Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Luwima watchwinders | Collectie 19/20

Geplaatst op 4 september 2019 om 15:14 uur

Een watchwinder is een absoluut vitaal onderdeel van de verzameling van een fan van automatische horloges. Elk automatisch horloge dient voor de benodigde energie gedragen te worden of op een andere manier voorzien te worden van de juiste beweging om deze energie op te wekken. Een kwalitatief goede watchwinder bootst de natuurlijke polsbeweging zeer nauwkeurig na. Hierdoor blijft een automatisch horloge of zelfs meerdere horloges gewoon lopen wanneer deze niet gedragen worden. Door te voorkomen dat een automatisch horloge stil komt te staan, voorkomt men onnauwkeurigheden in de tijd- en datum weergave en slijtage.

Luwima watchwinder

Er zijn diverse watchwinder merken van verschillende kwaliteit en oorsprong. Veel van de watchwinders gebruiken een soortgelijke techniek voor het opwinden van horloges. Er zijn echter ook een aantal merken die een uniek eigen systeem hebben ontwikkeld om automatische horloges in hun energiebehoefte te voorzien. Een voorbeeld van een watchwinder merk met een geheel eigen visie en unieke wijze van opwinding is het Duitse merk Luwima. Helemaal in lijn met de gedachte ‘vorm volgt functie’ ontwikkelt Luwima watchwinders met een geavanceerde technologie. Dit maakt Luwima een zeer interessant merk voor de echte horlogeliefhebber. Een combinatie van vakmanschap, innovatie, zeer fraai materiaalgebruik en hoogwaardige techniek maakt dat de high-end Luwima watchwinders kunnen worden bestempeld als één van de beste in hun soort.

De Luwima watchwinders worden gemaakt in Duitsland. Ze bestaan uit gefreesde onderdelen welke allen op maat zijn gemaakt. Voor de ontwikkeling van de watchwinders van Luwima worden de meest moderne technieken ingezet. De verschillende modellen worden gemaakt van aluminium. Dit materiaal staat bekend om haar duurzaamheid en robuustheid. Daarnaast is aluminium zeer licht in gewicht en daardoor makkelijk hanteerbaar. De watchwinders voorzien met per dag 650 rotaties rechtsom en vervolgens 650 rotaties linksom perfect in de benodigde energiebehoefte en zijn geschikt voor alle automatische horloges.

Naast een goede technologie en kwaliteit, wil het oog natuurlijk ook wat. Luwima watchwinders hebben een luxe en stijlvolle uitstraling en zijn met hun unieke design een moderne eyecatcher in uw interieur. In onze collectie zijn verschillende series Luwima watchwinders verkrijgbaar, zoals de Business Black- en Silver serie en de Premium Chrome serie. De watchwinders in de Premium Chrome serie zijn voorzien van een chroom coating, waarmee kwaliteit en moderne look nog extra worden versterkt.

Wij leveren de Luwima watchwinders met handleiding en twee jaar garantie.