Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Benson Black Series 6.16.CF watchwinder

Geplaatst op 26 januari 2024 om 14:40 uur

Een watchwinder is een “must have” horlogeaccessoire. Deze handige accessoire voor automatische horloges is zeer geliefd onder bezitters van één of meerdere automatische horloges. Immers, stilstand van een automatisch horloge is absoluut niet aan te bevelen. Stilstand leidt letterlijk tot achteruitgang, vooral bij automatische horloges die juist beweging nodig hebben om de talloze bewegende onderdelen van het automatische uurwerk soepel te houden. Juist door een automatisch horloge in beweging te houden, door het te dragen of in een watchwinder te plaatsen, houd je de olie goed verdeeld over het uurwerk hetgeen de duurzaamheid ten goede komt.

Wanneer je een liefhebber bent van automatische horloges, weet je dat deze een andere verzorging nodig hebben dan bijvoorbeeld quartz- of mechanische horloges. Een automatisch horloge heeft zoals aangegeven beweging nodig om te kunnen functioneren. Het bijzondere van een automatisch horloge is dus, dat deze zelf automatisch zorgt voor opwinding, door de bewegingen die jouw pols maakt. Dit maakt het automatische uurwerk In het horloge dan ook heel geavanceerd, waarbij de kennis en kunde van de horloge maken van groot belang zijn. Er zijn dan ook veel liefhebbers die een voorkeur hebben voor automatische horloges. Hierbij komt tenslotte het oude ambacht van de horlogemaker het beste tot uiting.

Benson Black Series 6.16.CF watchwinder

Hoewel de charme van een automatisch horloge onmiskenbaar is, moet je er bij het aanschaffen hiervan wel rekening mee houden dat deze niet wordt opgewonden wanneer je hem niet draagt. Dit betekent dat het horloge stil kan komen te staan wanneer je hem niet om de pols hebt. Er zijn verschillende nadelen aan stilstand van een automatisch horloge, zo kan dit bijvoorbeeld onnauwkeurigheden veroorzaken In de tijdsweergave. Daarnaast is het natuurlijk vervelend wanneer je jouw automatische horloge steeds opnieuw moet instellen, Zeker wanneer je naast de tijdsweergave ook bijvoorbeeld de datum of een GMT functie in moet stellen. De echte liefhebber wil dan ook ten alle tijde stilstand van zijn automatische horloge of horloges voorkomen. Hiervoor is de watchwinder ontwikkeld. Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten, daarbij is er ook verschil in kwaliteit en prijs. Kwaliteit hoeft in dit geval niet altijd duur te zijn. Wij bieden jou een inkijkje In de collectie Van het Nederlandse merk Benson. Dit is namelijk een mooi voorbeeld van een merk dat een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding weet te bieden op dit gebied. Met een watchwinder van Benson kies je niet alleen voor een doeltreffende en veilige opwinding voor jouw automatische horloges, maar ook voor een luxe design en gevoel voor stijl.

Doordat de collectie van Benson zeer uitgebreid is, biedt het merk voor iedere liefhebber en verzamelaar wel een passende watchwinder. Of je nu op zoek bent naar een watchwinder voor 1 of 2 automatische horloges, of voor een grote watchwinder met de ruimte voor het opwinden van een gehele verzameling automatische horloges, Benson biedt diverse modellen voor de horlogeliefhebber.

Je kunt binnen de collectie van Benson kiezen uit watchwinders met zowel Swiss made motoren als modellen voorzien van hoogwaardige Japanse motoren. Waar jouw voorkeur ook ligt, Er is voldoende keuze binnen de collectie van Benson. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over een fraai model watchwinder afkomstig uit de Benson Black Series, namelijk de Benson Black Series 6.16.CF.

Deze Benson Black Series 6.16.CF watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in een carbon fibre look. Hiermee heeft de watchwinder een zeer luxe en geheel eigen uitstraling. Dit model is voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Dit zorgt ervoor dat deze watchwinder heel lang mooi blijft en er niet snel beschadigingen te zien zullen zijn. De watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 6 automatische horloges tegelijkertijd. Dan zijn we er echter nog niet, want naast deze ruime opwindcapaciteit, biedt dit model ook nog een extra opbergruimte. Deze opbergruimte is groot genoeg voor het opbergen van nog eens 5 extra horloges. Zo kun je hier je quartz- of mechanische horloges perfect opbergen bij je automatische horloges in de Benson Black Series 6.16.CF watchwinder. Zo heb je al je horloges stijlvol en overzichtelijk bij elkaar. De opbergruimte kan worden afgesloten met de speciale soft close deksel aan de bovenkant van de watchwinder. Aan de voorkant van de watchwinder is er een fraai glazen deurtje voorzien. Op deze manier bescherm je jouw horloges tegen bijvoorbeeld vocht of stof, maar kun je ze toch de hele dag goed bekijken. De binnenkant van de Benson Black Series 6.16.CF watchwinder is voorzien van een speciaal soft velvet, dit zorgt ervoor dat jouw horloges ook goed beschermd zijn opgeborgen tegen krasjes of andere beschadigingen.

Het hart van de Benson Black Series 6.16.CF wordt gevormd door 6 hoogwaardige en krachtige motoren van Japanse komaf. Hiermee is een zeer solide basis gelegd. Bovendien kan je met deze motoren als basis van de watchwinder er van op aan dat jouw horloges op energiezuinige en geluidsarme wijze worden opgewonden. De watchwinder kan geheel naar wens worden ingesteld, per horloge afzonderlijk. Je kunt dit gemakkelijk en snel doen, met behulp van het innovatieve touch screen. Verder beschik je met deze Benson Black Series 6.16.CF watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt dit model ook een handige powerwindingfunctie. Deze functie dient speciaal voor momenten dat je je horloges in korte tijd van energie wilt kunnen voorzien. Tot slot biedt de Benson Black Series 6.16.CF een USB aansluiting. De watchwinder functioneert met behulp van een adapter, middels netstroom.

Wil jij de Benson Black Series 6.16.CF bestellen? Dit kun je met een gerust gevoel doen bij ons In de webshop. Wij leveren deze watchwinder wereldwijd met een garantie van 2 jaar en met certificaat en handleiding.

Naast de Benson Black Series 6.16.CF leveren wij ook de gehele overige collectie van Benson. Heb je liever een watchwinder voor 4 of juist 8 horloges? Benson heeft deze capaciteiten ook in een carbon fibre uitvoering. Wil je liever een andere kleur aan de buitenkant? Geen probleem, bij Benson kies je snel en eenvoudig de door jouw gewenste kleur.

Bekijk nu in onze webshop de mogelijkheden en maak je keuze zodat jouw automatische horloges nooit meer onnodig stil komen te staan!

De beste Italiaanse horloges van 2024

Geplaatst op 18 januari 2024 om 14:47 uur

Ben jij als fervent horlogeliefhebber op zoek naar een fraai horloge met de echte Italiaanse look and feel? Dan is dit een leuk artikel voor jou! Wij hebben twee Italiaanse horlogemerken voor je geselecteerd die niet alleen de welbekende Italiaanse klasse ademen, maar daarnaast ook de beste kwaliteit leveren. Bovendien staan beide merken bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding van hun producten, waarmee je tegen een aantrekkelijke prijs een horloge van topkwaliteit kunt aanschaffen.

Het eerste horlogemerk waarover we je in dit kader graag meer willen vertellen, is het stijlvolle horlogemerk Meccaniche Veneziane. Bij dit merk komt de oude traditie van de Venetiaanse wijze van het vervaardigen van fraaie horloges, zeer duidelijk tot uiting. De horloges van Meccaniche Veneziane doen denken aan de welbekende Rolex look. Je hebt met een horloge van Meccaniche Veneziane dan ook een echte eyecatcher om de pols. Bij het vervaardigen van de horloges van Meccaniche Veneziane, wordt niet alleen de grootst mogelijke zorg besteed aan de techniek van het horloge. Ook de gebruikte materialen moeten aan de hoogst mogelijke eisen voldoen. Bovendien hecht men bij Meccaniche Veneziane veel waarde aan de kennis en kunde van de echte vakman. Zo worden voor de horloges door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf speciale fraaie houten horlogeboxen gemaakt voor de horloges van het merk. Daarnaast kiest Meccaniche Veneziane voor het gebruik van kwaliteitsleder uit Veneto en Toscane, voor het vervaardigen van de meest stijlvolle horlogebanden.

Een mooi voorbeeld van een stijlvol en elegant horloge uit de collectie van Meccaniche Veneziane, is de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302005. Dit horloge valt op door het gebruik van contrasterende kleuren en is dan ook een echte blikvanger te noemen. De wijzerplaat is uitgevoerd in een levendige kleur groen en wordt gecombineerd met een zachte vintage lederen horlogeband in de kleur bruin. Op de band zijn eveneens groene details te zien, in de vorm van de voor Meccaniche Veneziane kenmerkende stiksels. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14mm en een doorsnede van 42mm. Het horloge is verder voorzien van anti-spiegelend saffierglas, wat ervoor zorgt dat er niet snel krasjes op je horloge te zien zullen zijn. Dit model van Meccaniche Veneziane is uitgerust met een automatisch uurwerk van het merk Seiko en tot maar liefst 200 meter waterdicht. Daarnaast beschik je met dit horloge over verschillende mooie extra functionaliteiten. Zo biedt dit model een datumaanduiding en een secondewijzer. Daarnaast is het horloge echter ook nog uitgerust met een draaibare bezel, een verschroefde kroon en lichtgevende indicatoren.

Meccaniche Veneziane Nereide GMT

Een tweede Meccaniche Veneziane horloge dat zeker de moeite van het bekijken waard is, is de Meccaniche Veneziane Nereide GMT Diaspro. Dit horloge is eveneens voorzien van een prachtige lederen band in de kleur bruin. De stiksels op de band zijn in dit geval uitgevoerd in een crème tint. De wijzerplaat van dit model is zwart van kleur en wordt omlijst door de draaibare bezel die is uitgevoerd in een combinatie van rood en blauw. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14mm en een doorsnede van 42 mm. Het horloge is verder eveneens voorzien van het zeer sterke saffierglas en is tot maar liefst 200 meter waterdicht. Dit model van Meccaniche Veneziane is uitgerust met een hoogwaardig automatisch Swiss made uurwerk. Daarnaast biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. De verschroefde kroon en de handige GMT functie maken het plaatje compleet.

Een tweede Italiaans horlogemerk waarmee we je graag nader kennis laten maken, is het merk Locman. Ook dit bijzondere horlogemerk biedt zeer fraaie horloges van topkwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs. Locman staat zeer goed bekend in Italië en heeft dan ook niet voor niets de speciale rechten voor het vervaardigen van horloges voor het leger weten te verkrijgen. Dit laat duidelijk het vertrouwen in de kwaliteit van de producten van Locman zien. Een voorbeeld van een aansprekend en hoogwaardig horloge uit de collectie van Locman, is de Locman Montecristo Classic 051000BKFOR0GOO. Dit bijzondere horloge is een echte eyecatcher te noemen, onder meer doordat dit model is uitgevoerd in een sprekende kleur oranje. De oranje horlogeband van dit model is gemaakt van rubber en sluit met een doornsluiting. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en voorzien van eveneens oranje details. Het horloge is daarnaast voorzien van sterk saffierglas en een horlogekast die gemaakt is van titanium. Titanium is niet alleen sterk, maar ook zeer licht van gewicht. Dit maakt dit horloge zeer comfortabel te dragen. Het hart van het horloge wordt gevormd door een hoogwaardig quartz uurwerk. Dit maakt het horloge goed bestand tegen schokken en stoten en bovendien zeer punctueel. Dit horloge van Locman biedt bovendien een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Het horloge is tot slot tot 100 meter waterdicht.

Een ander fraai horloge van Locman, is de Locman Montecristo 44mm 0516M08S-00WHBKPN. Dit horloge heeft een meer klassieke uitstraling dan het voorgenoemde model.  Het horloge is voorzien van een zeer stijlvolle lederen horlogeband in de kleur bruin, welke sluit met een doornsluiting. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en titanium en heeft een dikte van 16 mm en een doorsnede van 44mm. Daarnaast is er ook voor dit model van Locman gekozen voor het gebruik van saffierglas. De witte wijzerplaat van dit horloge combineert mooi met de rosé kleurige horlogekast. De solide basis van dit model bestaat uit een automatisch uurwerk van hoge kwaliteit. Tot slot beschik je met dit horloge van Locman over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Het horloge is tot 100 meter waterdicht.

Alle vier de genoemde modellen van Locman en Meccaniche Veneziane kun je vinden bij ons in de webshop. Daarnaast bieden wij echter nog vele andere bijzondere horloges van deze merken. Als officieel dealer van beide horlogemerken bieden wij jou zekerheid, een scherpe prijs en duidelijke garantie. Draag jij binnenkort een fraai Italiaans horloge?

Nostalgische Zeppelin horloges

Geplaatst op 12 januari 2024 om 15:49 uur

Hoewel de smartwatch door de jaren heen zeker zijn opmars heeft weten te maken, blijft de charme van een authentiek horloge voor menig liefhebber en verzamelaar van luxe horloges toch niet te evenaren.

Een luxe horloge om de pols dat je terug weet te voeren naar een specifiek stukje geschiedenis levert daarbij nog eens een extra aantrekkingskracht. Zo zijn er van verschillende bijzondere horlogemerken prachtige horloges verkrijgbaar, die een link hebben met bijvoorbeeld de luchtvaartgeschiedenis of de autosport.

Zeppelin 100 years 7680-1

In dit artikel vertellen we je graag meer over een hoogwaardig Duits horlogemerk dat wat dit betreft menig liefhebber weet te interesseren. Zwitserland staat bekend als hét horlogeland ter wereld wat betreft de kwaliteit van de horloges afkomstig uit het land, maar ook Duitsland weet op dit gebied het neusje van de zalm te bieden. Daarbij kenmerken Duitse horloges zich door de verschillende eigenschappen waar producten uit dit land over het algemeen bekend om staan, namelijk een stukje degelijkheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het Duitse merk waar we in dit artikel graag dieper op ingaan, is het merk Zeppelin. Zeppelin valt onder dezelfde horlogeproducent als de eveneens aansprekende horlogemerken Junkers en Iron Annie, Pointtec. De luchtvaartgeschiedenis speelt bij alle drie deze merken een belangrijke rol wanneer het gaat om de inspiratie voor de verschillende designs en de keuze voor de namen van deze merken.

Wie kent de majestueuze Zeppelin niet? De naam van het merk Zeppelin komt van de ontwerper van dit indrukwekkende luchtschip, Ferdinand Graff von Zeppelin. De horloges van het merk Zeppelin ademen dan ook nostalgie en voeren je terug naar de bijzondere tijd waar de Zeppelin zijn intrede deed. De collectie van Zeppelin kenmerkt zich daarnaast door een stukje diversiteit. Niet alleen wat betreft de uitstraling van de horloges uit de verschillende series die het merk biedt, maar ook doordat de collectie zowel horloges met een quartz uurwerk, als horloges met een mechanisch- of automatisch uurwerk biedt. Een andere positieve en bekende eigenschap van de horloges van het merk Zeppelin, is de goede prijs-/kwaliteitverhouding. De horloges van het merk zijn namelijk van zeer degelijke kwaliteit, maar daarnaast ook betaalbaar. Hiermee weet elk Zeppelin horloge een breed publiek te bereiken met zijn horloges. We geven je graag een beeld van de horloges uit de collectie van Zeppelin. Daarom lichten we een tweetal horloges van het merk nader voor je uit.

Het eerste Zeppelin horloge waarover we je graag meer vertellen, is de Zeppelin 100 Years 7680-1. Dit horloge is afkomstig uit de Zeppelin 100 Years serie, die speciaal is ontworpen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de horlogeproducent Pointtec. Dit maakt deze horloges extra bijzonder. De Zeppelin 100 Years 7680-1 is voorzien van een fraaie bruine lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 11mm en een doorsnede van 42 mm. De wijzerplaat van het horloge is zilverkleurig en voorzien van zwarte details. Verder is dit design voorzien van gehard mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. Het Swiss made quartz uurwerk van het horloge voorziet in een uiterst solide en betrouwbare basis. De Zeppelin 100 Years 7680-1 biedt tot slot een aantal mooie extra’s, in de vorm van een datumaanduiding, secondewijzer, tachymeter en chronograaf functie. Kortom, met dit horloge kies je voor een hoogwaardig model met een nostalgische uitstraling, voorzien van alles wat je nodig hebt. En dat tegen een scherpe prijs!

Een tweede fraai horloge uit de collectie van Zeppelin, is de Zeppelin 100 Years 7680-2. Dit horloge is eveneens afkomstig uit de speciale jubileumserie van het merk. Dit model is eveneens voorzien van een hoogwaardige lederen horlogeband, maar dan uitgevoerd in de kleur zwart. De horlogeband sluit met een doornsluiting. Ook de wijzerplaat van dit design is zwart van kleur, wat zorgt voor een rustig geheel. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal met een doorsnede van 42mm en een dikte van 13mm. Ook dit horloge is voorzien van gehard mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. Het Swiss made quartz uurwerk waarvan dit horloge is voorzien zorgt ervoor dat je altijd bij de tijd bent. Naast een datumaanduiding en secondewijzer, biedt de Zeppelin 100 Years 7680-2 tevens een tachymeter en chronograaf functie, voor een mooi compleet plaatje. De Zeppelin 100 Years 7680-2 is bij ons in de webshop op dit moment verkrijgbaar met een leuke korting, wat de aanschaf van dit model nu extra interessant maakt!

Bij BensonTrade als officieel dealer van Zeppelin weet je zeker dat je altijd kiest voor een authentiek Zeppelin horloge. Wij bieden in onze webshop een zeer uitgebreid en gevarieerd assortiment van dit merk en leveren deze horloges met 2 jaar garantie en duidelijke handleiding. Daarnaast ontvang je jouw nieuwe Zeppelin horloge in een luxe officiële box. Wij kunnen je bovendien op professionele wijze helpen wanneer je vragen hebt of een passend advies wenst. Bekijk daarom nu ons aanbod Zeppelin horloges en kies voor jouw favoriete Zeppelin horloge!

Watchwinder voor 8 horloges

Geplaatst op 5 januari 2024 om 12:00 uur

Heb jij ook een fraaie verzameling van automatische horloges? Stap jij regelmatig een juwelier binnen om nieuwe horloges te bekijken of kijk je liever online naar een volgende aankoop? Als horlogeliefhebber kennen we allemaal het gevoel dat je nog niet jouw laatste horloge hebt aangekocht. De aantrekkingskracht van mooie automatische horloges is groot. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw collectie automatische horloges keurig op tijd loopt? Vrijwel alle horlogeliefhebbers gebruiken een watchwinder.

Een verzameling van meerdere automatische horloges is niet compleet zonder een daarbij passende watchwinder. Wanneer je een verzameling van 8 automatische horloges in het bezit hebt geven wij je graag een aantal tips voor een goede watchwinder, in verschillende prijsklassen. Wij hebben hierbij gekozen voor een selectie van watchwinders van verschillende merken en uit diverse prijsklassen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. De watchwinders zijn alle drie van uiterst hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze stijlvol vormgegeven, waardoor jouw automatische horloges hiermee een waardige opwind- en opbergplek krijgen. In dit artikel schrijven we over een paar modellen watchwinders voor 8 horloges.

De eerste watchwinder waarover we graag meer informatie verstrekken, is de Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.131. Deze hoogwaardige watchwinder is een lust voor het oog. Dit komt onder meer door de fraaie combinatie van materialen en kleuren. Zo heeft Heisse & Söhne bij dit model een combinatie gemaakt van hout en edelstaal. De buitenkant van de watchwinder combineert de kleur van het hout met de kleur zwart. Het interieur steekt daarbij mooi af, door de lichtbeige kleur. Dat de watchwinder is geplaatst op een fraaie voet, benadrukt het luxe karakter van deze watchwinder nog eens extra. Dit model van Heisse & Söhne is voorzien van Japanse motoren. Deze motoren staan wereldwijd zeer goed bekend. Ze bieden een betrouwbare en doeltreffende wijze van opwinding. Daarnaast zijn ze energiezuinig en stil in gebruik.

De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.131 is daarnaast voorzien van een ingebouwde LED verlichting. Hiermee kun je jouw automatische horlogeverzameling desgewenst in de schijnwerpers zetten. Dit is niet alleen een voordeel om je horloges de gehele dag door goed te kunnen bekijken, maar biedt je daarnaast ook de mogelijkheid om jouw horloges op een stijlvolle wijze tentoon te stellen. De watchwinder is instelbaar met behulp van het handige LCD scherm. Zo bepaal je gemakkelijk en snel de draairichting en het aantal rotaties per dag voor ieder horloge individueel. De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.131 biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast kun je bij dit model gebruik maken van een sleep mode functie, waarmee het mogelijk is je horloges wat rust te bieden door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden.

De tweede watchwinder die zeker niet in dit rijtje mag ontbreken, is de Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17. Deze watchwinder heeft eveneens de capaciteit voor het opwinden van 8 automatische horloges tegelijk. De watchwinder is tevens gemaakt van hout en voorzien van een stijlvolle voet. Dit model is echter uitgevoerd in glanzend zwart, wat de watchwinder een geheel andere uitstraling geeft dan het voorgenoemde model. Daarnaast is ook deze watchwinder uitgerust met hoogwaardige Japanse motoren. Bovendien beschik je met dit model eveneens over een ingebouwde LED verlichting, voor een goed zicht op jouw horloges gedurende de gehele dag. De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17 biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast is ook bij dit model een sleep mode voorzien. De watchwinder functioneert tot slot met behulp van een adapter. Al met al weer een echt pareltje van Heisse & Söhne, die een waardevolle toevoeging aan je horlogecollectie zal betekenen.

De derde watchwinder die we graag even nader uitlichten is afkomstig van het merk Swiss Kubik. Swiss Kubik is een merk dat een waar begrip mag worden genoemd, over de gehele wereld. De watchwinders van Swiss Kubik zijn allen voorzien van de wereldberoemde Swiss made motoren die zorgen voor een perfecte wijze van opwinding van ieder merk en type automatisch horloge. De Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 is een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van 8 automatische horloges tegelijk. Zoals we gewend zijn van Swiss Kubik, is deze watchwinder kubusvormig en daarnaast compact van formaat. Dit model is bekleed met leder en uitgevoerd in de kleur zwart. Dit zorgt voor een moderne en stijlvolle uitstraling van Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 watchwinder. De Zwitserse techniek achter deze watchwinder zorgt voor een veilige en efficiënte wijze van opwinding van jouw horloges. Bovendien is de watchwinder werkzaam op batterijen, waardoor het plaatsen in een kluis een goede mogelijkheid is wanneer je kiest voor deze watchwinder van Swiss Kubik. De Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 watchwinder is instelbaar met behulp van de handige USB aansluiting, waardoor je de instellingen precies kunt aanpassen op de behoeften van jouw automatische horloges. Tot slot beschikt dit model uiteraard over een overwind protectie, die jouw horloges beschermt tegen overspanning.

Bij interesse voor één van de genoemde modellen van Heisse & Söhne of Swiss Kubik, kun je terecht in onze webshop. Hier vind je nog vele andere modellen van deze high-end watchwindermerken. Daarnaast zijn er ook watchwinders van verscheidene andere zeer goede watchwindermerken verkrijgbaar. Zo bieden wij voor iedere liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges de juiste watchwinder.

Wanneer je vragen hebt, kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij kunnen je hierbij met ons jarenlange ervaring zeker van dienst zijn!

Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.75

Geplaatst op 21 december 2023 om 15:23 uur

Ben jij op zoek bent naar een hoogwaardig en stijlvol herenhorloge? Heeft een horloge met Zwitsers uurwerk jouw voorkeur? Lees dan vooral verder want in dit artikel schrijven we over een zeer interessant horlogemerk dat zeer fraaie horloges produceert.

Vele gerenommeerde horlogemerken vinden hun oorsprong in de Zwitserse Jura, waar het vak van de horlogemaker tot een ware kunstvorm verworden is. Een mooi voorbeeld van een horlogemerk dat werd geboren in dit gebied in Zwitserland, is het vandaag de dag Duitse horlogemerk Davosa.

Davosa heeft vanuit de Zwitserse Jura een indrukwekkende reis gemaakt en een interessante geschiedenis opgebouwd, waardoor het merk een belangrijke naam heeft weten op te bouwen binnen de horlogerie. Door de jaren heen heeft het merk zijn kennis en kunde steeds verder uitgebreid. De ontwikkeling van de horloges van Davosa heeft dan ook nooit stil gestaan. De horloges van Davosa werden met name zeer populair toen specifiek de horloges met een automatisch uurwerk opnieuw zeer in trek raakten. Een horloge met een automatisch uurwerk functioneert door middel van beweging. Dit geavanceerde systeem heeft voor vele liefhebbers nog steeds de voorkeur ten opzichte van een horloge werkzaam door middel van een batterij. Dit heeft alles te maken met de specifieke kennis en kunde van de echte vakman, die in dit uurwerk extra mooi tot hun recht komen.

Davosa biedt ten opzichte van duurdere merken een mooi voordeel met de horloges binnen de collectie. Deze horloges zijn namelijk van zeer hoge kwaliteit en worden vervaardigd uit enkel de beste materiaalsoorten. Daarnaast zijn de horloges van het merk echter ook zeer betaalbaar, waardoor ook de liefhebber met een minder breed budget goed terecht kan bij het merk. Davosa biedt dan ook een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding, waarmee dit merk een streepje voor heeft op verschillende andere horlogemerken. De collectie van Davosa biedt diversiteit. Zo kun je bij dit merk terecht voor meer klassieke modellen, maar de collectie herbergt ook meer sportieve en stoere designs. Dit in combinatie met de aantrekkelijke prijzen maakt dat Davosa zijn pijlen weet te richten op een breder publiek. Met name de sportieve Ternos- en Argonautic modellen zijn zeer populair te noemen. Binnen beide series vinden we fraaie en stijlvolle sporthorloges, met een zeer goede waterdichtheid. Wanneer je een fanatiek (water)sporter bent, zul je binnen deze series van Davosa dan ook je hart kunnen ophalen.

In dit artikel vertellen we je graag meer over een specifiek horloge dat afkomstig is uit de Davosa Argonautic serie. We hebben het dan over de Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.75. Dit model is een unieke uitgave, speciaal ontwikkeld voor het 140-jarig bestaan van Davosa. Het horloge is bovendien gelimiteerd op 140 stuks wereldwijd, waardoor je met dit design een zeer uniek stuk in handen hebt. Dit horloge is geheel zwart van kleur, met sprekende gele accenten. De horlogeband van dit horloge is gemaakt van rubber, waardoor deze niet alleen zeer comfortabel te dragen is, maar ook heel goed te gebruiken is in het water. Deze horlogeband sluit met een vouwsluiting. Dit benadrukt het luxe karakter van het horloge en zorgt er daarnaast voor dat je je horloge niet snel zult verliezen. Naast de rubberen horlogeband, wordt bij dit horloge ook nog een fraaie nato horlogeband meegeleverd. De horlogekast van het horloge is gemaakt van carbon. Dit geeft het horloge niet alleen een extra stoer en robuust karakter, maar is daarnaast ook zeer sterk.  De horlogekast heeft verder een dikte van 13mm en een doorsnede van 42mm. De wijzerplaat van dit horloge is eveneens zwart van kleur, waarop de tijdsweergave op opvallende wijze in het geel is weergegeven. De wijzerplaat wordt beschermd door het welbekende extreem sterke saffierglas, waar niet snel krasjes op te zien zullen zijn. Het Swiss made automatische hart van dit horloge (DAV 3021) van Davosa zorgt ervoor dat jij altijd een perfecte weergave van de tijd bij de hand hebt en dat je altijd op je horloge kunt vertrouwen. Hiernaast biedt de Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.75. verschillende fraaie en handige extra’s. Zo beschik je met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast biedt dit horloge een draaibare bezel en verschroefde kroon, voor een geheel compleet plaatje. Het horloge is als kers op de taart ook nog eens tot 300 meter waterdicht, waardoor dit design van Davosa zeer geschikt is voor de echte sportieveling.

Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.75

Al met al biedt Davosa met de Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.75. een zeer aansprekend horloge, dat bovendien uiterst robuust te noemen is. De liefhebber van (water)sport zal dit model zeker weten te waarderen. Niet alleen door het sportieve en stoere karakter van dit design, maar ook doordat dit horloge zeer duurzaam is en van uiterst hoge kwaliteit. Dit horloge biedt vrijwel alles wat je als sportliefhebber maar te wensen hebt. Niet alleen de sportliefhebber vindt in dit horloge een zeer compleet en fraai model. Ook bij een zakelijke of meer casual outfit is dit horloge een ware eyecatcher te noemen.

Wanneer je de Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.75. graag wilt bestellen, kun je dit gemakkelijk, veilig en snel doen bij ons in de webshop. Wij leveren dit model wereldwijd met een garantie van 2 jaar. Natuurlijk wordt het horloge geleverd met een duidelijke handleiding in een luxe officiële box. Als officieel dealer biedt BensonTrade je optimale zekerheid en een snelle levering.