Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 1 horloge

Geplaatst op 22 september 2021 om 10:54 uur

Een watchwinder is de meest gebruikte accessoire voor automatische horloges. Het zorgt ervoor dat de horloges optimaal voorzien zijn van energie en daardoor netjes op tijd blijven lopen. Een stilstaand automatisch horloge is met een watchwinder verleden tijd. Deze horlogeaccessoire draait de horloges zachtjes rond waardoor de veer in het uurwerk wordt gespannen. Hierdoor blijft het horloge lopen en is het direct gereed om te dragen. Je hoeft dus nooit meer het horloge op te winden en de tijd en datum opnieuw in te stellen. Handig maar zeker ook goed voor het behoud van jouw automatische horloges.

In dit artikel schrijven we over de watchwinder voor 1 horloge. Dit type watchwinder is vaak compact en heeft één motor die de rotor aandrijft waarop het horloge wordt bevestigd. Vaak zijn watchwinders voor 1 horloge relatief klein en compact. Meestal zijn ze puur gericht op het volbrengen van hun taak, het opwinden van 1 automatisch horloge, en bieden ze weinig extra luxe en functies. Bij watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van meerdere horloges zie je vaak dat ze extra opbergruimte, LED verlichting of een deurtje hebben. Deze eigenschappen heeft een watchwinder die geschikt is om 1 automatisch horloge op te winden vaak niet. Dit wil echter niet zeggen dat ze automatische horloges minder goed opwinden. Integendeel, ze doen precies waarvoor ze bedoeld zijn.

Er is veel keus op gebied van watchwinders voor 1 horloge. Bekende merken die elke horlogeliefhebber wel kent zijn Swiss Kubik, Benson en Bernard Favre. Maar ook RDI uit Zwitserland en Chronovision uit Duitsland maken uitstekende watchwinders waarmee je één automatisch horloge kan opwinden. Belangrijk is dat je een merk en model kiest dat gebruik maakt van een solide motor. Deze motor vormt namelijk de basis van het apparaat. Als je grotere en zwaardere horloges wilt opwinden is de keuze voor een Japanse, Duitse of Zwitserse motor zeker aan te raden.

Als je naar een watchwinder voor 1 horloge zoekt onder de 200,00 euro (incl. BTW) dan hebben we een paar interessante modellen voor je. De Benson Compact 1.17. Black Leather watchwinder is een goed voorbeeld. Dit model is compact, zwart van kleur en bedekt met fraai leder. Dit model stel je in via het LCD schermpje aan de achterkant waardoor je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag kan selecteren. De horlogehouder is flexibel en geschikt voor elk gangbaar horloge. Eigenlijk gelden bovenstaande eigenschappen ook voor de Benson Compact Single 1.WAS watchwinder. Alleen is dit model in walnoot hout uitgevoerd en heeft een fraaie chromen ring om de rotor voor een extra luxe uitstraling. Wil je een wat sportiever model met carbon fibre uitstraling dan kom je uit bij de Benson Compact 1.17. Carbon Fibre watchwinder. Deze watchwinder biedt alles wat je nodig hebt om een automatisch horloge perfect van energie te voorzien.

Wanneer je iets meer te besteden hebt en graag een watchwinder met Duitse motor wilt kopen dan zijn de watchwinders van Chronovision een goede keuze. Dit merk begint vanaf 479,00 euro (incl. BTW). Deze modellen die geschikt zijn voor het opwinden van 1 horloge worden gemaakt in Duitsland en hebben een sterke motor. Een ander leuk voordeel is dat elk model is uitgevoerd met Bluetooth techniek waardoor je de watchwinder instelt via een app via de bluetooth verbinding van je mobiele telefoon.

Wil je een watchwinder van Zwitserse afkomst die perfect past bij jouw Zwitserse horloges? Dan adviseren wij je om de Swiss Kubik watchwinders te bekijken. Deze collectie bestaat uit de Startbox en Masterbox series. De Swiss Kubik Startbox watchwinders zijn instapmodellen en beschikbaar vanaf 445,00 euro (incl. BTW) en de Masterbox modellen zijn iets luxer uitgevoerd en ook leverbaar voor 2, 3, 4, 6 en 8 automatische horloges. De Swiss Kubik Masterbox watchwinders beginnen vanaf 695,00 euro (incl. BTW). Swiss Kubik biedt een zeer kwalitatieve watchwinder voor 1 horloge waarvan je jarenlang plezier zal hebben. Een belangrijk voordeel van dit merk is dat je batterijen kunt gebruiken in de watchwinder waardoor deze tot wel 3 jaar blijft werken. Hierdoor kan je de watchwinder overal neerzetten, zelfs in een kluis zodat jouw automatische horloges optimaal veilig zijn.

De meeste horlogeliefhebbers beginnen met een watchwinder voor 1 horloge. Maar vaak worden er nieuwe horloges toegevoegd aan de collectie en hebben ze een grotere watchwinder nodig. Toch is een watchwinder voor 1 horloge heel handig en functioneel. Je kan ze vrijwel overal neerzetten, ze zijn makkelijk in gebruik en zeer betaalbaar. Als je een automatisch horloge hebt dan herken je het ongemak wanneer het horloge leeg is en stilstaat. Dit wil je als liefhebber voorkomen, maar zeker ook om tijd en moeite te besparen. Het is namelijk onhandig als je jouw automatische horloges steeds opnieuw moet instellen en opwinden. Het gebruik van een watchwinder voor 1 horloge is dan een uitkomst. De meeste horlogeliefhebbers kunnen simpelweg niet meer zonder een watchwinder.

Wanneer je op zoek bent naar een goede watchwinder en je komt er niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met een goed advies. Met meer dan 15 jaar ervaring op gebied van automatische horloges en watchwinders helpen we je graag verder. Wil je een watchwinder bestellen? In onze webshop vind je veel verschillende merken en kan je watchwinders vergelijken met elkaar. Wij leveren vrijwel alle modellen uit voorraad zodat je extra snel kan genieten van de aanblik van een ronddraaiend horloge!