Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Meccaniche Nereide 4.0 horloges

Geplaatst op 12 februari 2021 om 08:57 uur

Voor de liefhebber van de Rolex uitstraling is dit blogartikel een aanrader. Want er is een horlogemerk dat horloges produceert die hetzelfde sportieve karakter en fraaie looks hebben van het bekende Zwitserse Rolex, maar een stuk goedkoper geprijsd zijn. Ondanks de lagere prijs bieden deze horloges uitstekende eigenschappen. Het horlogemerk waar we het over hebben is Meccaniche Veneziane. 

Meccaniche Veneziane Nereide horloge

Dit merk is ooit geboren in de klokkentoren van Venetië, waar de gebroeders Alessandro en Alberto hun passie voor de werking van de klok voelden oplaaien. Deze prachtige klokkentoren fascineerde hen dermate, dat zij besloten hun eigen horlogemerk op te richten en hiermee de Venetiaanse horlogetraditie terug te brengen naar de 21e eeuw. Bijzonder is ook dat het logo van Meccaniche Veneziane verwijst naar een ander bijzonder gebouw, namelijk de Saint Mark wachttoren. Het kruis van deze toren staat voor het symbool van tijdswaarneming in Venetië en is terug te zien in het merklogo van de Meccaniche Veneziane horloges

In de collectie van Meccaniche Veneziane vinden we verschillende series horloges. Meccaniche Veneziane heeft horloges voor zowel dames als heren. Voorheen waren alle horloges van Meccaniche Veneziane voorzien van Swiss made uurwerken. Tegenwoordig biedt Meccaniche Veneziane ook horloges aan met Japanse Seiko uurwerken, wat de prijzen van deze horloges extra aantrekkelijk maakt. We vinden deze horloges binnen de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 serie.

Deze horloges zijn bekend door de Rolex uitstraling die ze uitdragen. Opvallend zijn het levendige kleurgebruik voor de horloges, deze kleuren komen onder andere terug in de wijzerplaten, in de stiksels op de lederen horlogebanden en in sommige gevallen op de draaibare bezel. Het oog voor detail is kenmerkend voor elk horloge van Meccaniche Veneziane. De fraaie designs zijn sportief uitgevoerd en zijn als een echte eyecatcher om de pols. Naast de modellen met de prachtige lederen banden, zijn er ook modellen met een stoere edelstalen band. Bovendien zijn er modellen met wat rustigere kleurstellingen, voor de liefhebber die meer ziet in een wat meer ingetogen model. Daarnaast zijn er modellen verkrijgbaar met een rosé gekleurde kast, wat samen met de verschillende gekozen kleuren voor deze modellen een extra luxe en chique uitstraling geeft.

Wanneer we de collectie van Meccaniche Veneziane iets beter bekijken vallen de handgemaakte lederen horlogebanden op. Deze horlogebanden zijn gemaakt van leder dat afkomstig is uit Veneto en Toscane. Voor de vervaardiging van deze prachtige horlogebanden maakt men gebruik van de  expertise van lokale ambachtslieden die hun vak verstaan.

De uitstraling van deze horloges leent zich ervoor om ze met diverse kledingstijlen te kunnen combineren. Dit maakt dat de horloges een breed publiek zullen aanspreken, zeker ook omdat ze zo betaalbaar zijn. De Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges hebben diverse mooie eigenschappen, ook op technisch gebied. We noemen bijvoorbeeld het BGW9 Swiss Superluminova dat licht geeft in het donker. Maar ook de draaibare BK 7 Crystal bezel is zeker het benoemen waard, net als het zeer sterke anti-spiegelende saffierglas. Andere mooie functies van de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges zijn een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicators en een verschroefde kroon. De horloges zijn bovendien tot maar liefst 200 meter waterdicht. Op de achterkant van deze horloges vind je een speciale gravure.

Meccaniche Veneziane is een merk dat handwerk en oude ambachten een warm hart toedraagt. Dit is natuurlijk te zien aan de horloges zelf en aan de prachtige lederen banden. Maar zelfs de verpakking van de horloges is een stukje vakwerk. De horloges worden namelijk geleverd in een bijzondere fraaie horlogeboxen.

Kort samengevat vind je bij Meccaniche Veneziane de look van Rolex, maar dan voor een aantrekkelijkere prijs. De horloges in de Nereide 4.0 serie zijn met de automatische Seiko uurwerken extra betaalbaar, terwijl Meccaniche Veneziane toch al bekend staat om de betaalbare kwaliteit. Alles bij Meccaniche Veneziane draait om ambachtelijk handwerk, van de horloges zelf, tot de horlogeband en de horlogebox. Wanneer je bovendien waarde hecht aan het dragen van een horloge van een merk met een verhaal, zit je bij Meccaniche Veneziane helemaal goed. De combinatie van dit alles maakt dat een Meccaniche Veneziane horloge ook een zeer interessant stuk is voor de echte verzamelaar of liefhebber van horloges. Die zullen zeker de mooie extra functionaliteiten die Meccaniche Veneziane te bieden heeft kunnen waarderen.

Naast de zeer populaire Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges heeft Meccaniche Veneziane nog diverse andere series horloges te bieden. Deze horloges zijn dan voorzien van Swiss made uurwerken. Als officieel dealer hebben we diverse modellen van de Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 horloges uit voorraad leverbaar. Elk horloge wordt geleverd met 2 jaar garantie, certificaat en fraaie horlogebox. Benieuwd geworden naar de fraaie Meccaniche Veneziane horloges? Neem een kijkje in onze webshop, ook voor de leuke aanbiedingen die we momenteel hebben op verschillende horloges van dit interessante Italiaanse horlogemerk.