Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Nieuwe Benson Compact Aluminium watchwinders

Geplaatst op 30 mei 2023 om 16:47 uur

Het Nederlandse merk Benson staat bekend vanwege haar watchwinders van hoge kwaliteit die elk automatisch horloge veilig en eenvoudig van energie voorzien. In 2020 presenteerde Benson haar Compact collectie waarin veel interessante en betaalbare modellen zitten voor het opwinden van 1, 2 en 3 horloges.

Benson Compact Aluminium 1 Black watchwinder

De Benson Compact watchwinder collectie kenmerkt zich door compact vormgegeven designs, hoogwaardige Japanse motoren en een LCD scherm waarmee je de watchwinder rechtsom, linksom of afwisselend laat draaien. Daarnaast stel je via het LCD scherm de draairichting in zodat het automatische horloge de juiste draairichting en TPD (turns per day) verkrijgt.

Het leuke van de Benson Compact modellen is dat ze zeer betaalbaar zijn maar toch ontzettend goede kwaliteit bieden. Daarnaast is er keuze uit veel verschillende modellen. De kleinste exemplaren voor 1 horloge werken ook op een set batterijen, zodat je flexibel bent waar je de watchwinder neerzet. Uiteraard is voor alle modellen een adapter bijgesloten.

Benson presenteert nu haar nieuwste serie modellen voor de Compact collectie. Deze nieuwe generatie Benson Compact Aluminium watchwinders is zeer modern en luxe vormgegeven en windt probleemloos elk automatisch horloge op. Zoals de naam al zegt is de kast van aluminium gemaakt waardoor de watchwinder een moderne uitstraling heeft maar vooral extreem sterk is. Door middel van het LCD scherm aan de achterkant stel je de watchwinder volledig naar de vereisten van het automatische horloge in. Je bepaalt zelf de draairichting en het aantal omwentelingen per dag (TPD). Aan de achterkant zit ook een knop waarmee je de LED verlichting aan- of uitzet. Deze LED verlichting zorgt voor een extra fraai effect in het donker. Deze functie werkt alleen wanneer de watchwinder is aangesloten op netstroom met de adapter. De LED verlichting kan niet gebruikt worden wanneer deze horlogeaccessoire op batterijen functioneert, simpelweg om een te hoog energieverbruik van de batterijen te besparen.

Een van de bijzondere voordelen van deze nieuwe generatie Benson Compact Aluminium watchwinders is dat ze tot wel 6-9 maanden kunnen functioneren op één set batterijen. Hierdoor kan je deze horlogeaccessoire neerzetten waar jij dat wilt en heb je er qua stroomvoorziening zeer lange tijd geen omkijken naar. Hierdoor zijn de Benson Compact Aluminium watchwinders uitstekend geschikt om in een kluis, kast of dressoir te plaatsen.

De nieuwe Benson Compact Aluminium watchwinders zijn verkrijgbaar in 5 kleuren; zwart, donkergrijs, lichtgrijs, blauw en wit. De officiële retailprijs bedraagt 349,00 euro en hiervoor krijg je de watchwinder zelf, handleiding, adapter en 3 jaar garantie. Benson heeft veel vertrouwen in deze nieuwe generatie horlogeaccessoires waardoor je haar standaard garantietermijn van 2 jaar heeft uitgebreid naar 3 jaar.

Alle Benson Compact Aluminium modellen zullen naar verwachting eind juni verkrijgbaar zijn bij elke Benson dealer, dus ook bij ons. Wij krijgen alle modellen op voorraad en kunnen direct leveren. Op onze website staan alle modellen al gepresenteerd, zoals de Benson Compact Aluminium 1 Black watch winder.

Heb je interesse in deze nieuwe generatie watchwinders? Binnenkort presenteren wij deze modellen op onze website en kan je online bestellen. Wil je liever op de hoogte gehouden worden als ze verkrijgbaar zijn, dan sturen we je op verzoek graag een e-mail.

Davosa horloges

Geplaatst op 23 mei 2023 om 14:44 uur

De wortels van verscheidene gerenommeerde horlogemerken liggen in hét horlogeland pur sang, het mooie Zwitserland. In het Zwitserse Jura gebergte ontwikkelde de horlogerie en het vak van de echte horlogemaker zich op unieke wijze, waarmee diverse aansprekende horlogemerken hun oorsprong vonden. Horloges die het Swiss made label mogen voeren moeten voldoen aan zeer hoge eisen en voorwaarden. Dit betekent dat je met een Zwitsers horloge kiest voor topkwaliteit in combinatie met betrouwbaarheid en duurzaamheid. Alles aan een Zwitsers horloge moet voldoen aan het toppunt van perfectie. Swiss made uurwerken staan bekend als het absolute top op dit gebied en zorgen dan ook voor een zeer solide basis voor ieder hoogwaardig horloge. De voorkeur van menig liefhebber ligt dan ook niet voor niets bij horloges met een Zwitsers uurwerk. Je kiest hiermee voor kwaliteit, technische finesse en hoogwaardige materialen.

Davosa Ternos GMT horloge

Een bijzonder Duits horlogemerk waarvan de wortels eveneens in Zwitserland liggen, is het merk Davosa. In 1881 wordt de eerste basis voor het merk gelegd door Abel Frederic Hasler, die destijds begon met het maken van hoogwaardige horloges. De passie voor het vak werd daarna van vader op zoon doorgegeven, waarbij het merk nooit stil stond wat betreft ontwikkeling. In 1993 startte het merk daadwerkelijk met de productie van de Davosa horloges. Fraaie en hoogwaardige horloges, die een ware eyecatcher om de pols waren en vandaag de dag nog steeds zijn. De verdere geschiedenis van Davosa is lang en indrukwekkend. Doordat het automatische horloge steeds populairder werd en de horloges van Davosa van hoge kwaliteit zijn en bovendien interessante extra functionaliteiten bieden, wist het merk steeds meer bekendheid te krijgen. Daarbij komt dat Davosa verschillende gelimiteerde series horloges biedt, waardoor je met een horloge van Davosa altijd kiest voor een echt uniek stuk. De kennis en ervaring die door de jaren heen door het merk werden opgedaan, hebben geresulteerd in de bijzondere Davosa collectie van vandaag. Met name de Argonautic- en Ternos modellen van Davosa zijn zeer populair en geliefd onder de echte liefhebbers.

Graag vertellen we je in dit artikel meer over een aantal specifieke modellen uit de collectie van Davosa. We beginnen met de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06. Dit horloge is voorzien van een robuuste edelstalen horlogeband, die sluit met een vouwsluiting. De horlogekast is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40mm. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en wordt omringd door de sportieve draaibare bezel die is uitgevoerd in de kleuren rood en blauw. Het horloge is verder voorzien van saffierglas, dat bekend staat als het beste van het beste. Het Swiss made automatische uurwerk (DAV 3032) waarmee dit horloge is uitgerust, zorgt ervoor dat je altijd op je horloge zult kunnen rekenen. Het horloge is daarnaast tot 200 meter waterdicht, wat natuurlijk ideaal is voor de echte sportieveling. Verder beschik je met dit horloge over een datumaanduiding en een secondewijzer. Dan zijn we er echter nog niet, want daarnaast biedt dit model ook lichtgevende indicatoren voor een goed zicht in het donker en een handige GMT functie. Al met al een zeer compleet horloge van Davosa, gemaakt van de beste materialen en voorzien van een uurwerk van topkwaliteit!

Een tweede horloge van Davosa die we graag nader voor je onder de loep nemen, is de Davosa Ternos Sixties 161.525.45. Dit horloge van Davosa heeft een geheel andere uitstraling dan het voorgenoemde model. Zo is dit model voorzien van een retro blauwe horlogeband, gemaakt van leder van topkwaliteit. De band sluit met een vouwsluiting. Dit zorgt voor een extra luxe uitstraling van het horloge en biedt bovendien de beste bescherming tegen verlies. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40 mm. De wijzerplaat van dit horloge is eveneens uitgevoerd in een sprekende klassieke kleur blauw. Dit geldt overigens ook voor de fraaie draaibare bezel van aluminium. De Davosa Ternos Sixties 161.525.45 is voorzien van saffierglas, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het glas lang krasvrij blijft. Ook dit horloge van Davosa is voorzien van een Swiss made automatische uurwerk (DAV 3021), die ervoor zorgt dat je de beschikking hebt over een zeer nauwkeurige weergave van de tijd. Je bent met dit horloge niet alleen altijd bij de tijd, maar de datumloep zorgt ervoor dat je ook altijd de juiste datum bij de hand hebt. Daarnaast biedt dit horloge een secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Met de Davosa Ternos Sixties 161.525.45 kies je voor een absoluut uniek stuk. Wanneer jouw voorkeur ligt bij hoogwaardige horloges met een retro uitstraling, is dit dan ook een uitstekende keuze!

BensonTrade is meer dan 15 jaar officieel dealer van Davosa. Je kunt beide genoemde modellen van het merk Davosa gemakkelijk en veilig bestellen bij ons in de webshop. Daarnaast bieden we nog verscheidene andere fraaie horloges van het merk. Wij bieden jou als officieel dealer van Davosa de zekerheid van een authentiek Davosa horloge en de beste service. Bekijk daarom nu ons mooie aanbod en maak je keuze!

De beste Zwitserse horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 18 mei 2023 om 12:38 uur

In dit artikel schrijven we over Zwitserse horloges. Deze horloges maken al jarenlang deel uit van onze collecties. In de loop der jaren hebben we bekende merken als Breitling, Oris en Tag Heuer verkocht, maar ook horloges van merken die iets minder bekend zijn, zoals van Epos, Davosa en Cornavin.

Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833

Zwitserland staat bekend als het land waar de allerbeste kwaliteit te vinden is op het gebied van luxe horloges. Het is dan ook niet zo gek dat er een groot aanbod in Zwitserland is op dit gebied. Er zijn verscheidene Zwitserse horlogemerken die het beste weten te bieden op dit gebied. In dit artikel besteden we hier graag meer aandacht aan door twee Zwitserse horlogemerken nader voor je uit te lichten. We hebben het dan over de merken Tag Heuer en Epos. We hebben van beide merken een tweetal horloges voor je geselecteerd, waarover we je graag meer vertellen.

Epos is een merk met een rijke historie. Het merk werd in 1925 opgericht en is zodoende al bijna een eeuw een begrip binnen de horlogerie. De horloges van Epos staan bekend als zijnde het beste van het beste. Het merk focust zich op de vervaardiging van mechanische en automatische horloges. Bij horloges met een mechanisch of automatisch uurwerk komt de kennis en kunde van de echte horlogemaker het meest duidelijk tot uiting. De horloges van Epos worden met de grootst mogelijke zorg met de hand gemaakt en stuk voor stuk voorzien van hoogwaardige uurwerken van de merken ETA en Sellita. Een fraai voorbeeld van een stijlvol model van Epos, is de Epos Originale 3437.132.24.16.25. Dit horloge heeft een klassiek karakter. De lederen horlogeband is zwart van kleur en sluit met een doornsluiting. De combinatie hiervan met de klassiek blauwe wijzerplaat, geeft dit horloge een elegante uitstraling. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en een doorsnede van 39mm. Het horloge is verder voorzien van saffierglas, voor een perfecte bescherming van jouw horloge. Het hart van het horloge wordt gevormd door een Swiss made automatisch uurwerk van het topmerk ETA (ETA 2824-2). Met dit uurwerk als basis weet je zeker dat je altijd op je horloge kunt rekenen. Daarnaast biedt dit horloge ook een datumaanduiding en secondewijzer. Doordat er een speciale doorkijkbodem is voorzien, kun je als echte liefhebber je horloge aan het werk zien!

Een tweede model van Epos dat zeker je aandacht verdient, is de Epos Sportive 3441.131.20.55.55 Diver. Dit horloge heeft een geheel andere uitstraling dan het voorgenoemde model, maar zeker niet minder stijlvol. Dit horloge is een echt sporthorloge en daarmee geschikt voor de fanatieke sporter. Het horloge is voorzien van een zwarte rubberen horlogeband, waardoor deze zeer comfortabel te dragen is. De band is afsluitbaar met een fraaie vouwsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal, met een dikte van 15 mm en een doorsnede van 43 mm. Dit maakt dat dit horloge een robuust karakter heeft. De wijzerplaat van dit horloge is zwart van kleur en heeft gele accenten. Het horloge is tot maar liefst 500 meter waterdicht en daarmee uitermate geschikt voor bijvoorbeeld duiken en snorkelen. De Epos Sportive 3441.131.20.55.55 Diver is eveneens voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA (ETA 2824). Daarnaast biedt dit model een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren, een verschroefde kroon en een draaibare bezel. Echt een zeer fraai en compleet horloge van het merk Epos dus.

Het merk Tag Heuer zal bij de liefhebber van luxe horloges ook zeker niet onbekend zijn. Het merk bestaat al sinds 1860 en heeft zodoende ook een indrukwekkende geschiedenis. Het merk streeft naar absolute perfectie. Dit komt onder meer tot uiting door de circa 60 beproevingen die ieder horloge moet doorstaan voordat het wordt goedgekeurd. Een mooi voorbeeld van een luxe horloge van Tag Heuer, is de Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833. Dit horloge heeft een stoere en robuuste horlogeband gemaakt van edelstaal, die sluit met een vouwsluiting. De horlogekast is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 15 mm en een doorsnede van 42 mm. Dit model is voorzien van saffierglas, dat zeer goed bekend staat. De wijzerplaat van het horloge is wit van kleur en oogt rustig. Dit horloge van Tag Heuer is uiteraard voorzien van een Swiss made uurwerk. Het betreft hier een automatisch uurwerk, wat voor vele liefhebbers de voorkeur geniet. De Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 biedt daarnaast een indrukwekkende lijst mooie extra’s. Je beschikt met dit model namelijk over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Verder biedt het horloge een verschroefde kroon en een draaibare bezel. Dan zijn we er echter nog niet, want dit horloge is ook nog uitgerust met een chronograaf functie. Het horloge is tot slot tot maar liefst 300 meter waterdicht. Dit maakt dit een geheel compleet plaatje voor de echte liefhebber!

Een tweede horloge van Tag Heuer waar we je graag meer over vertellen, is de Tag Heuer Carrera CV201AG.BA0725. Dit horloge biedt een mooie combinatie van een stijlvol design met een stoer randje. Dit horloge van Tag Heuer is voorzien van een edelstalen band met vouwsluiting. De horlogekast is eveneens vervaardigd uit edelstaal en heeft een dikte van 17 mm en een doorsnede van 42mm. Dit model is tevens voorzien van saffierglas en is tot 100 meter waterdicht. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur voorzien van zilverkleurig accenten. Het horloge is voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk en heeft verschillende mooie extra’s te bieden. Niet alleen biedt dit model een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren, daarnaast beschik je met dit horloge over een tachymeter en een chronograaf functie.

De genoemde modellen van Epos en Tag Heuer vind je bij ons in de webshop! Meerdere modellen hiervan bij ons te bestellen met een aantrekkelijke korting. Bekijk dus nu het aanbod in de webshop en kies je favoriet!

De beste horloges tot 500 euro

Geplaatst op 12 mei 2023 om 18:47 uur

Er zijn allerlei soorten horloges. Niet alleen zijn er veel verschillen qua type uurwerk, materialen en kleuren maar zeker ook qua prijs. Vaak krijgen wij de vraag van klanten welk merk wij ze aanraden. Wij hebben al ruim 18 jaar ervaring op het gebied van horloges en bieden in onze webshop een uitgebreid assortiment hoogwaardige horloges in diverse prijsklassen. Bovendien mogen wij ons officieel dealer noemen van veel bekende horlogemerken. Laten we eens inzoomen op interessante horloges tot 500 euro, omdat dit een prijsklasse is waarin veel aanbod is.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de beste horloges tot 500 euro en zullen een aantal modellen uitlichten die bij ons verkrijgbaar zijn. Een goed horloge moet aan verschillende eisen voldoen. De basis van ieder horloge is een betrouwbaar uurwerk. Hierbij is er de keuze uit een quartz-, automatisch- of mechanisch uurwerk. Een quartz uurwerk werkt door middel van een batterij en is over het algemeen goed bestand tegen schokken en stoten. Een automatisch uurwerk haalt zijn energie uit de natuurlijke beweging van de pols, of wanneer het horloge niet gedragen wordt met behulp van een watchwinder. Bij horloges met een automatisch uurwerk, komt het oude ambacht van de horlogemaker het beste naar voren. Dit is waarom vele liefhebbers toch een voorkeur hebben voor een automatisch horloge.

Naast het soort uurwerk is het materiaalgebruik natuurlijk van belang. Het is belangrijk dat een horloge degelijk en duurzaam is. Het speelt daarnaast ook mee of jouw voorkeur ligt bij een mooie lederen horlogeband of een stoere edelstalen horlogeband bijvoorbeeld. Waterdichtheid van een horloge speelt bovendien ook een rol. Bovendien kies je natuurlijk een design dat bij jouw persoonlijke smaak en je garderobe past. Een goede prijs-/kwaliteitverhouding maakt het ene merk net weer even interessanter dan het andere. Er is dus veel om uit te kiezen en veel om rekening mee te houden bij de aanschaf van een goed en stijlvol horloge.

Het eerste horloge dat volgens ons in dit rijtje thuishoort, is de Meccaniche Veneziane Redentore 3 40mm Ref. 1301006. Dit horloge valt op doordat zowel de bijzonder mooie lederen horlogeband als de wijzerplaat zijn uitgevoerd in een sprekende kleur blauw. Dit model is dan ook een echte blikvanger te noemen. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40mm. Daarnaast is er voor dit horloge gebruik gemaakt van saffierglas. Dit horloge van Meccaniche Veneziane sluit met een doornsluiting en is tot 100 meter waterdicht. Dit model is voorzien van een automatisch uurwerk van het merk Seiko, ook wel bekend als NH35A. Daarnaast beschik je met dit horloge over een datumaanduiding en secondewijzer.

Het tweede model waarmee we je graag kennis laten maken is afkomstig van het merk Elysee. Elysee mag het ‘made in Germany’ label voeren en dat is niet voor niets. Het merk staat bekend vanwege hun technische innovatie en goede prijs-/kwaliteitverhouding. Het horloge dat we uit de collectie van dit merk voor je hebben geselecteerd, is de Elysee Monumentum Automatic 77005. Dit is een horloge met een zeer stijlvolle en klassieke uitstraling. De donkerbruine lederen horlogeband geeft dit horloge een chique karakter. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en uitgevoerd in de kleur rosé. Deze heeft daarnaast een dikte van 11 mm en een doorsnede van 41 mm. De wijzerplaat van dit design is wit van kleur en voorzien van rosékleurige accenten. De vouwsluiting benadrukt het luxe karakter van dit horloge. De Elysee Monumentum Automatic 77005 is voorzien van een automatisch uurwerk van het merk Miyota en is tot 50 meter waterdicht. Tot slot beschik je met dit model over een datumaanduiding en secondewijzer.

Het laatste horloge dat we graag bij je onder de aandacht brengen, is er één van het Duitse merk Laco. Laco produceert al bijna een eeuw horloges van topkwaliteit en sinds 1940 ook aansprekende pilotenhorloges. Laco is eveneens een merk met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding, waardoor je voor een aantrekkelijke prijs al een hoogwaardig en betrouwbaar horloge kunt aanschaffen. De Laco Classics 862077 Mocca 40 is zo’n exclusief horloge uit de collectie van Laco. Dit horloge is voorzien van een donkerbruine lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De wijzerplaat is uitgevoerd in dezelfde kleur bruin als de horlogeband, waardoor het geheel mooi in elkaar overvloeit. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10mm en een doorsnede van 40mm. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk, dat ook wel bekend staat als de Laco 15 movement based on 9015 Miyota. Het horloge is verder voorzien van gehard mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. Tenslotte biedt dit model een secondewijzer en een datumaanduiding. Door het minimalistische design en het eenvoudige karakter van dit horloge, is het passend bij zowel een zakelijke outfit als bij een meer casual outfit. Dit maakt het een horloge dat goed dagelijks te dragen is.

Wanneer je één van de genoemde horloges bij ons wenst te bestellen, kun je dit veilig en gemakkelijk doen in onze webshop. Wij zorgen er dan voor dat deze in een luxe officiële box jouw kant op komt. Wij verzenden wereldwijd met DPD, Fedex en PostNL. Waar je dus ook woont en welk horloge jouw voorkeur ook heeft, wij zijn er voor je!

Wat is een goede watchwinder?

Geplaatst op 7 mei 2023 om 07:24 uur

In dit artikel schrijven we over de belangrijkste horlogeaccessoire voor automatische horloges. De watchwinder. Dit apparaat zorgt ervoor dat jouw automatische horloges altijd opgewonden zijn en keurig netjes de juiste tijd weergeven.

Wanneer je één of meerdere automatische horloges hebt dan is de aanschaf van een watchwinder een zeer goede keuze. Omdat een automatisch horloge alleen kan functioneren wanneer deze van de benodigde beweging wordt voorzien, is een watchwinder een absolute uitkomst. Wanneer je je automatische horloge niet draagt loop je namelijk het risico op stilstand van je horloge. Ten eerste wil je natuurlijk dat jouw automatische horloge altijd klaar is voor gebruik en dat je deze niet steeds opnieuw hoeft in te stellen. Daarnaast kan stilstand ook de nauwkeurigheid van de tijdsweergave nadelig beïnvloeden.

Om te voorkomen dat je horloge stil komt te staan wanneer je hem niet om de pols hebt, plaats je deze in een goede watchwinder. Deze verzorgt dan de benodigde beweging en zorgt er hiermee voor dat jouw horloge op de juiste wijze wordt opgewonden. Het is bij de aanschaf van een watchwinder wel van belang te kiezen voor de juiste watchwinder en voor goede kwaliteit. Om hierbij het kaf van het koren te scheiden is het handig je af te vragen waar een goede watchwinder voor jou aan moet voldoen. Om je te helpen bij het maken van een keuze voor een passende watchwinder besteden we daar in dit artikel graag wat meer aandacht aan. Wat is een goede watchwinder?

De voorwaarden voor een goede watchwinder zijn niet voor iedereen hetzelfde. Maar in de basis zijn er wel bepaalde eigenschappen die voor iedere liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges belangrijk zijn. Dat begint natuurlijk met de herkomst van de watchwinder en in de basis een goede motor. Wanneer je kiest voor een bekend merk kun je er van op aan dat je kiest voor een betrouwbare watchwinder. Bovendien zullen de bekende merken alles op alles zetten om hun watchwinders en de daarbij behorende techniek steeds verder te ontwikkelen. Deze merken hebben een stukje innovatie dan ook in het algemeen hoog in het vaandel staan. Merken zoals Benson, Swiss Kubik, Paul Design en Bernard Favre bieden op zowel het gebied van techniek als op het gebied van design en afwerking absolute perfectie. Met een watchwinder van 1 van deze merken weet je dan ook altijd zeker dat je niet bang hoeft te zijn voor stilstand van je automatische horloges.

Benson Compact Single 1.BS

Ook het gebruik van hoogwaardige materialen is een belangrijke voorwaarde voor een watchwinder van kwaliteit. Wanneer er gekozen wordt voor materialen die lang meegaan, kies je dan tenslotte ook voor een duurzame watchwinder. Wat ook van belang is, is dat een watchwinder instelbaar is wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. Wanneer een watchwinder de capaciteit heeft om meerdere automatische horloge tegelijk op te winden, is het dan ook nog belangrijk dat de rotoren individueel in te stellen zijn. Daarnaast biedt een goede watchwinder verschillende programma’s. Hiermee kun je ieder horloge precies de juiste wijze van opwinding bieden.

De basis van een goede watchwinder wordt gevormd door een betrouwbare en krachtige motor. Dit kan een Swiss made motor zijn, die wereldwijd bekend staan als het neusje van de zalm. Maar ook hoogwaardige Japanse motoren zijn een solide basis voor een goede watchwinder. Beide soorten motoren zijn betrouwbaar en duurzaam, maar hebben daarnaast ook verschillende andere positieve eigenschappen. Zo zijn ze energiezuinig en daarnaast ook stil in gebruik. Dit zorgt ervoor dat je je watchwinder zonder zorgen bijvoorbeeld op je werkplek of op je slaapkamer kunt plaatsen. Tot slot is het belangrijk dat een goede watchwinder is voorzien van een overwind protectie, die jouw horloges beschermt tegen overwinding

We hebben het nu gehad over een aantal voorwaarden voor een goede watchwinder die voor vrijwel iedere bezitter van automatische horloges gelden. Maar zoals genoemd zijn er ook eigenschappen van een watchwinder die voor de ene liefhebber wel belangrijk zijn en voor de ander wat minder.

Natuurlijk is een goede prijs-/kwaliteitverhouding daarbij wel altijd belangrijk. Zo kan de één de voorkeur hebben voor een watchwinder met een hoge functionaliteit, maar het design minder van belang vinden. Zo’n watchwinder is dan meestal aantrekkelijker geprijsd dan een watchwinder met een exclusief design en een hoge functionaliteit. Op deze manier kun je ook met een minder breed budget een watchwinder van topkwaliteit aanschaffen. Er zijn bovendien merken op de markt die vele mooie extra’s bieden, die voor de echte liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges het gebruikscomfort kunnen verhogen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een extra opbergruimte voor andere sieraden, maar bijvoorbeeld ook aan een ingebouwde LED verlichting. Dit biedt extra mogelijkheden. Zo kun je hiermee je watchwinder niet alleen als een veilige opbergplaats voor je horloge(s) gebruiken, maar deze ook inzetten als display om jouw horloges tentoon te stellen. Met een ingebouwde LED verlichting kun je je horloges tenslotte extra in het zonnetje zetten. Een watchwinder met een deur, biedt jouw horloges extra veiligheid als het aankomt op schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan vuil, stof, condens of bijvoorbeeld kinderhandjes.

Benson Black Series 6.16.MA watchwinder

Wanneer je veiligheid van je horloges hoog in het vaandel hebt staan, zijn er bovendien nog meer mogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld van een fingerprint slot op jouw watchwinder? Hiermee weet je zeker dat jij de enige bent die bij je horloge kan komen. Een watchwinder aanschaffen die compact is vormgegeven en bovendien functioneert op batterijen, is ook een goede optie als je voor optimale veiligheid gaat. Een watchwinder met deze eigenschappen is namelijk uitermate geschikt voor het plaatsen in een kluis.

We laten je in dit artikel graag kennis maken met een viertal watchwinders, die stuk voor stuk een goede prijs-/kwaliteitverhouding bieden en uiterst betrouwbaar zijn. De eerste watchwinder waar we je in dit kader graag meer over vertellen is van het Nederlandse merk Benson. Benson biedt een brede collectie watchwinders, die zich onderscheidt door de variatie op verschillende gebieden. Zo vind je in de collectie van Benson watchwinders met een diverse capaciteit, maar ook met verschillende motoren (Swiss made en Japans). Ook wat betreft design, prijs en extra functionaliteiten kun je bij Benson alle kanten op. De Benson Compact Single 1.BS watchwinder is een watchwinder uit de collectie van Benson, die geschikt is voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. Deze watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Daarnaast is dit model compact vormgegeven en kan deze zowel met behulp van een adapter als op batterijen functioneren. Dit zorgt ervoor dat je deze Benson Compact Single 1.BS watchwinder prima in een kluis kunt plaatsen. De basis van de watchwinder wordt gevormd door een Japanse motor, die ervoor zorgt dat ieder type en merk automatisch horloge probleemloos van energie kan worden voorzien. Met behulp van het handige touchscreen, kun je de instellingen wijzigen wat betreft de draairichting en het aantal turns per day. Benson maakt daarnaast gebruik van speciale flexibele horlogehouders. Je kunt hierdoor vrijwel ieder formaat horloge gemakkelijk in de Benson Compact Single 1.BS watchwinder plaatsen. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Een tweede watchwinder die wat ons betreft zeker je aandacht verdient, is eveneens van het merk Benson. De Benson Swiss Series Double 2.20 Black biedt de capaciteit voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk en is daarmee uitermate geschikt wanneer je 2 of 3 automatische horloges in het bezit hebt. De watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. De Benson Swiss Series watchwinders zijn allen voorzien van een Swiss made motor en worden in zijn geheel in Nederland geassembleerd, zo ook dit specifieke model. De watchwinder is daarnaast voorzien van een speciaal veiligheidssysteem. Deze zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wanneer er een horloge wordt geplaatst of juist verwijderd. Het LCD scherm zorgt voor een handige en eenvoudige wijze van instellen van deze Benson Swiss Series Double 2.20 Black watchwinder. Je kunt zo de rotoren individueel instellen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. Ook deze Benson watchwinder is voorzien van flexibele horlogehouders en geschikt voor ieder type en merk automatisch horloge. De energievoorziening van de watchwinder verloopt middels netstroom, maar het is ook mogelijk deze te gebruiken met behulp van batterijen. De Benson Swiss Series Double 2.20 Black is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw horloges op ieder moment van de dag goed kunt bekijken. Het glazen deurtje zorgt ervoor dat je horloges beschermd zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze Benson Swiss Series Double 2.20 Black watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en uiteraard een overwind protectie.

De derde watchwinder uit het rijtje, is de Benson Black Series Pro 16.19.CF. Deze watchwinder is speciaal geschikt voor de echte verzamelaar en biedt ruimte voor maar liefst 16 horloges. Daarnaast beschik je met deze watchwinder ook over een extra opbergruimte in de vorm van een ingebouwde lade, die ruimte biedt voor nog eens 12 horloges. Uiteraard kun je deze ruimte ook benutten voor het opbergen van andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. Deze luxe Benson Black Series Pro 16.19.CF watchwinder is met de hand gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur carbon. De watchwinder is voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, waarbij Benson niets aan het toeval heeft overgelaten. Aan de binnenkant van de watchwinder is deze ingelegd met een speciaal soft velvet, dit zorgt voor een optimale bescherming van jouw horloges tegen beschadiging. De Benson Black Series Pro 16.19.CF watchwinder is afsluitbaar met het deurtje van mineraalglas, dat is voorzien van een slot met sleutel. Het sleutelgat is hierbij keurig weggewerkt. Dit model van Benson is voorzien van Japanse motoren van topkwaliteit, die ieder automatisch horloge probleemloos van de benodigde energie kunnen voorzien. Het handige touchscreen kan worden gebruikt voor het instellen van de watchwinder. Het is daarbij mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk. Dit model biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, USB aansluiting en powerwinding functie. Met deze laatste functionaliteit kun je je horloges in korte tijd van de benodigde energie voorzien.

Last but not least noemen we de Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17. Dit model is geschikt voor het opwinden van 8 automatische horloges. Deze prachtige watchwinder van het Duitse merk Heisse & Söhne heeft een zeer luxe uitstraling. Dit wordt nog eens benadrukt door de fraaie voet van de watchwinder. De watchwinder is gemaakt van hoogwaardig hout en zowel wat betreft het interieur als het exterieur uitgevoerd in de kleur zwart. Aan de binnenkant is de watchwinder daarbij voorzien van een zachte stof, ter bescherming van je horloges. Bovendien is dit model afsluitbaar met het glazen deurtje. De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17 is voorzien van Japanse motoren, die krachtig genoeg zijn voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge. De bediening van deze watchwinder verloopt met behulp van het moderne LCD scherm. Hiermee kun je onder andere de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Met de LED verlichting kun je je horloges desgewenst letterlijk in de spotlight plaatsen. Deze Heisse & Söhne Collector Watchwinder 70019/17 watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Bovendien kun je met de speciale sleep mode je horloges wat rust gunnen, door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden.

Met de genoemde 4 hoogwaardige watchwinders hebben we je een aantal voorbeelden gegeven van modellen die zeer betrouwbaar zijn en bovendien een goede prijs-/kwaliteitverhouding bieden. Wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen is het altijd belangrijk dat je dit doet bij een goed verkooppunt, met het oog op service, garantie en advies. Bij ons in de webshop vind je de eerder genoemde watchwinders, maar daarnaast nog vele andere goede watchwinders van verschillende gerenommeerde merken.

Wij bieden jou bovendien de beste service en indien gewenst een passend advies of antwoord op je vragen. Met onze brede kennis en ervaring op het gebied van (automatische) horloges en watchwinders, zullen we je wat dat betreft zeker van dienst kunnen zijn. Je kunt bij ons bovendien kiezen uit verschillende veilige wijzen van betaling, zodat je je bestelling altijd met een gerust gevoel plaatst. Zo bieden wij je de mogelijkheid te betalen met creditcard, PayPal, iDeal of een bankoverschrijving. Wij leveren onze watchwinders tot slot met minimaal 2 jaar garantie, waardoor je er zeker van bent dat je een goede keuze maakt. Bekijk dus nu ons uitgebreide assortiment watchwinders en kies voor jouw favoriet!

Tip voor de liefhebber: Elysee horloges

Geplaatst op 25 april 2023 om 19:27 uur

Niet alleen het wereldberoemde ‘Swiss made’ label maar ook het ‘made in Germany’ label staat garant voor topkwaliteit op gebied van horloges. Waar Zwitserland vele mooie horlogemerken herbergt vinden we ook in Duitsland horlogemerken die meer dan de moeite van het bekijken waard zijn en zeer exclusieve designs bieden. Denk aan bijvoorbeeld Junkers, Iron Annie en Davosa.

Een ander mooi voorbeeld van een prachtig Duits horlogemerk is het merk Elysee. Ieder individu dat behoort bij het team van Elysee heeft als doel het merk steeds weer opnieuw naar een hoger niveau te tillen. Ontwikkeling en innovatie staan dan ook zeer hoog in het vaandel bij het merk. De klassieke horlogetechnologie wordt daarbij door Elysee in een nieuw jasje gestoken. De kerngedachte van het merk luidt: ‘De kern van ons werk is de som van design en hoge kwaliteit, gecombineerd met de wensen van horlogeliefhebbers’. Elysee kiest voor de productie van de horloges voor enkel hoogwaardige materialen en topkwaliteit uurwerken. De uurwerken die het merk gebruikt zijn afkomstig van exclusieve merken als ETA, Valjoux, Citizen/Miyota, Seiko en Ronda. Met een solide basis als hart van de Elysee horloges, kies je dan ook voor betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Binnen de horlogecollectie van Elysee vinden we zowel klassieke als meer sportieve modellen. Het merk weet hiermee dan ook een breed publiek te bereiken. Een mooi voorbeeld van een sportiever en robuuster design uit de collectie van Elysee, is de Elysee Ocean Pro Ceramic 80581. Dit horloge heeft een horlogeband van edelstaal, wat dit model een stoer karakter geeft. De horlogeband sluit met een vouwsluiting, dit zorgt voor een fraai verloop in de band en benadrukt het feit dat het om een luxe design gaat. De horlogekast is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 13 mm en een doorsnede van 40 mm. Voor dit horloge is er verder gekozen voor het gebruik van saffierglas, dat bekend staat als extreem sterk. Dit zorgt er ook voor dat er niet snel krasjes te zien zullen zijn op het horloge. De wijzerplaat is zwart van kleur, dat een mooi contrast biedt met de kleur van het edelstaal. De wijzerplaat oogt verder rustig en overzichtelijk. Het hart van de Elysee Ocean Pro Ceramic 80581 wordt gevormd door een automatisch uurwerk van het merk Seiko. Het horloge is verder tot maar liefst 200 meter waterdicht en biedt daarnaast mooie extra functionaliteiten. Zo beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer, draaibare bezel en lichtgevende indicatoren.

Een tweede horloge uit de collectie van Elysee waar we je graag meer over vertellen, is de Elysee GMT Pro 80593. Dit is eveneens een horloge met een sportief karakter en een robuuste uitstraling. Dit horloge heeft een horlogekast met een dikte van 13 mm en een doorsnede van 40 mm. De horlogeband is tevens gemaakt van edelstaal en sluit met een vouwsluiting. Het saffierglas zorgt ervoor dat je horloge lang mooi blijft en tegen een stootje kan. De wijzerplaat is zwart van kleur, met de draaibare bezel als blauw accent. Dit horloge van Elysee is voorzien van een quartz uurwerk van Ronda, wat betekent dat het horloge functioneert met behulp van een batterij. Dit model is ook tot 200 meter waterdicht en biedt daarnaast mooie extra’s. Dit horloge biedt een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast is dit model uitgerust met een handige GMT functie, speciaal voor de echte liefhebber. Elysee biedt hiermee een heel compleet plaatje.

Het derde en laatste horloge van Elysee dat we graag even uitlichten is de Elysee The Signature 80660. Dit is een horloge met een geheel andere uitstraling dan de twee horloges die we eerder genoemd hebben, het is een horloge met een meer klassieke vormgeving. Daarnaast is dit horloge niet alleen stijlvol, maar heeft het ook een uniek design. De aansprekende warme blauwe kleur die zowel in de lederen horlogeband als bij de elegante wijzerplaat terugkomt, is hiervan een belangrijk aspect. Dit horloge is verder voorzien van een horlogekast van edelstaal, met een dikte van 12 mm en een doorsnede van 43 mm. De horlogeband van dit horloge sluit met een doornsluiting. Ook voor dit horloge is er gebruik gemaakt van het uiterst sterke saffierglas. In de basis van dit horloge vinden we een quartz uurwerk van het merk Seiko. Dit horloge is tot 30 meter waterdicht en beschikt over een datumaanduiding, secondewijzer en een mooie chronograaf functie.

Elysee The Signature 80660 horloge

Alle drie de fraaie modellen die we genoemd hebben van het merk Elysee, zijn bij ons in de webshop verkrijgbaar. Wij leveren deze Elysee horloges uiteraard in een luxe officiële box met handleiding. Daarnaast ontvang je bij deze horloges twee jaar garantie. Wij verzenden de horloges wereldwijd, met behulp van de diensten van DPD, Fedex en PostNL. Uiteraard verpakken wij al onze producten uiterst zorgvuldig voordat wij deze versturen. Bekijk dus nu ons uitgebreide aanbod Elysee horloges in de webshop en kies voor jouw favoriet!

Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833

Geplaatst op 18 april 2023 om 16:03 uur

Een mooi horloge van goede kwaliteit is niet alleen een handig accessoire, maar ook een waar sieraad. Een passend horloge maakt je outfit tenslotte helemaal af. Het luxe horloge heeft door de jaren heen dan ook steeds een belangrijke plaats ingenomen. De horloges zijn steeds moderner en nauwkeuriger geworden en bieden alsmaar meer mooie functionaliteiten.

Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833

Er zijn horlogemerken die door hun lange geschiedenis en hoogwaardige horloges niet meer weg te denken zijn binnen de horlogerie. Het exclusieve horlogemerk Tag Heuer is er daar absoluut één van. Bij Tag Heuer gelooft men dat overwinningen het gevolg zijn van de beslissingen die we iedere fractie van een seconde maken. Dit is een gedachte die natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met de tijd en daarmee met het hoogwaardige horloge. Tag Heuer is een horlogemerk dat zich wat betreft innovatie op het gebied van tijdsmeting, steeds heeft laten inspireren op wat er onder andere nodig was binnen de topsport, waaronder de autosport. De exceptionele uurwerken van Tag Heuer maken het mogelijk iedere fractie van een seconde vast te leggen. Tag Heuer ontwikkelde onder meer de Micrograph, een chronograaf welke wel 5 keer nauwkeuriger was dan alle andere bestaande chronografen. Hiermee werd het de officiële tijdswaarnemer voor de beroemdste sportwedstrijden. Toen de autosport opkwam, was Tag Heuer het eerste horlogemerk dat het Formule 1 wereldkampioenschap sponsorde. De filosofie achter het merk Tag Heuer ‘vind het wiel steeds opnieuw uit, wanneer je kunt’, laat zien dat het merk innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Dit is dan ook een belangrijk en steeds terugkerend aspect in de geschiedenis van Tag Heuer.

De liefhebber van luxe horloges en van sport in het algemeen, zal zich geïnspireerd en gefascineerd voelen door de geschiedenis van het merk Tag Heuer. Dit maakt dat dit bijzondere merk veel fans heeft door de hele wereld. Daarbovenop komt natuurlijk de verbluffende kwaliteit van de horloges van Tag Heuer. Wanneer je een horloge wilt dat een uiterst punctuele weergave van de tijd biedt in combinatie met een hoge functionaliteit en een tijdloos design, dan ben je bij het merk Tag Heuer op het juiste adres. Met een horloge van Tag Heuer, beschik je altijd over de meest moderne technologie. Wanneer je een echte sportieveling bent, schaf je bovendien bij Tag Heuer een sporthorloge aan van topkwaliteit. Deze zijn uiterst geschikt als sporthorloge, maar zijn bovendien ook zeer stijlvol om te dragen bij een zakelijke of meer casual outfit.

Een mooi voorbeeld van een sporthorloge is de Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833. Dit horloge heeft een robuuste horlogeband die gemaakt is van edelstaal. Deze horlogeband sluit met een vouwsluiting, wat het luxe karakter van het horloge benadrukt. De horlogekast van dit model is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 15 mm en een doorsnede van 42mm. Het horloge is verder voorzien van saffierglas. Dit is een glassoort die bekend staat als uiterst sterk, waar niet snel krasjes op zichtbaar zullen zijn. De wijzerplaat van dit horloge is wit van kleur en voorzien van zilverkleurige details. De Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 is voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk, wat een solide en uiterst betrouwbare basis garandeert. Met een horloge met een uurwerk van dit kaliber, kun je er altijd van op aan dat je op je horloge kunt bouwen. Dit model van Tag Heuer is bovendien tot maar liefst 300 meter waterdicht en voorzien van een verschroefde kroon, wat dit horloge erg geschikt maakt tijdens verschillende sportieve activiteiten. Daarnaast beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Deze laatste eigenschap zorgt ervoor dat je ook in het donker je horloge kunt raadplegen. Tot slot biedt de Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 een draaibare bezel en een chronograaf functie.

Kortom, de Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 is een geheel compleet horloge dat je aanschaft voor nu en voor later. Zowel bij sportieve activiteiten als bij verschillende kledingstijlen is dit horloge een waardevolle en stijlvolle aanvulling. Je kunt dit horloge bij ons in de webshop vinden. Wij bieden deze bovendien met een mooie korting aan ten opzichte van de juweliersprijs. Dit betekent dat je dit hoogwaardige horloge kunt aanschaffen tegen een extra aantrekkelijke prijs. Bovendien bieden wij jou de beste service en indien gewenst een passend advies. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van luxe horloges en kunnen je dan ook zeker van dienst zijn wanneer je vragen hebt. Betalen kan bij ons met verschillende veilige betaalwijzen, zoals Ideal, creditcard, Paypal en een bankoverschrijving. Wij verzenden de horloges van Tag Heuer bovendien wereldwijd met behulp van de diensten van DPD, Fedex en PostNL. Is jouw favoriete Tag Heuer horloge er niet bij in onze webshop? Wij kunnen ook andere modellen van het merk leveren. Neem hiervoor gerust contact met ons op! Wij informeren je dan direct over de mogelijkheden.

Benson Compact watchwinders voor 2 horloges

Geplaatst op 11 april 2023 om 15:17 uur

Als jij één of meerdere automatische horloges in het bezit hebt, is een goede watchwinder onmisbaar. Dit heeft verschillende redenen. In de eerste plaats is ieder automatisch horloge afhankelijk van beweging. Wanneer jij je automatische horloge om de pols hebt krijgt het uurwerk energie via jouw beweging. Wanneer je je horloge niet draagt, is dit een ander verhaal. Op dat moment mist het horloge de benodigde beweging, waardoor het uiteindelijk stil zal komen te staan. Dit is niet alleen vervelend, maar heeft ook gevolgen waar de echte liefhebber zeker niet op zit te wachten. Zo kan dit onnauwkeurigheden in tijdsweergave veroorzaken. Bovendien is het vervelend wanneer je je horloge steeds opnieuw moet gaan instellen. Het gaat dan vaak niet alleen om de tijd, maar bijvoorbeeld ook om een eventuele datumaanduiding, maanfase indicatie of GMT functie.

Benson Compact Double 2.WAG watchwinder

Om deze frustraties te voorkomen en stilstand van je horloge voor te zijn, is de watchwinder uitgevonden. Deze voorziet jouw automatische horloge of horloges van de benodigde beweging, waardoor deze ook bij het niet dragen kan worden opgewonden. Daarbij wordt ook direct de olieverdeling in het horloge juist geregeld, wat zorgt voor het behoud van je horloge. Tot slot kies je met een watchwinder van kwaliteit voor een goede en veilige opbergplaats voor jouw automatische horloges. Kortom, een heleboel goede redenen om over te gaan tot aanschaf van een goede watchwinder.

Maar waar begin je dan met zoeken? Er zijn tal van merken te vinden die watchwinders bieden van goede kwaliteit. Er zijn echter ook merken die er om verschillende redenen uitspringen. Een voorbeeld van een merk dat op dit gebied zeer hoge kwaliteit biedt tegen een interessante prijs, is het merk Benson. Benson is een merk dat afkomstig is uit Nederland en dat om diverse redenen goed bekend staat. Niet alleen vanwege de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding van de producten van Benson, maar onder andere ook vanwege de diversiteit die het merk biedt. De collectie van Benson herbergt namelijk watchwinders met een diverse capaciteit, zowel voor diegene met een enkel automatisch horloge, als voor de echte verzamelaar. Daarbij is er bovendien keuze uit watchwinders met zowel Japanse- als Swiss made motoren. Er zijn bovendien designs beschikbaar van het merk met een diverse uitstraling. Zo herbergt de collectie watchwinders die bestaan uit grotere houten kasten, maar ook watchwinders die compact zijn vormgegeven en daardoor zeer handzaam zijn. Bijvoorbeeld watchwinders voor 2 horloges

Graag vertellen we je meer over twee specifieke Benson watchwinders met een compacte vormgeving. Het eerste model betreft de Benson Compact Double 2.BS watchwinder. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van twee automatische horloges en vervaardigd uit hout van mooie kwaliteit. De watchwinder is in zijn geheel zwart van kleur. Dit model van Benson is uitgerust met Japanse motoren van hoge kwaliteit. Deze verzorgen een opwinding die zowel doeltreffend als veilig is. Bovendien zijn deze motoren geluidsarm, zodat je niet bang hoeft te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. De Benson Compact Double 2.BS watchwinder is verder voorzien van een modern touchscreen, waarmee voor ieder horloge afzonderlijk de draairichting en het aantal rotaties per dag in te stellen zijn. De speciaal ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat je altijd een goed zicht hebt op jouw automatische horloges. Tot slot beschik je met dit model over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een powerwinding functie. Deze laatste functionaliteit maakt het mogelijk je horloges in korte tijd van de benodigde energie te voorzien. De energievoorziening van deze watchwinder verloopt middels netstroom met behulp van een adapter.

Een tweede watchwinder van Benson, die eveneens afkomstig is uit de Compact Serie van het merk, is de Benson Compact Double 2.WAG watchwinder. Ook dit model biedt ruimte voor twee automatische horloges. Deze watchwinder heeft een zeer luxe en elegante uitstraling door het fraaie hout aan de buitenkant van de watchwinder. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur. Ook deze watchwinder is voorzien van Japanse motoren voor een optimale en betrouwbare wijze van opwinding. Ook bij dit model stel je gemakkelijk de draairichting en het aantal omwentelingen per dag per horloge apart in, met behulp van het innovatieve touchscreen. Tevens beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Als kers op de taart biedt ook de Benson Compact Double 2.WAG watchwinder de handige powerwinding functie en de ingebouwde LED verlichting.

Benson maakt gebruik van speciale flexibele horlogehouders, waardoor in de watchwinders van het merk vrijwel ieder formaat horloge geplaatst kan worden. Beide genoemde watchwinders van Benson zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop. Ze worden geleverd met twee jaar garantie, een adapter en duidelijke handleiding. Bekijk nu voor foto’s en een duidelijk overzicht de watchwinders in onze webshop! Onze producten worden wereldwijd geleverd met behulp van de diensten van DPD, Fedex en PostNL. Jouw ideale watchwinder is daarom altijd binnen handbereik.

Als specialist op het gebied van watchwinders hebben wij meer dan 5000 producten op voorraad. Als officieel dealer van verschillende merken bieden wij zekerheid, een ruime keuze en snelle levering.

Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro horloge

Geplaatst op 4 april 2023 om 14:42 uur

We stellen in dit artikel graag het kleurrijke horlogemerk Meccaniche Veneziane aan je voor. Dit Italiaanse merk biedt een prachtige collectie horloges waarbij het gebruik van levendige kleuren een belangrijk onderdeel is. Daarnaast is natuurlijk technische finesse en het gebruik van materialen van hoge kwaliteit van belang. Meccaniche Veneziane is daarnaast een merk dat bekend staat als zeer betaalbaar. Hierdoor is het voor menig liefhebber van mooie horloges mogelijk een horloge aan te schaffen van zeer hoge kwaliteit, met een stijlvolle uitstraling. De horloges van Meccaniche Veneziane doen denken aan de uitstraling van de welbekende Rolex horloges en zullen hiermee menig liefhebber weten aan te spreken. Waar het merk voorheen enkel gebruik maakte van Swiss made uurwerken, kiest Meccaniche Veneziane nu voor het gebruik van eveneens hoogwaardige Seiko uurwerken. Hierdoor is het merk in staat de horloges tegen nog aantrekkelijkere prijzen aan te bieden.

Bij een merk als Meccaniche Veneziane komt de passie van de horlogemaker duidelijk naar voren. Bij het maken van een nieuw ontwerp, wordt het gehele team van Meccaniche Veneziane hierbij betrokken. Hierbij worden steeds opnieuw ideeën uitgewisseld, waarna er gedetailleerde schetsen worden gemaakt. Wanneer de horloges van Meccaniche Veneziane uiteindelijk worden geproduceerd, is dit een combinatie van het gebruik van de meest geavanceerde technologieën in combinatie met de kundige hand van de vakman. Waarna de afzonderlijke onderdelen klaar zijn, worden deze door echte experts op dit gebied met de grootst mogelijke zorg geassembleerd. Meccaniche Veneziane gaat hierbij voor enkel perfectie. Daarom worden de horloges wanneer ze klaar zijn nogmaals uitgebreid gecontroleerd op het hoofdkantoor van Meccaniche Veneziane. Er wordt hierbij niets aan het toeval overgelaten.

Ambachtelijk werk is een groot onderdeel van de horloges van Meccaniche Veneziane. Naast de horlogemaker zelf, worden ook voor het vervaardigen van de horlogebanden en zelfs de bijzondere horlogeboxen van het merk echte ambachtslieden ingeschakeld. De prachtige vintage lederen horlogebanden van het merk worden gemaakt van hoogwaardig leder uit Veneto en Toscane. De horlogeboxen van Meccaniche Veneziane zijn op zichzelf al een ‘piece of art’. Deze horlogeboxen zijn van hout en worden vervaardigd door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli. Met een horloge van Meccaniche Veneziane schaf je dus een mooi compleet plaatje aan.

De collectie van Meccaniche Veneziane bestaat uit verschillende series met sportieve en moderne designs, zoals de Nereide, Redentore en Arsenale serie. In dit artikel vertellen we je graag meer over een horloge afkomstig uit de Nereide GMT serie van Meccaniche Veneziane. Het gaat specifiek om de Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro. Dit bijzondere horloge biedt een sprekende combinatie van kleuren. De horlogeband is van bruin leder, met als detail een lichter gekleurd stiksel. De wijzerplaat van het horloge is zwart en wordt omringd door de draaibare bezel in de kleuren blauw en rood. Op de wijzerplaat zijn accenten te vinden in de kleuren rood en wit. De horlogekast van de Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. Dit horloge sluit met een doornsluiting en is voorzien van uiterst sterk saffierglas.

Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro horloge

De Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro is nog één van de modellen met een Swiss made automatisch uurwerk. Deze is mooi afgewerkt met Côtes de Genève. Kenmerkend voor de Meccaniche Veneziane Nereide modellen, is dat deze tot maar liefst 200 meter waterdicht zijn. Dit geldt dus ook voor dit model, waardoor je met dit horloge kiest voor een uitstekende waterdichtheid. Daarnaast is dit horloge ook voorzien van een draaibare bezel en een verschroefde kroon. Dit horloge biedt echter nog veel meer. Zo beschik je met dit model ook nog over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Tot slot kun je met de Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro gebruik maken van een prachtige GMT functie. Kortom, je kiest met dit bijzondere horloge voor een model met hoogstaande techniek en veel extra functionaliteiten. Combineer dit met de Italiaanse klasse, prachtige materialen en scherpe prijs en je hebt een buitenkansje te pakken! Wij bieden dit model in onze webshop nu ook nog in de uitverkoop aan. Dit betekent dat je dit horloge mét Zwitsers uurwerk nu kunt aanschaffen tegen een zeer uitnodigende prijs. Wanneer jij een passie hebt voor mooie horloges en een stukje technische finesse, is dit horloge echt iets voor jou! De horloges van Meccaniche Veneziane worden door ons geleverd met 2 jaar garantie in de prachtige houten horlogebox van het merk. In onze webshop vind je een prachtige selectie van de horloges van Meccaniche Veneziane.

Meccaniche Veneziane biedt naast prachtige en stijlvolle herenhorloges, ook elegante damesmodellen aan. Deze horloges zijn vergelijkbaar met de herenmodellen, maar dan in een kleiner formaat. Ook voor de dames biedt het merk hiermee betaalbare kwaliteit en het Italiaanse gevoel voor stijl. Ook voor de dames is het dus zeker de moeite waard de gehele collectie van Meccaniche Veneziane te bekijken!

Zwitserse Davosa horloges

Geplaatst op 28 maart 2023 om 14:30 uur

De Zwitserse Jura staat bekend als het hart van de horlogerie. Verschillende gerenommeerde horlogemerken vonden hier hun oorsprong, waaronder het vandaag de dag Duitse horlogemerk Davosa. Davosa kent een rijke en lange geschiedenis en biedt tot op de dag van vandaag een horlogecollectie die spreekt tot de verbeelding. De kernwaarden van het merk Davosa zijn kwaliteit, duurzaamheid en precisie. Deze aspecten komen dan ook duidelijk tot uiting in ieder afzonderlijk horloge van het merk. Davosa staat daarnaast bekend als een horlogemerk dat een zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding biedt. Dit betekent dat je met een horloge van het merk Davosa kiest voor het beste van het beste, maar dan tegen een uiterst aantrekkelijke prijs. Zowel de filosofie als de ambitie van dit merk bestaan uit het vervaardigen van hoogwaardige horloges voor mensen met een echte passie hiervoor, door vaktechnici met de hiervoor benodigde know-how en enthousiasme. Dit heeft geresulteerd in een zeer complete horlogecollectie die iedere liefhebber van luxe horloges weet te bedienen.

De collectie van Davosa is divers te noemen. Zo herbergt de collectie zowel klassieke modellen als meer moderne horloges. Davosa is met name bekend door de sportieve Ternos en Argonautic horlogemodellen, die natuurlijk voor de sportieve man zeer interessant zijn. Deze horloges zijn echter ook zeer goed te combineren met een meer zakelijke- of casual outfit.

We vertellen je graag meer over een tweetal horloges van het merk Davosa, afkomstig uit de Davosa Ternos series. Het eerste horloge dat we graag even voor je in de spotlight zetten, is de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.90. Dit is een zeer sportief en robuust horloge, die is voorzien van een horlogeband van edelstaal. De horlogeband sluit met een vouwsluiting. Dit is niet alleen een zeer veilige sluiting, maar deze oogt ook uiterst luxe. De horlogekast van het horloge is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12mm en een doorsnede van 40mm. Doordat dit horloge van Davosa is voorzien van het uiterst sterke saffierglas, kan deze zeker tegen een stootje. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en voorzien van witte details. De draaibare bezel in de combinatie van de kleuren rood en zwart, zorgt voor een sportieve en speelse touch. De Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.90 is uitgerust met een Swiss made automatisch uurwerk. Deze zorgt ervoor dat je er altijd vanuit kunt gaan dat je op je horloge kunt vertrouwen. Dit model is daarnaast tot maar liefst 200 meter waterdicht, wat dit horloge perfect geschikt maakt voor de echte sportieveling. Bovendien beschik je met dit model van Davosa over verschillende mooie extra functionaliteiten. Zo biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast is het horloge ook voorzien van een handige GMT functie. Met de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.90 kies je al met al voor een horloge van Swiss made kwaliteit, welke stijlvol vormgegeven is, tegen een aantrekkelijke prijs.

Een tweede Davosa horloge die zeker je aandacht verdient, is de Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.63. Dit exclusieve horloge is voorzien van een edelstalen horlogeband, uitgevoerd in een fraaie kleurencombinatie. Dit horloge sluit eveneens met een vouwsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12mm en een doorsnede van 40mm. Ook de Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.63 is voorzien van topkwaliteit saffierglas, waardoor er niet snel krasjes op te zien zullen zijn. De wijzerplaat van dit model is wit van kleur en oogt rustig en overzichtelijk. Fraai detail is de datumloep hierop. Ook dit horloge is uitgerust met een Swiss made automatisch uurwerk, wat de echte liefhebber zeker zal weten te waarderen. Bovendien biedt ook dit horloge verschillende mooie extra’s. Zo beschik je met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast is het horloge voorzien van een draaibare bezel en een verschroefde kroon. De Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.63 is tot slot waterdicht tot maar liefst 200 meter. Ook met dit horloge weet Davosa weer de sportieve man aan te spreken, maar ook alle andere liefhebbers van fraaie automatische horloges met een exclusief design.

Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.63 horloge

Wij kunnen door onze ervaring met- en kennis over luxe horloges wel zeggen dat Davosa één van onze favoriete horlogemerken is. Dit heeft vooral te maken met de zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding die het merk biedt. Met een horloge van Davosa kies je voor Swiss made kwaliteit, zonder hiervoor de hoofdprijs te hoeven betalen.

Wij zijn als officieel dealer van Davosa horloges in staat jou de nieuwste collecties, scherpste prijzen en beste service te bieden. Wij werken dan ook al meer dan 10 jaar met veel plezier met Davosa samen. Bekijk nu ons mooie aanbod Davosa horloges en overtuig jezelf! Wij leveren de horloges van Davosa met 2 jaar garantie in een luxe officiële box. Uiteraard is hierbij ook een duidelijke handleiding inbegrepen.