Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Locman horloge

Geplaatst op 7 april 2023 om 14:42 uur

Italië staat onder meer bekend om goede smaak en gevoel voor stijl. Bij de keuze voor verschillende Italiaanse producten kies je dan ook gegarandeerd voor een stukje klasse en elegantie. Dit geldt ook binnen de Italiaanse horlogerie. Italiaanse horloges zijn populairder dan ooit tevoren.

Hoewel met name Zwitserland bekend staat om de productie van hoogwaardige luxe horloges, biedt ook Italië horlogemerken die als geen ander de Italiaanse klasse met een stukje technische finesse weten te combineren. Wij bieden je graag een inkijkje in een Italiaans horlogemerk dat zeker jouw aandacht verdient, namelijk het exclusieve merk Locman.

Locman werd in 1986 opgericht door Marco Mantovani, die in 1961 werd geboren op het eiland Elba. Marco Mantovani raakte direct bij de eerste kennismaking met het vak van de horlogemaker gefascineerd. Hij omschrijft het luxe horloge dan ook gepassioneerd: ‘Een horloge is niet alleen een designerproduct, maar ook een zeer complex technisch instrument dat tot leven wordt gebracht door een pulserend hart dat het verstrijken van de tijd markeert’. In de eerste instantie was Locman destijds een ontwerpservicebedrijf voor verschillende grote Zwitserse horlogemakers. In de jaren ’80 werd het bestaande Milanese horlogebedrijf Genesi de productiepartner van Locman. Dit maakte het voor Locman mogelijk hoogwaardige luxe horloges te produceren, welke tegen veel scherpere prijzen aangeboden konden worden dan in Zwitserland het geval was. Bij Locman heeft men de beschikking over deskundige technici, state of the art technologische apparatuur en een flinke dosis aan ervaring. Het merk is dan ook als geen ander in staat horloges te produceren die op verschillende gebieden weten uit te blinken. Niet alleen wat betreft het stijlvolle Italiaanse design, maar ook wat betreft de hoogstaande techniek die achter de horloges schuilgaat. Het is dan ook niet voor niets het meest populaire horlogemerk van Italië.

Binnen de collectie van Locman zien we met name sportieve horloges. Kenmerkend voor de collectie van het merk is daarnaast het expressieve kleurgebruik in de verschillende designs. Hierdoor draag je met een horloge van Locman een echte eyecatcher om de pols. Een mooi voorbeeld van een fraai horloge uit de collectie van Locman, is de Locman Montecristo Classic 0511BKBKFYL0GOK. Dit horloge is voorzien van een zwarte horlogeband die is gemaakt van rubber (deze sluit met een doornsluiting). Dit maakt het horloge zeer comfortabel te dragen. De horlogekast van dit model is gemaakt van titanium, dat bekend staat als zeer sterk en licht van gewicht. De horlogekast heeft een dikte van 13 mm en een doorsnede van 44mm. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur, wat een mooi contrast biedt met de felgele accenten hierop. Voor wat betreft de keuze van het glas heeft Locman eveneens gekozen voor het beste van het beste, namelijk saffierglas. De Locman Montecristo Classic 0511BKBKFYL0GOK is verder voorzien van een hoogwaardig automatisch uurwerk en biedt daarnaast een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Het horloge is tot slot tot 100 meter waterdicht. Met dit design van Locman kies je kort samengevat voor een horloge met een sportief karakter van topkwaliteit. Het horloge is daarnaast zeer betaalbaar en daarmee toegankelijk voor een breed publiek.

Een tweede horloge uit de collectie van Locman waar we je graag wat meer over vertellen, is de Locman Montecristo 41mm 0542A01S-00BKORSK. Dit horloge is eveneens voorzien van een zwarte rubberen horlogeband met doornsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van een combinatie van edelstaal en titanium en heeft een dikte van 14mm en een doorsnede van 41 mm. De wijzerplaat van dit horloge is zwart van kleur en voorzien van oranje en witte details. Ook dit model is voorzien van saffierglas, zodat je er niet snel krasjes op zult zien. Dit horloge is verder uitgerust met een quartz uurwerk, wat betekent dat deze werkzaam is op een batterij. Dit design biedt naast een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren ook nog een mooie chronograaf functie. Het horloge is tevens tot 100 meter waterdicht. Dit design is ook weer een mooi voorbeeld van een trendy horloge uit de collectie van Locman met alles erop en eraan. Opnieuw biedt Locman hier een model met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Naast de twee genoemde modellen, herbergt de collectie van Locman nog vele andere fraaie en sportieve horloges. Daarbij is er keuze uit diverse kleuren wat betreft details, maar ook wat betreft horlogeband. Zo zien we bijvoorbeeld horlogebanden in de collectie in de kleuren rood, blauw en oranje. Naast horlogebanden van rubber biedt Locman eveneens modellen met een edelstalen horlogeband of een lederen horlogeband. Hiermee weet het merk diversiteit te bieden. In combinatie met de scherpe prijzen en de hoge kwaliteit van de horloges van Locman, kunnen we wel stellen dat het merk zeer interessant is voor vele horlogeliefhebbers. De horloges van Locman draag je niet alleen bij een sportieve outfit, maar komen ook zeer goed tot hun recht bij een zakelijke outfit of meer casual kleding.

Als officieel dealer van Locman bieden wij een fraai assortiment Locman horloges aan en leveren elk horloge in een luxe officiële box met 2 jaar garantie. Bekijk dus nu ons aanbod Locman horloges.