Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Fortis horloges

Geplaatst op 12 mei 2022 om 10:35 uur

Ben jij op zoek naar een nieuw horloge? Wanneer je speciaal op zoek bent naar een Swiss made horloge dat verder gekenmerkt wordt door Duitse degelijkheid en een robuuste en stoere uitstraling, dan ben je bij het Duitse merk Fortis zeker aan het goede adres! Fortis is een merk dat niet voor niets al sinds de oprichting in 1912 gezien wordt als een vooraanstaand horlogemerk. Het merk werd destijds opgericht door Walter Vogt en weet nu dus al meer dan een eeuw de aandacht vast te houden van vele horlogeliefhebbers. Het merk is door de jaren heen niet alleen bekend geworden door de zeer hoge kwaliteit van de horloges, die zeker tegen een stootje kunnen, maar ook door innovatie en ontwikkeling hoog op het prioriteitenlijstje te zetten. Fortis wist zelfs als eerste waterbestendige horloges op de markt te brengen. Dit geldt ook voor de waterdichte mechanische alarmchronometer. Zodoende heeft dit unieke merk zeker zijn sporen weten te verdienen binnen de horlogerie. Laten we de Fortis horloges eens beter bekijken.

Fortis Dornier GMT 402.35.41

‘Fortis’ is niet voor niets het Latijnse woord voor ‘sterk’, deze naam is uiterst passend bij de sterke en robuuste horloges van Fortis. Verder kenmerkend voor de horloges van dit merk, is het gebruik van Swiss made uurwerken van topkwaliteit. Bovendien zijn de horloges voorzien van saffierglas, dat er bekend om staat zeer sterk te zijn en krasjes of andere beschadigingen nauwelijks een kans geeft. Daarnaast is elk Fortis horloge voorzien van een soepele lederen- of edelstalen horlogeband, van zeer hoogwaardige kwaliteit. Fortis weet hiermee een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden. Ook al is Fortis een bekend merk, het is wel een kleiner horlogemerk. Dit heeft als voordeel dat het merk meer aandacht heeft voor een perfecte afwerking en topkwaliteit. Met een horloge van Fortis kies je dan ook gegarandeerd voor een horloge van uitstekende kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs. In vergelijking met andere merken die eenzelfde kwaliteit leveren als Fortis, liggen de prijzen bij dit merk aanzienlijk lager. Ieder Fortis horloge wordt met de grootst mogelijke zorg met de hand van een echte vakman vervaardigd. Alleen de tests die worden uitgevoerd om de nauwkeurigheid en waterdichtheid te controleren zijn geautomatiseerd.

Binnen de collectie van Fortis, onderscheiden we verschillende series horloges. Wij laten je graag kennis maken met 2 Fortis horloges uit 2 verschillende series, te beginnen met de Fortis Dornier GMT 402.35.41. Dit horloge is een bijzonder mooi pilotenhorloge, dat in samenwerking met Dornier is ontwikkeld. De uitstraling van dit horloge is robuust, stoer en sportief. De horlogeband is gemaakt van hoogwaardig zwart leder, met als speels detail het paarse stiksel. De wijzerplaat is eveneens zwart van kleur en geaccentueerd met blauwe en lichtgroene accenten. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en is met een dikte van 14mm en een doorsnede van 42 mm van een groter formaat. Uiteraard is het horloge voorzien van sterk saffierglas en bovendien tot maar liefst 200 meter waterdicht. Het horloge sluit met een vouwsluiting.

Zoals we gewend zijn van Fortis, is ook de Fortis Dornier GMT 402.35.41 voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk, dat een zeer hoge betrouwbaarheid garandeert. Daarnaast biedt dit horloge vele mooie extra’s. Zo beschik je met dit model over een secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast biedt dit design echter ook nog een GMT functie, een chronograaf functie en een verschroefde kroon. Er zitten tot slot ook nog twee extra blauwe horlogebanden bij. Kortom, dit is een zeer compleet en kwalitatief horloge en bovendien verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs.

Het tweede horloge dat jullie aandacht zeker zal weten te trekken, is de Fortis Marinemaster 670.17.41. Ook dit horloge heeft een uiterst sportieve uitstraling en een robuust karakter. Toch is dit weer een geheel ander design dan het voorgenoemde model. Dit horloge is voorzien van een kunststof zwarte horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De edelstalen horlogekast heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. De wijzerplaat van het horloge is eveneens zwart, maar nu met witte accenten en groot weergegeven cijfers en een oranje secondewijzer. Ook dit model is voorzien van het sterke saffierglas.

Het hart van de Fortis Marinemaster 670.17.41 wordt natuurlijk gevormd door een Swiss made automatisch uurwerk. Dit model is net als het eerder genoemde model tot wel 200 meter waterdicht. Dit is dan ook een echt duikhorloge en zeker geschikt wanneer je watersporten beoefend\t. Het horloge is voorzien van een gravure met ‘Fortis Submarine’ op de achterkant. Verder is dit horloge uitgerust met Superluminova, dat licht geeft in het donker. Tot slot biedt dit model een datumaanduiding, draaibare bezel en een verschroefde kroon.

Beide genoemde horloges vind je bij ons in de webshop met een zeer uitnodigende korting. Dit maakt de toch al scherp geprijsde horloges van Fortis nu extra interessant voor de echte liefhebber. Beide horloges worden door ons met 2 jaar garantie in een luxe officiële box geleverd, wacht dus niet langer en kies voor jouw favoriete Fortis horloge!

Watchwinder voor Breitling horloge

Geplaatst op 7 mei 2022 om 10:50 uur

Ben jij een liefhebber van automatische horloges van topkwaliteit? Dan ben je vast bekend met de watchwinder als zijnde het ultieme accessoire dat hiermee onlosmakelijk verbonden is. Deze horlogeaccessoire heeft de eigenaar van één of meerdere automatische horloges namelijk heel wat te bieden. Wel is het hierbij belangrijk te kiezen voor kwaliteit. Voor een automatisch horloge als dat van het merk Breitling bijvoorbeeld, wil je een watchwinder die wat betreft kwaliteit, uitstraling en technische aspecten passend is bij het horloge zelf. Een horloge van Breitling staat niet voor niets bekend om zijn topkwaliteit, technische finesse en absolute klasse. Een watchwinder die je wilt gaan gebruiken voor een horloge van Breitling zal hierbij dus passend moeten zijn.

Benson Black Series 2.16.RD watchwinder

Een watchwinder biedt in de eerste plaats een milde en efficiënte opwinding van jouw automatische horloges. Het is hierbij belangrijk dat je de watchwinder in kunt stellen wat betreft het aantal toeren en draairichting voor een opwindproces dat past bij jouw Breitling horloge. Naast de verzorging van de energievoorziening van jouw horloges, zorgt een watchwinder er ook voor dat er een juiste olieverdeling plaatsvindt in het horloge. Daarnaast wil je je horloge natuurlijk zo veilig mogelijk opbergen en dit doe je bij voorkeur in stijl. Met een kwalitatieve watchwinder bied je jouw horloges een plaats waar ze beschermd worden tegen krasjes of andere beschadigingen en bij voorkeur ook tegen vocht en condens. Tot slot kun je jouw horloges naar waarde presenteren met een watchwinder met een elegante uitstraling. Watchwinders zijn verkrijgbaar met zowel een modern als een meer klassiek design en ook op het gebied van capaciteit is er veel mogelijk op dit gebied.

Laten we eens een paar watchwinders voor Breitling horloges beter bekijken. Wij zullen je in dit artikel attenderen op drie modellen van 3 verschillende merken. Deze 3 modellen leveren stuk voor stuk topkwaliteit en bieden een diversiteit in uitstraling. Ook wat betreft capaciteit voor opwinding laten we je graag wat variatie zien. Het eerste model dat we zullen beschrijven is de Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37. Heisse & Söhne is een Duits merk dat bekend staat om de productie van hoogwaardige en zeer degelijke watchwinders met een uiterst chique uitstraling. Dit model van Heisse & Söhne biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst 8 horloges. De uitstraling van deze horlogeaccessoire is modern en luxe. De watchwinder is met de grootst mogelijke zorg gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Er is voor deze horlogeaccessoire gekozen voor het gebruik van Japanse motoren. Deze bieden een krachtige en efficiënte opwinding voor ieder automatisch horloge, maar zijn tegelijkertijd ook geluidsarm en energiezuinig.

Op technisch gebied laat deze watchwinder weinig te wensen over. Zo is er een LCD scherm voorzien, waarmee je de instellingen per horloge afzonderlijk kunt wijzigen. Denk dan aan de draairichting en het aantal omwentelingen per dag, maar ook aan het in- en uitschakelen van de ingebouwde LED verlichting bijvoorbeeld. De watchwinder is uitgerust met de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt deze ook een sleep mode, waarmee je je horloges net onder het optimale niveau van opwinding kunt houden. Hierdoor is deze Heisse & Söhne watchwinder prima geschikt voor het opwinden van een Breitling horloge.

Een tweede model dat we graag uitlichten is de Bernard Favre Planet Gold watchwinder. Bernard Favre is een klasse apart te noemen wat betreft het design en de kwaliteit van hun watchwinders. Met de Planet modellen van Bernard Favre zorgt dit merk voor een geheel eigen identiteit en herkenbare designs. Wanneer er een horloge wordt geplaatst in één van de Planet watchwinders van Bernard Favre draait deze tijdens het opwindproces om zijn eigen as, als ware het een planeet. Hier is ook de bijzondere naam naar terug te herleiden. Voor de echte liefhebber van bijvoorbeeld een Breitling horloge zal het een fascinerend gezicht zijn om het horloge te zien worden opgewonden. De glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden, benadrukt dit gevoel nog eens. Bovendien zorgt deze ervoor dat je horloge niet vuil wordt en dat vocht en condens geen kans krijgen.

De Bernard Favre Planet Gold watchwinder heeft een LED indicator welke ervoor zorgt dat je de status van de watchwinder gemakkelijk in de gaten kunt houden. Met als basis een Swiss made motor ben je ervan verzekerd dat je voor de opwinding van jouw Breitling horloge altijd op je watchwinder kunt rekenen. Met de programma’s CW, CC en Alt biedt deze horlogeaccessoire voor ieder type en merk automatisch horloge de juiste wijze van opwinding. Dit model biedt verder een groot voordeel. Hij is namelijk voorzien van een ingebouwde batterij die 100 dagen meekan. Hierdoor kun je jouw watchwinder en horloge veilig opbergen in een kluis. Opladen gaat gemakkelijk door middel van de USB aansluiting via netstroom, PC of Smartphone. Kortom, met de Bernard Favre Planet Gold watchwinder kies je voor een uniek design, dat een waar piece of art te noemen is. Daarnaast krijg je met deze horlogeaccessoire uitmuntende kwaliteit en een hoge mate van gebruikscomfort voor je geld.

De laatste watchwinder in dit artikel is de Benson Black Series 2.16.RD Limited Edition die geschikt is voor het opwinden van 2 automatische horloges. Benson is een merk van Nederlandse bodem dat erom bekend staat veel te bieden tegen een scherpe prijs. Dat is ook het geval bij deze watchwinder. Naast de capaciteit voor het opwinden van 2 horloges, biedt dit model om te beginnen extra opbergruimte voor nog 3 horloges of andere sieraden. Deze ruimte wordt afgesloten met een speciaal soft close deksel aan de bovenkant. Aan de voorkant sluit je je watchwinder veilig af met het deurtje van mineraalglas, ter bescherming van jouw horloges tegen invloeden van buitenaf. Deze horlogeaccessoire valt verder op door de levendige kleur rood waarin deze is uitgevoerd. Het betreft hier een Limited edition, wat betekent dat je hiermee een uniek stuk in handen hebt. Doordat de watchwinder voorzien is van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, blijft deze lang mooi. Aan de binnenkant is de watchwinder bekleed met een speciaal soft velvet, ter bescherming tegen krasjes en beschadigingen.

Deze watchwinder van Benson is uitgerust met Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Deze zorgen ervoor dat jouw Breitling horloge, of ieder ander merk, op een doeltreffende wijze wordt opgewonden. Door het gebruik van het moderne touchscreen kun je onder meer de draairichting en het aantal turns per day bepalen. De watchwinder beschikt over een ingebouwde LED verlichting. Deze eigenschap in combinatie met het glazen deurtje zorgen ervoor dat je op ieder gewenst moment jouw horloges goed kunt bekijken. Met de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een USB aansluiting en tot slot een powerwinding functie is deze horlogeaccessoire zeer compleet te noemen.

Deze 3 kwalitatieve watchwinders zijn slechts een kleine greep uit onze uitgebreide collectie. Bij ons in de webshop vind je watchwinders van nog verschillende andere merken, allen van uitermate hoge kwaliteit. Neem dus nu een kijkje bij ons in de webshop voor een watchwinder voor jouw Breitling horloges!

Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 horloge

Geplaatst op 30 april 2022 om 07:50 uur

Een mooi en luxe horloge wordt in deze moderne tijd door vrijwel elke liefhebber zeer gewaardeerd. Niet alleen als instrument om de tijd te meten, maar des te meer als het perfecte sieraad voor de moderne man. Soms geldt het luxe horloge zelfs als een soort statussymbool of verzamelobject.

Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 horloge

Vele luxe en hoogwaardige horloges zijn afkomstig uit Zwitserland. Evenals Zwitserland herbergt Duitsland echter ook vele mooie horlogemerken met een collectie exceptionele horloges. Een Duits horloge is een degelijk horloge en daarmee een aankoop voor een langere tijd.

Een bijzonder merk afkomstig uit Duitsland, is Davosa. Davosa heeft als doel horloges te vervaardigen voor de mensen die gefascineerd zijn door mooie horloges. Dit doen zij volgens de ideologie dat dit met evenveel kennis als enthousiasme gedaan moet worden. De passie van de horlogemaker komt tenslotte altijd tot uiting in ieder hoogwaardig horloge. Niet voor niets mag Davosa het ‘Swiss made’ label voeren, dat de kwaliteit en duurzaamheid van de horloges benadrukt. Aan de horlogemerken met het Swiss made label worden zeer hoge eisen gesteld. Wanneer je kiest voor een horloge van Davosa, koop je deze niet alleen voor jezelf. Het is een bijzonder stuk dat ook nog doorgegeven kan worden aan je nageslacht.  Davosa kenmerkt zich door als traditioneel merk innovatie en vernieuwing hoog op het prioriteitenlijstje te zetten. Het merk kiest daarom onder meer met enthousiasme voor nieuwe materialen. Zo waren zij bijvoorbeeld één van de eerste die keramische bezels gebruikten bij hun duikhorloges.

Een ander kenmerkende eigenschap van het Duitse merk Davosa is dat de horloges van het merk een zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding hebben. Je kiest met een Davosa horloge dus voor topkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Ondanks dat dit merk door de jaren heen steeds populairder is geworden, heeft het merk de ambitie betaalbaar te blijven en daarmee toegankelijk te zijn voor een breed publiek. Wat Davosa daarnaast aantrekkelijk maakt voor de echte liefhebber, is dat het een merk met historie betreft. De eerste stap naar het Davosa dat wij vandaag de dag kennen, werd namelijk al gezet in 1881 door Abel Frederic Hasler. Hij begon destijds met het maken van horloges in de Zwitserse Jura, waaruit uiteindelijk het merk Davosa geboren zou worden.

Binnen de horlogecollectie van Davosa vinden we onder meer prachtige traditionele pilotenhorloges, robuuste duikhorloges en heren- en dameshorloges. Hiermee biedt Davosa niet alleen uitmuntende kwaliteit maar ook variatie. Voor de horloges van Davosa wordt gebruik gemaakt van Zwitserse uurwerken. Deze staan bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid en leggen daarmee en solide basis voor ieder afzonderlijk horloge.

We lichten graag één van de zeer populaire Ternos modellen van Davosa voor je uit. Het gaat om de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06. Dit horloge is een echt duikhorloge en behoort wereldwijd tot het neusje van de zalm op dit gebied. Dit model heeft derhalve een sportieve en stoere uitstraling. Het sportieve karakter van het horloge komt onder meer tot uiting in de edelstalen horlogeband in combinatie met de zwarte wijzerplaat en rood/blauw gekleurde draaibare bezel. Het horloge sluit met een vouwsluiting en is voorzien van uiterst sterk saffierglas. Dit glas staat bekend om zijn robuuste karakter en zorgt ervoor dat er nauwelijks krasjes op je horloge zullen ontstaan. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40 mm.

Natuurlijk is het Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 horloge voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk. Dit model beschikt daarnaast over een indrukwekkende lijst aan extra’s. Zo beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast biedt dit horloge ook nog een mooie GMT functie, is deze voorzien van een datumloep en natuurlijk de eerder genoemde draaibare keramische bezel. Met een horloge als de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 kies je samengevat voor een horloge dat van uitstekende kwaliteit is en bovendien betaalbaar. Daarnaast is dit horloge geschikt om te dragen bij iedere outfit en kun je deze ook gebruiken tijdens sportieve activiteiten zoals duiken. Dit maakt dit horloge interessant voor de echte sportieveling, maar eveneens voor diegene die graag een sportief en stoer horloge draagt bij een zakelijke of casual outfit. Met een horloge als deze van Davosa ben je gegarandeerd van een kwaliteitshorloge waar je jarenlang plezier van zult beleven. Ieder horloge van Davosa is bovendien voorzien van de meest moderne technologie en zeer compleet.

De Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 is natuurlijk slechts één voorbeeld van een zeer mooi design uit de collectie van Davosa. Je vindt nog meer sportieve duikhorloges in de Ternos en Argonautic series van Davosa, die niet voor niets zeer populair zijn. BensonTrade is al meer dan 10 jaar officieel dealer van Davosa en wij zijn overtuigd van de excellente kwaliteit van dit merk. Wij leveren ieder Davosa horloge wereldwijd met 2 jaar internationale garantie.

In onze webshop betaal je veilig met jouw creditcard, iDeal of Paypal. Wij verzenden wereldwijd via DPD, PostNL en Fedex. Draag jij deze zomer een fraai Davosa Ternos horloge?

Een mooi en luxe horloge wordt in deze moderne tijd door vrijwel elke liefhebber zeer gewaardeerd. Niet alleen als instrument om de tijd te meten, maar des te meer als het perfecte sieraad voor de moderne man. Soms geldt het luxe horloge zelfs als een soort statussymbool of verzamelobject.

Vele luxe en hoogwaardige horloges zijn afkomstig uit Zwitserland. Evenals Zwitserland herbergt Duitsland echter ook vele mooie horlogemerken met een collectie exceptionele horloges. Een Duits horloge is een degelijk horloge en daarmee een aankoop voor een langere tijd.

Een bijzonder merk afkomstig uit Duitsland, is Davosa. Davosa heeft als doel horloges te vervaardigen voor de mensen die gefascineerd zijn door mooie horloges. Dit doen zij volgens de ideologie dat dit met evenveel kennis als enthousiasme gedaan moet worden. De passie van de horlogemaker komt tenslotte altijd tot uiting in ieder hoogwaardig horloge. Niet voor niets mag Davosa het ‘Swiss made’ label voeren, dat de kwaliteit en duurzaamheid van de horloges benadrukt. Aan de horlogemerken met het Swiss made label worden zeer hoge eisen gesteld. Wanneer je kiest voor een horloge van Davosa, koop je deze niet alleen voor jezelf. Het is een bijzonder stuk dat ook nog doorgegeven kan worden aan je nageslacht.  Davosa kenmerkt zich door als traditioneel merk innovatie en vernieuwing hoog op het prioriteitenlijstje te zetten. Het merk kiest daarom onder meer met enthousiasme voor nieuwe materialen. Zo waren zij bijvoorbeeld één van de eerste die keramische bezels gebruikten bij hun duikhorloges.

Een ander kenmerkende eigenschap van het Duitse merk Davosa is dat de horloges van het merk een zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding hebben. Je kiest met een Davosa horloge dus voor topkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Ondanks dat dit merk door de jaren heen steeds populairder is geworden, heeft het merk de ambitie betaalbaar te blijven en daarmee toegankelijk te zijn voor een breed publiek. Wat Davosa daarnaast aantrekkelijk maakt voor de echte liefhebber, is dat het een merk met historie betreft. De eerste stap naar het Davosa dat wij vandaag de dag kennen, werd namelijk al gezet in 1881 door Abel Frederic Hasler. Hij begon destijds met het maken van horloges in de Zwitserse Jura, waaruit uiteindelijk het merk Davosa geboren zou worden.

Binnen de horlogecollectie van Davosa vinden we onder meer prachtige traditionele pilotenhorloges, robuuste duikhorloges en heren- en dameshorloges. Hiermee biedt Davosa niet alleen uitmuntende kwaliteit maar ook variatie. Voor de horloges van Davosa wordt gebruik gemaakt van Zwitserse uurwerken. Deze staan bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid en leggen daarmee en solide basis voor ieder afzonderlijk horloge.

We lichten graag één van de zeer populaire Ternos modellen van Davosa voor je uit. Het gaat om de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06. Dit horloge is een echt duikhorloge en behoort wereldwijd tot het neusje van de zalm op dit gebied. Dit model heeft derhalve een sportieve en stoere uitstraling. Het sportieve karakter van het horloge komt onder meer tot uiting in de edelstalen horlogeband in combinatie met de zwarte wijzerplaat en rood/blauw gekleurde draaibare bezel. Het horloge sluit met een vouwsluiting en is voorzien van uiterst sterk saffierglas. Dit glas staat bekend om zijn robuuste karakter en zorgt ervoor dat er nauwelijks krasjes op je horloge zullen ontstaan. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40 mm.

Natuurlijk is het Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 horloge voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk. Dit model beschikt daarnaast over een indrukwekkende lijst aan extra’s. Zo beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast biedt dit horloge ook nog een mooie GMT functie, is deze voorzien van een datumloep en natuurlijk de eerder genoemde draaibare keramische bezel. Met een horloge als de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 kies je samengevat voor een horloge dat van uitstekende kwaliteit is en bovendien betaalbaar. Daarnaast is dit horloge geschikt om te dragen bij iedere outfit en kun je deze ook gebruiken tijdens sportieve activiteiten zoals duiken. Dit maakt dit horloge interessant voor de echte sportieveling, maar eveneens voor diegene die graag een sportief en stoer horloge draagt bij een zakelijke of casual outfit. Met een horloge als deze van Davosa ben je gegarandeerd van een kwaliteitshorloge waar je jarenlang plezier van zult beleven. Ieder horloge van Davosa is bovendien voorzien van de meest moderne technologie en zeer compleet.

De Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06 is natuurlijk slechts één voorbeeld van een zeer mooi design uit de collectie van Davosa. Je vindt nog meer sportieve duikhorloges in de Ternos en Argonautic series van Davosa, die niet voor niets zeer populair zijn. BensonTrade is al meer dan 10 jaar officieel dealer van Davosa en wij zijn overtuigd van de excellente kwaliteit van dit merk. Wij leveren ieder Davosa horloge wereldwijd met 2 jaar internationale garantie.

In onze webshop betaal je veilig met jouw creditcard, iDeal of Paypal. Wij verzenden wereldwijd via DPD, PostNL en Fedex. Draag jij deze zomer een fraai Davosa Ternos horloge?

Swiss Kubik Masterbox Aluminium Black watchwinder

Geplaatst op 21 april 2022 om 10:08 uur

Als je een verzamelaar van automatische horloges bent dan is een watchwinder onmisbaar. Maar ook wanneer je in het bezit bent van één automatisch horloge kan je eigenlijk niet zonder deze horlogeaccessoire. Je draagt jouw horloge tenslotte niet altijd en een automatisch horloge kan voor zijn functioneren niet buiten de beweging van jouw pols. Als je je automatische horloge even niet kunt of wilt dragen, dan plaats je deze in de watchwinder. Deze zorgt ervoor dat je horloge de benodigde opwinding krijgt en regelt bovendien ook een juiste olieverdeling binnenin het uurwerk waardoor de duurzaamheid ook gewaarborgd is. Wanneer je je horloge bewaart in een goede watchwinder weet je bovendien dat deze veilig opgeborgen is. Kortom, een goede watchwinder is een essentiële investering voor jouw automatische horloge.

Swiss Kubik Masterbox Aluminium Black

Er zijn vele merken die uitmuntende kwaliteit weten te leveren op dit gebied. Zwitserland komt er wat dat betreft heel goed uit. Het land staat bekend als zijnde het horlogeland en de watchwinder is hier natuurlijk onlosmakelijk mee verbonden.

Een Swiss made merk waar we je graag meer over vertellen is Swiss Kubik. Swiss Kubik is één van de Zwitserse merken die behoren tot het neusje van de zalm op dit gebied. Met een Swiss Kubik watchwinder weet je dan ook zeker dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen en dat jouw horloge steeds klaar is voor gebruik. De modellen van Swiss Kubik worden vervaardigd in Genève. Dit exclusieve merk biedt een uitgebreide collectie.

Kenmerkend voor de Swiss Kubik watchwinders zijn onder meer de kubusvormige designs en compacte vormgeving. Verder biedt het merk een ruime variatie als het gaat om materiaalgebruik. Zo vind je binnen de collectie van Swiss Kubik modellen van onder meer hout, leder, polyamide en aluminium. Daarnaast zijn er Swiss Kubik watchwinders verkrijgbaar voor 1, 2, 3, 4, 6, 8, of maar liefst 12 horloges. Swiss Kubik biedt bovendien modellen in verschillende prijsklassen. Zo kun je kiezen voor een instapmodel uit de Swiss Kubik Startbox serie, of een meer luxe model met meer mogelijkheden uit de Masterbox collectie. Welk model uit de collectie van Swiss Kubik dan ook jouw voorkeur heeft, met een watchwinder van Swiss Kubik kies je altijd voor topkwaliteit en Swiss made techniek. Ieder model van Swiss Kubik is tenslotte met de grootst mogelijke zorg gemaakt door experts op dit gebied.

Vandaag besteden we graag extra aandacht aan een specifiek model uit de collectie van Swiss Kubik. We hebben het dan over de Swiss Kubik Masterbox Aluminium Black. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van één horloge en daarmee uitermate geschikt wanneer je 1 of 2 automatische horloges in het bezit hebt. De watchwinder is gemaakt van aluminium en uitgevoerd in de kleur zwart. Ook het interieur van de watchwinder is zwart van kleur. Het model is echter eveneens verkrijgbaar in kleuren zoals groen, rood en bijvoorbeeld blauw. Deze watchwinder is compact van vorm en door het gebruik van aluminium ook licht van gewicht. Wat verder opvalt is de punctuele afwerking van de watchwinder.

Natuurlijk is de Swiss Kubik Aluminium Black watchwinder voorzien van een Swiss made motor. Met een motor van dit kaliber wind je ieder automatisch horloge probleemloos op, ongeacht het merk of type horloge. Het opwinden van een Rolex, Patek, Longines of Baume et Mercier horloge is geen enkel probleem. Dit gebeurt bovendien in stilte waardoor je je watchwinder eigenlijk zonder problemen overal neer kunt zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je kantoor of je slaapkamer. Daarnaast zijn de motoren van Zwitserse komaf zeer betrouwbaar, maar ook energiezuinig. Deze watchwinder van Swiss Kubik kan tot maar liefst 3 jaar functioneren op een set AA batterijen. Het feit dat deze watchwinder werkzaam is op batterijen zorgt er daarnaast ook voor dat het mogelijk is deze in een kluis te plaatsen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je graag voor optimale veiligheid kiest.

De Swiss Kubik Aluminium Black is verder voorzien van een USB aansluiting, waarmee deze programmeerbaar is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk het aantal toeren in te stellen. De watchwinder is daarnaast uiteraard ook voorzien van een overwind protectie. Je kunt ervoor kiezen deze watchwinder te completeren door deze uit te breiden met een deurtje van plexiglas. Deze zijn apart te bestellen en zorgen ervoor dat je jouw horloge ook beschermt tegen verschillende invloeden van buitenaf, zoals vocht, stof en vuil bijvoorbeeld. Daarnaast biedt Swiss Kubik je de mogelijkheid een adapter en kleinere horlogehouders bij te bestellen. Zo maak je jouw Swiss Kubik watchwinder zo compleet als je zelf wilt!

Als officieel dealer bieden wij een uitgebreide collectie Swiss Kubik watchwinders in onze webshop, waaronder ook de Swiss Kubik aluminium Black. Wanneer je ervoor kiest bij ons een Swiss Kubik watchwinder te bestellen, leveren wij deze zorgvuldig verpakt met maar liefst 3 jaar garantie. Natuurlijk sluiten wij ook een duidelijke handleiding bij, zodat je direct met je watchwinder aan de slag kunt als je dat wilt.

Neem nu een kijkje in de webshop en overtuig jezelf van de uitgebreide mogelijkheden en/of andere merken watchwinders!

Epos Originale 3437.132.24.16.25 horloge

Geplaatst op 15 april 2022 om 12:08 uur

Aan de voet van het Zwitserse Jura gebergte ligt de oorsprong van de Swiss made kwaliteit horloges van Epos. Daar worden met grote passie met de hand deze horloges vervaardigd, waarbij de nadruk ligt op technische verfijning, mechanische en automatische uurwerken en een perfecte afwerking. Epos is een kleiner horlogemerk maar met een grootse historie. De slogan van dit innovatieve en traditionele merk is ‘The Artistry of watchmaking’. Het vervaardigen van een horloge van hoogwaardige kwaliteit als die van Epos, vereist vakmanschap, oog voor detail en liefde voor het vak. Dat is iets dat de mensen achter het merk zeer goed begrijpen en ook uitdragen.

In de basis is Epos een merk met een grote focus op geavanceerde mechanische uurwerken en speciale functionaliteiten waarin alles tot in het detail wordt uitgewerkt. Bij Epos ziet men in dat de echte liefhebber van luxe horloges het vakmanschap van de horlogemaker waardeert en een mooi horloge niet enkel ziet als een instrument om de tijd te meten. Een mooi horloge is vandaag de dag tenslotte veel meer dan dat.

Epos vindt het als merk belangrijk de reputatie die Zwitserland door de jaren heen heeft weten op te bouwen als zijnde het horlogeland pur sang hoog te houden en doet er dan ook alles aan de hieraan verbonden hoge vereisten vast te houden. Kenmerkend voor de horloges van Epos zijn onder meer de hoogwaardige Swiss made automatische- en mechanische uurwerken in combinatie met de prachtige decoratie hiervan. Daarvoor worden onder andere Côtes de Genève en blauwe schroeven gebruikt, die de designs van Epos herkenbaar en uniek maken. Met een horloge van Epos kies je voor een waar meesterstuk, dat in verhouding met de horloges van de grotere merken, een stuk beter betaalbaar is. Een Epos horloge is bovendien zeer betrouwbaar en degelijk, door de keuze voor enkel de beste materialen en onderdelen. Doordat Epos daarnaast kiest voor een relatief beperkte productie per horloge, draag je te allen tijde een horloge dat je niet snel bij iemand anders om de pols tegen zult komen.

De collectie van Epos biedt elegante horloges waarbij de rode draad door de verschillende series heen een klassieke uitstraling is. Er is echter wel onderscheid te maken tussen de meer stoere en robuuste modellen en horloges die een meer ingetogen en minimalistische uitstraling hebben. Zo biedt Epos bijvoorbeeld sportieve horloges die een uitstekende waterdichtheid bieden en daarmee uitermate geschikt zijn om te duiken. Maar er zijn ook veel klassieke modellen die bijvoorbeeld bij een zakelijke outfit of juist meer casual outfit perfect passend zijn.

Een mooi model afkomstig uit de Epos Originale serie, is het Epos Originale 3437.132.24.16.25 horloge. Dit horloge kenmerkt zich door de prachtige zwarte lederen horlogeband in combinatie met een diepblauwe wijzerplaat en rosé gekleurde kast. De combinatie van deze kleurstellingen geven het horloge een stijlvolle en ietwat mysterieuze uitstraling. De wijzerplaat oogt verder rustig en overzichtelijk en is eveneens voorzien van rosékleurige details. De horlogekast heeft een dikte van 9mm en een doorsnede van 39 mm. Dit horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting.

Epos Originale 3437.132.24.16.25 horloge

Een bijzonder mooi detail is de zogenaamde ‘see through backcase’. Deze geeft je een zicht op de werking van het uurwerk, speciaal voor de echte liefhebber met een passie voor de werking van de klok. Het automatische Swiss made uurwerk van dit horloge is afkomstig van het Zwitserse merk ETA. Het horloge is verder voorzien van sterk saffierglas. Dit glas heeft als voordeel dat er niet snel beschadigingen op zullen komen. Een horloge als dat van Epos koop je tenslotte niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst en misschien zelfs wel voor je nageslacht. Als extra functionaliteiten biedt dit horloge een datumaanduiding en een secondewijzer. Kortom, een zeer compleet horloge met een exclusieve uitstraling van topkwaliteit. Met dit horloge kies je voor een echte eyecatcher om de pols, waar het oude ambacht van de horlogemaker duidelijk in tot uiting komt.

Wanneer je dit horloge van Epos wilt bestellen, kun je dit eenvoudig en snel doen bij ons in de webshop. Je hebt nu de mogelijkheid dit toch al betaalbare horloge aan te schaffen tegen een extra scherpe prijs. Wij bieden dit model namelijk in onze webshop aan met een aantrekkelijke korting. Wij zijn daarnaast officieel dealer van Epos en bieden jou derhalve de beste service.

Je vindt in de webshop een ruime selectie Epos horloges om uit te kiezen. Maar ook de modellen van Epos die niet in onze webshop staan, kun je bij ons bestellen. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wij leveren namelijk ieder horloge van Epos op aanvraag. Naast de Epos Originale 3437.132.24.16.25 vind je bovendien bij ons nog verschillende andere modellen van Epos die nu zijn afgeprijsd. Dit is dus het uitgelezen moment voor jou om te kiezen voor de ongeëvenaarde Swiss made kwaliteit.

Kienzle horloges

Geplaatst op 9 april 2022 om 10:37 uur

Er zijn horlogemerken die niet zo bekend zijn maar hartstikke interessant zijn. Een goed voorbeeld is Kienzle. Dit merk is al vrij oud en was zeer bekend enige decennia geleden. Nu is het een relatief klein horlogemerk dat hele leuke horloges produceert. Vooral de combinatie van goede kwaliteit met een schappelijke prijs maakt een Kienzle horloge een goede keuze.

Kienzle horloge

Kienzle is een Duits horlogemerk dat Duitse degelijkheid combineert met Zwitserse kwaliteitsuurwerken. De Kienzle horloges zijn hiermee van uitermate hoge kwaliteit en zeer betrouwbaar. Voor elke liefhebber die een voorkeur heeft voor horloges met een klassieke uitstraling en een nostalgische inslag is dit horlogemerk zeker interessant.

Kienzle produceert al kwaliteitshorloges sinds 1822 en is hiermee één van de meer ervaren merken op de markt. Dit is dan ook terug te zien in het uiteindelijke product. Als we kijken naar de collectie van Kienzle dan zien we bijzonder fraaie designs met een ingetogen en soms een wat eigenzinnig karakter. Kienzle biedt een brede collectie en bedient hiermee zowel de dames als heren onder ons. Het merk weet bovendien een prima prijs-/kwaliteitverhouding te hanteren, wat zorgt voor betaalbare kwaliteit. Hiermee is Kienzle toegankelijk en interessant voor een breed publiek.

We onderscheiden binnen de collectie van Kienzle diverse collecties. De eerste serie waar we een horlogemodel uit willen lichten is de Kienzle K Spirit K804 serie en dan in het bijzonder het Kienzle K Spirit K804 1123011 horloge. Dit horloge is voorzien van een mooie lederen band, waarop de witte stiksels als accent dienen. Verder is kenmerkend de duidelijke en goed afleesbare wijzerplaat, die eveneens in zwart met witte accenten is uitgevoerd. Wat betreft materialen heeft men naast kwaliteitsleder gekozen voor edelstaal en K1 mineraalglas. Dit horloge is voorzien van een quartz uurwerk van het Zwitserse merk Ronda. Het horloge beschikt bovendien over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast heeft dit vliegeniershorloge een rood accent in de kroon en een small seconds functie. Het horloge is tot 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting.

Het volgende model dat we in de spotlight zetten is het Kienzle K Core K302 2014022 horloge, afkomstig uit de Kienzle K Core K302 serie. Dit is een dameshorloge dat is voorzien van een edelstalen band in combinatie met een parelmoer wijzerplaat. Daarnaast is het horloge uitgerust met verschillende fraaie accenten, namelijk het rode accent in de kroon en ingelegde steentjes op de wijzerplaat en bezel. Deze accenten maken dat het horloge zeer vrouwelijk en sierlijk is en als een waar sieraad gedragen kan worden. Het horloge beschikt over een datumaanduiding, lichtgevende indicatoren en secondewijzer en is uitgerust met een quartz uurwerk van Ronda. Tot slot sluit het horloge met een doornsluiting en is het tot 50 meter waterdicht. Kortom, een elegant dameshorloge dat elke modebewuste vrouw in haar garderobe zal willen hebben.

De Kienzle K Core K301 1011052 uit de Kienzle K Core K301 serie is een perfect horloge voor de liefhebber die houdt van een horloge met een rustig en minimalistisch karakter. De edelstalen band en witte wijzerplaat combineren goed met elkaar en houden het geheel eenvoudig, maar stijlvol. Uiteraard is ook dit horloge voorzien van een Swiss made uurwerk, van het merk Ronda. Wat betreft materiaal is hier gekozen voor een combinatie van edelstaal en mineraalglas. Opvallend detail is ook hier weer het rode accent in de kroon. Verder zijn de extra functionaliteiten van dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Het is nu mogelijk verschillende modellen van de toch al scherp geprijsde horloges van Kienzle bij ons te bestellen met een aantrekkelijke korting. Dit is dus jouw uitgelezen kans een horloge aan te schaffen van zeer hoge kwaliteit en een elegante uitstraling, voor een extra scherpe prijs. Wanneer je een Kienzle horloge bij ons bestelt ontvang je deze thuis met minimaal 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding.

Je kunt veilig betalen met creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving in onze webshop.

De beste watchwinder voor 2 horloges

Geplaatst op 4 april 2022 om 15:32 uur

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een quartz, automatisch- en mechanisch uurwerk? Dat is een vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een horloge wilt kopen. Want wanneer je een horloge wilt kopen is het niet alleen van belang wat je budget en je persoonlijke smaak zijn, het is ook goed om te bedenken welk soort uurwerk jouw voorkeur heeft.

Er zijn verschillende type uurwerken. We onderscheiden hierbij quartz-, mechanische- en automatische uurwerken. Het quartz horloge is werkzaam met behulp van een batterij en is over het algemeen goed bestand tegen schokken en stoten. Een mechanisch horloge werkt door middel van opwinding. Het automatische horloge geniet de voorkeur van menig liefhebber. Een horloge met een automatisch uurwerk heeft de beweging van de pols nodig om te kunnen functioneren. Wanneer het horloge deze beweging niet krijgt, komt het stil te staan. Dit is heel vervelend. Je kunt het horloge dan niet direct gebruiken wanneer je dit wilt en zult hem bovendien opnieuw moeten instellen. Daarnaast kan stilstand van een automatisch horloge onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave veroorzaken.

Natuurlijk zul je als trotse eigenaar van 1 of meerdere mooie automatische horloges niet altijd in staat zijn deze tegelijkertijd te dragen. Zeker niet wanneer je meer automatische horloges in je bezit hebt. Gelukkig is er een oplossing, de watchwinder. Deze kan absoluut worden beschouwd als een onmisbare accessoire wanneer je van automatische horloges houdt.

Je kunt jouw horloges in de watchwinder plaatsen en deze verzorgt dan de benodigde beweging. Zo is jouw horloge altijd opgewonden wanneer je dit wilt en daarmee standaard klaar voor gebruik. Dit is echter niet het enige voordeel van een goede watchwinder. Deze horlogeaccessoire biedt namelijk naast een juiste wijze van opwinding, eveneens een veilige en vaak stijlvolle opbergplaats voor jouw horloges. Bovendien is met het gebruik van een watchwinder ook de olieverdeling binnenin het uurwerk van het horloge goed geregeld. Dit komt de duurzaamheid van het horloge ten goede.

Wanneer je als liefhebber 2 of 3 horloges met een automatisch uurwerk in je bezit hebt, is een watchwinder met een capaciteit voor 2 of 3 horloges een goede keuze. Op dit gebied is een ruime keuzemogelijkheid beschikbaar. Zowel wat betreft design, als wat betreft kwaliteit, prijsklasse en technische mogelijkheden zijn er veel verschillende opties.

We zullen in dit artikel een drietal watchwinders bespreken die geschikt zijn voor het opwinden van 2 of 3 horloges. We beginnen met een model van het Nederlandse merk Benson. Benson staat bekend om de luxe uitstraling van haar horlogeaccessoires en de hoge kwaliteit in combinatie met aantrekkelijke prijzen. Met een Benson watchwinder kies je dan ook voor een horlogeaccessoire met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Het model dat we willen bespreken uit de collectie van Benson, is de Benson Compact 2.18 Black Leather. Deze watchwinder is compact vormgegeven en heeft zowel een zwart exterieur als interieur. Doordat de buitenkant van dit model is bekleed met leder, heeft deze watchwinder een luxe en elegante uitstraling. De Benson Compact 2.18 Black Leather is voorzien van Japanse motoren van het merk Mabuchi. Deze motoren zorgen voor een duurzame en kwalitatieve basis. Bovendien is deze watchwinder door deze motoren vrijwel stil in gebruik, zodat je deze horlogeaccessoire ook zonder problemen op bijvoorbeeld je slaapkamer of werkplek kunt plaatsen.

Met de Benson Compact 2.18 Black Leather beschik je over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Bovendien kun je per rotor individueel de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen. Dit kun je gemakkelijk doen met het gebruiksvriendelijke moderne touchscreen. Doordat deze watchwinder beschikt over een ingebouwde LED verlichting kan je je horloges desgewenst in de spotlight zetten. Als kers op de taart biedt dit model ook een powerwinding functie waarmee je je horloges in korte tijd kunt opwinden. Kort samengevat biedt deze watchwinder alles wat je nodig hebt om jouw horloges efficiënt te kunnen opwinden. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en kwalitatieve onderdelen weet je zeker dat je lang plezier hebt van deze horlogeaccessoire

Een volgende watchwinder met de capaciteit voor het opwinden van 2 horloges is de Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003. Dit model komt uit de collectie van het Zwitserse kwaliteitsmerk Swiss Kubik. Swiss Kubik maakt gebruik van Swiss made motoren waarmee een solide en betrouwbare basis is gelegd. Kenmerkend voor de modellen van Swiss Kubik zijn verder onder meer de kubusvormige en compacte designs.

Specifiek de Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003 is uitgevoerd in de kleur zwart. De buitenkant is bekleed met een hoge kwaliteit leder en subliem afgewerkt. Doordat de watchwinder gedurende lange tijd functioneert op een set AA batterijen, is het mogelijk dit model in een kluis te plaatsen voor een optimaal gevoel van veiligheid. Omdat de watchwinder compact van vorm is, neem je hem bovendien gemakkelijk mee op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. De Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003 watchwinder is instelbaar door middel van de USB aansluiting en is geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Het is optioneel mogelijk beschermglaasjes bij te bestellen tegen een meerprijs zodat je je horloges ook kunt beschermen tegen verschillende invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof.

Een laatste model dat we nader belichten is de Orbita Avanti Three Rotorwind W70000. Orbita is een merk uit de VS waar de watchwinders van dit bijzondere merk met de uiterste zorg met de hand worden vervaardigd. De Orbita Avanti Three Rotorwind W70000 watchwinder kan worden gebruikt voor het opwinden van 3 automatische horloges en biedt daarnaast ook nog eens opbergruimte voor 5 extra horloges. Natuurlijk is het ook mogelijk deze ruimte te benutten voor het opbergen van andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. Met de luxe uitstraling van dit model, kies je niet alleen voor een functionele watchwinder, maar ook voor een echte eyecatcher voor in je interieur.

De Orbita Avanti Three Rotorwind W70000 is gemaakt van prachtig hout en is voorzien van een deur van mineraalglas. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van ingelegd carbon, ter bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. Orbita maakt ook voor dit model gebruik van Zwitserse motoren. Met een watchwinder voorzien van Swiss made motoren kan je ervan op aan dat je een watchwinder aanschaft die energiezuinig en bovendien stil in gebruik is. De Orbita Avanti Three Rotorwind W70000 biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De rotoren zijn bovendien afzonderlijk instelbaar, zodat je ieder horloge van de juiste opwinding kunt voorzien.

In dit artikel is duidelijk geworden dat er in ieder prijssegment wel een passende watchwinder te vinden is. Bovendien is de noodzaak van het aanschaffen van een watchwinder als eigenaar van automatische horloges besproken. Deze horlogeaccessoire voorziet tenslotte in een juiste opwinding wanneer een automatisch horloge niet gedragen wordt en zorgt daarnaast voor een goede olievoorziening. Bovendien berg je er jouw horloges met een goed gevoel in op en heb je hiermee direct een plaats om jouw trots tentoon te kunnen stellen.

Maar waar koop je nu een goede watchwinder met een gerust gevoel? Kies voor een officieel dealer! Wij zijn officieel dealer van verschillende mooie merken en kunnen je met onze ervaring en kennis op dit gebied bijstaan met raad en daad. Natuurlijk bieden wij de 3 bovengenoemde modellen in onze collectie, maar we hebben daarnaast uiteraard nog vele andere mooie opties. Het is dan ook zeker de moeite waard een kijkje te nemen in onze webshop. Je bestelt veilig en snel jouw nieuwe watchwinder bij in onze shop. Wij zorgen er dan voor dat jouw nieuwe horlogeaccessoire zorgvuldig wordt verpakt en zo snel mogelijk jouw kant op komt!

Meccaniche Veneziane vs Venezianico

Geplaatst op 29 maart 2022 om 14:34 uur

Voor horloges met stijl en klasse ben je bij Italianen op de juiste plek. Italianen hebben gevoel voor design, materialen en kleurgebruik. Niet voor niets zijn merken als Ferrari, Lamborghini, Prada, Armani en Locman wereldberoemd. Deze merken onderscheiden zich door de combinatie van design, hoogwaardig materiaalgebruik en een luxe uitstraling. In dit artikel schrijven we over een aansprekend horlogemerk uit Italië, dat onlangs haar naam wijzigde maar waarvan de “oude” horloges populairder zijn dan ooit.  

Meccaniche Veneziane Nereide 1302016 horloge

Wanneer we denken aan horloges die stijl en klasse combineren met kwaliteit dan komen we al gauw bij het horlogemerk Meccaniche Veneziane uit. Dit merk dat is ontstaan uit de fascinatie voor de werking van de klok van twee broers, laat de passie hiervoor terugkomen in tijdloze horloges met een sportieve en tegelijkertijd elegante uitstraling. De Meccaniche Veneziane horloges worden wat betreft uitstraling zelfs wel vergeleken met het bekende horlogemerk Rolex. Waar het merk Meccaniche Veneziane voorheen enkel gebruik maakte van Swiss made uurwerken kiest het merk er nu voor horloges te produceren met eveneens kwalitatieve Seiko uurwerken. Het voordeel hiervan is dat het toch al betaalbare Italiaanse merk hierdoor nog scherpere prijzen kon gaan hanteren. Met een horloge van Meccaniche Veneziane kies je hiermee voor een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Meccaniche Veneziane is een merk dat handwerk en het ambacht van de horlogemaker erg hoog in het vaandel heeft staan. Dit komt tot uiting in de horloges zelf, waarbij een automatisch uurwerk de meest pure vorm van horlogemaken is. Maar ook aan de vintage lederen horlogebanden is heel veel aandacht besteed. Het leder dat wordt gebruikt voor deze bijzondere horlogebanden komt uit Veneto en Toscane en is bewerkt door experts op dit gebied. Als kers op de taart biedt Meccaniche Veneziane een unieke verpakking voor hun horloges. Ieder horloge wordt namelijk verpakt in een prachtige houten horlogebox, die worden gemaakt door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli. Hiermee laat Meccaniche Veneziane zien op alle fronten voor enkel perfectie te gaan en weet het zich te onderscheiden van de vele andere horlogemerken.

Binnen de collectie van Meccaniche Veneziane, vinden we sportieve en moderne horloges, maar ook meer klassiek ogende modellen. De collectie is onderverdeeld in verschillende series horloges, waarvan de Meccaniche Veneziane Nereide modellen vooral erg populair zijn. Binnen deze serie zien we het gebruik van veel kleur, maar aan de andere kant ook horloges die wat rustiger ogen. De horloges binnen de Nereide serie zijn vooral stoer en sportief van uitstraling. Als voorbeeld noemen we graag de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302009. Dit horloge heeft een zwarte vintage lederen band met de voor Meccaniche Veneziane kenmerkende stiksels in een contrasterende kleur (in dit geval wit). De wijzerplaat van het horloge is eveneens zwart van kleur met witte accenten. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. Verder kiest Meccaniche Veneziane voor het gebruik van anti-spiegelend saffierglas, wat erg sterk is. Het horloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting.

De Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302009 is voorzien van een hoogwaardig automatisch Seiko uurwerk. Verder beschik je met dit model over Superluminova, wat ervoor zorgt dat het horloge licht geeft in het donker. Tot slot is dit horloge met een datumaanduiding, secondewijzer, een draaibare bezel en een verschroefde kroon zeer compleet te noemen.

Een tweede Nereide model van Meccaniche Veneziane is de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302016. Dit is eveneens een wat rustiger ogend model, aangezien deze voornamelijk in dezelfde kleur bruin is uitgevoerd. Dit geldt voor zowel de handgemaakte lederen horlogeband, als voor de wijzerplaat. Ook hier zien we witte accenten op zowel de wijzerplaat als in het stiksel op de horlogeband. De horlogekast van dit model is uitgevoerd in de kleur rosé, wat erg mooi samengaat met de gekozen kleur bruin. De horlogekast is verder gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. Ook dit horloge is tot 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Uiteraard is dit model eveneens voorzien van het sterke saffierglas.

De Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302016 is uitgerust met een automatisch Seiko uurwerk en biedt eveneens de secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Ook hier zien we daarnaast de draaibare bezel en een verschroefde kroon.

Wanneer we je interesse hebben weten te wekken met de voorgenoemde twee horloges van Meccaniche Veneziane, hebben we goed nieuws! Wij hebben deze twee horloges en daarnaast nog verschillende andere prachtige designs van Meccaniche Veneziane nu in de uitverkoop. Dit betekent dat je nu deze toch al betaalbare horloges van Meccaniche Veneziane nu tegen een extra scherpe prijs kunt aanschaffen.

Met een Meccaniche Veneziane Nereide horloge kies je voor een totaalplaatje. Een prachtig en sportief design, handgemaakte horlogebanden en een prachtige houten horlogebox met daarnaast veel mogelijkheden op technisch gebied. En niet te vergeten een zeer uitnodigende prijs.

Zoals beschreven is het merk Meccaniche Veneziane overgegaan in Venezianico. Echter zijn horlogeliefhebbers direct wakker geworden en willen graag een horloge uit de “oude” collectie kopen. Het nieuwe design van Venezianico spreekt namelijk niet iedereen aan.

Wij leveren deze horloges van Meccaniche Veneziane met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Bovendien zijn wij als officieel dealer van Meccaniche Veneziane in staat de nieuwste collecties en beste service te leveren. Bekijk dus nu onze collectie Meccaniche Veneziane horloges in onze webshop!

Zeppelin horloges, een merk met historie

Geplaatst op 22 maart 2022 om 10:26 uur

Ben je op zoek naar een horloge van een horlogemerk dat een fraaie historie heeft? Dan ben je aan het goede adres bij het Duitse horlogemerk Zeppelin. De naam van dit bijzondere merk refereert aan de majestueuze Zeppelin die een grote rol heeft gespeeld in de luchtvaarthistorie. Een zeppelin is een luchtschip dat enorm groot was en op unieke wijze mensen en goederen vervoerde. Tegenwoordig zijn er nog wel zeppelins, maar zeer weinig en ze worden alleen gebruikt voor het toerisme.

De Zeppelin was niet alleen een zeer elegante wijze van reizen, maar ook uitermate fascinerend. Deze fascinatie en elegantie heeft men bij Zeppelin geambieerd te vangen in de tijdloze designs uit de collectie. De horloges uit de collectie van Zeppelin laten zich dan ook goed omschrijven als nostalgische modellen voorzien van technische finesse en een tijdloze uitstraling.

De horlogecollectie van Zeppelin is zeer divers te noemen. Zowel wat betreft de verscheidenheid aan designs, als wat betreft het soort uurwerk is er een brede keuzemogelijkheid beschikbaar. Het merk biedt namelijk zowel quartz-, als automatische- en mechanische uurwerken. Bovendien zijn de horloges van Zeppelin goed betaalbaar en bieden zij de echte Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid. Dit maakt dat het merk ook bekend staat om de goede prijs-/kwaliteit verhouding en met deze combinatie van factoren een breed publiek weet te interesseren. Doordat Zeppelin een wat kleiner merk is, heeft het merk daarnaast extra aandacht voor kwaliteit en afwerking.

Verschillende series horloges uit de collectie van Zeppelin spreken tot de verbeelding. Een horloge uit de collectie dat we graag uitlichten is de Zeppelin 100 Years 7618M-1, afkomstig uit de Zeppelin 100 years serie. Dit jubileummodel heeft zowel een horlogeband als een horlogekast welke is gemaakt van edelstaal. De horlogekast is 13 mm dik en heeft een doorsnede van 42 mm. Verder is de wijzerplaat van dit horloge zilver van kleur en is het horloge voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA. Dit horloge van Zeppelin is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De Zeppelin 100 Years 7618M-1 biedt naast een datumaanduiding en secondewijzer, ook een mooie chronograaf functie en tachymeter. Het horloge is bovendien voorzien van maar liefst 27 edelstenen.

Een tweede model dat we graag onder de aandacht brengen is de Zeppelin LZ129 Hindenburg 7036-3. Dit horloge valt onder de Zeppelin LZ 129 Hindenburg serie. Het horloge valt op door de klassiek blauwe kleur die zowel in de lederen horlogeband als op de wijzerplaat is doorgevoerd. De  combinatie van het klassiek blauw met de rosé kleurige horlogekast, geven het horloge een chique en elegante uitstraling. Dit model is uitgerust met een Ronda Swiss made quartz uurwerk en biedt naast de secondewijzer en datumaanduiding ook een maanfase indicatie. De horlogekast van dit horloge is 10 mm dik en heeft een doorsnede van 40 mm. Tot slot is dit model tot 30 meter waterdicht en sluit het met een doornsluiting.

Ook met de Zeppelin LZ120 Rome 7196-2 uit de LZ 120 Rome serie kies je voor een klassiek model met een stijlvolle uitstraling. Het horloge heeft een comfortabele horlogeband gemaakt van kwalitatief bruin leder. De wijzerplaat is zwart van kleur en combineert goed met de rosé kleurige kast. De horlogekast van dit horloge heeft een dikte van 13 mm en een doorsnede van 41 mm. Voor dit horloge is eveneens gebruik gemaakt van een Swiss made quartz uurwerk, ditmaal van het merk ETA. Verder is het horloge voorzien van gehard mineraalglas en is het tot 50 meter waterdicht. Dit horloge sluit met een doornsluiting. Tot slot heeft dit model verschillende mooie extra functionaliteiten. Niet alleen biedt dit horloge een datumaanduiding en een secondewijzer, maar ook een tachymeter, chronograaf functie en een stopwatch functie. Dit maakt dit horloge zeer compleet en daarmee extra interessant.

Het laatste model dat we beschrijven is de Zeppelin Night Cruise 7260-2. Dit is wat betreft uitstraling een heel ander model dan de eerder genoemde modellen. Dit horloge is het best te omschrijven als een sportief, robuust en stoer horloge. Zowel de horlogeband, als de horlogekast en het uurwerk zijn uitgevoerd in de kleur zwart. Verder is er gewerkt met accentkleuren als rood en wit. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal PVD en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42 mm. De Zeppelin Night Cruise 7260-2 is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Het horloge is verder voorzien van gehard mineraalglas. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk. Ook bij dit horloge hebben we een mooi lijstje met extra functionaliteiten te bieden. Zo is het horloge voorzien van een datumaanduiding, secondewijzer, gangreserve aanduiding en een dagaanduiding.

Wanneer je ervoor kiest om bij ons in de webshop jouw favoriete Zeppelin horloge te bestellen, ontvang je deze uiteraard in een luxe officiële box. Bovendien heb je bij deze aankoop 2 jaar garantie. Je kiest hiermee voor een horloge dat degelijk en betrouwbaar is en bovendien voorzien van de modernste technologie. Dit in combinatie met de stijlvolle uitstraling van de horloges, de sublieme afwerking en de aantrekkelijke prijzen, maken een Zeppelin horloge een uitstekende keuze.

Laco pilotenhorloges | Collectie 2022

Geplaatst op 16 maart 2022 om 16:35 uur

Het pilotenhorloge weet steeds weer de interesse te wekken van horlogeliefhebbers. Er zijn verschillende merken binnen de horlogerie, die met name met de productie van pilotenhorloges naam hebben weten te maken. Een bijzonder pilotenhorlogemerk met een uitgebreide historie is het Duitse merk Laco (Lacher & Co). Laco is opgericht in 1925 en produceert al sinds 1940 pilotenhorloges die zeer aansprekend zijn. Laco kiest hierbij voor zeer hoogwaardige materialen en maakt gebruik van het pure vakmanschap van uiterst bekwame ambachtslieden.

De Laco horloges worden allen vervaardigd in Pforzheim in Duitsland. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog wist Laco de productie van kwalitatieve horloges voort te zetten. Als één van de weinigen mochten zij horloges maken voor de Duitse luchtmacht, wat veel zegt over het vertrouwen in de kennis, kunde en betrouwbaarheid van het merk.

Wanneer we de horlogecollectie van Laco bekijken valt het op dat de verschillende pilotenhorloges een retro uitstraling hebben. Hiervoor is gekozen om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke ontwerpen te blijven waarmee Laco zich onderscheidde van andere merken. Maar ook moderne horloges zijn goed vertegenwoordigd in de collectie van Laco. Ambitie en passie voor het vak van de horlogemaker heeft Laco door de jaren heen gedreven horloges te produceren die opvallen door hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook vandaag de dag is dit nog kenmerkend voor de horloges van Laco. Ieder horloge afzonderlijk wordt tot in het kleinste detail afgewerkt en voorzien van de modernste techniek. Daarnaast is stijl en klasse zeer belangrijk voor het merk en dat is te zien aan de horloges in de collectie. Voor de echte liefhebber en fervent verzamelaar kan een horloge van Laco simpelweg niet ontbreken. Een horloge van Laco is bovendien niet alleen van een perfecte kwaliteit, maar ook nog eens betaalbaar. De prijs-/kwaliteit verhouding is dan ook zeer goed. De collectie is behalve toegankelijk voor mensen met een minder breed budget, ook nog eens zeer divers op het gebied van het soort uurwerk. Laco biedt horloges met zowel automatische- als mechanische- en quartz uurwerken. Dit maakt dat er voor elke persoonlijke voorkeur wel een Laco horloge verkrijgbaar is.

We lichten graag een drietal horloges uit afkomstig uit de collectie van Laco. Een eerste horloge dat we nader bespreken is de Laco Chronographen 861918 Seattle. Dit horloge combineert een wijzerplaat in een heldere kleur zilver met een horlogeband gemaakt van nato in de kleur groen. De accenten op de wijzerplaat zijn uitgevoerd in een lichtere groene tint. Wat betreft kleur is dit horloge dan ook al zeer aansprekend. De horlogekast is 10 mm dik en heeft een doorsnede van 42 mm. Verder is er gebruik gemaakt van gehard mineraalglas en is dit horloge 50 meter waterdicht. Het horloge sluit met een doornsluiting. Op technisch gebied beschik je met dit horloge om te beginnen over een mooie chronograaf functie. Daarnaast is dit model voorzien van een secondewijzer, datumaanduiding, lichtgevende indicatoren en een stopwatch functie. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een quartz uurwerk van kwaliteit.
 
Een tweede model uit de collectie van Laco is de Laco Classics 862076 Petrol 40. Dit horloge valt op door de levendige kleur groen waarvoor is gekozen voor zowel de wijzerplaat als de nato horlogeband. Met deze kleur horloge heb je een echte eyecatcher te pakken. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en doorsnede van 40 mm. Dit horloge is eveneens tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Dit model is voorzien van een automatisch uurwerk, voor de echte liefhebber. Verder biedt dit horloge een datumaanduiding en een secondewijzer.

Het derde horloge van Laco dat we willen benoemen is de Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm. Dit retro pilotenhorloge voert je terug naar de tijden van weleer. De donkerbruine lederen horlogeband in combinatie met de zwarte wijzerplaat met witte accenten heeft een nostalgische insteek. Dit horloge is tevens tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De edelstalen horlogekast heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42 mm. Verder is het horloge voorzien van Superluminova C3 en blue markers. Ook een datumaanduiding en secondewijzer ontbreken hier niet. Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm is uitgerust met een mechanisch uurwerk (opwinding).

Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm

Naast de drie bovengenoemde modellen bieden wij in onze webshop een breed assortiment Laco horloges aan. Een aantal modellen hiervan zijn nu extra aantrekkelijk geprijsd, door een mooie korting. Neem eens een kijkje bij de horloges van Laco. Zeker als je een liefhebber bent van pilotenhorloges en een stukje historie, is dit merk erg aan te raden. Met een horloge van Laco kies je voor kwaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid. Maar daarnaast ook voor hoogstaande techniek en oog voor detail. Een stijlvol horloge van Laco is passend bij verschillende soorten outfits en daarmee goed te combineren met vele stijlen.

Als officieel dealer van Laco horloges leveren wij de horloges met 2 jaar garantie in een luxe officiële horlogebox met handleiding bij je thuis!