Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Horloges, de ultieme accessoires voor mannen!

Geplaatst op 26 oktober 2020 om 11:26 uur

Waar de vrouw haar outfit gemakkelijk compleet maakt met een ruime keuze uit allerlei accessoires en sieraden, heeft de man over het algemeen minder keuze op dit gebied. Eigenlijk is het herenhorloge één van de weinige accessoires die specifiek voor mannen op de markt worden gebracht. Nu heeft het horloge uiteraard meerdere functies. Misschien denk je bij een horloge in eerste instantie aan een hulpmiddel als tijdsmeter met eventueel een datumweergave of wat andere extra functionaliteiten. Tegenwoordig hebben veel mensen een (smart)phone en kunnen met behulp daarvan ook zien welke datum het is of de tijd raadplegen. Het horloge blijft echter een belangrijke en zeer handig accessoire op verschillende manieren.

Wanneer je bijvoorbeeld de tijd of de datum op een horloge kunt bekijken, gaat dit meestal sneller dan wanneer je er je telefoon bij moet pakken. Dat is een eerste voordeel. Daarnaast zijn er nog zoveel andere redenen om een horloge te dragen. Voor sommige mensen is het een statussymbool. Ze willen hiermee laten zien dat ze een goede smaak hebben of dat ze in staat zijn zich dit luxe product te veroorloven. Daarnaast wordt een horloge ook vaak ingezet als zijnde een stijlobject. Je maakt als man je outfit compleet met het dragen van een bijpassend horloge. Er zijn dan ook veel verschillende horlogemerken, kleuren en soorten horloges op de markt voor heren. Hiermee is er voor elk individu, persoonlijkheid, outfit en smaak een passend alternatief beschikbaar. Of je nu een stoer en robuust, of bijvoorbeeld een stijlvol klassiek horloge zoekt, er is altijd keuze uit een breed aanbod.

Wanneer een horloge wordt ingezet als accessoire, kan het zijn dat de uitstraling en het design van het horloge het belangrijkste zijn. Zo worden horloges regelmatig gedragen bij specifieke gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een sollicitatie of zakelijk gesprek. Je wilt op zo’n moment zelfverzekerdheid en kundigheid uitstralen. De juiste outfit met het perfecte horloge kan je hierbij helpen. Maar bijvoorbeeld ook als je een date hebt, kan een goed horloge net datgene zijn dat het hele plaatje wat betreft je look compleet maakt. Ook hierin speelt zelfverzekerdheid en uiting van smaak een rol.  Je hebt dan niet alleen de keuze uit verschillende kleuren horloges, ook het materiaalgebruik kan een horloge een heel andere uitstraling geven. Waar je met een lederen horlogeband een meer klassieke uitstraling maakt, geeft een horlogeband van edelstaal het horloge een meer stoere uitstraling.

Wanneer je niet alleen het juiste horloge zoekt dat bij je outfit past, maar bijvoorbeeld ook geïnteresseerd bent in de werking van de klok, is een automatisch horloge met een doorkijkbodem een passend alternatief voor jou. Hiermee heb je een mooi accessoire en tegelijkertijd een gadget waarbij je niet alleen de tijd en eventueel datum kunt raadplegen, maar ook de fascinerende werking van de klok van dichtbij kunt bekijken. Er zijn ook horloges verkrijgbaar welke de maanfase bijhouden voor de echte liefhebber. Ook een GMT functie, chronograaf functie en lichtgevende indicators behoren tot de mogelijkheden.

Voor andere gelegenheden dan hierboven genoemd, zoek je misschien niet alleen een design met een bijpassende look. Het kan zijn dat je dan nog meer eisen stelt aan het specifieke horloge als accessoire. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je gaat sporten of wanneer je op vakantie gaat. Het horloge zal dan tegen een stootje moeten kunnen. En een duikhorloge moet natuurlijk waterdicht zijn. Ook een stopwatch functie is bij een sporthorloge onmisbaar. Daarnaast zal een sportieve en robuuste look hier waarschijnlijk beter passen dan een klassieke. Dit kan betekenen dat je kiest voor een horloge met wat fellere kleuren en een robuustere horlogekast.

Doordat een horloge niet alleen smaakgevoelig is, maar ook een bepaalde stijl uitstraalt en in bepaalde situaties de functionaliteiten van groot belang zijn (denk aan sporthorloges) zijn er veel mannen die eigenaar zijn van meer dan een enkel horloge. Zo is het mogelijk voor elke situatie, gelegenheid en outfit een passend horloge te dragen. Zo maak je van het herenhorloge jouw ultieme accessoire op elk moment van de dag, wat je ook aan het doen bent.

Wil je jouw outfit compleet maken of ben je op zoek naar een horloge met specifieke functionaliteiten voor bijvoorbeeld sporten? In onze webshop vind je een zeer ruime keuze aan herenhorloges in verschillende kleuren en stijlen en van verschillende merken. Met het uitgebreide filtersysteem geef je eenvoudig je wensen en eisen aan wat betreft merk, materiaal, soort en onder meer functionaliteiten. Zo vind je superhandig het perfecte horloge voor jou! BensonTrade heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van zowel horloges als watchwinders en kan je dus van een vakkundig advies voorzien en verleent daarnaast de benodigde service. Ook vind je op de website informatie over de verschillende merken, zeer interessant voor de liefhebber om te lezen. Zeker als je geïnteresseerd bent in een horloge met een verhaal en historie.