Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Voor welke horloges is een watchwinder geschikt?

Geplaatst op 13 januari 2023 om 10:10 uur

Net zoals luxe horloges zijn watchwinders voor menig horlogeliefhebber niet alleen een handig accessoire, maar daarnaast ook een soort statussymbool. Er zijn namelijk watchwinders verkrijgbaar met de meest luxe designs, gemaakt van de prachtigste materialen. Daarnaast zijn er echter ook watchwinders die met name doeltreffend en functioneel zijn, maar eenvoudiger vormgegeven wat betreft het design. Ook zijn watchwinders verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zo vinden we binnen de horlogerie veel verschillende modellen voor mensen met een verschillende voorkeur.

Maar voor welk type horloge is de watchwinder eigenlijk geschikt? En wat doet een watchwinder? Daar geven we je in dit artikel graag het antwoord op.

Een watchwinder is specifiek geschikt voor automatische horloges. Er zijn namelijk horloges met verschillende soorten uurwerken. Allereerst hebben we het quartz horloge. Dit type horloge fungeert met behulp van een batterij. Een mechanisch horloge werkt echter weer geheel anders. Deze is namelijk voorzien van een uurwerk dat met de hand moet worden opgewonden. De watchwinder is niet geschikt voor quartz- of mechanische horloges. Ook voor horloges met de Seiko Kinetic uurwerken is een watchwinder niet geschikt. Dit type horloge is namelijk voorzien van een ingebouwde batterij/accu en heeft dan ook een geheel ander uurwerk dan een automatisch horloge.

Een automatisch horloge is wat dat betreft echt een klasse apart. Deze wordt namelijk in zijn energiebehoefte voorzien door middel van de juiste beweging. Het automatische horloge is dan ook een speciaal type horloge te noemen. Je automatische horloge voorzie je zonder dat je het zelf in de gaten hebt van energie, door de natuurlijke bewegingen van de pols. Het automatische uurwerk is dan ook een waar stukje vakwerk en voor menig liefhebber van luxe horloges uiterst fascinerend. Het probleem met een automatisch horloge is alleen dat je het risico loopt op stilstand wanneer je het horloge niet draagt. Dan wordt het horloge immers niet van beweging voorzien en dus ook niet opgewonden. Aan stilstand van automatische horloges kleven verschillende risico’s. Ten eerste kan het onnauwkeurigheden in de tijdsweergave veroorzaken waardoor je horloge de tijd en datum niet correct weergeeft. Ten tweede betekent stilstand dat je je horloge of horloges steeds opnieuw moet instellen. Als liefhebber van mooie horloges wil je natuurlijk dat je horloges altijd klaar zijn voor gebruik. Om hiervoor te kunnen zorgen is de watchwinder ontwikkeld.

Een goede watchwinder voorziet ieder merk of type automatisch horloge van de beweging die het nodig heeft. Dit gebeurt over het algemeen door middel van rotatie, maar in sommige gevallen ook op andere manieren, zoals bijvoorbeeld het zachtjes schudden van het horloge. Met het gebruik van een goede watchwinder weet je zeker dat je automatische horloge altijd klaar is om te dragen, ook als je het een poosje niet gedragen hebt. Daarnaast is een watchwinder direct ook een mooie en veilige opbergplaats voor je horloge of horloges. Wanneer je een verzameling automatische horloges in het bezit hebt biedt een watchwinder met een luxe uitstraling bovendien ook een mooie mogelijkheid je horloges tentoon te stellen. Tot slot wordt de olie in een automatisch horloge optimaal verdeeld door de bewegingen van de watchwinder, waardoor de levensduur van jouw automatische horloge gewaarborgd wordt. Samengevat is een watchwinder van goede kwaliteit absoluut essentieel wanneer je de eigenaar bent van één of meerdere automatische horloges.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarbij is er een groot verschil in kwaliteit, prijs en design te onderscheiden. Natuurlijk is het van belang te kiezen voor kwaliteit wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen. Je wilt tenslotte de beste verzorging voor jouw automatische horloges. Het beste betekent echter niet altijd het duurste. Er zijn verscheidene mooie merken die topkwaliteit bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de uiterst luxe watchwinders met een hoger prijskaartje. In dit artikel laten we je graag nader kennismaken met een aantal topkwaliteit watchwinders met een diverse capaciteit en variatie wat betreft uitstraling, materiaalgebruik en extra’s.

De eerste watchwinder die we graag nader onder de loep nemen, is afkomstig van het Zwitserse merk Swiss Kubik. Zwitserland staat op het gebied van het luxe horloge natuurlijk bekend als zijnde het horlogeland pur sang. Ook op het gebied van de watchwinder heeft Zwitserland uitmuntende kwaliteit te bieden die wereldwijd bekend staat. De Swiss made watchwinders van Swiss Kubik zijn dan ook niet voor niets al jarenlang een begrip op dit gebied. Binnen de collectie van Swiss Kubik zijn watchwinders verkrijgbaar met een diverse capaciteit en in verschillende prijsklassen. De Swiss Kubik Aluminium Black is een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van één horloge tegelijk. Dit maakt deze watchwinder geschikt wanneer je in het bezit bent van 1 of 2 automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van aluminium en uitgevoerd in de kleur zwart. Door de combinatie van de compacte vormgeving en de keuze voor aluminium dat licht van gewicht is, is deze watchwinder uiterst handzaam. De watchwinders van Swiss Kubik kunnen bovendien tot wel 3 jaar functioneren op een set AA batterijen waardoor het een goede optie is deze watchwinder in een kluis te plaatsen. Meenemen op reis of naar kantoor is bovendien ook een goede mogelijkheid. De Swiss Kubik Aluminium Black is voorzien van een krachtige Swiss made motor. Deze zorgt ervoor dat je probleemloos ieder merk of type automatisch horloge kunt opwinden met deze watchwinder. Het aantal toeren is bovendien instelbaar met behulp van de handige USB aansluiting. Wanneer je je watchwinder graag wilt kunnen afsluiten, om je horloge te beschermen tegen vocht en vuil, biedt Swiss Kubik de mogelijkheid hiervoor tegen een meerprijs een beschermglaasje te bestellen. Deze is gemakkelijk op de watchwinder te plaatsen, waarmee je deze afsluitbaar maakt.

Een tweede watchwinder waar we graag meer aandacht aan besteden is van het merk Orbita. Orbita is een vooruitstrevend merk dat verschillende patenten op zijn naam heeft weten te zetten. Zo biedt het merk watchwinders met het door hen ontwikkelde ‘Rotorwind System’, waarbij de energievoorziening wordt geregeld door het zachtjes ‘schudden’ van het horloge. Daarnaast biedt Orbita echter ook watchwinders met het ‘Programmable System’, welke werken door middel van rotatie.  We vertellen je graag meer over de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521. Dit is eveneens een watchwinder geschikt voor het opwinden van één horloge, met een eenvoudige uitstraling. Met dit model van Orbita kies je voor een watchwinder die van uiterst hoge kwaliteit is, maar waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. De watchwinder verzorgt een zeer doeltreffende en veilige wijze van opwinding, maar is niet voorzien van allerlei poespas. Hiermee weet Orbita de watchwinder aantrekkelijk geprijsd te houden. Dit model is gemaakt van kunststof en uitgevoerd in de kleur zwart. Hetzelfde model is echter ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals blauw, groen en bruin. Deze watchwinder is voorzien van een Swiss made motor. Deze is niet alleen uiterst betrouwbaar, maar ook energiezuinig en stil in gebruik. Dit maakt dat je deze watchwinder met een gerust gevoel kunt plaatsen op plekken waar stilte gewenst is, zoals op de slaapkamer of op de werkkamer. Daarnaast is ook deze watchwinder werkzaam op batterijen. In combinatie met de compacte vormgeving maakt dat deze watchwinder geschikt om in een kluis te plaatsen. De Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 is tot slot voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Een derde watchwinder waar we je graag meer over vertellen, is van het merk RDI. RDI staat bekend om de unieke designs en het aansprekende gebruik van vormen en kleuren. Hierbij laat het merk zich onder meer inspireren door elementen uit de natuur. De RDI Prestige K10-1 is een watchwinder uit de collectie van RDI, welke geschikt is voor het opwinden van een enkel horloge. Wat betreft het design valt bij dit model met name het gebruik van prachtige vormen op. De kubusvormige watchwinder is omringd door 4 pilaren, alle 4 voorzien van golvende patronen. De combinatie van de kleur zwart en de kleur van het edelstaal, geven de watchwinder een zowel luxe als robuuste en stoere uitstraling. De watchwinder is met de uiterste precisie in Zwitserland vervaardigd door echte vaktechnici. De sublieme afwerking en het oog voor detail zijn hiervan het exclusieve resultaat. De watchwinder is aan de voorkant afsluitbaar met een glazen deurtje, waardoor je je horloge optimale bescherming biedt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De Swiss made motor van deze watchwinder zorgt voor een efficiënte en veilige opwinding voor ieder type en merk automatisch horloge. De watchwinder is bovendien zeer stil in gebruik, wat zorgt voor een optimaal gebruikscomfort. Met deze watchwinder van RDI heb je de beschikking over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Bovendien kies je met dit model voor een absolute eyecatcher in je interieur, waarmee jouw horloge extra in het oog zal springen.

De laatste watchwinder waar we meer over willen vertellen is afkomstig uit de collectie van het exclusieve Duitse merk Heisse & Söhne. Heisse & Söhne staat onder meer bekend om de vervaardiging van zeer luxe watchwinders en prachtige houten kasten. Dit merk maakt gebruik van hoogwaardige Japanse motoren, die zorgen voor een veilige wijze van opwinding en daarnaast stil zijn in gebruik. Ze zijn bovendien zeer betrouwbaar, waardoor je altijd op je watchwinder kunt rekenen. De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 is een uiterst luxe watchwinder, afkomstig uit de nieuwste serie van Heisse & Söhne. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloge tegelijk. Samen met een exclusieve uitstraling van de watchwinder, maakt dat dit model uiterst geschikt voor de echte verzamelaar. Deze watchwinder is namelijk de perfecte display voor een mooie verzameling. De watchwinder is onder meer gemaakt van prachtig hout. De fraaie voet zorgt daarbij voor een extra luxe uitstraling. De kleur van het hout contrasteert mooi met het zwarte interieur van de watchwinder. De zachte stof aan de binnenkant zorgt er bovendien voor dat jouw horloges beschermd worden tegen beschadiging. De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 is daarnaast afsluitbaar met een luxe glazen deurtje. Dit deurtje is voorzien van een modern vingerprint slot. Met deze combinatie bied je jouw horloges niet alleen de beste bescherming maar heb je ook altijd een mooi zicht op je horloges, zelfs tijdens het opwindproces. Doordat de watchwinder bovendien is voorzien van een moderne ingebouwde LED verlichting, kun je jouw verzameling desgewenst letterlijk in de spotlight zetten. De watchwinder is volledig instelbaar met behulp van het innovatieve LCD scherm. Hiermee kun je onder meer de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Het is mogelijk dit te doen per rotor individueel, waardoor je voor ieder horloge afzonderlijk de meest ideale voorwaarden voor opwinding creëert. De watchwinder is verder voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast beschik je met dit model ook over een sleep mode. Met behulp van deze functie hou je je horloges net onder het optimale niveau van opwinding, waardoor je ze wat rust kunt bieden.

Wanneer je geïnteresseerd bent geraakt in één van de eerder genoemde watchwinders, of je je verder wilt oriënteren op de mogelijkheden op dit gebied, dan kun je terecht bij ons in de webshop. Wij bieden hier de genoemde watchwinders in dit artikel, maar daarnaast ook nog vele andere hoogwaardige watchwinders van diverse gerenommeerde merken. Door onze uitgebreide ervaring op het gebied van zowel automatische horloges als watchwinders, kunnen wij je desgewenst voorzien van een passend advies of natuurlijk een antwoord op je vragen. De watchwinders bij ons in de webshop worden geleverd met minimaal 2 jaar garantie, waardoor je bij ons altijd met een gerust gevoel je bestelling plaatst. Betalen is mogelijk met verschillende veilige wijzen van betaling, zoals creditcard, Paypal, iDeal en bankoverschrijving. Wij verzenden onze producten zonder problemen wereldwijd, met behulp van de diensten van Fedex, DPD en PostNL. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe watchwinder zorgvuldig wordt verpakt voor deze op weg gaat. Maak nu ook jouw hobby en/of verzameling compleet met een hoogwaardige watchwinder en je hoeft nooit meer bang te zijn voor stilstand van jouw automatische horloges!