Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Elysee horloges uit Duitsland

Geplaatst op 1 april 2023 om 08:35 uur

Horloges, één van de weinige sieraden voor een man. Tegelijkertijd is het ook een tijdinstrument waarmee je snel en eenvoudig kan zien hoe laat het is. Horloges met meer functies bieden bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een tweede tijdzone, stand van de maan of snelheid waarmee je reist te bepalen.

Elysee The Signature 80662 horloge

Een luxe herenhorloge is meer dan alleen een handige accessoire. Bij het ontwerpen van een horloge van kwaliteit wordt tenslotte niet alleen aandacht besteed aan een stukje technische finesse, ook aan een fraai en stijlvol design wordt door een goede horlogemaker met passie gewerkt. Met een elegant horloge om de pols kiest de moderne man voor een heel compleet plaatje wat betreft uitstraling en uiting van karakter.

Een mooi horloge kan een outfit dan ook helemaal afmaken. Naast het esthetische opzicht biedt een horloge van kwaliteit meer dan alleen de weergave van de tijd. Zo kun je als liefhebber van luxe horloges kiezen voor een model met bijvoorbeeld een maanfase functie, een datumaanduiding, GMT functie of chronograaf functie. Daarnaast zijn er hoogwaardige horloges verkrijgbaar die specifiek bedoeld zijn als sporthorloge, zoals bijvoorbeeld duikhorloges. Een goed horloge kan hiermee verschillende functies bekleden. Daarnaast zijn er ook liefhebbers die luxe horloges als een waar collectors item beschouwen, of als een statussymbool. Zwitserland herbergt vele mooie horlogemerken, dit is wereldwijd bekend. Daarnaast biedt echter ook Duitsland horloges die niet alleen de bekende Duitse degelijkheid en duurzaamheid eer aan doen, maar bovendien ook uiterst smaakvol zijn vormgegeven.

Een mooi voorbeeld van een Duits horlogemerk dat stijlvolle horloges biedt van hoge kwaliteit, is het merk Elysee. Elysee weet de traditionele kunst van het maken van luxe horloges nieuw leven in te blazen door het ontwerpen van delicate designs. Daarbij speelt het gedachtegoed van het merk een belangrijke rol, namelijk "Een compositie van design, kwaliteit en hoge waarde met betrekking tot de wensen van horlogeliefhebbers, vormen de kern van al onze creaties". Met een Elysee horloge kies je bovendien voor een horlogemerk dat het ‘made in Germany label’ mag voeren. Dit betekent dat het merk aan hoge voorwaarden en eisen moet voldoen aangaande de kwaliteit van de horloges. Elysee staat er daarnaast om bekend dat het merk horloges biedt met een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding. Je kunt daarom een hoogwaardig horloge van Elysee aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs. De collectie van Elysee is divers te noemen wat betreft de uitstraling van de horloges. Zo is er de keuze uit zeer klassieke modellen, maar herbergt de collectie ook stoere en sportieve ontwerpen. We laten je graag nader kennismaken met het merk Elysee, door een tweetal modellen uit de collectie voor je uit te lichten.

Het eerste Elysee horloge dat we graag bij je onder de aandacht willen brengen, is de Elysee Heritage II 18017. Dit fraaie horloge heeft een klassiek karakter. Het is voorzien van een bruin lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De horlogekast is uitgevoerd in de kleur rosé en heeft een dikte van 11mm en een doorsnede van 43mm. Het horloge is daarnaast voorzien van saffierglas, dat bekend staat als uiterst sterk. Hierdoor blijft het glas zeer lang mooi en zijn er niet snel krasjes op zichtbaar. De Elysee Heritage II 18017 is voorzien van een quartz uurwerk van het merk Miyota. Een quartz uurwerk van een kwaliteitsmerk als deze, biedt als voordelen dat het goed bestand is tegen schokken en stoten en dat het uiterst nauwkeurig de tijd weergeeft. Het horloge biedt verder een datumaanduiding, secondewijzer en een mooie chronograaf functie. Tot slot is dit model tot 30 meter waterdicht.

Het tweede horloge van Elysee waar we je graag meer over vertellen, is eveneens een klassiek model. Het gaat specifiek om de Elysee The Signature 80662. Dit horloge is voorzien van een fraaie lederen horlogeband in de kleur zwart, met een zeer hoog draagcomfort. Deze sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit model is rosé van kleur. Het heeft daarnaast een dikte van 12mm en een doorsnede van 42mm. Ook voor dit design van Elysee is gebruik gemaakt van het hoogwaardige saffierglas. De wijzerplaat van het horloge is zilver van kleur, wat een mooi contrast biedt met de rosékleurige kast. Het hart van de Elysee The Signature 80662 wordt gevormd door een quartz uurwerk van het merk Seiko (Seiko/TMI VK64). Daarnaast beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer en een chronograaf functie. Beide genoemde kwaliteitshorloges van Elysee zijn zeer aantrekkelijk geprijsd. Je schaft met één van deze horloges van dit merk een elegant design aan, dat bovendien is vervaardigd met enkel de beste materialen. Een horloge van Elysee koop je dan ook voor nu en voor de toekomst.

Je vindt de genoemde modellen van Elysee bij ons in de webshop. Daarnaast bieden wij nog verschillende andere horloges van dit bijzondere merk aan. De horloges van Elysee worden door ons altijd geleverd in een luxe officiële box en met twee jaar garantie en overzichtelijke handleiding. Wij verzenden onze producten wereldwijd met behulp van de diensten van DPD, PostNL en Fedex, waarmee we je altijd snel en kundig van dienst kunnen zijn. Bekijk nu ons mooie aanbod aan Elysee horloges en maak je keuze!

Wat is de beste watchwinder voor een Patek Philippe horloge?

Geplaatst op 25 maart 2023 om 11:45 uur

Zoek jij een watchwinder voor een Patek Philippe horloge? Of een watchwinder voor meerdere luxe automatische horloges? Het kan best een uitdaging zijn om de best passende watchwinder te vinden voor jouw horloges. Er zijn namelijk heel veel verschillende mogelijkheden op dit gebied. Afhankelijk van het aantal horloges dat je in het bezit hebt en wat je wensen zijn op het gebied van extra functionaliteiten en uitstraling, maak je je keuze voor de best passende watchwinder. Natuurlijk speelt ook je budget hierbij een belangrijke rol. Wij helpen je met dit artikel graag een eindje op weg bij je zoektocht. Wij vertellen je graag meer over een aantal watchwinders die van topkwaliteit zijn en jouw Patek Philippe horloge op perfecte wijze van energie kunnen voorzien. We hebben hierbij gekozen voor 3 verschillende modellen met een variatie in capaciteit, materiaalgebruik en mogelijkheden.

De eerste watchwinder is van het merk Orbita. Orbita staat wereldwijd bekend als een merk dat innovatie en vernieuwing hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. Het merk heeft dan ook niet voor niets verschillende patenten op haar naam staan. Zo heeft Orbita het speciale ‘Rotorwind System’ ontwikkeld, dat de opwinding van automatische horloges verzorgt door het zachtjes schudden van het horloge. Het merk biedt daarnaast ook het ‘Programmable System’, waarbij dit werkt door middel van rotatie. Orbita biedt een uitgebreide collectie watchwinders in verschillende prijsklassen. Zo biedt het merk met de Orbita Sparta Bold 2 Green W05533 een model van topkwaliteit, tegen een scherpe prijs. Dit model is wat eenvoudiger vormgegeven en gemaakt van kunststof. De basis van de watchwinder wordt gevormd door Swiss made motoren, die zeer geschikt zijn voor de opwinding van elk merk en type automatisch horloge. Ook jouw Patek Philippe horloge kun je probleemloos van de benodigde energie voorzien in deze watchwinder. Deze Orbita Sparta Bold 2 Green W05533 biedt de ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk. Dit compacte model functioneert op batterijen (long life batterijsysteem), waardoor je deze watchwinder en jouw horloges veilig in een kluis kunt bewaren.  De rotoren van de Orbita Sparta Bold 2 Green W05533 zijn individueel instelbaar. Tot slot biedt de Orbita Sparta Bold 2 Green W05533 de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze watchwinder van Orbita vind je bij ons in de webshop en wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding.

De tweede watchwinder die uitermate geschikt is voor de opwinding en verzorging van jouw Patek Philippe horloge, is er één uit een geheel andere prijsklasse. De Bernard Favre Planet Gold watchwinder is absoluut een zeer exclusieve watchwinder met een unieke uitstraling. De watchwinder is gemaakt van onder meer edelstaal. Dit model bestaat uit een fraaie voet in de kleur zwart, met daarboven goudkleurige ringen waarin het horloge geplaatst kan worden. Het horloge wordt van opwinding voorzien, doordat het om zijn eigen as draait in de Bernard Favre Planet Gold. Dit is een uitermate fascinerend gezicht, zeker voor de echte liefhebber van mooie automatische horloges. Wanneer je bovendien de glazen stolp over de watchwinder plaatst, is het plaatje helemaal compleet.  Deze stolp biedt daarnaast bescherming tegen schadelijke invloeden, zoals vocht en stof. Het hart van deze Bernard Favre Planet Gold watchwinder wordt gevormd door een Zwitserse motor van ongeëvenaarde kwaliteit. Hiermee voorzie je jouw Patek Philippe horloge zonder problemen van energie en hoef je daarom nooit meer bang te zijn voor stilstand van je horloge. De speciale LED indicator geeft de status van de watchwinder weer. De Bernard Favre Planet Gold watchwinder is verder uitgerust met een accu (100 dagen). Hierdoor kun je de watchwinder en jouw horloge veilig in een kluis plaatsen. Opladen van de Bernard Favre Planet Gold kan gemakkelijk met de USB aansluiting, met behulp van netstroom, smartphone of PC. Tenslotte biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Dit uiterst elegante en luxe model is een waar compliment voor jouw bijzondere horloge en zorgt ervoor dat deze extra mooi uitkomt. Wanneer je deze watchwinder bij ons in de webshop bestelt, verzenden wij deze met 2 jaar garantie in een luxe etui.

De laatste watchwinder die we graag bij je onder de aandacht brengen, is geschikt voor een brede verzameling automatische horloges. De Benson Black Series Pro 16.19.B biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst 16 automatische horloges. Daarnaast is deze watchwinder ook nog voorzien van een speciale extra opbergruimte in de vorm van een lade. Hierin kun je nog eens 12 horloges opbergen. Deze watchwinder is dan ook uitermate geschikt voor de echte verzamelaar. Deze luxe watchwinder is met de grootst mogelijke zorg met de hand gemaakt en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. De Benson Black Series Pro 16.19.B is afsluitbaar met het glazen deurtje, dat voorzien is van een veilig slot. Aan de binnenkant van de watchwinder is deze voorzien van een speciaal soft velvet. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en biedt gelijk ook bescherming aan je horloges tegen krasjes of andere beschadigingen. Wanneer je je horlogeverzameling extra in de spotlight wilt plaatsen, kun je dit doen door de ingebouwde LED verlichting in te schakelen. Hiermee heb je op ieder gewenst moment een perfect zicht op je horloges. Voor ieder horloge afzonderlijk kun je de instellingen wat betreft de draairichting en het aantal turns per day bepalen. Zo krijgt ieder horloge de meest ideale wijze van opwinding. Het instellen gaat gemakkelijk met het moderne touchscreen. De Benson Black Series Pro 16.19.B biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een USB aansluiting en een powerwinding functie. Deze laatste optie zorgt ervoor dat je je horloges in een korte tijd kunt opwinden. Met de Benson Black Series Pro 16.19.B kies je kort samengevat voor luxe ten top, tegen een aantrekkelijke prijs. Ook deze Benson Black Series Pro 16.19.B watchwinder kun je vinden in onze webshop. Dit model wordt geleverd met 2 jaar garantie, een handleiding en een certificaat.

We hebben met de genoemde designs voorbeelden gegeven van topkwaliteit watchwinders voor liefhebbers met verschillende wensen. Bij ons in de webshop zijn nog veel meer hoogwaardige modellen te vinden die uiterst geschikt zijn voor jouw Patek Philippe horloge of een gehele verzameling automatische horloges. Bekijk nu onze collectie en overtuig jezelf!

Elysee horloges geliefd bij horlogeliefhebbers

Geplaatst op 23 maart 2023 om 16:03 uur

Luxe horloges zijn voor de moderne man een uiting van karakter en een mooie manier om een outfit geheel compleet te maken. Er is een breed aanbod luxe horloges binnen de horlogerie verkrijgbaar, in allerlei verschillende stijlen en designs. Over de gehele wereld zijn er verscheidene interessante horlogemerken te vinden, waarvan Zwitserland bekend staat als het horlogeland pur sang.

Elysee Vintage Chrono 80550

In dit artikel vertellen we je graag meer over een interessant Duits horlogemerk dat zijn oorsprong vindt in de Zwitserse Jura. Met de wortels in Zwitserland is dit vandaag de dag Duitse merk een merk met een brede ervaring en uitgebreide historie. Elysee is op dit moment in totaal 30 landen vertegenwoordigd en biedt een fantastische collectie met horloges met een variatie wat betreft uitstraling. Zo zijn er binnen de collectie van Elysee horloges te vinden met een sportieve en stoere uitstraling, maar ook horloges met een meer klassiek karakter. Ook wat betreft uurwerken zijn er verschillende mogelijkheden. Zo biedt Elysee horloges met een automatisch uurwerk, maar ook horloges met een quartz uurwerk (op batterij). De uurwerken van Elysee zijn allen afkomstig van gerenommeerde en uiterst bekende merken en zorgen voor een perfect betrouwbare basis van ieder afzonderlijk horloge.  

We hebben een aantal horloges van Elysee voor je geselecteerd, waar we je graag meer over vertellen. Het gaat om drie horloges met een klassieke en tevens uiterst stijlvolle uitstraling. Het eerste Elysee horloge waarmee we je in dit kader graag kennis willen laten maken, is de Elysee The Signature 80662. Dit horloge is voorzien van een zwarte lederen horlogeband, met bijzonder mooi patroon. Deze horlogeband is gemaakt van een hoge kwaliteit leder, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort. De band sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit model van Elysee is uitgevoerd in de kleur rosé, wat een mooi contrast biedt met de zwarte horlogeband. De horlogekast heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42 mm. Verder is de Elysee The Signature 80662 voorzien van saffierglas, dat ervoor zorgt dat krasjes niet snel een kans krijgen. De wijzerplaat van dit horloge is zilverkleurig met rosékleurige details. Dit model is daarnaast voorzien van een quartz uurwerk van het welbekende merk Seiko. Het horloge biedt bovendien als mooie extra’s een datumaanduiding, secondewijzer en chronograaf functie. Tot slot is dit horloge van Elysee tot 30 meter waterdicht.

Het tweede model van Elysee dat we graag nader belichten, is de Elysee Vintage Master 80560. Dit horloge heeft een klassieke en retro uitstraling. De horlogeband van dit model is gemaakt van zeer fraai leder en uitgevoerd in de kleur donkerbruin. De horlogekast van dit horloge is eveneens rosékleurig. Samen met de crèmekleurige wijzerplaat is het geheel een zeer stijlvol en elegant plaatje. Dit horloge sluit verder met een doornsluiting en is tot 30 meter waterdicht. Het hart van het horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk van het merk Seiko. Een automatisch uurwerk geniet de voorkeur van vele horlogeliefhebbers, omdat hierin het vak van de horlogemaker het meest duidelijk naar voren komt. Een horloge met dit soort uurwerk wordt bij het dragen van het horloge automatisch opgewonden door de natuurlijke bewegingen van de pols. Met een datumaanduiding en een secondewijzer is dit horloge een mooie combinatie van functionaliteit, fraaie vormgeving en een stukje moderne technologie.

Het derde en laatste horloge van Elysee dat zeker je aandacht verdient, is de Elysee Big Eye 18022. Dit is eveneens een zeer fraai en stijlvol model van Elysee, met een klassiek karakter. De combinatie van de zwart lederen horlogeband en de eveneens zwarte wijzerplaat zorgen voor een rustig geheel. Hierdoor is het horloge te dragen bij een grote variatie aan verschillende outfits. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 11mm en een doorsnede van 40 mm. Dit horloge van Elysee heeft een doornsluiting en is waterdicht tot 30 meter. Dit model is verder voorzien van een quartz uurwerk van het merk Seiko. Voor het horloge is er verder gebruik gemaakt van uiterst sterk saffierglas. Tot slot biedt dit model een secondewijzer.

Met de drie bovengenoemde modellen van het merk Elysee, hebben we je een klein inkijkje gegeven van de prachtige collectie van het merk. Wanneer je benieuwd bent naar de andere modellen van Elysee, of wanneer je één van de genoemde horloges van het merk wilt bestellen, kun je hiervoor terecht bij ons in de webshop.

Wij bieden de horloges van Elysee aan met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding, verpakt in een luxe officiële horlogebox. Je bestelt bij ons altijd met een veilig en vertrouwd gevoel omdat BensonTrade officieel Elysee dealer is. Betalen kan bij ons op verschillende veilige manieren, zoals iDeal, PayPal, creditcard en gewone bankoverschrijving. Wacht dus niet langer en bekijk ons aanbod Elysee horloges, je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Cornavin horloges

Geplaatst op 16 maart 2023 om 14:37 uur

Ben jij op zoek naar een Swiss made horloge met een hoogwaardig uurwerk? In Zwitserland produceert men het neusje van de zalm op dit gebied, het is dan ook niet voor niets dat menig liefhebber de voorkeur heeft voor een horloge van Zwitsers fabricaat. De Swiss made uurwerken zijn wat betreft kwaliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid ongeëvenaard en zorgen er dan ook voor dat jij op jouw Zwitserse horloge kunt rekenen. Zwitserland herbergt veel verschillende horlogemerken, met ieder hun eigen identiteit en kenmerken. Het is dan ook een zoektocht wanneer je besluit voor een Zwitsers horloge te kiezen en wij helpen je daar graag een handje bij. Wij hebben kennis van- en ervaring met veel verschillende Zwitserse horlogemerken en stellen je er graag één voor met een prachtige collectie tijdloze designs, meet Cornavin!

De collectie van Cornavin bestaat uit Swiss made horloges met een diversiteit wat betreft uitstraling. Zo herbergt de collectie zowel klassieke- als sportieve- en moderne designs waarmee Cornavin een breed publiek weet te bedienen. Welk Cornavin horloge ook jouw favoriet is, met een horloge van dit merk ben je in ieder geval verzekerd van uitmuntende kwaliteit en Swiss made uurwerken. Cornavin gaat op alle gebieden voor perfectie, waardoor je met een Cornavin niet alleen kiest voor kwaliteit, maar ook voor een stijlvolle uitstraling, oog voor detail en een sublieme afwerking. Cornavin is dan ook een niche horlogemerk, dat het hart van vele liefhebbers al heeft weten te winnen.

Omdat we je het horlogemerk Cornavin beter willen leren laten kennen, lichten we graag een tweetal horloges uit de uitgebreide collectie voor je uit. We beginnen met de Cornavin Downtown 3H CO 2021-2005. Dit horloge heeft een stijlvolle en tijdloze uitstraling zoals we van Cornavin gewend zijn. De horlogeband is gemaakt van kalfsleder met een klassiek patroon en sluit met een vouwsluiting. De wijzerplaat van dit model is uitgevoerd in de kleur zwart, eveneens met een speels patroon. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en een doorsnede van 41 mm. Er is gekozen voor het gebruik van saffierglas, wat het horloge sterk maakt en goed bestand tegen krasjes.

Voor wat betreft het uurwerk is het horloge uiteraard voorzien van een Swiss made uurwerk, in dit geval een quartz uurwerk. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en biedt een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Alle Cornavin Downtown 3H horloges zijn gelimiteerd op 999 stuks wereldwijd, zo ook dit model. Dit zorgt ervoor dat je een uniek stuk om je pols draagt dat je zeker niet zo 1,2,3 bij een ander zult zien. Dit maakt dit horloge ook extra interessant voor de verzamelaar die graag iets bijzonders in zijn collectie ziet.

Een tweede model van Cornavin dat we graag willen bespreken, is de Cornavin Downtown Sport CO 2012-2002R. Dit horloge combineert sportiviteit met klasse als geen ander en is daarmee heel goed te dragen bij zowel een sportieve- als casual- of zakelijke outfit. Voor de horlogeband is hier gekozen voor soepel rubber, wat het horloge comfortabel te dragen maakt. De horlogekast van het horloge heeft een dikte van 11 mm en een doorsnede van 45mm, wat dit maakt tot een oversized model. De wijzerplaat van dit horloge is zilver van kleur en voorzien van een aantrekkelijk patroon. Dit horloge is verder tot 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Tot slot is ook bij dit horloge gebruik gemaakt van het sterke saffierglas.

De  Cornavin Downtown Sport CO 2012-2002R is voorzien van een Swiss made quartz uurwerk. Dit horloge biedt bovendien verschillende interessante extra functionaliteiten. Je beschikt hiermee namelijk over een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Dan zijn we er echter nog niet. Dit model biedt namelijk ook een mooie chronograaf functie en een stopwatch functie en is voorzien van een verschroefde kroon. Of je nu sportief bent ingesteld of niet, dit horloge zal jouw outfit zeker complimenteren. Ook de Downtown sportmodellen zijn gelimiteerd in productie op 999 stuks wereldwijd. Dat betekent dat je ook met dit horloge kiest voor originaliteit en een uniek horloge.

Wij bieden in onze webshop natuurlijk nog vele mooie en bijzondere andere modellen van het merk Cornavin aan. Ieder Cornavin horloge is uitgebreid getest en nagekeken voordat deze de fabriek verlaat. Op onze beurt zorgen wij er natuurlijk voor dat jouw nieuwe Cornavin horloge zorgvuldig ingepakt wordt voordat deze naar jou wordt opgestuurd. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe horloge in perfecte staat bij jou wordt afgeleverd en bestel je met een vertrouwd gevoel. Wanneer je jouw Cornavin horloge bij ons bestelt, ontvang je deze met 2 jaar garantie in een luxe officiële horlogedoos. Uiteraard ontbreekt ook een duidelijke handleiding niet, zodat je direct van je horloge kunt gaan genieten! Neem dus nu een kijkje in onze webshop bij de prachtige collectie Cornavin horloges en kies voor jouw favoriet!

Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder

Geplaatst op 9 maart 2023 om 14:23 uur

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring op het gebied van watchwinders. Wij bieden dan ook een ruim assortiment merken en verschillende modellen in onze webshop, met elk zo hun eigen kenmerkende eigenschappen, mate van luxe en functionaliteit. Afhankelijk van je wensen, het aantal automatische horloges dat je in het bezit hebt en je budget, maak je een keuze voor een bij jou en bij je horloges passende watchwinder.

Het kan echter best een opgave zijn om jouw perfecte watchwinder te vinden aangezien het aanbod zo groot is. De echte liefhebber weet over het algemeen wel dat je met een watchwinder van Zwitserse of Duitse afkomst over het algemeen wel goed zit. Daar betaal je dan echter vaak ook voor. Het kan in dat opzicht namelijk zeker lonen eens verder te kijken dan dat. Er zijn namelijk verschillende andere merken die zeer goed kunnen concurreren met de bekende merken uit bijvoorbeeld Zwitserland, doordat zij een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding weten te bieden. Wij laten je in dit kader graag nader kennis maken met het Nederlandse merk Benson.

Er is een aantal redenen waarom Benson wat ons betreft een sterke speler is binnen de horlogerie. Het merk biedt zoals genoemd hoogwaardige watchwinders tegen een scherpe prijs. Maar er is meer. Benson kiest voor het gebruik van hoogwaardige materialen en besteedt veel aandacht aan het design en de afwerking van hun watchwinders. Bovendien weet Benson binnen de collectie menig liefhebber en/of verzamelaar aan te spreken doordat het merk hierin variatie biedt. Zo herbergt de collectie van Benson niet alleen watchwinders die één horloge van energie kunnen voorzien, maar ook watchwinders geschikt voor een gehele verzameling automatische horloges. Bovendien is er ook binnen de collectie van Benson de keuze uit watchwinders in verschillende prijsklassen, met verschillende motoren (Japans of Swiss made) en met meer of minder extra’s. Benson weet de prijs-/kwaliteitverhouding van hun watchwinders zo goed te houden doordat het merk de watchwinders in eigen beheer laat vervaardigen. Dit zorgt ervoor dat Benson de lijntjes kort houdt met betrekking tot de kwaliteitscontrole en daarnaast de prijzen scherp weet te houden.

Een mooi voorbeeld van een hoogwaardige watchwinder van Benson, is de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 6 automatische horloges tegelijk. Daarnaast herbergt deze watchwinder echter nog een mooie extra. In de watchwinder is er namelijk nog een extra opbergruimte in de vorm van een ingebouwde lade. Hierin kun je nog eens 5 horloges of andere sieraden opbergen. Dit zorgt ervoor dat je al je horloges en/of sieraden netjes en overzichtelijk bij elkaar kunt bewaren. De watchwinder is gemaakt van hout van hoge kwaliteit. Dit model is zowel wat betreft het exterieur als het interieur uitgevoerd in de kleur zwart. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van een zachte stof, om jouw horloges bescherming te bieden tegen krasjes of andere beschadigingen. Doordat de watchwinder afsluitbaar is met een deurtje van mineraalglas, bescherm je je horloges bovendien tegen schadelijke invloeden van buitenaf, terwijl ze toch altijd zichtbaar zijn. Dit wordt nog eens benadrukt door de ingebouwde LED verlichting. Wanneer je deze inschakelt, komen jouw horloges op ieder moment van de dag perfect uit in de watchwinder, zelfs tijdens het opwindproces. Hiermee is dit model direct ook een display om jouw verzameling tentoon te kunnen stellen.

Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder

De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is voorzien van hoogwaardige Japanse motoren. Met deze motoren weet je zeker dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen, doordat deze erg degelijk en betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn ze ook zuinig in energieverbruik en functioneren zij in stilte. Je kunt deze watchwinder daarom met een gerust hart op bijvoorbeeld je slaapkamer of kantoor plaatsen. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder beschikt verder over een innovatief en gebruiksvriendelijk touchscreen. Hiermee kun je onder meer de draairichting en het aantal turns per day instellen. Het is mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk, zodat ieder specifiek horloge precies van de juiste wijze van opwinding kan worden voorzien. De speciale flexibele horlogehouders verhogen bovendien het gebruikscomfort, doordat vrijwel ieder formaat horloge moeiteloos in de houders geklikt kan worden. Deze watchwinder is dan ook geschikt voor ieder type en merk automatisch horloge. De watchwinder is verder compleet met de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt dit model ook nog een speciale powerwinding functie. Hiermee kun je je horloges in een korte tijd van de benodigde energie voorzien.

Kortom, de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder biedt alles dat je nodig hebt om jouw automatische horloges op de juiste wijze van energie te kunnen voorzien en op te bergen. Dit model is momenteel helemaal uitverkocht maar de nieuwe productie is bijna afgerond. Wij verwachten deze watchwinder omstreeks mei/juni weer op voorraad. Bestellen kan uiteraard wel alvast, zodat we direct een exemplaar reserveren. Dit populaire model is naar onze verwachting weer zeer gauw uitverkocht.