Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Van Speyk horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 2 maart 2021 om 16:39 uur

Heb jij weleens van het Nederlandse horlogemerk Van Speyk gehoord? Dit merk produceert al ruim 10 jaar hele fraaie horloges. Als je nog niet van dit horlogemerk hebt gehoord dat lees vooral dit blog artikel.

Van Speyk Dutch Pilot horloge

Van Speyk dankt zijn naam aan luitenant Jan Carel van Speyk. Deze legendarische held uit de Nederlandse geschiedenis werd geboren in 1802 en belandt na het volgen van een opleiding als kleermaker onverwacht als een luitenant op zee. Het schip dat hij bevoer werd overvallen door Antwerpse opstandelingen en in plaats van zich over te geven besluit van Speyk het schip en hiermee ook zichzelf op te blazen. Sindsdien wordt hij gezien als nationale held. Het horlogemerk van Speyk laat door de keuze van de naam van het merk zien dat het trots is op Nederland en de Nederlandse identiteit. Van Speyk is ontstaan als een samenwerkingsverband tussen ondernemers. Zij wilden nieuwe horloges op de markt brengen die iets toe te voegen hadden aan de al bestaande horloges.

Met een Van Speyk horloe kies je automatisch voor een horloge van goede kwaliteit, dat is voorzien van een automatisch uurwerk of een quartz uurwerk. Met een horloge met een automatisch uurwerk, heb je een horloge in handen dat het oude ambacht van horloges vervaardigen het best symboliseert. Van Speyk weet dit nog eens te benadrukken door bij verschillende horlogemodellen gebruik te maken van een glazen bodem. Met een quartz horloge heb je een horloge dat werkt op batterij, met als voordeel dat het beter bestand is tegen schokken en stoten en nauwkeuriger is dan een automatisch horloge. Het heeft dus beiden zijn voordelen en het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Welke variant je ook kiest, met een Van Speyk horloge ga je sowieso voor kwaliteit en koop je je horloge voor een aantrekkelijke prijs. Van Speyk is namelijk niet alleen een kwalitatief horlogemerk, maar ook nog eens zeer betaalbaar.

In de collectie van van Speyk onderscheiden we verschillende series horloges. De Dutch Diver serie is in 2015 geïntroduceerd. Deze serie horloges is in zijn geheel in Nederland ontworpen en vervaardigd. De horloges uit de Dutch Diver serie zijn voorzien van een automatisch uurwerk van het merk Miyota (Citizen). De Dutch Diver horloges zijn daarnaast uitgerust met een edelstalen horlogeband, die een stoere uitstraling geeft. Er zijn horloges verkrijgbaar met verschillende kleuren wijzerplaten, zoals zwart, wit, bruin, blauw en grijs. Kenmerkend zijn verder de overzichtelijke wijzerplaten met een duidelijke weergave. Er is gekozen voor enkel hoogwaardige materialen, zoals saffierglas en edelstaal. De horloges zijn tot wel 200 meter waterdicht en kennen verschillende mooie extra functionaliteiten. Voorbeelden hiervan zijn een draaibare bezel, verschroefde kroon en lichtgevende indicatoren. De horloges in de Van Speyk Dutch Diver serie sluiten met een vouwsluiting.

Een tweede mooie serie uit de collectie van Van Speyk is de Holland serie. Deze horloges hebben een meer klassieke uitstraling dan de horloges uit de Dutch Diver serie. Kenmerkend zijn onder meer de prachtige lederen zwarte en bruine horlogebanden en de stijlvolle wijzerplaten veelal uitgevoerd in zwart of wit. De horloges zijn verder voorzien van een Romeinse index en een mooie glazen bodem. Dit laatste geeft jou de mogelijkheid je horloge aan het werk te zien. Verder zien we mooie extra functies voorbijkomen zoals datumaanduiding, een dag-/nachtindicator en een maanfase. Het oog voor detail valt bovendien op, kijk maar eens naar de blauwe schroeven die gebruikt zijn voor het uurwerk, het reliëf accent op het uurwerk en het van Speyk logo op de rotor, horlogeband en horlogekast. De horloges uit de van Speyk Holland serie sluiten middels een doornsluiting en zijn tot 50 meter waterdicht.

De derde serie horloges van Van Speyk die we onder de aandacht willen brengen, is de Dutch Pilot serie. Deze serie bestaat uit traditionele designs. Met de Dutch Pilot serie combineert van Speyk een stijlvolle look met de eigenschappen van een origineel pilotenhorloge. Deze horloges hebben een Zwitsers quartz uurwerk van het merk Ronda, dat staat voor absolute kwaliteit. Kenmerkend voor deze horloges is bovendien de goede afleesbaarheid, met een horlogekast van 45mm. Er is ook hier weer gekozen voor enkel hoogwaardige materialen zoals edelstaal en sterk saffierglas. Verder zijn de horloges tot wel 100 meter waterdicht en sluiten ze met een doornsluiting. Ook deze serie horloges heeft weer mooie extra’s te bieden. We noemen dan bijvoorbeeld Superluminova, een stopwatch functie, lichtgevende indicatoren en een mooie chronograaf functie. Ook hier vind je het logo van Van Speyk op de horlogeband en de achterkant van de horlogekast.

Kortom, met een horloge van Van Speyk ben je verzekerd van een mooi en kwalitatief horloge dat zeker de aandacht zal weten te trekken. Het oog voor detail, mooie extra’s en accenten maken dat deze horloges uniek zijn in hun soort. Tel daar de aantrekkelijke prijzen bij op en dit maakt van Speyk een interessant merk voor elke horlogeliefhebber. Bovendien weet van Speyk een breed publiek aan te spreken door de variatie in uitstraling, eigenschappen en uurwerken van de verschillende horlogeseries.

BensonTrade is officieel dealer van Van Speyk. Dit houdt in dat wij enkel originele horloges leveren met minimaal 1 jaar garantie. Elk horloge is keurig verpakt in een chique horlogebox met handleiding. Bekijk snel de actuele Van Speyk horlogecollectie want veel modellen zijn al uitverkocht. Alle horloges op onze website zijn afgeprijsd en slechts in beperkte mate op voorraad. Wacht niet te lang!