Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Glycine horloge

Geplaatst op 23 november 2021 om 11:39 uur

Het Zwitserse horlogemerk Glycine staat bekend als zijnde een pionier van onder andere pilotenhorloges. Het merk produceert al meer dan een eeuw horloges van Swiss made kwaliteit en is daarmee een voorbeeld van puur Zwitsers vakmanschap. De horloges van Glycine zijn uitgerust met Zwitserse automatische uurwerken die over de gehele wereld bekend staan als het beste van het beste. Met in de basis een Swiss made uurwerk, gecombineerd met de hand van de echte vakman en oog voor detail en innovatie, weet Glycine iedere horlogeliefhebber steeds opnieuw te verbazen.

Glycine Airman 42 Double Twelve GL0061

Met de release van het Glycine Airman horloge in 1953 deed Glycine een gouden greep. Dit model heeft men bij Glycine steeds verder weten te ontwikkelen en is tot op de dag van vandaag het meest populaire model gebleken van Glycine. Het wordt dan ook gezien als het pronkstuk van het merk. Ieder Glycine horloge is een combinatie van traditie en tegelijkertijd technische finesse. Dit maakt dat je met een horloge van Glycine kiest voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en klasse.

In dit artikel zullen we enkele modellen van Glycine in het zonnetje zetten, te beginnen met de Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist. Dit horloge is voorzien van een zwarte wijzerplaat met lichtgekleurde accenten. De horlogeband is vervaardigd uit nato, wat het geheel een stoere en wat retro uitstraling geeft. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en doorsnede van 42 mm. Verder is er gebruik gemaakt van saffierglas. Dit is een extreem sterk soort glas dat ervoor zorgt dat er niet snel krasjes zichtbaar zullen zijn. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een automatisch Swiss made uurwerk. Het horloge is tot 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Daarnaast biedt dit horloge vele mooie extra’s. Zo beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Maar ook een draaibare bezel en een verschroefde kroon ontbreken niet. Al met al een sportief ogend horloge met een lichte retro touch, voorzien van de modernste techniek.

Een tweede exceptioneel horloge uit de collectie van Glycine is de Glycine Combat Classic Moon Phase GL0114. Dit horloge heeft een meer klassieke uitstraling en is een echte eyecatcher te noemen, mede door de maanfase aanduiding op de wijzerplaat. De wijzerplaat zelf is donkergrijs van kleur met lichte accenten. In combinatie met de bruine lederen horlogeband maakt dit een traditioneel en bijzonder stijlvol horloge. De horlogekast van dit horloge is opnieuw vervaardigd uit edelstaal. Deze heeft een dikte van 11 mm en een doorsnede van 40mm. Dit horloge sluit met een doornsluiting en is tot 50 meter waterdicht. Ook dit horloge is uiteraard voorzien van een Zwitsers automatisch uurwerk. Naast de maanfase indicatie biedt dit horloge eveneens een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Een derde Glycine horloge dat we graag even in de spotlight zetten is de Glycine Airman 42 Double Twelve GL0061. Dit horloge heeft een zeer sprekende lichtbruine lederen horlogeband met een wit stiksel. De wijzerplaat is licht van kleur. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14mm en een doorsnede van 42mm. Dit model is waterdicht tot 100 meter en sluit met een doornsluiting. Verder is ook hier weer gekozen voor het saffierglas. Met een secondewijzer, datumaanduiding, lichtgevende indicatoren, draaibare bezel en verschroefde kroon heb je met dit horloge ook weer een zeer compleet en hoogwaardig stuk in handen.

Een laatste model uit de collectie van Glycine is de Glycine Combat Sub 42mm 3863.19AT. Dit is een sportief horloge met een stoer karakter. Dit moderne design is voorzien van een zwart rubberen horlogeband en een horlogekast van edelstaal. De horlogekast heeft een dikte van 11mm en een doorsnede van 42mm. De wijzerplaat is zwart van kleur en opgesierd met accenten in de kleuren oranje en geel. Het horloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Dit horloge is tevens voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk en heeft verschillende mooie extra functionaliteiten te bieden. Zo heb je met dit model de beschikking over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Maar daarnaast is het horloge ook uitgerust met een draaibare bezel en een verschroefde kroon.

Naast de bovengenoemde modellen vind je bij ons in de webshop nog verscheidene andere horloges van het merk Glycine. Ben je op zoek naar een degelijk en betrouwbaar horloge, waarmee je kiest voor een echte eyecatcher om de pols, dan zal je zeker slagen. Een horloge van Glycine ontvang je bij ons altijd met 2 jaar garantie in een mooie officiële box. Een horloge van Glycine schaf je dan ook aan voor nu en voor de toekomst! Kies dan ook nu voor Glycine en laat je verbazen door de klasse die ieder afzonderlijk horloge uitstraalt en door de sublieme afwerking. Je vindt bovendien bij ons in de webshop verschillende modellen met een mooie korting, die nu dus extra aantrekkelijk geprijsd zijn.