Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Hoe vind je het perfecte duikhorloge?

Geplaatst op 21 juli 2022 om 08:46 uur

Wanneer je een hoogwaardig horloge wilt aanschaffen als sieraad om je outfit compleet te maken, is de uitstraling van een horloge van groot belang. Daarnaast wil je natuurlijk een horloge dat lang meegaat en heb je zo je eigen persoonlijke voorkeur wat betreft het soort uurwerk. Zo kun je kiezen uit horloges met een quartz-, mechanisch- of automatisch uurwerk.

Wanneer je echter graag een sporthorloge, of nog specifieker een duikhorloge, wilt aanschaffen dan is dat echter weer een geheel andere tak van sport. Een goed duikhorloge moet tenslotte aan verscheidene voorwaarden en eisen voldoen. Ook in het geval van de aanschaf van een duikhorloge is de uitstraling natuurlijk van belang. Een duikhorloge heeft over het algemeen een robuust en sportief karakter.

Buiten een sportieve uitstraling is er echter nog veel mogelijk op het gebied van kleur en materiaalgebruik. Wanneer je lang plezier wilt hebben van je duikhorloge kies je voor kwaliteit. Dat je hiervoor echt niet altijd heel diep in de buidel hoeft te tasten laten we je graag zien in dit artikel. Wij bieden in onze webshop namelijk duikhorloges met een uitstekende waterdichtheid, die bovendien voorzien zijn van interessante extra functionaliteiten. Verschillende merken die je vindt in onze webshop bieden bovendien een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding, waardoor ze naar onze mening zeker onder de aandacht gebracht moeten worden.

We zullen een drietal duikhorloges bespreken om je een idee te geven van de mogelijkheden binnen ons assortiment. Het eerste duikhorloge waar we je graag meer over vertellen is het Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.50 horloge. Davosa is een Duits horlogemerk dat gebruik maakt van Swiss made uurwerken. De duikhorloges van Davosa staan wereldwijd zeer goed bekend en behoren wat dat betreft tot het neusje van de zalm. De Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.50 is voorzien van een edelstalen horlogeband die sluit met een vouwsluiting. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12mm en een doorsnede van 40mm. Het hart van het horloge wordt gevormd door een Swiss made automatisch uurwerk van zeer goede kwaliteit, waarmee een solide basis is gelegd. Dit horloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht en daarmee geschikt voor de echte sportieveling. Kortom, met de datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren, verschroefde kroon en draaibare bezel biedt Davosa met dit model een zeer compleet plaatje.

Een tweede duikhorloge dat we graag even in het zonnetje zetten is er één van het merk Van Speyk. Van Speyk is een bijzonder merk van Nederlandse bodem dat wat betreft prijs-/kwaliteitverhouding zeer interessant is voor de echte liefhebber. Het horloge van Van Speyk dat we nader belichten is de Van Speyk Dutch Diver BL.15.SR. Dit duikhorloge is voorzien van een stoere edelstalen horlogeband welke sluit met een fraaie vouwsluiting. Daarnaast weet het horloge aan te spreken door de wijzerplaat die is uitgevoerd in een levendige kleur blauw met witte en gele accenten. De edelstalen horlogekast van dit model heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42 mm. Dit horloge van Van Speyk biedt een uiterst goede waterdichtheid. Deze is namelijk tot wel 200 meter waterdicht. Het automatische uurwerk waar bij dit horloge voor is gekozen is afkomstig van het Japanse merk Miyota. Voor wat betreft het glas voor dit horloge is er gebruik gemaakt van saffierglas. Dit is een glassoort die zeer goed bestand is tegen krasjes en beschadigingen. Tot slot biedt dit horloge veel mooie extra’s. Zo is dit horloge geheel compleet met een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren, draaibare bezel en verschroefde kroon. Met dit model van Van Speyk kies je kort gezegd voor betaalbare kwaliteit en voor een duikhorloge met alles erop en eraan.

Het derde en laatste horloge dat we uitlichten is de Locman Montecristo Classic 051000BKFOR0GOO. Dit horloge van Locman heeft een krachtige en sprekende uitstraling. De horlogeband is gemaakt van oranje kunststof en daarmee erg soepel te dragen. De wijzerplaat van dit model is zwart met oranje accenten en voorzien van een opvallende oranje secondewijzer. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en is 13 mm dik, met een doorsnede van 44mm. Voor dit horloge heeft Locman gebruik gemaakt van een automatisch uurwerk. Dit horloge is eveneens 100 meter waterdicht en voorzien van het bijzonder sterke saffierglas. Dan zijn we er echter nog niet, want dit horloge biedt een indrukwekkende lijst met extra’s. Naast een secondewijzer beschik je met dit model namelijk over een datumaanduiding, verschroefde kroon en lichtgevende indicatoren. Met dit Locman horloge kies je voor een zeer robuust horloge.

Je vindt de drie bovengenoemde modellen en nog verschillende andere hoogwaardige duikhorloges bij ons in de webshop. Wij helpen je graag bij het maken van de keuze die het beste bij jou past. Ook wanneer je vragen hebt, staan wij voor je klaar. Bekijk ons uitgebreide assortiment kwaliteitshorloges en maak je keuze!