Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Zeppelin horloges, een merk met historie

Geplaatst op 22 maart 2022 om 10:26 uur

Ben je op zoek naar een horloge van een horlogemerk dat een fraaie historie heeft? Dan ben je aan het goede adres bij het Duitse horlogemerk Zeppelin. De naam van dit bijzondere merk refereert aan de majestueuze Zeppelin die een grote rol heeft gespeeld in de luchtvaarthistorie. Een zeppelin is een luchtschip dat enorm groot was en op unieke wijze mensen en goederen vervoerde. Tegenwoordig zijn er nog wel zeppelins, maar zeer weinig en ze worden alleen gebruikt voor het toerisme.

De Zeppelin was niet alleen een zeer elegante wijze van reizen, maar ook uitermate fascinerend. Deze fascinatie en elegantie heeft men bij Zeppelin geambieerd te vangen in de tijdloze designs uit de collectie. De horloges uit de collectie van Zeppelin laten zich dan ook goed omschrijven als nostalgische modellen voorzien van technische finesse en een tijdloze uitstraling.

De horlogecollectie van Zeppelin is zeer divers te noemen. Zowel wat betreft de verscheidenheid aan designs, als wat betreft het soort uurwerk is er een brede keuzemogelijkheid beschikbaar. Het merk biedt namelijk zowel quartz-, als automatische- en mechanische uurwerken. Bovendien zijn de horloges van Zeppelin goed betaalbaar en bieden zij de echte Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid. Dit maakt dat het merk ook bekend staat om de goede prijs-/kwaliteit verhouding en met deze combinatie van factoren een breed publiek weet te interesseren. Doordat Zeppelin een wat kleiner merk is, heeft het merk daarnaast extra aandacht voor kwaliteit en afwerking.

Verschillende series horloges uit de collectie van Zeppelin spreken tot de verbeelding. Een horloge uit de collectie dat we graag uitlichten is de Zeppelin 100 Years 7618M-1, afkomstig uit de Zeppelin 100 years serie. Dit jubileummodel heeft zowel een horlogeband als een horlogekast welke is gemaakt van edelstaal. De horlogekast is 13 mm dik en heeft een doorsnede van 42 mm. Verder is de wijzerplaat van dit horloge zilver van kleur en is het horloge voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA. Dit horloge van Zeppelin is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De Zeppelin 100 Years 7618M-1 biedt naast een datumaanduiding en secondewijzer, ook een mooie chronograaf functie en tachymeter. Het horloge is bovendien voorzien van maar liefst 27 edelstenen.

Een tweede model dat we graag onder de aandacht brengen is de Zeppelin LZ129 Hindenburg 7036-3. Dit horloge valt onder de Zeppelin LZ 129 Hindenburg serie. Het horloge valt op door de klassiek blauwe kleur die zowel in de lederen horlogeband als op de wijzerplaat is doorgevoerd. De  combinatie van het klassiek blauw met de rosé kleurige horlogekast, geven het horloge een chique en elegante uitstraling. Dit model is uitgerust met een Ronda Swiss made quartz uurwerk en biedt naast de secondewijzer en datumaanduiding ook een maanfase indicatie. De horlogekast van dit horloge is 10 mm dik en heeft een doorsnede van 40 mm. Tot slot is dit model tot 30 meter waterdicht en sluit het met een doornsluiting.

Ook met de Zeppelin LZ120 Rome 7196-2 uit de LZ 120 Rome serie kies je voor een klassiek model met een stijlvolle uitstraling. Het horloge heeft een comfortabele horlogeband gemaakt van kwalitatief bruin leder. De wijzerplaat is zwart van kleur en combineert goed met de rosé kleurige kast. De horlogekast van dit horloge heeft een dikte van 13 mm en een doorsnede van 41 mm. Voor dit horloge is eveneens gebruik gemaakt van een Swiss made quartz uurwerk, ditmaal van het merk ETA. Verder is het horloge voorzien van gehard mineraalglas en is het tot 50 meter waterdicht. Dit horloge sluit met een doornsluiting. Tot slot heeft dit model verschillende mooie extra functionaliteiten. Niet alleen biedt dit horloge een datumaanduiding en een secondewijzer, maar ook een tachymeter, chronograaf functie en een stopwatch functie. Dit maakt dit horloge zeer compleet en daarmee extra interessant.

Het laatste model dat we beschrijven is de Zeppelin Night Cruise 7260-2. Dit is wat betreft uitstraling een heel ander model dan de eerder genoemde modellen. Dit horloge is het best te omschrijven als een sportief, robuust en stoer horloge. Zowel de horlogeband, als de horlogekast en het uurwerk zijn uitgevoerd in de kleur zwart. Verder is er gewerkt met accentkleuren als rood en wit. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal PVD en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42 mm. De Zeppelin Night Cruise 7260-2 is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Het horloge is verder voorzien van gehard mineraalglas. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een automatisch uurwerk. Ook bij dit horloge hebben we een mooi lijstje met extra functionaliteiten te bieden. Zo is het horloge voorzien van een datumaanduiding, secondewijzer, gangreserve aanduiding en een dagaanduiding.

Wanneer je ervoor kiest om bij ons in de webshop jouw favoriete Zeppelin horloge te bestellen, ontvang je deze uiteraard in een luxe officiële box. Bovendien heb je bij deze aankoop 2 jaar garantie. Je kiest hiermee voor een horloge dat degelijk en betrouwbaar is en bovendien voorzien van de modernste technologie. Dit in combinatie met de stijlvolle uitstraling van de horloges, de sublieme afwerking en de aantrekkelijke prijzen, maken een Zeppelin horloge een uitstekende keuze.