Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Prachtige Duitse horloges van Davosa

Geplaatst op 10 oktober 2022 om 14:37 uur

Als horlogeliefhebbers hebben wij dagelijks fraaie horloges in onze handen. Er zijn zoveel mooie merken en modellen dat het niet makkelijk is om een favoriet horloge te kiezen. Daarnaast zijn er veel verschillende stijlen en wil je als liefhebber natuurlijk iets te kiezen hebben. Immers, tijdens een zakelijke meeting draag je een ander horloge dan wanneer je met je vrienden op pad bent. Laat staan als je gaan mountainbiken of tennissen.

Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.40

Ben jij op zoek naar een mooi horloge van kwaliteit? Misschien kies je ervoor nu eindelijk dat horloge aan te schaffen dat passend is bij verschillende outfits in je kast. Misschien ben je op zoek naar een horloge dat je kunt gebruiken bij sportieve activiteiten. Of je bent als verzamelaar op zoek naar een mooie aanvulling voor bij je collectie. Waar let je dan op bij aanschaf? En wat maakt een horloge nu echt bijzonder?

Natuurlijk ga je voor kwaliteit, je wilt tenslotte lang plezier hebben van je horloge. Kwaliteit is er in verschillende prijsklassen, ook met een minder groot budget kun je een betrouwbaar en hoogwaardig horloge aanschaffen. Daarnaast is de uitstraling van een horloge van belang. Stijl en elegantie zijn altijd belangrijk, maar ga je voor een klassiek, modern of meer sportief model? Ben je daarnaast op zoek naar originaliteit? Er zijn diverse kwaliteitsmerken die Limited Edition horloges aanbieden. Daarnaast kan een merk met historie en een mooi verhaal ook een meerwaarde betekenen. Het Duitse horlogemerk Davosa biedt verschillende aspecten van het hierboven genoemde en is daarmee zeer interessant eens nader onder de loep te nemen.

Het verhaal van dit sprekende horlogemerk begint meer dan 140 jaar geleden in de Zwitserse Jura, bij de gebroeders Hasler, die toen ieder op hun eigen wijze het vak uitoefenden. Abel Frederique Hasler is één van deze broers. In 1881 begint hij met de productie van kleine series handgemaakte zilveren horlogekasten. Het oude ambacht van de authentieke horlogemaker blijkt de familie in het bloed te zitten, ook de zoons van Hasler blijken een passie voor horloges te hebben en leren het vak. Hierna wordt dit bijzondere ambacht herhaaldelijk van vader op zoon doorgegeven.

Hasler start in 1987 met een kleine productie Davosa horloges, op het moment dat de vraag naar mechanische horloges weer toeneemt. Het bijzondere horlogemerk wordt erg populair en wordt daarom vast opgenomen in de collectie van Hasler. De jaren hierna weet Davosa zijn horloges en techniek steeds verder te ontwikkelen en is tot op de dag van vandaag een zeer interessant en kwalitatief merk gebleken voor de echte liefhebber. Doordat Davosa een wat kleiner merk is, heeft men duidelijk extra aandacht voor afwerking en detail. Davosa biedt verder sportiviteit en robuuste en stoere horloges, die een echte eyecatcher om de pols zijn.

De collectie van Davosa bestaat uit verschillende series. In dit artikel willen we 2 horloges afkomstig uit de sportieve Ternos serie van Davosa nader belichten. Een eerste model uit deze serie is de Davosa Ternos Diver Ceramic 161.540. Dit horloge is voorzien van een robuuste edelstalen horlogeband, wat dit model direct een stoere uitstraling geeft. De wijzerplaat en draaibare bezel zijn beiden uitgevoerd in een mooie klassiek blauwe kleur. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40 mm. Dit Davosa Ternos Diver Ceramic 161.540 horloge is uitstekend waterdicht, tot maar liefst 200 meter. Dit is dus een perfect horloge voor de echte sportieveling. Er is voor dit model gebruik gemaakt van saffierglas. Dit is een soort glas dat erg sterk is en bovendien niet krasgevoelig. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk van Zwitserse afkomst. Bij dit horloge hoort verder een uitgebreide lijst met extra’s. Zo beschik je hiermee over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Bovendien biedt het Davosa Ternos Diver Ceramic 161.540 horloge de eerder genoemde draaibare bezel en een verschroefde achterkant. Kortom, dit model is uitermate geschikt wanneer je sportief ingesteld bent, maar ook zeer goed passend bij een zakelijke of meer casual outfit.

Het tweede model dat we bekijken is de Davosa Ternos Professional TT GMT 161.571.04. Ook dit model is voorzien van een edelstalen band. De horlogekast is eveneens van edelstaal gemaakt. Deze heeft een dikte van 15 mm en een doorsnede van 42 mm. De wijzerplaat van dit horloge is zwart van kleur en de draaibare bezel is uitgevoerd in een combinatie van zwart en blauw. Zoals we gewend zijn van Davosa is ook dit horloge uitgerust met een Swiss made uurwerk. Dit model is eveneens tot 200 meter waterdicht en sluit met een vouwsluiting. Dit horloge beschikt over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Bovendien biedt dit model naast de draaibare bezel en verschroefde kroon ook een GMT functie. Met dit horloge kies je voor één van de beste duikhorloges ter wereld, tegen een aantrekkelijke prijs.

Davosa is één van onze favoriete merken. Wij werken als officieel dealer dan ook al ruim 12 jaar samen met dit fantastische merk. Naast de 2 beschreven modellen bieden wij een uitgebreide collectie Davosa horloges om uit te kiezen. Ieder Davosa horloge wordt door ons geleverd in een luxe officiële box. Uiteraard ontvang je hierbij ook 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Met een horloge van Davosa kies je voor betaalbare kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid. Bekijk de collectie van Davosa nu in onze webshop en overtuig jezelf!