Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Locman Montecristo 41mm 0542A02S-00BLWHSB horloge

Geplaatst op 19 juni 2023 om 07:47 uur

Veel Zwitserse en Duitse horlogemerken zijn wereldwijd bekend. Toch vind je ook hele fraaie horlogemerken in andere landen. Zo is Italië een land dat verschillende bijzondere horlogemerken heeft, die absoluut de moeite van het bekijken waard zijn.

Locman Montecristo 41mm 0542A02S-00BLWHSB

Het populairste horlogemerk uit Italië, is het merk Locman. Dit exclusieve horlogemerk is opgericht door Marco Montovani. Hij werd geboren op Marina di Campo, op het Italiaanse eiland Elba. Marco Montovani richtte in 1986 Locman op, samen met Fulvio Locci. Het bedrijf was in eerste instantie een ontwerpbedrijf voor grote Zwitserse horlogehuizen, maar werd later een horlogeproductiebedrijf voor derden. Locman vond in 1987 een partner in Genesi. Dit was een historische Milanese horlogefabriek. Zij werkten met Italiaanse ambachtslieden, die goedkoper waren dan de Zwitserse. Toch hoefde hiervoor niet ingeleverd te worden op de kwaliteit.

Het eerste horloge dat Locman in eigen naam uitbracht, werd geboren in 1988. Het horloge was volledig handgemaakt en vervaardigd uit onder meer goud en prachtig hout, afkomstig van- en kenmerkend voor het eiland Elba. Door de jaren heen weet Locman steeds opnieuw te innoveren en de ontwikkeling op te zoeken. De horloges van Locman vandaag de dag zijn nog steeds van topkwaliteit. Het merk weet bovendien met andere merken te concurreren, doordat het in staat is een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden. Een Locman horloge is dan ook een combinatie van hoogwaardige materialen, moderne en betrouwbare techniek en een scherpe prijs. Locman heeft de speciale rechten verkregen voor de horlogeproductie van het Italiaanse leger. Zo maakt zowel de luchtmacht als de marine van Italië dankbaar gebruik van deze horloges. Uiteraard spreekt dit van een groot vertrouwen in de betrouwbaarheid en degelijkheid van de horloges van het merk.

Kenmerkend voor de collectie van Locman zijn de stoere en sportieve modellen en het gebruik van kleuren die tot de verbeelding spreken. Zo herbergt de collectie van Locman horloges die zijn uitgevoerd in sprekende kleuren zoals oranje, rood, helderblauw en groen. Naast de overwegend sportieve modellen biedt Locman ook verschillende horloges die meer klassiek van aard zijn. De Locman Montecristo modellen zijn veruit de meest populaire horloges van Locman. Deze robuuste en sportieve horloges zijn zowel voor de echte sportieveling als voor de zakenman in pak een ware blikvanger om de pols. Graag laten wij je in dit artikel nader kennismaken met een specifiek horloge uit de Montecristo serie van Locman. Het gaat dan om de Locman Montecristo 41mm 0542A02S-00BLWHSB. Dit horloge is uitgevoerd in een prachtige kleur blauw. De horlogeband van dit horloge is eveneens blauw en sluit met een doornsluiting. Verder is dit horloge gemaakt van rubber, waardoor het zowel waterbestendig als comfortabel om te dragen is. Dit model van Locman is tot 100 meter waterdicht en daarmee zeer geschikt voor intensief en sportief gebruik. De wijzerplaat van het horloge is uitgevoerd in verschillende tinten blauw, wat het erg aansprekend maakt. De horlogekast van dit model is gemaakt van een combinatie van edelstaal en titanium. Locman staat bekend om het gebruik van onder meer titanium, maar ook carbon fibre voor hun horlogekasten. Titanium is sterk, maar licht van gewicht, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort. De horlogekast heeft een doorsnede van 41 mm en een dikte van 14mm. Verder is er voor dit horloge gebruik gemaakt van saffierglas, dat bekend staat als extreem sterk.

De Locman Montecristo 41mm 0542A02S-00BLWHSB is voorzien van een hoogwaardig quartz uurwerk. Dit zorgt ervoor dat het horloge een betrouwbare basis heeft. Een quartz uurwerk biedt een aantal voordelen. Zo is deze werkzaam op batterij, zeer nauwkeurig in tijdsweergave en goed bestand tegen stoten en schokken. Naast deze solide basis biedt dit horloge op technisch gebied een aantal mooie extra functionaliteiten. Zo beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Deze laatste functie zorgt ervoor dat je je horloge ook gewoon kunt raadplegen wanneer het donker is. Kortom, met de Locman Montecristo 41mm 0542A02S-00BLWHSB kies je voor een trendy horloge van zeer goede kwaliteit. Bovendien is deze verkrijgbaar tegen een scherpe prijs, waardoor Locman zijn pijlen richt op een breder publiek. Met een Montecristo horloge van Locman heb je het ultieme sporthorloge gevonden. Daarnaast is het ook een prachtig horloge om te combineren met een zakelijke of meer casual outfit. Wat wil je nog meer?

Je kunt in onze webshop terecht voor de aanschaf van de Locman Montecristo 41mm 0542A02S-00BLWHSB, maar ook voor vele andere mooie modellen uit de collectie van Locman. Indien gewenst helpen wij je graag met een antwoord op je vragen of een passend advies. Wij kunnen je als officieel dealer van Locman bijstaan met raad en daad en bieden je bovendien de beste service. Wij hebben daarnaast een ruime collectie Locman horloges gewoon op voorraad. Je wilt tenslotte wanneer je je favoriete Locman horloge hebt besteld, snel van je aankoop kunnen genieten.