Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 2.16.B watchwinder voor 2 horloges

Geplaatst op 12 juni 2024 om 12:42 uur

Automatische horloges hebben een bepaalde charme waardoor horlogeliefhebbers een voorkeur hebben voor horloges met een automatisch uurwerk. Het automatische uurwerk biedt een stukje techniek van de bovenste plank, waar bovendien de kennis en kunde van de horlogemaker het best in tot uiting komt.

Een automatisch horloge heeft namelijk enkel beweging nodig om te kunnen functioneren. Wanneer je je automatische horloge om de pols hebt, gebeurt dit als vanzelf. Door de bewegingen die jij ongemerkt met je pols maakt, wordt het horloge steeds opnieuw opgewonden. Wanneer je een automatisch horloge echter niet draagt, ontbreekt deze beweging. Dit kan zorgen voor stilstand van je horloge, omdat je horloge niet wordt opgewonden. Daar zitten verschillende nadelen aan. Zo kan stilstand van een automatisch horloge onnauwkeurigheden veroorzaken. Bovendien is het niet prettig als je je horloge steeds opnieuw moet instellen wat betreft tijd- en datum, maar bijvoorbeeld ook een GMT functie of maanfase indicatie.

Stilstand van je automatische horloge wil je daarom als echte liefhebber van mooie horloges zeker voorkomen. Een watchwinder van kwaliteit kan hier uitkomst bieden. Wanneer je je horloge niet draagt, plaats je deze in de watchwinder die er door het bieden van de juiste wijze van beweging voor zorgt dat jouw horloge wordt opgewonden. Dit gebeurt meestal door middel van rotatie. De juiste watchwinder biedt naast een goede wijze van opwinding ook een veilige opbergplaats voor jouw automatische horloge of misschien wel verzameling horloges.

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je op dit gebied wilt gaan voor kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs, biedt het Nederlandse merk Benson een heel uitgebreide collectie watchwinders. Benson staat bekend om de zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding van de watchwinders uit de collectie. Binnen de collectie van Benson vinden we onder meer de Benson Black Series watchwinders. Deze uiterst luxe lijn watchwinders biedt echte pareltjes, die niet alleen een hoge kwaliteit bieden, maar ook een zeer luxe uitstraling hebben en een hoog gebruikerscomfort bieden.

Wij vertellen je in dit artikel graag meer over een specifieke watchwinder uit deze serie van Benson, namelijk de Benson Black Series 2.16.B. Deze watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart, waarmee dit design passend is in vrijwel ieder interieur. De watchwinder is zeer goed afgewerkt, met maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, laat Benson op dit gebied niets aan het toeval over. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van een speciaal soft velvet. Deze zachte bekleding zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen van je horloges. De Benson Black Series 2.16.B. biedt niet alleen ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk, maar voorziet daarnaast ook nog in een extra opbergruimte voor nog eens 3 horloges. Aan de bovenkant is deze watchwinder uitgerust met een luxe soft close deksel. Ook aan de voorkant kan de watchwinder worden afgesloten, hier met een stijlvol deurtje van mineraalglas. Doordat de watchwinder daarnaast is voorzien van een fraaie ingebouwde LED verlichting, kun je jouw horloges te allen tijde goed bekijken en je watchwinder niet alleen gebruiken voor de opwinding van jouw horloges, maar daarnaast ook als display voor jouw trots.

Benson Black Series 2.16.B watchwinder

De Benson Black Series 2.16.B is voorzien van Japanse motoren, waarmee je ieder type of merk automatisch horloge van de benodigde energie kunt voorzien. Deze motoren functioneren bovendien op energiezuinige wijze en zijn geluidsarm, voor een optimaal gebruikerscomfort. De watchwinder is verder voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast beschik je met dit model echter ook nog over een handige powerwinding functie, waarmee je je horloges in een korte tijd kunt opwinden. Iedere rotor is afzonderlijk in te stellen wat betreft draairichting en het aantal rotaties per dag. Het instellen gaat gemakkelijk en snel met behulp van het moderne touchscreen. De USB aansluiting maakt het plaatje compleet.

Nieuwsgierig geworden? Wij bieden in onze webshop het gehele assortiment van het merk Benson, waaronder ook de Benson Black Series 2.16.B . Het is dan ook zeker de moeite waard een kijkje te nemen. Deze watchwinder wordt geleverd met 2 jaar garantie en een adapter. Natuurlijk sluiten wij ook een duidelijke handleiding bij, zodat je je nieuwe watchwinder direct kunt gebruiken. Wij leveren de watchwinders wereldwijd met behulp van de diensten van DPD, Fedex en PostNL. Voor verzending zorgen wij ervoor dat je aankoop zorgvuldig wordt verpakt.

Bij vragen over de watchwinders van Benson of indien gewenst een passend advies, staan we je met onze ruime ervaring op dit gebied graag bij met raad en daad. Bekijk nu onze fraaie collectie Benson watchwinders en kies voor de watchwinder die het beste bij jou en je horloges past. Je kiest hierbij niet alleen voor topkwaliteit, maar ook voor het beste voor je portemonnee! Met een watchwinder van Benson hoef je je bovendien nooit meer zorgen te maken over stilstand van je automatische horloges.