Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor het opwinden van Rolex horloges

Geplaatst op 15 oktober 2021 om 14:56 uur

Iedereen die een automatisch horloge heeft kent het probleem dat het horloge stil komt te staan als je het niet draagt. Het uurwerk binnenin het horloge heeft energie nodig dat het verkrijgt door middel van het dragen van het horloge of handmatige opwinding via draaiing aan de kroon. Maar er is een handige horlogeaccessoire die ervoor zorgt dat jouw automatische horloge nooit meer stil komt te staan. Deze horlogeaccessoire heet een watchwinder. Een watchwinder, naar het Nederlands vertaald “horloge opwinder”,  roteert één of meerdere automatische horloges waardoor ze energie verkrijgen en altijd gereed zijn om te dragen.

Als je een fraai Rolex horloge hebt dan wil je vast weten hoe je kan voorkomen dat dit horloge stil komt te staan. Welke watchwinder is geschikt voor het opwinden van een Rolex horloge? Waarop moet je letten bij aankoop? Wat kost een watchwinder voor een Rolex horloge?

Watchwinder voor Rolex

Als je een fraai Rolex horloge hebt wil je deze in perfecte staat behouden. Een watchwinder is dan een uitermate handige en doelmatige accessoire. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat het horloge rustig wordt rondgedraaid waardoor het energie krijgt. Hierdoor blijft het Rolex horloge netjes lopen en kan je het wanneer jij dat wilt dragen, zonder dat je de tijd, datum of andere functies opnieuw moet instellen en het horloge opnieuw van energie moet voorzien. Daarnaast heeft het gebruik van een watchwinder een ander belangrijk voordeel; je hoeft de kroon niet telkens te openen om de tijd en datum te corrigeren. De kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge en laat je dus het liefst zoveel mogelijk gesloten.

Voor de liefhebber met één of meerdere Rolex horloges is een watchwinder een “must have” horlogeaccessoire. Een watchwinder voor het opwinden van een Rolex horloge heeft veel voordelen. Maar je moet wel kiezen voor een goed merk en model dat past bij het Rolex horloge.

Waarop moet je letten bij aankoop?

Rolex is een aansprekend luxe merk van absolute topkwaliteit. Je wilt waarschijnlijk ook een goede watchwinder als accessoire voor jouw Rolex horloge. Immers, bezuinigen op goede kwaliteit kan leiden tot schade aan het horloge. Het is dus belangrijk een goede keuze te maken voor een hoogwaardige watchwinder waarin je jouw Rolex horloge veilig en professioneel kan opwinden.

Als eerste punt is het belangrijk dat je kiest voor een bekend watchwinder merk. Een merk dat al langer ervaring heeft, een uitstekende reputatie geniet en goede kwaliteit en service biedt. Een goed voorbeeld van een merk dat hieraan voldoet is het Nederlandse merk Benson. De Benson watchwinders zijn uitermate geschikt voor het opwinden van automatische Rolex horloges omdat ze duurzame en sterke motoren gebruiken, een goede functionaliteit hebben qua opwindmogelijkheden en flexibele horlogehouders gebruiken waarop elk type horloge goed vast zit. De Benson watchwinders bieden daarnaast een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding waardoor je nooit teveel betaalt.

Andere goede voorbeelden zijn Swiss Kubik en Paul Design. Deze beide merken produceren hoogwaardige watchwinders waarin je probleemloos jouw Rolex horloge kunt opwinden. Swiss Kubik is iets hoger geprijsd maar heeft Zwitserse techniek terwijl Paul Design erg sterk is in luxe ontwerpen en fraaie extra’s zoals LED verlichting, vingerprint technologie en extra opbergruimte.

Wat kost een watchwinder voor een Rolex horloge?

Een watchwinder voor een Rolex horloge hoeft helemaal niet duur te zijn. Je koopt al een watchwinder die elk Rolex horloge kan opwinden voor 169,00 euro (Benson Compact 1.17 Black Leather). Dit is een model voor 1 horloge zonder allerlei extra’s. Wil je liever een meer luxe model die bijvoorbeeld ook meerdere automatische horloges kan opwinden dan slaag je al vanaf 399,00 euro (Benson Smart-Tech II 2.20.B). Ga je liever voor een iets klassieker design van Paul Design dan ben je 660,00 euro kwijt (Paul Design Gentlemen 2+3).

Zoek jij een watchwinder voor jouw Rolex horloge die op batterijen werkt dan is een Swiss Kubik watchwinder een goede optie. Dit merk produceert kubusvormige modellen voor 1, 2, 3, 4, 6 en zelfs 8 automatische horloges. Het grote voordeel van dit merk is dat deze modellen tot wel 3 jaar op één set batterijen werkt. Dit is handig wanneer je jouw horloge(s) wilt opwinden in een kluis of op een plek waar je geen netstroom tot je beschikking hebt. De Swiss Kubik Startbox watchwinders voor het opwinden van één horloge kosten 445,00 euro. Wil je liever een iets meer luxe model dan kom je uit bij de Masterbox modellen van dit Zwitserse merk. De Masterbox voor één horloge begint vanaf 695,00 euro.

Wil je echt een hele bijzondere watchwinder voor jouw Rolex horloge? Kijk dan eens bij het Zwitserse merk Bernard Favre. Wij willen nog niet teveel verklappen, maar als je deze modellen ziet en de unieke wijze van opwinding bekijkt dan wilt je waarschijnlijk direct een exemplaar bestellen. Een Bernard Favre watchwinder past perfect bij een Rolex horloge.

Conclusie

Er zijn veel verschillende watchwinders. Maar als je een waardevol Rolex horloge hebt wil je daarbij een uitstekende watchwinder. Je wilt immers geen risico lopen en jouw Rolex horloge op de juiste en meest veilige wijze van energie voorzien. Wij adviseren je om te gaan voor kwaliteit. Hierboven hebben we een paar merken genoemd die je zeker eens moet bekijken. Deze merken produceren prima watchwinders waarmee je een Rolex horloge zorgeloos en veilig opwindt. Daarnaast hoef je helemaal geen fortuin te besteden, er is keuze genoeg uit diverse modellen in diverse prijsklassen.

Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je voorzien van advies en je de verschillen tussen bepaalde watchwinders uitleggen. Neem gerust een kijkje in onze webshop, wij hebben een ruime voorraad van watchwinders voor het opwinden van één of meerdere Rolex horloges.


09-10-2021 Horloges