Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

RSC horloges vol met luchtvaarthistorie

Geplaatst op 16 december 2020 om 08:29 uur

Voor iedereen die een voorliefde heeft voor mooie horloges en tegelijkertijd een fascinatie voor de periode van de eerste wereldoorlog vinden we in ons buurland een bijzonder horlogemerk dat het zeker waard is om beter te bekijken. Het Belgische horlogemerk RSC is namelijk een merk met historie qua luchtvaart en speciale vliegtuigen in het bijzonder en daarmee zeer interessant voor de liefhebber van pilotenhorloges. RSC is een klein merk  dat veel aandacht heeft voor historie. De RSC horloges ademen dan ook nostalgie en brengen ons terug naar de tijd van weleer. Het feit dat er van elke editie van een RSC horloge slechts 250 geproduceerd worden, maakt dat een RSC horloge altijd een uniek en bijzonder stuk is en blijft.

RSC Sopwith 1011 horloge

Het avontuur van het merk RSC begon met een design dat zijn inspiratie vond in de Sopwith Camel. Dit was een legendarisch vliegtuig, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in WOI. Na dit ontwerp liet designer en tegelijkertijd medeoprichter Ronald Steffen zich inspireren door meerdere andere vliegtuigen zoals Mustangs, Spitfires en straaljagers. Maar bijvoorbeeld ook helikopters en vrachtvliegtuigen fungeerden ter inspiratie. De horloges die zijn geïnspireerd door bekende squadrons (van Engeland, Frankrijk, België en Nederland) die vochten in WOI zijn oversized van formaat. De horlogekasten zijn minimaal 45mm in diameter. Bovendien zijn er squadron logo’s en accenten verwerkt in de horloges. De RSC horloges zijn hiermee een waar begrip geworden voor de liefhebber en de verzamelaar. Het horlogemerk RSC biedt niet alleen een mooi verhaal, de horloges van dit niche merk zijn van zeer mooie kwaliteit. Bovendien onderscheidt het merk zich door een goede prijs-/kwaliteitverhouding, wat de horloges aantrekkelijk en toegankelijk maakt voor een breed publiek.

In de collectie van RSC zijn verschillende series horloges te onderscheiden. In de RSC Vickers serie bijvoorbeeld zien we horloges die zich kenmerken door een oversized horlogekast. Prachtig detail bij deze horloges is de aanduiding van de UK Royal Flying Corps. Voor de ontwerpen in deze serie horloges zijn mooie materialen gebruikt, zoals edelstaal, saffierglas en kwaliteitslederen horlogebanden. De RSC Vickers horloges zijn voorzien van een Miyota Quartz uurwerk. De horloges zijn tot 50 meter waterdicht. We zien bovendien mooie extra functionaliteiten voorbijkomen, zoals een datumaanduiding, secondewijzers en lichtgevende indicatoren. Wat betreft kleur zien we onder meer veel zwart en diverse tinten bruin en blauw.

Een andere mooie horlogeserie van RSC is de RSC SPAD XIII. De horloges binnen deze serie zijn zeer herkenbaar door de speciale donkergrijze wijzerplaat en de PVD zwarte horlogekast. Ook de aanduiding ‘Aeronautique Militaire’ maken deze horloges zeer bijzonder. Hoogwaardige materialen als edelstaal PVD, gehard mineraalglas en leder in combinatie met een Miyota quartz uurwerk maken dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt met een horloge uit deze serie. Ook zijn deze horloges voorzien van datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

De horloges in de RSC Hanriot HD-1 serie zijn uitgerust met een bijzondere lichtgrijze wijzerplaat. Mede door de oversized horlogekast is het horloge zeer goed afleesbaar. Voor deze horloges zijn fraaie materialen gebruikt, zoals edelstaal, kwaliteitsleder en gehard mineraalglas. Ook hier zien we weer de extra functionaliteiten terug: datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Deze horloges sluiten met behulp van een doornsluiting.

De horloges in de RSC Hawker serie zijn opgedragen aan Engelse vliegeniers, wat deze serie extra bijzonder maakt. Ook opvallend zijn de verschillende unieke accenten op de wijzerplaat. Ook hier zien we weer oversized horlogekasten met daarbij passend een goede afleesbaarheid. De mooie lederen horlogeband, samen met het Miyota uurwerk maken het plaatje helemaal compleet.

En dan als laatste noemen we de RSC Sopwith Hawker serie, waar ook weer de vele details opvallen. Bij de RSC Sopwith Hawker RSC 1011 zien we bijvoorbeeld een bijzondere inscriptie ‘Royal Air force’ aan de achterzijde van het horloge. De horloges zijn voorzien van een comfortabele band met een dikte van 4 mm van een hoge kwaliteit leder. Ook ontbreken datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren hier uiteraard niet.

Hebben we je enthousiast gekregen over de mooie collectie van RSC? Als je op zoek bent naar een collectors item, kun je hier je hart ophalen. Keuze genoeg op dit gebied, zeker omdat de horloges slechts in een gelimiteerde oplage gemaakt worden. Je hebt dus altijd iets bijzonders om je pols met een RSC horloge! In onze webshop kan je verschillende mooie RSC horloges bekijken en vergelijken. Dit kun je eenvoudig doen met de handige vergelijk functie, waar je je favoriete horloges naast elkaar plaatst en gemakkelijk de gelijkenissen en verschillen kunt zien.  Zo vind je eenvoudig het horloge dat het beste bij je past!

Bovendien heb je nu de mogelijkheid verschillende modellen van RSC met een aantrekkelijke korting te bestellen in onze webshop. Een mooi moment om een echt collectors item toe te voegen aan je horlogeverzameling! Wanneer je bij ons, BensonTrade, een RSC horloge bestelt ontvang je deze met 2 jaar garantie in een luxe officiële box, met uiteraard een duidelijke handleiding.