een woonkamer of kantoor accepteer je een hoger geluidsniveau dan in jouw slaapkamer waar het belangrijk is dat de watchwinder je niet uit jouw slaap houdt. Nu is de beleving van geluid persoonlijk en kan de één beter tegen achtergrondgeluid dan de ander.

Het geluid dat de watchwinder maakt is sterk afhankelijk van de motoren, het design en het materiaal van de watchwinder. Hoofdregel is dat een watchwinder motor altijd geluid maakt. Het zijn bewegende delen die rotoren waardoor een totale stilte onmogelijk is. Een goede motor maakt relatief weinig geluid. Een Japanse of Duitse motor produceert een zeer laag geluidsniveau. De meeste Zwitserse motoren produceren het laagste geluidsniveau.

Het design en de materialen waarvan de watchwinder is gemaakt spelen wellicht nog een grotere rol in de mate van geluid. Bijvoorbeeld de Benson Black Series watchwinders zijn gemaakt van hout (absorberend) en hebben een deksel en deur waarmee je het geluid van de motoren minimaliseert. Een combinatie van goede motoren en een goed design heeft de voorkeur.

Conclusie

De motor van een watchwinder is zeer belangrijk. De motor zorgt er immers voor dat automatische horloges goed en veilig worden voorzien van energie. De motor is als het ware het hart van een watchwinder. Er is keuze uit veel verschillende motoren. De beste watchwinder motoren worden gemaakt in Japan, Duitsland en Zwitserland. De watchwinders met Chinese motoren kan je het beste links laten liggen.

Er zijn grote prijsverschillen in watchwinder merken. Watchwinder merken uit Duitsland en Zwitserland zijn overwegend duurder in prijs dan watchwinder merken die motoren uit Japan gebruiken. Deze Japanse motoren zijn vrijwel even goed. Duitse en Zwitserse motoren hebben het voordeel dat ze het laagst mogelijke geluidsniveau bieden. Je betaalt hier echter wel wat extra voor.

 

Davosa horloges: betaalbaar en Swiss made

Geplaatst op 1 april 2020 om 15:35 uur

In ons blog schrijven we vaak over horloges, watchwinders en horlogeboxen. Een van onze favoriete horlogemerken is Davosa uit Duitsland. Dit merk vervaardigt prachtige horloges met Zwitserse uurwerken tegen zeer scherpe prijzen. Hierdoor is een kwalitatief horloge ook bereikbaar voor de horlogeliefhebber die geen duizenden euro’s wil of kan besteden. Davosa horloges bieden het beste qua kwaliteit, design en afwerking maar zijn simpelweg goedkoper dan merken zoals Oris, Tag Heuer, Breitling etc etc. Davosa is qua naam natuurlijk minder bekend, maar het merk heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. De horloges worden veelal gedragen door mensen die kiezen voor de uitstekende eigenschappen van het merk, en niet zozeer voor een bekende naam uit Zwitserland. In dit blog zullen we iets meer vertellen over Davosa horloges en hopelijk kunnen wij ons enthousiasme een beetje overbrengen op u.

Voor de liefhebber van het automatische horloge is het Duitse horlogemerk Davosa zeker interessant. Dit merk produceert Swiss made horloges, waarmee de kwaliteit gegarandeerd is. Een Swiss made horloge staat gelijk aan een duurzaam en betrouwbaar product en is geliefd door elke horlogeliefhebber. Davosa horloges kenmerken zich niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de fraaie afwerking. We zien in de collectie van Davosa zowel stoere als moderne horloges, voorzien van Zwitserse automatische uurwerken van hoge kwaliteit. Davosa maakt gebruik van de bekende uurwerken van ETA en Valjoux. Het merk biedt bovendien een goede prijs-/kwaliteitverhouding, met andere woorden: bij dit merk krijg je veel horloge voor je geld. Davosa biedt alle eigenschappen die men ook vindt bij horlogemerken met veel hogere prijzen.

De collectie van Davosa bestaat uit verschillende series, waaronder de populaire series Ternos en Argonautic. De Davosa Ternos Diver en Davosa Ternos Diver Ceramic horloges onderscheiden zich onder meer doordat zij tot wel tweehonderd meter waterdicht zijn. Daarnaast zijn ze, net als alle andere Davosa horloges, voorzien van extreem sterk saffierglas en een verschroefde bodem. Een draaibare bezel, lichtgevende indicatoren en datumaanduiding maken deze horloges helemaal compleet. De Davosa Ternos Diver Ceramic horloges zijn daarnaast voorzien van een ceramische bezel, die goed beschermd is tegen krassen. Zowel de kast als de horlogeband zijn gemaakt van edelstaal, wat de horloges een stoere uitstraling geeft. Dit Davosa horloge is verkrijgbaar met verschillende kleuren wijzerplaten zoals zwart, blauw, bruin en groen. De Davosa Ternos Diver Vintage serie kenmerkt zich door de stijlvolle vintage lederen band en retro uitstraling. De horloges uit de Davosa Ternos Black serie zijn tot wel vijfhonderd meter waterdicht en zijn vervaardigd uit edelstaal en edelstaal PVD. Ook deze horloges zijn voorzien van een ceramische bezel. Ook de Davosa Ternos Professional serie herbergt horloges welke tot vijfhonderd meter waterdicht zijn. Ook komt in deze serie het edelstaal weer terug en zien we veel blauw- en zwarttinten.

De Davosa Argonautic horloges zijn ook onderverdeeld in verschillende series. De Davosa Argonautic herbergt horloges met een edelstalen of Nato horlogeband. De horloges zijn voorzien van lichtgevende indicatoren, helium ventiel en draaibare bezel. De horloges binnen deze serie hebben een sportieve uitstraling. Dat de modellen tot driehonderd meter waterdicht zijn is een groot voordeel, omdat je je nooit zorgen hoeft te maken m.b.t. de waterdichtheid. Ook de modellen in de Davosa Argonautic BG zijn tot driehonderd meter waterdicht en zijn als kers op de taart voorzien van Superluminova. Naast de genoemde series en modellen heeft Davosa nog veel meer te bieden, echt de moeite van het bekijken waard!

Davosa Ternos Diver horloge

In onze webshop kunt u gemakkelijk uw favoriete Davosa horloge bestellen. Deze ontvangt u dan met een officiële horlogedoos, twee jaar garantie en handleiding. De samenwerking tussen BensonTrade en Davosa is al meer dan tien jaar een feit. Wij zijn dan ook overtuigd van de kwaliteit en betrouwbaarheid welke door Davosa geleverd wordt. Laat u overtuigen door een fraai Davosa horloge, en wij geven er t/m 31-05-2020 een fraai reisetui gratis bij.

Wat zijn de voordelen van online een horloge kopen?

Geplaatst op 25 maart 2020 om 11:14 uur

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goed horloge, heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen naar een traditionele juwelier te gaan, maar een goede webshop is ook een interessante optie. Natuurlijk zitten er voordelen aan wanneer je kiest voor een juwelier. Je kan het horloge bekijken, voelen en passen. Daarnaast heb je de menselijke interactie en kan je om advies vragen waar je direct antwoord op krijgt. Maar er zijn ook nadelen, veel juweliers hebben een maar enkele horlogemerken en hiervan niet de gehele collectie op voorraad. Vaak zijn de prijzen bij juweliers ook hoger, ze moeten immers hun pand, voorraad, verzekering en personeel betalen.

Junkers Bauhaus 6060-5

Het kopen van een horloge bij een betrouwbare webshop heeft veel voordelen. Je kan denken aan een ruim aanbod, scherpe prijzen, snelle levering, professioneel advies en het gemak. Wanneer je online bestelt heb je jouw horloge binnen enkele dagen in huis en hoef je niet op pad.

Wel is het belangrijk voor een webshop te kiezen die goed aangeschreven staat. Je wilt er natuurlijk van verzekerd zijn dat je je gekozen product ook daadwerkelijk ontvangt. Kies ook bewust voor een webshop met ervaring en de nodige ‘know how’. Zij kunnen je bijstaan in het maken van de juiste keuze en voorzien van het eventueel gevraagde advies. Het is aan te raden wanneer je voor een bepaalde webshop kiest, de reviews die beschikbaar zijn eens na te lezen. Daar wordt je vaak al heel wat wijzer van. Je kunt ook eens kijken hoe lang een webshop al bezig is met de verkoop van horloges, dit zegt vaak wel iets over de ervaring en kennis die erachter schuilt.

Als tip willen we je ook meegeven om bij een officieel dealer te kopen. Een officieel dealer zorgt voor een ruime aanbod, scherpe prijzen maar ook een oplossing bij garantie of reparatie. Ook zegt een officieel dealerschap dat het merk samenwerkt en vertrouwen heeft in de webshop. Wij zijn bijvoorbeeld officeel dealer van merken zoals Davosa, Meccaniche Veneziane en Junkers

Zoals gezegd is een groot bijkomend voordeel van online een horloge kopen bij een webshop, is dat het assortiment vaak veel uitgebreider is dan bij de juwelier. Bovendien zal een horlogewebshop zich volledig hebben toegespitst op de verkoop van horloges en eventueel watchwinders, terwijl een juwelier naast horloges toch vooral sieraden verkoopt. Het is dus maar een klein onderdeel van het assortiment van de juwelier, terwijl het horloge voor de webshop het belangrijkste product is. Een groot assortiment in combinatie met het juiste advies is wat dat betreft ideaal.

Davosa Ternos GMT horlloge

Een overzichtelijke webshop waar je de juiste filters in kunt stellen geeft je de mogelijkheid te kiezen uit een heel groot aanbod van horloges en tegelijkertijd helpt het je de opties te filteren zodat het niet zo is dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Je kunt eenvoudig instellen of je op zoek bent naar bijvoorbeeld een automatisch, mechanisch of quartz horloge. Ook kun je bij een overzichtelijke webshop een merk kiezen, de gewenste prijsrange en bijvoorbeeld ook de kleur wijzerplaat of horlogeband. En zo zijn er nog veel andere opties. Ideaal, want je komt uiteindelijk precies uit bij het soort horloge dat je zoekt, zonder dat het je heel veel tijd hoeft te kosten. Zo kun je ook gemakkelijk en snel horloges en webshops met elkaar vergelijken. Dit is ook in verband met de prijs een groot voordeel, webshops kunnen scherpe prijzen en met regelmaat mooie kortingen bieden. Online kun je dan gemakkelijk zien waar je moet zijn voor de beste prijs.

Sommige mensen zullen het een nadeel vinden dat ze hun favoriete horloge niet in het echt kunnen bekijken zoals bij de juwelier. Maar als je bij een goede webshop winkelt, zullen zij ervoor zorgen dat er goede afbeeldingen en specificaties beschikbaar zijn zodat je precies weet wat je koopt. Je hebt zo dus alle benodigde informatie bij elkaar en je kunt er derhalve precies uit filteren wat jou aanspreekt. Mocht je dan nog vragen hebben, dan staat de klantenservice voor je klaar. Contact per telefoon of email is makkelijk en laagdrempelig.

Als je een horloge hebt gevonden dat jou aanspreekt, zal je hier over het algemeen snel van willen kunnen genieten. Het voordeel van een webshop is dan dat deze 24 uur ‘open’ is, je kunt er dan ook altijd terecht. Daarnaast zal een goede webshop zorgen voor een snelle levering, zodat je je aankoop snel thuis ontvangt. Wanneer je een betrouwbare webshop hebt uitgezocht, zal deze ervoor zorgen dat jouw horloge op de juiste wijze wordt ingepakt en met garantie wordt geleverd. Zo kun je met een goed gevoel genieten van je aankoop.

Kort gezegd heeft een webshop meerdere voordelen: het is snel en gemakkelijk, men biedt over het algemeen scherpe prijzen en met regelmaat interessante kortingen, er is veel keuze uit veel verschillende merken en je kunt er altijd terecht.

In onze webshop vindt u een ruim assortiment horloges. Wij zijn officieel dealer van bekende merken en hebben meer dan 15 jaar ervaring. Daarnaast doen we onze best jou de beste prijs aan te bieden. Uiteraard kan je betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewoon via online bankieren. Verzenden doen we binnen de BeNeLux via DPD en wereldwijd kan je kiezen uit Fedex of PostNL. Heb je vragen? Stel ze gewoon, wij helpen je graag verder!

Benson Black Series watchwinders

Geplaatst op 19 maart 2020 om 09:06 uur

In ons blog schrijven we over horloges, watchwinders en horlogeboxen. We schrijven over type horloges, bijvoorbeeld automatische of mechanische horloges, maar ook over de oorsprong van techniek en merken. Dit keer schrijven we over een watchwinder merk. Benson, een Nederlands merk dat al enige jaren één van de grotere spelers is op gebied van watchwinders. Wereldwijd heeft het merk grote stappen gemaakt met goede distributeurs en dealers. In dit blog gaan we wat dieper in op de populaire Black Series watchwinders van dit merk. Simpelweg omdat ze naar onze mening zeer interessant zijn en voor iedereen met één of meer automatische horloges een absolute aanrader zijn.

Er is slechts één watchwinder merk uit Nederland dat wereldwijd bekend is en haar opwindtechnologie via de betere juweliers en online shops aanbiedt: Benson Watchwinders. Dit merk heeft in 2016 haar bekende Black Series watchwinders op de markt gebracht. Na vele jaren onderzoek, design en testen werden de Benson watchwinders gelanceerd. Het succes was direct erg groot. De collectie werd sterk uitgebreid met diverse modellen. Momenteel heeft Benson meer dan 250 verkooppunten wereldwijd waar niet alleen watchwinders maar ook horlogeboxen worden verkocht. Het merendeel van deze verkooppunten is de betere juwelier of online specialist in watchwinders zoals bijvoorbeeld Watchwinders.nl.

Design

De Benson Black Series watchwinders hebben een modern design en trendy uitstraling. Dit komt mede door de rechthoekige stijl en strakke lijnen van de watchwinders. Maar ook door de techniek die elke watchwinder herbergt. Deze combinatie geeft deze horlogeopwinders de luxe en moderne uitstraling die ze zo populair maakt. De kasten zijn gemaakt van hout. De deur is deels van glas waardoor je de horloges goed kunt zien. De watchwinder staat op edelstalen voetjes. Dit geeft een optisch zwevend effect. De Benson Black Series watchwinders zijn verkrijgbaar voor 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20 en zelfs 24 automatische horloges. Hierdoor is er altijd een exemplaar in de collectie dat geschikt is voor de echte horlogeliefhebber, ongeacht of hij/zij een kleine of grote collectie automatische horloges heeft. Extra leuk is dat elk model leverbaar is in 4 uitvoeringen/kleuren, namelijk zwart, wit, carbon fibre en macassar. Daarnaast produceert Benson watchwinders die een Limited Edition uitvoering zijn. Deze zijn gelimiteerd en een speciale uitvoering. Hierdoor kan is de watchwinder gemakkelijk te plaatsen in elk interieur. De Benson Black Series watchwinders zijn niet alleen functioneel, waarover later meer, maar bieden ook een prachtig design dat ze echte “eyecatchers” maakt.

Techniek

De Black Series watchwinders van Benson maken gebruik van sterke Japanse motoren. Deze motoren worden uitgebreid getest voor plaatsing in de watchwinder. De motoren zijn sterk zodat ze elk horloge eenvoudig kunnen voorzien van energie, en duurzaam zodat de watchwinder een laag geluidsniveau heeft. Hierdoor kan je elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, opwinden in deze watchwinders. Zelfs zwaardere horloges en grotere horloges. Via het moderne touchscreen bedien je elke individuele rotor en stel je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag snel een eenvoudig in. Met het touchscreen bedien je ook de ingebouwde LED verlichting en power winding functie. Uiteraard kan je elke rotor individueel aan of uit zetten, zodat er geen rotoren draaien waar je geen horloge op hebt geplaatst. De LED verlichting geeft een extra luxe uitstraling maar vooral een perfect zicht op de ronddraaiende automatische horloges.

De horlogehouder heeft een ingebouwde veer zodat de houder instelbaar is voor horloges met een langere of kortere horlogeband. Hierdoor past elk horloge op de houder. De horlogehouder wordt vervolgens in de watchwinder geklikt zodat deze vast zit. De horlogehouder met het horloge kan er dus niet uitvallen, zoals bij een watchwinder met kussentje als horlogehouder zou kunnen gebeuren. Benson heeft gekozen voor maximale veiligheid tijdens het opwinden van de automatische horloges. De power winding functie en overwind protectie zijn hiervan goede voorbeelden. Door middel van de overwind protectie kan een automatische horloge nooit teveel beweging krijgen. De watchwinder functioneert in een programma van draaien, pauze, draaien, pauze etc etc. Hierdoor wordt natuurlijke polsbeweging nagebootst. De veer in het uurwerk van het horloge wordt daardoor nooit maximaal belast. Dit is belangrijk bij het veilig opwinden van automatische horloges.

Benson Black Series watchwinder

Functionaliteit

Elke watchwinder uit de Benson Black Series is geschikt voor elk automatisch horloge. Elke rotor kan individueel ingesteld worden zodat je zelf de draairichting en het aantal omwentelingen per dag kan kiezen per horloge. Hierdoor ben je flexibel en kan je het ene horloge linksom laten draaien met 900 omwentelingen per dag, en het andere horloge rechtsom met 1500 omwentelingen per dag. Je kan via het touchscreen bepaalde rotoren laten draaien en andere stopzetten. Je hoeft niet alle rotoren tegelijk te laten draaien. Je kan de watchwinder helemaal instellen naar jouw wensen.

Zoals hierboven beschreven is de horlogehouder instelbaar en geschikt voor elk type horloge. Groot, klein, korte band of lange band, het maakt niet uit. Een horloge opwinden van Breitling, Rolex, Patek, IWC, Tag Heuer, Omega, Oris, Fortis of Meccaniche Veneziane? Dat is geen enkel probleem!

De Benson Black Series watchwinders hebben nog een ander belangrijk voordeel. Ze hebben allemaal extra opbergmogelijkheid voor andere horloges en/of sieraden. Hierdoor kan je je hele horlogecollectie en andere sieraden gemakkelijk en veilig in de watchwinder bewaren. Dit bespaart tijd en je raakt niets kwijt omdat je alles bij elkaar bewaart.

Luxe afwerking

Voor de productie van de Benson Black Series watchwinders worden de beste materialen gebruikt. De kast is van hout, de deur bevat sterk glas en de binnenkant van de watchwinder is bedekt met zeer zachte stof. Deze zachte stof beschermt de horloges, zodat er geen risico is op krassen of andere beschadigingen. De edelstalen poten en flexibele horlogehouders completeren de hoogstaande afwerking. De watchwinders worden volledig met de hand gemaakt. De verf bestaat uit 12 lagen waardoor een extra mooi resultaat gegarandeerd wordt. Wanneer een watchwinder gereed is wordt deze minimaal 24u volledig getest voordat deze verpakt wordt. Kwaliteit wordt gegarandeerd door de materialen, het vakmanschap en uitgebreide controle. De luxe afwerking beperkt zich niet tot alleen de watchwinder zelf. Elke Benson Black Series watchwinder wordt stevig verpakt in twee sterke kartonnen dozen met daartussen diverse lagen foam ter bescherming. Uiteraard wordt de watchwinder geleverd met een handleiding, fraai certificaat en 2 jaar garantie.

Benson Black Series Pro watchwinder

Luxe watchwinder

Al enige jaren worden de Benson Black Series watchwinders door veel horlogeliefhebbers en horlogeverzamelaars gebruikt voor hun automatische horloges. Deze watchwinders bieden alles wat je nodig hebt. Niet alleen op gebied van functionaliteit, design en kwaliteit. De Black Series watchwinders bieden een enorm goede prijs/kwaliteit verhouding. De prijzen liggen aanzienlijk lager dan vergelijkbare merken, terwijl de watchwinders betere kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid bieden. Waarschijnlijk zijn de Benson Black Series watchwinders de meest aantrekkelijke apparaten op gebied van techniek om horloges op te winden.

Momenteel werkt Benson aan een nieuwe Limited Edition voor haar Black Series. De huidige serie Limited Editions in rood met zwart leder en bruin met bruin leder is nagenoeg uitverkocht. Er zijn slechts nog enkele stuks leverbaar. De nieuwe Benson Black Series Limited Editions worden uiteraard weer spectaculair. De exacte details geven we later prijs wanneer wij meer informatie hebben ontvangen van dit Nederlandse watchwinder merk. Maar wij zijn zeker dat deze Limited Edition modellen weer een succes zullen worden!

Benson Black Series horlogeboxen

Naast fraaie watchwinders produceert Benson onder het Black Series label ook horlogeboxen. De huidige collectie horlogeboxen is gemaakt van hout en geschikt voor 8, 12 en 16 horloges. Deze boxen zijn leverbaar in de kleuren zwart, wit, carbon fibre en macassar. Net zoals de watchwinders. Benson werkt nu aan een nieuwe serie horlogeboxen die volledig gemaakt zijn van leder. Deze boxen worden medio dit jaar verwacht in de winkels.

Conclusie

Het merk Benson is goed op weg de wereld te veroveren met haar watchwinders voor automatische horloges. De watchwinders bieden enorm veel kwaliteit, de prijzen zijn zeer interessant en de watchwinders hebben zeer chique uitstraling. Daarnaast is de functionaliteit aanzienlijk beter dan van veel andere merken. In dit jaar verwachten wij diverse innovaties van Benson. Er wordt hard gewerkt door Benson aan een nieuwe lijn Black Series horlogeboxen die gemaakt zijn van leder. Daarnaast komen er diverse nieuwe Limited Edition watchwinders uit. Kortom, de Benson watchwinders zijn bieden veel om naar uit te kijken!

Waarom koop je een Duits horloge?

Geplaatst op 13 maart 2020 om 16:33 uur

In onze webshop vindt u veel verschillende merken. De meeste merken komen uit Europa, maar eer zijn ook merken die uit de Verenigde Staten, Japan of Zwitserland komen. Toch komen de meeste horlogemerken uit Duitsland. Dit land heeft een goede reputatie op gebied van horloges en er zijn veel verschillende merken die prachtige horloges maken in diverse prijsklassen. Een Duits horloge staat voor kwaliteit, degelijkheid en vaak zijn ze ook betaalbaar. Dit zijn goede redenen om een Duits horloge te kopen, maar zijn er nog andere redenen om een Duits horloge te kopen?

Kwaliteit

Iedereen die een horloge koopt wilt het graag een langere tijd kunnen dragen. Een horloge moet degelijk en betrouwbaar zijn. Aan een horloge dat binnen een jaar kapot is heb je niks. Duitsland staat goed aangeschreven op gebied van techniek, productie en afwerking. Goede voorbeelden zijn automerken zoals BMW, Mercedes en Audi. Op gebied van techniek kan je denken aan Krups, Miele of Mediamarkt. Op gebied van horloges zijn er ook veel bekende Duitse merken. Denk bijvoorbeeld aan Iron Annie, Junkers, Fortis, Zeppelin en Davosa. Op gebied van watchwinders zijn merken als Heisse & Söhne en Chronovision bekend.

De Duitse Gründlichkeit is een belangrijk aspect dat terugkomt in de cultuur maar ook bij de productie van horloges. In het productieproces van een Duits horloge zijn goede materialen en een hoogwaardige afwerking van groot belang. Dit vertaalt zich in de kwaliteit van de horloges van bovengenoemde merken. Tijdens de productie wordt er telkens gecontroleerd op kwaliteit, degelijkheid en afwerking. Alleen op deze manier zorgen de fabrikanten ervoor dat een Duits horloge vele jaren horlogeplezier biedt.

Uitstraling

Duitse horloges staan niet alleen hoog aangeschreven vanwege hun uitmuntende kwaliteit. Ze zijn als het ware ook een statussymbool, net zoals een auto van BMW, Mercedes, Audi of Porsche. Een Duits horloge straalt kwaliteit en klasse uit. Duitse horlogemerken waren vroeger een beetje saai qua design en kleurgebruik. Echter hebben de Duitsers een inhaalslag gemaakt op dit gebied door design technisch interessantere ontwerpen te maken. Hierdoor is een combinatie ontstaan van kwaliteit met fraaie designs. Dit is de combinatie die een horlogeliefhebber zoekt. Een Duits horloge biedt eigenlijk alles wat je kunt wensen. Met een Duits horloge om je pols straal je uit dat je een weloverwogen keuze hebt gemaakt, een bewuste keuze voor kwaliteit en design.

Garantie

Vrijwel alle Duitse horloges worden geleverd met minimaal 2 jaar garantie. Ondanks dat er in het productieproces veel aandacht is geweest voor kwaliteit is het belangrijk om een goede en duidelijke garantie te hebben op jouw horloge. Mocht er onverhoopt toch een defect zijn van jouw horloge kan je altijd een beroep doen op garantie. In geval van een defect zal het Duitse horlogemerk jouw horloge onderzoeken, jou informeren en daarna tot een oplossing komen. Onze ervaring in het algemeen is dat Duitse horlogemerken een uitstekende garantie bieden en zorgen voor een goede klanttevredenheid.

Ruime keus uit Duitse horloges

Het leuke aan Duitse horloges, naast bovenstaande punten, is dat er enorm veel keus is. Er zijn zoveel Duitse horlogemerken die allemaal een verschillende achtergrond hebben. Er zijn merken met klassieke horloges, moderne horloges, sporthorloges, militaire horloges en digitale horloges. Duitse horloges bieden eenzelfde kwaliteit als Zwitserse horloges, maar zijn normaliter wat goedkoper in prijs. Dat is goed nieuws, want daardoor kan je een prachtig horloge kopen dat in Duitsland is gemaakt met duidelijke garantie. Kies je voor kwaliteit? Dan kies je al snel een Duits horloge, of uiteraard een Zwitsers horloge als je graag een meer bekend merk draagt, zoals Tag Heuer, Breitling, Rolex, IWC etc etc.

Waar moet je op letten als je een Duits horloge koopt?

Je wilt graag een nieuw horloge kopen en jouw oog is gevallen op een Duits horlogemerk. Waar moet je nu precies op letten bij aankoop? Ons advies is om diverse horlogemerken te vergelijken, niet alleen op kwaliteit en uitstraling maar ook op gebied van prijs. Er kunnen grote prijsverschillen zitten in horlogemerken die eigenlijk hetzelfde (qua techniek, kwaliteit en garantie) aanbieden. Als tweede punt willen we graag de betrouwbaarheid van de verkoper noemen. Koop jouw Duitse horloge met voorkeur bij een officieel dealer van het merk. Zij bieden jou zekerheid en garantie, en vaak ook de beste prijs. Je wilt toch niet een Duits horloge kopen en vervolgens met lege handen staan wanneer het kapot is of een ander probleem opgelost moet worden. Denk er bij aankoop ook aan in welk land je het horloge koopt, vooral online. Je hebt in verschillende landen immers verschillende consumentenrechten. Je wilt niet bij een onbetrouwbare webshop kopen waar je later veel problemen ondervindt.

Succes met jouw zoektocht naar een fraai Duits horloge en hopelijk heb je wat aan ons tips!