Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Horlogebox, de ultieme accessoire voor horloges

Geplaatst op 12 oktober 2020 om 14:21 uur

De moderne man besteedt over het algemeen de nodige zorg aan zijn uiterlijk. Hierbij hoort een zorgvuldig gekozen outfit, aangevuld met accessoires. Een belangrijk onderdeel van die outfit en accessoires kan een herenhorloge zijn. Een goed horloge kan de outfit maken of breken en deze wordt dan ook geregeld ingezet als stijlobject en een uiting van persoonlijke smaak. Omdat je nu eenmaal in verschillende situaties verschillende outfits draagt (denk aan sporten of een sollicitatiegesprek) hebben mannen die een horloge als onderdeel van hun outfit zien over het algemeen meer dan één horloge.

Daarnaast zijn er natuurlijk de echte horlogeliefhebbers en/of -verzamelaars. Degenen die in deze groepen vallen zullen ook meerder horloges hebben. Nu wil je als echte liefhebber van horloges natuurlijk zo lang mogelijk met je horloges doen. Daarnaast is het leuk om je horloges zo op te bergen dat het een plezier is om ernaar te kunnen kijken. Je wilt je horloges beschermen tegen beschadiging en bijvoorbeeld vuil en stof.

Een ultieme accessoire dat je kan helpen bij het veilig en natuurlijk stijlvol opbergen van jouw horloges is de horlogebox. Waarom is de horlogebox de ideale accessoire voor jouw horloges? Een goede horlogebox zorgt ervoor dat je horloges veilig opgeborgen kunnen worden. Dat wil zeggen dat de horloges beschermd zijn tegen vallen en stoten en tegen beschadiging. Ook vuil, stof en condens wil je buiten de deur houden voor een optimaal behoud van je horloges. En kinderhandjes zijn ook niet gewenst als je je horloges veilig en mooi wilt houden. Een horlogebox is op al deze gebieden de ideale oplossing.

Daarnaast biedt een horlogebox je de mogelijkheid om alle horloges die je bezit op een stijlvolle manier bij elkaar te bewaren. Je hebt zo een mooi overzicht van je horloges en het zal het plezier wanneer je naar je horloges kijkt zeker vergroten. Je kunt eenvoudig een horloge uit je horlogebox kiezen die op dat moment het beste bij jou en je outfit en activiteiten van de dag past. De juiste horlogebox staat bovendien fraai in je interieur.

Horlogeboxen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en vervaardigd uit verschillende materialen. Hiermee kies je dus eenvoudig een horlogebox passend bij jou persoonlijke smaak en interieur. Bovendien is er een ruim aanbod aan horlogeboxen met een diverse capaciteit, zodat je de perfecte horlogebox kunt vinden bij het aantal horloges dat je bezit.

Een jong Nederlands merk dat een divers aanbod aan horlogeboxen biedt is Benson. Benson biedt op dit gebied een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding, mede doordat ze de horlogeboxen in eigen beheer laten vervaardigen. Ze stellen hierbij dan ook hoge eisen aan de kwaliteit van het eindproduct.  Ook op het gebied van capaciteit heeft Benson voldoende keuzemogelijkheid. Of je nu een horlogebox zoekt voor drie horloges of voor bijvoorbeeld twaalf horloges, Benson heeft het. Elke horlogebox van Benson is voorzien van een stoffen inleg ter protectie van je horloges.

De collectie van de Benson horlogeboxen bestaat uit verschillende series. In de Benson Black series bijvoorbeeld zien we luxe horlogeboxen gemaakt van prachtig hout. Deze horlogeboxen zijn verkrijgbaar met ruimte voor 8,12 en 16 horloges in de kleuren macassar, wit, zwart en carbon fibre. In de Benson Leder serie is er een ruim aanbod aan lederen horlogeboxen in kleuren als bruin, rood, blauw en zwart met een capaciteit variërend van 3 tot 22 horloges. De erop volgende serie Benson Leder Exclusive herbergt horlogeboxen van leder met een prachtig krokodillenpatroon en een exclusief stiksel. Deze serie onderscheidt zich onder meer door exclusieve handgemaakte horlogeboxen met een hoogwaardige lederen inleg. Daarnaast biedt deze serie een uniek kussentjes systeem voor extra bescherming. Binnen deze serie vinden we horlogeboxen met ruimte voor 4 tot 16 horloges.

In de Benson Orange serie kun je prachtige met de hand vervaardigde horlogeboxen vinden met een lederen inleg. Deze horlogeboxen zijn zoals de naam al verraadt oranje van kleur en zullen een echte eyecatcher zijn binnen je interieur. Deze horlogeboxen zetten je horloges met recht in de spotlight! Deze horlogeboxen zijn verkrijgbaar met ruimte voor 3 of 5 horloges.

Ook kun je enkele demo modellen van de Benson horlogeboxen bestellen met een mooie korting. Deze modellen hebben wat kleine imperfecties, maar schieten hun doel zeker niet voorbij. Ideale mogelijkheid voor als je budget wat kleiner is en je toch graag een hoogwaardige horlogebox wilt aanschaffen.

Kortom, Benson biedt op het gebied van horlogeboxen een zeer ruim assortiment. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag de horlogeboxen van Benson bekijken en er meer over lezen? Bekijk de collectie horlogeboxen in onze webshop. Hier vind je niet alleen deze prachtige horlogeboxen, maar ook een ruime collectie horloges en watchwinders, voor de echte horlogeliefhebber of verzamelaar. In onze webshop vind je alles handig bij elkaar. Met behulp van het makkelijke filtersysteem in de webshop vind je gemakkelijk wat je zoekt en bestel je dit eenvoudig, veilig en snel!

De aantrekkingskracht van automatische horloges

Geplaatst op 6 oktober 2020 om 08:51 uur

Als liefhebbers van mooie horloges zien wij dagelijks veel prachtige horlogemerken en modellen voorbij komen. Merken die bekend zijn maar zeker ook horlogemerken die minder bekend zijn. Wij kijken vooral naar de techniek, het design, de uitstraling en de prijs. Dit geheel moet in balans zijn. Vooral de techniek is voor ons belangrijk omdat dit voor een groot deel de kwaliteit, functionaliteit en de prijs bepaalt. Design is uiteraard ook belangrijk, maar ook afhankelijk van smaak en persoonlijke voorkeur. Wat wij mooi vinden kan onze klant lelijk vinden, en omgedraaid.

Tag Heuer Aquaracer horloge

Automatische, mechanische en quartz horloges

Je kan horloges onderverdelen in grofweg drie groepen; horloges met een quartz uurwerk, met een mechanisch uurwerk en met een automatisch uurwerk. Qua techniek zijn wij bijzonder liefhebber van mechanische en automatische horloges. Waar quartz horloges van een batterij zijn voorzien heeft een mechanisch uurwerk een opwind uurwerk. Door middel van draaiing aan de kroon wind je het uurwerk op zodat het begint te lopen. Dit moet je ongeveer elke 30-40 uur doen want anders stopt het horloge. Het is één van de meest pure vormen van horlogetechniek, en wellicht wel de meest pure.

Een automatisch horloge heeft beweging nodig om te functioneren. Door het dragen van het horloge beweegt de rotor van het uurwerk die een veer spant. Als de veer vervolgens ontspant gaat het uurwerk lopen. Je kan een automatisch horloge ook van energie voorzien door de kroon te draaien. Een automatisch horloge kan dus op twee manieren energie verkrijgen waardoor het gaat lopen, een mechanisch horloge maar op één manier.

De meeste grote merken zoals IWC, Breitling, Rolex, Tag Heuer, Omega etc etc maken veelal automatische horloges. Dit omdat de automatische techniek een pure vorm is en het makkelijker in gebruik is dan een mechanisch horloge. Het windt zichzelf bij gebruik namelijk op. Als je meerdere automatische horloges hebt, waarvan je er maar één of enkele draagt, kan je natuurlijk een watchwinder gebruiken om de andere horloges op te winden en altijd gereed te hebben om  te dragen. Een watchwinder simuleert polsbeweging waardoor het horloge blijft lopen. Handig en leuk om te zien!

De voordelen van automatische horloges

Automatische horloges hebben een grote aantrekkingskracht op horlogeliefhebbers. Zoals omschreven is de automatische techniek één van de meest pure vormen en ook al vele decennia oud. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige vorm van techniek gezien de vele onderdelen van het uurwerk die allemaal perfect met elkaar moeten samenwerken om tot een goede tijdweergave te leiden.

De techniek is een belangrijk voordeel. Daarnaast is het feit dat je nooit een batterij hoeft te gebruiken een voordeel. Het uurwerk windt zichzelf op bij voldoende beweging waardoor een batterij overbodig is. Je hoeft dus nooit een nieuwe batterij te plaatsen. Hierdoor hoeft het horloge niet geopend te worden, voor het plaatsen van een nieuwe batterij, waarbij het horloge zijn waterdichtheid verliest. Wanneer de batterij van een quartz horloge leeg is moet er een nieuwe batterij in het horloge waarbij daarna goed gekeken moet worden naar de waterdichtheid. Na de batterijwissel moet het horloge weer goed waterdicht gemaakt worden. Dit is iets wat veel mensen vergeten en voor problemen kan zorgen wanneer je er automatisch vanuit gaat dat het horloge waterdicht is. Bij een automatisch horloge hoeft de kast dus vrijwel nooit geopend te worden waardoor de waterdichtheid intact blijft. Uiteraard moet de kast eens in de zoveel jaar geopend worden wanneer er onderhoud plaatsvindt.

Een ander groot voordeel van automatische horloges is de exclusiviteit en originaliteit. Met een automatisch horloge, van bijvoorbeeld Epos, heb je iets bijzonders om je pols. De meeste grote horlogemerken zijn bekend en groot geworden door hun fantastische automatische horloges. Merken zoals Tag Heuer en Maurice Lacroix hebben een prachtige geschiedenis en traditie op gebied van automatische horloges. Ook een minder bekend horlogemerk zoals Iron Annie produceert hele leuke horloges met zeer aantrekkelijke prijzen. Je koopt al een automatisch Iron Annie horloge vanaf 479,00 euro.

Iron Annie 5018 horloge

De nadelen van automatische horloges

Automatische horloges hebben veel voordelen maar hebben ze ook nadelen? Het antwoord is ja. Een nadeel is de gevoelige techniek. Een automatisch uurwerk bestaat uit veel onderdelen. Wanneer één of meerdere onderdelen niet goed functioneren loopt het uurwerk niet meer goed. Dit ontstaat veelal wanneer het horloge een klap, stoot of val heeft gehad. In dat geval kan het horloge ophouden met lopen of een afwijking in de tijdweergave vertonen. In dat laatste geval moet het uurwerk opnieuw afgesteld worden.

Vanwege de meer kwetsbare techniek is onderhoud, service of reparatie ook vaak prijzig. Houd bij de aankoop van een automatisch horloge dus ook rekening met hogere kosten qua onderhoud. Aan de andere kant bespaar je de kosten van het vervangen van de batterij en het weer waterdicht maken van het horloge.

Een van de grootste nadelen van automatische horloges is dat ze vrijwel altijd duurder zijn dan quartz horloges. De belangrijkste reden is het verschil in techniek. Een automatisch uurwerk is veel gecompliceerder en duurder dan een quartz uurwerk. Dit komt direct in de prijs van het horloge tot uitdrukking. Is een automatisch horloge altijd duurder? Nee hoor, er zijn ook veel horlogemerken die prima automatische horloges produceren voor aantrekkelijke prijzen. Bijvoorbeeld de Meccaniche Veneziane horloges zijn echte aanraders. Dit Italiaanse merk biedt een uitstekende kwaliteit en fraaie ontwerpen voor zeer scherpe prijzen. Op deze manier is een automatisch horloge betaalbaar voor een grote groep horlogeliefhebbers.

Wat maakt een automatisch horloge zo leuk?

Een liefhebber van horloges zal zeker één of meerdere automatische horloges in zijn of haar horlogecollectie hebben. De aantrekkingskracht van dit type horloges is groot vanwege de hierboven genoemde voordelen. Daarnaast zorgt de exclusiviteit en originaliteit die veel merken bieden voor horloges die erg populair zijn. Denk maar eens aan de populaire Tag Heuer Carrera horloges. Deze horloges zijn tijdloos, in de goede zin van het woord, en behouden hun authentieke design en ontwerp. Hierdoor zijn de Carrera horloges van Tag Heuer een icoon geworden.

Vaak zijn horlogeliefhebbers ook geïnteresseerd in auto’s, motoren, boten en vliegtuigen. Ze zijn geïnteresseerd in de techniek binnenin het automatische horloge. Wij vinden automatische horloges zo leuk omdat ze een perfectie combinatie vormen van interessante techniek die eigenlijk al heel oud is, maar tegenwoordig nog steeds de maatstaf is.

Vaak zijn horlogemerken die automatische horloges produceren ook wat interessanter qua traditie en historie. Denk maar eens aan Breitling horloges. Dit Zwitserse merk heeft een prachtige historie en produceert zeer hoogwaardige horloges die generatie op generatie meegaan.

Wanneer je meerdere automatische horloges hebt kan je deze het beste opwinden in een watchwinder. De ronddraaiende horloges in een fraaie watchwinders, van bijvoorbeeld Paul Design of Benson, is een prachtig gezicht. De watchwinders van tegenwoordig zijn echte “eye catchers” en interieurstukken die tevens alle automatische horloges opwinden zodat ze direct gereed zijn om te dragen. Als horlogeliefhebber moet je dus zeker eens kijken naar een watchwinder, als je er al niet eentje gebruikt.  

Onze favoriete automatische horloges

Er natuurlijk heel veel prachtige horlogemerken die automatische horloges maken. Maar als we een paar persoonlijke favorieten moeten kiezen zijn het de automatische horloges van Epos, Meccaniche Veneziane, Iron Annie en Tag Heuer. Al deze merken hebben verschillende designs en prijzen. Tag Heuer is een prestigieus merk uit Zwitserland net zoals Epos. Iron Annie horloges worden gemaakt in Duitsland en zijn zeer betaalbaar. Meccaniche Veneziane zit daar tussenin qua prijs. Deze horloges hebben een duidelijke Italiaanse oorsprong.

Het leuke van deze horlogemerken is dat ze allemaal op een geheel eigen wijze automatische horloges produceren. Het ene merk met Zwitserse uurwerken, het andere met Japanse uurwerken. De uitstraling en klasse van Tag Heuer hoeven we niet uit te leggen aan een horlogeliefhebber. Epos is een Zwitsers horlogemerk dat sportieve en klassieke horloges produceert met Zwitserse uurwerken waardoor je verzekerd bent van kwaliteit. Het leuke aan een Epos horloge is de aantrekkelijke prijs. Voor een Swiss made horloge van Epos kan je al vanaf 1000 euro slagen.

Het Duitse Iron Annie produceert meer klassieke horloges met een Japans automatisch uurwerk. De nadruk ligt op een nostalgische uitstraling en betaalbare prijs. Meccaniche Veneziane heeft juist weer vrij moderne en sportieve horloges in haar collectie. Met prijzen vanaf 495 euro is dit Italiaanse merk een hele goede keuze wanneer je een kwaliteitshorloge voor een scherpe prijs wilt dragen.

Conclusie

Als je van horloges houdt heb je zeker een keer overwogen een automatisch horloge te kopen. Wellicht heb je zelf één of meerdere automatische horloges in jouw bezit. De keuze voor een automatisch horloge is eigenlijk heel logisch. De voordelen van automatische horloges overtreffen de nadelen zeer zeker. Met een dergelijk horloge draag je een stukje pure techniek en originaliteit om je pols. Daarnaast kan je kiezen uit veel verschillende merken, bijvoorbeeld uit Zwitserland, Duitsland of Italië, die prachtige horloges vervaardigen. Maar ook in andere landen worden goede horloges gemaakt.

Qua budget is er ook veel keuze. Het begint bij ongeveer 300 euro voor een goed automatisch horloge. Maar je kan ook kijken naar een Tag Heuer Carrera horloge die een paar duizend euro kost. Daar tussenin is ontzettend veel keus. Kies in ieder geval altijd voor een merk dat een Zwitsers of Japans automatisch uurwerk in haar horloges gebruikt. Deze zijn namelijk van uitstekende kwaliteit en zeer betrouwbaar gebleken. Laat een horloge met Chinees uurwerk liever links liggen…je koopt waarschijnlijk een kat in de zak. Betaal liever iets meer voor goede kwaliteit want aan een defect automatisch horloge heb je niks. Dit resulteert alleen maar in meer kosten!

Nadat je een automatisch horloge hebt gedragen wil je waarschijnlijk niets anders meer. Als je net zo’n fan wordt van automatische horloges als wij, zorg dan dat je alvast wat gespaard hebt. Want hoe meer je erop let hoe meer fantastische automatische horloges je zal zien! Een verslaving is dan geboren :)

Waarom is een Zwitsers horloge de beste keus?

Geplaatst op 28 september 2020 om 17:04 uur

Voor een ieder die verstand heeft van horloges van kwaliteit, is het geen geheim dat Zwitserland bekend staat als het horlogeland pur sang. Swiss made horloges staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, degelijkheid en duurzaamheid. Zwitserland herbergt een grote hoeveelheid horlogemakers en merken met verstand van zaken en een passie voor het vak. Bij deze merken staan over het algemeen kwaliteit, innovatie en het gebruik van hoogwaardige materialen voorop. Een horlogemerk mag pas het label Swiss made dragen als het aan hoge eisen en voorwaarden voldoet. Je weet dan ook bij voorbaat bij aanschaf van een Swiss made horloge dat je voor kwaliteit kiest. Horloges uit Zwitserland zijn dan vaak wat duurder door de oorsprong en de kwaliteit, je krijgt met een dergelijk product absoluut waar voor je geld.

Tag Heuer Carrera horlogeEen Zwitsers horloge is voorzien van een goed uurwerk, dat als het hart van het horloge kan worden gezien. Deze zorgt er immers voor dat je van een nauwkeurige tijdsweergave wordt voorzien en dat je horloge op de juiste manier blijft lopen. Fraaie bekende merken uit Zwitserland zijn onder meer Breitling, Rolex, Omega en Tag Heuer, maar ook merken als Fortis en Cornavin zijn van oorsprong Zwitsers. Deze merken gaan voor niets anders dan perfectie en dat is ook wat je van een Swiss made horloge mag verwachten. Zoals vereist zijn de uurwerken van Swiss made horloges van Zwitserse afkomst en worden deze ook hier in de horlogekast ingebouwd. Ook is het een verplichting voor een Swiss made horloge dat de laatste inspecties uitgevoerd zijn in Zwitserland en daarnaast moet minimaal 60% van de ontwikkelingskosten in Zwitserland zijn gemaakt.

Natuurlijk zijn er nog meer redenen te bedenken behalve de uitermate hoge kwaliteit, waarom je voor een Zwitsers horloge zou kiezen. Voor de echte verzamelaar bijvoorbeeld, is de verzameling natuurlijk niet compleet zonder een echt Zwitsers horloge. Ook een stukje status kan hierin een rol spelen. Met een echt Swiss made horloge om je pols laat je zien dat je smaak hebt. Een Zwitsers horloge is niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan een stukje esthetiek. Een Zwitsers design is dan ook stijlvol en elegant, of het nu modern of klassiek is vormgegeven. Verschillende Zwitserse merken bieden zowel stoere en sportieve modellen in de collectie als mede meer klassieke designs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het merk Fortis. Een merk als Escada heeft stijlvolle en classy dameshorloges in de collectie, die in echte eyecatcher zijn. Een Zwitsers horloge is tijdloos en zal dan ook niet zomaar uit de mode raken. Er is een passend Zwitsers horloge te vinden voor elke persoonlijkheid en smaak, passend bij vrijwel elke outfit.

Ook voor de sportieveling onder ons is het zeker de moeite waard zich te verdiepen in het Zwitsers horloge. Want ook de echte sporthorloges zijn goed vertegenwoordig binnen dit segment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goede duikhorloges. Merken als Fortis en Davosa bieden zeer goede Swiss made duikhorloges voor de echte liefhebber. Ook wat betreft het pilotenhorloge bieden Zwitserse merken zeer mooie stukken, vaak met een vleugje historie en nostalgie. De echte liefhebber van het pilotenhorloge zal zijn favoriete horloge hier zeker tussen kunnen vinden, want ook op dit specifieke gebied zien we een diversiteit in uitstraling en design.

Kort gezegd kies je voor een Zwitsers oftewel Swiss made horloge, wanneer je gaat voor kwaliteit en bereid bent in een duurzaam horloge te investeren omdat je er graag lang plezier van wilt hebben. Daarnaast is het voor de echte liefhebber en/of verzamelaar van horloges eigenlijk een must om een echte Zwitsers horloge te kunnen dragen. Welke reden ook voor jou de doorslag geeft, een Swiss made horloge is een exceptioneel stuk, waar je lang plezier van zult hebben en die je dagelijks met trots kunt dragen. En ook voor een sportief doel zit je bij de Zwitserse tak van de horlogerie zeker op het juiste adres. Eigenlijk is het niet de vraag waarom je zou kiezen voor een Zwitsers horloge, maar eerder, waarom niet? Kwaliteit is er, de diversiteit in uitstraling ook. Wat betreft de prijs zien we ook duidelijke verschillen per merk en het is dan ook al mogelijk de eigenaar te worden van een Swiss made horloge voor een schappelijke prijs.

Wanneer je graag een Zwitsers horloge zou willen aanschaffen kijk dan eens in onze webshop! Hier vind je een uitgebreid assortiment Zwitserse horloges met de bijbehorende garantie en service. Met merken als Fortis, Escada, Cornavin, Glycine en Tag Heuer kun je je geluk niet op. Maar…. geen last van keuzestress, want je kunt in de webshop van BensonTrade eenvoudig de gewenste filters instellen, zodat je uiteindelijk terecht komt bij het horloge dat het best bij je past. En wanneer je vragen hebt, of behoefte aan een vakkundig advies, helpen we je graag verder.

Wat is een watchwinder?

Geplaatst op 22 september 2020 om 10:48 uur

De watchwinder als horlogeaccessoire voor automatische horloges wordt steeds populairder. Deze accessoire is geschikt voor het opwinden van een of meer automatische horloges die je op dat moment niet draagt om je pols. Een watchwinder is handig, functioneel en het ziet er ook leuk uit.

In dit blog artikel gaan we dat dieper in op deze horlogeaccessoire. Wat is eigenlijk een watchwinder? Hoe werkt een watchwinder? Waarom heb je een watchwinder nodig? Moet je persé een watchwinder gebruiken als je een automatisch horloge hebt?

Benson Black Series watchwinders

Watchwinder, de oplossing voor automatische horloges

Mechanische horloges gebruiken een veer voor de aandrijving van het uurwerk. Dit type horloges moet om de 32-40 uur met de hand worden opgewonden om een ??continue werking te verzekeren. Een meer geavanceerde versie van het mechanische polshorloge is het automatische oftewel zelfopwindende horloge dat gebruikmaakt van een ingebouwd roterend mechanisme om de veer te spannen. De draaiende beweging ontstaat door willekeurige polsbeweging van de drager van het horloge terwijl hij of zij zich bezighoudt met normale dagelijkse activiteiten terwijl hij of zij het horloge draagt. Bijvoorbeeld tijdens het sporten, wandelen, werken of koken.

Zolang het horloge wordt gedragen, blijft de veer gespannen en loopt het horloge continu. De veer slaat voldoende energie op om het horloge van energie te voorzien en kan daardoor de actuele tijd weergeven. Als de veer echter niet gespannen is stopt het horloge. Met andere woorden, als je onvoldoende beweegt of het horloge niet draagt stop het horloge met lopen. Het komt simpelweg stil te staan. Om dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Orbita watchwinder.

Veel automatische horloges geven niet alleen de actuele tijd weer maar ook extra functies zoals dag, datum, maanfase, wereldtijdzones en zelfs schrikkeljaren. Deze functies zijn lastig in te stellen wanneer het horloge stilstaat. Daarnaast kost het ook veel tijd en moet je voorzichtig te werk gaan. Uiteraard verbruikt elke extra functie ook extra energie en moet je het horloge vaker opwinden dan een horloge zonder veel functies. Horlogemerken met goede uurwerken hebben vaak een langere “gangreserve” of “ powerreserve”. Dit is fijn want dan hoef je het horloge minder vaak op te winden.
 
Eigenaren van automatische horloges hebben vaak meer dan één horloge, het zijn liefhebbers en veelal geïnteresseerd in de techniek. Ze hebben vaak verschillende horloges voor diverse toepassingen. Ze hebben bijvoorbeeld horloges voor sporten, zwemmen of duiken maar ook voor sociale activiteiten. Je kan denken aan het horloge dat je draagt naar je werk, naar een verjaardag, een bruiloft of gewoon een gezellig avondje in de kroeg met je vrienden. Voor elke gelegenheid is een ander horloge geschikt om te dragen. Uiteraard is het ook gewoon leuk om van horloge te kunnen wisselen afhankelijk van jouw agenda en voorkeur. Een horlogeliefhebber heeft vaak meerdere favoriete horloges en er slechts één dragen en de andere in een kast laten liggen is zonde.
 
Als je meerdere automatische horloges hebt kan het dus een uitdaging zijn om al jouw horloges continu opgewonden te houden zodat je ze direct kan dragen zonder de tijd, datum en eventuele andere functies steeds opnieuw te moeten instellen en vervolgens het horloge handmatig op te winden. Veel eigenaren van automatische horloges gebruiken daarom één of meerdere watchwinders als handige en fraaie accessoire voor het opwinden van hun horloges. Een populair merk voor het opwinden van meerdere automatische horloges is Paul Design.
 
Wat is een watchwinder?
 
Een watchwinder is een apparaat dat is gemaakt om één of meerdere ??automatische horloges vrijwel volledig opgewonden te houden, waardoor het horloge niet stil komt te staan en je dus niet de tijd, datum en eventuele andere functies opnieuw hoeft in te stellen. Een watchwinder maakt gebruik van motoren die het automatische horloge zachtjes ronddraaien waardoor het energie verkrijgt en blijft lopen.  
 
Omdat het uurwerk per merk en horlogemodel kan verschillen en een verschillende behoefte van energievoorziening heeft, kan een goede watchwinder verschillende draairichtingen en een verschillend aantal omwentelingen per dag draaien. Het ene automatische horloge wordt opgewonden bij draaiing rechtsom op 900 TPD (turns per day) terwijl een ander horloge opgewonden wordt bij draaiing linksom op 600 TPD. De meeste horlogeliefhebbers hebben meerdere automatische horloges en daarom biedt een goede watchwinder de mogelijkheid om in verschillende draairichtingen te draaien en met een verschillend aantal omwentelingen per dag.
 
Continue rotatie van een automatisch horloge verhoogt de slijtage van de onderdelen van het opwindmechanisme van het uurwerk. Als je een automatisch horloge draagt ben je ook niet continu in beweging. Het is dus belangrijk dat een watchwinder niet continu ronddraait maar in een bepaald programma de automatische horloges opwindt. Hierbij wordt draaiing, oftewel opwinding, afgewisseld met pauzes. Tijdens deze pauzes wordt de veer van het uurwerk ontspannen. Vrijwel alle moderne automatische horloges en watchwinders hebben tevens een overwind protectie waardoor de veer binnenin het uurwerk niet (te lang) gespannen wordt. Dit voorkomt slijtage en defecten. Een watchwinder simuleert als het ware het dragen van het automatische horloges door de gebruiker.
 
Watchwinders zijn er van verschillende merken maar ook in verschillende soorten en maten. Er zijn watchwinders voor één horloge, maar ook watchwinders voor 2, 3, 4 of 8 horloges. Er zijn zelfs grotere watchwinders die wel 24 horloges kunnen opwinden. De watchwinder die het beste bij jou past hangt af van hoeveel horloges je wilt opwinden, welke functies je belangrijk vindt, welk merk/model jou aanspreekt en wat je budget is. De meeste watchwinder merken bieden een ruime collectie. Een goed voorbeeld is het Nederlandse merk Benson watchwinders waar je keuze hebt uit meer dan 60 verschillende modellen.

Benson Black Series Pro watchwinders
 
Hoe werkt een watchwinder?

Zoals hierboven omschreven simuleert een watchwinder de polsbeweging wanneer je een automatische horloge zou dragen. Een watchwinder draait het horloge rustig rond waarbij de veer in het uurwerk van het horloge gespannen wordt. Als de veer zich ontspant gaat het horloge lopen. We zullen in stappen weergeven hoe een watchwinder werkt en hoe je jouw automatische horloges erin kan opwinden.

Sluit de watchwinder aan op netstroom via de adapter, als deze niet op batterijen functioneert zoals bijvoorbeeld de moderne Swiss Kubik watchwinders. Vervolgens neem je de horlogehouder of het kussentje uit de watchwinder en plaats je jouw automatische horloge erop. Het horloge zit nu vast op de horlogehouder of het kussentje waarna je deze in de watchwinder plaatst. Bij de meeste watchwinders klik je de horlogehouder erin zodat deze er tijdens het draaien niet uit kan vallen. Je hebt nu één of meerdere horloges in de watchwinder geplaatst. Nu moet je nagaan welke draairichting en aantal omwentelingen per dag jouw automatische horloges nodig hebben. Op internet zijn er databases beschikbaar waarin per horlogemerk en model wordt aangegeven hoe je het horloge het beste opwindt. De stelregel is dat de meeste automatische horloges rechtsom op 900 TPD worden opgewonden. Echter zijn er uitzonderingen en kan je het beste vooraf uitzoeken wat jouw horloges qua draairichting en aantal omwentelingen nodig hebben. Want als de watchwinder met daarin het horloge de verkeerde kant opdraait of te weinig omwentelingen per dag maakt verkrijgt het automatische horloge geen energie. Het horloge komt dan alsnog stil te staan. Het is dus belangrijk de watchwinder goed in te stellen qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Bij de meeste goede watchwinders kan je elke rotor, dus per individueel horloge, individueel instellen. Je kan het ene horloge dus rechtsom op 1200 TPD laten draaien en het andere horloge linksom op 1500 TPD. Hierdoor ben je flexibel en kan je letterlijk elk automatisch horloge opwinden, ongeacht merk of model.

Als je de watchwinder goed hebt ingesteld voor jouw automatische horloges kan je de watchwinder activeren en het programma beginnen. De horloge gaan nu ronddraaien en zullen na enkele minuten, afhankelijk van het gekozen opwindprogramma, pauzeren. Nu ontspant de veer binnenin het uurwerk van het horloge, ter veiligheid voor het uurwerk. Na de pauze zal het programma zich hervatten en gaat de watchwinder de horloges weer ronddraaien. Dit proces hervat zich keer op keer.

Als de watchwinder met de automatische horloges ronddraait is het belangrijk de horloges er niet uit te halen. Het beste kan je de specifieke rotor van het horloge dat je eruit wilt halen stoppen via de bediening alvorens je het horloge eruit haalt. Of je kan even wachten totdat de watchwinder zijn opwindcyclus pauzeert. Op deze beide manieren kan je het horloge er veilig uit halen. Wanneer je tijdens het ronddraaien het horloge eruit neemt kan dit stress en mogelijke schade opleveren voor de motoren binnenin de watchwinder. Hierdoor kan de watchwinder meer geluid en zelfs lawaai gaan maken, schokkerig gaan ronddraaien of zelfs kapot gaan. Als horlogeliefhebber wil je dit absoluut voorkomen dus pauzeer de specifieke rotor met het horloge dat je eruit wilt halen altijd voordat je het er daadwerkelijk uitneemt.

Is een watchwinder veilig voor automatische horloges?

De meest populaire accessoire voor automatische horloges is een watchwinder. Deze accessoire is niet alleen handig maar vooral functioneel en geeft een prachtig beeld van ronddraaiende horloges. Daarnaast onderhoud een watchwinder automatische horloges door ze van beweging te voorzien waardoor de olie in het uurwerk goed verspreid wordt. Het te lang stil liggen van automatische horloges is niet goed voor het uurwerk. Je kan automatische horloges beter in beweging houden.

Een goede watchwinder is absoluut veilig voor het opwinden van automatische horloges. Zowel de watchwinder als het (moderne) automatische horloge heeft een overwind protectie. Hierdoor kan de veer van het automatische uurwerk nooit teveel of te lang gespannen worden. Een watchwinder draait in een bepaald programma van draaiing en pauzes. Hierdoor ontspant de veer binnenin het uurwerk en wordt stress of slijtage voorkomen. De watchwinder simuleert als het ware de polsbeweging wanneer je het horloge draagt. Als je een horloge draagt zijn er momenten dat er veel polsbeweging is en momenten dat je vrijwel niet beweegt. Bijvoorbeeld als je leest, tv kijkt of slaapt. Het ingestelde programma van de watchwinder wisselt het ronddraaien van de horloges af met pauzes waarin het horloge niet beweegt en de veer zich ontspant. Hierdoor is het gebruik van een watchwinder volledig veilig voor automatische horloges. Het gebruik van een watchwinder is juist aan te raden wanneer je één of meerdere automatische horloges hebt. Met een watchwinder onderhoud je de automatische horloges en als belangrijkste voordeel zijn ze direct gereed om te dragen. Je verspilt geen tijd en moeite om een stilstaand horloge opnieuw in te stellen en op te winden. Je neemt simpelweg het horloge dat je wilt dragen uit de watchwinder en doet het om je pols.

Watchwinder op batterijen of netstroom?

De meeste watchwinders werken via netstroom waarbij je de meegeleverde adapter in het stopcontact steekt. Hierdoor heb je een continue energievoorziening zodat de watchwinder de automatische horloges van energie kan voorzien. Er zijn ook watchwinders die werken op een set batterijen. Dit type watchwinders kan je overal neerzetten, ook waar je geen stopcontact hebt. Je kan een watchwinder met batterijen ook gemakkelijk in een kluis zetten. De meeste kluizen hebben geen stroomvoorziening (of dit moet speciaal gemaakt worden) waardoor je met een watchwinder die werkt op batterijen jouw horloges in een kluis veilig kunt opwinden. De Swiss Kubik watchwinders uit Zwitserland werken op één set AA batterijen die tot wel 3 jaar meegaan. Dit merk is dus een uitstekende optie wanneer je een watchwinder wilt die op batterijen werkt. Vaak werken watchwinders met batterijen ook nog op netstroom, waardoor je beide opties hebt.

Beide systemen hebben hun eigen voor- en nadelen. Een watchwinder op netstroom is betrouwbaar en het meest goedkoop in gebruik. Bij een watchwinder op batterijen ben je flexibel om de watchwinder neer te zetten waar je wilt en niet afhankelijk van een stopcontact in de buurt. Maar de meeste watchwinders, enkele merken uitgezonderd, werken niet heel lang op een set batterijen waardoor je dus altijd in de gaten moet houden of de batterijen nog voldoende vol zijn. Anders stopt de watchwinder en dus ook de automatische horloges. Een ander nadeel van een watchwinder die werkt op batterijen is dat batterijen niet goedkoop zijn. Als je vaak batterijen moet vervangen ben je duurder uit dan bij een watchwinder die op netstroom werkt.

Wij vinden dat een watchwinder op netstroom de beste optie is. Maar een watchwinder op batterijen kan zeker handig zijn wanneer je geen netstroom in de buurt beschikbaar hebt of de watchwinder in een kluis wilt gebruiken. Er zijn echter ook watchwinder kluizen waarbij de kluis ingebouwde watchwinders heeft die op netstroom zijn aangesloten.

Waar zet je de watchwinder neer?

Als je eenmaal een watchwinder hebt moet je bedenken waar je deze neerzet. De meeste gebruikers zetten de watchwinder in de woonkamer of slaapkamer neer. Je kan de watchwinder uiteraard ook in je kantoor of inloopkast zetten. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en je moet zelf bepalen wat voor jou de handigste plek is.

Als je de watchwinder in jouw slaapkamer zet moet je nagaan of je kan slapen wanneer de watchwinder de horloges ronddraait. Het betreft namelijk een apparaat met mechanische onderdelen dat geluid produceert. De mate van geluid is afhankelijk van het merk, de motoren, het design en het gebruik zelf. De meeste moderne watchwinders hebben een zeer laag geluidsniveau die je vanaf een 50-100 centimeter afstand nauwelijks hoort.

Het meest makkelijk is een watchwinder neer te zetten op de plek waar jij het prettig vindt om jouw horloge om je pols te doen. De één doet zijn horloge om wanneer hij zich aankleedt, een ander pas als hij/zij de deur uitloopt. Wij adviseren om een watchwinder niet teveel in het zicht te zetten waarbij de watchwinder van buitenaf zichtbaar is. Dit voorkomt ongenode gasten in de vorm van inbrekers. Horloges zijn luxe producten en een aantrekkelijke buit voor inbrekers.

Waar moet je op letten als je een watchwinder wilt kopen?

We hebben een paar tips wanneer je een goede watchwinder wilt aanschaffen voor het opwinden van jouw automatische horloges. Als eerste kan je het beste kiezen voor een watchwinder van een bekend merk. Je koopt dan gegarandeerd een watchwinder van goede kwaliteit en kan bij ze terecht voor service en advies. Kies daarnaast voor een watchwinder die je naar wens kan instellen qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Dan ben je flexibel zodat je alle horloges ongeacht merk en model kunt opwinden. Als laatste tip zouden we je willen meegeven om altijd bij een officieel dealer te kopen die ervaring heeft met watchwinders en een uitgebreide collectie aanbiedt. Je hebt dan meer zekerheid en je krijgt een degelijk advies. Een watchwinder is immers niet een goedkope horlogeaccessoire. Je wilt dat je jarenlang kan genieten van je aankoop.

Bekijk onze webshop eens voor de beschikbare watchwinder merken en modellen. Je ziet al snel verschillende merken die zich onderscheiden op gebied van techniek, functionaliteit, design en prijs. Een goede watchwinder hoeft niet duur te zijn. Een goed voorbeeld zijn de Benson Compact watchwinders die al verkrijgbaar zijn vanaf 169 euro. Wil je een luxe watchwinder dan kan je bijvoorbeeld kijken bij het Amerikaanse merk Orbita of het Zwitserse Bernard Favre. Beide zijn merken met een fantastische reputatie en maken gebruik van high end Zwitserse motoren die betrouwbaar en duurzaam zijn. Ben je op zoek naar een kluis met ingebouwde watchwinders dan slaag je zeker bij het Nederlandse merk Benson watchwinders.

Heb je vragen over een bepaalde watchwinder, de werking ervan of wil je advies over een watchwinder die geschikt is voor jouw horloges? Neem gerust contact met ons op. Met meer dan 15 jaar ervaring en als officieel dealer van meer dan 12 merken helpen wij je graag verder.

MeisterSinger Circularis CC303 horloge

Geplaatst op 16 september 2020 om 09:47 uur

In ons blog vinden we het leuk om soms een speciaal merk of horloge eruit te lichten. Om wat meer informatie te geven over het merk en het horloge zelf. In dit blog schrijven we over MeisterSinger horloges en één horloge van dit merk in het bijzonder. Dit horloge is een prachtig exemplaar en zeer interessant voor de echte horlogeliefhebber! 

Meistersinger Circularis CC303 horloge

Meistersinger is opgericht in 2001 en de oprichter wilde nieuwe soorten van reguliere polshorloges maken. Het idee om een horloge met maar 1 wijzer te maken was door hem bedacht.  Je hebt echt een mooie unieke horloge om je pols waar je geen spijt van krijgt als hem koopt. De MeisterSinger horloges kunnen gemakkelijk te lezen worden omdat Brassler hun wijzerplaten duidelijk leesbaar is daardoor hebben we klassieke meters en meetinstrumenten vandaag nog steeds. Hierdoor hebben ze ook gelijk een eigen ontwerp en worden de MeisterSinger horloges wereldwijd gewaardeerd. De typische kenmerken van een MeisterSinger horloge zijn de 1 wijzer tijdweergave wat je bijna nergens ziet, unieke index en het sterk gewelfde glas. MeisterSinger verhoogde, door het grote succes, ook het niveau van nieuwe technische dingen in zijn deze horloges. In Zwitserland heeft dit merk het perfecte mooie uurwerk beschikbaar; de handmatig opgewonden MSH01, die een goede gangreserve heeft. Techniek in combinatie met mooi design is een belangrijk ding waar dit horlogemerk op let. Bekijk snel onze voorraad horloges met aantrekkelijke mooie kortingen. Als je de andere horloges die wij verkopen wilt zien kijk op BensonTrade.nl.

De MeisterSinger Circularis horloges zijn de meest aansprekende horloges van dit Duitse horlogemerk. De eenvoud hoe hij eruit, klassieke uitstraling en het kwalitatieve Zwitserse uurwerk maken de Circularis horloges heel erg populair. Voor verzamelaars is dit echt een uniek horloge waar je veel indruk mee kan maken. Het MeisterSinger Circularis CC303 horloge heeft een mooie beige wijzerplaat en edelstalen kast. De mooie comfortabele band is gemaakt van bruin krokodillen leder. Het mechanische MSH01 uurwerk heeft een 120 uur gangreserve. Met een diameter afmeting van 43mm, sterk saffierglas en vouwsluiting wat makkelijk sluit is dit horloge een prachtig exemplaar waar je geen spijt van krijgt . Elk MeisterSinger horloge is nieuw en wordt geleverd met 2 jaar garantie, in een originele box waar het horloge goed blijft zitten. en handleiding boekje.

MeisterSinger Circularis CC303: dit heren horloge weegt 90 gram wat niet zwaar te noemen is. Hij heeft een vouwsluiting wat goed blijft zitten als je bijvoorbeeld gaat hardlopen of iets anders. Met een waterdichtheid tot 50 meter is dit voor iemand die van zwemmen houdt wel wat. Hij zit lekker om je pos dus daar is niks over te klagen. Met saffierglas en een bruin bandje van leder is dit echt goede kwaliteit de kast is 10mm dik en heeft een doorsnede van 43mm. De kast is van edelstaal wat ook van goede kwaliteit is en heeft een beige wijzerplaat. Het uurwerk is mechanisch dus je moet hem opwinden. En staat ook wel bekend als MSH01. Hij wordt verpakt in een luxe officiële box dus niks te klagen over de verpakking en de staat van de horloge als hij wordt geleverd. De handleiding wordt geleverd als boekje dus je weet hoe je hem moet instellen. 2.799 euro is een mooie prijs voor deze horloge. Hij is mooi verpakt, wordt geleverd in goede staat, heeft een goede kwaliteit en een levertijd van 1 tot 3 werkdagen.

We hebben diverse MeisterSinger horloges op voorraad en beschikbaar met aantrekkelijke kortingen. Het betreft enkele stuks per model. De kortingen kunnen oplopen tot wel 30% van de officiële winkelverkoopprijs.

Elk MeisterSinger horloge is nieuw en wordt geleverd in mooie originele doos met handleiding en 2 jaar internationale garantie. Zoekt u een horloge van een bijzonder horlogemerk waar je echt geen spijt van krijgt als je hem koopt. Een MeisterSinger horloge is zeker mooi sieraad voor om jouw pols!