Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Officieel dealer Meccaniche Veneziane horloges

Geplaatst op 4 mei 2021 om 11:46 uur

Italiaanse klasse, kwaliteit, traditioneel en betaalbaar, dat is het Italiaanse horlogemerk Meccaniche Veneziane in een notendop. Voor de liefhebber van het horlogemerk Rolex is het een zeer mooi alternatief tegen een scherpe prijs. Wat betreft uitstraling lijkt Meccaniche Veneziane namelijk nog het meest op dit luxe en geliefde merk. Meccaniche Veneziane kenmerkt zich door het gebruik van zowel Swiss made als Seiko uurwerken, wat de betaalbaarheid nog meer ten goede komt. Betaalbaarheid en kwaliteit is de combinatie die maakt dat Meccaniche Veneziane horloges een breed publiek weten aan te spreken.

De collectie van Meccaniche Veneziane bestaat uit horloges met een moderne en sportieve uitstraling, gecombineerd met de welbekende Italiaanse klasse. De collectie van Meccaniche Veneziane is onder te verdelen in verschillende mooie series met elk hun eigen karakteristieke kenmerken en eigenschappen. In dit artikel willen we er een viertal horloges uitlichten, afkomstig uit de Meccaniche Veneziane Redentore 3 40 mm serie en de Nereide 4.0 serie.

Meccaniche Veneziane maakt gebruik van automatische uurwerken in haar horloges. De nieuwste modellen zijn voorzien van een degelijk automatisch uurwerk van Seiko. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de afwerking. Dit weet het merk ver door te trekken. Zo is het leer dat wordt gebruikt voor de bijzonder mooie horlogebanden van Meccaniche Veneziane afkomstig uit Veneto en Toscane en wordt voor de vervaardiging van deze banden gebruik gemaakt van de expertise van de lokale ambachtslieden. De horlogeboxen waar Meccaniche Veneziane zeker goede sier mee weet te maken,zijn vervaardigd uit prachtig hout en bewerkt door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli. Meccaniche Veneziane zorgt hiermee voor een zeer compleet plaatje dat de horlogeliefhebber zeker zal aanspreken.

Het eerste horloge dat we onder de loep nemen is er één uit de Nereide 4.0 serie. Het gaat dan om het Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302003 horloge. Dit horloge heeft een prachtige met de hand gemaakte lederen band in een mooie bruine kleur. Opvallend zijn de rode stiksels op de band die zorgen voor een bijzonder en speels accent. De wijzerplaat van dit horloge is zwart en de rode accentkleur komt hier terug in de draaibare bezel. Dit specifieke horloge is voorzien van een automatisch Seiko uurwerk en is tot maar liefst 200 meter waterdicht. Voor alle Nereide 4.0 horloges is gebruik gemaakt van anti-spiegelend saffierglas, net als voor dit model. Verder biedt dit Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302003 horloge veel mooie extra functionaliteiten. Naast de eerder genoemde draaibare bezel, beschikt het horloge namelijk ook over onder meer een verschroefde kroon, lichtgevende indicatoren en Superluminova, dat licht geeft in het donker. Al met al een zeer compleet horloge dat zowel sportief als stijlvol is.

Het tweede model uit de Nereide 4.0 serie dat we willen benoemen is het Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302007 horloge. Dit model is wat betreft kleurgebruik het tegenovergestelde van het bovengenoemde model. Doordat het horloge is voorzien van een wit lederen band in combinatie met zwarte accenten (kleuren die ook terugkomen in de wijzerplaat) geeft dit horloge een heel rustig beeld. Ook dit horloge is uitgerust met een automatisch Seiko uurwerk en tot 200 meter waterdicht. Natuurlijk kiest Meccaniche Veneziane ook hier weer voor anti-spiegelend saffierglas. Dit biedt niet alleen extra comfort, ook krasjes zullen niet snel zichtbaar zijn op dit zeer sterke glas. Wat betreft functionaliteiten is dit horloge net zo compleet als het eerste model dat we hebben besproken. Het horloge sluit tot slot met een doornsluiting.

Uit de Meccaniche Veneziane Redentore 3 40 mm serie, belichten we graag het Meccaniche Veneziane Redentore 3 40mm Ref. 1301001 horloge. Dit horloge heeft een wat meer klassieke en ingetogen uitstraling. De combinatie van de edelstalen horlogekast en -band met de witte wijzerplaat zorgen voor een rustig en stijlvol geheel. Dit nieuwe Redentore horloge heeft een 40 mm horlogekast, die met 11,9mm iets dikker is dan de horloges uit de vorige serie. Het horloge is tot 100 meter waterdicht en voorzien van een automatisch uurwerk van Seiko. Het horloge is voorzien van het sterke saffierglas en uitgerust met een datumaanduiding en secondewijzer.

Het laatste horloge uit dezelfde serie is het Meccaniche Veneziane Redentore 3 40mm Ref. 1301006 horloge. Dit horloge is uitgevoerd in een sprekende blauwe kleur in combinatie met edelstaal. Ook hier zien we op de eveneens blauwe lederen horlogeband accenten in de vorm van stiksels, deze zijn uitgevoerd in de kleur wit. Dit horloge is ook weer voorzien van een automatisch Seiko uurwerk en daarnaast tot 100 meter waterdicht. Natuurlijk is ook dit horloge voorzien van een datumaanduiding en secondewijzer. Dit mooie sprekende horloge sluit met een handige doornsluiting.

Meccaniche Veneziane Redentore 1301006 horloge

Natuurlijk zijn de bovengenoemde modellen slechts een greep uit de brede collectie van Meccaniche Veneziane. Er zijn nog vele andere mogelijkheden wat betreft model, serie en kleur en het loont dus zeker de moeite de collectie eens nader te bekijken.

Wanneer je bij ons je Meccaniche Veneziane horloge bestelt, ontvang je deze in de prachtige houten horlogebox en met 2 jaar garantie bij je thuis. Ook voor advies en de beste service kun je bij ons als Officieel dealer van Meccaniche Veneziane terecht.