Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Junkers horloges | SALE

Geplaatst op 26 november 2019 om 15:04 uur

Het Duitse horlogemerk Junkers, dat met name bekend staat om de bijzondere en unieke pilotenhorloges die het bedrijf produceert, vindt haar oorsprong in de legendarische vliegtuigindustrie. De naam van het merk is afkomstig van de naam van ingenieur en luchtvaartpionier Hugo Junkers, die indrukwekkende vliegtuigen heeft ontworpen die regelmatig werden ingezet in zowel WOI als WOII.  Junkers heeft op dit gebied diverse wereldrecords op haar naam staan. De basis van de Junkers horloges werd op deze wijze gevormd.

Voor zijn ontwerpen koos Hugo Junkers destijds voor een samenwerking met kunstenaars van de Bauhaus beweging. Deze kunststroming staat bekend vanwege het minimalisme dat bij deze ontwerpen naar voren komt. De vliegtuigen van Hugo Junkers kenmerkten zich verder onder meer  door het gebruik van golfplaten. Na de oorlog wist Junkers naam te maken in een geheel andere industrie, namelijk die van de horloges. De Bauhaus stroming speelt ook in de horloge collectie van Junkers een belangrijke rol.

De Junkers horloges worden gemaakt in Duitsland en staan vanwege onder andere de degelijke Duitse kwaliteit bekend als duurzaam en betrouwbaar. Daarnaast is het merk betaalbaar, wat betekent dat een Junkers horloge een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Het merk biedt in haar collectie horloges met allerlei verschillende soorten uurwerken zoals mechanische-, quartz- en automatische uurwerken. Vanwege dit gegeven, de kwaliteit en uit nostalgisch oogpunt zijn de horloges van Junkers een absolute aanrader voor elke horlogeliefhebber of verzamelaar. Zeker de liefhebber van pilotenhorloges zal zeer gecharmeerd zijn van het assortiment van Junkers.

Junkers Bauhaus 6060-5

De Junkers collectie kent diverse verschillende series horloges. De Junkers Bauhaus horlogecollectie komt hier duidelijk in naar voren met een ruime keus uit zowel dames- als herenhorloges. De minimalistische uitstraling en de dunne horlogekasten zijn kenmerkend voor deze horloges. Naast de Bauhaus horloges vinden we onder andere nog de G-38 horloges. Deze serie is een verwijzing naar een legendarisch vliegtuigontwerp van Hugo Junkers, de G-38. De serie laat zich het best omschrijven als tijdloos met een retro uitstraling. Een ander mooi voorbeeld zijn de cockpit JU52 horloges. De cockpit van de JU52 ligt hieraan ter inspiratie. Deze horloges hebben een sportief karakter.

Bij BensonTrade vindt u een zeer ruim assortiment Junkers horloges in de collectie. Op dit moment is er een uitverkoop van vele modellen. Een goed moment voor de liefhebber om te kiezen voor een mooi en stijlvol horloge met een bijzonder verhaal of natuurlijk om een prachtig cadeau aan te schaffen voor de feestdagen. BensonTrade levert de horloges van Junkers met twee jaar garantie in een luxe officiële horlogebox.