Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Waarom koop je een watchwinder?

Geplaatst op 22 juni 2019 om 11:49 uur

Een horlogeverzameling van automatische horloges is zonder watchwinder is niet compleet. Elk automatisch horloge heeft beweging nodig om van energie te worden voorzien. Wanneer een automatisch horloge stil komt te staan, kan dit nadelige gevolgen hebben. Voorbeeld hiervan is een onnauwkeurigheid in tijd- en datumweergave. Maar ook wordt de olie, bij langere stilstand, niet goed door uurwerk verdeeld. Dit is als horlogeliefhebber natuurlijk niet wat je wilt. Wij maken vaak de vergelijking met een auto. Zet je een auto lang in een garage zal deze de nodige problemen geven wanneer je wilt gaan rijden. Rijd en onderhoud je de auto goed dan kan je er jarenlang plezier van hebben. Dit geldt in zekere zin ook voor automatische horloges.

Normaliter zorgt de beweging van de pols ervoor dat een automatisch horloge blijft lopen. Maar wat als je je horloge niet draagt? Of als je een hele verzameling hebt die je logischerwijs niet tegelijkertijd kunt dragen? Dan is een watchwinder de gewenste accessoire! Een goede watchwinder zorgt ervoor dat het horloge op de juiste wijze wordt opgewonden. Zoals eerder aangehaald zorgt deze er ook voor dat de olievoorziening optimaal blijft en dat het horloge wordt beschermt tegen slijtage en beschadiging. Met een watchwinder ben je ook direct voorzien van een veilige opbergplaats voor je automatische horloge(s). Veel watchwinders hebben ook een opberglade voor andere sieraden en horloges.

Een watchwinder biedt daarnaast de mogelijkheid je horlogeverzameling op een mooie en luxe wijze te presenteren. Met alle originele, luxe en unieke watchwinders die op de markt verkrijgbaar zijn, is er altijd één te vinden die perfect bij je verzameling en interieur past. Want een watchwinder is niet alleen een onmisbare accessoire wat betreft functionaliteit, ook in esthetisch opzicht is het een waardevolle aanvulling aan  je verzameling! Een watchwinder dat prachtig LED licht schijnt op de ronddraaiende horloges is al een spectaculair gezicht op zich.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Je kunt gaan voor een watchwinder met ruimte voor een enkel horloge, twee horloges, vier of zes horloges, maar ook voor de liefhebber met een grote verzameling zijn er watchwinders te krijgen. Merken zoals Benson en Orbita bieden watchwinders voor bijvoorbeeld 12, 16 of zelfs 32 automatische horloges.

Verschillende watchwinders zijn zo ontworpen dat het opwinden van je horloges echt het bekijken waard is. Er zijn er zelfs waarvan de designs zijn geïnspireerd op verschillende vormen van kunst of welke in samenspraak met kunstenaars zijn ontworpen, denk hierbij aan watchwinders van Luwima en Kunstwinder als merken. Ook zijn er verschillende originele wijzen van opwinden te vinden waarvan je als horlogeliefhebber zeker gecharmeerd zult zijn! Een goed voorbeeld hiervan is Bernard Favre. Dit Zwitserse merk produceert watchwinders waarbij het horloge in een driedimensionale beweging wordt opgewonden. Uniek en een prachtig gezicht!

Een watchwinder koop je wanneer je graag het beste wilt voor jouw automatische horloge(s). Het apparaat is niet alleen functioneel qua opwinding, het is ook esthetisch een prachtige accessoire die opvalt en altijd zorgt voor een gespreksonderwerp.

Militaire horloges

Geplaatst op 12 juni 2019 om 16:53 uur

Militaire horloges hebben altijd een grote groep binnen de horlogeliefhebbers aangesproken. Een militair horloge moet uiteraard aan zeer hoge eisen voldoen. Een professional binnen het leger maar denk ook aan agenten en brandweermannen moeten natuurlijk altijd op zijn of haar horloge kunnen vertrouwen. Het horloge is een deel van hun uitrusting dat van essentieel belang is. Dit geldt ook voor een piloot en dus voor pilotenhorloges. Een militair horloge moet dus tegen een stootje kunnen en daardoor sterk en solide zijn. Uiteraard moet het ook betrouwbaar qua tijdswaarneming zijn. Naast deze eigenschappen zijn er nog diverse anderen te noemen die een plus betekenen wanneer het in extreme situaties moet worden kunnen gebruikt. Het kan letterlijk het verschil betekenen tussen leven en dood.

Het gebruik van sterke materialen is uiteraard een must. Andere eigenschappen die voor een militair van groot belang kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld goede afleesbaarheid. Niet alleen overdag maar ook in het donker. Superluminova dat oplicht in het donker zorgt hiervoor. Hiermee is elke professional op elk moment dan ook, waar dan ook gegarandeerd bij de tijd. Denk ook aan sterk glas zodat het niet snel barst of beschadigd in extreme situaties. Saffierglas is bij uitstek een extreem sterk glas dat veelal gebruikt wordt.

Er zijn diverse horlogemerken die militaire horloges en pilotenhorloges produceren. Een aantal voorbeelden van Swiss made merken die dit doen zijn Fortis, Glycine, Damasko en Davosa. Fortis heeft zelfs een serie in de collectie die is ontwikkeld in samenwerking met Russische Cosmonauten en ook daadwerkelijk standaard uitrusting zijn voor deze professionals. Uiteraard moeten deze horloges aan extreme omstandigheden kunnen worden blootgesteld.

Er zijn horlogemerken waarvan de pilotenhorloges een grote rol hebben gespeeld in WOI en WOII. Voorbeeld van een merk dat als één van de weinigen horloges mocht produceren voor het Duitse leger destijds, was Laco. Dit merk wist zelfs tijdens WOII een productietoename te realiseren, doordat het Duitse leger groot vertrouwen had in de horloges van Laco. Twee andere merken zijn Iron Annie en Junkers, die bekend zijn vanwege haar vliegtuigen die een grote rol hebben gespeeld tijdens WOII. Met een verhaal achter een bepaald horlogemerk herbergen de diverse militaire- en pilotenhorloges vaak ook een stukje historie en nostalgie.

Militaire horloges kenmerken zich naast een uitermate hoge kwaliteit en duurzaamheid vaak door een robuust uiterlijk en rubberen of lederen horlogebanden. Voor elke militair, professional of echte liefhebber van kwaliteitshorloges is een militair horloge een waardevolle toevoeging.

Junkers Bauhaus 6060-5 horloge

Geplaatst op 31 mei 2019 om 09:48 uur

Wij zijn altijd op zoek naar leuke merken en horloges die eruit springen, op gebied van prijs en kwaliteit maar ook design. Er zijn weinig horloges die zoveel bieden als het Junkers Bauhaus 6060-5 horloge. Dit horloge heeft een automatisch uuwerk van Miyota, gangreserve, dunne horlogekast en een soepele lederen band. Dit model zit al enige jaren in de collectie van Junkers en behoort tot de meest populairste modellen. Elke keer als wij een exemplaar verkopen zorgt dit voor een glimlach op onze gezichten; weer een klant die enorm blij zal zijn en een fantastisch horloge gaat dragen.

Junkers is een Duits horlogemerk dat in de eerste plaats naam heeft gemaakt met de productie van vliegtuigen, uniek door het gebruik van metalen gegolfde platen. Na het succes van de vliegtuigen van Junkers, welke in WOI en WOII ook een grote rol hebben gespeeld, concentreerde Junkers zich op een andere tak van sport. De productie van Junkers horloges met een eenvoudig en minimalistisch design, verwijzen hedendaags nog steeds naar de legendarische Duitse vliegtuigindustrie. Leuk wetenswaardigheidje is dat Junkers met haar vliegtuigen ook diverse records op haar naam heeft gezet.

Junkers Bauhaus 6060-5 horloge

Junkers liet zich destijds, bij het ontwerpen van de vliegtuigen maar later ook bij de horloge designs, onder andere inspireren door de moderne en expressionistische Bauhaus stroming. Hiermee is de Junkers Bauhaus horlogecollectie geboren. Het Junkers Bauhaus 6060-5 horloge is één van de bijzondere horloges uit deze collectie. Het horloge is voorzien van een Japans automatisch uurwerk van Miyota met gangreserve en extra urenaanduiding. Onder andere de dunne horlogekast, rustige crème kleur wijzerplaat en eenvoudige uitstraling van het horloge zijn kenmerkend voor de Bauhaus serie. Bijzonder is ook de doorkijkbodem met zicht op het uurwerk, voor de echte horlogeliefhebber. Er is gebruik gemaakt van fraaie materialen zoals edelstaal, plexiglas en handgemaakt leder. Het horloge is leverbaar met crème en zwarte wijzerplaat (Junkers Bauhaus 6060-2). Daarnaast kan je kiezen voor een bruin lederen band, een zwart lederen band of een edelstalen Milanese band.

Elk Junkers Bauhaus 6060-5 horloge wordt geleverd in een fraaie horlogebox met handleiding en 2 jaar garantie. BensonTrade is al meer dan 10 jaar officieel dealer van Junkers horloges.

Nederlands succes: Van Speyk horloges

Geplaatst op 22 mei 2019 om 10:05 uur

In ons blog schrijven we vaak over aansprekende horlogemerken en watchwinder merken. Merken die we graag delen met u als klant. Sommige merken zijn extra bijzonder bijvoorbeeld door de prijs/kwaliteit, het design of de herkomst. Een goed voorbeeld is het Nederlandse horlogemerk Van Speyk.

Wie op zoek is naar een kwalitatief goed en betrouwbaar herenhorloge voor een mooie prijs, is bij het jonge, maar veel belovende horlogemerk Van Speyk aan het juiste adres. Het Nederlandse merk is ontstaan door een samenwerkingsverband van ondernemers die horloges wilden aanbieden welke zij niet vonden tussen de bestaande horlogemerken. Met een horloge van Van Speyk draag je een echt mooi horloge van goede kwaliteit in een stijlvol design, zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Het merk staat dan ook bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding. Van Speyk weet dit te realiseren doordat de herenhorloges in Nederland worden geproduceerd en zij daarmee nauw toezicht kan houden op de kwaliteitseisen.

Van Speyk Dutch Diver horloge

De naam van het merk brengt een stukje van de Nederlandse historie terug. Luitenant Jan Carel Josephus van Speyk wordt sinds 1831 gezien als een nationale held, wanneer hij zijn eigen schip besluit op te blazen om daarmee te voorkomen dat hij zich moet overgeven. Hij onderzoekt op dat moment een scheepslading in Antwerpen en wordt overvallen door een groep opstandelingen. Hij  sterft deze dag een eervolle dood. Voor de liefhebber van een horloge met een verhaal is een Van Speyk horloge dus absoluut een mooie keuze.

Elk Van Speyk horloge is voorzien van een kwalitatief automatisch- of quartz uurwerk, saffierglas en een glazen bodem waarmee men zicht houdt op het uurwerk. Perfect voor de echte liefhebber van het ambacht van de horlogemaker en de techniek achter het horloge.

Wij hopen dat er meer Nederlandse horlogemerken komen omdat Nederlanders creatief zijn en een goede handelsgeest hebben. Wat is er immers leuker om een Nederlands horloge om je pols te kunnen dragen?!

Herenhorloges bij BensonTrade

Geplaatst op 6 mei 2019 om 15:08 uur

Waar een herenhorloge vroeger met name fungeerde als drager van ‘de tijd’ kent het horloge tegenwoordig nog diverse andere functies. Afhankelijk van de man die het horloge draagt, kan een horloge bijvoorbeeld dienst doen als statussymbool, als accessoire bij een outfit of als hulpmiddel bij diverse sporten. Het puur waarnemen van de tijd is niet meer de enige functie van een herenhorloge. Tegenwoordig kan men namelijk de tijd ook aflezen van een mobiele telefoon, klok op kantoor, in de auto of in het openbaar vervoer. Toch is een horloge voor mannen nog steeds een belangrijk sieraad.

Afhankelijk van de taak die het horloge van de drager krijgt zal een man kiezen voor een horloge met high end techniek zoals de ‘Swiss made’ horloges of juist voor een goedkoper exemplaar met bijvoorbeeld Japanse quartz techniek. Wanneer het horloge voornamelijk als statussymbool dient, zal een man zich graag laten zien met een luxe horloge van een merk met naam. Bijvoorbeeld van Tag Heuer, Breitling of Rolex. Ook wanneer de man in kwestie een verzamelaar betreft, is de kans groot dat hij zal gaan voor horloges van erkende kwaliteit. De doorsnee horlogeverzamelaar zal over het algemeen veelal automatische horloges verzamelen, aangezien het vak van de authentieke horlogemaker hierin verweven zit. De techniek en expertise die hierachter zit is vaak wat de verzamelaar aantrekt. Hier komt ook de liefde voor de watchwinder, als ultieme horlogeaccessoire om de hoek kijken. Een watchwinder mag zeker niet ontbreken in de verzameling van een echte liefhebber van automatische horloges. Toch zijn er natuurlijk verzamelaars genoeg die zowel mechanische als mooie quartz (horloge met batterij) horloges opnemen in hun verzameling. Want ook op het gebied van quartz horloges zijn vele interessante en bijzondere modellen te vinden.

Wanneer een man een horloge vooral kiest bij zijn outfit kan dit natuurlijk ook heel goed een mooi quartz horloge zijn. De trendy man die hier bewust mee bezig is zal waarschijnlijk ook niet direct voor een heel goedkoop horloge gaan. Ook deze man zou kunnen kiezen voor meerdere horloges, passend bij verschillende outfits. De sportman zal willen gaan voor kwaliteit en kijken naar de functies van het horloge zoals waterdichtheid, nauwkeurigheid en duurzaamheid. Daarnaast is het voor de sportieve man vaak belangrijk dat het horloge tegen een stootje kan. Een quartz horloge geniet dan de voorkeur, omdat deze minder gevoelig is voor beweging dan een automatisch horloge. Buiten dat is dit type horloge veelal lichter van gewicht en daardoor comfortabeler om te dragen. Een quartz horloge geeft de tijd ook iets nauwkeuriger weer dan een automatisch horloge, wat natuurlijk erg belangrijk is bij sport. Al met al is de keuze voor een horloge afhankelijk van de verschillende mannen en hun smaak, de functie van het horloge en natuurlijk de inhoud van de portemonnee van degene die het horloge koopt.

Ons belangrijkste advies is “volg je gevoel en kies een horloge naar jouw eigen smaak”.