Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Cornavin horloges

Geplaatst op 16 november 2021 om 13:45 uur

Met een horloge van Zwitserse herkomst kom je altijd goed voor de dag. Zwitserland biedt vele prachtige horlogemerken en vakbekwame horlogemakers en staat dan ook bekend als zijnde het land van de horloges. Zwitserland herbergt bovendien verscheidene horlogemerken die zowel wat betreft kwaliteit als wat betreft uitstraling uitblinken. Een voorbeeld van een merk dat hoge kwaliteit Swiss made horloges biedt is het merk Cornavin.

Cornavin is een merk met historie dat al in de jaren ’50 en ’60 terrein wist te winnen door de ontwikkeling van mechanische horloges van hoge kwaliteit. Daarnaast was Cornavin één van de eerste Zwitserse merken die ‘the big date’ introduceerden. Innovatie, ontwikkeling, kwaliteit en stijl zijn dan ook passende woorden voor Cornavin horloges. Daarnaast kenmerken de horloges van Cornavin zich door een tijdloos design, het gebruik van quartz uurwerken en de oversized ontwerpen. Het voordeel van het gebruik van quartz uurwerken is onder meer dat deze beter bestand zijn tegen stoten en schokken dan bijvoorbeeld automatische uurwerken. Bovendien zijn de quartz uurwerken wat nauwkeuriger in de weergave van de tijd.

De collectie van Cornavin herbergt horloges met een diverse uitstraling. Zo zien we binnen de uitgebreide collectie horloges met een meer klassiek ontwerp, als horloges met een sportieve en stoere uitstraling. Deze diversiteit zorgt ervoor dat Cornavin interessant is voor elke horlogeliefhebber. De prijs-/kwaliteit verhouding van dit merk is bovendien uitstekend, waardoor het merk ook toegankelijk is voor mensen met een kleiner budget. Cornavin besteedt daarnaast veel aandacht aan details en aan de afwerking, waardoor de horloges van Cornavin er tot in de puntjes verzorgd uit zien.

Een bijzonder mooi model dat afkomstig is uit de collectie van Cornavin, specifiek uit de Downtown 3H serie, is het Cornavin Downtown 3H CO 2021-2020 horloge. Dit horloge is een echte eyecatcher te noemen en valt op door de minimalistische uitstraling, die tegelijkertijd krachtig is. De combinatie van de zwarte kalfslederen horlogeband met de horlogekast die is uitgevoerd in de kleur rosé, maakt dat het karakter van dit horloge kan worden omschreven als elegant, stijlvol en tijdloos. De horlogekast van dit horloge heeft een doorsnede van 41 mm en is 10 mm dik. Het horloge sluit met een vouwsluiting en is voorzien van zeer sterk saffierglas. Dit model is uiteraard uitgerust met een Swiss made uurwerk, om precies te zijn een quartz uurwerk. Verder biedt dit horloge een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Doordat de Downtown 3H modellen van Cornavin zijn gelimiteerd tot 999 stuks wereldwijd, weet je zeker dat je een uniek exemplaar om je pols draagt.

Een tweede Cornavin horloge dat we graag even specifiek benoemen is de Cornavin Downtown CO 2010-2004. Dit horloge heeft een geheel andere uitstraling dan het voorgenoemde model. Met de edelstalen band is dit horloge sportief en robuust van uitstraling. De wijzerplaat is wit van kleur en is voorzien van zilverkleurige accenten. Het geheel oogt rustig door deze neutrale kleurstellingen. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een doornsnede van 44mm en een dikte van 11mm. Dit horloge sluit met een vouwsluiting en is eveneens voorzien van saffierglas. Het Cornavin Downtown 3H CO 2010-2004 horloge is tot 100 meter waterdicht en is uitgerust met een Swiss made quartz uurwerk. Het horloge biedt tot slot een mooie lijst van extra functionaliteiten, waaronder een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Daarnaast heeft het horloge ook een verschroefde kroon, stopwatch functie en een chronograaf functie. Ook dit horloge is gelimiteerd op 999 stuks wereldwijd, waardoor het exclusief blijft.

Het derde en laatste model dat we uitlichten is de Cornavin Downtown Sport C0-2012-2020R. Dit horloge springt eruit door de bijzonder mooie helderblauwe kleur van zowel de horlogeband als de wijzerplaat. Wat betreft materiaal is er voor de band gekozen voor rubber, de horlogekast is gemaakt van edelstaal. De kast heeft verder een doorsnede van 45 mm en een dikte van 11mm. Ook hier zien we het gebruik van saffierglas weer terug. Dit horloge is tot 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Ook voor dit horloge is gekozen voor een Swiss made quartz uurwerk van topkwaliteit. De Cornavin Downtown Sport C0-2012-2020R biedt eveneens een zeer compleet plaatje wanneer we kijken naar de extra functionaliteiten. Naast secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren, biedt het horloge ook een stopwatch functie, verschroefde kroon en een chronograaf functie. Ook voor de Downtown sportmodellen geldt dat ze gelimiteerd zijn op 999 stuks.

Voor wie op zoek is naar een stijlvol kwaliteitshorloge met hoogstaande technische eigenschappen, is Cornavin dus een echte aanrader. Wij bieden een zeer mooie collectie Cornavin horloges in onze webshop, waaronder de 3 bovengenoemde modellen. Wanneer je ervoor kiest een Cornavin horloge bij ons in de webshop te bestellen, ontvang je deze thuis in een luxe officiële box met handleiding en 2 jaar garantie. Met een Cornavin horloge kies je voor kwaliteit voor nu en voor de toekomst en ben je altijd zeker van een juiste weergave van de tijd.


23-11-2021 Glycine horloge