Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Baselworld 2014, wat staat ons te wachten?

Geplaatst op 24 maart 2014 om 14:47 uur

Aan het eind van deze maand begint Baselworld 2014, dé horlogebeurs op gebied van horloges, sieraden en watchwinders. Voor elke horlogeliefhebber, zowel zakelijk als privé, is deze beurs enorm belangrijk omdat hier de trends voor het jaar 2014 worden gepresenteerd. Grote horlogemerken zoals Tag Heuer, Rolex, Breitling, IWC en vele anderen presenteren haar innovaties op gebied van design en techniek. 

Voor ons is Baselworld belangrijk omdat wij ons netwerk aan dealers, distributeurs en merken ontmoeten om elkaar bij te praten. Aangezien wij officieel dealer zijn van meer dan 30 merken betekent dit dat wij een drukke agenda hebben. Uiteraard houden wij ook tijd vrij om nieuwe merken en interessante producten te bekijken die aantrekkelijk kunnen zijn voor onze webshops. 

Na Baselworld zullen wij diverse nieuwe merken presenteren op gebied van horloges en watchwinders. Korte tijd hierna zullen wij deze merken binnenkrijgen in ons magazijn waarna ze uit voorraad leverbaar zullen zijn. Zoals u van ons gewend bent houden wij u op de hoogte! 

Op naar Baselworld 2014! 

Waarom koop ik een horloge?

Geplaatst op 27 februari 2014 om 13:06 uur

Iedereen herkent de situatie dat je wilt weten hoelaat het is. De één kijkt op zijn telefoon de ander op zijn horloge. Daarnaast zijn er diverse andere mogelijkheden om te weten te komen hoelaat het is. In elke auto zit een klokje, op elk station hangen klokken en diverse bedrijven hebben langs de wegen een digitale klok die naast de tijd ook de temperatuur aangeeft. 

 Uiteraard blijft het nog het makkelijkst en snelst om even op je horloge te kijken. Een horloge is echter allang niet meer enkel een tijdmeetinstrument. Een horloge is tegenwoordig een statussymbool en accessoire. Een horloge moet passen bij je uitstraling, kleding en persoonlijkheid. Het leuke is dat er tegenwoordig enorm veel keus is, qua techniek, kleuren, materialen en ook qua prijs. Een goed horloge hoeft allang niet meer duur te zijn. 

Een horloge is belangrijker dan veel mensen denken. Een horloge zegt iets over de drager van het horloge. Het merk, de stijl en de kleur zijn gekozen door de drager persoonlijk. Een fraai horloge om te dragen bij een pak, een casual horloge in je vrije tijd of een degelijk en makkelijk afleesbaar horloge voor tijdens het sporten. 

Een duur horloge hoeft niet persé goed of origineel te zijn, en een goedkoop horloge hoeft niet altijd lelijk en van slechte kwaliteit te zijn. Belangrijk is dat je een horloge koopt dat bij je past en comfortabel draagt. Als je het niet draagt om te zien hoelaat het is, draag het dan als fraaie accessoire die jouw persoonlijke stijl kenmerkt. 

Waar moet u op letten bij de aankoop van een watchwinder?

Geplaatst op 25 mei 2013 om 13:37 uur

 De horlogeliefhebber weet wat een watchwinder is. Echter weet een groot deel van de consument niet wat een watchwinder is. Een watchwinder is een apparaat dat door beweging energie toevoegt en/of op niveau houdt, waardoor automatische horloges blijven lopen. Een automatisch horloge stopt met lopen wanneer het tussen de 30-48 uur geen beweging krijgt.

Een watchwinder is handig omdat het automatische horloges in beweging houdt. Een automatisch horloge dat te lang stilstaat kan immers defecten vertonen wanneer het plotseling weer gebruikt wordt. U kunt dit vergelijken met een auto die in de garage staat en slechts eens in de zoveel tijd gestart wordt. Voor diverse onderdelen is stilstand funest. Bij een automatisch horloge is het belangrijk dat de onderdelen in beweging blijven en de olie binnen in het uurwerk rondgaat waardoor het uurwerk soepel kan blijven functioneren.

Wanneer u één horloge heeft dat u dagelijks draagt is een watchwinder handig, maar niet noodzakelijk. Bij het bezit van meerdere automatische horloges raden wij het gebruik van een watchwinder aan. U kunt simpelweg het horloge dat u wenst te dragen uit de watchwinder nemen zonder het op te winden en/of opnieuw de tijd in te moeten stellen.

Een watchwinder is een handige accessoire

 Om uw horloge(s) in beweging te houden is een watchwinder een goede accessoire. Is een watchwinder noodzakelijk? Nee, dat niet. Maar buiten het feit dat een watchwinder handig is wanneer u meerdere horloges heeft is een watchwinder ook vaak een mooie accesoire in uw woonkamer, slaapkamer of op kantoor.

Een watchwinder heeft dus zeker een meerwaarde en is optisch ook leuk wanneer uw horloges keurig ronddraaien. Het zal u zeker gespreksstof opleveren wanneer vrienden of familie de watchwinder zien.

Welke watchwinder is geschikt voor u?

Er is veel keus op gebied van watchwinders. U hoeft helemaal geen duur model te hebben voor een optimale opwinding van uw automatische horloge. De meeste automatische horloges worden rechtsom opgewonden waardoor het meest eenvoudige model watchwinder waarschijnlijk volstaat. Wanneer u echter een uitgebreider horloge hebt met diverse functies of een speciaal uurwerk is het aanschaffen van een watchwinder met meer functies aan te raden.

 Een watchwinder met meerdere functies zoals diverse draairichtingen en het aantal omwentelingen per dag (TPD) zorgt ervoor dat vrijwel elk automatische horloge netjes wordt voorzien van energie.

Wanneer u echt een luxe watchwinder wilt kunt u een model kiezen met innovatieve opties zoals een afstandsbediening, LCD display of touchscreen.

Bekijkt u onze collectie watchwinders voor een uitgebreide keus aan diverse merken en modellen. U koopt al een watchwinder vanaf 89,00 euro.

Het uurwerk van een horloge: waar moet u op letten?

Geplaatst op 8 februari 2013 om 12:48 uur

Elk horloge heeft een uurwerk binnenin haar horlogekast. Dit uurwerk kan een quartz, automatisch of mechanisch uurwerk zijn. Het meest bekend is het quartz uurwerk, simpel gezegd met een batterij. Een automatisch horloge werkt (mede) op beweging en wordt voorzien van energie door beweging aan de pols of een watchwinder. Een mechanisch uurwerk dient te worden opgewonden door de kroon te draaien waarna het uurwerk gaat lopen.

Natuurlijk zijn er nog een paar andere type uurwerken (bv. kinetic of ecodrive) maar die vertegenwoordigen slechts een klein deel op de markt. Deze laten wij in dit artikel buiten beschouwing.

Quartz horloges

Een horloge met een batterij wordt een quartz horloge genoemd. De batterij zorgt voor de aandrijving van het uurwerk. Quartz horloges zijn in de regel zeer betrouwbaar en vertonen veelal de kleinste afwijking qua tijd.

Omdat een batterij zeer betaalbaar is en de techniek veel wordt gebruikt is een quartz horloge normaliter vrij betaalbaar. Uiteraard hangt de prijs van het horloge af van het merk, de overige materialen en herkomst.

De horloges met batterij werden door veelal Japanse horlogemerken in de jaren 60 en 70 op de Europese markt gebracht, met een crisis voor Zwitserse horlogemakers ten gevolg. Deze maakten namelijk horloges met automatische uurwerken die veel duurder waren. Merken als Seiko, Casio en Citizen groeiden in deze periode flink ten koste van de oorspronkelijke Europese horlogemerken.

Momenteel heeft vrijwel elk horlogemerk een lijn quartz horloges, al dan niet met meerdere lijnen automatische en/of mechanische horloges.

Automatische horloges

Een automatisch horloge heeft een uurwerk dat een veer bevat die gespannen wordt door beweging (en/of opwinding). Een gespannen veer levert de energie (door het ontspannen) aan het uurwerk dat daardoor functioneert.

De techniek van een automatisch horloge is zeer oud (eind 19e eeuw) en gecompliceerd. Hierdoor liggen de productiekosten veel hoger dan bij een quartz horloge. Daarbij zijn in de regel Zwitserse automatische horloges duurder (en waarschijnlijk beter) dan Aziatische automatische uurwerken. Echter worden de Aziaten steeds beter qua kwaliteit en afwerking, en vormen zij binnen enkele jaren een serieuze tegenhanger voor de Europese uurwerkbouwers.

Een automatisch uurwerk is door haar techniek veel gevoeliger voor externe invloeden. Het laten vallen of het stoten van het horloge kan direct invloed hebben op het functioneren van het horloge. Ook is golfen, tennissen of boren uit den boze met een automatisch uurwerk. Een quartz horloge is echter weer prima geschikt voor dergelijke activiteiten.

Mechanische horloges

Een mechanisch horloge heeft een uurwerk dat handmatig moet worden opgewonden. Door het opwinden spant de veer die zich ontspant en daardoor het uurwerk laat functioneren. Wordt het horloge gedurende 24-48u niet opgewonden (afhankelijk van het type uurwerk) komt het horloge stil te staan. Wanneer u het horloge draagt dient u dus eigenlijk elke dag even het uurwerk op te winden zodat het blijft functioneren.

Ook mechanische horloges hebben veel techniek en zijn daardoor qua prijs vergelijkbaar met automatische horloges. De keuze tussen een automatisch of mechanisch horloge is puur een kwestie van voorkeur. Beide type uurwerken bevatten veel techniek en zijn vergelijkbaar in prijs.

Welk type uurwerk kies ik wanneer ik een nieuw horloge koop?

Deze vraag kan men beantwoorden aan de hand van wat men met het horloge wilt doen. Wilt u gaan sporten en/of een horloge waar u eigenlijk niet naar om hoeft te kijken? Dan is een quartz uurwerk een goede keus en veelal goedkoper dan de automatische en mechanische variant.

Wilt u een origineel uurwerk met techniek uit de 19e eeuw dan komt u uit bij een automatisch of mechanisch uurwerk. Dergelijke horloges zijn veelal in prijs wat duurder, maar u krijgt er wel een schitterend uurwerk voor terug. Vaak kunt u aan de onderkant van het horloge door het glaasje kijken naar het uurwerk dat beweegt. En dit is absoluut een rustgevend!

BensonTrade actief op sociale media: Facebook & Twitter

Geplaatst op 6 februari 2013 om 21:34 uur

 De sociale media zijn tegenwoordig enorm belangrijk. Een zichzelf serieus nemend bedrijf moet zichzelf presenteren op de sociale media. Niet alleen als uithangbord, maar vooral is het een extra communicatiemiddel met haar klanten. De sociale media zorgen voor betrokkenheid en dat is precies wat bedrijven graag willen.

BensonTrade op Facebook

Sinds enige tijd hebben wij een Facebook account waarop wij elke week diverse nieuwsberichten schrijven over al het nieuws op gebied van horloges. Zo geven wij op Facebook wat extra informatie over horloges en bekende horlogemerken. Ook houden wij u op de hoogte van ander nieuws en aanbiedingen.

Momenteel geven wij in een speciale actie een gratis Obris Morgan Branco horloge weg. Wanneer onze BensonTrade Facebook pagina 500 likes heeft ontvangen wordt het horloge automatisch verloot onder alle leden van onze Facebook pagina. Wilt u ook kans maken op dit schitterende horloge? Like en deel onze Facebook pagina!

Ook actief op Twitter

 Een ander groot medium is Twitter. Dit medium waar men korte tekstberichten kan plaatsen is ideaal geschikt voor nieuws en kleine promo's over onze producten zoals horloges, watchwinders en horlogeboxen. Twitter leent zich ook uitstekend voor korte vragen en antwoorden of een leuke discussie over horloges.

Wilt u BensonTrade ook volgen via de sociale media? Meld u snel aan en volg het laatste nieuws en lees interessante artikelen over horloges, watchwinders en horlogeboxen.