Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Meccaniche Veneziane horloges | Zwitserse kwaliteit

Geplaatst op 30 augustus 2019 om 09:20 uur

Meccaniche Veneziane is een Italiaans horlogemerk dat absolute topkwaliteit levert. Een merk ontstaan uit een passie voor de techniek. De inspiratie voor de geboorte van dit merk vonden de oprichters, de gebroeders Alessandro en Alberto, in de prachtige klokkentoren van Venetië, Italië. Het mechanisme van de klok in deze imposante toren maakte dat zij hun liefde voor tijdloze stukken wilden omzetten in actie. Zij doken in de historie van de traditionele Venetiaanse horlogeproductie. Dit ambacht dreigde steeds meer verloren te gaan door de jaren heen en zij maakten het dan ook hun missie deze vorm van kunst terug te brengen naar het heden. Heel toepasselijk kozen zij voor hun merklogo voor het symbool van de tijdswaarneming, namelijk het kruis op de Saint Mark wachttoren. De naam Meccaniche Veneziane betekent vrij letterlijk vertaald ‘Mechanische apparaten uit Venetië’.

Meccaniche Veneziane Nereide 1202011

Behalve het prachtige verhaal achter dit bijzondere merk, onderscheiden Meccaniche Veneziane horloges zich onder andere door de uitermate hoge kwaliteit en prachtige designs. De Swiss made horloges zijn voorzien van Swiss made automatische uurwerken, waar de hoogstaande techniek achter schuilt waar beide broers zo geïntrigeerd door zijn geraakt. Een automatisch horloge kenmerkt zich door opwinding door beweging, een techniek waar dus geen batterij aan te pas komt. De sublieme kwaliteit van de horloges wordt onder andere gewaarborgd doordat elk horloge wanneer het klaar is nogmaals met de hand wordt geïnspecteerd, waarbij oog voor detail zeer hoog in het vaandel staat.

De horlogecollectie van Meccaniche Veneziane is stijlvol en modern en bestaat uit verschillende series horloges, zoals de Meccaniche Veneziane Nereide en de Redentore serie. De Nereide serie is daarnaast nog onderverdeeld in de Nereide-, Nereide Jubilee- en Nereide GMT serie. De horloges van Meccaniche Veneziane zijn allen waterdicht, de Nereide modellen zelfs tot 200 meter. BensonTrade biedt een ruim assortiment van dit prachtige Italiaanse horloge merk, met op dit moment veel verschillende nieuwe modellen.

De Meccaniche Veneziane horloges worden gemaakt van de beste materialen, zoals saffierglas, edelstaal en comfortabel leder. De horlogebanden zijn met de hand vervaardigd en gemaakt van een prachtige kwaliteit leer. Dit leer is afkomstig uit Veneto en Toscane. Zelfs aan de horlogedoosjes waarin de horloges geleverd worden is de uiterste zorg besteed door een echte vakman. Deze doosjes worden namelijk met de hand gemaakt door ambachtslieden uit Friuli, volgens de oude traditie van houtbewerking.

Elk Meccaniche Veneziane horloge wordt geleverd met 2 jaar garantie, luxe houten horlogebox, certificaat en handleiding.