Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie horloges 2021

Geplaatst op 25 maart 2021 om 14:26 uur

In ons blog schrijven we over horloges, watchwinders en horlogeboxen. Vaak belichten we dan ook het specifieke merk om wat meer informatie te geven over de achtergrond, historie en filosofie van het betreffende merk. In dit blog artikel schrijven we over een horlogemerk dat sinds enige jaren op de markt is en het legendarische merk Junkers vervangt. Junkers is gestopt in de vorm waarin het de afgelopen 20 jaar actief is geweest en is opgevolgd door een zeer leuk nieuw horlogemerk. Namelijk Iron Annie.

Iron Annie is nog een betrekkelijk jong merk, maar komt uit dezelfde fabriek als kwaliteitsmerken Zeppelin en Junkers. Deze vallen namelijk onder dezelfde horlogeproducent, het bedrijf Pointtec. Iron Annie vertoont dan ook wel enige overeenkomsten met deze merken. Te beginnen met het feit dat ze hoge kwaliteit leveren tegen een schappelijke prijs en hiermee populair zijn geworden bij een breed publiek. Bovendien weet Iron Annie net als bijvoorbeeld Junkers een zeer ruime en diverse collectie horloges aan te bieden. Dit zit hem niet alleen in de uitstraling van de horloges, maar bijvoorbeeld ook in het feit dat Iron Annie horloges met verschillende soorten uurwerken aanbiedt. We hebben het dan over automatische-, mechanische- en quartz uurwerken. De uurwerken zijn afhankelijk van het model horloge, uitgerust met een Zwitsers of Japans uurwerk.

Iron Annie is een horlogemerk met een mooi verhaal en een duidelijke passie voor de legendarische luchtvaartindustrie. De naam van dit merk valt bijvoorbeeld terug te voeren naar de JU-52 vliegtuigen met registratie D-AQUI. Deze werden destijds door de Amerikanen bewonderend Iron Annie gedoopt. Deze vliegtuigen stonden erom bekend robuust en betrouwbaar te zijn. Kenmerkend was bovendien het onderscheidend design en de hoogstaande techniek achter de vliegtuigen. De Iron Annie horloges hebben deze eigenschappen ook allemaal te bieden, waardoor deze naam niet alleen een stukje nostalgie met zich meebrengt, maar ook nog eens zeer passend is. Kwaliteit en afwerking staan bij de ontwikkeling van de Iron Annie horloges hoog op het prioriteitenlijstje. Ook innovatie heeft Iron Annie hoog in het vaandel staan, waardoor je met een Iron Annie horloge een sterk staaltje techniek in huis haalt. Elk Iron Annie horloge is verkrijgbaar met een prachtige lederen of Milanese edelstalen horlogeband. Zo heb je jouw favoriete horloge eenvoudig geheel naar je eigen smaak!

De horloges binnen de collectie van Iron Annie zijn tijdloos en kwalitatief zeer goed. De collectie bestaat uit verschillende series en Iron Annie biedt zoals genoemd veel keuze. Een belangrijk onderdeel van de collectie van Iron Annie zijn de pilotenhorloges. Deze horloges zijn uitgevoerd in een retro uitstraling en een directe verwijzing naar de vliegtuigen van weleer. In de collectie van Iron Annie speelt ook de Bauhaus kunststroming een belangrijke rol. Deze stroming staat voor minimalisme en een ingetogen design. Dit komt bij de Iron Annie Bauhaus horloges tot uiting in eenvoudige designs en rustig ogende wijzerplaten. Kenmerkend bovendien voor deze horloges zijn onder meer de dunne horlogekasten. Wat betreft kleur zien we binnen deze serie wel diversiteit. Verschillende tinten bruin, maar ook blauw en zwart passeren de revue. De horloges uit de Bauhaus serie zijn mede door hun ingetogen karakter gemakkelijk te combineren met verschillende soorten en stijlen outfits. De horloges in de Bauhaus serie zijn er met de verschillende soorten uurwerken, automatische- mechanische en quartz uurwerken. Verschillende modellen in deze bijzondere serie bieden mooie extra functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een glazen bodem, gangreserve aanduiding en lichtgevende indicatoren.

Een andere mooie serie binnen de Iron Annie collectie is de Iron Annie Jubilaumsmodell serie. Deze horloges zijn speciaal ontworpen ter ere van het 30-jarige bestaan van de horlogeproducent Pointtec. Deze horloges zijn gelimiteerd in aantal stuks en daarmee uniek en extra aantrekkelijk voor de liefhebber of verzamelaar. Binnen deze serie horloges is er uiteraard ook weer gekozen voor enkel hoogwaardige materialen, denk hierbij aan extreem sterk saffierglas, edelstaal en kwaliteitsleder. Ook deze serie heeft weer verschillende extra’s te bieden zoals datumaanduiding, secondewijzer en gangreserve aanduiding. De uitstraling van de Iron Annie Jubilaumsmodell horloges laat zich het best omschrijven als traditioneel, klassiek en stijlvol.

Dan is er nog de Iron Annie Amazonas serie. De inspiratie voor deze serie horloges, vinden we in de historische luchtvaart van zowel passagiers als vracht in Zuid-Amerika. De horloges uit de Iron Annie Amazonas serie ogen rustig, overzichtelijk en klassiek.  Ook is er met name gebruik gemaakt van klassieke kleuren, zoals donkerblauw en donkerbruin. Ook wat betreft de bijzonder mooie lederen horlogebanden zien we diverse kleurstijlen. Er zijn verschillende modellen in deze serie waarop je ook de maanfase kunt zien. Dit is niet alleen een mooie functionaliteit, maar ook een mooi accent op de wijzerplaat te noemen. Daarnaast bieden verschillende modellen ook diverse andere extra functionaliteiten.

Bovengenoemde series zijn uiteraard slechts een deel van de mooie collectie van Iron Annie. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar horloge van hoogwaardige kwaliteit en een passie hebt voor de historische luchtvaartindustrie is de collectie van dit merk absoluut het bekijken waard. Ook voor de echte verzamelaar is Iron Annie een zeer interessant merk. Daar kan een speciaal horloge met een verhaal en bijzondere achtergrond zeker niet ontbreken!

BensonTrade is al ruim 15 jaar officieel dealer van Junkers, Zeppelin en sinds 2 jaar ook van Iron Annie (sinds de oprichting van Iron Annie). Wij bieden een fraaie collectie van Iron Annie horloges, duidelijke garantie van minimaal 2 jaar en zeer belangrijk: scherpe prijzen. Wij leveren elk Iron Annie horloge in een chique horlogebox met handleiding. Binnen Nederland verzenden wij gratis. Uiteraard kan je in onze webshop betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving. Bekijk snel de actuele Iron Annie horlogecollectie en laat je verrassen door Duitse kwaliteit voor zeer leuke prijzen!