Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Authentieke Elysee horloges

Geplaatst op 30 oktober 2018 om 11:32 uur

Het horlogemerk Elysee zag het levenslicht in 1920, opgericht door de Zwitserse horlogemaker Jacques Beaufort. Het eerste Elysee horloge kwam op de markt in 1921, een hoogwaardig dameshorloge van massief goud, bezet met edelstenen. In 1992 wordt het merk Elysee verkocht aan een Duitse zakenman, Reiner Seume. Hiermee wordt er voor het merk een nieuwe richting gekozen en richt men zich met name op de Duitse horlogemarkt. Het hoofdkantoor vestigt zich in Dusseldorf en de horloges worden gemaakt in Duitsland. Later breidt de doelgroep zich uit naar verschillende andere Europese landen, waaronder Nederland en België.

Elysee horloge

In de jaren die volgen raakt het merk betrokken bij de historische autosport. Coureurs als Graf Berghe von Trips en Jochen Mass fungeren als merkambassadeur. In 2013 worden er door de vereniging van juwelen en horloges uit Pforzheim richtlijnen opgesteld voor het 'made in Germany label', Elysee is hier vanaf het begin bij betrokken geweest. Hetgeen resulteert in de hedendaagse kwaliteit die terug te vinden is in de Elysee horloges.

Het merk gaat duidelijk voor kwaliteit en gebruikt enkel hoogwaardige materialen voor hun horloges. Het 316L roestvrij staal dat wordt verwerkt in de horloges, wordt ook gebruikt voor vliegtuigen en machines. De uurwerken zijn enkel van kwaliteitsmerken zoals Miyota, Ronda en Seiko.

Elysee staat ook voor innovatie, dit wordt duidelijk in hun filosofie: 'de kern van ons horlogemerk is de som van design en kwaliteit gecombineerd met de wensen van de horlogeliefhebber'. Het merk heeft een ruime collectie van klassiek tot sportief met zowel quartz- als automatische uurwerken. Daarnaast zijn de Elysee horloges, ondanks dat het een Duits kwaliteitsproduct is, verrassend betaalbaar.