Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland
Armogan horlogesDamasko horlogesDavosa horlogesElysee horlogesEpos horlogesFortis horlogesGlycine horlogesIngersoll horlogesIron Annie horlogesJunkers horlogesLaco horlogesLuminox horlogesMaurice Lacroix horlogesMeccaniche Veneziane horlogesMeisterSinger horlogesOutlet horlogesRSC horlogesSeiko horlogesTag Heuer horlogesZeppelin horloges

de populairste horloges op bensontrade.nl

Officieel dealer

BensonTrade is officieel dealer van vele merken.

Gratis verzending

Uw bestelling wordt gratis verzonden binnen Nederland.

30 dagen bedenktijd

Uw horloge of watchwinder 30 dagen op zicht? Bij ons geen probleem!

Kortingsysteem

Spaar tussen de 5% en 12,5% korting op uw volgende bestelling!

Horloges bij BensonTrade

Als officieel dealer van bekende horlogemerken zoals Fortis, Meccaniche Veneziane, Junkers en Epos met meer dan 15 jaar ervaring op gebied van horloges, watchwinders, horlogeboxen en horlogebandjes biedt BensonTrade u zekerheid en een uitstekende service.

Met een ruim aanbod van meer dan 40 horlogemerken vindt u bij ons altijd het geschikte horloge. Wij bieden herenhorloges en dameshorloges online aan van bekende merken zoals; Tag Heuer, Zeppelin, Glycine, Eone Time, Laco en Iron Annie.

U kunt ook zoeken op horlogetype, zoals; pilotenhorloges, klassieke horloges, duikhorloges, automatische horloges of Swiss made horloges.

Watchwinders bij BensonTrade

Als officieel verkooppunt van bekende watchwinder merken zoals Benson, Paul Design en Orbita hebben wij meer dan 15 jaar ervaring op gebied van watchwinders. Wij bieden u de meest actuele collecties, scherpe prijzen, zekerheid en een uitstekende service.

Een watchwinder gebruikt u voor het opwinden van een automatisch horloge. Door simulatie van polsbeweging voorziet een watchwinder het automatische horloge van energie waardoor het zal blijven functioneren. Dit is erg handig wanneer men meerdere automatische horloges heeft en regelmatig afwisselt zodat instellingen zoals tijd, datum en/of maanfase behouden blijven.

Het gebruik van een watchwinder verlengt tevens de levensduur van uw automatische horloge doordat de bewegende onderdelen in beweging blijven en de olie binnenin het uurwerk goed verdeeld wordt. Daarnaast is een watchwinder een handige accessoire om uw horloges veilig op te bergen en beschermt het de horloges tegen stof, condens en/of andere invloeden.

Als officieel dealer van meer dan 15 merken bieden wij u een ruime collectie watchwinders. Onze collectie bestaat uit merken zoals; Swiss Kubik, Elma Motion, RDI, Bernard Favre, Chronovision en Heisse & Söhne.

Veilig, snel en voordelig

Een horloge of watchwinder kopen doet u veilig en voordelig in onze online shop. U kunt afrekenen via iDeal, creditcard of PayPal. Wij rekenen geen verzendkosten binnen Nederland. Vanuit voorraad leveren wij uw bestelling snel en degelijk verpakt af. U heeft een zichttermijn van 30 dagen en fabrieksgarantie op elk product.

Wij zijn aangesloten bij het keurmerk WebwinkelKeur waar we gemiddeld een 8,8 scoren.

Laatste nieuws & blog

Paul Design Gentlemen watchwinders

Het watchwinder merk Paul Design heeft in enkele jaren enorm aan populariteit gewonnen. Dit merk uit het Verenigd Koninkrijk produceert zeer goede watchwinders tegen scherpe prijzen. Juist deze combinatie spreekt zoveel horlogeliefhebbers aan. Want waarom zou je een hele dure watchwinder kopen wanneer een Paul Design hetzelfde biedt? De nieuwe Paul Design Gentlemen watchwinders bieden eigenlijk alles wat je nodig hebt om automatische horloges professioneel en veilig op te winden. Deze nieuwe serie heeft niet alleen alle benodigde eigenschappen, ze heeft ook zeer fraaie designs.

Paul Design Gentlemen 12 watchwinder

De nieuwe Paul Design Gentlemen watchwinders zijn verkrijgbaar voor 4, 6, 8 en 12 automatische horloges. De watchwinders zijn voorzien van Japanse motoren en een touchscreen waarmee je elke rotor individueel kan bedienen. De rotoren zijn verticaal geplaatst zodat elk horloge optimaal energie verkrijgt wanneer ze ronddraaien. Via het touchscreen kan je elke rotor instellen qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Hierdoor is een Paul Design Gentlemen watchwinder geschikt voor het opwinden van elk automatisch horloge. Heb je een fraai Breitling, Omega, IWC of Oris horloge? Opwinden in deze watchwinder is geen enkel probleem.

De Paul Design Gentlemen watchwinders hebben houten kasten en zijn verkrijgbaar in 3 varianten; black shadow, black apricot en macassar. Deze materialen geven de watchwinders een extreem luxe en natuurlijke uitstraling. Binnenin de watchwinder zien we LED verlichting waardoor alle ronddraaiende horloges mooi verlicht kunnen worden. Vooral in het donker is dit een spectaculair gezicht.

Qua techniek hebben we de Japanse motoren en het moderne touchscreen besproken. Maar de Paul Design Gentlemen watchwinders hebben nog een bijzondere troef; een vingerprint systeem waarmee de watchwinder geopend kan worden. Hierdoor hoef je geen sleutel meer te gebruiken om de watchwinder te openen. Je plaatst jouw vinger tegen de sensor en de watchwinder opent zich. Niet alleen is dit gemakkelijk in gebruik, het beveiligt de horloges binnenin ook tegen externe invloeden. 

Nog een leuke extra is de afstandbediening. Hiermee kan je de watchwinder vanuit elke positie instellen op afstand. Gemakkelijk en leuk! 

De horlogehouders zijn flexibel en instelbaar zodat ze geschikt zijn voor alle horloges, groot of klein. De horlogehouder klik je, met het horloge erop, in de watchwinder vast waardoor het horloge er nooit uit kan vallen. Dit is belangrijk omdat je jouw automatische horloges veilig wilt opwinden.

De Paul Design Gentlemen 8 Macassar is onze favoriet. Deze watchwinder is niet alleen prachtig om te zien, het biedt ook alle mogelijkheden om elk automatisch horloge op te winden. Het macassar materiaal geeft de watchwinder een luxe en natuurlijke uitstraling, waardoor je deze eigenlijk overal kan neerzetten. In de woonkamer, op kantoor maar ook in de slaapkamer.

Wanneer je een luxe watchwinder wilt om jouw automatische horloges in stijl op te winden is een Paul Design Gentlemen watchwinder een perfecte keuze! Als officieel dealer van Paul Design bieden wij de nieuwste modellen, levering uit voorraad, wereldwijde verzending en duidelijke garantie en service. Elke Paul Design watchwinder wordt stevig verpakt geleverd met handleiding en 2 jaar garantie.

De Paul Design Gentlemen watchwinders zijn al verkrijgbaar vanaf 990,00 euro (Paul Design Gentlemen 4 watchwinders) en lopen op tot 1980,00 euro (Paul Design Gentlemen 12 watchwinders).

Lees meer >>Geplaatst op 4 april 2020 om 08:55 uur

Hoe belangrijk is de motor van een watchwinder?

In dit blog schrijven we over de motoren van watchwinders. De motor vormt immers het hart van de watchwinder en is één van de meeste belangrijke onderdelen. Welke eigenschappen moet een goede motor hebben? Waar komen de beste motoren vandaan? Hoe zit het met het geluid dat de watchwinder motoren produceren? Genoeg vragen waarop we in dit blog antwoord geven. 

Wat is een watchwinder?

Een watchwinder is een accessoire voor automatische horloges waarmee je ze van energie kan voorzien. Wanneer een automatisch horloge niet gedragen wordt verliest het energie waardoor het stil komt te staan. Stilstand is niet goed voor een automatisch horloge omdat het veel bewegende onderdelen heeft in het uurwerk die het beste in beweging kunnen zijn. Je plaatst de horloges simpelweg in de watchwinder die vervolgens de horloges ronddraait waardoor ze energie verkrijgen. Hierdoor zijn de horloges direct klaar om te dragen, zonder dat je het horloge opnieuw moet opwinden en zonder dat je de tijd, datum of andere functies opnieuw moet instellen. Een watchwinder is enorm handig dus! Daarnaast heeft een watchwinder nog diverse andere voordelen waarover we al hebben geschreven in onze andere watchwinder blog artikelen.

Belangrijkste onderdelen van een watchwinder

Wat zijn nu de belangrijkste onderdelen van een watchwinder. Een watchwinder is eigenlijk een soort kast waarin je de horloges plaatst die vervolgens de horloges laat ronddraaien. Het ronddraaien, oftewel roteren, van de horloges gebeurt door kleine motoren. Deze motoren zijn ingebouwd en kan je niet zien. De motoren worden aangestuurd door de CPU die instructies krijgt via de bediening van de watchwinder. De bediening van een watchwinder kan een knop, LCD display of touchscreen zijn. Elke instelling via de bediening wordt door de CPU naar de motoren gestuurd. Bijvoorbeeld wanneer je de draairichting of het aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day) instelt of verandert.

De belangrijkste technische onderdelen zijn de motoren, de CPU en de bediening. Uiteraard is de horlogehouder ook erg belangrijk, omdat je daarop het horloge plaatst.

Uitleg over de motor van een watchwinder

Binnenin de watchwinder zitten kleine motoren die de horlogehouder, met daarop het horloge, laten ronddraaien. Deze kleine motoren kunnen rechtsom, linksom of afwisselend draaien. Daarnaast kunnen ze in een bepaald programma draaien, bijvoorbeeld met een X aantal omwentelingen per dag of met een pauze tussen de draaicycli. De motor is één van de belangrijkste onderdelen van de watchwinder omdat deze ervoor zorgt dat de horloges ronddraaien en daardoor energie verkrijgen. De meeste watchwinders hebben per rotor (dus per horloge) één motor. Hierdoor kan je elke rotor individueel instellen voor één horloge en ben je geheel flexibel. Er zijn echter ook watchwinders waar één motor een plateau aandrijft waarop 2 of zelfs 3 horloges geplaatst kunnen worden. Dit heeft niet onze voorkeur omdat de motor meer energie/kracht moet leveren en je niet flexibel bent qua horloges die je dan wilt opwinden. Simpelweg omdat alle 2 of 3 horloges dezelfde kant op draaien met hetzelfde aantal omwentelingen per dag. Omdat de uurwerken van automatische horloges verschillen komt het veel voor dat de vereisten voor opwinding verschilt per horloge. Het ene horloge wordt bijvoorbeeld rechtsom draaiend opgewonden bij 900 TPD, terwijl een ander horloge linksom draaiend met 1500 TPD wordt opgewonden. Bij een watchwinder met één motor voor meerdere horloges kan je dus geen onderscheid maken en moeten de horloges op dezelfde wijze worden opgewonden, anders verkrijgen één of meerdere horloges geen energie en komen ze alsnog stil te staan.

De motoren vormen de aandrijving van de watchwinder en zijn daarom erg belangrijk. Ze moeten in harmonie werken met de CPU en de bediening.

Oorsprong watchwinder motoren

De meeste watchwinder motoren worden gemaakt in China. Deze motoren zijn relatief goedkoop te produceren waardoor ze veel worden gebruikt in onbekende watchwinder merken, die je bijvoorbeeld kan kopen op Amazon, Ebay of Alibaba. De prijs van deze watchwinders is laag maar je weet niet echt wat je koopt. Qua duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit zijn de Chinese motoren minder goed dan motoren die gemaakt worden in Japan, Duitsland en Zwitserland. Chinese motoren hebben vaak de neiging relatief snel kapot te gaan, veel geluid te gaan produceren of storingen te hebben. Dit maakt het gebruik niet prettig en goedkoop kan leiden tot duurkoop. Je wilt immers een goede watchwinder waarin jouw automatische horloges veilig en professioneel worden opgewonden.

Japanse motoren worden door de meeste goede watchwinder merken gebruikt. Voorbeelden zijn Benson, Paul Design, Boda Concept en Heisse & Söhne. Stuk voor stuk toonaangevende merken die goede watchwinders produceren met een uitstekende prijs/kwaliteit ratio. Japan staat bekend vanwege hun hoge vakkennis, innovatie en duurzame techniek. Denk aan merken zoals Sony en Toyota. Japanse motoren zijn kwalitatief erg goed, betrouwbaar en betaalbaar. Deze combinatie zorgt ervoor dat bovenstaande watchwinder merken goede kwaliteit kunnen bieden voor een zeer scherpe prijs.

Er zijn ook merken die gebruik maken van Duitse motoren, een goed voorbeeld is Chronovision. Dit fraaie Duitse watchwinder merk produceert in eigen beheer watchwinders. Deze watchwinders zijn voorzien van een motor die volledig in Duitsland is ontwikkelt en geproduceerd. Deze motoren van Chronovision zijn krachtig en duurzaam. Doordat ze in Duitsland gemaakt worden zijn ze ook wat duurder dan Japanse motoren. Qua duurzaamheid en functionaliteit zijn ze vergelijkbaar met Japanse motoren.

De meeste high end watchwinder merken gebruiken Zwitserse motoren. Deze “Swiss made” motoren worden gebruikt door merken zoals RDI, Bernard Favre, Orbita en Swiss Kubik. Het voordeel van Zwitserse watchwinder motoren is dat ze de beste eigenschappen bieden. Ze zijn krachtig, duurzaam, functioneel en zijn vrijwel stil in gebruik. Hierdoor zijn deze motoren in vergelijking met Japanse en Duitse motoren ook het duurst. Net zoals bij Zwitserse horloges betaal je bij een watchwinder met Zwitserse motor ook een beetje voor het “Swiss made” predicaat. Dit predicaat staan namelijk nog steeds zeer hoog aangeschreven en merken weten dat ze daardoor iets meer kunnen vragen voor hun producten.

De verschillen tussen een Japanse, Duitse en Zwitserse motor zijn relatief klein. Het verschil zit hem het meeste in het geluid dat de motor produceert. Maar dit geluid speelt relatief een kleine rol wanneer de motoren ingebouwd zijn in een watchwinder kast die geluid absorbeert. Bijvoorbeeld een houten en afsluitbare (watchwinder met een deur of deksel) watchwinder absorbeert al veel geluid waardoor de motoren nauwelijks hoorbaar zijn.

Het verschil tussen een Chinese en aan de andere kant Japanse, Duitse of Zwitserse motor is daarentegen wel erg groot. Daarom hebben wij in ons assortiment geen watchwinder merken met een Chinese motor. Wij kiezen uitsluitend voor kwaliteit, duurzaamheid en een goede functionaliteit door alleen watchwinder merken met een Japanse, Duitse of Zwitserse motor in onze collectie te hebben.

Kracht en duurzaamheid

Het is belangrijk om een watchwinder te kiezen die goede motoren heeft. Je wilt namelijk allerlei horloges kunnen opwinden, van klein tot groot en van zwaar tot licht. Vooral grotere en zwaardere horloges vragen meer van een motor. Deze motor moet voor het ronddraaien van een groter en zwaarder horloge meer energie/kracht leveren. Een krachtige motor zal een dergelijk horloge veel makkelijker ronddraaien dan een motor die minder krachtig is. Wanneer je een watchwinder hebt met lage kwaliteit motoren en daarin grotere en zwaardere horloges plaatst zullen de motoren snel problemen geven. Ze zullen sneller slijten en daardoor onregelmatiger gaan ronddraaien, meer geluid gaan maken en sneller kapot gaan. Ons advies is dus om altijd een watchwinder te kiezen die goede Japanse, Duitse of Zwitserse motoren heeft. Ook op gebied van duurzaamheid gaan de laatst genoemde motoren langer mee. Hierdoor kan je jarenlang plezier hebben van jouw watchwinder.

Geluidsniveau

Horlogeliefhebbers zetten hun watchwinder op verschillende plekken neer. De één zet de watchwinder in de woonkamer, een ander liever op kantoor of in de slaapkamer. Hierbij speelt het geluidsniveau een belangrijke rol. In een woonkamer of kantoor accepteer je een hoger geluidsniveau dan in jouw slaapkamer waar het belangrijk is dat de watchwinder je niet uit jouw slaap houdt. Nu is de beleving van geluid persoonlijk en kan de één beter tegen achtergrondgeluid dan de ander.

Het geluid dat de watchwinder maakt is sterk afhankelijk van de motoren, het design en het materiaal van de watchwinder. Hoofdregel is dat een watchwinder motor altijd geluid maakt. Het zijn bewegende delen die rotoren waardoor een totale stilte onmogelijk is. Een goede motor maakt relatief weinig geluid. Een Japanse of Duitse motor produceert een zeer laag geluidsniveau. De meeste Zwitserse motoren produceren het laagste geluidsniveau.

Het design en de materialen waarvan de watchwinder is gemaakt spelen wellicht nog een grotere rol in de mate van geluid. Bijvoorbeeld de Benson Black Series watchwinders zijn gemaakt van hout (absorberend) en hebben een deksel en deur waarmee je het geluid van de motoren minimaliseert. Een combinatie van goede motoren en een goed design heeft de voorkeur.

Conclusie

De motor van een watchwinder is zeer belangrijk. De motor zorgt er immers voor dat automatische horloges goed en veilig worden voorzien van energie. De motor is als het ware het hart van een watchwinder. Er is keuze uit veel verschillende motoren. De beste watchwinder motoren worden gemaakt in Japan, Duitsland en Zwitserland. De watchwinders met Chinese motoren kan je het beste links laten liggen.

Er zijn grote prijsverschillen in watchwinder merken. Watchwinder merken uit Duitsland en Zwitserland zijn overwegend duurder in prijs dan watchwinder merken die motoren uit Japan gebruiken. Deze Japanse motoren zijn vrijwel even goed. Duitse en Zwitserse motoren hebben het voordeel dat ze het laagst mogelijke geluidsniveau bieden. Je betaalt hier echter wel wat extra voor.

 

Lees meer >>Geplaatst op 3 april 2020 om 11:00 uur