Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Voor welke horloges is een watchwinder geschikt?

Geplaatst op 13 januari 2023 om 10:10 uur

Net zoals luxe horloges zijn watchwinders voor menig horlogeliefhebber niet alleen een handig accessoire, maar daarnaast ook een soort statussymbool. Er zijn namelijk watchwinders verkrijgbaar met de meest luxe designs, gemaakt van de prachtigste materialen. Daarnaast zijn er echter ook watchwinders die met name doeltreffend en functioneel zijn, maar eenvoudiger vormgegeven wat betreft het design. Ook zijn watchwinders verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zo vinden we binnen de horlogerie veel verschillende modellen voor mensen met een verschillende voorkeur.

Maar voor welk type horloge is de watchwinder eigenlijk geschikt? En wat doet een watchwinder? Daar geven we je in dit artikel graag het antwoord op.

Een watchwinder is specifiek geschikt voor automatische horloges. Er zijn namelijk horloges met verschillende soorten uurwerken. Allereerst hebben we het quartz horloge. Dit type horloge fungeert met behulp van een batterij. Een mechanisch horloge werkt echter weer geheel anders. Deze is namelijk voorzien van een uurwerk dat met de hand moet worden opgewonden. De watchwinder is niet geschikt voor quartz- of mechanische horloges. Ook voor horloges met de Seiko Kinetic uurwerken is een watchwinder niet geschikt. Dit type horloge is namelijk voorzien van een ingebouwde batterij/accu en heeft dan ook een geheel ander uurwerk dan een automatisch horloge.

Een automatisch horloge is wat dat betreft echt een klasse apart. Deze wordt namelijk in zijn energiebehoefte voorzien door middel van de juiste beweging. Het automatische horloge is dan ook een speciaal type horloge te noemen. Je automatische horloge voorzie je zonder dat je het zelf in de gaten hebt van energie, door de natuurlijke bewegingen van de pols. Het automatische uurwerk is dan ook een waar stukje vakwerk en voor menig liefhebber van luxe horloges uiterst fascinerend. Het probleem met een automatisch horloge is alleen dat je het risico loopt op stilstand wanneer je het horloge niet draagt. Dan wordt het horloge immers niet van beweging voorzien en dus ook niet opgewonden. Aan stilstand van automatische horloges kleven verschillende risico’s. Ten eerste kan het onnauwkeurigheden in de tijdsweergave veroorzaken waardoor je horloge de tijd en datum niet correct weergeeft. Ten tweede betekent stilstand dat je je horloge of horloges steeds opnieuw moet instellen. Als liefhebber van mooie horloges wil je natuurlijk dat je horloges altijd klaar zijn voor gebruik. Om hiervoor te kunnen zorgen is de watchwinder ontwikkeld.

Een goede watchwinder voorziet ieder merk of type automatisch horloge van de beweging die het nodig heeft. Dit gebeurt over het algemeen door middel van rotatie, maar in sommige gevallen ook op andere manieren, zoals bijvoorbeeld het zachtjes schudden van het horloge. Met het gebruik van een goede watchwinder weet je zeker dat je automatische horloge altijd klaar is om te dragen, ook als je het een poosje niet gedragen hebt. Daarnaast is een watchwinder direct ook een mooie en veilige opbergplaats voor je horloge of horloges. Wanneer je een verzameling automatische horloges in het bezit hebt biedt een watchwinder met een luxe uitstraling bovendien ook een mooie mogelijkheid je horloges tentoon te stellen. Tot slot wordt de olie in een automatisch horloge optimaal verdeeld door de bewegingen van de watchwinder, waardoor de levensduur van jouw automatische horloge gewaarborgd wordt. Samengevat is een watchwinder van goede kwaliteit absoluut essentieel wanneer je de eigenaar bent van één of meerdere automatische horloges.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarbij is er een groot verschil in kwaliteit, prijs en design te onderscheiden. Natuurlijk is het van belang te kiezen voor kwaliteit wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen. Je wilt tenslotte de beste verzorging voor jouw automatische horloges. Het beste betekent echter niet altijd het duurste. Er zijn verscheidene mooie merken die topkwaliteit bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de uiterst luxe watchwinders met een hoger prijskaartje. In dit artikel laten we je graag nader kennismaken met een aantal topkwaliteit watchwinders met een diverse capaciteit en variatie wat betreft uitstraling, materiaalgebruik en extra’s.

De eerste watchwinder die we graag nader onder de loep nemen, is afkomstig van het Zwitserse merk Swiss Kubik. Zwitserland staat op het gebied van het luxe horloge natuurlijk bekend als zijnde het horlogeland pur sang. Ook op het gebied van de watchwinder heeft Zwitserland uitmuntende kwaliteit te bieden die wereldwijd bekend staat. De Swiss made watchwinders van Swiss Kubik zijn dan ook niet voor niets al jarenlang een begrip op dit gebied. Binnen de collectie van Swiss Kubik zijn watchwinders verkrijgbaar met een diverse capaciteit en in verschillende prijsklassen. De Swiss Kubik Aluminium Black is een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van één horloge tegelijk. Dit maakt deze watchwinder geschikt wanneer je in het bezit bent van 1 of 2 automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van aluminium en uitgevoerd in de kleur zwart. Door de combinatie van de compacte vormgeving en de keuze voor aluminium dat licht van gewicht is, is deze watchwinder uiterst handzaam. De watchwinders van Swiss Kubik kunnen bovendien tot wel 3 jaar functioneren op een set AA batterijen waardoor het een goede optie is deze watchwinder in een kluis te plaatsen. Meenemen op reis of naar kantoor is bovendien ook een goede mogelijkheid. De Swiss Kubik Aluminium Black is voorzien van een krachtige Swiss made motor. Deze zorgt ervoor dat je probleemloos ieder merk of type automatisch horloge kunt opwinden met deze watchwinder. Het aantal toeren is bovendien instelbaar met behulp van de handige USB aansluiting. Wanneer je je watchwinder graag wilt kunnen afsluiten, om je horloge te beschermen tegen vocht en vuil, biedt Swiss Kubik de mogelijkheid hiervoor tegen een meerprijs een beschermglaasje te bestellen. Deze is gemakkelijk op de watchwinder te plaatsen, waarmee je deze afsluitbaar maakt.

Een tweede watchwinder waar we graag meer aandacht aan besteden is van het merk Orbita. Orbita is een vooruitstrevend merk dat verschillende patenten op zijn naam heeft weten te zetten. Zo biedt het merk watchwinders met het door hen ontwikkelde ‘Rotorwind System’, waarbij de energievoorziening wordt geregeld door het zachtjes ‘schudden’ van het horloge. Daarnaast biedt Orbita echter ook watchwinders met het ‘Programmable System’, welke werken door middel van rotatie.  We vertellen je graag meer over de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521. Dit is eveneens een watchwinder geschikt voor het opwinden van één horloge, met een eenvoudige uitstraling. Met dit model van Orbita kies je voor een watchwinder die van uiterst hoge kwaliteit is, maar waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. De watchwinder verzorgt een zeer doeltreffende en veilige wijze van opwinding, maar is niet voorzien van allerlei poespas. Hiermee weet Orbita de watchwinder aantrekkelijk geprijsd te houden. Dit model is gemaakt van kunststof en uitgevoerd in de kleur zwart. Hetzelfde model is echter ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals blauw, groen en bruin. Deze watchwinder is voorzien van een Swiss made motor. Deze is niet alleen uiterst betrouwbaar, maar ook energiezuinig en stil in gebruik. Dit maakt dat je deze watchwinder met een gerust gevoel kunt plaatsen op plekken waar stilte gewenst is, zoals op de slaapkamer of op de werkkamer. Daarnaast is ook deze watchwinder werkzaam op batterijen. In combinatie met de compacte vormgeving maakt dat deze watchwinder geschikt om in een kluis te plaatsen. De Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 is tot slot voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Een derde watchwinder waar we je graag meer over vertellen, is van het merk RDI. RDI staat bekend om de unieke designs en het aansprekende gebruik van vormen en kleuren. Hierbij laat het merk zich onder meer inspireren door elementen uit de natuur. De RDI Prestige K10-1 is een watchwinder uit de collectie van RDI, welke geschikt is voor het opwinden van een enkel horloge. Wat betreft het design valt bij dit model met name het gebruik van prachtige vormen op. De kubusvormige watchwinder is omringd door 4 pilaren, alle 4 voorzien van golvende patronen. De combinatie van de kleur zwart en de kleur van het edelstaal, geven de watchwinder een zowel luxe als robuuste en stoere uitstraling. De watchwinder is met de uiterste precisie in Zwitserland vervaardigd door echte vaktechnici. De sublieme afwerking en het oog voor detail zijn hiervan het exclusieve resultaat. De watchwinder is aan de voorkant afsluitbaar met een glazen deurtje, waardoor je je horloge optimale bescherming biedt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De Swiss made motor van deze watchwinder zorgt voor een efficiënte en veilige opwinding voor ieder type en merk automatisch horloge. De watchwinder is bovendien zeer stil in gebruik, wat zorgt voor een optimaal gebruikscomfort. Met deze watchwinder van RDI heb je de beschikking over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Bovendien kies je met dit model voor een absolute eyecatcher in je interieur, waarmee jouw horloge extra in het oog zal springen.

De laatste watchwinder waar we meer over willen vertellen is afkomstig uit de collectie van het exclusieve Duitse merk Heisse & Söhne. Heisse & Söhne staat onder meer bekend om de vervaardiging van zeer luxe watchwinders en prachtige houten kasten. Dit merk maakt gebruik van hoogwaardige Japanse motoren, die zorgen voor een veilige wijze van opwinding en daarnaast stil zijn in gebruik. Ze zijn bovendien zeer betrouwbaar, waardoor je altijd op je watchwinder kunt rekenen. De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 is een uiterst luxe watchwinder, afkomstig uit de nieuwste serie van Heisse & Söhne. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloge tegelijk. Samen met een exclusieve uitstraling van de watchwinder, maakt dat dit model uiterst geschikt voor de echte verzamelaar. Deze watchwinder is namelijk de perfecte display voor een mooie verzameling. De watchwinder is onder meer gemaakt van prachtig hout. De fraaie voet zorgt daarbij voor een extra luxe uitstraling. De kleur van het hout contrasteert mooi met het zwarte interieur van de watchwinder. De zachte stof aan de binnenkant zorgt er bovendien voor dat jouw horloges beschermd worden tegen beschadiging. De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 is daarnaast afsluitbaar met een luxe glazen deurtje. Dit deurtje is voorzien van een modern vingerprint slot. Met deze combinatie bied je jouw horloges niet alleen de beste bescherming maar heb je ook altijd een mooi zicht op je horloges, zelfs tijdens het opwindproces. Doordat de watchwinder bovendien is voorzien van een moderne ingebouwde LED verlichting, kun je jouw verzameling desgewenst letterlijk in de spotlight zetten. De watchwinder is volledig instelbaar met behulp van het innovatieve LCD scherm. Hiermee kun je onder meer de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Het is mogelijk dit te doen per rotor individueel, waardoor je voor ieder horloge afzonderlijk de meest ideale voorwaarden voor opwinding creëert. De watchwinder is verder voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast beschik je met dit model ook over een sleep mode. Met behulp van deze functie hou je je horloges net onder het optimale niveau van opwinding, waardoor je ze wat rust kunt bieden.

Wanneer je geïnteresseerd bent geraakt in één van de eerder genoemde watchwinders, of je je verder wilt oriënteren op de mogelijkheden op dit gebied, dan kun je terecht bij ons in de webshop. Wij bieden hier de genoemde watchwinders in dit artikel, maar daarnaast ook nog vele andere hoogwaardige watchwinders van diverse gerenommeerde merken. Door onze uitgebreide ervaring op het gebied van zowel automatische horloges als watchwinders, kunnen wij je desgewenst voorzien van een passend advies of natuurlijk een antwoord op je vragen. De watchwinders bij ons in de webshop worden geleverd met minimaal 2 jaar garantie, waardoor je bij ons altijd met een gerust gevoel je bestelling plaatst. Betalen is mogelijk met verschillende veilige wijzen van betaling, zoals creditcard, Paypal, iDeal en bankoverschrijving. Wij verzenden onze producten zonder problemen wereldwijd, met behulp van de diensten van Fedex, DPD en PostNL. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe watchwinder zorgvuldig wordt verpakt voor deze op weg gaat. Maak nu ook jouw hobby en/of verzameling compleet met een hoogwaardige watchwinder en je hoeft nooit meer bang te zijn voor stilstand van jouw automatische horloges!

Laco Fliegeruhren B 861749 Paderborn 42mm

Geplaatst op 5 januari 2023 om 18:45 uur

Met de kreet ‘tijd voor legendes, tijd voor een Laco pilotenhorloge’ weet het Duitse horlogemerk Laco de interesse van menig horlogeliefhebber te wekken. Pilotenhorloges zijn zeer in trek bij zowel liefhebbers als verzamelaars. Dit is niet voor niets. Met een mooi pilotenhorloge waan je je terug in vervlogen tijden door de nostalgische uitstraling die zij vaak met zich meebrengen. Omdat een pilotenhorloge vroeger voor piloten goed afleesbaar moest zijn, zijn ook de pilotenhorloges van nu meestal wat groter met een overzichtelijke index. Daarnaast is menig pilotenhorloge ook in het donker goed afleesbaar, omdat dat destijds ook een belangrijke vereiste was.

Er zijn verschillende gerenommeerde horlogemerken die hoogwaardige pilotenhorloges produceren met een aansprekend design. Het merk Laco is er daar één van. Laco is zelfs vooral bekend geworden vanwege de productie van traditionele pilotenhorloges. Het merk produceert deze al sinds 1940 en heeft daarmee een rijke historie. Bovendien heeft het merk door de jaren heen steeds nieuwe kennis opgedaan en zich verder weten te ontwikkelen. Naast de bijzondere pilotenhorloges van het merk, vind je binnen de collectie van Laco ook moderne horloges met een eigentijdse uitstraling. Hiermee weet Laco een breed publiek aan te spreken.

Laco kiest bij de productie van hun horloges voor enkel hoogwaardige en bovendien zeer fraaie materialen. Niet voor niets mag het merk het ‘made in Germany’ label voeren, dat aangeeft dat het gaat om horloges van uitermate hoge kwaliteit die bovendien uiterst betrouwbaar en degelijk zijn. Bij ieder horloge van Laco komt steeds opnieuw de hand van de vakman te pas, die met passie en expertise aan het horloge werkt. Het merk staat erom bekend dat de horloges uit de collectie niet alleen een hoge kwaliteit bieden, maar ook een zeer goed draagcomfort en een hoge kwaliteit. Door de goede prijs-/kwaliteitverhouding van de horloges van Laco kan je bij dit merk een horloge aanschaffen met een aansprekend design en een zeer goede kwaliteit, tegen een scherpe prijs. Dit maakt dat de collectie van Laco aantrekkelijk is voor menig horlogeliefhebber en/of verzamelaar.

We laten je graag nader kennismaken met een bijzonder pilotenhorloge uit de collectie van Laco, namelijk de Laco Fliegeruhren B 861749 Paderborn 42mm. Dit horloge biedt alles wat de liefhebber zoekt in een pilotenhorloge. Natuurlijk begint dat met een tijdloos design met een retro randje. De horlogeband van dit horloge is gemaakt van soepel leder in de kleur bruin, die versierd is met witte stiksels. Deze horlogeband sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12mm en een doorsnede van 42mm, wat dit tot een robuust model maakt. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en zeer goed afleesbaar. Door het gebruik van het zeer sterke saffierglas, zorgt Laco ervoor dat er niet snel krasjes te zien zijn op het glas. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een hoogwaardig automatisch uurwerk van Laco zelf (Laco 24 movement). Dit zorgt voor een betrouwbare basis van het horloge. Daarnaast biedt dit model Superluminova C3, waardoor het horloge ook goed afleesbaar is in het donker. Tot slot beschik je met dit model over een secondewijzer.

Laco Fliegeruhren B 861749 Paderborn 42mm

Al met al biedt Laco met dit horloge absoluut een model dat iedere liefhebber van pilotenhorloges zal weten aan te spreken. Het design ademt nostalgie en door het ingetogen karakter van het horloge is het te dragen bij vele soorten kledingstijlen. Zowel bij een zakelijke als een meer casual outfit komt dit horloge zeer goed tot zijn recht. De welbekende Duitse degelijke kwaliteit zorgt ervoor dat dit horloge tegen een stootje kan en daarmee zeer lang meegaat. Een horloge van Laco koop je dan ook niet alleen voor jezelf, maar ook voor je nageslacht. Met de Laco Fliegeruhren B 861749 Paderborn 42mm draag je een echte blikvanger om de pols!

Naast de verschillende series bijzondere pilotenhorloges, vind je bij Laco ook de Laco Classics serie. Hier zijn horloges te vinden met een rustige uitstraling en een minimalistisch karakter. Met deze horloges weet Laco klassiek met modern te combineren. Deze serie biedt zowel meer rustige tinten horloges als horloges met sprekende kleuren zoals blauw en groen. We zien bovendien diversiteit in het materiaal dat voor de horlogebanden gebruikt is. Zo herbergt deze serie horloges met lederen horlogebanden, maar ook met horlogebanden gemaakt van nato. Ook de Laco Chronographen serie is absoluut de moeite van het bekijken waard. Hier zien we moderne horloges voorzien van een mooie chronograaf functie.

Wanneer je de Laco Fliegeruhren B 861749 Paderborn 42mm wilt bestellen, kun je dit snel en gemakkelijk doen bij ons in de webshop. Dit model is bovendien momenteel afgeprijsd, waardoor je dit horloge tegen een extra scherpe prijs kunt aanschaffen. Daarnaast bieden wij nog vele andere prachtige horloges van Laco, onder meer uit de Laco Classics en de Laco Chronografen series.

BensonTrade is officieel dealer van Laco horloges. Al meer dan 12 jaar vertegenwoordigen wij dit Duitse merk in Nederland. Wij hebben de meest populaire modellen op voorraad en altijd een paar horloges met een leuke korting. Wil jij een prachtig Laco horloge dragen? Bekijk snel onze collectie Laco horloges en voor je het weet draag jij een prachtig retro horloge uit Duitsland.

Locman Montecristo 41mm 0541A02S-00BLWHPB

Geplaatst op 29 december 2022 om 08:35 uur

Een sportief horloge is niet alleen ideaal bij sportieve activiteiten. Tegenwoordig worden sportieve horloges ook bij bijvoorbeeld een zakelijke outfit gedragen. Ook bij een meer casual outfit is een mooi sportief horloge echter vaak de eyecatcher die de outfit compleet maakt. Er zijn dan ook verschillende exclusieve horlogemerken die sportieve horloges produceren, waarbij het design een belangrijke rol speelt, naast functionaliteit. Wij laten je graag kennis maken met een Italiaans horlogemerk dat er wat ons betreft uitspringt op het gebied van sportieve horloges. We hebben het dan over het merk Locman.

Locman Montecristo 41mm 0541A02S-00BLWHPB

De Locman horloges zijn overwegend sportief maar er zijn ook een aantal modellen met een meer klassiek karakter. Locman weet als geen ander de welbekende Italiaanse klasse te combineren met een stukje technische finesse en hoogwaardige materialen. Dit betekent dat je met een horloge van Locman altijd kiest voor een echte blikvanger om de pols, die bovendien betrouwbaar en van uitmuntende kwaliteit is. Locman heeft innovatie bovendien zeer hoog in het vaandel staan, waardoor je met een horloge van Locman altijd beschikt over de meest moderne technologie.

Locman is gevestigd op het Italiaanse eiland Elba en kan wel het populairste horlogemerk van het land genoemd worden. Dit is uiteraard niet voor niets. Locman staat bekend om de uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding van de horloges uit hun collectie. Dit betekent dat je een hoogwaardig horloge kunt aanschaffen tegen een scherpe prijs. Voeg daaraan toe de Italiaanse klasse die de horloges van Locman ademen en je hebt het recept voor een horlogecollectie die interessant is voor een zeer breed publiek. De degelijkheid en betrouwbaarheid van de horloges van Locman wordt nog eens extra benadrukt, doordat het merk de speciale rechten tot de productie van horloges voor het Italiaanse leger heeft weten te verkrijgen. Zowel de marine als de luchtmacht van het Italiaanse leger maken dankbaar gebruik van deze exclusieve horloges. Dit laat wel zien hoe groot het vertrouwen in de horloges van het merk is.

We vertellen je graag meer over een specifiek horloge uit de collectie van Locman. We hebben het dan over het Locman Montecristo 41mm 0541A02S-00BLWHPB horloge. Dit horloge is een zeer mooi voorbeeld van een sportief en eigentijds design uit de collectie. Dit horloge is uitgevoerd in een sprekende kleur blauw en trekt daarmee zeker de aandacht. De horlogeband is gemaakt van prachtig leder, eveneens in de kleur blauw. De horlogeband sluit met een doornsluiting. De horlogekast is gemaakt van een combinatie van edelstaal en titanium. Locman staat bekend om het gebruik van onder andere carbon fibre en titanium bij het vervaardigen van hun horlogekasten. Dit zijn namelijk materialen die zeer sterk zijn en geven bovendien ieder horloge een extra sportieve uitstraling. Verder heeft de horlogekast een dikte van 14mm en een doorsnede van 41mm. De wijzerplaat is uitgevoerd in verschillende klassieke blauwtinten en voorzien van witte accenten. Het horloge is daarnaast voorzien van saffierglas, dat bekend staat als zeer sterk. Dit betekent dat het tegen een stootje kan en dat er daardoor niet snel krasjes op zullen komen.

De Locman Montecristo 41mm 0541A02S-00BLWHPB is uitgerust met een automatisch uurwerk van hoge kwaliteit. Deze zorgt ervoor dat je altijd op je horloge kunt bouwen en op ieder moment een perfecte weergave van de tijd bij de hand hebt. Verder is het horloge tot maar liefst 100 meter waterdicht en daarmee uiterst geschikt voor intensief gebruik. Maar ook in combinatie met een zakelijke outfit of een meer casual look is dit horloge een echte aanrader. Tot slot beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Naast de Locman Montecristo 41mm 0541A02S-00BLWHPB vind je binnen de collectie van Locman nog vele andere sportieve modellen, waarbij het levendige kleurgebruik opvallend en kenmerkend is. De Montecristo modellen zijn hierbij het meest populair. Wanneer je houdt van een uniek en toonaangevend design, ben je bij Locman dan ook zeker aan het goede adres. Welk Locman horloge dan ook jouw favoriet is, je kiest altijd voor goede kwaliteit.

Wanneer je de Locman Montecristo 41mm 0541A02S-00BLWHPB of één van de andere exceptionele Locman horloges wilt aanschaffen, kun je dit bij ons in de webshop gemakkelijk en veilig doen. Wij zijn officieel dealer van Locman, waardoor je zeker bent dat je een authentiek Locman horloge thuisgestuurd krijgt. Wij staan bovendien bekend om onze goede service. Daarnaast hebben wij een jarenlange ervaring op het gebied van luxe horloges en kunnen je dan ook helpen met een antwoord op je vragen of desgewenst een passend advies geven.

De Locman Montecristo 41mm 0541A02S-00BLWHPB wordt door ons geleverd in een luxe officiële horlogedoos. Je ontvangt daarnaast 2 jaar garantie en natuurlijk een duidelijke handleiding. Wij verzenden onze horloges wereldwijd met behulp van de diensten van DPD, PostNL en Fedex. Een mooi horloge van Locman is dan ook altijd binnen handbereik.

Fortis Dornier GMT 402.35.41 horloge

Geplaatst op 22 december 2022 om 14:26 uur

Menig liefhebber van mooie en hoogwaardige horloges heeft zo zijn eigen favoriet. Voor een echte liefhebber of verzamelaar van bijzondere horloges, is het vinden van een waar collectors item een absoluut geluksmoment te noemen. Binnen de horlogerie zijn er tal van horloges van verschillende gerenommeerde merken te vinden die hiervoor in aanmerking komen. Over het algemeen zijn hierbij Zwitserse merken favoriet te noemen.

Fortis Dornier GMT 402.35.41 horloge

Een Swiss made horloge staat voor kwaliteit en moet dan ook aan strenge eisen en voorwaarden voldoen om dit label te mogen dragen. Een horloge van Zwitserse makelij is voor de liefhebber dan ook altijd een uitstekende keuze. Daarnaast bepaalt het soort horloge of deze passend is voor de betreffende liefhebber. Zo zal de één een voorkeur hebben voor horloges met een moderne en sportieve uitstraling, waar de ander meer gecharmeerd is van een horloge met bijvoorbeeld een retro uitstraling. Er is echter een horlogevariant die de bewondering van vrijwel iedere verzamelaar en/of verzamelaar verdient. We hebben het dan over het pilotenhorloge. Een authentiek pilotenhorloge weet namelijk steeds weer opnieuw iedere fan van luxe horloges te fascineren. Ook op dit gebied is er veel variatie te vinden, vandaag lichten wij graag een pilotenhorloge uit dat in geen enkele horlogeverzameling mag ontbreken.

Het pilotenhorloge waar we je graag meer over vertellen in dit artikel, is afkomstig van het Zwitserse merk Fortis. Fortis staat erom bekend zijn naam eer aan te doen, aangezien de Latijnse betekenis van het woord Fortis niet voor niets sterk en robuust betekent. Een horloge van Fortis kan dus zeker een stootje hebben. Met een horloge van dit merk kies je dan ook voor een stuk dat jarenlang meegaat. Fortis is al meer dan een eeuw actief binnen de horlogerie, waarmee het merk een grote hoeveelheid kennis en ervaring heeft opgedaan. De mensen achter het merk Fortis weten dan ook als geen ander wat de echte liefhebber verwacht van een luxe horloge. Fortis horloges hebben op verschillende gebieden een onuitwisbare indruk achtergelaten binnen de horlogerie. Zo was dit merk de eerste die automatische horloges produceerde in massaproductie. Bovendien was Fortis de eerste met het waterbestendige horloge en pakte het merk ook de primeur op het gebied van de waterdichte mechanische alarmchronometer. Daarnaast wist Fortis een samenwerking aan te gaan met Russische Cosmonauten, wat het vertrouwen in de producten van het merk nog eens benadrukt.

Fortis biedt een ruime collectie sportieve horloges van uitmuntende kwaliteit, waarbij de Fortis Dornier GMT 402.35.41 als exclusief pilotenhorloge direct opvalt. Dit pilotenhorloge biedt namelijk zowel op het gebied van design, als materiaalgebruik en functionaliteiten alles wat het hart van de echte liefhebber begeert. De look and feel van dit horloge is een combinatie van sportiviteit met een knipoog naar de jaren van weleer. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en bovendien voorzien van blauwe en groene accenten. Deze kleurcombinatie komt gedeeltelijk terug in de prachtige lederen horlogeband. Deze is namelijk eveneens zwart, met blauwe stiksels als speels detail. De horlogekast van de Fortis Dornier GMT 402.35.41 is gemaakt van edelstaal. Deze heeft daarnaast een dikte van 14mm en een doorsnede van 42mm, wat het robuuste karakter van dit horloge nog eens extra benadrukt. Het horloge is voorzien van saffierglas. Deze glassoort is extreem sterk en biedt daardoor extra bescherming tegen krasjes en andere beschadigingen. Dit zorgt voor een lang behoud van de perfecte uitstraling van dit horloge. Dit model sluit met een doornsluiting. Daarnaast worden bij dit horloge nog 2 extra banden geleverd in de kleur blauw.

Natuurlijk is de Fortis Dornier GMT 402.35.41 voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk. Dit zorgt voor een zeer betrouwbare en solide basis van het horloge. Een automatisch horloge functioneert door middel van beweging. Wanneer je het horloge draagt, wordt deze daardoor automatisch opgewonden. Dit horloge van Fortis biedt bovendien een indrukwekkend aantal mooie extra functionaliteiten. Zo biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast beschik je met dit model echter ook over een chronograaf en GMT functie, wat het plaatje helemaal compleet maakt. Met de verschroefde kroon en een waterdichtheid tot maar liefst 200 meter, is dit horloge bovendien geschikt voor de echte sportieveling. Samengevat kies je met de Fortis Dornier GMT 402.35.41 voor een horloge dat iedere liefhebber zal weten te interesseren en welke absoluut indruk weet te maken op het gebied van zowel uitstraling als kwaliteit en functionaliteit.

Een horloge als de Fortis Dornier GMT 402.35.41 is echt een ‘one of a kind’ te noemen en wij bieden je in onze webshop nu een buitenkansje. Dit horloge is namelijk nu bij ons verkrijgbaar met een zeer aantrekkelijke korting, waardoor je nu kunt kiezen voor een horloge van topkwaliteit tegen een extra scherpe prijs. Wanneer je besluit de Fortis Dornier GMT 402.35.41 bij ons te bestellen, kun je rekenen op de beste service. Wanneer er vragen zijn, helpen wij je graag verder! Het horloge wordt na bestelling door ons geleverd met 2 jaar garantie en een luxe officiële box.

De leukste trendy horloges tot 500 euro

Geplaatst op 15 december 2022 om 10:35 uur

Wanneer je op zoek bent naar een trendy horloge van goede kwaliteit dan zijn er mogelijkheden genoeg. Met een budget tot 500 euro is er keuze uit veel verschillende merken en designs en het is bovendien heel goed mogelijk te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit. Zelfs voor een horloge met een unieke uitstraling is het goed mogelijk om binnen dit budget te blijven. Wij hebben een drietal bijzondere horloges voor je geselecteerd die niet duurder zijn dan 500 euro en zeer zeker de moeite van het overwegen waard zijn. Ieder van deze 3 horloges heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zodat je met een horloge uit deze selectie altijd goed voor de dag kunt komen. De horloges die we hebben uitgekozen zijn afkomstig van verschillende horlogemerken.

Het eerste horloge dat we benoemen is absoluut bijzonder qua design en uitstraling. Het gaat om de Eone Time Bradley Canvas Aqua. Eone Time is een horlogemerk afkomstig uit de Verenigde Staten. Het merk is ontstaan door de ambitie horloges te ontwerpen die zowel voor mensen met- als voor mensen zonder visuele handicap functioneel en aantrekkelijk zijn. De tijdsweergave van de modellen uit de collectie van Eone Time is uniek, waardoor men kan voelen maar ook kan zien hoe laat het is. Het design is bovendien zeer stijlvol en elegant, waardoor het ook in esthetisch opzicht interessant is. De Eone Time Bradley Canvas Aqua is voorzien van een horlogeband gemaakt van canvas in de kleur blauw en sluit met een doornsluiting. De horlogekast is gemaakt van titanium. Dit materiaal is niet alleen licht in gewicht en daarmee zeer comfortabel te dragen, maar daarnaast ook zeer sterk. De horlogekast heeft een dikte van 11mm en een doorsnede van 40mm. Dit horloge is voorzien van een Swiss made quartz uurwerk, wat het horloge zeer betrouwbaar maakt. Dit model horloge van Eone Time is vernoemd naar Brad Snyder. Deze legerofficier verloor zijn zicht tijdens een explosie. Dit maakt de Eone Time Bradley Canvas Aqua niet alleen een horloge van uiterst hoge kwaliteit met een uniek design, maar ook een horloge met een verhaal. Dit horloge ligt bovendien nog ruim onder de 500 euro zodat het interessant is voor elke horlogeliefhebber.

Het tweede horloge onder de 500 euro is afkomstig van het merk Cornavin. Het gaat dan om de Cornavin Downtown 3H CO 2021-2005. Dit horloge is uitgerust met een prachtige zwart lederen horlogeband met reliëf en sluit met een vouwsluiting. Het horloge is daarnaast voorzien van saffierglas, dat zeer sterk is. De horlogekast van dit horloge is uniek vormgegeven en heeft een dikte van 10mm en een doorsnede van 41mm. De wijzerplaat van dit model is zwart van kleur en voorzien van wit/grijze details. De Cornavin Downtown 3H CO 2021-2005 is verder voorzien van een Swiss made quartz uurwerk en waterdicht tot 50 meter. Daarnaast biedt dit model een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Dit horloge is nu extra aantrekkelijk geprijsd bij ons in de webshop, zodat je voor een zeer scherpe prijs een uiterst hoogwaardig horloge kunt aanschaffen.

Het laatste horloge dat absoluut in deze rubriek thuishoort, is de Alessandro Baldieri Seamonster Carbonium. Dit horloge is in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. In combinatie met de robuuste vormgeving van het horloge, maakt het dit een horloge met een stoer karakter. De horlogeband is gemaakt van fraai leder. De horlogekast is op zijn beurt vervaardigd uit edelstaal PVD, wat het robuuste karakter van het horloge nog eens benadrukt. Het horloge is daarnaast voorzien van gehard mineraalglas en een mooie vouwsluiting. De solide basis van dit model bestaat uit een Miyota automatisch uurwerk en dit horloge is tot 100 meter waterdicht. Tot slot biedt dit horloge verschillende mooie extra’s. Zo beschik je met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast is het horloge echter ook nog voorzien van een draaibare bezel. Met de Alessandro Baldieri Seamonster Carbonium kies je overall voor een uniek exemplaar met een geheel eigen uitstraling. Wanneer je op zoek bent naar een stoer en sportief horloge van hoge kwaliteit, is dit zeker een echte aanrader. Doordat dit horloge bij ons nu verkrijgbaar is met een interessante korting is het nu het perfecte moment om dit horloge aan te schaffen!

Wanneer je bij ons in de webshop een kijkje neemt, vind je naast de voorgenoemde 3 modellen nog vele andere trendy horloges onder de 500 euro. Er is hierbij keuze uit horloges geschikt voor een diverse persoonlijke voorkeur en smaak. Alle horloges binnen ons assortiment zijn van topkwaliteit en ieder merk heeft zo zijn eigen kenmerkende en/of bijzondere eigenschappen. Wij hebben een zeer lange ervaring met horloges van kwaliteit en staan je dan ook graag bij met raad en daad waar nodig.

Ben jij op zoek naar een nieuw horloge? Neem eens een kijkje in onze webshop. Als officieel dealer van veel horlogemerken bieden wij je de nieuwste collecties, levering uit voorraad en goede service.