Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Junkers horloges gemaakt in Duitsland

Geplaatst op 16 maart 2019 om 15:02 uur

Junkers horloges maken al enige jaren deel uit van onze horlogecollectie. Het merk Junkers bestaat al sinds 1895 en is opgericht door Hugo Junkers. Hij stond bekend als een briljant ingenieur. Junkers bouwde vliegtuigen voor, tijdens en na WOII.  Deze vliegtuigen waren vooral herkenbaar aan het gebruik van golfplaten en hebben een grote rol gespeeld in zowel WOI als WOII. Na de oorlogen heeft Junkers diverse wereldrecords op haar naam gezet over de gehele wereld.

Waar Junkers indertijd een grote naam was op het gebied van vliegtuigen, werden zij na de oorlog populair vanwege de productie van kwalitatieve Duitse horloges waaronder veel pilotenhorloges. Deze horloges ademen een zekere nostalgie, aangezien zij duidelijk verwijzen naar de legendarische luchtvaarthistorie. De Junkers horloges werden al heel snel erg populair doordat ze veel kwaliteit voor hun geld bieden.

De bekendste collectie van het merk Junkers is de Bauhaus collectie. Deze collectie is onder andere geïnspireerd op het expressionisme en uiteraard de Bauhaus kunststroming zelf. Er is voor de moderne ontwerpen van de vliegtuigen destijds een samenwerking tot stand gekomen met kunstenaars van de Bauhaus beweging. Ook in de designs van de Junkers Bauhaus horloges is deze kunststroming een leidraad geweest. Een Junkers Bauhaus horloge mag dan ook met recht een ‘work of art’ genoemd worden. Kenmerkend voor de collectie zijn de minimalistische designs en dunne horlogekasten.

Naast de Junkers Bauhaus horlogecollectie kent Junkers nog diverse andere horlogecollecties. De horloges zijn allen van uitstekende Duitse kwaliteit. Oog voor detail staat hoog in het vaandel, dit wordt onder andere duidelijk in de nauwkeurige afwerking van de horloges. Ondanks de bijzondere ontwerpen en hoge kwaliteit, zijn de Junkers horloges zeer betaalbaar. 

BensonTrade is al ruim 10 jaar officieel dealer van Junkers. Wij leveren alle horloges inclusief 2 jaar garantie, handleiding en horlogebox. De nieuwste Junkers horloges vindt u op onze website.

Junkers Bauhaus 6060-5 horloge