Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Eone Time horloges

Geplaatst op 6 juli 2021 om 10:12 uur

Sommige horlogemerken spreken ons extra aan vanwege de achtergrond en een bijzonder verhaal bij de totstandkoming van het betreffende merk. Een merk dat zeker onze bijzondere aandacht heeft is Eone Time. Dit horlogemerk is een zeer bijzonder merk met een belangrijke maatschappelijke impact. Voor ons een goede reden om wat meer te vertellen over Eone Time horloges en waarom wij dit merk zo leuk vinden.

De geboorte van het Amerikaanse horlogemerk Eone Time kwam in 2013 tot stand met behulp van een kickstarter campagne. Hierbij werd maar liefst 15 keer het bedrag opgehaald dat men destijds voor ogen had. Eone Time is dan ook een bijzonder horlogemerk met een bijzonder verhaal. In de basis is het merk ontstaan uit vriendschap. De oprichter van Eone Time, Hyungsoo kim, zag in zijn vriendenkring met eigen ogen dat mensen met een visuele beperking wat betreft horloges een zeer beperkte keuze hadden. Deze horloges spraken de tijd bij raadplegen veelal hardop uit, wat de drager in zijn privacy aantastte. Bovendien waren de horloges welke geschikt waren voor blinden en slechtzienden destijds niet altijd even trendy of visueel aantrekkelijk. Omdat Hyungsoo Kim mensen met een visuele beperking ook een horloge gunde dat niet alleen functioneel, maar ook in esthetisch opzicht aantrekkelijk was richtte hij zich op de ontwikkeling van zijn eigen horlogemerk.

De horloges van Eone Time zijn dan ook zeer handig te raadplegen voor blinden en slechtzienden door het unieke design, maar zijn daarnaast ook hip, stijlvol en elegant. Zo kunnen ook mensen met een visuele beperking een mooi horloge dragen. Bovendien zijn de horloges van Eone Time ook zeer goed geschikt voor mensen zonder visuele beperking. Hiermee slaat het merk dus 2 vliegen in 1 klap en spreekt daarmee een zeer breed publiek aan. Het design van Eone Time horloges is zeer herkenbaar en ‘one of a kind’, door de unieke vormgeving. Het eerste horloge dat door dit ambitieuze horlogemerk op de markt werd gebracht, is de Eone Time Bradley. Dit horlogemodel is vernoemd naar Brad Snyder, een legerofficier die zijn zicht verloor tijdens een missie. Brad Snyder ging echter niet bij de pakken neer zitten, want hij wist bij deelname als zwemmer aan de Paralympics verschillende zilveren en gouden medailles binnen te slepen. Dit bijzondere verhaal maakt dat de Eone Time Bradley extra uniek genoemd kan worden en zal menigeen zeker weten aan te spreken, met of zonder visuele handicap.

Eone Time maakt voor zijn horloges gebruik van zeer betrouwbare quartz uurwerken. Het voordeel van een quartz uurwerk ten opzichte van een automatisch uurwerk, is dat deze beter bestand zijn tegen schokken en stoten en bovendien nauwkeuriger zijn in de tijdsweergave.  De collectie van Eone Time is dus geschikt voor blinden en slechtzienden, maar vooral ook erg hip en modern en bestaat uit verschillende coole designs. Wat verder opvalt is de keuze voor verschillende sprekende kleuren en de diversiteit in het materiaalgebruik wat betreft de horlogebanden. Zo zijn er horloges met banden van bijvoorbeeld leder, canvas en edelstaal beschikbaar. Wanneer we kijken naar de horlogekast, zien we dat hiervoor met reden is gekozen voor het gebruik van titanium. Titanium wordt ook veelal in de vliegtuig industrie gebruikt, omdat het zo sterk, betrouwbaar en duurzaam is. Daarnaast heeft het als groot voordeel dat het zeer licht in gewicht is, wat zeker bijdraagt aan het hoge draagcomfort van de horloges van Eone Time.

Eone Time Bradley horloge

Met een Eone Time horloge heb je absoluut iets interessant om je pols. Door de speciale wijze van tijdsweergave zijn de horloges van Eone Time ideaal voor mensen met een visuele handicap, maar ook de liefhebber zonder visuele handicap zal een horloge van Eone Time met trots dragen. Door het reliëf op de wijzerplaat en de 2 balletjes die de tijd aangeven, is het voor iedereen gemakkelijk de tijd snel te raadplegen. Het ontwerp van Eone Time is origineel, modern en trendy en bij vele outfits te dragen, het zal een echte eyecatcher zijn om je pols. Door de vele diverse kleuren banden (denk aan geel, zwart, diverse tinten bruin, groen en blauw) is er voor elke persoonlijk smaak en voorkeur een Eone Time horloge voorhanden.

Met de Eone Time horloges heeft Hyungsoo Kim een gat in de markt gevonden en weet daarbij ook nog een grote groep mensen te helpen die voorheen niet dat horloge konden vinden dat bij hen paste. Door het originele ontwerp hebben de horloges van Eone Time een geheel eigen identiteit en zijn wat dat betreft overal herkenbaar. Wanneer je een horloge van Eone Time wilt aanschaffen, kun je dit eenvoudig en veilig doen is onze webshop.

Wij zijn de eerste officieel dealer in Nederland en België van Eone Time. Niet alleen de unieke en bijzonder mooie ontwerpen van Eone Time spraken ons erg aan. Ook het idee dat wij ook mensen kunnen bedienen met een verminderd of helemaal geen zicht is voor ons erg belangrijk. Wij kunnen je bovendien met raad en daad bijstaan als zijnde officieel dealer van Eone Time. Bij bestelling van een Eone Time horloge, ontvang je deze in een luxe officiële box, met een duidelijke handleiding en 2 jaar garantie. Plaats dus nu met een gerust hart jouw bestelling in onze webshop!


28-06-2021 Epos horloges