Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Elysee horloges | Collectie 2021-2022

Geplaatst op 29 april 2021 om 15:23 uur

Elysee Vintage Chrono 80550 horloge

Net als het ‘Swiss made’ label, brengt ook het predicaat ‘made in Germany’ een mooie belofte van kwaliteit en betrouwbaarheid met zich mee op het gebied van het kwaliteitshorloge. Menig horlogeliefhebber zal dan ook graag een horloge van Zwitserse of Duitse afkomst in bezit hebben. Met een horloge van die kwaliteit weet je dat je een horloge koopt dat je jarenlang plezier zal geven. Om het ‘made in Germany’ label te mogen voeren, moeten er (net als bij het Swiss made label) aan veel voorwaarden en eisen worden voldaan. Het Duitse horlogemerk Elysee is zelfs vanaf het begin betrokken geweest bij de opstelling van de richtlijnen (2013) voor het ‘made in Germany’ label. Hieruit kun je wel opmaken dat het merk zeer hoge eisen stelt aan de kwaliteit van zijn producten. Dit schept natuurlijk vertrouwen en dat is niet voor niets. Met een Elysee horloge kies je voor topkwaliteit en een duurzaam product. Wat het merk voor veel liefhebbers extra interessant maakt, is onder andere de goede prijs-/kwaliteitverhouding. Je kunt voor een aantrekkelijke prijs dan ook al een mooi Elysee horloge aanschaffen, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Elysee kent een rijke geschiedenis. Het merk produceert dan ook al meer dan een eeuw kwaliteitshorloges voor zowel dames als heren. Het bedrijf werd in 1991 overgenomen, maar ook sinds dat moment werden de normen en waarden en oorspronkelijke doelen doorgezet. Bij Elysee staan zowel kwaliteit als innovatie en ontwikkeling zeer hoog in het vaandel. Het bedrijf heeft zelfs een eigen bedrijfsfilosofie waar het al jaren wel bij vaart, namelijk ‘De kern van ons werk is de optelsom van design en hoge kwaliteit, gecombineerd met de wensen van horlogeliefhebbers’.

Binnen de collectie van Elysee is er veel diversiteit te zien. Zo kent het merk zowel moderne als klassieke ontwerpen, over het algemeen met een ingetogen insteek. Bovendien biedt Elysee horloges met zowel quartz- als automatische uurwerken van kwaliteit. Door de diversiteit, kwaliteit en betaalbaarheid van de horloges van Elysee, is dit merk voor vrijwel elke horlogeliefhebber zeer interessant. Op het gebied van techniek loopt Elysee graag voorop, wanneer je dus kiest voor een traditioneel horloge van Elysee, kun je er op rekenen dat deze voorzien is van de hoogstaande techniek van tegenwoordig.

De collectie van Elysee bestaat uit verscheidene series. We beginnen met de Elysee Nestor horloges. In deze serie komt duidelijk het ingetogen karakter van Elysee naar voren, maar dan wel gecombineerd met een uniek design en absoluut originele uitstraling. Bij deze horloges zien we kleuren die passen bij een stijlvolle en klassieke look. Denk hierbij aan donkerbruin, zwart, goud en rosé. De horloges uit de Nestor serie zijn voorzien van een automatisch uurwerk van Miyota, dat bekend staat om de hoge kwaliteit. Er is voor deze horloges gekozen voor enkel hoogwaardige materialen, zoals prachtige kalfsleder voor de banden, saffierglas en edelstaal. Kenmerkend voor deze horloges is verder de mooie open wijzerplaat en stevige vouwsluiting.

Een tweede mooie serie uit de collectie zijn de Elysee Picus horloges. Ook hier zien we weer veel klassiek kleurgebruik. Ook deze horloges hebben een open wijzerplaat, wat het uurwerk echt iets extra’s geeft. Ondanks dat de Elysee Picus serie horloges herbergt met dezelfde kleurstijlen en hetzelfde ingetogen karakter als de voorgenoemde serie, hebben deze horloges toch een geheel eigen uitstraling. Ook hier kiest Elysee weer voor de beste materialen. De horlogebanden zijn gemaakt van bijzonder mooi kalfsleder en het glas waarvoor is gekozen is extreem sterk saffierglas. Deze horloges zijn ook voorzien van een automatisch uurwerk van Miyota en sluiten eveneens met een vouwsluiting.

De derde serie van Elysee die we graag willen benoemen is de Elysee Vintage Chrono serie. De horloges binnen deze serie hebben een retro uitstraling en er is keuze uit horloges met een mooie lederen- of edelstalen horlogeband. Zoals de naam van de serie al doet vermoeden beschik je met deze horloges over een mooie chronograaf functie. Deze horloges zijn bovendien voorzien van een Seiko quartz uurwerk. Naast de chronograaf functie zien we binnen deze serie vele andere mooie functionaliteiten voorbijkomen. Denk dat aan een datumaanduiding, stopwatch functie en tachymeter. Ook deze horloges hebben weer een wat minimalistische uitstraling, waardoor het beeld rustig blijft. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren met diverse kledingstijlen.

Natuurlijk zijn de bovengenoemde series slechts een greep uit de bijzondere collectie van Elysee. Het merk heeft nog verschillende andere mooie horlogeseries te bieden. Het is dan ook echt de moeite waard de collectie van Elysee eens nader te bekijken. Wat je persoonlijke smaak ook is en waar je voorkeur ook naar uitgaat wat betreft het soort uurwerk, de collectie van Elysee heeft een ieder wat te bieden. Wanneer je besluit een Elysee horloge bij ons te bestellen, ontvang je deze met 2 jaar garantie in een mooie luxe horlogebox bij je thuis.

BensonTrade is officieel dealer van Elysee. Wij bieden de nieuwste collecties Elysee horloges en adviseren je graag als je vragen of opmerkingen hebt. Bekijk snel de actuele collectie van dit fraaie Duitse horlogemerk!