Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Epos horloges | Zwitserse perfectie

Geplaatst op 31 augustus 2019 om 07:44 uur

In onze webshop bieden wij vele horlogemerken aan. Zwitsers, Duits, Japans of zelfs Nederland. We verdiepen ons graag wat verder in een merk en haar historie uit interesse maar ook om te bepalen of een horlogemerk goed in onze collectie zou passen. In dit artikel schrijven we over Epos, een Zwitsers horlogemerk met een fraaie geschiedenis dat hedendaags nog altijd prachtige automatische horloges fabriceert met het Swiss made label. Kwaliteit en originaliteit gegarandeerd!

Het Zwitserse horlogemerk Epos bestaat al sinds 1925 en heeft daarmee een ruime historie en naam opgebouwd. Het merk begon haar avontuur onder de naam James Aubert SA en werd opgericht in de Vallée de joux, welke ook wel bekend staat als ‘de wereld van de mechanische horloges’. James Aubert was een zeer bekwaam horlogetechnicus. Hij besteedde veel tijd en aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe technieken op horlogegebied en heeft het bedrijf daarmee op een hoger plan weten te brengen, met name op het gebied van de zogenaamde ‘minute repeaters’ en chronografen. Ook zijn zoon, aan wie Aubert het bedrijf later overdeed, is verantwoordelijk voor diverse innovaties wat betreft de horlogetechniek.

Epos 34381319630 watch

Wanneer in de jaren tachtig de populariteit van automatische horloges drastisch afneemt door de opkomst van het quartz horloge, zijn er weinig merken die deze nog willen produceren. Een uitzondering hierop is vaktechnicus Peter Hoofer, die in 1983 samen met zijn vrouw EPOS SA opricht. In nauwe samenwerking met Jean Fillon ontwikkelden zij geweldige collecties van automatische horloges. In 2002 werd het bedrijf overgenomen door leden van de familie Chonge-Foster, welke het bedrijf voortzetten en verder ontwikkelden tot aan de exceptionele collecties van nu.

Epos heeft een prachtige collectie van zowel heren- als dameshorloges en zelfs moderne zakhorloges. De kwaliteit van de Swiss made horloges is zeer hoog. De ontwerpen zijn traditioneel, degelijk en klassiek vormgegeven met de moderne technologie van tegenwoordig. Hiermee heeft Epos haar slogan gevangen in haar producten. Deze luidt dan ook zeer terecht: ‘the artistry of watchmaking’, want de hand van een bekwaam horlogetechnicus is er één van een vakman en een kunstenaar. Daarnaast is Epos zeer betaalbaar in vergelijking met bekende merken.

De horloges van Epos zijn voorzien van Zwitserse automatische uurwerken van ETA en Sellita, welke bekend staan om hun betrouwbaarheid en degelijkheid. De uurwerken zijn keurig afgewerkt met Cotes de Geneve en blauwe schroeven, waarmee het oog voor detail duidelijk naar voren komt. Elk horloge wordt met de hand gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen zoals saffierglas. Er zijn Epos horloges verkrijgbaar met zowel een prachtige lederen horlogeband, als met een stijlvolle edelstalen band. De collectie van Epos omvat diverse series, waaronder de Epos Emotion serie.  De horloges in deze serie zijn klassiek en ingetogen vormgegeven. De Epos original serie kenmerkt zich door een meer retro stijl. Maar ook voor de meer moderne smaak biedt Epos voldoende mogelijkheden. De Epos sportive serie hebben een stoere en sportieve uitstraling.  

Wij leveren elk Epos horloge in de luxe officiële box met handleiding en twee jaar garantie. Bekijk snel onze collectie. Alle modellen zijn op voorraad en direct leverbaar.