Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Waarom koop je een Swiss Kubik watchwinder?

Geplaatst op 20 oktober 2020 om 15:15 uur

In dit blog artikel schrijven we over Swiss Kubik watchwinders. Dit merk is één van de meest bekende watchwinder merken ter wereld. Menig Breitling, Rolex, Tag Heuer of Epos horloge wordt opgewonden in een watchwinder van dit merk. Graag geven we je wat meer uitleg over het merk, de collectie en techniek van Swiss Kubik. Het is een interessant merk dat een goede optie is wanneer je een watchwinder zoekt voor het opwinden van jouw automatische horloges. Welke voordelen heeft een Swiss Kubik watchwinder? Wat zijn de verschillen tussen een Startbox en Masterbox? Waar koop je een watchwinder van dit merk? Dit zijn vragen waarop wij antwoord geven in deze blog over Swiss Kubik.

Swiss Kubik omschrijft haar watchwinders als een perfecte kubus van 10 bij 10 bij 10 centimeter met ultra geavanceerde technologie op gebied van horlogeopwinding. De vorm en het compacte design zijn kenmerken voor de watchwinders van dit merk. Daarnaast heeft het merk een goede naam hoog te houden op gebied van kwaliteit en opwindtechnologie. De Swiss Kubik watchwinders zijn geschikt om elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, probleemloos op te winden. Hierdoor hoef je je niet druk te maken een Swiss Kubik watchwinder geschikt is voor jouw automatische horloge. Je plaatst het horloge erin en het krijgt direct energie waardoor het altijd gereed is om te dragen. Het horloge zal niet meer stilstaan waardoor je de tijd en datum opnieuw moet instellen.

Het Zwitserse merk verbetert haar producten voortdurend door samen te werken met de meest ervaren Zwitserse ambachtslieden en enkel fraaie materialen te gebruiken. Swiss Kubik watchwinders staan bekend vanwege hun betrouwbaarheid en prestaties. De watchwinders worden volledig met de hand ontworpen en geproduceerd in Zwitserland.

Swiss Kubik Double watchwinder

Elke Swiss Kubik watchwinder wordt met de hand in elkaar gezet en alle leveranciers bevinden zich niet verder dan 50 km van de fabriek. Het is voor het merk van groot belang dat de leveranciers worden gemotiveerd door de liefde voor een prachtige watchwinder. Elk van hen weet dat het heel belangrijk is om een automatisch horloge veilig op te winden.
 
Swiss Kubik is volledig in lijn met de Zwitserse geest. Deze laat zich het beste omschrijven als respect voor traditie en een enorm vermogen tot innovatie. De eigenaar van een Swiss Kubik watchwinder kan er zeker van zijn dat hij/zij een kwaliteitsobject bezit voor perfecte opwinding van een automatisch horloge.
 
Voordelen van een Swiss Kubik watchwinder

De Swiss Kubik watchwinders draaien 1.900 omwentelingen per dag. In beide richting 950 omwentelingen in elke richting. Dit aantal komt overeen met de meeste automatische horloges op de markt. Uiteraard kan je de watchwinder zelf naar wens instellen via bluetooth. Hierdoor ben je met een Swiss Kubik watchwinder enorm flexibel en kan je elk horloge naar wens opwinden.

Dankzij de Swiss made motoren zijn de Swiss Kubik watchwinders drie jaar volledig autonoom. Twee eenvoudige alkalinebatterijen van 1,5 volt zijn voldoende om deze periode te functioneren. De collectie bestaat uit twee series; de Startbox modellen als instap watchwinders en de meer luxe Masterbox watchwinders. Deze laatste serie watchwinders kunnen ook op netstroom worden aangesloten.

De horlogehouders die je in de watchwinder vastklikt zijn verkrijgbaar in twee maten - normaal en klein. Hierdoor passen grote, normale en kleine horloges in de Swiss Kubik watchwinder. Leuk detail is dat elk horloge zichzelf automatisch verticaal positioneren wanneer de watchwinder wordt gepauzeerd.

Zoals hierboven genoemd is de Swiss Kubik watchwinder 100% Swiss made. Dit betekent dat de watchwinder volledig gemaakt wordt in Zwitserland. De Zwitserse motor is van top kwaliteit en zeer duurzaam. Een ander voordeel is dat de watchwinders van dit merk zeer compact zijn. Dit is handig als je niet veel ruimte hebt of de watchwinder in een kluis wilt zetten. Doordat de watchwinder tot wel 3 jaar functioneert op één set batterijen heb je er geen omkijken naar. Je hoeft ook geen stroomvoorziening in de kluis te installeren om jouw automatische horloges op te winden. Na drie jaar wissel je simpelweg de batterijen en de watchwinder kan er weer 3 jaar tegenaan.

Het grootste voordeel van een Swiss Kubik watchwinder is de kwaliteit. Met een dergelijke watchwinder kan je jaren vooruit. Uiteraard brengt dit een bepaalde prijs met zich mee, maar als je dat afzet tegen de jarenlang plezier die je zult hebben ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer je een watchwinder koopt die maar een paar jaar meegaat.

Startbox versus Masterbox

De collectie van Swiss Kubik kent twee series, de Startbox en Masterbox modellen. De Swiss Kubik Startbox watchwinders laten zich het best omschrijven als instapmodellen die wel de Zwitserse techniek hebben maar verder eenvoudig en functioneel zijn vormgegeven. Deze modellen zijn gemaakt van plastic en bieden geen luxe zoals een protectieglas voor het horloge. Deze optie is wel beschikbaar bij de Masterbox modellen. De Startbox modellen zijn geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge, terwijl de Masterbox modellen geschikt zijn voor het opwinden van 1 t/m 8 automatische horloges. Heb je meerdere automatische horloges die je wilt opwinden? Dan kom je automatisch uit bij de Masterbox serie. Je kan natuurlijk ook meerdere Startbox modellen kopen. Dan kan je de watchwinders ook verspreiden over je woonkamer, slaapkamer, kluis of kantoor.

De watchwinders van de Swiss Kubik Startbox collectie gebruiken frisse kleuren en moderne, verfijnde lijnen. Deze watchwinders zijn tot het uiterste vereenvoudigd en brengen de essentiële elementen van opwinding samen. Door hun soft touch-oppervlak voelen ze ongelooflijk zacht aan.

De Startbox watchwinders zijn zeer scherp geprijsd en een prima watchwinder voor iemand die één of twee automatische horloges heeft en een eenvoudige maar goede watchwinder wilt.

In de Masterbox collectie vind je alle toonaangevende watchwinders waardoor Swiss Kubik zijn internationale reputatie heeft verdiend. Ze zijn opgebouwd uit een basismodule waarin de beste Zwitserse technologie is verwerkt. en kunnen eindeloos worden aangepast met een buitenkant van het beste materiaal: hout, leer, aluminium, koolstofvezel, enz. Van prachtige kleine schroeven op het voorpaneel tot doorstikken en polijsten. De complete Swiss Kubik Masterbox watchwinder is Swiss m maar ook met de hand gemaakt. De Swiss Kubik Masterbox watchwinders bieden meer luxe en een prachtige uitstraling. Optioneel is er ook een plexiglas leverbaar ter bescherming van de horloges. De Masterbox modellen zijn compact en zeer fraai afgewerkt.

De Startbox watchwinders zijn wat goedkoper dan de Masterbox modellen, maar je koopt met beide absolute Zwitserse topkwaliteit. Beide modellen worden altijd geleverd met 3 jaar garantie.

Onze favoriete Swiss Kubik watchwinders

Swiss Kubik is een watchwinder merk dat ons aanspreekt. De kwaliteit, Swiss made motoren en compacte vorm zijn eigenschappen waarmee het merk zich onderscheidt van andere merken. Als instapmodel is de Swiss Kubik Startbox in de kleur zwart onze favoriet. Het eenvoudige design, de Zwitserse motor en aantrekkelijke prijs maken dit een ideale watchwinder.

Als we kijken in de Masterbox serie valt ons de Swiss Kubik Aluminium Silver op. Dit model is van aluminium gemaakt met een prachtige zilveren kleur. Dit ziet er schitterend uit en geeft een luxe en moderne uitstraling. Daarnaast kan je optioneel een plexiglas zetten op deze watchwinder. Dit beschermt je horloge nog beter tegen stof en kinderhandjes.

Als je op zoek bent naar een hele chique watchwinder voor het opwinden van 2 automatische horloges dan zouden we de Swiss Kubik Double Leather Cognac SK02.CV002 watchwinder kiezen. Dit model is prachtig bekleed met hoogwaardig leder in cognac kleur. Dit geeft de watchwinder een hele chique uitstraling. Hierdoor kan je de watchwinder als eye catcher in de woonkamer, slaapkamer of in je kantoor zetten. Deze zal zeker opvallen en aanleiding zijn voor menig gesprek! Uiteraard kan je voor dit model ook plexiglas kiezen zodat jouw 2 automatische horloges veilig worden opgewonden.

Er zijn natuurlijk veel meer prachtige Swiss Kubik watchwinders. De collectie is ontzettend groot en biedt keus voor iedereen. Niet alleen qua budget maar ook qua kleur en materiaal. Hierdoor slaag je altijd bij Swiss Kubik wanneer je een kwalitatieve watchwinder zoekt.

Waar koop je een Swiss Kubik watchwinder?

De watchwinders van Swiss Kubik worden alleen verkocht door de betere juwelier of gespecialiseerde watchwinder shop. Deze laatste heeft als voordeel dat ze zich 100% concentreren op de verkoop van watchwinders. Hierdoor hebben ze veel kennis van watchwinders en kunnen je verschillende merken, modellen en kleuren aanbieden en adviseren welk merk of model het beste bij jouw horlogecollectie past.

Wanneer je een Swiss Kubik watchwinder koopt bij een officieel dealer krijg je altijd 3 jaar garantie en is de watchwinder voorzien van een goede verpakking en handleiding.

Zoals je wellicht al hebt gezien op onze website zijn wij specialisten op gebied van watchwinders. Wij zijn niet alleen officieel dealer van meer dan 12 merken, wij hebben ook meer dan 15 jaar ervaring op gebied van opwinding van automatische horloges. Wij bezoeken de fabrieken, de merken en beurzen om op de hoogte te blijven en direct contact te hebben met onze leveranicers. Alle merken in onze collectie zijn geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid, service en prijs. Hierdoor kunnen wij een uniek aanbod presenteren van kwalitatieve watchwinder merken in verschillende prijsklassen.

Als officieel dealer van Swiss Kubik watchwinders leveren wij de meeste modellen direct uit onze voorraad. Elke watchwinder van dit merk is nieuw en wordt geleverd met 3 jaar garantie, originele verpakking en handleiding. Als je vragen of opmerkingen hebt staan we voor je klaar, ook als je de watchwinder al even gebruikt en je hulp nodig hebt.

Wij verzenden wereldwijd via Fedex, PostNL en DPD. Buiten de EU verzenden we BTW vrij. Dit betekent dat onze prijzen 21% lager liggen. Uiteraard kan je in onze webshop betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Ben je op zoek naar een goede watchwinder met Zwitserse kwaliteit? Bekijk zeker de Swiss Kubik watchwinders. Dit merk biedt alles wat je nodig hebt en combineert perfecte kwaliteit met moderne en compacte designs. Met een Swiss Kubik watchwinder haal je Zwitserse perfectie in huis.