Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Laco pilotenhorloges | Collectie 2022

Geplaatst op 16 maart 2022 om 16:35 uur

Het pilotenhorloge weet steeds weer de interesse te wekken van horlogeliefhebbers. Er zijn verschillende merken binnen de horlogerie, die met name met de productie van pilotenhorloges naam hebben weten te maken. Een bijzonder pilotenhorlogemerk met een uitgebreide historie is het Duitse merk Laco (Lacher & Co). Laco is opgericht in 1925 en produceert al sinds 1940 pilotenhorloges die zeer aansprekend zijn. Laco kiest hierbij voor zeer hoogwaardige materialen en maakt gebruik van het pure vakmanschap van uiterst bekwame ambachtslieden.

De Laco horloges worden allen vervaardigd in Pforzheim in Duitsland. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog wist Laco de productie van kwalitatieve horloges voort te zetten. Als één van de weinigen mochten zij horloges maken voor de Duitse luchtmacht, wat veel zegt over het vertrouwen in de kennis, kunde en betrouwbaarheid van het merk.

Wanneer we de horlogecollectie van Laco bekijken valt het op dat de verschillende pilotenhorloges een retro uitstraling hebben. Hiervoor is gekozen om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke ontwerpen te blijven waarmee Laco zich onderscheidde van andere merken. Maar ook moderne horloges zijn goed vertegenwoordigd in de collectie van Laco. Ambitie en passie voor het vak van de horlogemaker heeft Laco door de jaren heen gedreven horloges te produceren die opvallen door hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook vandaag de dag is dit nog kenmerkend voor de horloges van Laco. Ieder horloge afzonderlijk wordt tot in het kleinste detail afgewerkt en voorzien van de modernste techniek. Daarnaast is stijl en klasse zeer belangrijk voor het merk en dat is te zien aan de horloges in de collectie. Voor de echte liefhebber en fervent verzamelaar kan een horloge van Laco simpelweg niet ontbreken. Een horloge van Laco is bovendien niet alleen van een perfecte kwaliteit, maar ook nog eens betaalbaar. De prijs-/kwaliteit verhouding is dan ook zeer goed. De collectie is behalve toegankelijk voor mensen met een minder breed budget, ook nog eens zeer divers op het gebied van het soort uurwerk. Laco biedt horloges met zowel automatische- als mechanische- en quartz uurwerken. Dit maakt dat er voor elke persoonlijke voorkeur wel een Laco horloge verkrijgbaar is.

We lichten graag een drietal horloges uit afkomstig uit de collectie van Laco. Een eerste horloge dat we nader bespreken is de Laco Chronographen 861918 Seattle. Dit horloge combineert een wijzerplaat in een heldere kleur zilver met een horlogeband gemaakt van nato in de kleur groen. De accenten op de wijzerplaat zijn uitgevoerd in een lichtere groene tint. Wat betreft kleur is dit horloge dan ook al zeer aansprekend. De horlogekast is 10 mm dik en heeft een doorsnede van 42 mm. Verder is er gebruik gemaakt van gehard mineraalglas en is dit horloge 50 meter waterdicht. Het horloge sluit met een doornsluiting. Op technisch gebied beschik je met dit horloge om te beginnen over een mooie chronograaf functie. Daarnaast is dit model voorzien van een secondewijzer, datumaanduiding, lichtgevende indicatoren en een stopwatch functie. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een quartz uurwerk van kwaliteit.
 
Een tweede model uit de collectie van Laco is de Laco Classics 862076 Petrol 40. Dit horloge valt op door de levendige kleur groen waarvoor is gekozen voor zowel de wijzerplaat als de nato horlogeband. Met deze kleur horloge heb je een echte eyecatcher te pakken. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en doorsnede van 40 mm. Dit horloge is eveneens tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Dit model is voorzien van een automatisch uurwerk, voor de echte liefhebber. Verder biedt dit horloge een datumaanduiding en een secondewijzer.

Het derde horloge van Laco dat we willen benoemen is de Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm. Dit retro pilotenhorloge voert je terug naar de tijden van weleer. De donkerbruine lederen horlogeband in combinatie met de zwarte wijzerplaat met witte accenten heeft een nostalgische insteek. Dit horloge is tevens tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De edelstalen horlogekast heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42 mm. Verder is het horloge voorzien van Superluminova C3 en blue markers. Ook een datumaanduiding en secondewijzer ontbreken hier niet. Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm is uitgerust met een mechanisch uurwerk (opwinding).

Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm

Naast de drie bovengenoemde modellen bieden wij in onze webshop een breed assortiment Laco horloges aan. Een aantal modellen hiervan zijn nu extra aantrekkelijk geprijsd, door een mooie korting. Neem eens een kijkje bij de horloges van Laco. Zeker als je een liefhebber bent van pilotenhorloges en een stukje historie, is dit merk erg aan te raden. Met een horloge van Laco kies je voor kwaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid. Maar daarnaast ook voor hoogstaande techniek en oog voor detail. Een stijlvol horloge van Laco is passend bij verschillende soorten outfits en daarmee goed te combineren met vele stijlen.

Als officieel dealer van Laco horloges leveren wij de horloges met 2 jaar garantie in een luxe officiële horlogebox met handleiding bij je thuis!


10-03-2022 Locman horloges