Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Ultieme pilotenhorloges van RSC

Geplaatst op 24 januari 2023 om 10:26 uur

Wanneer je een bewonderaar bent van authentieke pilotenhorloges dan zijn er verschillende horlogemerken die echt interessant zijn. Deze merken vinden we natuurlijk tussen de wereldberoemde Zwitserse horlogemerken, maar ook dichter bij huis zijn prachtige horlogemerken te vinden met een bijzonder aanbod op dit gebied. Wij laten je graag kennis maken met een merk met historie en een schitterende horlogecollectie, die de meest fascinerende pilotenhorloges te bieden heeft. We hebben het dan over het Belgische merk RSC. RSC weet als geen ander de indrukwekkende luchtvaartgeschiedenis te vangen in hun unieke designs. Bovendien weet het merk een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden, waarmee het zijn pijlen richt op een breder publiek. In andere woorden, je hoeft geen duizenden euro’s uit te geven voor een leuk pilotenhorloge.

RSC Sopwith Hawker RSC 1011

Het eerste horloge dat het merk op de markt bracht vond zijn inspiratie in de Sopwith Camel. Dit vliegtuig heeft een belangrijke rol gespeeld in de Eerste Wereldoorlog en maakte daarmee dit model van RSC zeer interessant voor de liefhebber van zowel pilotenhorloges als van iconische vliegtuigen uit de geschiedenis. RSC werd (mede) opgericht door Ronald Steffen. Deze man was ook de designer bij RSC en vond zijn inspiratie na het eerste treffende design bij allerhande historische vliegtuigen. Zo dienden onder andere Mustangs, Spitfires en straaljagers als inspiratiebron, maar ook vrachtvliegtuigen en bijvoorbeeld helikopters speelden hierbij een belangrijke rol.

Bijzonder en uniek zijn ook de oversized horloges uit de collectie van RSC. Deze horloges voeren ons onder andere terug naar de bekende squadrons uit Engeland, België, Nederland en Frankrijk. Kenmerkend voor deze horloges zijn de verschillende squadron logo’s en details die verwerkt werden in de diverse designs. RSC kiest bewust voor een gelimiteerde oplage van 250 stuks per design. Dit maakt dat je met een horloge van RSC altijd een uniek stuk om de pols hebt, dat je niet snel bij een ander zult zien. Dit feit zorgt er onder andere voor dat een RSC horloge ook een waar collectors item genoemd kan worden. Iedere serie afkomstig uit de collectie van RSC, herbergt zijn eigen karakteristieke eigenschappen en unieke details. Graag nemen we enkele aansprekende horloges uit verschillende series van het merk voor je onder de loep.

De horloges uit de RSC Hawker serie bieden bijvoorbeeld een mooi verhaal. Deze horloges zijn opgedragen aan de Engelse vliegeniers en hebben daarmee een nostalgische uitstraling. De horlogekast van deze specifieke horloges zijn oversized en daarmee zeer sprekend om de pols. Een voorbeeld van een prachtig horloge uit de RSC Hawker serie, is de RSC Hawker RSC 1243. De horlogeband van dit horloge is gemaakt van een prachtige kwaliteit leder en uitgevoerd in de kleur zwart. Op de horlogeband prijkt de naam RSC. Daarnaast is de band voorzien van lichter gekleurde stiksels. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en voorzien van verschillende typerende accenten in onder andere de kleuren beige en rood. Dit model sluit met een doornsluiting en is bovendien voorzien van gehard mineraalglas. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 10mm en een doorsnede van maar liefst 48mm. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een hoogwaardig Miyota uurwerk. Daarnaast biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Het tweede horloge waar we je graag meer over vertellen, de RSC Sopwith Hawker RSC 1011, is afkomstig uit de RSC Sopwith Hawker serie. Ook bij dit horloge zien we een oversized edelstalen horlogekast met een doorsnede van 48mm. De dikte van de horlogekast is 10mm, wat het horloge comfortabel te dragen maakt. De wijzerplaat van dit horloge is absoluut uniek, onder meer door de verschillende fraaie details en accenten. De horlogeband van dit model is gemaakt van hoogwaardig leder en heeft een dikte van 4mm. Ook op deze horlogeband zien we de naam van RSC terug. De horlogeband is bovendien versierd met diverse grijze stiksels, wat het horloge een sportieve uitstraling geeft. Ook dit horloge is voorzien van gehard mineraalglas en sluit met een doornsluiting. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en voorzien van een kwalitatief Miyota uurwerk. Tot slot heb je met dit horloge de beschikking over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Binnen de RSC SPAD XIII serie vinden we onder meer de RSC SPAD XIII France RSC305. Kenmerkend voor de horloges uit deze serie zijn onder meer de speciale donkergrijze wijzerplaat. Deze zien we dan ook terug bij de RSC SPAD XIII France RSC305. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal PVD, in de kleur zwart. Deze heeft een doorsnede van 48mm en een dikte van 10mm. Dit horloge is voorzien van gehard mineraalglas en is waterdicht tot 50 meter. Het Miyota uurwerk zorgt voor een zeer betrouwbare basis en nauwkeurige tijdsweergave. Bijzonder en exclusief detail is de aanduiding ‘Aeronautique Militair’ op het horloge. De datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren maken het plaatje compleet.

Met bovenstaande 3 modellen uit de exceptionele collectie van RSC, hebben we slechts een kleine greep uit de diverse mogelijkheden voor je uitgelicht. Je vindt deze unieke modellen (en meer) bij ons in de webshop. Wij leveren de horloges van RSC met 2 jaar garantie in een luxe horlogebox. Met een horloge van RSC kies je voor kwaliteit en betaalbaarheid, wat ons betreft een gouden combinatie!