Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Watchwinder voor 8 horloges

Geplaatst op 24 juli 2021 om 17:09 uur

Als je een automatisch horloge draagt, bijvoorbeeld van Rolex, Omega, Breitling of IWC, dan ken je het probleem dat het stil komt te staan als je het niet draagt. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat en jouw fraaie horloge liever thuis laat, of als je andere automatische horloges hebt die je ook graag draagt en dus afwisselt. Stilstand is niet goed voor een automatisch horloge, vooral niet als het langer duurt. De oplossing is een watchwinder. Deze horlogeaccessoire zorgt ervoor dat één of meerdere automatische horloges ronddraaien en daardoor energie verkrijgen en behouden. Hierdoor blijven de horloges lopen en geven ze de juiste tijd en datum aan. Een watchwinder is vooral handig wanneer je meerdere automatische horloges hebt. In dit artikel schrijven we over een watchwinder voor 8 horloges.

Een watchwinder met een grotere capaciteit is ideaal als je meerdere horloges hebt. Een watchwinder voor 8 horloges bijvoorbeeld is een uitstekende accessoire als je een verzameling hebt van zo’n 8 tot 10 horloges. Met een watchwinder van kwaliteit hoef je nooit meer bang te zijn dat jouw horloges stil komen te staan. Dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben, zoals onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave bijvoorbeeld. De echte liefhebber en verzamelaar zal het beste willen voor zijn geliefde horloges. Een kwalitatief goede watchwinder is dus belangrijk.

Wanneer een watchwinder voor 8 horloges een geschikte variant voor jou is dan heb je de keuze uit verscheidene mooie merken die een watchwinder met deze capaciteit in de collectie hebben. Een watchwinder voor 8 horloges is over het algemeen wat groter van vorm en wordt daarmee al echt een soort interieurstuk. Des te belangrijker is het dat deze niet alleen functioneel, maar daarnaast ook in esthetisch opzicht aantrekkelijk is. Gelukkig denken vrijwel alle merken die watchwinders van kwaliteit bieden dan ook niet alleen na over wat een watchwinder in technisch opzicht aantrekkelijk maakt, maar besteedt men ook veel zorg en aandacht aan de vormgeving. Dit varieert in modellen met een zeer luxe uitstraling en een uniek design, tot meer strakke en moderne ontwerpen. Voor een ieder wat wils dus.

In dit artikel zullen we een drietal watchwinders bespreken die geschikt zijn voor het opwinden van 8 automatische horloges. Te beginnen met het mooie merk Benson en dan specifiek de Benson Black Series 8.16. Deze watchwinder biedt niet alleen de mogelijkheid tot het opwinden van 8 horloges, maar heeft daarnaast ook nog opbergruimte voor maar liefst 6 extra horloges. Deze opbergruimte is af te sloten met een luxe soft close deksel. De watchwinder is gemaakt van bijzonder mooi hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Op technisch gebied heeft deze watchwinder ook heel wat te bieden. We beginnen met moderne touchscreen waarmee je onder andere de draairichting en het aantal rotaties per dag kunt instellen. Het voordeel dat de Benson Black Series 8.16.B watchwinder biedt is dat je dit per rotor kan doen. Je kan dus het ene horloge anders opwinden dan de anderen.

Daarnaast biedt dit model een ingebouwde LED verlichting voor een optimaal zicht op jouw horloges. Naast een overwind protectie biedt dit model ook een speedwinding functie waarmee jouw horloges in korte tijd kunnen worden opgewonden. Het hart van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Tot slot is deze watchwinder voorzien van een USB aansluiting. Kortom, de Benson Black Series 8.16.B watchwinder is een zeer compleet model en geschikt om elk merk en type horloge op te winden. Bovendien staat Benson erom bekend betaalbare kwaliteit te bieden, met deze watchwinder kies je dus voor een goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Zwitserse kwaliteit is ongeëvenaard en daarmee wereldwijd beroemd. Het Zwitserse merk Swiss Kubik is dan ook een begrip op het gebied van de high-end watchwinder en heeft op technisch gebied dan ook heel wat te bieden. Kenmerkend voor de watchwinders van Swiss Kubik zijn onder meer de kubusvormige designs en het gebruik van verschillende mooie materialen zoals hout en leer. Voor een watchwinder voor 8 horloges is de Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 Plexi nog vrij compact van vorm. Dit kan een groot voordeel zijn als je niet zoveel ruimte hebt, of het belangrijk vindt dat je je watchwinder gemakkelijk kunt verplaatsen. Uiteraard is deze watchwinder voorzien van Swiss made motoren. Deze motoren zijn niet alleen zeer krachtig maar daarnaast ook energiezuinig. Bovendien doen ze hun werk in stilte waardoor deze watchwinder ook prima op je slaapkamer of op je werkplek te plaatsen is. Ook deze Swiss Kubik watchwinder functioneert op netstroom of batterijen. Je kan zelf kiezen. Doordat deze Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 Plexi watchwinder ook op batterijen functioneert kan je deze ook plaatsen in een kluis. De watchwinder gaat tot wel 3 jaar mee op een set batterijen.

Deze watchwinder van Swiss Kubik is zwart van kleur en aan de buitenkant bekleed met leder. Verder zorgen de optionele plexiglaasjes voor bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, stof en vuil. De watchwinder biedt bovendien een instelbaar aantal toeren en een overwind protectie en is instelbaar via USB aansluiting. Dit zorgt voor een optimaal gebruiksgemak.

Een andere watchwinder voor 8 horloges is de Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11. Heisse & Söhne is een Duits merk dat naast een hoogstaande techniek en verbluffende kwaliteit ook een gevoel van luxe weet over te brengen. Heisse & Söhne heeft dan ook een zeer uitgebreide collectie luxueuze watchwinders met een diverse capaciteit. Het leuke van dit merk is dat ze veel keuze hebben uit luxe afwerkingsniveaus en designs. Hierdoor kan je precies die watchwinder kiezen die het beste bij jouw horlogeverzameling en interieur past.

De Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11 watchwinder is afkomstig uit de nieuwste Meranto serie van dit mooie merk. De zwart met Meranto uitgevoerde kast is voorzien van een stoffen binnenkant. Samen met het glazen deurtje zorgt dit voor een zeer stijlvol geheel en voor een optimale bescherming tegen beschadiging en onnodige slijtage van je horloges. De watchwinder is te bedienen met behulp van het LCD scherm. Je kunt op deze manier onder andere de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen per horloge specifiek. Verder is deze watchwinder voorzien van een ingebouwde LED verlichting, wat ervoor zorgt dat je op elk gewenst moment je horloges goed in beeld hebt. Dit zal elke verzamelaar of liefhebber zeker weten te waarderen.

De Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11 watchwinder biedt tevens een overwind protectie. Daarnaast is deze watchwinder uitgerust met een sleep mode. Dit maakt het mogelijk jouw horloges tijdelijk rust te gunnen door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. Deze watchwinder werkt door middel van een adapter. Met de Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11 kies je voor luxe ten top en perfecte kwaliteit!

Kortom, wanneer je op zoek bent naar een watchwinder voor 8 horloges is er genoeg keus! De hierboven genoemde modellen bieden alles wat je nodig hebt maar zijn toch verschillend. Niet alleen qua design en prijs maar zeker ook qua uitstraling en formaat. Ga je voor praktisch en Zwitserse kwaliteit dan kies je voor Swiss Kubik. Kies je voor meer luxe en een zeer scherpe prijs dan kom je uit bij de Benson Black Series 8.16.B watchwinder. Wil je een meer klassiek vormgegeven model en vind je een houten afwerking fraai? Dan is de Heisse & Söhne Meranto collectie zeker het bekijken waard.

Neem eens een kijkje in onze webshop. Wij bieden je de beste merken, 15 jaar ervaring en snelle levering. Heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met goed advies.

Van Speyk Dutch Diver horloges uit Nederland

Geplaatst op 19 juli 2021 om 08:14 uur

Duikhorloges zijn altijd populair. Niet alleen omdat je ermee kan duiken maar ook omdat ze een stoer uiterlijk hebben. Vaak zijn het sportieve en robuuste horloges met een moderne uitstraling. Bijkomend voordeel is dat de horloges tegen een stootje kunnen. Je kan een duikhorloge dus altijd dragen. Laten we eens kijken naar een leuk horlogemerk dat prachtige maar vooral uitstekende duikhorloges produceert.

Van Speyk Dutch Diver Blue horloge

De hoge kwaliteit van horloges van Zwitserse en Duitse oorsprong zijn alom bekend. Maar ook ons eigen kikkerlandje biedt horloges van sublieme kwaliteit. Het Nederlandse merk Van Speyk biedt namelijk betrouwbare en degelijke horloges, die bovendien stijlvol en elegant zijn. Dit horlogemerk biedt  bovendien een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding, want de horloges van Van Speyk zijn goed betaalbaar. Van Speyk is een nog jong horlogemerk en is ontstaan uit een samenwerkingsverband van ondernemers die in de bestaande horloges niet exact konden vinden wat zij zochten.

De naam van dit bijzondere Nederlandse merk verwijst naar de Nederlandse held luitenant Jan Carel Josephus van Speyk. Van Speyk kreeg destijds als zeevaarder de bijnaam ‘schrik der roovers’. Wanneer hij in Antwerpen scheepsladingen moet onderzoeken wordt het overvallen door Belgische opstandelingen. Om te voorkomen dat het schip in hun handen zou vallen, blies hij het schip op en kwam hierbij om het leven. Hiermee is een nationale held geboren. Kortom, met een horloge van Van Speyk heb je meteen ook een indrukwekkend stukje historie om over te vertellen wanneer je een complimentje krijgt over je horloge. Dit is dus een mooi merk voor een liefhebber met een voorkeur voor een merk met historie. Het merk staat hiermee bovendien voor de Nederlandse identiteit en een stukje Nederlandse trots.

De collectie van Van Speyk biedt horloges van hoogstaande kwaliteit die zijn gemaakt in Nederland. Binnen de collectie biedt Van Speyk een brede diversiteit wat betreft toepassing, maar zeker ook wat betreft uitstraling. Zo zien we bijzonder mooie pilotenhorloges, speciale Vitesse horloges en zeer kwalitatieve duikhorloges. Bij de laatste groep hebben we het dan over de Van Speyk Dutch Diver horloges, deze horlogeserie werd door van Speyk in 2015 geïntroduceerd. Een goed duikhorloge moet natuurlijk aan verschillende voorwaarden voldoen. Dit gaat een stuk verder dan dat het alleen waterdicht moet zijn, al is dat natuurlijk wel een belangrijke voorwaarde. Daarnaast moet een goed duikhorloge stevig en robuust zijn en tegen een stootje kunnen. Verder zijn een verschroefde kroon en een wijzerplaat die ook bij slecht zicht kan worden afgelezen van onschatbare waarde. De Dutch Diver horloges van Van Speyk voldoen aan deze voorwaarden, ze vallen dan ook niet voor niets op door hun zeer goede specificaties.

De Dutch Diver horloges van Van Speyk zijn absoluut zeer compleet en daarnaast in esthetisch opzicht zeer aantrekkelijk. Het oog wil tenslotte ook wat. De horlogebanden van de Dutch Diver horloges zijn vervaardigd uit edelstaal, waarmee de horloges een stoere en robuuste uitstraling krijgen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van extreem sterk saffierglas dat goed bestand is tegen krasjes of andere beschadigingen . Bovendien zijn de horloges tot maar liefst 200 meter waterdicht. Er is gekozen voor verschillende horloges waarbij de wijzerplaat en de bezel in diverse kleuren zijn uitgevoerd. Kleuren als zwart, blauw, grijs en bruin zijn hier voorbeelden van. De Van Speyk Dutch Diver horloges zijn voorzien van een automatisch uurwerk van het merk Miyota (Citizen), want betekent dat je gegarandeerd een solide basis hebt voor je horloge. Een automatisch uurwerk zal bij menig liefhebber bovendien de voorkeur genieten, aangezien het oude ambacht van de horlogemaker hier het meest in naar voren komt. De horlogekast van de Dutch Diver horloges is 12 mm dik en heeft een doorsnede van 42 mm.

Verder bieden de Dutch Diver horloges mooie extra functionaliteiten, met een absolute meerwaarde. Ze zijn niet alleen voorzien van secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren, maar bieden ook een draaibare bezel en verschroefde kroon. Met een horloge uit deze serie ben je dus zeker van een duikhorloge met een zeer goede waterdichtheid, welke ook in het donker goed te raadplegen is. Dit complete plaatje biedt een kwalitatief horloge voor de echte sportieveling, die tegelijkertijd bij een andere outfit zoals een zakelijke outfit ook heel goed passend is. Je kiest voor een duikhorloge met alles erop en eraan met een Dutch Diver horloge van Van Speyk, zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Voor elke duik- en/of snorkelliefhebber een echte aanrader dus!

Ben je op zoek naar een goed duikhorloge? Verdiep je dan eens verder in de van Speyk Dutch Diver horloges, je zult er geen spijt van krijgen. Het merk biedt niet alleen kwaliteit, maar brengt ook een stukje Nederlandse historie voor je mee. Een echte liefhebber van een mooi horloge welke ook geïnteresseerd is in onze nationale geschiedenis zal dit absoluut kunnen waarderen.

De horloges van Van Speyk die bij ons worden besteld, ontvang je thuis met 2 jaar garantie in een luxe officiële box. Natuurlijk wordt er ook een duidelijke handleiding in de vorm van een boekje meegeleverd. Zo kun je snel gaan genieten van je nieuwe aankoop. Wij verkopen bovendien ook watchwinders, waarmee je jouw horloge met automatisch uurwerk van energie kunt voorzien. Zeer passend dus voor bijvoorbeeld bij jouw Van Speyk Dutch Diver horloge!

De voordelen van een goede horlogebox

Geplaatst op 12 juli 2021 om 12:35 uur

Elke liefhebber van bijzondere horloges is natuurlijk zuinig op zijn trots. Het is dan ook belangrijk om een goede plaats te kiezen waar je je horloges netjes, maar vooral ook veilig kunt opbergen. Wanneer je automatische horloges in het bezit hebt, kun je je horloges bewaren in een goede watchwinder, die dan ook direct voorziet in de energiebehoefte van jouw horloges. Wanneer dit echter niet nodig is, bewaar je jouw trots uiteraard ook het liefst op een veilige en overzichtelijke plaats bij elkaar. Hiervoor gebruik je idealiter een mooie horlogebox. Een goede horlogebox is stevig en biedt bescherming, maar daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Voor vele liefhebbers en/of verzamelaars is een mooi horloge niet alleen een gebruiksvoorwerp of sieraad. Vaak geldt een bijzonder horloge ook als een soort statussymbool of verzamelobject. Het is dus heel logisch dat iemand met een passie voor mooie horloges, ook hoge eisen stelt aan een horlogebox. De voorkeur gaat dan ook vaak uit naar een horlogebox die niet alleen veilig is, maar daarnaast ook een stijlvolle en luxueuze uitstraling heeft. Horlogeboxen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en met een diverse capaciteit. Zo zijn er horlogeboxen op de markt met ruimte voor het opbergen van enkele horloges, maar ook horlogeboxen die geschikt zijn voor de echte verzamelaar, met een grote capaciteit.

Benson Black Series horlogebox

Wanneer je op zoek gaat naar een passende horlogebox, is het de moeite waard de collectie van het merk Benson eens te bekijken. Benson is een kwaliteitsmerk van Nederlandse bodem, dat zowel kwalitatieve watchwinders als hoogwaardige horlogeboxen in eigen beheer laat vervaardigen. Dit betekent dat het merk korte lijntjes weet te houden wat betreft kwaliteit en hier dan ook met de neus bovenop zit. Daarnaast weet Benson op deze manier zowel de watchwinders als de horlogeboxen tegen een aantrekkelijke prijs in de markt te zetten, doordat zij de kosten laag kunnen houden. Wanneer je de collectie van Benson bekijkt, wordt dan ook duidelijk dat een horlogebox van kwaliteit met een stijlvolle uitstraling echt niet duur hoeft te zijn. De horlogeboxen van Benson stralen een zekere klasse uit, zodat jouw horloges extra mooi uitkomen.

In de collectie van de Benson horlogeboxen, vinden we de Benson Leder serie, de Benson Orange serie en de Benson Black series horlogeboxen. Deze verschillende series horlogeboxen bedienen liefhebbers met een diverse persoonlijke smaak en/of voorkeur. Zo biedt de Benson Orange serie mooie opties voor de liefhebber die houdt van levendige kleuren en zien we in de Leder serie van Benson horlogeboxen waar de horloges altijd zichtbaar zijn, ook als de horlogebox gesloten is. Binnen de laatstgenoemde Black Series vinden we zeer luxe horlogeboxen en  is er keuze uit horlogeboxen geschikt voor 3,8 of 12 horlogeboxen. Zo kun je zowel als liefhebber met een paar horloges evenals echte verzamelaar terecht voor een horlogebox binnen de collectie van Benson. De horlogeboxen binnen de Black series hebben een zeer luxe uitstraling en zijn vervaardigd uit bijzonder mooi leder en verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkerbruin, blauw en carbon fibre. Het effen leder wordt afgewisseld met leder met patroon, wat een speels effect geeft en het chique karakter van de horlogeboxen nog eens benadrukt. Wat verder opvalt aan de horlogeboxen binnen de Black series, is onder andere de fraaie afwerking. Dit uit zich onder meer in de fijne stiksels en het in het leder gedrukte logo.

De luxe horlogeboxen binnen de Black series zijn aan de binnenkant voorzien van een zwarte zachte stof, voor een optimale bescherming tegen beschadigingen zoals kleine krasjes. Met een horlogebox afkomstig uit de collectie van Benson kun je er dus van op aan dat je jouw horloges altijd veilig kunt opbergen. De horlogeboxen zijn zo ontworpen dat ze ook geschikt zijn voor oversized horloges, dat betekent dat ze geschikt zijn voor iedere liefhebber en verzamelaar. Bovendien kun je de horlogeboxen afsluiten met het aanwezige slotje. Kortom, aan alles is gedacht bij het ontwerpen van deze mooie series horlogeboxen.

Met een horlogebox uit de Benson Black Series kies je dus voor een stijlvolle en veilige oplossing om jouw horloges te kunnen opbergen, van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien zijn deze horlogeboxen zeer betaalbaar en biedt Benson in deze dan ook een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Deze horlogeboxen zijn geschikt voor horloges met verschillende formaten. Dus naar welke horloges jouw voorkeur ook uitgaat, met een Benson Black Series horlogebox zit je goed.

Als je ervoor kiest bij ons een Benson horlogebox te bestellen, dan ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie en certificaat. Voor automatische horloges loont het zeker de moeite eens een kijkje te nemen in de uitgebreide collectie watchwinders van Benson. Ook op dit gebied biedt Benson namelijk betaalbare kwaliteit aan en bovendien diversiteit in capaciteit en uitstraling.  Met elk product van Benson ben je verzekerd van een degelijke Nederlandse kwaliteit waar je zeker gedurende lange tijd plezier aan zult beleven.

MeisterSinger horloges

Geplaatst op 7 juli 2021 om 14:09 uur

Het Duitse horlogemerk MeisterSinger bestaat nu 20 jaar en is een merk met historie. Het merk werd opgericht door Manfred Brassler, hij had zich als doel gesteld een alternatief te ontwikkelen voor de reguliere polshorloges. Zo ontstond het bijzondere design van een horloge met één enkele wijzer. Dit maakt dat ieder MeisterSinger horloge direct herkenbaar is en dat het merk daarmee een duidelijke handtekening zet bij zijn ontwerpen. Andere kenmerken van de horloges van dit merk zijn  onder andere de hoogstaande techniek, het sterk gewelfde glas en de unieke index. Hiermee is MeisterSinger een bekend horlogemerk geworden dat bovendien een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding biedt. MeisterSinger is wat betreft kwaliteit en techniek vergelijkbaar met grotere horlogemerken, maar dan beter geprijsd. Het is dan misschien een wat kleiner merk maar het heeft hierdoor ook meer aandacht voor kwaliteit en afwerking.

De chique horloges van MeisterSinger hebben door de één wijzer tijdweergave natuurlijk een duidelijke eigen identiteit. Toch weet het merk ook diversiteit te creëren in de collectie. Dit doen zij doordat er met verschillende kleuren en stijlen wordt gewerkt. We zien meer klassieke modellen, maar ook modellen met een meer sportieve uitstraling. Ieder horloge is echter even stijlvol en keurig afgewerkt. Wat daarbij opvalt is onder meer het oog voor detail en de sublieme kwaliteit van de horloges.

Een mooi voorbeeld van een klassiek ogend model uit de collectie van MeisterSinger, is de MeisterSinger Circularis CC908LG. Dit horloge is voorzien van een bijzonder mooie bruine krokodillen lederen horlogeband in combinatie met een klassiek blauw uurwerk. Het uurwerk oogt zeer rustig en ingetogen, mede door de één wijzer weergave. Verder is dit horloge uitgerust met een edelstalen horlogekast met 18 karaat gouden lunette. Het MeisterSinger Circularis CC908LG horloge is voorzien van het MSA01 automatisch uurwerk met een gangreserve van maar liefst 120 uur. Het horloge is verder tot 50 meter waterdicht en heeft een datumaanduiding. Dit horloge sluit met een vouwsluiting.

Een tweede fraai model uit de collectie is de MeisterSinger Circularis CC303. Ook dit horloge heeft een klassieke en traditionele insteek. Het horloge is voorzien van een donkerbruine band gemaakt van krokodillenleder. Het uurwerk is beige van kleur en de wijzer en cijfers zijn weergegeven in blauw, wat een mooie, stijlvolle combinatie is. De horlogekast is vervaardigd uit edelstaal. Het horloge is voorzien van het mechanische MSH01 uurwerk heeft een 120 uur gangreserve. Dit horloge is voorzien van sterk saffierglas, wat ervoor zorgt dat krasjes niet snel zichtbaar zullen zijn. Dit horloge is tot 50 meter waterdicht en voorzien van een vouwsluiting.

Een ander mooi model uit de collectie van MeisterSinger is de MeisterSinger Salthora Meta X SAMX902GR. Dit horloge heeft weer een geheel andere uitstraling dan het vorige genoemde model. Dit horloge heeft een meer sportief en wat stoerder design. Hij is uitgevoerd in de kleur zwart, dit geldt zowel voor de horlogeband als het uurwerk. Zowel op het uurwerk als op de horlogeband zijn groene accenten verwerkt, voor een speels effect. Dit horloge is voorzien van een automatisch Sellita SW200-1 uurwerk welke een 38 uur gangreserve heeft. Dit horloge is voorzien van extra functionaliteiten, namelijk een draaibare bezel en lichtgevende indicators. Het horloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting.

Het laatste horloge dat we graag willen benoemen is de MeisterSinger Scrypto Unitas AM505. Dit horloge heeft wederom een wat minimalistische uitstraling wat een rustig ogend beeld geeft. De horlogeband is gemaakt van zwart leder, de horlogekast van edelstaal. Ook het uurwerk is zwart van  kleur en voorzien van zilveren small seconds. Dit horloge is daarnaast uitgerust met een mechanisch uurwerk (opwinding) van Unitas. Dit uurwerk heeft een 42 uur gangreserve. Dit horloge is verder tot 30 meter waterdicht en is voorzien van een secondewijzer en een vouwsluiting. Door de ingetogen uitstraling van dit horloge is het passend bij veel verschillende soorten outfits.

Met de bovenstaande voorbeelden hebben we het diverse karakter van de collectie van MeisterSinger proberen weer te geven. Dit is natuurlijk slechts een greep uit de collectie, maar er wordt wel mooi zichtbaar dat MeisterSinger zowel klassieke als moderne en sportieve modellen te bieden heeft. Met een horloge van dit merk draag je een uniek stuk om je pols, de één wijzer weergave maakt samen met de bijzondere designs dat elk MeisterSinger horloge een echte eyecatcher is.

Wanneer je bij ons een horloge van MeisterSinger bestelt ontvang je deze thuis met twee jaar garantie en een duidelijke handleiding. Het horloge is verpakt in een luxe officiële box. Op dit moment hebben wij van verschillende modellen van MeisterSinger enkele stuks op voorraad met aantrekkelijke kortingen. Dit is dan ook een mooie kans om een horloge aan te schaffen van een zeer uniek en bijzonder merk, dat een uitermate hoge kwaliteit weet te leveren, tegen een extra scherpe prijs. Neem dus nu een kijkje in onze webshop en kies voor jouw favoriete model!

Dit moet je weten over een watchwinder

Geplaatst op 3 juli 2021 om 08:37 uur

Automatische horloges, de meest pure vorm van horlogetechniek, hebben een grote aantrekkingskracht op liefhebbers. Merken zoals Breitling, IWC, Omega, Tag Heuer en Rolex zijn wereldwijd beroemd en produceren fantastische horloges met een automatisch uurwerk. De echte horlogefan zal altijd één of meerdere automatische horloges in zijn of haar collectie hebben.

Automatische horloges hebben echter ook een nadeel. Ze komen stil te staan wanneer je ze niet draagt. Het automatische uurwerk heeft namelijk energie nodig in de vorm van beweging. Als het horloge niet (genoeg) wordt bewogen dan komt het tot stilstand. Dit betekent dat de tijd, datum en eventuele andere functies niet meer correct ingesteld staan. Het horloge geeft de juiste tijd niet meer aan waardoor het haar functie verliest.

Gelukkig is hiervoor een uitstekende oplossing, namelijk het gebruik van een watchwinder. In een watchwinder worden de automatische horloges langzaam geroteerd waardoor het uurwerk in het horloge energie verkrijgt. Hierdoor blijft het horloge lopen, net zoals je het zou dragen. Een watchwinder simuleert als het ware het dragen van het horloge. Handig, vooral als je meerdere automatische horloges hebt die je uiteraard niet allemaal tegelijkertijd kan dragen. Maar deze horlogeaccessoire heeft nog een belangrijk voordeel. Namelijk het behoud van jouw automatische horloges. Wanneer een automatisch horloge te lang stilstaat is dit niet goed voor de techniek van het uurwerk. Stilstand is letterlijk achteruitgang. Door automatische horloges langzaam en gecontroleerd te laten roteren in een watchwinder zorg je voor optimaal behoud van de horloges.

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn modellen voor het opwinden van 1 automatisch horloge tot modellen die wel 24 automatische horloges kunnen opwinden.  Ook het design kan per merk en model flink verschillen. Er zijn klassieke modellen maar ook hele moderne modellen. Het design kies je op basis van jouw voorkeur en smaak.

Belangrijk om te weten over een watchwinder is dat het hart gevormd wordt door één of meerdere motoren. Deze motoren zorgen voor de rotatie van de automatische horloges. Het is dus belangrijk dat deze motoren van goede kwaliteit zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je lang plezier zult hebben van de watchwinder zonder problemen met de opwinding of overmatig geluid tijdens het draaien. Een goede motor kenmerkt zich door duurzaamheid en een laag geluidsniveau. Voorbeelden van merken die uitstekende motoren gebruiken in hun watchwinders zijn het Nederlandse merk Benson, Swiss Kubik uit Zwitserland en Paul Design uit het Verenigd Koninkrijk. Maar er zijn nog veel meer merken die gebruik maken van goede motoren. Je kan denken aan merken die gebruik maken van Zwitserse, Duitse en Japanse motoren. Merken die gebruik maken van Chinese motoren hebben onze voorkeur zeker niet. Uit ervaring weten wij dat deze voor veel problemen zorgen en vaak defect gaan. Vooral als ze gebruikt worden voor het opwinden van zwaardere automatische horloges. Ons advies is dan ook om altijd voor een watchwinder te kiezen van een gerenommeerd merk. Dan kies je voor zekerheid en duurzaamheid.

Een ander aspect dat je moet weten over een watchwinder is dat het materiaalgebruik van de kast een grote rol speelt bij het geluidsniveau. Modellen die gemaakt zijn van hout absorberen het geluid het beste. Er zijn ook merken die kunststof of aluminium watchwinders produceren. Deze modellen hebben wellicht een modern design en uitstraling, echter kan het geluidsniveau iets hoger zijn. Simpelweg omdat de roterende motoren een lichte mate van geluid maken en het geluid minder goed geabsorbeerd wordt in een watchwinder van kunststof of aluminium dan een exemplaar dat van hout gemaakt is. De verschillen in geluidsniveau zijn echter klein, maar kunnen wel een rol spelen wanneer je deze horlogeaccessoire in jouw slaapkamer wilt zetten.

Wanneer je een watchwinder kiest voor het opwinden van automatische horloges is het goed om te bepalen wat je precies nodig hebt. Een automatisch horloge heeft een bepaald uurwerk dat op een bepaalde wijze energie verkrijgt. Dit heeft te maken met de draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Er zijn automatische horloges die bijvoorbeeld rechtsom op 900 TPD worden opgewonden, terwijl andere horloges linksom op 600 TPD worden opgewonden. TPD staat voor turns per day. De watchwinders in onze webshop zijn allemaal instelbaar qua draairichting en aantal TPD, of dusdanig afgesteld in de fabriek dat ze 99,9% van alle automatische horloges opwinden. Hierdoor ben je er dus zeker van dat jouw automatische horloges veilig en probleemloos worden opgewonden in een watchwinder. Ongeacht van welk merk jouw automatische horloge is, in een watchwinder uit onze webshop wordt het opgewonden.

Er zijn watchwinders in allerlei prijsklassen. De prijs hangt af van het merk, de techniek, kwaliteit, capaciteit, functies en het materiaal. Er zijn grote verschillen, maar in de regel kan je al een goede watchwinder voor 1 horloge kopen vanaf 169,00 euro.  Een goed voorbeeld is de Benson Compact 1.17 Black Leather. Dit model is geschikt voor elk automatisch horloge, heeft een uitstekende motor en kan je naar wens instellen qua draairichting en TPD.

Wanneer je een model wilt met een grotere capaciteit gaat uiteraard ook de prijs omhoog. Kies je voor een watchwinder die geschikt is om 2 automatische horloges op te winden moet je rekening houden met een prijs vanaf 299,00 euro. Wil je extra luxe en functies (LED verlichting, extra opbergruimte, fraaie materialen), zoals de Paul Design Gentlemen 2+3 Macassar bijvoorbeeld biedt, dan gaat de prijs al snel omhoog. Laat staan als je een model nodig hebt voor 4, 6, 8 of zelfs 12 automatische horloges.

Een laatste advies is om een watchwinder te kopen van een bekend merk bij een specialist die een duidelijke collectie modellen heeft zodat je kan vergelijken. Laat je adviseren door de verkoper wanneer je vragen hebt of niet precies weet welk model het beste is voor jouw automatische horloges. Een expert zal direct weten welk merk/model het beste is voor jouw horloges en kan je verschillende opties aanbieden zodat je zelf een keuze kan maken binnen jouw voorkeuren en budget.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op. Met meer dan 16 jaar ervaring op gebied van watchwinders en automatische horloges helpen we je graag verder met advies en service. Wij zijn officieel dealer van meer dan 15 merken en leveren vrijwel alle modellen uit voorraad. Daarnaast hebben wij ons eigen atelier waar wij service en reparaties uitvoeren voor verschillende merken.

Meccaniche Veneziane Nereide uitverkoop

Geplaatst op 30 juni 2021 om 15:29 uur

Meccaniche Veneziane Nereide 1202002 horloge

Voor een horloge met Italiaanse klasse dat is vervaardigd door de hand van een vakman ben je op de juiste plaats bij het jonge merk Meccaniche Veneziane. Meccaniche Veneziane is geboren door de passie van twee broers voor horlogetechniek. Er schuilt achter het ontstaan van dit merk dan ook een mooi verhaal. Als je gecharmeerd bent van een merk met een verhaal dan is Meccaniche Veneziane zeker interesant.  Het merk maakt gebruik van Swiss made uurwerken en tegenwoordig ook van Seiko uurwerken. Deze laatste zorgen ervoor dat de horloges van Meccaniche Veneziane nog beter betaalbaar zijn geworden dan dat ze al waren. Wanneer je een liefhebber bent van vakwerk en fraaie designs, en dit graag terugziet aan het horloge dat je om je pols draagt, is een merk als Meccaniche Veneziane perfect. Want niet alleen de horloges zelf maar ook het leder dat wordt gebruikt voor de horlogebanden en zelfs de horlogeboxen van Meccaniche Veneziane komen van de hand van een vakman. Het leder dat Meccaniche Veneziane gebruikt is afkomstig uit Veneto en Toscane. De horlogeboxen laat Meccaniche Veneziane vervaardigen in Friuli, door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf. Hier maakt houtbewerking deel uit van de cultuur. Zo zijn de horloges en alles wat daarbij hoort tot in de puntjes verzorgd door het horlogemerk Meccaniche Veneziane.

De collectie van Meccaniche Veneziane bestaat uit verschillende series horloges. Zo onderscheiden we de Redentore en de Arsenale series, maar ook de zeer populaire Nereide serie. De horloges in deze serie waren voorheen altijd voorzien van een Swiss made uurwerk dat natuurlijk bekend staat om de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Tegenwoordig biedt Meccaniche Veneziane ook Nereide horloges met een kwalitatief zeer goed Seiko uurwerk, afkomstig uit Japan. Deze zijn wat goedkoper dan de Nereide modellen met Swiss made uurwerk. In dit artikel richten we ons echter op de Nereide horloges die nog voorzien zijn van Zwitserse automatische uurwerken.

Als we kijken naar de Swiss made Nereide horloges vinden we sportieve en moderne designs die nog het meest weg hebben van de Rolex look. De horloges zijn voorzien van prachtige lederen banden met een andere kleur stiksel als accent. Deze horloges vallen op door een levendig kleurgebruik. Zo zien we bijvoorbeeld horloges met de kleuren rood, blauw en groen. We zullen enkele modellen uit de Swiss made Nereide serie voor jullie uitlichten. We beginnen met de Meccaniche Veneziane Nereide 42mm Ref. 1202002. Dit horloge heeft een lichtbruine band met een groene wijzerplaat en eveneens een groene bezel. De horlogekast is vervaardigd uit edelstaal en verder is er gebruik gemaakt van extreem sterk saffierglas, zodat er niet snel krasjes zichtbaar zullen zijn op dit horloge. Dit horloge is verder tot 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Het horloge beschikt daarnaast over mooie extra functionaliteiten. We noemen een secondewijzer, datumaanduiding, lichtgevende indicatoren, een draaibare bezel en verschroefde kroon. Bovendien beschikt de Meccaniche Veneziane Nereide 42mm Ref. 1202002 horloge over Superluminova, dat licht geeft in het donker. Van dit specifieke model zijn nog verschillende andere mooie kleurencombinaties verkrijgbaar waardoor er voor elke persoonlijke voorkeur een passend alternatief beschikbaar is.

Een ander mooi Swiss made Nereide horloge is de Meccaniche Veneziane Nereide Ardesia Acciaio PVD. Dit horloge is vervaardigd uit edelstaal PVD en heeft een zwart lederen band. Ook voor dit horloge is gekozen voor het bijzonder sterke saffierglas. Het horloge is eveneens tot 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Ook dit horloge beschikt over een draaibare bezel en verschroefde kroon en is ook weer voorzien van Superluminova. De Meccaniche Veneziane Nereide Rubino Acciaio is een vergelijkbaar horloge, maar dan uitgevoerd met een bruine lederen band en een zwarte wijzerplaat met rode bezel.

Voor een horloge met klasse en stijl, in een Italiaans design zit je dus zeker goed bij Meccaniche Veneziane. Heb je bovendien de voorkeur voor een horloge met een Swiss made uurwerk, dan is dit een uitgelezen kans om een stijlvol horloge van hoge kwaliteit met de Zwitserse techniek aan te schaffen. Meccaniche Veneziane staat erom bekend horloges van kwaliteit te vervaardigen en daarnaast ook betaalbaar te blijven. Wij hebben nu echter de laatste serie met Swiss made uurwerken afgeprijsd in de webshop. Hierdoor kun je nu een horloge van dit kaliber aanschaffen tegen een extra scherpe prijs. Dit is dan ook een aanbieding die je niet kunt laten lopen!

Wanneer je jouw Meccaniche Veneziane Nereide horloge bestelt, ontvang je deze natuurlijk in de prachtige horlogebox met handleiding en certificaat. Dat is wel echt de kers op de taart en zal dan ook door vele liefhebbers gewaardeerd worden. Bovendien krijg je op je horloge 2 jaar internationale garantie. Je kunt dus met een goed gevoel je bestelling plaatsen in onze webshop. Wanneer dat nodig mocht zijn helpen we je graag verder met een antwoord op je vragen of indien gewenst een passend advies. Als officieel dealer van Meccaniche Veneziane horloges helpen wij je graag!

Glycine horloge uitverkoop

Geplaatst op 23 juni 2021 om 21:58 uur

Wanneer we het hebben over een horlogemerk dat staat voor pure perfectie dan hebben we het over Glycine. Glycine werd opgericht door Eugène Meylan die een echte perfectionist was. Alles moest kloppen bij een ontwerp van zijn Glycine horloges. Dit ging van het design, tot materiaalgebruik en technische details. Dit geldt tot op de dag van vandaag en met een Glycine horloge kies je dan ook voor sublieme kwaliteit. Glycine staat daarnaast bekend als een horlogemerk dat vooruitstrevend is. Innovatie en ontwikkeling hebben dan ook altijd hoog in het vaandel gestaan bij Glycine. Bovendien staat het merk bekend om haar piloten-/wereldtimerhorloges, waarmee zij zich onder andere richt op piloten en frequente reizigers.

Glycine Airman 42 Double Twelve GL0061 horloge

De horloges van Glycine zijn wat betreft kwaliteit en technische aspecten vergelijkbaar met grotere merken, maar dan beter geprijsd. De prijs-/kwaliteitverhouding is dan ook zeer goed te noemen. Doordat Glycine daarnaast een kleiner horlogemerk is hebben ze meer aandacht voor kwaliteit en afwerking. De Glycine horloges worden in Zwitserland vervaardigd in een zeer streng productieproces, wat duidelijk te zien is aan het fraaie eindresultaat. Glycine is mede erg populair en bekend geworden door het ‘Airman’ model, dat tot op de dag van vandaag nog steeds verkrijgbaar is.

In de collectie van Glycine kunnen we een onderscheid maken tussen verschillende mooie series horloges. We willen in dit artikel 3 specifieke horloges van Glycine bij jullie onder de aandacht brengen, waarvan er 2 de bijzonder mooie ‘Airman’ modellen zijn. Allereerst de Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist, dat een zeer compleet pilotenhorloge is. Dit horloge is tot 100 meter waterdicht en beschikt over verschillende extra functionaliteiten. We hebben het dan over een draaibare bezel, verschroefde kroon en lichtgevende indicatoren. Maar ook een datumaanduiding en secondewijzer ontbreken niet. De kast van dit horloge is vervaardigd uit edelstaal en de horlogeband is gemaakt van nato. Het horloge heeft een zwarte wijzerplaat en een eveneens zwarte band. Het sluit met een doornsluiting. Uiteraard beschikt dit horloge over een Swiss made topkwaliteit automatisch uurwerk, waar Glycine onder meer bekend om staat.

Het tweede Glycine horloge dat we graag willen benoemen is de Glycine Combat Classic Moon Phase GL0115, afkomstig uit de Combat Classic Moon serie. Dit horloge heeft een wat klassieke en traditionele uitstraling, mede door de prachtige bruin lederen band. De wijzerplaat is zilver van kleur, met gele accenten. Dit horloge beschikt over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren, maar ook over een maanfase weergave. Dit laatste maakt het horloge extra bijzonder en zal door de echte liefhebber zeker gewaardeerd worden. De Glycine Combat Classic Moon Phase GL0115 is verder tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Ook dit horloge is weer voorzien van een automatisch uurwerk van Zwitserse komaf, waarmee je wederom verzekerd bent van een solide basis.

Last but not least benoemen we de Glycine Airman 42 Double Twelve GL0061. Dit horloge heeft weer een heel andere uitstraling dan de vorige 2 horloges die we hebben besproken. De lichtbruine lederen band in combinatie met de rustig ogende wijzerplaat, maken dat dit horloge vrij neutraal is en bij verschillende soorten outfits gedragen zou kunnen worden. Ook dit horloge biedt weer vele extra’s. Zo beschik je met dit model over een verschroefde kroon, draaibare bezel en lichtgevende indicatoren. Ook van een datumaanduiding en secondewijzer ben je met dit horloge voorzien. Het horloge is verder tot 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Er is gebruik gemaakt van saffierglas, zodat eventuele krasjes niet snel zichtbaar zullen zijn. Dit Swiss made horloge is absoluut tijdloos en biedt een fraaie vormgeving en hoogstaande techniek. Met dit specifieke horloge kies je duidelijk voor een horloge van kwaliteit, dat bovendien zeer compleet te noemen is.

De bovengenoemde modellen zijn natuurlijk slechts een greep uit de collectie Swiss made horloges van Glycine. Ieder Glycine horloge is stijlvol en elegant, maar Glycine weet daarnaast voldoende variatie te bieden om liefhebbers met een verschillende persoonlijke smaak te kunnen bedienen. Met een horloge van Glycine kies je voor een bijzonder exemplaar voor nu en in de toekomst en dat voor een mooie prijs.  Het is nu mogelijk een Glycine horloge aan te schaffen voor een extra aantrekkelijke prijs. Wij bieden nu namelijk verschillende modellen van Glycine aan met een mooie korting. Er is hierbij keuze uit modellen met een diverse uitstraling, zodat er voor iedere liefhebber wel wat tussen zal zitten dat hem aanspreekt. Kies je voor topkwaliteit en een mooie prijs, dan kies je voor Glycine!

Wanneer je bij ons een Glycine horloge bestelt, ontvang je deze in een luxe officiële box thuis met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. BensonTrade is officieel dealer van Glycine. Je plaatst je bestelling veilig en snel in onze webshop. Betalen doe je eenvoudig met creditcard, Paypal, iDeal of gewone bankoverschrijving. Wacht dus niet langer en maak gebruik van deze mooie aanbiedingen voor diverse Glycine horloges!

Junkers horloges

Geplaatst op 17 juni 2021 om 12:55 uur

Het Duitse horlogemerk Junkers staat onder meer bekend om de traditionele pilotenhorloges en fraaie Bauhaus modellen die zij vervaardigt. De oorsprong van dit merk ligt echter in een geheel andere branche. Junkers werd opgericht door Hugo Junkers in 1895. Hij stond bekend als een geniaal ingenieur en werd daarnaast gezien als luchtvaartpionier. Junkers produceerde destijds vliegtuigen die duidelijk te herkennen waren door de golfplaten die werden gebruikt. Voor de inspiratie van de ontwerpen van deze vliegtuigen ging Hugo Junkers een samenwerking aan met kunstenaars uit de Bauhaus kunststroming, wat de designs natuurlijk extra bijzonder maakte.  Het is ook speciaal dat we deze stroming ook vandaag nog terugzien in de horlogecollectie van Junkers. Met de horloges van Junkers brengt het merk ons daarmee terug naar een lang vervlogen tijd met een knipoog naar de legendarische luchtvaartindustrie. Voor de liefhebber van een mooi en kwalitatief horloge met een interesse voor geschiedenis en de luchtvaart is dit merk dus op het lijf geschreven. Junkers horloges behoren tot de meest populaire horloges in Duitsland, en het merk breidt zich razendsnel uit.

De collectie van Junkers is zeer gevarieerd te noemen. Dit geldt zowel op het gebied van design en uitstraling, als op het gebied van het soort uurwerk. Junkers biedt namelijk horloges met zowel automatische- als mechanische en quartz uurwerken. Bij de automatische en mechanische uurwerken ziet men meer de hand van de vakman en de ouderwetse werking van de klok terug. Een quartz horloge heeft dan weer als voordeel dat deze nauwkeuriger is en beter bestand tegen stoten en schokken. Junkers heeft dus niet alleen de pilotenhorloges te bieden waar zij bekend om staan, maar daarnaast veel verschillende modellen voor een diverse persoonlijke voorkeur. De kwaliteit van de Junkers horloges zijn een goed voorbeeld van echte Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid. Deze perfecte kwaliteit betekent echter niet dat je de hoofdprijs moet betalen voor een mooi horloge van Junkers. Het merk is namelijk ook nog eens goed betaalbaar. Met de prijs-/kwaliteit verhouding van Junkers zit het dus helemaal goed.

Wanneer we kijken naar de verschillende series horloges in de collectie van Junkers, vinden we onder meer de zeer populaire Bauhaus serie en de Bauhaus Lady serie. Hier is de invloed van de Bauhaus kunststroming duidelijk terug te zien. Bauhaus staat voor minimalistische en ingetogen designs, die rust uitstralen. De wijzerplaat van de horloges is dan ook overzichtelijk en rustig. Kenmerkend voor de Bauhaus horloges zijn verder onder meer de dunne horlogekasten, welke zorgen voor een hoog draagcomfort. Elk horloge is verkrijgbaar met een fijne lederen horlogeband of Milanese edelstalen band, wat de keuze nog breder maakt. Naast de zeer populaire Bauhaus horloges, kent Junkers nog verschillende andere mooie series, waarvan we er een aantal uit zullen pikken.

Een voorbeeld van een Junkers horlogeserie met zeer mooie horloges is de Junkers South America serie. In deze serie vinden we bijzonder mooie horloges voor zowel dames als heren, met een klassieke uitstraling. Kleuren als zwart, zilver en bruin zijn veelvoorkomend. Ook extra functionaliteiten zoals een secondewijzer en datumaanduiding, maar ook bijvoorbeeld een mooie chronograaf functie komen we tegen bij verschillende modellen afkomstig uit deze serie.

Horloges in de Junkers Hugo Junkers serie hebben weer een geheel andere uitstraling. Deze horloges zijn wat meer stoer en sportief van uitstraling en wat betreft kleur zien we veel zwart/wit met rode accenten.  Als we kijken naar de wijzerplaten zien we deze in zwart, maar ook een gestreepte wijzerplaat. Deze is net weer anders, doordat dit detail een speels effect geeft. Ook hier zien we weer extra functionaliteiten voorbij komen zoals secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een tachy meter.

Ben jij op zoek naar een horloge van kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs? Dan is het zeker de moeite waard de Junkers horloge in onze collectie is nader te bekijken. We bieden een ruime keuze aan Junkers horloges, voor zowel dames als heren. Het is voor ons ook mogelijk modellen die we niet op voorraad hebben snel te bestellen bij Junkers in Duitsland. Op dit moment hebben we bovendien verschillende speciale aanbiedingen van dit merk lopen, zodat je nu een horloge van dit traditionele merk extra voordelig kunt aanschaffen. Met een horloge van dit kaliber, kies je voor een horloge voor nu en voor de toekomst. Wat je voorkeur ook is wat betreft uurwerk, of je nu liever een meer klassiek horloge of een wat sportiever model hebt, bij de collectie van Junkers zit je goed. Wanneer jij bovendien iemand bent die een vleugje nostalgie wel kan waarderen, dan is Junkers het merk voor jou.

Wij leveren ieder horloge van Junkers met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding in een luxe officiële box. Bestel dus nu snel en zonder zorgen jouw favoriete Junkers horloge in onze webshop. Bij vragen helpen wij je graag en als officieel dealer van Junkers kunnen wij jou ook van een passend advies voorzien indien nodig.

Nieuwe Davosa Ternos Professional GMT TT horloges

Geplaatst op 12 juni 2021 om 13:14 uur

Het Duitse horlogemerk Davosa heeft gisteren haar nieuwste modellen uit de Ternos Professional GMT TT serie gepresenteerd. Deze nieuwe modellen behoren tot de topmodellen van Davosa en worden door de echte horlogeliefhebber zeer gewaardeerd. De Davosa Ternos horloges behoren tot de meest populaire modellen van het merk en zijn uitvoerig beschreven door diverse horlogeblogs en forums.

Davosa Ternos Professional TT GMT 161.571.06

Laten we de nieuwe Davosa Ternos Professional GMT TT horloges eens beter bekijken. Elk model is uitgevoerd met een Zwitsers automatisch uurwerk met de aanduiding DAV3032. Dit uurwerk is gebaseerd op het bekende SW330 uurwerk van Sellita. Dit uurwerk staat bekend vanwege haar uitstekende kwaliteit en exacte tijdweergave. De horlogekast is 42mm qua doorsnede en 15.5mm dik. Ook aan de waterdichtheid is gedacht want deze horloges zijn tot 200 meter (20 ATM) waterdicht. Je kan dus zonder problemen gaan zwemmen, snorkelen of duiken met deze horloges.

De Davosa Ternos Professional GMT TT horloges hebben een paar grote voordelen. Met name het extreem sterke saffierglas en de krasbestendige keramische bezel zijn belangrijk omdat deze onderdelen goed bestand zijn tegen krassen en andere beschadigingen. Hierdoor blijven deze horloges als nieuw eruitzien.

Op de wijzerplaat index en de wijzers is SuperLuminova aangebracht waardoor het oplicht in het donker en de horloges goed afleesbaar zijn. De GMT functie is extra handig wanneer je veel reist, want met deze functie kan je een tweede tijdzone instellen. Dit is ideaal wanneer je veel vliegt en tijdverschillen wilt ondervangen op je horloge.

Er zijn 4 nieuwe Davosa Ternos Professional GMT TT horloges. De verschillen in deze 4 varianten zitten in de bezel kleuren en het type band. De Davosa Ternos Professional GMT TT 161.571.06 heeft een blauw/rode bezel en PentaLink metalen band. Het model met dezelfde bezel maar TriaLink metalen band is het Davosa Ternos Professional GMT TT 161.571.60 horloge. Dan de modellen met zwart/rode bezel. De Davosa Ternos Professional GMT TT 161.571.09 heeft een PentaLink metalen band en de Davosa Ternos Professional GMT TT 161.571.90 heeft een TriaLink metalen band.

De prijs is voor alle modellen hetzelfde, namelijk 1.398,00 euro. Dit is een uitstekende prijs voor een high end horloge dat alles biedt wat veel duurdere horloges ook bieden. De techniek en kwaliteit van Davosa is ongekend in deze prijsklasse. Als officieel dealer van Davosa horloges zien wij aardig wat modellen voorbij komen, maar deze nieuwe Ternos Professional GMT TT modellen maken ons wel heel begerig!

Vanaf nu kan je de nieuwste Davosa Ternos Professional GMT TT horloges bestellen in onze webshop. Wij leveren elk model in originele box met handleiding en 2 jaar internationale garantie. Wij verzenden wereldwijd via onze partners. Buiten de EU leveren wij BTW vrij. Dit betekent een reductie van 21% op de Nederlandse prijs.

Heb jij interesse in een prachtig Davosa horloge? Neem dan eens een kijkje op onze website. Zeker weten dat de Ternos modellen jou zullen aanspreken!

Benson Black Series 4.16.BL Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 9 juni 2021 om 09:01 uur

Benson Black Series 4.16BL Limited Edition watchwinder

Ben jij een echte liefhebber van automatische horloges? Of misschien wel een horlogeverzamelaar? Dan weet je dat je als trotse eigenaar van een aantal automatische horloges niet zonder watchwinder kunt. Je kunt jouw horloges tenslotte niet allemaal tegelijkertijd dragen en een automatisch horloge haalt de energie die het nodig heeft normaliter uit de natuurlijke beweging van de pols. Wanneer je horloge niet om je pols zit, kun je hiervoor als alternatief een watchwinder inzetten. Voor de verzamelaar is deze horlogeaccessoire met een ruime capaciteit ideaal, afhankelijk van het aantal horloges dat in het bezit is. Als je goed voor je horloges wilt zorgen, is een watchwinder van goede kwaliteit niet alleen handig, maar zelfs onmisbaar. Wanneer je een model zoekt van hoge kwaliteit voor een goede prijs, die betrouwbaar en duurzaam is, koop je je watchwinder bij een merk dat goed bekend staat. Natuurlijk staan Zwitserland en Duitsland bekend als landen waar topproducten vandaan komen op het gebied van zowel horloges als watchwinders. Maar ook in Nederland zijn er op dit gebied pareltjes te vinden die een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding weten te bieden.

Benson is een Nederlands merk dat een prachtige collectie watchwinders aanbiedt met zeer aantrekkelijke prijzen. Dit weten zij onder meer voor elkaar te krijgen door de modellen in eigen beheer te laten vervaardigen en de lijntjes kort te houden op dit gebied. Elke Benson watchwinder is voorzien van één of meerdere Japanse kwaliteitsmotoren of Swiss made motoren. Beiden staan bekend om hun energiezuinige en stille werking en hun betrouwbaarheid. De Benson collectie bestaat uit verschillende series watchwinders, waarvan de Black series één van de meest luxe series is. Benson heeft recent verschillende nieuwe watchwinder modellen gelanceerd, zoals de nieuwe Benson Smart-Tech II modellen, de Benson Swiss Series en de nieuwe generatie Black Series. Het is voor elke liefhebber zeker de moeite waard deze bijzondere collectie eens nader onder de loep te nemen. In dit artikel nemen we je daar een stukje in mee.

In de Black Series collectie vinden we de Benson Black Series 4.16.BL Limited Edition watchwinder. Dit is een zeer exclusief model waar als Limited Edition wereldwijd slechts 250 stuks van beschikbaar zijn. Met deze watchwinder kies je dus voor een uniek model, dat zeker de aandacht zal weten te trekken. Kenmerkend voor dit prachtige model is onder meer de klassiek blauwe kleur, waarmee de watchwinder een zeer luxe uitstraling heeft. De Benson Black Series 4.16.BL Limited Edition is voorzien van maar liefst 12 verflagen en 1 beschermende laklaag, waarmee je verzekerd bent van een horlogeaccessoire die zeker lang mooi zal blijven. Het laat maar weer eens zien dat Benson voor niets anders dan het beste gaat. Er is voor het vervaardigen van deze watchwinders bovendien gekozen voor enkel hoogwaardige materialen, zoals hout, edelstaal en mineraalglas. De Benson Black Series 4.16.BL Limited Edition watchwinder is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges en biedt ook nog eens ruimte voor het opbergen van 3 extra horloges. Bovendien is de binnenkant van de watchwinder voorzien van zachte stof (special soft velvet) voor een optimale bescherming van je horloges. Daarnaast is de watchwinder voorzien van een soft close deksel.

De Benson Black Series 4.16BL Limited Edition is uitgerust met Japanse kwaliteitsmotoren die zeer duurzaam zijn. Natuurlijk is deze watchwinder van Benson geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Dit is onder meer mogelijk doordat alle rotoren individueel instelbaar zijn, wat betreft draairichting en aantal rotaties per dag. Zo kun je voor elk horloge specifiek de juiste waarden instellen. Benson maakt daarnaast gebruik van flexibele horlogehouders waardoor elk horloge moeiteloos in de watchwinder te plaatsen is. De Benson Black Series 4.16.BL Limited Edition watchwinder is instelbaar middels het moderne touchscreen. De ingebouwde LED verlichting maakt het mogelijk op elk gewenst moment van de dag je horloges goed te kunnen zien. Doordat de watchwinder kan worden afgesloten met een glazen deurtje, bescherm je je horloges tegen verschillende invloeden van buitenaf, zoals condens, vuil en stof. Natuurlijk is de watchwinder voorzien van een overwind protectie, maar ook een power winding functie hoort bij de functionaliteiten van deze exclusieve watchwinder. Hiermee kun je in een korte tijd je horloges van de benodigde energie voorzien.

Met andere woorden, de Benson Black Series 4.16.BL Limited Edition watchwinder is allereerst een zeer exclusief model dat een absolute eyecatcher in je interieur zal zijn. Bovenal is het echter een zeer modern en hoogstaand stukje techniek, dat automatische horloges op een zeer efficiënte en tegelijkertijd milde wijze van energie voorziet. Met deze exclusieve watchwinder hoef je je er nooit meer zorgen over te maken dat je horloges stil komen te staan, waardoor je niet alleen irritaties, maar ook bijvoorbeeld onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave kunt voorkomen. En dat alles voor een scherpe prijs. Kies dus voor kwaliteit, exclusiviteit en duurzaamheid, kies voor Benson!

Wij zijn officieel dealer van Benson watchwinders. Wij hebben vrijwel elk model op voorraad en direct leverbaar. Uiteraard kan je in onze webshop betalen met iDeal, creditcard, bankoverschrijving of Paypal. Vanuit ons magazijn verzenden wij wereldwijd via DPD, Fedex of PostNL. Heb je vragen over een bepaalde Benson watchwinder? Met meer dan 16 jaar ervaring helpen wij jou graag verder.