Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Duitse Junkers Bauhaus horloges

Geplaatst op 6 november 2018 om 09:36 uur

Junkers werd in 1895 opgericht door de briljante ingenieur Hugo Junkers. Het bedrijf werd in de tijd bekend door hun vliegtuigen, die ook in WOI en WOII een belangrijke rol hebben gespeeld. Zeer kenmerkend voor de Junkers vliegtuigen waren de metalen golfplaten die hierbij werden gebruikt. De structuur is wereldberoemd geworden en nog steeds vliegen er Junkers vliegtuigen met deze uiterlijke stijl.

Junkers Bauhaus horloges

Na de oorlog bloeide er een andere industrie op voor Junkers,  het merk werd wereldwijd bekend met hun horloges in klassiek design maar ook diverse lijnen pilotenhorloges. De eenvoudige, stijlvolle ontwerpen worden gemaakt in Duitsland en verwijzen duidelijk naar de legendarische Duitse vliegtuigindustrie. Junkers heeft een ruime collectie horloges waarvan de Bauhaus serie het populairste is. Het merk biedt de keuze uit zowel quartz- als automatische horloges, voor dames en heren. Met een Junkers horloge heb je een echt Duits kwaliteitsproduct om je pols, aangezien alle Junkers horloges ook daadwerkelijk in Duitsland gemaakt worden. Momenteel is Junkers één van de grootste, qua aantallen, horlogemerken in Duitsland.

De populaire Bauhaus serie van Junkers is geïnspireerd op de Bauhaus kunststroming. Hugo Junkers was zelf een groot bewonderaar van expressionistische schilderkunst en modern design en koos om deze reden voor een nauwe samenwerking met de kunstenaars van de Bauhaus beweging. De bijzondere ontwerpen van zijn vliegtuigen waren hier het resultaat van en ook in de Bauhaus horloge serie komt deze kunststroming duidelijk terug. Kenmerkend voor deze horloges zijn de minimalistische designs en dunne horlogekasten. Daarnaast zijn de prijs meer dan acceptabel gezien de Duitse kwaliteit.

Koop je een Junkers horloge bij ons dan leveren wij vanuit voorraad met 2 jaar garantie (internationaal) en uiteraard wordt het horloge verpakt in een chique Junkers horlogebox.