Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 8.16.WA watchwinder

Geplaatst op 20 oktober 2022 om 16:14 uur

Als verzamelaar van automatische horloges is er één accessoire die absoluut niet mag ontbreken binnen je horlogeverzameling. We hebben het dan natuurlijk over een goede watchwinder. Als verzamelaar wil je je horloges uiteraard netjes, stijlvol en vooral veilig kunnen opbergen. Dit is de eerste reden om te kiezen voor de aanschaf van een kwalitatieve watchwinder. Nog belangrijker echter is de opwindfunctie waarin een goede watchwinder voorziet. Zo zijn al je automatische horloges uit je verzameling te allen tijde klaar voor gebruik, doordat de watchwinder voorziet in de energiebehoefte van je horloges. Je voorkomt hiermee stilstand van je horloges en beschermt bovendien de levensduur ervan. Over het algemeen verzorgen watchwinders de opwinding van automatische horloges door middel van rotatie van de horloges. Als verzamelaar heb je natuurlijk een watchwinder nodig die meerdere horloges tegelijkertijd kan opwinden, met een capaciteit afhankelijk van de grootte van jouw verzameling. Een aantrekkelijke en luxe uitstraling van een watchwinder laat jouw horloges extra mooi uitkomen en maakt jouw verzameling daadwerkelijk compleet. Dit zal voor menig liefhebber en verzamelaar dan ook een belangrijke vereiste zijn.

Voor een watchwinder van uitmuntende kwaliteit kun je terecht bij merken afkomstig uit bijvoorbeeld Zwitserland en Duitsland. Maar ook binnen ons eigen land is op dit gebied zowel kwaliteit als innovatie en elegantie te vinden. Een Nederlands merk dat zichzelf wat dat betreft zeer zeker op te kaart heeft weten te zetten is het merk Benson. Met de aanschaf van een Benson watchwinder ben je verzekerd van een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding en de beste verzorging voor jouw automatische horloges.

De Benson Black Series 8.16.WA is een mooi voorbeeld van een watchwinder afkomstig uit de collectie van Benson, die uitermate geschikt is voor de fanatiek verzamelaar. Deze watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges en herbergt daarnaast ook nog een extra opbergruimte voor nog eens 6 horloges of eventuele andere sieraden. De watchwinder is met de grootst mogelijke zorg met de hand gemaakt door een echte vakman. De afwerking van deze watchwinder is subliem te noemen. Dit model is gemaakt van kwalitatief hout en uitgevoerd in een speciale walnoot look. Dit geeft de watchwinder een luxe en tegelijkertijd natuurlijke uitstraling. De watchwinders uit de Benson Black Series zijn bovendien voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, zo ook de Benson Black Series 8.16.WA. Niet alleen ziet de watchwinder er hiermee perfect afgewerkt uit, de watchwinder blijft hierdoor ook extra lang mooi. Dit model betreft een Limited edition, welke is gelimiteerd op 250 stuks. De watchwinders zijn dan ook individueel genummerd. Met de Benson Black Series 8.16.WA watchwinder kies je dus voor een zeer uniek design. Daarnaast is deze watchwinder voorzien van een soft-close deksel aan de bovenkant en een glazen deurtje aan de voorkant. Dit zorgt voor bescherming van jouw horloges tegen invloeden zoals bijvoorbeeld vocht en stof. Bovendien is de watchwinder aan de binnenkant voorzien van een speciaal soft-velvet, wat zorgt voor een optimale wijze van bescherming tegen beschadiging van je horloges.

Benson Black Series 8.16.WA watchwinder

Benson biedt met de Benson Black Series 8.16.WA naast de extra opbergruimte, nog een mooie extra. Deze watchwinder is namelijk voorzien van een moderne ingebouwde LED verlichting. Met deze LED verlichting zorgt Benson ervoor dat je altijd een perfect zicht hebt op je horloges, op ieder moment van de dag. Deze watchwinder uit de collectie van Benson is voorzien van Japanse motoren. Deze staan bekend als zijnde betrouwbaar, energiezuinig en geluidsarm. Hiermee is een solide basis gelegd. Wanneer je de instellingen van deze watchwinder wilt wijzigen, kun je dit gemakkelijk doen met behulp van het luxe touchscreen display. Hiermee kun je onder meer het aantal omwentelingen per dag en de draairichting instellen. Omdat niet alle horloges dezelfde wijze van opwinding vereisen, is het mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk. Deze watchwinder is dan ook geschikt voor het opwinden van ieder merk en/of type automatisch horloge. Daar komt nog bij dat Benson gebruik maakt van flexibele horlogehouders. Hierin kun je vrijwel ieder formaat horloge zonder problemen plaatsen. De Benson Black Series 8.16.WA beschikt over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt dit model bovendien een speciale powerwinding functie, waarmee je je horloges in een extra korte tijd van opwinding kunt voorzien. Dit is uitermate handig als je niet zoveel tijd hebt en toch graag een bepaald horloge uit je verzameling wilt kunnen dragen. De USB aansluiting maakt deze watchwinder tot slot helemaal compleet.

Het is duidelijk dat de Benson Black Series 8.16.WA een watchwinder is die niet alleen voldoet aan hoge kwaliteitseisen, maar daarnaast ook een hoog gebruikscomfort biedt. Bovendien kies je met deze watchwinder voor een Limited Edition model, dat je niet snel bij een ander zult aantreffen. Dit gegeven maakt deze watchwinder extra speciaal. Door de ingebouwde LED verlichting fungeert deze watchwinder niet alleen als opwindaccessoire voor je horloges, maar tegelijkertijd ook als display voor iedere prachtige verzameling!

De Benson Black Series 8.16.WA Limited Edition watchwinder is op voorraad en direct leverbaar! Wij leveren dit model met 2 jaar garantie, handleiding en certificaat.