Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuwe Davosa Ternos horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 7 april 2021 om 10:49 uur

Er zijn verschillende horlogemerken waar je zeer goed kan slagen als je op zoek bent naar een prachtig horloge voor een zeer scherpe prijs. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld Junkers, Iron Annie maar zeker ook Davosa. Dit laatste horlogemerk is afkomstig uit Duitsland en al jarenlang een merk met een uitstekende reputatie.

Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.04 horloge

Davosa horloges zijn allemaal Swiss made. Dit betekent dat de horloges in Zwitserland worden geproduceerd en een minimum % aan onderdelen bevatten die in Zwitserland geproduceerd worden. Het Swiss made label is op gebied van horloges een predicaat dat staat voor de gegarandeerde herkomst uit Zwitserland, een hoog kwaliteitsniveau en gebruik van goede materialen. Het Swiss made predicaat staat bij elk Davosa horloge onderaan de wijzerplaat aangegeven. Uiteraard gebruikt Davosa voor haar horloges ook uitsluitend Zwitserse uurwerken. Dit is belangrijk omdat het uurwerk van een horloge één van de belangrijkste onderdelen is. Het is dan ook evident dat een uurwerk van goede kwaliteit van grote waarde is.

Het horlogemerk Davosa spreekt ons zo aan omdat ze uitstekende horloges produceren maar het prijspeil nog altijd zeer interessant is. Het merk heeft modellen in haar collectie die bij andere horlogemerken 1.5x of 2x duurder zijn. Daarnaast is Davosa een sympathiek horlogemerk omdat het een relatief klein merk is met veel aandacht voor design, service en after-sales. Ook in dit prijssegment is dit ontzettend belangrijk.

BensonTrade is al ruim 10 jaar officieel dealer van Davosa horloges. Hierdoor hebben wij veel ervaring met de verkoop van dit merk en weten welke modellen het meest populair zijn. De twee series van Davosa die absolute aanraders zijn, zijn de Ternos en Argonautic series. Wij zullen de eerste serie omschrijven en een paar horloges die binnen deze collectie vallen uitlichten.

We beginnen met de Davosa Ternos horloges. Deze serie horloges is uitermate populair vanwege het sportieve design, zeer goede specificaties en fraaie afwerking. Een goed voorbeeld is het Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.05 horloge. Dit horloge beschikt over een automatisch DAV 3021 uurwerk dat in Zwitserland wordt gemaakt. De wijzerplaat is zwart van kleur, maar is ook leverbaar in het blauw (Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.04), grijs en groen. Uiteraard is dit horloge voorzien van saffierglas, geschroefde kroon, draaibare bezel en edelstalen kast en band. Het horloge is tot 200 meter waterdicht waardoor het prima bestand is tegen water en condens. Een leuk detail, dat overgenomen is van Rolex, is de datumloep waardoor je een extra goed zicht hebt op de datum. De horlogekast heeft een doorsnede van 40mm en is 12mm dik. Hierdoor is het horloge niet overdreven groot en past prima om de gemiddelde pols. De edelstalen band verdient extra aandacht want deze bestaat uit een fraaie combinatie van schakels voor een extra sportieve look. De band past zeer comfortabel om de pols doordat de schakels relatief klein en flexibel zijn. Ook moeten we de keramische bezel noemen die vrijwel slijtvast is. Een groot voordeel want als je een horloge draagt is de bezel altijd aan kleine krasjes onderhevig.

Binnen de Ternos collectie heeft Davosa onlangs de Ternos Sixties horloges gepresenteerd. Deze collectie heeft vrijwel dezelfde kenmerken als de gewone Ternos modellen maar hebben een meer retro look van horloges uit de jaren ’60. Steeds meer horlogemerken presenteren horloges met een retro of vintage look als verwijzing naar het verleden. Dit is duidelijk zichtbaar in de details op de wijzerplaat, bezel en wijzers. Davosa heeft met de Ternos Sixties horloges een goede stap gemaakt om de liefhebbers van een modern horloge met een meer retro uitstraling een betaalbaar alternatief te bieden. De Davosa Ternos Sixties horloges zijn leverbaar met een edelstalen band maar ook met een fraaie lederen horlogeband in retro stijl. Dit versterkt het vintage karakter van deze horloges enorm.

Voor de echte professional die nog meer verwacht van een horloge zijn de Davosa Ternos Professional TT en Davosa Ternos Professional GMT horloges een goede keuze. Deze horloges bieden alles wat een standaard Ternos model biedt, maar de TT modellen bieden een waterdichtheid van 500 meter en de GMT modellen bieden een GMT functie waarmee je een tweede tijdzone kan instellen. Ben je een duiker of een fervent fan van watersport dan zijn de Davosa Ternos Professional TT horloges een goede keus met een verhoogde waterdichtheid. Ben je een piloot of vaak aan het reizen voor je werk dan is het Davosa Ternos Professional GMT horloge een uitstekende compagnon.

Het Duitse horlogemerk heeft ontzettend veel leuke modellen en combineert uitstekende kwaliteit met zeer interessante prijzen. Bijvoorbeeld de Ternos modellen beginnen al vanaf 798,00 euro. Voor dit bedrag heb je een Swiss made horloge met goede eigenschappen en een prachtig sportief design. De Davosa Ternos Sixties horloges zijn nog iets goedkoper en beginnen vanaf 698,00 euro. Dat is een ontzettend scherpe prijs. Kortom, bij Davosa koop je betaalbare kwaliteit.

Wij zijn officieel dealer van Davosa horloges. Al meer dan 10 jaar. Daarom bieden wij je zekerheid, snelle levering en goede after-sales. Elk Davosa horloge wordt geleverd met minimaal 2 jaar garantie, chique horlogebox en handleiding. Ben je op zoek naar een model dat niet op onze website staat? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Als officieel dealer kunnen wij alle Davosa horloges leveren.