Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinders van 2024

Geplaatst op 8 juli 2024 om 10:39 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een watchwinder voor jouw automatische horloges, wil je daarbij altijd gaan voor kwaliteit. Daarnaast is voor de meeste liefhebbers en/of verzamelaars van automatische horloges ook het design van een watchwinder van groot belang. Tenslotte wil je jouw stijlvolle horloges niet zomaar in iedere willekeurige watchwinder opwinden, opbergen en presenteren. Een luxe automatisch horloge wordt met zorg en aandacht geselecteerd, dus hetzelfde zou moeten gelden voor de daarbij behorende watchwinder. Kiezen voor een watchwinder van hoge kwaliteit in een stijlvol design betekent niet altijd de hoofdprijs betalen. Er zijn verscheidene watchwindermerken te vinden die echt hoogwaardige kwaliteit bieden op dit gebied, tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast zijn er ook watchwindermerken die prijziger zijn, maar daarbij wel uitblinken met de unieke en uiterst luxe designs van de watchwinders. In dit artikel besteden we graag aandacht aan een aantal watchwinders uit beide genoemde categorieën.

Benson Compact watchwinder

De eerste watchwinder die we graag bij je onder de aandacht willen brengen is afkomstig uit de collectie van het merk Benson. Benson is een innovatief watchwindermerk van Nederlandse bodem, dat onder meer bekend staat om de uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding van de watchwinders uit de collectie. Een fraaie watchwinder uit één van de meest luxe series uit de collectie van Benson, is de Benson Black Series 4.16.B. Deze watchwinder heeft een grotere capaciteit en biedt zodoende ruimte voor het opwinden van vier automatische horloges tegelijk. Dit model is met de hand gemaakt van hout en is zeer goed afgewerkt. Zo is deze Benson Black Series 4.16.B voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. De Benson Black Series 4.16.B biedt naast de opwindcapaciteit voor vier automatische horloges ook nog een extra opbergruimte, waarin je nog eens drie horloges kunt opbergen. Je kunt hierbij denken aan mechanische- of quartz horloges. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen eventuele andere sieraden of manchetknopen op te bergen in deze opbergruimte. De opbergruimte is afgedekt met een speciale soft-close deksel aan de bovenkant van de watchwinder. Aan de voorkant van de Benson Black Series 4.16.B is deze voorzien van een glazen deurtje, waarmee ook de ruimte waar de horloges worden opgewonden afsluitbaar is. De binnenkant van de watchwinder is uitgerust met een speciaal soft velvet, ter bescherming van jouw horloges tegen beschadiging.

Dit model is verder voorzien van speciale flexibele horlogehouders. Hierdoor past vrijwel ieder formaat horloge probleemloos in de Benson Black Series 4.16.B. Ieder horloge kan bovendien van de ideale wijze van opwinding worden voorzien, doordat de rotoren afzonderlijk in te stellen zijn met behulp van het handige touchscreen. Hiermee bepaal je in een handomdraai de draairichting en het aantal turns per day voor ieder horloge apart. De Benson Black Series 4.16.B wordt aangedreven door hoogwaardige Japanse motoren die de opwinding van jouw horloges in stilte en op energiezuinige wijze verzorgen. Wanneer je wilt, kun je ervoor kiezen de ingebouwde LED verlichting in te schakelen. Hiermee heb je altijd een perfect zicht op je horloges. Naast de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, biedt deze watchwinder van Benson ook nog een handige speedwinding functie. Hiermee voorzie je jouw automatische horloge in korte tijd van de benodigde energie. Tot slot is de watchwinder voorzien van een handige USB aansluiting en is deze werkzaam middels netstroom met behulp van een adapter.

De tweede watchwinder waarover we je graag meer vertellen, is ook van het merk Benson. We hebben het dan over de Benson Swiss Series Four 4.20 Green Leather, dit betreft een Limited edition. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van vier automatische horloges tegelijk. Dit model valt op door de fraaie lederen buitenkant in combinatie met de zwarte binnenkant. Ook dit model is afsluitbaar met een glazen deurtje, waarmee je jouw horloges optimale bescherming kunt bieden. Deze Benson Swiss Series Four 4.20 Green Leather is uitgerust met Swiss made motoren, waarmee je altijd zeker bent van een doeltreffende, betrouwbare en veilige wijze van opwinding voor je automatische horloges. Dit model is bovendien in zijn geheel in Nederland geassembleerd, waarbij de kwaliteit en afwerking op ieder moment gewaarborgd zijn. De watchwinder is verder voorzien van een speciaal veiligheidssysteem, waardoor de motor automatisch ontkoppelt als er een horloge geplaatst of juist verwijderd wordt. Met het handige LCD scherm kun je de draairichting en het aantal rotaties per dag voor ieder horloge individueel bepalen. Bovendien is de Benson Swiss Series Four 4.20 Green Leather uitgerust met een handige LED verlichting, waardoor je jouw automatische horloges desgewenst in het zonnetje kunt zetten. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De derde watchwinder die we graag nader voor je willen uitlichten, is de Paul Design Gentlemen 4+6 Black. Paul Design is een merk uit het UK, dat de nadruk legt op de productie van hoogwaardige watchwinders tegen aantrekkelijke prijzen. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is een watchwinder met ruimte voor het opwinden van vier automatische horloges, maar biedt daarnaast ook een extra opbergruimte voor nog zes horloges. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is gemaakt van hout en zowel wat betreft het exterieur als het interieur uitgevoerd in de kleur zwart. De watchwinder is afsluitbaar met een glazen deurtje. De basis van deze watchwinder bestaat uit hoogwaardige Japanse motoren van het merk Mabuchi. Deze watchwinder is verder uitgerust met een moderne LED verlichting en een handig bedieningspaneel waarmee je de Paul Design Gentlemen 4+6 Black per rotor afzonderlijk kunt instellen wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De energievoorziening van de watchwinder verloopt met behulp van een adapter.

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een watchwinder voor een enkel horloge, met een uniek en exclusief design, is de Bernard Favre Planet Silver watchwinder een hele mooie optie voor jou. Deze prachtige watchwinder is een plaatje op zich. De Bernard Favre Planet Silver is gemaakt van onder meer edelstaal. De fraaie zilverkleurige ringen met in het midden de houder voor het horloge, is geplaatst op een luxe mat zwarte voet. Dit model van het merk Bernard Favre is voorzien van een high-end Swiss made motor, waarmee je jouw automatische horloge een perfecte en veilige opwinding biedt. Doordat de Bernard Favre Planet Silver bovendien is uitgerust met een ingebouwde accu voor honderd dagen, kun je dit model met jouw horloge ook in een kluis opbergen. De watchwinder is verder voorzien van een LED indicator, waarmee je op ieder moment de status van de Bernard Favre Planet Silver kunt raadplegen. Met de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en USB aansluiting biedt het bijzondere merk Bernard Favre met deze watchwinder het complete plaatje.

Wanneer je één van de genoemde watchwinders wilt bestellen voor jouw automatische horloges, kun je dit gemakkelijk en veilig doen bij ons in de webshop. Bekijk dan ook nu ons fraaie aanbod hoogwaardige modellen en maak je keuze!