Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Iron Annie horloges | Duits horlogemerk

Geplaatst op 12 september 2019 om 10:20 uur

Duitsland staat bekend om de degelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van de productie van diverse producten, waaronder ook horloges. Een Duits familiebedrijf dat naam heeft gemaakt in de productie van kwalitatief goede en bijzondere horloges met een verhaal is Pointtec. Pointtec heeft verschillende merken in haar collectie, waaronder de nostalgische merken Zeppelin en Junkers. Ook het merk Iron Annie wordt geproduceerd door Pointtec. Dit merk is nieuw op de Nederlandse markt en zeker het bekijken waard.

Iron Annie 5902-4

Net zoals bij Junkers en Zeppelin, schuilt er een bijzondere historie achter het Duitse merk Iron Annie. De inspiratie voor het merk vinden we in de legendarische vliegtuighistorie. De naam ‘Iron Annie’ is afkomstig van het vliegtuig JU-52 met het kenteken D-AQUI welke een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de luchtvaart. De Amerikanen noemden dit vliegtuig uit bewondering ‘Iron Annie’ en deze naam weet de kenmerken van het vliegtuig feilloos te benadrukken. Robuustheid, betrouwbaarheid en technische innovatie zijn belangrijke eigenschappen van zowel het vliegtuig van weleer, als van de tijdloze Iron Annie horloges van vandaag.

Iron Annie biedt een zeer ruim assortiment van zowel dames- als herenhorloges in veel verschillende designs. Zo vinden we onder andere retro horloges, pilotenhorloges en Bauhaus modellen in de uitgebreide collectie. Behalve de hoge kwaliteit en diversiteit aan designs bieden Iron Annie horloges ook een uitermate goede prijs-/kwaliteitsratio. Het merk is namelijk zeer betaalbaar, u bestelt al een Iron Annie horloge vanaf 199 euro.

Iron Annie heeft zowel quartz-, als mechanische- en automatische horloges in het assortiment. Er worden voor de horloges enkel kwaliteitsuurwerken gebruikt van zowel Zwitserse als Japanse afkomst. In de collectie van Iron Annie zijn er verschillende series te onderscheiden. Zo is de Bauhaus serie geïnspireerd op de Bauhaus kunststroming, waarin minimalisme een grote rol speelt. Dit is dan ook doorgevoerd naar de Bauhaus horlogemodellen. Een andere serie van Iron Annie is de ‘Jubliaumsmodell serie’, speciaal ontworpen ter ere van het 30-jarig bestaan van Pointtec. De modellen in deze serie zijn gelimiteerd en daarmee extra bijzonder. De uitstraling van deze modellen is stijlvol en klassiek te noemen. De Iron Annie Amazonas serie vindt haar inspiratie in de luchtvaarthistorie van zowel vracht als passagiers in Zuid-Amerika. De uitstraling van deze designs wordt het best omschreven als klassiek en nostalgisch. Verschillende modellen van Iron Annie zijn verkrijgbaar met een prachtige lederen band of een Milanese edelstalen horlogeband.

Als officieel dealer van Iron Annie horloges leveren wij elk Iron Annie horloge in een luxe horlogebox en met twee jaar internationale garantie. Uiteraard krijgt u ook een handleiding bij het horloge. Wij hebben de gehele Iron Annie horlogecollectie op voorraad en verzenden wereldwijd.  

Gemaakt in Duitsland, Laco horloges!

Geplaatst op 7 september 2019 om 12:44 uur

Het Duitse horlogemerk Laco is al bijna 100 jaar actief op de horlogemarkt. Het is een absoluut legendarisch merk met een prachtige en turbulente historie. Laco is vooral bekend geworden door de retro pilotenhorloges die zij al sinds 1940 produceren, tijdloze stukken met een schat aan historie. De horloges van Laco worden al sinds de start van het bedrijf geproduceerd in Pforzheim. Het is met recht een bijzonder merk voor de echte horlogeliefhebber.

Ondanks dat Laco vasthoudt aan haar tradities, staan innovatie en vooruitgang bij dit horlogemerk in een zeer hoog vaandel. Zij zien stilstand als achteruitgang en hebben door de jaren heen dan ook zeker niet stilgezeten op het gebied van de ontwikkeling van hun horloges. Oog voor detail komt ook duidelijk naar voren bij de kenmerken van het nostalgische merk. De Laco horloges worden niet alleen met uiterste precisie, maar vooral ook met veel passie geproduceerd door vaktechnici die hun vak verstaan.

Laco maakte ook horloges tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks de vernietiging in Pforzheim wist het bedrijf zich niet alleen staande te houden, maar in de jaren van opbouw na de oorlog wist Laco zelfs de productie van hun horloges te verhogen. Slechts een handvol horlogeproducenten mogen horloges maken voor de Duitse luchtmacht, Laco is er hier niet voor niets één van.

Laco 861918 horloge

De horlogecollectie van Laco kenmerkt zich onder meer door originele ontwerpen en gedetailleerd vakmanschap. De collectie bevat horloges met zowel quartz, mechanische en automatische uurwerken. We zien niet alleen de bijzondere pilotenhorloges waar Laco naam mee maakte, maar ook horloges met een meer moderne uitstraling.  Een mooie serie uit de collectie van Laco is de Chronograph serie. De horloges in deze lijn staan voor elegantie, sportiviteit en technische verfijning en bieden natuurlijk de uitermate precieze chronograaf functie. Een andere serie van Laco is de Laco Classics serie. Hier vinden we eenvoudige en klassieke modellen met een charismatische uitstraling.

Welk horloge van Laco u ook aanspreekt, met een horloge van Laco kiest u voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Elk horloge van Laco wordt door BensonTrade geleverd in een luxe officiële box met twee jaar garantie.

Luwima watchwinders | Collectie 19/20

Geplaatst op 4 september 2019 om 15:14 uur

Een watchwinder is een absoluut vitaal onderdeel van de verzameling van een fan van automatische horloges. Elk automatisch horloge dient voor de benodigde energie gedragen te worden of op een andere manier voorzien te worden van de juiste beweging om deze energie op te wekken. Een kwalitatief goede watchwinder bootst de natuurlijke polsbeweging zeer nauwkeurig na. Hierdoor blijft een automatisch horloge of zelfs meerdere horloges gewoon lopen wanneer deze niet gedragen worden. Door te voorkomen dat een automatisch horloge stil komt te staan, voorkomt men onnauwkeurigheden in de tijd- en datum weergave en slijtage.

Luwima watchwinder

Er zijn diverse watchwinder merken van verschillende kwaliteit en oorsprong. Veel van de watchwinders gebruiken een soortgelijke techniek voor het opwinden van horloges. Er zijn echter ook een aantal merken die een uniek eigen systeem hebben ontwikkeld om automatische horloges in hun energiebehoefte te voorzien. Een voorbeeld van een watchwinder merk met een geheel eigen visie en unieke wijze van opwinding is het Duitse merk Luwima. Helemaal in lijn met de gedachte ‘vorm volgt functie’ ontwikkelt Luwima watchwinders met een geavanceerde technologie. Dit maakt Luwima een zeer interessant merk voor de echte horlogeliefhebber. Een combinatie van vakmanschap, innovatie, zeer fraai materiaalgebruik en hoogwaardige techniek maakt dat de high-end Luwima watchwinders kunnen worden bestempeld als één van de beste in hun soort.

De Luwima watchwinders worden gemaakt in Duitsland. Ze bestaan uit gefreesde onderdelen welke allen op maat zijn gemaakt. Voor de ontwikkeling van de watchwinders van Luwima worden de meest moderne technieken ingezet. De verschillende modellen worden gemaakt van aluminium. Dit materiaal staat bekend om haar duurzaamheid en robuustheid. Daarnaast is aluminium zeer licht in gewicht en daardoor makkelijk hanteerbaar. De watchwinders voorzien met per dag 650 rotaties rechtsom en vervolgens 650 rotaties linksom perfect in de benodigde energiebehoefte en zijn geschikt voor alle automatische horloges.

Naast een goede technologie en kwaliteit, wil het oog natuurlijk ook wat. Luwima watchwinders hebben een luxe en stijlvolle uitstraling en zijn met hun unieke design een moderne eyecatcher in uw interieur. In onze collectie zijn verschillende series Luwima watchwinders verkrijgbaar, zoals de Business Black- en Silver serie en de Premium Chrome serie. De watchwinders in de Premium Chrome serie zijn voorzien van een chroom coating, waarmee kwaliteit en moderne look nog extra worden versterkt.

Wij leveren de Luwima watchwinders met handleiding en twee jaar garantie.

Epos horloges | Zwitserse perfectie

Geplaatst op 31 augustus 2019 om 07:44 uur

In onze webshop bieden wij vele horlogemerken aan. Zwitsers, Duits, Japans of zelfs Nederland. We verdiepen ons graag wat verder in een merk en haar historie uit interesse maar ook om te bepalen of een horlogemerk goed in onze collectie zou passen. In dit artikel schrijven we over Epos, een Zwitsers horlogemerk met een fraaie geschiedenis dat hedendaags nog altijd prachtige automatische horloges fabriceert met het Swiss made label. Kwaliteit en originaliteit gegarandeerd!

Het Zwitserse horlogemerk Epos bestaat al sinds 1925 en heeft daarmee een ruime historie en naam opgebouwd. Het merk begon haar avontuur onder de naam James Aubert SA en werd opgericht in de Vallée de joux, welke ook wel bekend staat als ‘de wereld van de mechanische horloges’. James Aubert was een zeer bekwaam horlogetechnicus. Hij besteedde veel tijd en aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe technieken op horlogegebied en heeft het bedrijf daarmee op een hoger plan weten te brengen, met name op het gebied van de zogenaamde ‘minute repeaters’ en chronografen. Ook zijn zoon, aan wie Aubert het bedrijf later overdeed, is verantwoordelijk voor diverse innovaties wat betreft de horlogetechniek.

Epos 34381319630 watch

Wanneer in de jaren tachtig de populariteit van automatische horloges drastisch afneemt door de opkomst van het quartz horloge, zijn er weinig merken die deze nog willen produceren. Een uitzondering hierop is vaktechnicus Peter Hoofer, die in 1983 samen met zijn vrouw EPOS SA opricht. In nauwe samenwerking met Jean Fillon ontwikkelden zij geweldige collecties van automatische horloges. In 2002 werd het bedrijf overgenomen door leden van de familie Chonge-Foster, welke het bedrijf voortzetten en verder ontwikkelden tot aan de exceptionele collecties van nu.

Epos heeft een prachtige collectie van zowel heren- als dameshorloges en zelfs moderne zakhorloges. De kwaliteit van de Swiss made horloges is zeer hoog. De ontwerpen zijn traditioneel, degelijk en klassiek vormgegeven met de moderne technologie van tegenwoordig. Hiermee heeft Epos haar slogan gevangen in haar producten. Deze luidt dan ook zeer terecht: ‘the artistry of watchmaking’, want de hand van een bekwaam horlogetechnicus is er één van een vakman en een kunstenaar. Daarnaast is Epos zeer betaalbaar in vergelijking met bekende merken.

De horloges van Epos zijn voorzien van Zwitserse automatische uurwerken van ETA en Sellita, welke bekend staan om hun betrouwbaarheid en degelijkheid. De uurwerken zijn keurig afgewerkt met Cotes de Geneve en blauwe schroeven, waarmee het oog voor detail duidelijk naar voren komt. Elk horloge wordt met de hand gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen zoals saffierglas. Er zijn Epos horloges verkrijgbaar met zowel een prachtige lederen horlogeband, als met een stijlvolle edelstalen band. De collectie van Epos omvat diverse series, waaronder de Epos Emotion serie.  De horloges in deze serie zijn klassiek en ingetogen vormgegeven. De Epos original serie kenmerkt zich door een meer retro stijl. Maar ook voor de meer moderne smaak biedt Epos voldoende mogelijkheden. De Epos sportive serie hebben een stoere en sportieve uitstraling.  

Wij leveren elk Epos horloge in de luxe officiële box met handleiding en twee jaar garantie. Bekijk snel onze collectie. Alle modellen zijn op voorraad en direct leverbaar.

Meccaniche Veneziane horloges | Zwitserse kwaliteit

Geplaatst op 30 augustus 2019 om 09:20 uur

Meccaniche Veneziane is een Italiaans horlogemerk dat absolute topkwaliteit levert. Een merk ontstaan uit een passie voor de techniek. De inspiratie voor de geboorte van dit merk vonden de oprichters, de gebroeders Alessandro en Alberto, in de prachtige klokkentoren van Venetië, Italië. Het mechanisme van de klok in deze imposante toren maakte dat zij hun liefde voor tijdloze stukken wilden omzetten in actie. Zij doken in de historie van de traditionele Venetiaanse horlogeproductie. Dit ambacht dreigde steeds meer verloren te gaan door de jaren heen en zij maakten het dan ook hun missie deze vorm van kunst terug te brengen naar het heden. Heel toepasselijk kozen zij voor hun merklogo voor het symbool van de tijdswaarneming, namelijk het kruis op de Saint Mark wachttoren. De naam Meccaniche Veneziane betekent vrij letterlijk vertaald ‘Mechanische apparaten uit Venetië’.

Meccaniche Veneziane Nereide 1202011

Behalve het prachtige verhaal achter dit bijzondere merk, onderscheiden Meccaniche Veneziane horloges zich onder andere door de uitermate hoge kwaliteit en prachtige designs. De Swiss made horloges zijn voorzien van Swiss made automatische uurwerken, waar de hoogstaande techniek achter schuilt waar beide broers zo geïntrigeerd door zijn geraakt. Een automatisch horloge kenmerkt zich door opwinding door beweging, een techniek waar dus geen batterij aan te pas komt. De sublieme kwaliteit van de horloges wordt onder andere gewaarborgd doordat elk horloge wanneer het klaar is nogmaals met de hand wordt geïnspecteerd, waarbij oog voor detail zeer hoog in het vaandel staat.

De horlogecollectie van Meccaniche Veneziane is stijlvol en modern en bestaat uit verschillende series horloges, zoals de Meccaniche Veneziane Nereide en de Redentore serie. De Nereide serie is daarnaast nog onderverdeeld in de Nereide-, Nereide Jubilee- en Nereide GMT serie. De horloges van Meccaniche Veneziane zijn allen waterdicht, de Nereide modellen zelfs tot 200 meter. BensonTrade biedt een ruim assortiment van dit prachtige Italiaanse horloge merk, met op dit moment veel verschillende nieuwe modellen.

De Meccaniche Veneziane horloges worden gemaakt van de beste materialen, zoals saffierglas, edelstaal en comfortabel leder. De horlogebanden zijn met de hand vervaardigd en gemaakt van een prachtige kwaliteit leer. Dit leer is afkomstig uit Veneto en Toscane. Zelfs aan de horlogedoosjes waarin de horloges geleverd worden is de uiterste zorg besteed door een echte vakman. Deze doosjes worden namelijk met de hand gemaakt door ambachtslieden uit Friuli, volgens de oude traditie van houtbewerking.

Elk Meccaniche Veneziane horloge wordt geleverd met 2 jaar garantie, luxe houten horlogebox, certificaat en handleiding.

Benson Black Series watchwinders voor verzamelaars

Geplaatst op 28 augustus 2019 om 12:18 uur

De eigenaar van één automatisch horloge of van verzameling automatische horloges, kan niet zonder een watchwinder. Deze handige horlogeaccessoires zijn te vinden in alle soorten en maten. Maar er zit veel verschil in kwaliteit, technologie en betrouwbaarheid. Een watchwinder moet elk automatisch horloge kunnen voorzien van de juiste beweging en daarmee de natuurlijke beweging van de pols zo nauwkeurig mogelijk nabootsen. Daarnaast is het belangrijk dat de watchwinder beschermt tegen slijtage en invloeden van buitenaf, zoals stof en vuil. Ten derde biedt de ultieme watchwinder een veilige opbergplaats voor uw horloge(s) en last but not least is een watchwinder met de juiste uitstraling een sierstuk voor in uw verzameling.

Benson Black Series watchwinder

Het Nederlandse merk Benson Watchwinders biedt alle bovengenoemde voorwaarden voor een kwalitatief goede en betrouwbare watchwinder. Daarnaast is het merk ook nog eens heel betaalbaar. Benson weet de vinger aan de pols te houden wat betreft de kwaliteit en tegelijkertijd de watchwinders betaalbaar te houden door deze te vervaardigen in eigen beheer. Deze unieke prijs/kwaliteitverhouding maakt de Benson watchwinders zeer interessant voor elke horlogeliefhebber en -verzamelaar.

Benson biedt verschillende series watchwinders binnen haar collectie. De Benson Black Series watchwinders zijn geschikt voor elk automatisch horloge. Daarnaast zijn deze voorzien van stille Japanse motoren, waardoor ze erg comfortabel in gebruik zijn. Gebruik de watchwinder bijvoorbeeld op kantoor, zonder dat iemand er last van heeft. Bijkomend voordeel van de Benson Black Series watchwinders naast het lage geluidsniveau is het lage energieverbruik. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende capaciteit, er is dus een passende watchwinder voor elke verzamelaar.

De Benson Black Series watchwinders zijn voorzien van een geavanceerd touchscreen en LED verlichting en kenmerken zich door fraaie luxe designs, perfecte afwerking en stijlvol materiaalgebruik. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van hout, mineraalglas en RVS. Verder zijn de horlogehouders voorzien van fluweel ter bescherming van uw horloge en zijn deze geschikt voor elke maat horloge. Onder meer de twaalf verflagen en de materiaalkeuze garanderen duurzaamheid en betrouwbaarheid. Verder zijn de Benson Black Series watchwinders voor één horloge uitgerust met een ingebouwde batterij en met de USB poort kunt u de watchwinder gemakkelijk opladen. De verschillende modellen zijn leverbaar in zwart, carbon, wit en macassar.  Als kers op de taart bieden alle modellen  voor 2+ horloges opbergruimte voor extra horloges. BensonTrade levert de Benson watchwinders standaard met adapter, certificaat, twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing.

Wat is een automatisch horloge?

Geplaatst op 23 augustus 2019 om 09:04 uur

Voor de horlogeliefhebber die gefascineerd is door de werking van de authentieke klok en de techniek achter een horloge is een automatisch horloge vaak de ultieme keuze. Een automatisch horloge werkt in tegenstelling tot een quartz horloge niet op batterij, maar op beweging. De specifieke beweging van de pols zorgt ervoor dat het horloge van de benodigde energie wordt voorzien om te kunnen blijven lopen. Het vervangen van een batterij is bij een automatisch horloge dus niet nodig. Dit type uurwerk is zeer effectief  en wordt veelal gebruikt in duurdere horloges. Het automatisch horloge is een uithangbord voor vele Zwitserse horlogemerken.

Doordat een automatisch horloge geen batterij nodig heeft, bent u in principe verzekerd van een werkend horloge wanneer het genoeg in beweging is. Toch zijn er ook voor een automatisch horloge de nodige voorzorgen vereist. Wanneer u het horloge draagt wordt het zoals gezegd door de polsbeweging voorzien van energie. Wanneer u deze niet draagt, is het nodig het horloge op een andere manier van deze beweging te voorzien. Dit kan door middel van het gebruik van een watchwinder. Een watchwinder bootst de beweging van de pols na, waardoor uw horloge ook wanneer u het niet draagt gewoon blijft lopen en daarnaast beschermt blijft tegen invloeden van buitenaf.

Fortis Dornier horloge

Een automatisch horloge van hoge kwaliteit  is vervaardigd met de hand van een vakman, waarbij gebruik gemaakt wordt van hoogwaardige materialen. Denk hierbij aan edelstaal, saffierglas, fijn leder maar ook aan goud en carbon. Voorbeelden van merken met dit soort horloges zijn Tag Heuer, Laco en Fortis. Verschillende horlogemerken hebben ook modellen in de collectie waarbij er zicht geboden wordt op het uurwerk door middel van een doorkijkbodem,  zoals Iron Annie, Epos en Junkers. Deze doorkijkbodem biedt de mogelijkheid een stukje van de bijzondere techniek achter de werking van het horloge te bekijken. Voor de echte liefhebber zeker van toegevoegde waarde in een automatisch horloge.

BensonTrade biedt een ruime collectie automatische horloges van hoge kwaliteit van verschillende gerenommeerde merken. Uiteraard met minimaal 2 jaar garantie, verpakt in originele horlogebox en handleiding. Wij verzenden wereldwijd via PostNL, DPD of Fedex.

Zwitserse watchwinders | 100% kwaliteit

Geplaatst op 21 augustus 2019 om 08:36 uur

Op het gebied van watchwinders hebben we in onze webshop een ruim aanbod aan verschillende merken, kwaliteit, design en manieren van opwinding. Een goede watchwinder voorziet een automatisch horloge (of meerdere automatische horloges tegelijk) van de benodigde energie en zorgt er hiermee voor dat het horloge blijft lopen, ook als het niet gedragen wordt. Hierdoor staat het horloge altijd goed qua tijd, datum en andere functies en hoef je niet de kroon te belasten door deze steeds uit te trekken. Immers, de kroon is één van de zwakste onderdelen van een horloge en wil je juist niet teveel uittrekken. Daarnaast biedt de juiste watchwinder bescherming tegen beschadiging, maar ook tegen slijtage. Door te voorkomen dat het horloge stil komt te staan, voorkomt het ook onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave. Hiermee is dit een absoluut onmisbaar accessoire voor de eigenaar van een automatisch horloge of een verzameling hiervan.

Bernard Favre watchwinder

Het neusje van de zalm op het gebied van watchwinders vinden we binnen de Zwitserse watchwinder merken. De goede naam van de Zwitsers op het gebied van horloges, is zeker ook van toepassing op de watchwinders van Zwitserse komaf. Een Zwitserse watchwinder is voorzien van Zwitserse techniek, duurzaam en wordt vervaardigd uit de beste materialen. Een ‘Swiss made’ watchwinder is een mooie combinatie met Zwitserse horloges. Ze zijn niet goedkoop, maar bieden absoluut waar voor uw geld. Niet alleen kwalitatief en technisch gezien is een Zwitserse watchwinder een mooie keuze, ook op het gebied van design hebben de Zwitserse merken heel wat te bieden.

Swiss Kubik Triple watchwinder

Bernard Favre watchwinders biedt een unieke manier van opwinding, met zijn ‘Planet winding system’. Deze driedimensionale watchwinders draaien als het ware om hun eigen as. Dit is behalve effectief ook een heel mooi gezicht en een waar pronkstuk in uw verzameling en interieur. Ook het merk RDI biedt naast kwalitatief goede watchwinders prachtige designs, ontworpen in samenwerking met diverse kunstenaars. Een ware eyecatcher. Swiss Kubik mag daarnaast zeker niet in dit rijtje ontbreken met mooie, moderne ontwerpen met een strakke uitstraling en compacte vormgeving.

Als officieel dealer van deze drie Zwitserse watchwinder merken bieden wij de meest actuele collecties, scherpe prijzen en duidelijke service. Daarnaast verzenden wij wereldwijd via Fedex. Kiest u voor kwaliteit, dan kiest u voor een Zwitserse watchwinder. 

Bernard Favre Planet watchwinder

Geplaatst op 16 augustus 2019 om 10:46 uur

Een kwalitatief zeer sterk merk op de markt op het gebied van watchwinders is Bernard Favre. De watchwinders van dit merk zijn ‘Swiss made’ en voorzien van een Zwitserse motor. Dit gegeven staat garant voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Naast de uitmuntende Zwitserse kwaliteit, weet Bernard Favre zich te onderscheiden van andere merken door zijn unieke wijze waardoor automatische horloges probleemloos worden opgewonden. Dit systeem is het ‘Planet winding system’. De driedimensionale watchwinders van Bernard Favre draaien om hun eigen as, als ware het als een planeet. Vandaar de uiterst passende naam.  De elegante manier van opwinden zal door de horlogeliefhebber en -verzamelaar zeker gewaardeerd worden, aangezien dit fascinerend is om naar te kijken en ook functioneel is.

Bij het vervaardigen van de exclusieve Bernard Favre watchwinders staan technische perfectie, kwaliteit en een sublieme afwerking centraal. Het merk gaat dan ook voor niets anders dan een perfect eindproduct. Enkel de beste materialen worden gebruikt, denkt u hierbij aan edelstaal en glas. De glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden biedt bescherming aan uw horloge tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en stof.

Bernard Favre Planet watchwinder

De ingebouwde accu (100 dagen) in elke Bernard Favre watchwinder zorgt ervoor dat u uw watchwinder ook mee kunt nemen of opbergen in een kluis. Opladen is mogelijk via een usb aansluiting met behulp van bijvoorbeeld uw pc of smartphone, of natuurlijk via de netstroom. Verder is de watchwinder uitgerust met een LED indicator en zijn er tot wel zes verschillende programma’s mogelijk. Deze hoogstaande techniek is kenmerkend voor dit gerenommeerde Zwitserse merk.

Wij hebben als officieel dealer vrijwel de gehele collectie van Bernard Favre op voorraad, wat betekent dat u snel van uw aankoop kunt genieten. De watchwinders worden geleverd in een chique lederen etui. Een USB adapter, certificaat en handleiding worden bijgeleverd. Uiteraard is elke watchwinder van 2 jaar fabrieksgarantie voorzien.

Zwitserse horloges | Swiss made horloges

Geplaatst op 15 augustus 2019 om 07:57 uur

Zwitserland wordt niet voor niets gezien als het land van de horlogerie. Het land kent een lange en bijzondere historie op het gebied van dit wereldwijd gewaardeerde ambacht. Door de jaren heen hebben horlogemerken uit Zwitserland dan ook veel ervaring en kennis op kunnen doen. Het land herbergt veel zeer bekwame vaktechnici en heeft diverse innovaties op het gebied op haar naam staan. Een Zwitsers horloge is betrouwbaar, degelijk en van zeer hoge kwaliteit en vervaardigd met passie en uiterste precisie. Het Swiss made label is belangrijker dan ooit!

Fortis Cockpit horloge

Wanneer een horlogemerk het predicaat ‘Swiss made’ mag voeren, zegt dit veel over de kwaliteit, oorsprong en duurzaamheid van het product. Een ‘Swiss made’ horloge moet voldoen aan verschillende strenge eisen en voorwaarden. De oorsprong van het ‘Swiss made’ predicaat vinden we in 1971. In dit jaar werden de eisen en voorwaarden opgesteld, waarop in 1995 nog een wijziging volgde. Let wel, deze standaard is een minimum standaard. Er is dus nog steeds verschil in kwaliteit mogelijk tussen de diverse Zwitserse merken. De verschillen komen voornamelijk tot uiting in de productiewijze en het materiaalgebruik. Uiteraard is merkbeleving ook belangrijk, je betaalt nu immer meer voor een Breitling horloge dan voor een Epos horloge. Desalniettemin levert Epos prachtige horloges die qua techniek niet onderdoen. Wel is de prijs veel interessanter.  

Waaraan moet een echt Zwitsers horloge dan voldoen? In ieder geval moet het uurwerk van het horloge uit Zwitserland afkomstig zijn en daar ook zijn ingebouwd in de horlogekast. Verder is er onder meer de eis dat de laatste inspecties moeten worden uitgevoerd binnen Zwitserland. Bovendien moet minimaal 60% van de gemaakte ontwikkelingskosten binnen Zwitserland zijn uitgegeven.

BensonTrade biedt een ruim aanbod aan mooie Zwitserse merken zoals Epos, Fortis en Glycine. Absoluut kwaliteitshorloges voorzien van Swiss made automatische uurwerken. BensonTrade is officieel dealer van diverse Zwitserse horlogemerken en wij leveren deze horloges in een luxe officiële horlogedoos en altijd met minimaal twee jaar garantie.