Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Junkers horloges | Duitse kwaliteit

Geplaatst op 20 juni 2019 om 09:33 uur

Het Duitse horlogemerk Junkers kent een bijzondere rol in een geheel andere industrie. Het merk werd in 1895 opgericht, door ingenieur Hugo Junkers. Junkers produceerde indertijd vliegtuigen, kenmerkend voor deze vliegtuigen waren de golfplaten die in de ontwerpen werden gebruikt. De vliegtuigen van Junkers hebben een onmiskenbare rol gespeeld in zowel WOI als WOII. Na de oorlog focust Junkers zich op een heel ander vakgebied, de horloge industrie. Hiermee werd een horlogemerk geboren met nostalgie met haar roots in de legendarische vliegtuigindustrie. Geïnspireerd op de luchtvaart produceert Junkers nu al geruime tijd prachtige pilotenhorloges.

Junkers Bauhaus 6030-5

Junkers liet zich voor de oorlog bij de bouw van de vliegtuigen inspireren door de minimalistische Bauhaus stroming, voor de ontwikkeling van deze ontwerpen werd dan ook samengewerkt met kunstenaars van deze kunststroming. Ook voor de horloges van Junkers (Bauhaus collectie) speelt deze expressionistische stroming een belangrijke rol. In de Junkers Bauhaus horlogecollectie vinden we minimalistische designs en dunne horlogekasten. Deze collectie is de meest bekende van de Junkers horloges. Daarnaast kent Junkers nog diverse andere series binnen haar collectie. Elke serie is stijlvol, klassiek en herbergt haar eigen verhaal. Er is keuze voor herenhorloges als voor dameshorloges.

De Junkers horloges worden gemaakt in Duitsland en staan dan ook voor duurzame Duitse kwaliteit. In de collectie van Junkers vinden we zowel automatische uurwerken als quartz- en  mechanische uurwerken, waardoor er voor elke horlogeliefhebber een Junkers horloge is dat bij hem past. De horloges van Junkers zijn daarnaast zeer betaalbaar.

Wij leveren elk horloge van dit fraaie Duitse horlogemerk met 2 jaar garantie, luxe box en handleiding. De meeste horloges zijn vanuit ons magazijn direct leverbaar.