Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Officieel dealer Bernard Favre watchwinders

Geplaatst op 5 mei 2021 om 16:22 uur

Voor automatische horloges is de ultieme accessoire een watchwinder.  Dit apparaat zorgt ervoor dat de automatische horloges worden voorzien van de benodigde energie en daardoor niet stil komen te staan. Een watchwinder is erg handig omdat de horloges altijd klaar zijn om te dragen, maar ook voor wat betreft het behoud en onderhoud van automatische horloges is het gebruik van een watchwinder een aanrader. De horloges blijven in beweging en daardoor wordt de olie goed verspreid over de onderdelen van het uurwerk. Een belangrijke bijkomstigheid is dat je de kroon niet meer hoeft te openen om de tijd en datum goed te zetten als het automatische horloge leeg is. De kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge en wil je het liefst zo min mogelijk uittrekken.

Op gebied van watchwinders hebben wij meer dan 15 jaar ervaring. Wij zijn officieel dealer van alle merken die je in onze webshops vindt. Wij bezoeken merken, beurzen, fabrieken en presentaties. Op basis hiervan volgen wij alle nieuwe ontwikkelingen, collecties, techniek en innovaties op gebied van watchwinders en kunnen onze klanten goed informeren. In Nederland hebben wij een eigen service atelier waardoor we onze klanten vakkundig kunnen helpen.

Als officieel dealer van verschillende merken zien we dagelijks veel watchwinders, van allerlei merken. De watchwinders van Bernard Favre vinden wij zeer bijzonder. Dit Zwitserse merk, gevestigd in het zuiden van Zwitserland, produceert haar watchwinders volledig met de hand. Vakmanschap is ontzettend belangrijk voor dit merk en resulteert in een hoge kwaliteit en prachtige afwerking. De Bernard Favre watchwinders zijn Swiss made. Dit betekent dat de productie in Zwitserland plaatsvindt en een % van de onderdelen uit Zwitserland afkomstig is. Het Swiss made predicaat is een belangrijke graadmeter in de wereld van horloges. Voor watchwinders geldt hetzelfde, al zijn er merken uit Nederland en Duitsland die eenzelfde mate van kwaliteit bieden.

Bernard Favre Planet Black & Orange leather watch winder

De eigenaar en ontwerper van dit Zwitserse merk is Bernard Favre. Hij ontwikkelde een speciaal systeem en noemde dat “Planet”. Bernard Favre Planet watchwinders weten zich te onderscheiden van andere watchwinders door verschillende aspecten. Als eerste willen we het Swiss made predicaat noemen. Ten tweede het uniek concept van opwinding. De opwinding van het automatische horloge vindt plaats door een driedimensionale beweging. Het horloge draait als het ware om haar eigen as waarbij het horloge energie verkrijgt. Niet alleen is dit een spectaculair aangezicht, het is ook zeer effectief. Als derde aspect noemen we de accufunctie van de Bernard Favre watchwinders. Wanneer de accu is opgeladen via de adapter kan de watchwinder, afhankelijk van het gewicht van het horloge, tot wel 3 maanden functioneren. Hierdoor kan je de watchwinder neerzetten waar jij dat wilt. Je kan een Bernard Favre Planet watchwinder bijvoorbeeld ook in een kluis zetten, zodat het horloge en de watchwinder optimaal veilig is. Maar je kan een Bernard Favre watchwinder ook gemakkelijk meenemen op reis of vakantie.

De Bernard Favre Planet watchwinders hebben ook een modern ontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Hierdoor vind je als horlogeliefhebber altijd een geschikte Bernard Favre watchwinder die bij je past. Als extra krijg je bij de watchwinder een fraaie glazen stolp die je over de watchwinder plaatst. Hierdoor is het horloge volledig beschermd en houd je toch perfect zicht op het horloge dat ronddraait.

Elke Bernard Favre Planet watchwinder heeft 9 voorgeprogrammeerde opwindcycli. Elk met een verschillende draairichting en verschillend aantal TPD (turns per day), oftewel het aantal omwentelingen per dag. Hierdoor is deze watchwinder geschikt voor het opwinden van 99% van alle automatische horloges, ongeacht het specifieke horlogemerk of model. Je kiest simpelweg via de bediening aan de onderkant van de watchwinder de instellingen die jouw automatische horloge vereisen.

Wat ons opvalt aan de Bernard Favre Planet watchwinders is de luxe uitstraling en fraaie materialen die gebruikt zijn. Er is keuze uit chrome, zwart pvd en goud qua ringen die ronddraaien. Qua base kan je kiezen uit diverse soorten materialen als carbon, kunststof en leder. Deze zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor zijn er wel 50 verschillende Bernard Favre Planet watchwinders beschikbaar en kan je exact dat model kiezen dat jou aanspreekt en perfect bij jouw horloge en interieur past.

Ook heeft het merk gedacht aan allerlei extra’s. Niet alleen een glazen stolp wordt erbij geleverd maar ook een klein rond rubber matje dat je onder de watchwinder plaatst. Er is door dit Zwitserse merk alles aan gedaan om een automatisch horloge veilig en in absolute luxe te voorzien van energie. Uiteraard is een adapter, handleiding en certificaat inclusief.

Bernard Favre Planet watchwinders zijn luxe en Swiss made, dit betekent dat ze niet goedkoop zijn. De collectie start met een prijs van 1390,00 euro (incl. 21% BTW) oftewel 1148,00 euro (excl. BTW) voor het Bernard Favre Planet Black model. De prijzen lopen op wanneer je bijvoorbeeld goudkleurige ringen of een speciaal soort leder op de base wenst. De duurste modellen liggen rond de 2100,00 euro (incl. 21% BTW) oftewel 1735,00 euro (excl. BTW). De prijs wordt absoluut gerechtvaardigd door het surplus aan kwaliteit, de prachtige afwerking en duurzame techniek. Daarnaast is de wijze van opwinding uniek en een prachtig gezicht. Je koopt een Bernard Favre watchwinder ook niet als je een Seiko horloge wilt opwinden. De meeste klanten die een dergelijke watchwinder aanschaffen zijn in het bezit van een high-end horloge, van bijvoorbeeld IWC, Rolex, Zenith, Patek, Breitling, Omega of Longines. Welk model van Bernard Favre je ook kiest, alle Planet modellen winden alle automatische horloges probleemloos en geheel veilig op.

Maar waarom spreken de Bernard Favre watchwinder ons zo aan? Er zijn een aantal redenen waarom wij een Bernard Favre watchwinder aanraden aan onze klanten. De kwaliteit en unieke wijze van opwinding zijn de belangrijkste redenen. Wanneer je echt een speciale watchwinder wilt voor jouw fraaie collectie automatische horloges kan je niet om dit Zwitserse merk heen.

Uiteraard zijn er goede alternatieven voor een Bernard Favre watchwinder, die ook een Swiss made product met Zwitserse techniek aanbieden. Maar de speciale manier waarop een automatisch horloge wordt voorzien van energie door om haar eigen as te draaien in combinatie met de luxe uitstraling en prachtige materialen biedt geen enkel ander merk.

Bernard Favre staat voor vakmanschap en authenticiteit. Elk model wordt geleverd met minimaal 3 jaar garantie. Dit is uiteraard voor ons als officieel dealer ontzettend belangrijk. Wij willen jou een uitstekend product leveren waarvan je jarenlang plezier hebt. Ook wij zijn liefhebbers van automatische horloges en wij weten hoe belangrijk het is om een goede watchwinder te gebruiken voor het opwinden van automatische horloges. Het gebruik is positief voor het behoud van automatische horloges en ontzettend handig omdat jouw automatische horloges netjes op tijd lopen en direct gereed zijn om om je pols te doen.

Als officieel dealer van Bernard Favre bieden wij je de nieuwste collectie, interessante prijzen en goede service. Daarnaast geven wij korting op elke volgende bestelling. Je spaart automatisch korting wanneer je een account aanmaakt. Je kan in onze webshops betalen met iDeal, Paypal, creditcard of gewone bankoverschrijving. Wij verzenden wereldwijd vanuit Nederland via onze partners Fedex, PostNL en DPD. Aan klanten die wonen buiten de EU leveren wij uiteraard BTW vrij.

Wil jij een unieke watchwinder van perfecte kwaliteit om jouw high end horloges op te winden? Dan adviseren wij je om de collectie van Bernard Favre te bekijken.