Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor Breitling horloges

Geplaatst op 9 september 2020 om 10:00 uur

Als je één of meerdere automatische horloges hebt is een watchwinder een zeer handige en nuttige accessoire. De watchwinder voorziet de automatische horloges van energie waardoor de horloges altijd gereed zijn om te dragen. De horloges in de watchwinder zijn opgewonden en lopen op de juiste datum en datum. Je kan het horloge eruit nemen en gelijk dragen. Dit is anders wanneer je een automatisch horloge niet draagt. Het komt stil te staan na +- 32 tot 40 uur. Nadat het horloge is stil komen te staan en je wilt het weer dragen moet je eerst de tijd en datum opnieuw instellen. Dit is ongemakkelijk en tijdrovend, vooral wanneer je het horloge snel wilt omdoen en je naar je werk, een verjaardag of sporten gaat.

Er zijn veel verschillen in horloges, bijvoorbeeld qua grootte en gewicht. Je wilt graag een watchwinder die een beetje past bij jouw horloge. Het belangrijkste is dat de watchwinder jouw horloge goed en veilig opwindt. Waaar moet je nu op letten als je een watchwinder wilt kopen voor jouw automatische horloges? Stel je hebt een Breitling horloge, welke watchwinder kan je dan het beste kopen?

Breitling horloge

Het prachtige Zwitserse horlogemerk Breitling spreekt tot ieders verbeelding. Dit merk produceert high end horloges die wereldwijd hoog staan aangeschreven. Kwaliteit, finesse en prachtige designs maken Breitling tot één van de meest populaire horlogemerken ter wereld. Voor veel jongens en mannen is een horloge van dit fraaie merk een droom. Voor sommige komt deze droom uit, veel anderen zullen blijven dromen van zo’n fraai horloge.

De meeste Breitling horloges zijn automatisch. Dit betekent dat het uurwerk door beweging wordt voorzien van energie waardoor de wijzers gaan draaien, en daardoor de juiste tijd en datum aangeven. Je hebt dus geen batterij meer nodig. Het leuke van een automatisch uurwerk is dat het één van de meest pure vormen van horlogetechniek is. Het is een prachtige techniek die al vele decennia gebruikt wordt door de allerbeste horlogemerken. Je kan denken aan Rolex, IWC, Omega, Tag Heuer en Zenith.

Helaas zijn Breitling horloges niet goedkoop. Het is vaak een flinke uitgave en daarom ben je er ook extra zuinig op. Je wilt zeker niet dat het horloge elke keer stilstaat want dan moet je de kroon openen om het horloge opnieuw op te winden en de tijd en datum in te stellen. Dit is een risico want de kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een automatisch horloge. Kortom, gebruik een watchwinder voor jouw Breitling horloge. Niet alleen omdat het handig is, maar zeker ook omdat het ten goede komt aan het behoud en onderhoud van jouw horloge.

Welk type watchwinder is geschikt voor een Breitling horloge?

Een Breitling horloge is in de regel wat zwaarder dan andere horloges. De horlogekasten zijn wat groter en de automatische techniek binnenin de kast is wat zwaarder dan quartz (batterij) techniek. Het resultaat is dat een Breitling horloge wat meer weegt. Dit is belangrijk bij het kiezen van een goede watchwinder om het Breitling horloge goed en veilig op te winden. Het horloge wordt namelijk op een houder in de watchwinder geplaatst. Deze houder draait rond waardoor het horloge energie verkrijgt. Maar als een horloge wat zwaarder is geeft het meer neerwaartse druk waardoor de houder uit positie kan raken. Resultaat is dan dat de horlogehouder niet meer netjes rond draait maar meer in een ovaal vorm. Dit is niet de bedoeling. De oplossing is de keuze voor een watchwinder met een sterke motor en goed houdersysteem dat een zwaarder horloge probleemloos kan opwinden. Kies voor een watchwinder met een Japanse, Duitse of zelfs Zwitserse motor. Deze motoren staan goed bekend en hebben voldoende kracht om een Breitling horloge goed rond te draaien. Tevens blijven deze op de langere termijn werken met een laag geluidsniveau. Je hebt er lang plezier van!

Breitling horloges zijn vaak ook wat groter dan andere horloges. Daarom is het belangrijk dat je een watchwinder kiest met een goede flexibele horlogehouder, zodat het horloge er goed op past. Een goede horlogehouder kan je per horloge instellen qua bandlengte en is groot genoeg voor horloges tot wel 55mm kast doorsnede. Een van de meest belangrijke aspecten van een goede horlogehouder is dat deze vastklikt in de watchwinder. Hierdoor kan de horlogehouder met daarop het horloge niet zomaar uit de watchwinder vallen. Het horloge en de watchwinder zelf zou hierdoor beschadigd kunnen raken en dat is wat je zeker niet wilt. Een goede watchwinder, denk aan de Benson Black Series watchwinders, hebben horlogehouders die je vastklikt in de watchwinder. Wanneer je een horloge eruit wilt halen druk je aan beide zijden van de houder waardoor je de houder uit de watchwinder kan nemen. Dit is een veilig en handig systeem.

Voorbeelden van goede watchwinders voor Breitling horloges

Heb je één Breitling horloge dat je graag in een watchwinder wilt opwinden dan zijn bijvoorbeeld de Swiss Kubik Startbox watchwinders een goede keuze. Deze modellen zijn compact en hebben een sterke Zwitserse motor. Ze bieden alle opties die je nodig hebt om een automatisch horloge goed op te winden.

Heb je bijvoorbeeld twee Breitling horloges dan kan je kiezen voor een dubbele watchwinder. Dit is een watchwinder geschikt om twee horloges op te winden, tegelijkertijd en elk horloge individueel. Een goede watchwinder voor een minimaal budget is de Benson Compact 2.18.B Leather Black. Wanneer je iets meer luxe wenst kom je uit bij de Benson Smart-Tech II 2.18.B watchwinder of een Paul Design Gentlemen 2+3 watchwinder.

Heb je het geluk een watchwinder voor 4 horloges voor jouw Breitling horloges te zoeken dan is de Benson Black Series watchwinder een uitstekende keuze. Deze watchwinders zijn beschikbaar voor 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20 en zelfs 24 horloges. Daarnaast zijn ze in verschillende kleuren leverbaar. Ga je voor een alternatief van Benson slaag je bijvoorbeeld met een Paul Design Gentlemen 4+6 watchwinder of een Heisse & Söhne watchwinder.

Ook voor watchwinders met een grotere capaciteit, bijvoorbeeld voor 6, 8 of 12 horloges kom je uit bij Benson, Paul Design of Heisse & Söhne. Deze merken bieden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding waardoor je nooit teveel betaalt. Wil je wel een high end watchwinder en speelt budget geen rol, kijk dan eens bij Orbita, Chronovision of Swiss Kubik. Stuk voor stuk zijn dit watchwinder merken die prachtige watchwinders produceren van ontzettend goede kwaliteit.

Conclusie

Gezien de eigenschappen van Breitling horloges moet je goed kijken welke watchwinder je kiest om horloges van dit merk op te winden. Het gewicht en de grootte van het horloge spelen een belangrijke rol. Wanneer je hier geen rekening mee houdt kan het invloed hebben op de watchwinder waardoor deze eerder vervelende geluiden gaat vertonen of de motoren defect raken. Goedkoop wordt hier snel duurkoop, en dat is zeker niet wat je wilt bij de aankoop van een watchwinder.

Heb je een Breitling horloge en wil je deze opwinden in een watchwinder? Ons advies is om te kiezen voor een goede watchwinder van een bekend merk dat op gebied van technologie, kwaliteit en design hoog staat aangeschreven. Voor jouw Breitling horloge wil je toch het beste? Je wilt zeker geen risico lopen en juist zorgen dat jouw horloge elke dag netjes wordt opgewonden waardoor je het horloge direct kunt gaan dragen wanneer jij dat wilt!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit blog artikel over een geschikte watchwinder voor het opwinden van een Breitling horloge? Wij helpen je graag verder met advies, onze ervaringen en suggesties qua watchwinders die bij jou wensen passen.