Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Waarom is een Zwitsers horloge de beste keus?

Geplaatst op 28 september 2020 om 17:04 uur

Voor een ieder die verstand heeft van horloges van kwaliteit, is het geen geheim dat Zwitserland bekend staat als het horlogeland pur sang. Swiss made horloges staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, degelijkheid en duurzaamheid. Zwitserland herbergt een grote hoeveelheid horlogemakers en merken met verstand van zaken en een passie voor het vak. Bij deze merken staan over het algemeen kwaliteit, innovatie en het gebruik van hoogwaardige materialen voorop. Een horlogemerk mag pas het label Swiss made dragen als het aan hoge eisen en voorwaarden voldoet. Je weet dan ook bij voorbaat bij aanschaf van een Swiss made horloge dat je voor kwaliteit kiest. Horloges uit Zwitserland zijn dan vaak wat duurder door de oorsprong en de kwaliteit, je krijgt met een dergelijk product absoluut waar voor je geld.

Tag Heuer Carrera horlogeEen Zwitsers horloge is voorzien van een goed uurwerk, dat als het hart van het horloge kan worden gezien. Deze zorgt er immers voor dat je van een nauwkeurige tijdsweergave wordt voorzien en dat je horloge op de juiste manier blijft lopen. Fraaie bekende merken uit Zwitserland zijn onder meer Breitling, Rolex, Omega en Tag Heuer, maar ook merken als Fortis en Cornavin zijn van oorsprong Zwitsers. Deze merken gaan voor niets anders dan perfectie en dat is ook wat je van een Swiss made horloge mag verwachten. Zoals vereist zijn de uurwerken van Swiss made horloges van Zwitserse afkomst en worden deze ook hier in de horlogekast ingebouwd. Ook is het een verplichting voor een Swiss made horloge dat de laatste inspecties uitgevoerd zijn in Zwitserland en daarnaast moet minimaal 60% van de ontwikkelingskosten in Zwitserland zijn gemaakt.

Natuurlijk zijn er nog meer redenen te bedenken behalve de uitermate hoge kwaliteit, waarom je voor een Zwitsers horloge zou kiezen. Voor de echte verzamelaar bijvoorbeeld, is de verzameling natuurlijk niet compleet zonder een echt Zwitsers horloge. Ook een stukje status kan hierin een rol spelen. Met een echt Swiss made horloge om je pols laat je zien dat je smaak hebt. Een Zwitsers horloge is niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan een stukje esthetiek. Een Zwitsers design is dan ook stijlvol en elegant, of het nu modern of klassiek is vormgegeven. Verschillende Zwitserse merken bieden zowel stoere en sportieve modellen in de collectie als mede meer klassieke designs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het merk Fortis. Een merk als Escada heeft stijlvolle en classy dameshorloges in de collectie, die in echte eyecatcher zijn. Een Zwitsers horloge is tijdloos en zal dan ook niet zomaar uit de mode raken. Er is een passend Zwitsers horloge te vinden voor elke persoonlijkheid en smaak, passend bij vrijwel elke outfit.

Ook voor de sportieveling onder ons is het zeker de moeite waard zich te verdiepen in het Zwitsers horloge. Want ook de echte sporthorloges zijn goed vertegenwoordig binnen dit segment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goede duikhorloges. Merken als Fortis en Davosa bieden zeer goede Swiss made duikhorloges voor de echte liefhebber. Ook wat betreft het pilotenhorloge bieden Zwitserse merken zeer mooie stukken, vaak met een vleugje historie en nostalgie. De echte liefhebber van het pilotenhorloge zal zijn favoriete horloge hier zeker tussen kunnen vinden, want ook op dit specifieke gebied zien we een diversiteit in uitstraling en design.

Kort gezegd kies je voor een Zwitsers oftewel Swiss made horloge, wanneer je gaat voor kwaliteit en bereid bent in een duurzaam horloge te investeren omdat je er graag lang plezier van wilt hebben. Daarnaast is het voor de echte liefhebber en/of verzamelaar van horloges eigenlijk een must om een echte Zwitsers horloge te kunnen dragen. Welke reden ook voor jou de doorslag geeft, een Swiss made horloge is een exceptioneel stuk, waar je lang plezier van zult hebben en die je dagelijks met trots kunt dragen. En ook voor een sportief doel zit je bij de Zwitserse tak van de horlogerie zeker op het juiste adres. Eigenlijk is het niet de vraag waarom je zou kiezen voor een Zwitsers horloge, maar eerder, waarom niet? Kwaliteit is er, de diversiteit in uitstraling ook. Wat betreft de prijs zien we ook duidelijke verschillen per merk en het is dan ook al mogelijk de eigenaar te worden van een Swiss made horloge voor een schappelijke prijs.

Wanneer je graag een Zwitsers horloge zou willen aanschaffen kijk dan eens in onze webshop! Hier vind je een uitgebreid assortiment Zwitserse horloges met de bijbehorende garantie en service. Met merken als Fortis, Escada, Cornavin, Glycine en Tag Heuer kun je je geluk niet op. Maar…. geen last van keuzestress, want je kunt in de webshop van BensonTrade eenvoudig de gewenste filters instellen, zodat je uiteindelijk terecht komt bij het horloge dat het best bij je past. En wanneer je vragen hebt, of behoefte aan een vakkundig advies, helpen we je graag verder.