Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Junkers horloges

Geplaatst op 17 juni 2021 om 12:55 uur

Het Duitse horlogemerk Junkers staat onder meer bekend om de traditionele pilotenhorloges en fraaie Bauhaus modellen die zij vervaardigt. De oorsprong van dit merk ligt echter in een geheel andere branche. Junkers werd opgericht door Hugo Junkers in 1895. Hij stond bekend als een geniaal ingenieur en werd daarnaast gezien als luchtvaartpionier. Junkers produceerde destijds vliegtuigen die duidelijk te herkennen waren door de golfplaten die werden gebruikt. Voor de inspiratie van de ontwerpen van deze vliegtuigen ging Hugo Junkers een samenwerking aan met kunstenaars uit de Bauhaus kunststroming, wat de designs natuurlijk extra bijzonder maakte.  Het is ook speciaal dat we deze stroming ook vandaag nog terugzien in de horlogecollectie van Junkers. Met de horloges van Junkers brengt het merk ons daarmee terug naar een lang vervlogen tijd met een knipoog naar de legendarische luchtvaartindustrie. Voor de liefhebber van een mooi en kwalitatief horloge met een interesse voor geschiedenis en de luchtvaart is dit merk dus op het lijf geschreven. Junkers horloges behoren tot de meest populaire horloges in Duitsland, en het merk breidt zich razendsnel uit.

De collectie van Junkers is zeer gevarieerd te noemen. Dit geldt zowel op het gebied van design en uitstraling, als op het gebied van het soort uurwerk. Junkers biedt namelijk horloges met zowel automatische- als mechanische en quartz uurwerken. Bij de automatische en mechanische uurwerken ziet men meer de hand van de vakman en de ouderwetse werking van de klok terug. Een quartz horloge heeft dan weer als voordeel dat deze nauwkeuriger is en beter bestand tegen stoten en schokken. Junkers heeft dus niet alleen de pilotenhorloges te bieden waar zij bekend om staan, maar daarnaast veel verschillende modellen voor een diverse persoonlijke voorkeur. De kwaliteit van de Junkers horloges zijn een goed voorbeeld van echte Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid. Deze perfecte kwaliteit betekent echter niet dat je de hoofdprijs moet betalen voor een mooi horloge van Junkers. Het merk is namelijk ook nog eens goed betaalbaar. Met de prijs-/kwaliteit verhouding van Junkers zit het dus helemaal goed.

Wanneer we kijken naar de verschillende series horloges in de collectie van Junkers, vinden we onder meer de zeer populaire Bauhaus serie en de Bauhaus Lady serie. Hier is de invloed van de Bauhaus kunststroming duidelijk terug te zien. Bauhaus staat voor minimalistische en ingetogen designs, die rust uitstralen. De wijzerplaat van de horloges is dan ook overzichtelijk en rustig. Kenmerkend voor de Bauhaus horloges zijn verder onder meer de dunne horlogekasten, welke zorgen voor een hoog draagcomfort. Elk horloge is verkrijgbaar met een fijne lederen horlogeband of Milanese edelstalen band, wat de keuze nog breder maakt. Naast de zeer populaire Bauhaus horloges, kent Junkers nog verschillende andere mooie series, waarvan we er een aantal uit zullen pikken.

Een voorbeeld van een Junkers horlogeserie met zeer mooie horloges is de Junkers South America serie. In deze serie vinden we bijzonder mooie horloges voor zowel dames als heren, met een klassieke uitstraling. Kleuren als zwart, zilver en bruin zijn veelvoorkomend. Ook extra functionaliteiten zoals een secondewijzer en datumaanduiding, maar ook bijvoorbeeld een mooie chronograaf functie komen we tegen bij verschillende modellen afkomstig uit deze serie.

Horloges in de Junkers Hugo Junkers serie hebben weer een geheel andere uitstraling. Deze horloges zijn wat meer stoer en sportief van uitstraling en wat betreft kleur zien we veel zwart/wit met rode accenten.  Als we kijken naar de wijzerplaten zien we deze in zwart, maar ook een gestreepte wijzerplaat. Deze is net weer anders, doordat dit detail een speels effect geeft. Ook hier zien we weer extra functionaliteiten voorbij komen zoals secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een tachy meter.

Ben jij op zoek naar een horloge van kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs? Dan is het zeker de moeite waard de Junkers horloge in onze collectie is nader te bekijken. We bieden een ruime keuze aan Junkers horloges, voor zowel dames als heren. Het is voor ons ook mogelijk modellen die we niet op voorraad hebben snel te bestellen bij Junkers in Duitsland. Op dit moment hebben we bovendien verschillende speciale aanbiedingen van dit merk lopen, zodat je nu een horloge van dit traditionele merk extra voordelig kunt aanschaffen. Met een horloge van dit kaliber, kies je voor een horloge voor nu en voor de toekomst. Wat je voorkeur ook is wat betreft uurwerk, of je nu liever een meer klassiek horloge of een wat sportiever model hebt, bij de collectie van Junkers zit je goed. Wanneer jij bovendien iemand bent die een vleugje nostalgie wel kan waarderen, dan is Junkers het merk voor jou.

Wij leveren ieder horloge van Junkers met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding in een luxe officiële box. Bestel dus nu snel en zonder zorgen jouw favoriete Junkers horloge in onze webshop. Bij vragen helpen wij je graag en als officieel dealer van Junkers kunnen wij jou ook van een passend advies voorzien indien nodig.