Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Elysee horlogecollectie 2019

Geplaatst op 9 juli 2019 om 10:04 uur

Elysee is een horlogemerk met een lange en uitgebreide historie. Het bestaat dan ook al sinds 1920, het jaar waarin horlogemaker Jacques Beaufort het merk oprichtte. In 1921 bracht Elysee haar eerste horloge op de markt. Het ging om een zeer bijzonder dameshorloge van massief goud, bezet met edelstenen. In 1992 deed Jacques Beaufort het bedrijf over aan de Duitse zakenman Reiner Seume. Het hoofdkantoor wordt op dat moment gevestigd in Düsseldorf en men kiest voor een nieuwe koers van het bedrijf. Elysee horloges richt zich in eerste instantie op de Duitse markt en breidt de doelgroep pas later uit naar verschillende andere Europese landen. In de jaren die volgen gaat ook de historische autosport een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van Elysee horloges, waarin namen als Graf Berghe von Trips en Juchen Mass met het merk verbonden raken.

Elysee horloge

Elysee is een merk dat staat voor innovatie en is traditioneel en van hoge kwaliteit. Het merk mag dan ook met goede reden het predicaat ‘made in Germany’ voeren, welke onder meer staat voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en zeer hoge kwaliteit. Elysee is zelfs nauw betrokken geweest bij de opstelling voor de richtlijnen en eisen voor dit ‘made in Germany’ label, dat in 2013 werd vastgelegd. Dit geeft wel aan dat kwaliteit en betrouwbaarheid bij Elysee zeer hoog in het vaandel staan. Kortom, Elysee horloges bieden kwaliteit, een traditionele uitstraling en veel horlogeplezier.

De collectie van Elysee biedt horloges met Japanse uurwerken en met Swiss made uurwerken, zowel quartz als automatisch. In deze collectie zien we diverse series met zowel klassieke als moderne horloges. Wat opvalt is dat het merk zeer betaalbaar is, ondanks de hoge kwaliteit.

De nieuwste horlogecollectie 2019/2020 van Elysee zijn enkel bij BensonTrade verkrijgbaar in Nederland. Als officieel dealer hebben wij een ruime collectie Elysee horloges. Elk horloge wordt goed verpakt in een luxe doosje van Elysee en is inclusief 2 jaar garantie en handleiding. Bent u op zoek naar een leuk betaalbaar Duits horloge? Dan is een Elysee horloge absoluut het overwegen waard!

Benson watchwinders voor de echte horlogeverzamelaar

Geplaatst op 8 juli 2019 om 13:31 uur

We hebben in onze nieuws en blog artikelen al vaak geschreven over het nut van een watchwinder. Deze accessoire voor horloges wordt steeds meer gekocht door horlogeliefhebbers. Watchwinders zijn er in veel soorten en maten. Voor u als horlogeliefhebber of -verzamelaar is een watchwinder een vitaal onderdeel van de verzameling. Elk automatisch horloge heeft de juiste beweging nodig om te kunnen functioneren. In deze behoefte wordt het horloge normaliter voorzien door de polsbeweging wanneer het horloge gedragen wordt. Maar op het moment dat deze niet gedragen wordt, is er een andere oplossing nodig. Een watchwinder bootst de beweging van de pols na en zorgt er op deze manier voor dat het horloge niet stil komt te staan. Daarnaast biedt een watchwinder een veilige opbergplaats voor uw horloges en voorkomt hiermee slijtage en beschadiging. Als kers op de taart zorgt een goede watchwinder voor een goede olieverdeling binnenin het uurwerk, kortom een onmisbaar accessoire!

Benson Compact 2.18.B watchwinder

Benson watchwinders is een Nederlands merk dat betaalbare watchwinders levert van hoge kwaliteit. Aangezien de watchwinders van Benson in eigen beheer worden vervaardigd, is het mogelijk deze goede prijs-/kwaliteit verhouding te garanderen. De watchwinders van Benson kenmerken zich onder andere door de moderne techniek en een fraai design. Doordat Benson eigen servicecentra heeft in Nederland, Verenigde Staten, Hong Kong en Rusland is er een wereldwijde dekking voor service en reparatie.

In het assortiment van de Benson watchwinders vinden we diverse collecties. Alle watchwinders zijn geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht merk of variant. Voor de verschillende series worden hoogwaardige materialen gebruikt zoals hout, mineraalglas en leder. De Benson Compact serie is betaalbaar en een moderne watchwinder. Verder zijn deze Benson Compact watchwinders zeer compact en voorzien van een Japanse stille motor, waardoor ze makkelijk overal te gebruiken zijn. De Smart-Tech-II en Black Series van Benson zijn de meer luxe series binnen het merk. Beiden zijn voorzien van touchscreen, waarmee het aantal omwentelingen per dag en draairichting kunnen worden ingesteld. Daarnaast zijn deze series voorzien van LED-verlichting. De collectie watchwinders van Benson biedt watchwinders met verschillende capaciteit, van 1 horloge tot wel 16 horloges.

Elke Benson watchwinder wordt geleverd met handleiding, certificaat en minimaal 2 jaar internationale garantie. Daarnaast wordt elke watchwinder zeer goed verpakt en voorzien van een laatste controle voor verzending. Bent u op zoek naar een betaalbare watchwinder van hoge kwaliteit? Dan is een Benson watchwinder een zeer goede keuze!

Iron Annie Cockpit, Bauhaus en Amazonas horloges

Geplaatst op 3 juli 2019 om 15:57 uur

Het horlogemerk Iron Annie wordt gemaakt in Duitsland. Het is een nieuw merk in Nederland en is slechts bij enkele juweliers verkrijgbaar. Online is het merk enkel bij BensonTrade te koop. Dit maakt dat u met een Iron Annie horloge absoluut een bijzonder en exceptioneel horloge in handen heeft. Het merk is daarnaast zeer betaalbaar en daarmee toegankelijk voor een breed publiek.

Iron Annie horloges ademen nostalgie. Het merk is vernoemd naar het historische vliegtuig JU52 met het kenteken D-AQUI, welke door de Amerikanen destijds bewonderend Iron Annie werd genoemd. Iron Annie horloges staan, net als het vliegtuig, voor technische innovatie, betrouwbaarheid en Duitse degelijkheid. Daarnaast kenmerkt het merk zich door een onderscheidend design. De afwerking is zeer fraai en de comfortabele lederen (of edelstalen Milanese banden) banden maken het plaatje af.

In de collectie van Iron Annie vinden we verschillende series zoals de Bauhaus serie, Cockpit serie en de Amazonas serie. De Iron Annie Bauhaus serie kenmerkt zich door een minimalistische en eenvoudige uitstraling. Deze design horloges in deze serie vinden hun inspiratie in de Bauhaus stroming binnen de architectuur. Deze stroming staat vooral bekend om de minimalistische en moderne uitstraling. Dit is dan ook doorgevoerd in de Iron Annie horloges. De horloges in de Cockpit-serie zijn traditionele pilotenhorloges, met een stoere en robuuste uitstraling. Deze serie biedt zowel quartz- als mechanische en automatische horloges. De Amazonas serie biedt horloges met een meer retro design en klassieke uitstraling. Ook wordt binnen deze serie meer gebruik gemaakt van speciale kleuren voor de wijzerplaten. Deze horloges zijn geïnspireerd op de historische luchtvaart van zowel passagiers als vracht in Zuid-Amerika en kennen daarmee weer een geheel eigen verhaal.

De Iron Annie horloge zijn verkrijgbaar met een prachtige lederen horlogeband, of een Milanese edelstalen band. Welk horloge van Iron Annie u ook kiest bij BensonTrade, elk horloge wordt verpakt in een fraaie horlogebox en geleverd met twee jaar internationale garantie. Uiteraard krijgt u er ook een handleiding bij.

Heisse und Sohne watchwinders

Geplaatst op 3 juli 2019 om 11:33 uur

Het Duitse watchwinder merk Heisse & Söhne biedt een prachtige collectie luxueuze en ingenieuze watchwinders. Met een Heisse & Söhne watchwinder bent u gegarandeerd van een veilige opbergplaats voor uw horloges. Daarnaast windt de watchwinder elk automatisch horloge probleemloos op, ongeacht merk of model. Hiermee voorkomt u slijtage en beschadiging aan uw automatische horloges. Een watchwinder van Heisse & Söhne is daarbij prachtige accessoire voor uw horlogeverzameling. Immers, een watchwinder is niet alleen nuttig maar biedt ook een prachtig gezicht van ronddraaiende horloges.

Heisse Sohne watchwinder

Heisse & Söhne biedt niet alleen gewone watchwinders van prima kwaliteit in verschillende designs en kleuren, maar ook watchwinders met een ingebouwde kluis voor optimale bescherming. De Heisse & Söhne watchwinders zijn daarnaast geschikt voor elk type automatisch horloge, bijvoorbeeld voor horloges van Omega, Breitling, Rolex, Tag Heuer, Brequet, IWC etc etc. In het ruime assortiment van Heisse & Söhne vindt u watchwinders met verschillende capaciteit. Er zijn modellen beschikbaar voor één tot zestien horloges, waardoor er voor elke horlogeliefhebber of -verzamelaar een passende watchwinder geboden wordt.

De Heisse & Söhne watchwinders zijn traditioneel, betaalbaar en bieden een zeer luxe uitstraling. Het gebruik van contrasterende materialen zoals hout en mineraalglas dragen bij aan een uniek design. Op technisch gebied heeft Heisse & Söhne ook heel wat te bieden. Denk aan een LCD bediening, LED verlichting en de mogelijkheid om de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in te stellen. Voor wie op zoek is naar een chique watchwinder, met een geavanceerde technologie en scherpe prijs is een watchwinder van Heisse & Söhne dus een hele mooie keuze! Bij aankoop in onze webshop ontvangt u twee jaar garantie en een handleiding bij bestelling van een Heisse & Söhne watchwinder.

Als officieel dealer van Heisse & Söhne watchwinders garanderen wij u kwaliteit, scherpe prijzen en goede aftersales.

Eone Time horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 27 juni 2019 om 12:39 uur

Een Amerikaans horlogemerk met een verhaal, dat is Eone Time op en top! Eone Time is in 2013 bekend geworden met behulp van een Kickstarter campagne. Daarmee werd meer dan vijftien keer het bedrag opgehaald dan men zich als doel had gesteld. De oprichter van het merk is Hyungsoo Kim. Hij stelt zelf dat het merk is ontstaan uit vriendschap. Omdat hij zelf in zijn vriendenkring te maken had met mensen met een visuele beperking, merkte hij op dat het ideale horloge voor blinden en slechtzienden nog niet bestond. Veelal werd bij zo’n horloge destijds de tijd hardop opgelezen, waarbij de gebruiker zich in zijn of haar privacy aangetast zou kunnen voelen.

Eone Time horloge

Hyungsoo Kim wilde horloges ontwikkelen die het mogelijk maakte, voor wie dan ook, de tijd ongemerkt te kunnen raadplegen. Daarnaast moesten de horloges ook in esthetisch opzicht een toevoeging zijn. Met andere woorden, horloges met een goede functionaliteit voor mensen met en zonder visuele handicap met een trendy uitstraling.

Het eerste horloge dat Eone Time op de markt bracht was de Eone Time Bradley. Dit horloge werd vernoemd naar legerofficier Brad Snyder, die blind raakte tijdens een missie. Op de paralympics wist Brad Snyder later verschillende zilveren en gouden medailles te behalen als zwemmer.

Hoewel de Eone Time horloges oorspronkelijk bedacht zijn voor blinden en slechtzienden, zijn de horloges met modern uiterlijk van dit designer merk voor iedereen geschikt. De unieke ontwerpen zijn een echte eyecatcher voor om de pols. De bijzondere horlogebanden van bijvoorbeeld canvas en edelstaal en de unieke wijzerplaat trekken direct de aandacht. Door de keuze uit verschillende kleuren is er voor elke horlogeliefhebber een Eone Time horloge dat passend is. Kortom, een uniek merk met een prachtig verhaal.

BensonTrade is officieel dealer van Eone Time horloges. Wij leveren vrijwel elk horloge uit voorraad en garanderen de klant authenticiteit, service en 2 jaar internationale garantie. Bekijk snel onze collectie Eone Time horloges en kies een horloge voor deze zomer!

Kunstwinder watchwinders

Geplaatst op 24 juni 2019 om 08:23 uur

Zoals we al vaker schrijven is voor de echte horlogeliefhebber een goede watchwinder onmisbaar. Een watchwinder van kwaliteit, zorgt er niet alleen voor dat uw horloge op de juiste wijze wordt opgewonden door de benodigde beweging te bieden. Een watchwinder beschermt de horloges ook tegen onder andere slijtage, beschadiging en invloeden van buitenaf. Daarnaast biedt een passende watchwinder ook vaak een mooie gelegenheid om de horloges binnen een horlogeverzameling op een luxe manier te presenteren.

Horlogeverzamelaar en ingenieur Valentin Balter was voor zijn eigen verzameling op zoek naar een watchwinder waarin hij alles zou vinden wat hij zocht. Met name een goede combinatie van kwaliteit en creativiteit was doel van zijn zoektocht. Wij wilde volledig zicht op het horloge kunnen houden tijdens het opwinden. Toen het hem niet lukte om de ultieme watchwinder te vinden, besloot hij zelf watchwinders te gaan produceren. Dit heeft geresulteerd in het merk Kunstwinder watchwinders. Dit merk produceert extreem luxe watchwinders, waarin zelfs modellen te vinden zijn met echt goud. Kunstwinder watchwinders kennen een unieke manier van opwinden. De unieke ontwerpen worden gemaakt in de VS en zijn een waardevolle toevoeging aan onze watchwinder collectie gebleken. Het bekendste model van de collectie van Kunstwinder watchwinders is de ‘Oil Baron’, dit is het eerste model dat door het merk op de markt werd gebracht. De naam van deze watchwinder verraad al dat het gaat om een zeer luxe watchwinder, waarvoor enkel hoogwaardige materialen zijn gebruikt. Denk aan goud, edelstaal en nikkel. Deze watchwinder heeft ruimte voor twee horloges en is verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen.

Kunstwinder watchwinder

Elke Kunstwinder watchwinder is met recht een kunstwerkje op zich. Hoogstaande techniek, fraai en kunstzinnig design, kwaliteit, gebruik van hoogwaardige materialen en een volledig zicht op het horloge tijdens het opwinden. Dit Amerikaanse watchwinder merk is niet voor de gewone horlogeverzamelaar, het is een watchwinder in de buitencategorie op gebied van design, opwindtechnologie en materialen.  

Junkers horloges | Duitse kwaliteit

Geplaatst op 20 juni 2019 om 09:33 uur

Het Duitse horlogemerk Junkers kent een bijzondere rol in een geheel andere industrie. Het merk werd in 1895 opgericht, door ingenieur Hugo Junkers. Junkers produceerde indertijd vliegtuigen, kenmerkend voor deze vliegtuigen waren de golfplaten die in de ontwerpen werden gebruikt. De vliegtuigen van Junkers hebben een onmiskenbare rol gespeeld in zowel WOI als WOII. Na de oorlog focust Junkers zich op een heel ander vakgebied, de horloge industrie. Hiermee werd een horlogemerk geboren met nostalgie met haar roots in de legendarische vliegtuigindustrie. Geïnspireerd op de luchtvaart produceert Junkers nu al geruime tijd prachtige pilotenhorloges.

Junkers Bauhaus 6030-5

Junkers liet zich voor de oorlog bij de bouw van de vliegtuigen inspireren door de minimalistische Bauhaus stroming, voor de ontwikkeling van deze ontwerpen werd dan ook samengewerkt met kunstenaars van deze kunststroming. Ook voor de horloges van Junkers (Bauhaus collectie) speelt deze expressionistische stroming een belangrijke rol. In de Junkers Bauhaus horlogecollectie vinden we minimalistische designs en dunne horlogekasten. Deze collectie is de meest bekende van de Junkers horloges. Daarnaast kent Junkers nog diverse andere series binnen haar collectie. Elke serie is stijlvol, klassiek en herbergt haar eigen verhaal. Er is keuze voor herenhorloges als voor dameshorloges.

De Junkers horloges worden gemaakt in Duitsland en staan dan ook voor duurzame Duitse kwaliteit. In de collectie van Junkers vinden we zowel automatische uurwerken als quartz- en  mechanische uurwerken, waardoor er voor elke horlogeliefhebber een Junkers horloge is dat bij hem past. De horloges van Junkers zijn daarnaast zeer betaalbaar.

Wij leveren elk horloge van dit fraaie Duitse horlogemerk met 2 jaar garantie, luxe box en handleiding. De meeste horloges zijn vanuit ons magazijn direct leverbaar.

Cornavin horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 17 juni 2019 om 12:52 uur

Perfectie, dat is waar het Zwitserse horlogemerk Cornavin voor gaat. Al sinds de jaren ’50 en ’60 is dit merk bekend geworden door de productie van hoge kwaliteit mechanische horloges. Cornavin is een Zwitsers bedrijf, dat gevestigd is in Genève. Het was één van de eerste Zwitserse merken die de ‘Big date’ introduceerden. Vanwege de hoge Zwitserse kwaliteit van hun producten mogen ze het ‘Swiss made’ label voeren, dat garant staat voor onder meer duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Cornavin legt zichzelf hoge eisen op. Hoogstaande techniek, een tijdloze uitstraling en sublieme afwerking is het recept voor een waardig Cornavin horloge. Cornavin heeft de wens voor elke persoonlijkheid, smaak en individu het ultieme horloge te ontwerpen. Zo vinden we in de collectie van het merk zowel moderne horloges, sportieve horloges als klassieke horloges. Voor ieder wat wils dus. Elk Cornavin horloge is voorzien van een Swiss made quartz uurwerk en voor elk horloge zijn enkel de beste materialen geselecteerd, zoals saffierglas, edelstaal en het betrouwbare Zwitserse uurwerk.  Ondanks de diversiteit in uitstraling van de horloges, zet Cornavin behalve op het gebied van kwaliteit, ook op het gebied van uitstraling de toon. Kenmerkend voor de Cornavin horloges zijn onder andere de oversized horlogekasten met een sterk robuuste en sportieve uitstraling. Cornavin is traditioneel met kwaliteit en een A-merk dat erg betaalbaar is gebleven.

Cornavin horloge

De horlogecollectie van Cornavin kent diverse series. Een bekende serie uit deze collectie is de Downtown 3H serie. Kenmerkend voor de horloges in deze serie zijn de eenvoudige en tegelijkertijd krachtige designs. De horloges zijn gelimiteerd op 999 stuks wereldwijd, dit geldt ook voor de Cornavin Downtown modellen. Dit maakt dat u niet alleen een kwalitatief horloge in handen heeft met een Cornavin Downtown- of Cornavin Downtown 3H horloge, maar ook een bijzonder horloge dat jarenlang plezier geeft.

BensonTrade is officieel dealer van Cornavin. Wij garanderen de echtheid van elk horloge en bieden 2 jaar internationale garantie. Elk horloge wordt geleverd in een luxe horlogedoos met handleiding en certificaat.

Ingersoll horloges met leuke kortingen!

Geplaatst op 14 juni 2019 om 14:43 uur

Het Amerikaanse horlogemerk Ingersoll maakte in 1892 naam met hun befaamde ‘Dollar watch’. Zij wisten dit horloge middels een geautomatiseerde productielijn op de markt te brengen. Het horloge werd immens populair. De gebroeders Ingersoll hadden als oprichters van het merk een specifiek doel voor ogen, namelijk kwalitatief goede, maar tegelijkertijd betaalbare, horloges ontwikkelen en produceren. Tegenwoordig doet Ingersoll dit nog steeds. Naast kwaliteit en betaalbaarheid, staat design ook zeer hoog op het prioriteitenlijstje van de broers. Als één van de oudste Amerikaanse horlogemerken hebben zij dan ook meerdere ontwikkelingen op hun naam staan. Voorbeelden hiervan zijn het eerste militaire horloge, het kleinste zakhorloge en radiolite (glow in the dark).

Ingersoll IN6900BK

De Ingersoll horloges zijn behalve van het ‘Dollar watch’ ook bekend door hun Disney horloges. Naast de samenwerking met Disney, hebben ze onder andere ook samengewerkt met Henry Ford. Beter bekend door het automerk Ford dat ook afkomstig is uit de VS. Ook de 24e president Theodore Roosevelt werd met het merk geassocieerd doordat mensen hem ‘de man die uit het land komt waar Ingersoll horloges worden gemaakt’ noemden. Ingersoll als horlogemerk heeft een enorme traditie en geschiedenis en daardoor spreekt het merk veel horlogeliefhebbers aan.

De horloges van Ingersoll kenmerken zich door gunstige prijzen en aansprekende en chique ontwerpen en zijn voorzien van goede kwaliteit automatische uurwerken. De collectie van Ingersoll biedt een ruime keuze uit zowel heren- als dameshorloges. Wat opvalt is het oog voor detail en diversiteit in kleur en uitstraling. Hierdoor is er altijd een prima Ingersoll horloge beschikbaar voor diegene die een betaalbaar en leuk horloge zoekt.

Wij hebben een ruime collectie Ingersoll horloges in de uitverkoop. Een mooie kans voor elke liefhebber van automatische horloges. Elk Ingersoll horloge wordt geleverd met twee jaar garantie, handleiding en een luxe horlogebox.

Orbita watchwinders | Top kwaliteit!

Geplaatst op 13 juni 2019 om 09:30 uur

Een watchwinder is een onmisbaar onderdeel voor de horlogecollectie van verzamelaars van automatische horloges. Ook wanneer u één automatisch horloge bezit, is een watchwinder van grote waarde. Een automatische horloges heeft beweging nodig om te voorkomen dat deze stil komt te staan. Dit veroorzaakt onnauwkeurigheden in weergave van tijd, datum en andere functies. Wanneer een horloge gedragen wordt, wordt het horloge door de natuurlijke polsbeweging voorzien van de benodigde energie. Een watchwinder simuleert deze beweging wanneer een horloge niet gedragen wordt. Daarnaast functioneert deze als veilige opbergplaats voor uw horloge(s) en voorkomt slijtage en beschadiging. Een watchwinder ziet er ook nog eens erg professioneel uit en laat zien dat u waarde hecht aan uw automatische horloges.

Orbita Avanti 36 watchwinder

Het Amerikaanse merk Orbita ontwikkelt high-end watchwinders en behoort tot de absolute top op dit gebied. De horlogeliefhebber die enkel de beste watchwinder wilt is bij Orbita aan het juiste adres. De luxe Orbita watchwinders worden gemaakt in de VS waarbij kwaliteit en een prachtige afwerking centraal staan. De collectie van Orbita watchwinders bestaat uit klassieke ontwerpen met een traditionele insteek. De designs zijn zeer stijlvol en er wordt veel gebruik gemaakt van Italiaans hout voor een luxueuze uitstraling. Orbita biedt een ruime keuze uit diverse designs, voor zowel één als meerdere horloges in verschillende kleurstellingen. Voor elke verzamelaar, verzameling en interieur vindt u dus bij Orbita een passende watchwinder.

Orbita maakt gebruik van zowel het ‘Rotorwind’ als van ‘Programmable’ systeem. Het ‘Rotorwind’ systeem is een door Orbita gepatenteerd uniek systeem dat door middel van het schommelen van het horloge in de juiste beweging voorziet. De watchwinders zijn voorzien van hoge kwaliteit Zwitserse motoren. Het ‘Programmable’ systeem voorziet in dezelfde behoefte, maar dan door middel van rotatie. De watchwinders van Orbita zijn geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht merk of type.

Als horlogeliefhebber wil je het beste voor jouw automatische horloges. Wil je een high end watchwinder met een klassiek design gemaakt van fraai Italiaans hout dan is een Orbita watchwinder een uitstekende keus. Wij leveren alle Orbita watchwinders inclusief 2 jaar garantie.