Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Meccaniche Veneziane horloges

Geplaatst op 1 november 2022 om 16:38 uur

Het horlogemerk Meccaniche Veneziane werd gelanceerd door de liefde van twee broers voor de werking van het automatisch uurwerk en weet daarmee vele liefhebbers te fascineren en inspireren. Het merk weet steeds opnieuw de welbekende Italiaanse klasse met kwaliteit en een stukje hoogstaande techniek te verenigen. Bovendien is het verhaal en het gedachtegoed van het merk zeer interessant, zeker voor de echte horlogeliefhebber. Zo refereert de visuele identiteit van het merk aan de verschillende materialen die door de jaren heen zijn gebruikt voor de bouw van Venetië.

Ook achter het logo van het unieke merk schuilt een mooie gedachte. Zoals het merk het zelf omschrijft: ‘Het kruis, dat ons symbool is, een samensmelting van de meervoudige symmetrie die bedoeld is om een onaangetaste schoonheid te vertegenwoordigen. Het past perfect in een cirkel en bestaat uit vier armen van gelijke lengte met afgeronde uiteinden, ontworpen volgens de criteria van geometrische perfectie die het ideaal van evenwichtige harmonie weerspiegelen’. Met een Meccaniche Veneziane horloge kies je daarmee niet alleen voor kwaliteit maar ook voor essentie, karakter en een stukje bijzondere geschiedenis van het prachtige Venetië. Doordat het merk zichzelf het doel heeft opgelegd betaalbare horloges te produceren van hoge kwaliteit, is dit merk ook toegankelijk voor mensen met een minder breed budget. Meccaniche Veneziane staat dan ook onder meer bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding van de horloges uit de collectie.

Kleur speelt een belangrijke rol binnen de collectie van Meccaniche Veneziane. Men ziet bij Meccaniche Veneziane het gebruik van kleur als een wijze van het overbrengen van emoties. Een manier om vrijheid te uiten, te experimenteren en uniek te zijn. Hieruit voortvloeiend zien we bijzondere en unieke kleurcombinaties terug in de verschillende designs binnen de collectie van Meccaniche Veneziane. Wanneer je een horloge van Meccaniche Veneziane draagt is dit dan ook een uiting van persoonlijkheid en karakter te noemen. De Meccaniche Veneziane horloges worden door enkel vakbekwame horlogetechnici geassembleerd. Daarbij wordt ieder horloge na assemblage uiterst zorgvuldig gecontroleerd, om ervoor te zorgen dat enkel perfect werkende horloges het bedrijf verlaten. Meccaniche Veneziane gaat bij de productie van hun unieke horloges voor enkel het perfecte en complete plaatje. Dit uit zich bijvoorbeeld in de prachtige lederen horlogebanden. Het leder van de horlogebanden is afkomstig uit Veneto en Toscane. Bij het vervaardigen van de horlogebanden wordt de expertise van lokale ambachtslieden ingezet. Ook bij de horlogebanden komt het gebruik van bijzondere kleurstellingen steeds opnieuw terug. De horloges van Meccaniche Veneziane worden daarnaast geleverd in een prachtige en absoluut unieke houten horlogebox. Deze horlogeboxen laat men bij Meccaniche Veneziane speciaal vervaardigen door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli. Zo komt bij ieder aspect van elk afzonderlijk Meccaniche Veneziane steeds weer het oude ambacht en de hand van de vakman te pas.

De meest populaire serie horloges van Meccaniche Veneziane, is de Nereide serie van dit Italiaanse merk. De horloges uit deze serie kenmerken zich door een krachtige en sportieve uitstraling en een levendig kleurgebruik. Deze modellen doen denken aan de welbekende Rolex horloges. Waar Meccaniche Veneziane voor deze horlogeserie voorheen enkel gebruik maakte van Swiss made uurwerken, biedt het merk nu deze horloges aan met eveneens hoogwaardige Seiko uurwerken uit Japan. Dit resulteert erin dat de toch al betaalbare horloges van Meccaniche Veneziane tegen een nog scherpere prijs verkrijgbaar zijn geworden. Bij ons als trots officieel dealer van Meccaniche Veneziane vind je nu in de uitverkoop nog verschillende hoogwaardige Nereide modellen met Swiss made uurwerk in de uitverkoop. Dit is dus nu de uitgelezen kans om een Meccaniche Veneziane Nereide horloge aan te schaffen met Swiss made uurwerk, tegen een extra aantrekkelijke prijs. Daarnaast bieden wij ook verschillende modellen uit andere series met een mooie korting aan.

Wat denk je bijvoorbeeld van de Meccaniche Veneziane Redentore 3 40mm Ref. 1301006? Dit horloge spreekt aan door de sprekende kleur blauw van zowel de handgemaakte horlogeband als van de wijzerplaat. De horlogeband is daarnaast voorzien van lichtere stiksels en de wijzerplaat van zilverkleurige accenten, voor een speels effect. Het horloge sluit met een doornsluiting en is voorzien van zeer sterk saffierglas. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 40 mm en een dikte van 10mm. Dit model is daarnaast voorzien van een automatisch Seiko uurwerk van topkwaliteit en tot maar liefst 100 meter waterdicht. Je beschikt tot slot met dit horloge over een datumaanduiding en secondewijzer.

Ben je na het lezen van de omschrijving van de Meccaniche Veneziane Redentore 3 40mm Ref. 1301006 enthousiast geworden en benieuwd naar de modellen die wij aanbieden in onze uitverkoop? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. De horloges van Meccaniche Veneziane worden allemaal geleverd met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Natuurlijk ontvang je jouw nieuwe aanwinst in de prachtige bewerkte houten horlogedoos waar het merk bekend om staat.