Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste pilotenhorloges

Geplaatst op 7 juli 2023 om 19:13 uur

Pilotenhorloges hebben niet voor niets voor vele liefhebbers en verzamelaars van luxe horloges een bijzondere aantrekkingskracht. Een mooi en hoogwaardig pilotenhorloge weet met zijn charmante karakter de echte liefhebber terug te voeren naar de tijd van weleer. Daarmee brengt een fraai pilotenhorloge een stukje nostalgie, wat door menig liefhebber wordt gewaardeerd.

Er zijn verschillende gerenommeerde horlogemerken die uiterst fraaie pilotenhorloges produceren. Wij laten je graag nader kennismaken met twee merken die op dit gebied een verrassend mooi aanbod weten te bieden. We beginnen daarvoor bij het Duitse horlogemerk Laco, dat al actief is binnen de horlogerie sinds 1925. Het merk biedt een stijlvolle en uitgebreide collectie horloges, met een diverse uitstraling. Laco staat echter met name bekend om de productie van hoogwaardige en stijlvolle pilotenhorloges die het merk als sinds 1940 produceert. Kenmerkend voor Laco is onder meer de zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding van de producten. Je kunt dan ook al een hoogwaardig Laco pilotenhorloge aanschaffen, tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Binnen de Laco Fliegeruhren serie vind je een gevarieerd aanbod aan fraaie pilotenhorloges van exclusieve kwaliteit. We belichten hieruit graag een tweetal modellen voor je, waarmee je een goed beeld krijgt wat het merk Laco te bieden heeft. Het eerste pilotenhorloge waarover we je graag meer vertellen, is de Laco Fliegeruhren A 861688 Augsburg 42mm. Dit horloge is voorzien van een retro lederen horlogeband, uitgevoerd in de kleur bruin. Deze horlogeband sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12mm en een doorsnede van 42mm. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en oogt rustig. Laco heeft voor dit horloge gebruik gemaakt van saffierglas, dat uiterst sterk is. De Laco Fliegeruhren A 861688 Augsburg 42mm is voorzien van een automatisch uurwerk van topkwaliteit. Dit maakt dit horloge dan ook uiterst nauwkeurig en betrouwbaar. Tot slot beschik je met dit model van Laco over een secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Het horloge is tot 50 meter waterdicht.

Een tweede pilotenhorloge uit de collectie van Laco die zeker het benoemen waard is, is de Laco Fliegeruhren B 861747 Leipzig 42mm. Dit horloge is  eveneens voorzien van een fraaie donkerbruine lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12mm en een doorsnede van 42mm. Ook dit model is voorzien van saffierglas en heeft een wijzerplaat in de kleur zwart. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een mechanisch uurwerk van Laco, dat ervoor zorgt dat dit horloge uiterst punctueel is. De lichtgevende indicators en de secondewijzer maken het plaatje compleet.

Het tweede horlogemerk waar we je in dit kader graag meer over vertellen, is het bijzondere Duitse horlogemerk Iron Annie. Iron Annie is een relatief jong horlogemerk, maar brengt met de verhalen achter de verschillende horloges toch een stukje historie met zich mee. De liefhebber van fraaie horloges en de luchtvaartgeschiedenis kan daardoor bij Iron Annie zijn hart ophalen. Een voorbeeld van een zeer aansprekend pilotenhorloge uit de collectie van Iron Annie, is de Iron Annie Flight Control 5122-2. Dit horloge is voorzien van een mooie lederen horlogeband in de kleur bruin, met als speels detail de lichter gekleurde stiksels. De horlogeband sluit met een doornsluiting. De wijzerplaat van dit model is zwart van kleur. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 9mm en een doorsnede van 42mm. Voor dit model is er gekozen voor het gebruik van saffierglas. Dit is zeer sterk. Er komen niet snel krasjes op, waardoor je je horloge lang mooi houdt. Iron Annie maakt gebruik van verschillende soorten uurwerken, zoals automatische-, quartz- en mechanische uurwerken. De Iron Annie Flight Control 5122-2 is voorzien van een hoogwaardig automatisch uurwerk. Dit uurwerk functioneert door middel van beweging. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en biedt verschillende mooie extra’s. Zo beschik je met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Daarnaast is het horloge voorzien van een mooie chronograaf functie.

Een tweede pilotenhorloge uit de collectie van Iron Annie is de Iron Annie Flight Control 5186-3. Dit stijlvolle horloge is voorzien van een lichtbruine lederen horlogeband en sluit met een doornsluiting. De wijzerplaat van dit model is beige en oogt rustig. Het horloge is verder voorzien van een horlogekast die gemaakt is van edelstaal. Deze heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 42mm. Voor dit model is er gebruik gemaakt van K1 mineraalglas. De Iron Annie Flight Control 5186-3 is uitgerust met een hoogwaardig quartz uurwerk van het merk Ronda. Dit betekent dat dit horloge functioneert met behulp van het gebruik van een batterij. Bovendien is deze zeer punctueel wat betreft de tijdsweergave. Dit horloge van Iron Annie biedt bovendien een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een mooie chronograaf functie. Het horloge is tot slot tot 50 meter waterdicht.

Ben jij op zoek naar een fraai en nostalgisch pilotenhorloge? Je vindt de genoemde modellen van Laco en Iron Annie bij ons in de webshop! Daarnaast kun je er terecht voor nog vele andere mooie designs, die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Bekijk dus nu ons uitgebreide aanbod pilotenhorloges en maak je keuze!