Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Heb ik een watchwinder nodig?

Geplaatst op 10 juli 2021 om 07:47 uur

De liefhebber van automatische horloges herkent het probleem dat zijn of haar automatische horloges stilstaan. Het uurwerk binnenin het horloge heeft beweging nodig om te kunnen functioneren. Deze beweging krijgt het door het dragen van het horloge of door de kroon handmatig op te winden. Maar als een automatisch horloge geen beweging krijgt door het dragen en niet handmatig wordt opgewonden komt het stil te staan. Dit is onhandig en onwenselijk omdat de tijd, datum en/of andere functies van het horloge niet meer goed staan. Je moet het horloge vervolgens opnieuw instellen. Dit is ongemakkelijk en kost tijd. Maar je kan het automatische horloge ook beschadigen tijdens deze handelingen. Immers, de kroon en stift (verbinding tussen kroon en het uurwerk) zijn zeer kwetsbaar en kunnen redelijk snel kapot gaan. In dat geval moet je jouw automatische horloge laten repareren wat tot aanzienlijke kosten kan leiden.

Gelukkig is er een oplossing voor de stilstand van automatische horloges, namelijk het gebruik van een watchwinder. Een watchwinder is een apparaat dat automatische horloges langzaam ronddraait zodat het uurwerk energie verkrijgt. Deze horlogeaccessoire simuleert het dragen van het horloge om je pols. Door automatische horloges in een watchwinder te plaatsen en op te winden staan ze nooit meer stil. Dit is niet alleen belangrijk voor het behoud en de duurzaamheid van het automatische horloge maar zeker ook erg handig en gemakkelijk. Je hoeft je namelijk nooit meer druk te maken of jouw favoriete horloge wel gereed is om te dragen. Jouw automatische horloge staat namelijk altijd keurig op tijd en is direct gereed om te dragen om jouw pols. Dit bespaart natuurlijk veel gedoe en tijd. Vrijwel elke horlogeliefhebber met meerdere automatische horloges gebruikt een watchwinder. In dit artikel behandelen we de volgende vraag: heb ik een watchwinder nodig?

Eigenlijk hebben wij het antwoord op bovenstaande vraag al gegeven in de intro. Het gebruik van een watchwinder is absoluut aan te raden wanneer je één of meerdere automatische horloges in je bezit hebt, deze goed wilt verzorgen en altijd direct gereed wilt hebben om te dragen. Deze horlogeaccessoire zorgt niet alleen voor het behoud van automatische horloges maar is ook heel er handig. Vergeet ook niet dat wanneer jouw automatische horloges netjes bij elkaar bewaard worden in een watchwinder je de horloges altijd bij de hand hebt en ze netjes en veilig zijn opgeborgen bij elkaar. Je bewaard en beschermd jouw horloges dus ook in deze horlogeaccessoire, echter kan je dit natuurlijk ook doen in een fraaie horlogebox. Deze voorziet jouw automatische horloges echter niet tegelijkertijd van energie.

Als je een paar fraaie automatische horloges in je bezit hebt, bijvoorbeeld van Rolex, Omega, Breitling, Patek, Zenith of Seiko, dan wil je deze toch goed onderhouden? Je hebt vast een aardig bedrag uitgegeven voor de aankoop van de horloges zelf. Dan is het logisch dat je ook een goede watchwinder koopt en niet op de aanschaf bespaart. Immers, je wilt jouw automatische horloges goed onderhouden en bewaren. Kies daarom altijd voor een goede watchwinder van een bekend merk. Deze verzekert jou van een veilige en professionele opwinding. Dit is het allerbelangrijkste, want je wilt het beste voor jouw horloges.

Vergeet ook niet dat een watchwinder gewoon erg gaaf is! Het is dé horlogeaccessoire voor automatische horloges. Als je van horloges houdt zijn er weinig dingen leuker dan naar je collectie kijken en zien hoe de automatische horloges ronddraaien en van energie worden voorzien. Er zijn watchwinders met allerlei bijzondere functies zoals LED verlichting, vingerprint sloten, speciale designs en glazen deurtjes waardoor je een perfect zicht hebt op de horloges. Kortom, een watchwinder geeft zoveel meer dan alleen energie aan automatische horloges.

Of je echt een watchwinder nodig hebt moet je uiteraard zelf beslissen. Een goede watchwinder is niet goedkoop maar wel een uitstekende accessoire voor automatische horloges. Zoals beschreven heeft het een goede invloed op het behoud en onderhoud van automatische horloges en is het een zeer handige accessoire. Daarnaast is het natuurlijk heel gaaf als je jouw horloges in een fraaie watchwinder ziet ronddraaien en jouw vrienden naast je staan met open mond en jaloerse blikken!